Ogólnie (usunięte przez administratora) cała grupa firm opiera się na tym samym mydlą oczy i sukcesie i jak tutaj jest pięknie i jak można dużo zarobić jednak tak dosyć że nią ma tutaj jakiej kolwiek podstawy to defacto jest tutaj multum ukrytych kosztów czy to lunche na które każdy musi iść I płacić za siebie czy to też obiecane na rozmowie podróże które sam sobie opłacasz by firma płaciła jak najmniej. Więc dosyć że potrafisz na takim wyjdzie nic nie zarobić bo podstawy nie masz to jeszcze wydać sporo kasy. Dodatkowo w pracy często jesteś od 10 do 22 a jeszcze czasami w soboty gdy nie zrobisz wyniku więc dosyć że nie masz podstawy kasy to jeszcze czasu na swoje pasje znajomości rodzinę czy rozwój przy okazji słuchając pseudocouchowego (usunięte przez administratora) o rozwoju nastawieniu i o tym że jutro ty założysz swoje biuro .
26.01.2026 13:31
No ja się domyślam, że próbują tuszować prawdę na wszelakie sposoby. O sprytnej taktyce z "mrówkami" z Krakowa też wiem, zauważyłam. Rozumiem, że byłaś podatna na manipulacje, ale z mojej obserwacji (pracowałam podobny okres czasu co Ty) nieważne czy ktoś jest podatny, wrażliwy czy ślepy. Wystarczy że jesteś młody i chociaż trochę ambitny. Wiek miał ogromne znaczenie, ponieważ był zakaz rekrutowania osób starszych czyli np powyżej 25/30 r.ż z uwagi, że osoby te mają za duże doświadczenie i mogłyby połapać się, (usunięte przez administratora). Sama rekrutowałam swój zespół więc wiem, takie miałam wytyczne co do wyboru osoby. Jeśli chodzi o nagłośnienie sprawy to w sumie nie wiadomo. Na YT powstał duży kanał na temat tej grupy firm w USA, byli pracownicy w tym byli ownerzy opowiadają o realiach pracy tam. Jest to ta sama firma która przeniosła się do nas do europy. Polecam rozpatrzeć termin "devilcorp". Ogólnie temat to taki trochę "rabbit hole", jest dużo głębszy niż nam się wydaje. Cała ich kadra, dyrektorzy, właściciele itp to (usunięte przez administratora) bardzo inteligentni ludzie. U nas w kraju jest to właśnie przykładowo Pan (usunięte przez administratora) i Pani (usunięte przez administratora) Ownerow poszczególnych biur w to w sumie nie wliczam bo są tak samo zmanipulowani jak zwykli "sprzedawcy" z dołu piramidy. Jest mi ich naprawdę szkoda, bo im dalej w las tym ciężej jest się uwolnić. Ja z mojej strony mogę tylko przestrzegać innych i liczyć na to że choć jedna osoba się tam nie wkręci.
Kaja
10.06.2026 12:25
Możecie nieco więcej opisać, co przedstawiają te filmiki na YT? Bo nie każdy może mieć możliwość ich obejrzenia, a tutaj wchodzi wiele osób i chcą mieć jasny obraz 😉
UWAŻAJCIE!!!!
18.05.2026 13:00
UWAGA!!!
pracownicy tej firmy na zlecenia marketingowe chodzą od drzwi do drzwi, zbierają dane emerytów, podtykają zlecenia stałych przelewów (na dzieci i inne takie, wiadomo, że łatwo zmanipulować emeryta). Firma Connect2 te dane przetwarza i nie wiadomo do jakich celów wykorzystuje. Na ich stronie nie ma żadnego regulaminu, kontaktu do inspektora danych itd.
Diana
29.05.2026 10:32
Niżej już widziałam, że ludzie narzekali na kasę 🙄 A co takiego obiecują? I napiszesz coś więcej o tej manipulacji itp? Bo jednak zaglądają tu też kandydaci i myślę, że to całkiem przydatne info 🤨
Zgodny
29.05.2026 16:03
Ludzie pisali niżej poczytaj sobie. Ile pracujesz dla Connect?
Komar
29.11.2025 11:35
Towarzystwo wzajemnej adoracji, plotkarstwo. Rozwój zawodowy - jak masz farta. Nierówne traktowanie pracowników. Generalnie fałszywi ludzie.
