Laurin Seafood

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 191 ocen.

Opinie o Laurin Seafood

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Laurin Seafood

MIŁA39

MAM OCHOTĘ WYRAZIĆ SWOJE ZDANIE NA TEMAT ZAISTNIAŁYCH SYTUACJI JAKIE SĄ W NASZEJ FIRMIE 1 PODSTAWOWA RZECZ TOMEK RUSZ SWOJA SZANOWNA W KOŃCU Z TEGO BIURA BO OD TEGO LENISTWA TO CHYBA DOSTAŁEŚ JUŻ WYPIEKÓW NA DU**E. TRACISZ PRACOWNIKÓW KTÓRZY PRACUJĄ PO 13 LAT W FIRMIE NAWET NIKT NIE PRÓBUJE ICH ZATRZYMAĆ TYLKO SIĘ ŚMIEJĄ POD NOSEM JAK NIE CI TO INNI ZOBACZYCIE JAK BĘDZIECIE SAMI ZAPI**** PO 10 GODZIN BO LUDZI NIE BĘDĄ CHCIELI PRZYJŚĆ TAK NAPRAWDĘ TO JUŻ NIE CHCĄ BO WIEDZĄ CO SIĘ DZIEJE W FIRMIE . JAK MOŻNA POINFORMOWAĆ PRACOWNIKA ŻE PRACUJĘ PO 10 GODZIN WYWIESZAJĄC TYLKO KARTKĘ W BIURZE I KAZAĆ TAK DŁUGO PRACOWAĆ W OKRESIE WAKACYJNYM TO SĄ JAKIEŚ ŻARTY PO PROSTU. TYLKO OPISAĆ DO GAZETY TO CO SIĘ DZIEJE W MORPOL LAURIN - ZERO SOCJALU - ZERO BONÓW NA ŚWIĘTĄ ZA TAK CIĘŻKĄ PRACĘ W TAK ROZWIJAJĄCEJ SIĘ FIRMIE NIC TYLKO ROBIĆ DLA FIRMY KTÓRA MA Z TEGO KORZYŚCI I SIĘ DOBRZE BAWI POZDRAWIAM NIKOMU NIE POLECAM PRZYJŚCIA DO MORPOL LAURIN

kgs

Mam pytanie ,czy przyjmują tam do pracy ? lub kiedy ewentualnie będą przyjmować ?

kgs

Mam pytanie ,czy przyjmują tam do pracy ? lub kiedy ewentualnie będą przyjmować ?

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@TRALLAL warunki pracy na jakim stanowisku konkretnie Cię interesują? Zastanawiasz się nad aplikowaniem? Sprecyzuj swoje pytanie.

ryba
użytkownik zarejestrowany

a to w owocach morza można palić papierosy w ogóle?

TRALLAL

jak się pracuje w tej firmie. ile godzin i czy można palić

kadry

Firma szuka osób do pracy - pilnie potrzebni mężczyźni. tel. (usunięte przez administratora)

cinek26

w jak sytuacja wyglada ? itam mam pytanie przyjmują do pracy w laurinie . pracowałem tam kiedyś w puckach ?

Anna

Komentarz odnośnie wypowiedzi Pana T.S. Przykładowo , w/g Pana T. 6 zł*160 godz. wynosi 960 zł + jakaś premia daje nam ok 1200 zł (umowa zlecenie)."Panie T. jak żyć" wynagrodzenie jak marzenie. Proszę o komentarz. Pozdrawiam Pana T. , była i nie przyszła pracownica.

ciekawski

a co tam u was się dzieje w kadrach, czy to prawda że Pani KK zawiodła zaufanie firmy?

Bonifacy
@ciekawski 31.03.2015, 10:03
a co tam u was się dzieje w kadrach, czy to prawda że Pani KK zawiodła zaufanie firmy?

