RDB Group

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o RDB Group Sp. z o.o.

Opinie o RDB Group Kraków

Nie przegap nowości o RDB Group Sp. z o.o.!

26.09.2024 11:19

Mam pytanie do obecnych lub byłych pracowników, jak rzeczywiście wygląda wynagrodzenie w tej firmie? Chodzi mi o współpracę na własnej działalności. W ogłoszeniach są podane bardzo wysokie kwoty, ale piszą że jest wynagrodzenie prowizyjno premiowe. Czy rzeczywiście da się tutaj tyle zarobić? Kiedy wypłata jest przelewana na konto?
    Handlowiec

01.10.2024 07:52

Potwierdzam zarobki w widełkach które są podane w ogłoszeniach, raz udało mi się nawet przeskoczyć wskazaną kwotę, ale zdarza się też, że Doradca zarobi mniej niż w podanych widełkach w sytuacji kiedy nie osiąga wyników sprzedażowych. Praca zdecydowanie dla osób pracowitych, pewnych siebie, kontaktowych. Jeśli szukasz czegoś gdzie płacą za siedzenie i prowadzenie rozmów to odpuść sobie, tutaj oczekuje się efektów pracy.
    Xyz

18.09.2024 14:33

Czy firma daje gotową baze leadów czy trzeba miec własną? @Pracodawca
    Odpowiadająca

19.09.2024 16:07

Praca przede wszystkim w roli huntera, firma zapewnia bazy i niezbędne narzędzia do samodzielnego ich kreowania, ale oczekuje wychodzenia po za ramy i aktywne poszukiwanie klientów również we własnym zakresie. Ciepłe Leady są przekazywane handlowcom którzy posiadają doświadczenie, aby dodatkowo wspomóc ich w sprzedaży.
    Veritas

04.06.2025 11:32

Asystent AI

Była dostępna oferta na stanowisko Doradcy Biznesowego ICT FIX z widełkami od 10 000 do 30 000 PLN netto na B2B. Najważniejsze wymaganie to wcześniejsze doświadczenie w sprzedaży usług telekomunikacyjnych dla firm. Z benefitów najbardziej kusił elastyczny czas pracy. Można było wynegocjować dobre warunki czy raczej firma dużo wymagała jak na polskie realia? Jak ocenialiście system prowizji i czy łatwo było wyciągnąć te 30 tys.?

Człowiek

12.08.2025 09:10

Łatwo lub trudno jest pojęciem względnym w tej sytuacji. Jeśli nie sprawia Ci trudności wchodzenie i skuteczne pozyskiwanie firm + rozumiesz działanie usług i procesy - wtedy jest łatwo. System prowizyjny jest prosty - sprzedajesz = zarabiasz, dużo sprzedajesz = dużo zarabiasz, nie sprzedajesz = nie ma zarobku.

7tel

23.03.2026 12:04

Żeby zarobić 10k to trzeba ogarnąć miesięcznie od 5 do 8 klientów 😊 a historię o blokowaniu pieniędzy możemy włożyć między bajki.

X

21.03.2026 11:15

Czy ktoś może opisać start jako partner i powiedzieć, jak wyglądało zaangażowanie firmy w pomoc na początku? Jakie materiały i narzędzia faktycznie dostaliście na start?

7tel

23.03.2026 12:02

Panowie są mocno zaangażowani w pomoc osobom które rozpoczynają swoją współprace, ja jako partner współpracuje już od prawie roku i widzę same pozytywne aspekty współpracy. Takie najważniejsze to pomoc w budowaniu zespołu sprzedażowego w różnych modelach hunterskim czy też call center jak również pomoc w rozwiązywaniu problemów przy współpracy z klientami. Ogólnie współprace oceniam bardzo dobrze a na więcej mogę odpowiedzieć telefonicznie 515 803 377.
    Mnich

22.03.2025 07:46

Widziałem tu info, że zdarza się, że handlowiec nie osiąga dobrych wyników sprzedażowych i schodzi poniżej zarobki wskazane w widełkach. I jak firma wtedy na to reaguje? Można liczyć na jakieś wsparcie?
    MNG

25.03.2025 13:18

Wynagrodzenie jest wypłacane za każde zdarzenie sprzedażowe, widełki są mocno orientacyjne, obejmują pewne założenia sprzedażowe i są elastyczne w obydwie strony. Powtarzalny brak sprzedaży skutkuje nałożeniem planu naprawczego, a sytuacji braku realizacji współpraca jest rozwiązywana.

Oferty pracy - RDB Group Sp. z o.o.