Komar
24.03.2026 20:00
Stanowiska nie podam żeby nie zdradzać kto to pisze, ale była to praca biurowa, nie jako FR. Od czego zależy? Struktura jest mocno zamknięta, na awans nie masz szans jeśli ktoś nie odejdzie. Często zamiast awansować kogoś to wolą zatrudnić nową osobę na konkretne stanowisko
Zuza
25.03.2026 14:17
jak w takim razie wyglądają u was rozmowy o podwyżkach? W jaki sposób można wynegocjować dla siebie lepsze pieniądze skoro przejście na wyższe stanowisko jest tak trudne?
Może ktoś opisać, jak naprawdę wyglądała praca jako koordynator działu call center w tej firmie? Czy faktycznie wymagali super angielskiego i czy dało się tutaj wynegocjować lepszą stawkę?
W ofercie chcieli minimum 2 lata doświadczenia, znajomości KPI i płacili od 6200 do 8400 brutto. Była możliwość pracy hybrydowej i prywatna opieka medyczna.
Przy widełkach do 8400 za koordynatora z 2 letnim doświadczeniem ciężko będzie przebić górną granicę, ale może ktos próbował negocjować chociaż procent od wyników zespołu, żeby przebić ten sufit🧐
Ciekawski
10.03.2026 12:45
Firma jest tak świetna że usuwa wszystkie strony na których można ich w jakikolwiek sposób ocenić. Żenada. Mają wiele biur które miały swoje strony na gowork, a nagle wszystko zniknęło. Ludzie obudźcie się to są (usunięte przez administratora)
Sandra
16.03.2026 19:57
Nie wiem czy zniknęło skoro jest tu twój komentarz xd Jak masz coś konkretnego do dodatnia to śmiało, bo tak to średnio cokolwiek wniosłeś
Ciekawski
17.03.2026 18:31
Umiesz czytać? Mówię o biurach które są jedynie córkami tej firmy. Większość zniknęła z Internetu a jeszcze w ostatnich tygodniach były te strony bardzo aktywne. Ale kogoś zabolała prawdę więc wolał wszystko usunąć. Śmieszne. I nie, nikt nikogo tam nie obrażał. Ale w porządku, broń dalej swojej firmy. Będziesz zarabiać miliony XDD
20.11.2025 17:41
Kot
01.12.2025 09:13
Dzień pracy w zależności od biura, bo Connect ma jakieś kilka bądź kilkanaście oddziałów w całej PL może się delikatnie różnić od siebie, lecz podstawa schematu jest ta sama, bo głową całej firmy jest jedna osoba. Wypowiem się na podstawie mojego biura i odwiedzin innych.
Na 9.30 przychodzisz do biura gdzie na głośniku leci muzyka na fulla, by zaplanować dzień i się przeszkolić - powtarzasz formułki, schematy, impulsy sprzedażowe itp bądź ćwiczysz drugą osobę. Od rana również ważne jest spotkanie motywacyjne tzw "impakt" gdzie "najlepszy sprzedawca" opowiada jak zarobić tyle co on, zdradza triki, pomysły itd. Jeśli jesteś liderem, a większość osób jest to bierzesz udział w zebraniu liderskim aby omówić rekrutację, kto je dostanie lub inne organizacyjne rzeczy. Na koniec jeszcze jedno spotkanie... prowadzone przez ownera czyli gadka motywacyjna v2, jak to on nie zarabia dużo i że my też tak możemy. Ciągłe nakręcanie się i sztuczno-pozytywny vibe "sukcesu".
Koło 12 wychodzisz z danym zespołem w teren, czyli jedziesz na osiedle bloków, kamienic itp aby zapisywać ludzi do pomocy na organizacje charytatywne poprzez polecenie zapłaty (świstek działający jak subskrypcja, ludzie co miesiąc płacą na zwierzątka lub dzieci). Za taki jeden podpisany formularz dostajesz 105zl. Osoby wyszukujesz w ich domach czyli zwyczajnie pukasz od drzwi do drzwi na klatkach schodowych i próbujesz taką osobę zapisać. Średnio odwiedzasz jakieś 100-120 osób dziennie.
