DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O.

Wiązowna

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 691 ocen.

Opinie o DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O.

Weronika

DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O. poszukuje kandydatów do pracy na stanowisko księgowego/owej. Osoba zainteresowana tą pracą będzie mogła liczyć na m.in. stabilne zatrudnienie i możliwość rozwoju. Czy na takich stanowiskach łatwo w tej firmie o awans? Czy pracodawca dofinansowuje swoim pracownikom kursy podnoszące kwalifikacje? Jaka atmosfera towarzyszy wykonywaniu codziennych obowiązków?

zainteresowany

odezwała się do mnie firma rekruterska z oferta pracy w tej firmie. jednak dużo słyszałem o złej kondycji firmy. Podobna firma Logistyczna została sprzedana, a teraz trwają rozmowy z inwetorami na temat sprzedazy drukarni. słyszałem też że drukarnia ma złą sytuację finansową i jest poblokowana u dostawców. mój kumpel pracuje w firmie która produkuje papier i wspominał mi o tym. czy rzeczywiście aż tak jest zła sytuacja w firmie? nie chciałbym ryzykować zmianą pracy dla firmy która jest niestabilna.

Turkuć podjadek

Ebane ukraińskie byd#o nawet szczać nie potrafi tylko wali po deskach klozetowych . Im to firma jakoś bez problemu płaci za 250+h miesięcznie mimo że głównie nic nie robią. Swojemu pracownikowi za to wolą kłody pod nogi postawić niż zwiększyć wydajność poprzez podwyżki czy płatne nadgodziny...

Monika
@Jan 15.09.2017 15:16
A wiecie może czy nadal jest tam prowadzona rekrutacja? Nie ukrywam, że szukam pracy a nie mam zbyt dużego doświadczenia....

No widzę, że szkolenia nadal się odbywają więc chyba nadal przyjmują nowych pracowników. Jeśli nadal poszukujesz pracy to może zadzwoń do sekretariatu i zapytaj. Tam na pewno udzielą Ci informacji gdzie wysłać dokumenty aplikacyjne. Ja sobie chwale, co prawda praca na zmiany, ale i do tego da radę się przyzwyczaić.

Robert
@Monika 18.09.2017 10:21
No widzę, że szkolenia nadal się odbywają więc chyba nadal przyjmują nowych pracowników. Jeśli nadal poszukujesz pracy to może...

Ja też jestem zadowolony. Pierwsza umowa to umowa na okres próbny 3 miesiące oraz 2000 tysiące brutto. Praca nie jest trudna ani męcząca. Nie ma co narzekać. Atmosfera również miła.

Fifi

Pracuję na wózkach, jestem bardzo zadowolony

Baśka

Nie wiem co dzieję się teraz, trudno mi powiedzieć, ale pracowałam w drukarni ellert do początków tego roku i miło wspominam tą pracę. Wszyscy byli mili, pomagali się wdrożyć, warunki nie były złe wręcz przeciwnie. Dla osoby bez lepszego wykształcenia i doświadczenia, do tego z dziećmi czasem ciężko znaleźć coś stabilnego i gdzie dają umowę o pracę i socjal co jest bardzo ważne gdy ma się rodzinę,

zniewolony

Lucy czy ty się na czymś znasz? czy tylko na robieniu szumu wkoło siebie?

tylko sprawdzam

ciekawy jestem czy na nowej stołówce jest mikrofon i kamera jak na starej był ?

Stachu

Czy ktoś w tej firmie ogarnia ten pierdzielnik? Prezesowa to chyba nie ma swiadomosci co sie dzieje za jej plecami.

Mauryc
@Stachu 24.07.2017 21:51
Czy ktoś w tej firmie ogarnia ten pierdzielnik? Prezesowa to chyba nie ma swiadomosci co sie dzieje za jej plecami....

A co się stało?

Edward

Czy ie jest prawdą, że nikt nikogo po pracy nie zmusza? Zawsze można wziąć udział w szkoleniach organizowanych przez Urząd Pracy i podnieść swoje kwalifikacje i zmienić pracę jeśli ktoś nie jest zadowolony. Nigdy nie jest tak, że ktoś jest zmuszany do pracy. Po raz kolejny potwierdza się przysłowie - wszedzie dobrze gdzie nas nie ma

Szefpodworka
@Edward 17.07.2017 12:24
Czy ie jest prawdą, że nikt nikogo po pracy nie zmusza? Zawsze można wziąć udział w szkoleniach organizowanych przez Urząd Prac...

