szczęśliwa - 2013-05-05 17:58:08
onaaa - 2013-05-05 11:25:39
Po pierwsze, to sami siebie ludzie nie szanują, a wymagają tego od kierowników. Każdy wie, jak sobie pracownicy produkcyjni umilają życie, a zatem wymagajcie od siebie a później od innych. Idąc dalej, ludzie dzisiaj nie szanują pracy. Co to pracy przez 7 dni, taka specyfika firmy, takie realia dostaw i sprzedaży. Ale tu wychodzi brak wiedzy na dany temat, a wypadałoby chociaż mieć minimalne pojęcie o firmie w której się pracuje. Poza tym ja jestem zwolenniczką teorii, jak mi coś nie odpowiada to zawsze można pracę zmienić. I nie potrafię zrozumieć tego lamentu i narzekania. Nie ma pracy to płacz, jest praca to płacz. W zasadzie to dobra komedia jest. A co do płacy, pretensje do rządu a nie do pracodawców, to oni określają minimalne wynagrodzenie. Ja nie stawiam się po żadnej ze stron ale sensowność tych wypowiedzi jest poniżej krytyki. Czytając tą całą litanię stwierdzam iż ludzie wylewają tu swoje żale za zróżnicowanie społeczne, płacowe, życiowe. A to obrażanie innych ( oczywiście anonimowo, bo jak inaczej ) świadczy tylko o niskim poziomie. Dlatego nie warto poświęcać swojego czasu na pisanie tutaj i polemizowanie, to tak na podsumowanie mojej drugiej i ostatniej wypowiedzi. Pozdrawiam :-)No nie krew mnie zalewa jak czytam te bzdety "onaaa"ludzie się sami nie szanują?????? a jak mają być mili dla innych z linii jak właśnie przeczytali wypociny "(usunięte przez administratora) a mieli zaplanowany weekend a tu taka normalna rzecz trzeba przyjść w weekend!!!!!!!!!! a idąc dalej to jak można szanować pracę w delic-polu jak kierownictwo leci w kulki delikatnie mówiąc prosty przykład grafiki!!!!!i nie pieprz o specyfice zakładu i pracy 7 dni w tygodniu i 30 w miesiącu realia dostaw i sprzedaży ciekawe co dostawiają i sprzedają jak piątek sobota i niedziela wszyscy na szmacie jadą a ciekawe czy kierownictwo tworząc plany produkcji tygodniowej czy miesięcznej zależy jak tam tworzą wpisują pracę w soboty niedzielę i święta bo raczej nie wpisują tego a plan pracy mają układać tak by weekendy były wolne a jak już jest coś pilnego to można przyjść w sobotę ale muszą za to zapłacić i dać pracownikowi dzień wolny w tygodniu w dogodnym terminie dla pracownika takie jest prawo pracy ustalone przez rząd więc te weekendowe pretensje to do pracodawcy a nie rządu a ludziom wystarczy minimalna płaca jak weekendy będą mieć wolne i nie chrzań tu o obrażaniu innych anonimowo bo sama piszesz anonimowo i sama się określiłaś że masz niski poziom!!!!!!I mam to co chciałam, miałam już nie pisać ale delikatna prowokacja i już lawina lamentu :-). Ale spokojnie, taka nasza natura, wiecznie narzekamy. Aha, jak napisałaś Delic-Pol S.A. zmienił nazwę i teraz jest Delicpol Sp. z o.o. :-). Nawet nie wiedzieć jak się firma nazywa a komentarzy od groma. Nieważne, tak jak powiedziałam, droga wolna, można zmieniać pracodawców do woli, a i firm u nas w okolicy "lepiej płacących i dających dużo wolnego" wiele. Ja tam masochistką nie jestem i nie bardzo rozumiem, dlaczego się tak męczycie. W sumie, to każdy pracodawca jest zły, każda firma do bani, wszędzie płace za niskie. Najlepiej niech nam płacą za leżenie w domu i wtedy będziemy szczęśliwi :-)
A na koniec, w Delicpolu już nie pracuję od ponad roku :-).