Czy będzie to pomocna opinia, postaram się by była neutralna, jak wyjdzie - no zobaczymy
Na wstępie, gdzieś ktoś tu wspomniał że jest to dosyć świeża firemka(w porównaniu do tej co pracowałem poprzednio to już wogóle), chyba ma 2 albo 3 lata raptem i ciągle się rozwija. Mają kilka potknięć ale o tym zaraz - zarobki bo tu o to najbardziej się rozchodzi, oscyluja na "start" gdzieś w wysokości od ok. 5000 - 5500 brutto, jasne możesz wynegocjować więcej ale licz się z tym że bedzie to pod postacią "premii uznaniowej" za wyniki i twoje zaangażowanie i inne tego typu rzeczy w sensie ta różnica powyżej 5500 brutto. Pierwsza umowa jest na zlecenie, na miesiąc albo dwa bo to różnie bywa, było kilkunastu mankoltentów których no przerosło jak tu się pracuje(w tym ja sam jestem 😅)
Praca jest w systemie 3 zmianowym od pon-pt, z możliwymi nadgodzinami w weekendy które możesz sobie odebrać jako ekwiwalent albo dzień wolny(odsiadkę)chociaż po tym ilu ludzi chce przyjąć i wyszkolić firma, może w przyszłości dojść do wniosku że wejdzie w system czterobrygadowy. Kiedy? Bóg jeden wie, ale skoro przepchneli nocki(bo na początku firma pracowała na dwie zmiany)to też dadzą radę.
Praca nie jest sama w sobie zła, ale bynajmniej nie dla takich ludzi jak ja, jest strasznie monotonna, wieje nudą(jeśli masz ADHD to nie próbuj) zapomnij też że maszyna zrobi za ciebie większość procesu, bo musisz przy niej stać i odbierać towar, podobnie wygląda to na recyklingu, z tą różnicą że chodzisz w tę i na zad przenosząc odpad. Praca nie wymaga od ciebie jakiś specjalnych zdolności, wystarczy że masz mózg i wiesz jak go używać oraz wiesz jak korzystać z narzędzi typu suwmiarka, taśmiarka itp.
Ludzie na hali są sympatyczni, jednak bardzo to grono jest "hermetyczne" większość z nich pracuje z sobą od początku tej firmy, więc "wbicie" się w ich rytm dla introwertyków będzie no conajmniej trudne, ale pomogą jeśli zajdzie taka potrzeba czy jeśli o coś ich zapytasz ładnie wszystko wytłumaczą "jak pastuch krowie"(przerobiłem wszystkie zmiany to mogę potwierdzić)
Co do pracy biura, miejscami jest to dziwne(no chyba że trzeba samemu się pofatygować) w dzień wypłaty powinno się otrzymać tzw:. Pasek z wypłatą, ja go nie otrzymałem... Nie dopytywałem czy inni również ale przelew był na czas, tak jak powinno być, żadnych innych benefitów narazie nie mam i raczej mieć nie będę.
Zarządzający halą czasem mają tendencje do dokładania pracy np:. Gdy widzą że się nudzisz, to ci coś znajdą... No nie ma za wielu momentów na tzw:. Posiadówy przy kawie, robisz wolnym tempem i się nie wyrabiasz(wiem hipokryzja względem tego co pisałem wyżej), albo wbijasz na tempo motorynki i dołożą ci coś nadprogramowego.
Ja osobiście daje ocenę 3/5. Jeśli coś będzie nie jasne postaram się wytłumaczyć, tyle na ile pamiętam