Czyli bierzesz udział w szkoleniach odpuszczajac możliwości zarobienia na życie.... to dajesz rady... a po szkoleniach i tak na start (jeśli już znajdziesz pracę) dostajesz najniższą krajową lub i to nie jeslirna czarno.... Popatrz człowieku na ogłoszenia ile pracodawcy dają 14/15 brutto/h to niemal max Ludzie przez te wszystkie lata nauczyli się żyć za grosze bo dać się da, ale to comiesięczna mordęga i ciągły strach by nie było niespodziewanego wydatku. W drukarni jest wiele przykładów jak się docenia pracowników i większość ludzi wie o co chodzi...

magieltowarzyski
@Szefpodworka 20.07.2017 09:12
Czyli bierzesz udział w szkoleniach odpuszczajac możliwości zarobienia na życie.... to dajesz rady... a po szkoleniach i tak na...

Da się! Oczywiście! Ludzie się nauczyli, bo nie starali się sięgać po więcej. Pracuję w Drukarni i udało mi się "awansować", przejść na lepiej płatne stanowisko. Wystarczy chcieć, nikt nie zaczyna od wielkich stawek

Michaśko

Wiecie, płakać mi się chce gdy widzę co dzieje się w Ellercie. Nie chodzi już o warunki do pracy, ale te smutne oczy pracowników, dla których uśmiech jest tylko przykrywką. W jednym z komentarzy wyżej czytam, że ludzie tam pracują bo im si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie chce ruszyć... Miej 40 czy 50 lat i zrób coś ze swoim życiem. Zobaczymy czy będzie Ci tak łatwo. Pracodawcy żerują na biednych ludziach, nienauczonych pracy w godziwych warunkach płacowych. 1600zł, 1400zł, 2000 zł? To stawki za rozdawanie ulotek, a nie za ciężką fizyczną pracę, jaką wykonuje np Pani Dorotka. Serce mi się rozrywa gdy myślę co ta kobieta musi czuć sprzątając czyjeś brudy i zarabiając brudy... Ah, szkoda gadać. Dajcie tylko żyć.

LewandowskiR

Kto tam wie czy stać? Chyba tylko księgowa :) A mówiąc serio, to mimo wszystko ludzie tam pracują. Może warto byłoby porozmawiać z przełożonymi jeśli ma się problem?

Gustek

Ale przyznasz, że prawda jest taka, że jak komuś nie pasuje stawka, to może zmienić pracę? Nie mówię tego w ramach docinki. W każdej firmie są stanowiska na których płaci się albo mniej albo więcej.

Adam Małysz
@Gustek 10.07.2017 14:17
Ale przyznasz, że prawda jest taka, że jak komuś nie pasuje stawka, to może zmienić pracę? Nie mówię tego w ramach docinki. W k...

Mniej lub więcej ale jeśli odchodzi duża część ludzi z danego działu i się nie chce tam dać podwyżki to już naprawdę.... ręce opadają. Niech przynajmniej jakieś karty czy bony dadzą... akurat firmę stać na wiele socjalnych rzeczy tylko nikt nie chce tego ogarnąć.

Juda

chyba w jakiejś garażowej drukarni kasa miesiąc później była... na szczescie juz w Ellercie nie pracuje, pieniadze moze i na czas, ale za to marne

Gustek
@Juda 06.06.2017 21:02
chyba w jakiejś garażowej drukarni kasa miesiąc później była... na szczescie juz w Ellercie nie pracuje, pieniadze moze i na cz...

To ile zarabiałeś i na jakim stanowisku, że mówisz o marnej kasie?

Ugandyjczyk z tunezji
@Gustek 20.06.2017 13:05
To ile zarabiałeś i na jakim stanowisku, że mówisz o marnej kasie?

Ogromna Większość ludzi może marzyć o 2400-2600zł do ręki w drukarni. Brutto to tak się ma ale o podwyżkę to już ciężko.