Telefoniczny Doradca Klienta / Telefoniczna Doradczyni Klienta B2B (Play)

Inside Sales Specialist - B2B PLAY

Osoba ds. Ofertowania i Przetargów B2B Business Tender Specialist

8000 - 24000 PLN / m

Przedstawiciel Handlowy / Przedstawicielka Handlowa B2B PLAY

Doradztwo Biznesowe B2B – Specjalista / Specjalistka

Mielec

6000 - 20000 PLN / m

Partner Channel Manager / Osoba ds. Relacji i Partnerstw IT (B2B)

10000 - 24000 PLN / m

Nicoll

09.10.2024 14:59

@pracodawca Bardzo nieprzyjemna rozmowa z osobą przeprowadzającą rekrutację. Rozmowa z dnia 09.10.2024r. - 14.35 - zachęcam do przesłuchania rozmowy. Rekruter od razu sugeruje, że “raczej nie jest to branża dla mnie”, że oni poszukują “profesjonalistów”, że nie pamiętam ogłoszenia i aplikowałam na “chybił trafił”. Właściwie kochany pracowniku - nie wypada próbować (kolokwialnie rzecz ujmując)”jeździć” potencjalnym przyszłym pracownikom po ambicji - bo to jest absolutny brak profesjonalizmu, którego tak poszukujesz. Nigdy się nie spotkałam z czymś takim- to nie była nawet rozmowa rekrutacyjna. Dzwoni do mnie mężczyzna i ma pretensje, że zadaje pytania. Profesjonalizm ujawnia się w sytuacji rozmowy rekrutacyjnej- mógłbyś sprawdzić jak się przygotowałam. Wiem- jakim pracownikiem jestem, jakie mam doświadczenie i zasoby do kosmicznych wyników! I zaufaj mi- świetnie sprzedałabym Ci dobre maniery w atrakcyjnej, uczciwej cenie : za darmo.
    @Pracodawca

09.10.2024 15:54

Dziękujemy za podzielenie się z nami swoją opinią. Dbając o dobry wizerunek i najwyższą jakość niezwłocznie podjęliśmy interwencję. Osoba rekrutująca na początku rozmowy zadała kilka pytań, między innymi to, czy kojarzysz o jakim ogłoszeniu rozmawiacie - jedyne co pamiętałaś to to, że praca jest zdalna - byłaś zaskoczona, między innymi tym, że złożyłaś aplikację na stanowisko Doradcy Biznesowego PLAY - co jest wyraźnie zamieszczone w ogłoszeniu, podczas rozmowy telefonicznej wyszukałaś ogłoszenie na pracuj.pl gdzie złożyłaś aplikację i zaczęłaś zadawać pytania na które odpowiedzi były napisane w ogłoszeniu. Ponadto miałaś pretensje do osoby rekrutującej o to, że jak może wymagać tego, żeby cokolwiek pamiętać o ogłoszeniu na które aplikowałaś skoro wysłałaś pełno CV (kandydatura do nas została złożona 04.10.2024, pierwsza rozmowa z rekruterem 08.10.2024, ale na Twoją prośbę rozmowa została przesunięta na kolejny dzień 09.10.2024). Uważamy, że każdy z tego doświadczenia wyciągnie dla siebie wnioski. Wszystkiego dobrego! :)
    Marta

24.09.2024 11:10

Aplikuję do firmy już trzeci raz, nadal nikt do mnie nie zadzwonił w sprawie przesłanego CV. Czy ktoś tam pracuje?
    @Pracodawca

24.09.2024 12:20

Potwierdzam, że na bieżąco rozpatrujemy kandydatury, a kontaktujemy się wyłącznie z kandydatami którzy przejdą wstępną selekcję CV. Nie znam wszystkich szczegółów Pani aplikacji, ale najprawdopodobniej kandydatura została odrzucona na tym etapie.
    Michał

29.07.2024 09:29

Duży plus dla firmy, że umożliwia pracę zdalną. Ta forma mi bardzo odpowiada. Duża samodzielność i odpowiedzialność ale mam się do kogo odezwać jak natrafię na jakieś trudności.

Kontakt - RDB Group Sp. z o.o.

Szlak 65 31-153 Kraków

Branża główna: Pośrednictwo handlowe

LinkedinIcon

23.06.2024 08:00

Witam, Szukam byłych pracowników których możnaby było zapytać w sprawie miejsca zatrudnienia. Czy firma wdraża nowo zatrudnionych kandydatów? Czy istnieje szansa zatrudnić się na 1/2 etatu? Czy kierownictwo stara się budować sprzyjającą pracy atmosferę w firmie? Wyraz wdzięczności.
    Odpowiadająca

24.06.2024 15:27

Firma prowadzi kompleksowe szkolenia wdrażające jak i uzupełniające wiedzę. Praca jest bez nałożonego grafiku, bardzo elastyczna, polegająca na pozyskiwaniu klientów i zawieraniu z nimi nowych kontraktów, dlatego też wynagrodzenie jest wyłącznie prowizyjno - premiowe.

24.06.2024 09:56

Firma fajnie zorganizowana, daje duże możliwości zarobku solidnych pieniędzy, jednak bez żadnej podstawy. Dbają o rozwój pracownika.

Zostaw merytoryczną opinię o RDB Group Sp. z o.o.