Koło godziny 20.30 schodzisz z terenu i wracasz do biura aby zdać te właśnie świstki i podsumować swój dzień lub osoby z twojej drużyny. Realnie pracę kończysz koło 21, czasem później.
Za dojazdy na osiedla lub inne miasta, bo czasem owner każe pojechać do miejscowości obok, nie dostajesz żadnego zwrotu, płacisz sam. Za zrekrutowanie osoby do swojego zespołu również nie dostajesz pieniędzy, tak jak i za szkolenie jej po godzinach lub w swoim czasie prywatnym. Za wyjazdy służbowe do innego miasta (kilku godzinne trasy) aby tam sprzedawać też nie dostajesz zwrotu ani firma nie opłaca takich wyjazdów tj. Transportu, wyżywienia, noclegu... ogólnie płacisz za wszystko, bo jesteś na Umowie o Dzieło bez podstawy - zarobek w tej firmie to tylko sprzedaż. Realnie osoba podpisuje 1 lub dwie osoby dziennie, co daje jakieś 700/800 zł tygodniowo (wypłata jest w tygodniówkach) Łatwo policzyć co wychodzi nam pod koniec miesiąca...
Im wyżej w piramidzie jesteś tym więcej obowiązków otrzymujesz. Musisz szkolić ludzi, dbać o ich wyniki, rekrutować nowe osoby do biura itd a w tym czasie starać się podpisać kogoś w terenie, bo za nic innego kasy nie dostaniesz.
Bardzo słaba firma wykorzystująca młodych ludzi i ich naiwność na "szybki sukces i bogactwo". Nie polecam.
#Wynagrodzenie
#WarunkiPracy
#Rozwój
Lola
23.01.2026 11:36
Tu nawet HR nie pomoże, powinni być wyznaczeni sygnaliści, ale to nadal nic, bo macie umowe cywilnoprawną, więc jak już to raczej PIP. Niestety umowa o dzieło ma brak ochrony KP, brak urlopu, brak ochrony przed wypowiedzeniem oraz brak PIP jako realnej drogi dochodzenia roszczeń (poza badaniem pozorności umowy i tu zaznaczę, że chodzi o stałe godziny pracy, podporządkowanie służbowe, wykonywanie pracy osobiście i ciągle, brak realnej swobody co do sposobu wykonania).
Anonimowy
13.11.2025 09:59
Aplikujesz na stanowisko ds sprzedaży, choc to nie ma z tym nic wspólnego. Sama rozmowa przyjemna, konkretna, bez mydlenia oczu. Sama praca polega na: dzwonisz, weryfikujesz dane i w sumie tyle. Jak na zarobki w Warszawie, dość nieskoo cenią pracownika, najniższa krajowa plus mini premia. Stale godziny, weekendy wolne. Dla kogoś, kto chce stać w miejscu, a nie sie rozwijać i zarabiać więcej w sam raz.
(Moja) firma zarabia z prowizji 55% tego co ja, porównując to do np mcdonalds jest to bardzo dobra stawka, niektórzy po prostu nie nadają się do dobrej oferty bo są za leniwi (usunięte przez administratora)
Lpl
16.05.2023 18:24
czemu każdy z waszej firmy tak z lubością porównuje się z pracownikami McDonalds i tworząc narrację, że to oni są gorsi? Oni chociaż mają Umowę o pracę, mogą iść na L4, ba mają składki odprowadzane, więc mogą iść do lekarza i mają ubezpieczenie zdrowotne! Nikt ich nie przegania z pracy szczując psem xD Przestańcie obrażać ludzi z McDonalds - przecież tylko tam jecie. A obiektywnie spójrzcie na siebie i zobaczcie, że to ludzie z WAS się śmieją.
I zanim naskoczysz, pracowałem w maku po maturze, pracowałem w Appco, teraz świadczę usługi programistyczne. Gwarantuję, że zarabiam więcej niż ty w rok.
Zuzanna
18.10.2022 16:51
Rasumując - okres próbny trwa tydzień, potem dostajesz feedback czy jesteś zatrudniony? :) Czy coś sie zmienilo w uzyskiwaniu wynagrodzenia? Nie uśmiecha mi się pracowac za same prowizje bez podstawy :( Ile w ogóle tej prowizji można mniej więcej uzyskać, jeśli ktoś ogarnia i efektownie pracuje? Jest jakaś reguła?