Nowy

Pracuję w Drukarni od 6 miesiecy w biurze i problem jaki mam to głównie z dojazdem. Co trzyma w firmie osoby aż tak niezadowolone nie wiem proponuję sprawdzić jak jest w innych firmach. Pracowałem w dwóch i musze powiedzieć że było znaczniej gorzej niż tutaj. Kasę dostawałem czasami miesiąc później, ludzie prędzej ci podłożą świnie niż pomogą, przerwa jedna w ciągu dnia a tak cały dzień przy kompie. Tutaj kasa na koncie na czas, może i standardem jest praca więcej niż 8 godzin ale jak potrzebuję wyjść wcześniej to da się dogadać.

Xnxx
@Nowy 01.06.2017 10:34
Pracuję w Drukarni od 6 miesiecy w biurze i problem jaki mam to głównie z dojazdem. Co trzyma w firmie osoby aż tak niezadowolo...

A ile ty bys chcial przerw? Postój na halach 8h przy28-34 stopniach i pomysl czy masz źle.

Weronika

@nick, @odpowiedz proszę o zamieszczanie komentarzy na temat pracy w DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O., a nie na temat poszczególnych, konkretnych pracowników.

odpowiedz

powinna

nick

Czy Lucyna nie powinna odejść z tej firmy??

dobra duszyczka

ale na tym portalu są ściemy... ciekawe jaki Marcin tam pracuje niby od roku??? Pani Aleksandro chyba nie tędy droga... o pracownika powinno się dbać, a nie udawać że jest dobrze... firma to nie tylko egoistyczne "ja", ale ludzie którzy ją tworzą, tutaj niestety tego brakuje. Przechodząc ukradkiem między ludźmi, udając że się ich nie widzi to nie najlepsza droga. Każdy jeden pracownik narzeka ale nie powie głośno bo się boi, bo kredyty itd.,

dobra duszyczka

ale na tym portalu są ściemy... ciekawe jaki Marcin tam pracuje niby od roku??? Pani Aleksandro chyba nie tędy droga... o pracownika powinno się dbać, a nie udawać że jest dobrze... firma to nie tylko egoistyczne "ja", ale ludzie którzy ją tworzą, tutaj niestety tego brakuje. Przechodząc ukradkiem między ludźmi, udając że się ich nie widzi to nie najlepsza droga. Każdy jeden pracownik narzeka ale nie powie głośno bo się boi, bo kredyty itd.,

Weronika

@buku, @marcin to dobrze, że jesteście zadowoleni z pracy w tym miejscu. W jakim dziale pracujecie? Ogólne warunki pracy, atmosfera mogą się od siebie troszkę różnić w zależności od obejmowanego stanowiska.

marcin

pracuję tam od roku i nie miałem jeszcze żadnych nieprzyjemności. czas leci szybko bo czlowiek zajety pracą. najważniejsze, że jest umowa i wypłacane na czas

buku

ja tez nie narzekam

Weronika

@zofia to dobrze, że jesteś zadowolona. W jakim dziale jesteś zatrudniona? Czy firma organizuje jakieś imprezy firmowe, wyjazdy integracyjne dla swoich pracowników? Co więcej możesz napisać o swoich doświadczeniach?

zofia

ja z kolei poszłam tam trochę wystraszona po opiniach jakie czytałam. alemimo wszystko stwierdziłam, że muszę sama to zweryfikować. no i od pół roku tam pracuję. nie mam powodów do narzekania na drukarnię. takie są moję subiektywne doświadczenia. ale jak gadam z koleżankami, to też raczej głosów krytyki nie ma.

Ola

,Ostatnio odezwała się do mnie firma zewnętrzna z propozycją pracy w Sprzedaży. Jednak w momencie gdy dowiedziałam się że chodzi o Drukarnie Ellert. Zrezygnowałam z prostej przyczyny. Wiele słyszałam negatywnych opinii od pracowników, którzy przeszli do konkurencji i nie odważyłam się na zmianę pracy. Mam nadzieję że to nie prawda, ale ze względu na złą opinie nie będę ryzykować.

nick

ciekawe czym @bezinteresowny się zajmował. może opowiesz więcej? zaczyna się tu jakaś wojna. chyba byłoby lepiej, gdyby każdy przytoczył konkretną sytuację, nie rzucanie... jest żle.. bo źle... zero argumentów konkretnych