Nawet niezła stawka 6 zł na godzinę, wchodzę w to.

kobyły
użytkownik zarejestrowany

Poza tym że niezadowolony mówi że ten zakład to pomyłka to warto przypomnieć że laurin seafood zajmuje się przetwórstwem rybnym, a przecież ogólnie wiadomo, że w takiej branży raczej nie ma co oczekiwać na jakieś kokosy, także według mnie ta stawka 6 zł za godzinę jest naprawdę do zaakceptowania. A kto uważa że za mało niech dalej szuka pracy zwyczajnie

radek
użytkownik zarejestrowany

no ale o czym mowa, 6 zł, no jednak nie sądzę, żeby to była jakaś zabójcza stawka, wiem , że w konkurencji ceny są nieco inne i nie wiem czy dużo pracowników u Ws zostanie jeśli nie znajdą niczego innego dobrego, bo też tak może być, chyba, że są dobre warunki umowy i dużo dodatków socjalnych tak naprawdę?

fryc

Przyjmuja jak ktos chce to niech wali tam a Panie TOMKU JAKIE NORMY W UMOWACH JEST NA GODZINE WIEC NIECH PAN SIE WYPCHA NORMA KTORA MA WYROBIC PANA PREMIE

izabela

Dołączam się do pytania Karola, i czy kobiety też przyjmują?

nieznajomy

W urzędzie pracy pisze że potrzebują 40 osób do pracy na produkcje, biorą od ręki.

ojtamojtam.

to wszystko jest grubymi nicmi szyte i wszyscy o tym wiedzą.

m
@ojtamojtam. 16.08.2014, 19:12
to wszystko jest grubymi nicmi szyte i wszyscy o tym wiedzą.

norma a w przyszłym roku znowu będą zwolnienia bo nie będzie tyle ludzi potrzebnych i zwolnią tych samych lub innychlub pomieszane bo nie bedzie tyle zamowień a narazie to zbliża się sezon zimowy na rybki Jak do tej pory robili tak z ludzmi co byli na umowe zlecenie ale ci co mają normalne umowy i cfneli im te wypowiedzenia to to jest szok czyżby brakło im ludzi

postronna
@m 18.08.2014, 19:04
norma a w przyszłym roku znowu będą zwolnienia bo nie będzie tyle ludzi potrzebnych i zwolnią tych samych lub innychlub pomiesz...

Od kilku lat co jakiś czas wchodzę na tą stronkę i czytam....Nie jeden raz chciałam coś odpisać ale stwierdzałam że to walka z wiatrakami. Teraz jednak się wypowiem bo doszłam do wniosku że większość wpisów jest autorstwa osób już nie pracujących czyli nie mających pojęcia co się w zakładzie dzieje. Zawsze byłam zdania że każdy ma prawo wyboru- jeśli warunki pracy i płacy są złe to po prostu trzeba ją zmienić. Dziwne że skoro jest aż tak fatalnie to cały czas są osoby chętne do pracy - wracają Ci którzy ze względu na sezonowość produkcji zostali zwolnieni. Ja praucuję już długo i bywało różnie ale tak jest wszędzie - każdemu wydaje się że lepiej jest zawsze tam gdzie nas nie ma. Niestety rozmawiając z pracownikami innych firm szybko zmieniamy pogląd na warunki jakie mamy. Długo by pisać- pewnie i tak ktoś mnie zaraz zaatakuje że pewnie jestem pupilkiem lub lizusem. Ja myślę że jestem po prostu osobą niesflustrowaną więc nie muszę na forum, bez podpisu, udawadniać że jestem super bo obrobię komuś tyłek bez konsekwencji... Hmmm ale mi sie napisało:) P.S. Poczytajcie w prawie pracy jakie są przepisy przy zatrudnianiu nowych pracowników- będziecie wiedzieli dlaczego osoby z wypowiedzeń do nas wróciły... Pozdrawiam wszystkich pracowników, szczególnie tych zadowolonych z pracy. Tworzymy fajny zespół oby tak dalej.....

