Bardzo fajna współpraca, jestem zadowolony z efektu. Strona wygląda naprawdę dobrze, wszystko jest schludne i przejrzyste. Kontakt super, a poprawki robione praktycznie od razu. Polecam 🙂
Spoko
11.08.2026 15:41
A ja, w kontraście do opinii niżej, muszę zdecydowanie polecić. Cena bardzo dobra, czas realizacji również, a sama strona wyszła naprawdę fajnie. Duży plus za to, że mogę ją później samodzielnie edytować. Wszystko zostało mi spokojnie i konkretnie wytłumaczone, więc wiem, co i jak mogę zmieniać. Po prostu czuję się dobrze obsłużony i mam poczucie, że dostałem dokładnie to, za co zapłaciłem. Polecam.
Zdegustowany współpracą
10.08.2026 08:05
Niestety zdecydowanie nie polecam korzystania z usług tej firmy. Efekt końcowy bardzo mocno odbiegał od tego, czego można oczekiwać po profesjonalnej usłudze.
Przygotowana strona internetowa wygląda, jakby była projektem wykonanym przez ucznia na zaliczenie, a nie produktem przygotowanym przez firmę zajmującą się tym zawodowo. Całość sprawia wrażenie niedopracowanej, zarówno pod względem wizualnym, jak i treściowym.
Jeszcze większym problemem jest zawartość strony. Zamieszczone informacje nijak mają się do materiałów i treści, które wcześniej przesłałem. Odniosłem wrażenie, że autor zamiast oprzeć stronę na dostarczonych informacjach, w wielu miejscach po prostu stworzył własną wersję mojej oferty.
Całości dopełniają zamieszczone na stronie opinie dotyczące reklamowanych usług, których nie przekazywałem i których pochodzenia nie potrafię wyjaśnić. Jeżeli miały one sprawić, że strona będzie wyglądała bardziej wiarygodnie, w moim przypadku przyniosły dokładnie odwrotny efekt.
Po skorzystaniu z usługi pozostało przede wszystkim rozczarowanie jakością wykonania i podejściem do przekazanych materiałów. Zdecydowanie nie jest to poziom, którego oczekiwałem, dlatego na podstawie własnego doświadczenia nie mogę polecić tej firmy.
Paweł
11.08.2026 03:16
Szkoda, że przedstawia Pan sytuację w tak jednostronny sposób. Dla zachowania pełnego obrazu warto wyjaśnić kilka istotnych kwestii.
Przede wszystkim przedstawiona przeze mnie strona była wizualizacją projektu, a nie gotowym efektem końcowym. Celem wizualizacji było przedstawienie proponowanego stylu graficznego i sprawdzenie, czy taki kierunek Panu odpowiada. Na tym etapie naturalne jest wprowadzanie zmian, poprawianie treści, zdjęć, elementów graficznych czy innych szczegółów. Dopiero po zaakceptowaniu kierunku wizualnego przechodzi się do właściwego wdrożenia i uzupełnienia strony docelowymi materiałami.
Wspomniane przez Pana „fałszywe opinie” były placeholderami, czyli przykładowymi treściami umieszczonymi tymczasowo w projekcie wizualnym. Przy właściwym wdrożeniu miały zostać zastąpione prawdziwymi opiniami klienta. Nie były przedstawiane jako finalna, gotowa zawartość strony.
Dlatego ocenianie wizualizacji tak, jakby była ona ukończoną i wdrożoną stroną internetową, jest po prostu nieporozumieniem. Na tym etapie chodziło o zaprezentowanie wyglądu, układu i kierunku graficznego. Jeżeli określone treści czy elementy nie odpowiadały, właśnie po to jest etap wizualizacji - żeby je później zmienić. Jeżeli zaproponowany styl nie odpowiadał, można było również szukać innego kierunku graficznego.
Co istotne, przedstawiona wizualizacja początkowo Panu odpowiadała i była przez Pana chwalona. Po otrzymaniu projektu poinformował mnie Pan, że prześle materiały potrzebne do dalszej realizacji, po czym kontakt się urwał, a następnie otrzymałem informację o rezygnacji ze współpracy.
Ostatecznie zdecydował się Pan na inną, tańszą ofertę, mimo że wcześniej ustaliliśmy już współpracę. Sam fakt wyboru innego wykonawcy nie był dla mnie problemem i nie zamierzałem tego kwestionować. Każdy ma prawo wybrać ofertę, która najbardziej mu odpowiada.
Ja natomiast wiem, co sprzedaję, znam jakość swojej pracy i wiem, z czego wynika moja wycena. W tym przypadku również przedstawiłem Panu dobrą i uczciwą wycenę, adekwatną do zakresu prac i jakości realizacji.
Patrząc na obecną wersję strony, trudno natomiast nie zauważyć, że została ona wykonana w zupełnie innym standardzie. W mojej ocenie widać w niej mocne wykorzystanie rozwiązań generatywnej AI, a przede wszystkim brakuje podstawowych elementów związanych z projektowaniem strony pod kątem konwersji, w tym przemyślanych CTA, czyli wezwań do działania, których zadaniem jest prowadzenie użytkownika do kontaktu lub zakupu. To właśnie takie elementy powinny być jednym z podstawowych celów profesjonalnie zaprojektowanej strony sprzedażowej.
Oczywiście każdy może wybrać rozwiązanie, które uważa za odpowiednie dla siebie. Ja jednak zdecydowanie nie uważam, że niższa cena automatycznie oznacza lepszą usługę.
Ale najważniejsze, że taniej. 😉
Warto również podkreślić, że strona internetowa była przygotowywana indywidualnie, specjalnie na Pana zamówienie. Mimo że projekt został wykonany na Pana potrzeby, zdecydowałem się wyjść Panu naprzeciw i polubownie zakończyć współpracę. Wystawiłem fakturę korygującą i wycofałem wcześniejsze rozliczenie, pozwalając Panu zrezygnować z dalszej realizacji, mimo że poświęciłem na przygotowanie projektu swój czas i został on wykonany specjalnie dla Pana.
Tym bardziej dziwi mnie późniejsza krytyka projektu, który wcześniej Pan akceptował.
Podsumowując: to, co Pan otrzymał, było koncepcją i wizualizacją kierunku graficznego, a nie gotową stroną po wdrożeniu. Elementy takie jak placeholdery, przykładowe teksty czy materiały demonstracyjne były przeznaczone do późniejszej wymiany i poprawy.
Z mojej strony została podjęta próba polubownego rozwiązania sprawy i pozwoliłem Panu zrezygnować ze współpracy. Sam wybór innego, tańszego wykonawcy nie był dla mnie problemem - problemem jest sposób, w jaki później przedstawiono tę współpracę. Uważam, że przedstawianie wizualizacji jako finalnego produktu oraz określanie przykładowych placeholderów mianem „fałszywych opinii” nie przedstawia pełnego obrazu sytuacji.
Byłeś pracownikiem firmy Exanow Paweł Smak w miejscowości Dąbrowa Górnicza? Oceń ją jako pracodawcę? Dodaj opinię. Twoja szczerość buduje lepszy rynek pracy.
Zostaw merytoryczną opinię o Exanow Paweł Smak