Weronika

Na tym forum zauważyłam wiele odmiennych opinii. @marek jest zadowolony z pracy w DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O., natomiast @bezinteresowny ma inne zdanie. Uważa, że firma nie traktuje odpowiednio swoich pracowników. Co @bezinteresowny masz konkretnie na myśli? Czy możesz przytoczyć sytuację, w której zauważyłeś złe traktowanie firmy?

radzik

czasem mam wrażenie, że widzę tu opinie zwyczajnie słabych pracowników, których nie opłacało się utrzymywać w firmie. praca to nie wakacje. jakoś jest całą masa ludzi, którzy tam pracują i dają radę i są zadowoleni. jasne, "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma" ale nie popadajmy w paranoje

bezinteresowny

To co się tam dzieje to jedna wielka kpina!!!! Tak jak w tej firmie to nigdzie nie widziałem żeby się traktowało pracownika. Każda jedna negatywna opinia na temat tej firmy jest w 100 % trafiona. Należy się dobrze zastanowić nad podjęciem pracy w tej firmie. Chyba że się włazi w d... prezesowej., która została najwyraźniej skrzywdzona jako dziecko.

marek

jak komuś się nie podoba, to niech nie pracuje. mnie się praca widzi, jest kasa, jest umoa, dobre warunki i tyle. praca jest od pracownia, a nie od siedzenia i płacenia jeszcze za to

Ciekawski

Mam pytanko czy kojarzy ktos z was niejakiego jarka ferensa? Przyszedl niedawno do naszej drukarni #perfekt a ze okazalo ze nie reprezentuje soba nic wiec zaczal podpie****dalac wszystkich dookola.... nawet swoich zmiennikow.... Wiec moje pytanie jest takie czy u Was tez tak bylo czy po prostu dostal w leb i cos mu sie poprzestawialo....

Przełożony
@Ciekawski 17.05.2017 09:13
Mam pytanko czy kojarzy ktos z was niejakiego jarka ferensa? Przyszedl niedawno do naszej drukarni #perfekt a ze okazalo ze nie...

Znam pana Jarka, jeśli został ulokowany na produkcji to błąd. Powinien być ulokowany w takich obszarach jak Lean, ISO, 7S. Na produkcji jest to osoba totalnie "przezroczysta".

Marko

W każdej pracy są jakieś plusy i minusy. Jak ktoś nie chce pracować, to zawsze widzi minusy. taka prawda

rekordzista

Firma ma duży potencjał, ale zarządzana jest kiepsko... kiedyś było lepiej. Niestety władza się zmieniła i to są tego skutki.

Mężczyzna

Niestety mam inne zdanie o tej firmie. Nie wiem skąd się wzieły opinie wyżej, ale rozmawiałem z ludźmi na druku i chyba takich dobrych opinii o firmie nie mają;/ widać że pozytywne komentarze są specjalnie pisane bo za dużo jest tu niezadowolonych ludzi. Prawda jest taka, że maszyny stoją, więc pracy nie ma za dużo. normalnie żółwie tempo pracy.

Kobietka

Znam ludzi ze wszystkich działów praktycznie i raczej nikt nie narzeka na atmosferę czy warunki pracy, pozdrawiam!

Swojak

Cześć wszystkim. Cenie prace na dziale druku za atmoafere, zarobki, przełożonych Michala i Arka. Magazyn zawsze wszystko dostarczy. Żyć nie umierać Mimo iż drażni mnie nic nie robienie Waldka tylko chodzi i wkurza innych maszynistow. Wiadomo na intro jest inny świat, kierowik oderwany od rzeczywistości co nie ogarnia. Technolodzy na ich temat można pisac magisterke z kabaretu.

Lug
@Swojak 28.04.2017 11:05
Cześć wszystkim. Cenie prace na dziale druku za atmoafere, zarobki, przełożonych Michala i Arka. Magazyn zawsze wszystko dostar...

To o zarobkach na druku to chyba ironia?;) Oprocz waltka to szalu nie ma:D

Weronika

@Swojak, to bardzo dobrze, że jesteś zadowolony z wykonywanej pracy. A za co najbardziej cenisz sobie pracę w DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O.? I na jakim stanowisku jesteś zatrudniony? Trzeba pamiętać, że warunki, atmosfera zależne są od obejmowane stanowiska.