A_T_A_M

Ludzie sluchajcie cofneli wypowiedzenia cóżsie stało?moze ktos to wyjasnic czyzby inspekcja odwiedziła ??szok szok ze znizyli sie do poziomu podłogi najpierw gardza ludzmi bo sa nie potrzebni a potem przepraszaja

GOŚĆ

TAK TEN TOMEK ZWANY INACZEJ NIEBIESKI(BRTGADZISTA)MA TAM OBSTAWIONA ŻONKE .MATKE I JESZCZE JAKIEGOS FACETA Z RODZINY.Z TEGO CO WIEM TO JEGO ZONIE ROK TEMU SKOŃCZYLA SIE UMOWA I PRZEDŁUZYLI JEJ PONOWNIE.CIEKAWE CZEMU JEJ NIE ZWOLNILI??A ZWALNIAJA OSOBY KTORE MAJA UMOWY STAŁE??NIE WIEM CO ZA GŁAB TAM RZĄDZI I .ŻE NIE WIE .ŻE NAJPIERW ZWALNIA SIE OSOBY NA UMOWY ZLECENIE A NIE TYCH CO MAJA NA STAŁE JEST TO NIE ZGODNE Z PRAWEM.JESTEM CIEKAWA CO ZROBIA GŁÓWNI WLASCICIELE JAK SIE DOWIEDZA CO TAM SIE DZIEJE(JAK ODWIEDZI ICH TELEWIZJA)BO JA NARAZIE CZEKAM TYLKO NA WYJASNIENIE JEDNEJ SPRAWY WTEDY BEDZIE SIE DZIALO I WTEDY POLECA GŁOWY.NADAL ZBIERAM INFORMACJE O TYM ZAKLADZIE JESLI JEST KTOŚ CHCETNY DO OPOWIEDZENIA O TYM CO TAM SIE DZIEJE TO CHETNIE POSŁUCHAM OCZYWISCIE NAGRYWAJAC TO.BO POZNIEJ DO REPORTARZU SIE TO PRZYDA..

oli nurkuj
@gość 08.05.2014, 21:23
NIE PISZ BZDUR BO I TAK NIC NIE ZROBISZ UMIESZ TYLKO DUŻO KRZYCZEĆ!W KOŃCU SIĘ ZA WAS W ZIELI "UMOWY STAŁE" CO MYŚLA...

Co ty piszesz czlowieku na kim on mial sie poznac jak wszyscy niebiescy trzes [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i boja sie o swoj stołek,co do zwalniania ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do powiedzenia pomysl troche zanim cos napiszesz widocznie twoja pierwsza praca w tym na zlecenie

skydiver
@gość 08.05.2014, 21:23
NIE PISZ BZDUR BO I TAK NIC NIE ZROBISZ UMIESZ TYLKO DUŻO KRZYCZEĆ!W KOŃCU SIĘ ZA WAS W ZIELI "UMOWY STAŁE" CO MYŚLA...

cytat: ...WAS W ZIELI "UMOWY STAŁE"... W ZIELI -- :D Ja już wiem dlaczego tam pracujesz, trza było się uczyć :)

marceell

wszyscy co piszą tutaj jesteście mądrzy a w firmie jesteście maluttccy nic nie powiecie bo nie macie odwagiii kij wam w oko (usunięte przez administratora)

robol
@marceell 05.05.2014, 22:37
wszyscy co piszą tutaj jesteście mądrzy a w firmie jesteście maluttccy nic nie powiecie bo nie macie odwagiii kij wam w oko (u...

a ty marcinek do wielkoludów nie należysz...

Ex

Uczepiliscie się Tomka jakby był prezesem co najmniej, jest takim samy pracownikiem jak wy i guzik do powiedzenia, kto i jak długo będzie. Pracował,martwym bardziej ile zarobi. Co nie zmienia faktu ze system zarządzania zakładem i jego sytuacja w grupie nie wróżą mu za dobrze na przyszłość.

mietek

tego TOMKA to tzeba załatwić, ponoc jego mama tez tu pracje, sprzata i zarabia 3tys masakra co tam sie wyrabia uwaga tvn to swietny pomysł.

GOŚĆ

NA SZCZĘSZCIE NIE MOSZE PRACOWAC W TYM SYFIE I NIGDY NIE PRACOWALAM.ALE MAM BARDZO DUŻO ZNAJONYCH KTÓRZY TAM PRACUJA-PRACOWALI I WIDZIAŁAM NAGRANIA JAKIE MAJA NAGRANE NA TELEFONACH I MAŁYCH KAMERACH.I NAPEWNO NASLE NA TEN ZAKLAD TELEWIZJE BO BRYGADZISTA TOMEK MA TAM NIE TYLKO ŻONKE SWOJA ALE I TEZ INNYCH JAK I INNI PRACOWNICY .ISPEKCJA PRACY POWINNA SIE ZAJAC TYM CO SIE TAM WYRABIA I JAK SIE TRAKTUJE LUDZI.A WY DLA PARU GROSZY I ŻEBY NIE BYĆ ZWOLNIONYM WCHODZICIE WSZYSTKIM ( usunięte przez administratora )

gość
@GOŚĆ 27.04.2014, 21:32
NA SZCZĘSZCIE NIE MOSZE PRACOWAC W TYM SYFIE I NIGDY NIE PRACOWALAM.ALE MAM BARDZO DUŻO ZNAJONYCH KTÓRZY TAM PRACUJA-PRACOWALI...

W tym zakładzie to nic się nie zmieniło ,cały czas ta sama ekipa rządząca która ceni tylko swoich pupilów którzy im plotkują na innych i im wszystko wolno.Nie ważne że chodzą na chorobowe itp a uczciwych ludzi mają za nic

GOŚC

LUDZIE.Jak to jest ,że zwalnia sie ludzi po 8-mui latach pracy i jedynego członka licznej rodziny?a zostawia sie członków rodzin wyżej posadzonych na stanowiskach?(np.żona Tomka).Przeciez ona pracuje tam od paru miesiecy...Słyszałam,że jest to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i trzeba zrobić tam porzadek.Sama naśle na ten zakład telewizje(mój szwagier pracuje w uwadze w TVN)i napewno pomoże mi zrobic o tym artykól.Wszczególności,że mam znajomych którzy maja nagrania co tam sie dzieje naprawde i wtedy poleca głowy wszystkich wysoko postawionych pracowników.Doczekacie sie.

pracownica
@GOŚC 27.04.2014, 07:44
LUDZIE.Jak to jest ,że zwalnia sie ludzi po 8-mui latach pracy i jedynego członka licznej rodziny?a zostawia sie członków rodzi...

Słuchaj z tego co kojarzę to żona Tomka pracuje tam od 2004 roku, była nawet z nami w Niemczech na szkoleniu także nie rób plotek i nie siej popłochu, jeśli chodzi o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie spotkałam się tam jeszcze z tym, także znowu siejesz plotki, rozumiem że jesteś rozdrażniona tym zwolnieniem jakbym była na Twoim miejscu to pewnie też bym miała duży żal, zwłaszcza że pracuje tam też ładnych parę lat. Ale nie można siać plotek, przemyśl swoje postępowanie.

Tak na marginesie

Ale czemu Jarocin? Czyżby firmę przenieśli do Wielkopolski?

nezadowolony
@Tak na marginesie 14.02.2014, 20:42
Ale czemu Jarocin? Czyżby firmę przenieśli do Wielkopolski?

ludzie ten zaklad pracy to jakas pomylka ludzie tam zapierdzielaja teraz 7dni w tygodniu za marne 6zl poje balo szefostwo gdzie jest ispekcja pracy robia co chca z pracownikami obiecaja umowy a w zeczywistosci dostaja premie swiateczna czyli do widzenia moze zadzwonimy za pol roku na seon to zaklad jest masakra nidosc ze jechowi tam zadzili teraz nastepn debile gazety leborskie niech sie tym zainteresoja i opisza ten wyzysk jesli nikt nic z tym ni zrobi to sam zaczne chodzic do gazety i gdzie sie da i opisza ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] any wysysk

mi mi

O TEJ porze roku to norma że pracuje się tam w soboty czy niedziele a zarobki nie są takie złe w porównaniu do innych firm Czy potrzebują tam jeszcze kobiet na produkcje?

mala-mi

Praca do (usunięte przez administratora). Pracujesz i nic z tego nie ma, pieniadze praktycznie zadne jak za taka orke. A do tego brak wolnych sobot i zapowiada sie ze tez niedziele beda pracujace.