Swojak

Witam wszystkich. A mi tu jest dobrze. Robie swoje atmosfera spoko. Pozdrawiam druk.

StefekIntro

Jestem operatorem maszyn i dobrze mi się pracuje. Oczywiście trzeba pracować, tak jak wszędzie, a nie się obijać. Dla mnie najważniejszym aspektem było otrzymanie umowy o pracę oraz stałego i pewnego wynagrodzenia. To wszystko przemówiło na korzyść. Oczywiście najpierw postarałem się sprawdzić wszystko w internecie. Firma robi dobre wrażenie na mojej osobie odkąd tam pracuję - od roku.

Kristofer

Jako pracownik nie mam żadnych zastrzeżeń szczerze mówiąc. Trzeba pracować jak wszędzie, a nie narzekać

Pawel

Z okazji Świat Wielkiej Nocy wszystkim współpracownikom a także osobom, które wylewają swą złość na tym forum życzę dużo pokoju i pokory w sercu, wspaniałych chwil spędzonych w rodzinnym gronie oraz Skorzystania ze sposobności refleksji i przemiany jaka daje Święto Zmartwychwstania!

Marr

ja też mam taki apel do szefostwa, uciszcie te mordy!!! jak nie macie co do roboty to chociaż ppozwólcie innym pracować, bo nie każdego interesują wasze prywatne sprawy!!!

bULweRs

człowiek nie potrafi się skupić na pracy, cały czas ktoś się drze za uchem, dlatego zakładane są słuchawki i się odciąć od tego pierdolnika i robić swoje, ale nawet tego zakazują.

Weronika

@co zmienić, a Ty na jakim stanowisku jesteś zatrudniony?

co zmienić

Handlowców bo przemęczają się myciem auta i jazdą darmową tylko za 600 zł bo po zatym nic nie robią heheheh

Weronika

@bULweRs, dlaczego uważasz, że firma nie daje warunków do pracy? Co byś zatem zmienił?

bULweRs

Podstawowy poziom kultury to chyba kadra kierownicza powinna posiąść!!!!!!!!!! Błagam, przestańcie drzeć te ryje. Zakazujecie pracownikom zakładania słuchawek, ale warunków do pracy nie dajecie. Naprawdę nikt nie chce słuchać tego jak Dyrektor drze głośno mordę...

Weronika

Chcecie poznać firmę bliżej? Zachęcam do zapoznania się z informacjami na temat DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O. pod linkiem: http://www.ellert.pl/o-nas/

mamałyga

Hejter, widzę że frustracja odbiera podstawowy poziom kultury. Trochę szacunku dla innych, skoro tak o szanowaniu piszesz.

obserwator

Rzeczywistość jest taka że w tej firmie jest sam wyzysk pracowników. Pracownicy administracyjni są zmuszani do pracy na Introligatorni bo nie ma komu pracować, a do tego zarobki kiepskie. hehe ... dobre żarty. Czy w tej firmie są jeszcze pracownicy, którzy pracują po kilkanaście lat? chyba już się takich nie spotka. Tam pracują ludzie którzy nie mają gdzie pójść indziej bądź nie chce im się ruszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zmienić pracy.

warrior
@obserwator 07.04.2017 18:35
Rzeczywistość jest taka że w tej firmie jest sam wyzysk pracowników. Pracownicy administracyjni są zmuszani do pracy na Introli...

Dobrze powiedziane. Pracowałem kiedyś w tej firmie ale długo miejsca nie zagrzałem. Obiecywali gruszki na wierzbie i wielkie zmiany. Mile widziane nadgodziny, a jak pracownik wychodzi po 8 godzinach to znaczy że ma mało pracy. Na dokładkę handlowcy muszą sami myć i czyścić samochody, do tego limit 600 zł, ale jeździć po klientach karzą... Handlowiec sam kalkuluje, robi oferty, wstawia zlecenia, planuje wysyłki i pilnuje wszystkiego, ale limit spotkań w tygodniu musi wyrobić. Reszta osób nie wie co należy do ich obowiązków wszystko jest spychane na handlowca.

Zostaw opinię o DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O. - Wiązowna

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O.