BK

TO PRAWDA ZA NIC (usunięte przez administratora) MA UCZCIWYCH LUDZI TYLKO CENIĄ LIZUCHÓW TYCH CO MAJĄ NORMALNE UMOWY CO IM UPRZEJMIE DONOSZĄ JAK KOGOŚ NIE LUBIĄ-PLOTKI ABY POD KIMŚ DOŁKI KOPAĆ-PLAGA I MASAKRA ŻE (usunięte przez administratora) .ICH SŁUCHA

?

wyzysk człowieka i tyle nikt nie potrafi sie postawic ludzie przytakuja na wszystko masakra ludzie zanim pomyslice o pracy w tym zakładzie rozważcie wszystki mozliwe pocje inne oczywiscie!!!!!

anb

zero

rak-m

masakra Lauin upada,za cały miesiąc przepracowany 1300 śmiech na sali lizusy premii maja za dwoje aty jesli nie wazelinujesz masz wielkie (usunięte przez administratora)

bp

Wczoraj z naszą redakcją skontaktowali się pracownicy zakładu w Duninowie. Alarmowali, że odchodzą od swoich stanowisk pracy i przymierzają się do strajku. Powód? – Chodzi o propozycje zmian warunków płac, które otrzymaliśmy od firmy – mówi jeden z pracowników (nie działają tu związki zawodowe – dop. red.). – Dano nam do podpisania zgodę na zmianę warunków zatrudnienia. Zamiast wynagrodzenia akordowego zaproponowano nam stawkę godzinową. Wczesnym rankiem przerwać pracę miało około 800 osób, czyli w praktyce cała zmiana. W ten sposób nie chcieli zgodzić się na propozycję, na której ich zdaniem mieliby stracić finansowo. Argumentują, że pracując na akord, mogą liczyć na zarobki w granicach 2,5 tys. zł. W przypadku stawki godzinowej na pensję w granicach minimalnej krajowej, czyli około 1,2 tys. zł na rękę. – Chcemy rozmawiać z dyrekcją – relacjonowali nam pracownicy wczoraj rano. – To nieporozumienie. Nie ma strajku, fabryka pracuje – dementował Piotr Kampinos, dyrektor finansowy w Morpolu. – Kilkoro pracowników miało pytania do prezesa. Udzielono im odpowiedzi. Jak w jednym miejscu pracuje trzy tysiące osób, to takie rzeczy mogą się zdarzać. Pracownicy, z którymi rozmawialiśmy, zapewniali, że powrócili do pracy ok. 9.30. Podkreślali też, że do podobnej sytuacji może dojść dziś, kiedy do pracy stawi się kolejna zmiana.

azmbks

W tym zakładzie to nic się nie zmieniło ,cały czas ta sama ekipa rządząca która ceni tylko swoich pupilów którzy im plotkują na innych i im wszystko wolno.Nie ważne że chodzą na chorobowe i się obijają Przestroga dla nowych; nie ważne że wykonujesz swoją prace dobrze sumiennie nie chodzisz na chorobowe wystarczy że ktoś z pupilów cię nie lubi badż odp.ni tak to masz pozamiatane już jesteś na czarnej liście do zwolnienia bo ngadają głupot do kier. a oni im wierzą i nie ważne czy prawda czy nie dlatego miejcie uszy i oczy szeroko otwarte i też na nich gadajcie jak chcecie się w tym zakładzie utrzymać

imc

chodzą słuchy że przyjmują ludzi do pracy tych co zwolnili ostatnio ale trzeba jeszcze mieć t.z plecy u tych co są na stałe żeby coś załatwić wewnętrznie

Ziuta

Żadnej

bezro

Czy laurin jeszcze istnieje? ze taka cisza !.Co tam słychać .Jakie szanse na rozwój

Mania

Nie polecam pracy w tym zakładzie , orka za niewielkie pieniążki oraz z niestabilną pracę, raz jest, raz niema, Wynagrodzenie to ok 1250 zł na umowę zlecenia.

foka

i już laurin sprzedany.

beton

dalej was w trąbe robi (usunięte przez administratora)...

kasia

A mi się tam bardzo podoba :) widocznie (usunięte przez administratora) pracowałes skoro cie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] :)

trym

PRACOWAŁEM W TYM BADZIEWNYM ZAKŁADZIE 3 LATA TEMU,DALEJ LUDZI W KONIA ROBIĄ ,NAWET TERAZ UMÓW NIE DAJA (usunięte przez administratora) TEN ZAKŁAD RAZ NA ZAWSZE !!!!

kogucik

w tej pseudo firmie i tak najlepsi sa mechanicy z (usunięte przez administratora) na czele

gett

i tak najlepszy jest nadzór nic nie robia nic nie umią zrobic ale pieniążki to są super . cały czas siedzą w swoich biórach i plotkóją nie wiem czy to jest dobre dla firmy trzymanie tylu kierowników i kierowniczek ich obecnosc jest zbędna kiedys tylu kierowników było jak zatrudnialismy 600 osób a nie jak teraz zatrudniamy 60 i kierowników jast tylu samu.za dużo ludzi w kadrach i logistyce i w księgowosci za dużo trzeba to zmienić bo to oni tą firmę pociągną do dna.a my już jesteśmy na dnie z wypłatami 1030zł.to jest żałosne co wy wyprawiacie z nami dalej tak nie można pracować za jaką karę .

job

panie z kadr to umią mandaty dawać ale pensje z błędami to norma sory ale chyba jest coś nie tak a kontrola jakosci to od czego jest.żałosne co sie dzieje w tej firmie.

bez

Czy ktoś wie kiedy będą przyjmować ludzi do pracy w Laurinie i czy wogóle będą przyjmować? proszę o odp.

bezr

Jak tam produkcja kiedy można spodziewać się zwiększenia produkcji i zatrudnienia ludzi do pracy

ROKI BALBOA

Cały ten bałagan to wina Morpolu, kupili zakład żeby go zamknąć, no ale jak sie kase z Uni bierze to zakład musi być ( budynek z tabliczką z Uni) i tyle ludzie jak żebracy za 1000 zł, chcecie mieć lepiej to zacznijcie strajkować, a nie tylko piszecie w internecie. Kto z was był u prezesa o podwyżkę nikt to nie piszcie na innych jak to mówią kto ma szkołę ten ma lężej.

Roki Marsjano

brać się za biuro do roboty z nimi w (usunięte przez administratora) się poprzewracało w dobie kryzysu tylko kawa i ból głowy a robić nie ma komu my na nich robim

abc

owszem w tym zakładzie jest coś nie tak ,skoro na 50 osób pracujących na produkcji jest 4 tzw.brygadzistów plus 2 osoby z kontroli .Zamówień mało ,produkcja mała.to jak ma się utrzymać.A poza tym niektórzy bryg. są nie obiektywni w sensie produkcji i pracowników czy ich zwalniania.

Mania

Popieram za dużo kierowania w niebieskich czapkach i pieniężnożernych biurokratów , którzy biorą po 2,5 tyś na rączkę. Zapraszamy na dół. Pozdrawiam

gyd

firma plajtuje bo jest zbyt mała produkcja a zbyt duża biurokracja tzn ludzi z produkcji pozwalniali a z biur kadr kierownictwa raczej nie to nie jest ekonomiczne rozwiązaniea poza tym to po co tylu kierowników w firmie którym się chyba nudzi albo załatwiają swoje sprawy.a zamówień brak.zwolnić połowe ludzi z biura albo na produkcje.

Zostaw opinię o Laurin Seafood

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Laurin Seafood