Bo chcę
22.10.2022 02:34
Okres próbny jest po to by sprawdzić czy jesteś w stanie się nauczyć podstaw i zarabiać pieniądze. Jeśli myślisz, że na prowizji nie zarobisz to znaczy, że obawiasz się iż nie jesteś warta minimalnej krajowej :( na prowizji nie masz żadnych ograniczeń jeśli konsekwentnie pracujesz to zarabiasz sporo. Jak ogarniasz i efektywnie pracujesz to 5-6 tysięcy na rękę w miesiąc jest do zrobienia bez problemu, z większym wysiłkiem nawet więcej. Jak się (usunięte przez administratora)i nie pracujesz to wiadomo, że (usunięte przez administratora) zarobisz. (usunięte przez administratora)
I oczywiście (usunięte przez administratora) po czasie wyrzucają na bruk, żeby nie tracić pieniędzy, więc aby zarabiać trzeba pracować, praca na etacie z umową o pracę ma ogromną wadę. A mianowicie jesteś wyzyskiwana, bo nadrabiasz za małowydajnych i przy okazji (usunięte przez administratora), bo ZUS (usunięte przez administratora) połowę pensji A przychodzi co do czego to i tak za wszystko sama musisz płacić, bo NFZ nie działa A na emerytury już teraz brakuje, więc za kilka lat już nie będzie ich skąd wziąć. Jeśli jeszcze ze względu na wiek nie płacisz podatków to pamiętaj, że jak zaczną ci je potrącać to na etacie pensja spadnie ogromnie, więc również poziom życia spadnie z normalnego do (usunięte przez administratora) ;)
A i taka drobna uwaga jeśli kiedyś zamaży ci się własna działalność to pamiętaj, że możesz być nawet na minusie, bo każdy przedsiębiorca zarabia na prowizji inwestując własny Kapitał. A tutaj masz możliwość nauczenia się wszystkiego od podstaw, przy okazji dobrze zarobić i niczym nie ryzykujesz, bo inwestujesz tylko swój czas.
A tak poza tym. Zamiast szukać rad tam gdzie wypowiadają się w dużej mierze ci którzy nie dali sobie szansy, to spróbuj daj z siebie 100% i sprawdź czy to dla ciebie. Można to porównać do wspinaczki bez zabezpieczeń - większość się (usunięte przez administratora) i będzie narzekać, że to nie do zrobienia, że się nie da itp. itd. A część spróbuje, poradzi sobie z wejściem na szczyt i będzie podziwiać widoki patrząc na dół i zastanawiając się dlaczego niektórzy nawet nie spróbują skoro ty weszłaś tu bez większych problemów.
I na koniec,
mając tyle pytań po prostu zadaj je na miejscu, bo w internecie każdy (usunięte przez administratora)nie mający o niczym pojęcia może wyrażać własne zdanie, a ty możesz podjąć złą decyzję bo posłuchasz się opini (usunięte przez administratora) wie kogo, zamiast spróbować na własną rękę i o wszystko dopytać kogoś kto się na tym zna.
Jak zepsuje ci się samochód to idziesz z nim do mechanika, a nie pytasz o radę jauszy w internecie.
Jorik
18.05.2020 01:20
Firma która mydli oczy i prowadzi rozmowy tak żeby "przejąć kontrolę", wiem bo mnie też tego uczyli. Ciągła rozmowa z Tobą żebyś nie myślał o kasie a oni mogli spokojnie tworzyć piramidę. Te uśmiechy to tylko gra żeby cię zwabić i żebyś stał jak osioł w galerii lub chodził po chatach. Można nauczyć się zagrywek marketingowych, ale na yt też są więc gorąco polecam omijać szerokim łukiem chyba że chcesz dorobić na chwilę ale nie daj sobie wyprac mózgu, są w tym dobrzy ostrzegam.
Jj
05.03.2020 09:20
Opinia o nowej firmie lord w Gdyni:
are dni temu znalazłam ofertę, patrzę wow wyglada super - marketing, eventy, wszystkiego naucza, także zaaplikowałam. Przeszłam 3 etapy rekrutacji, pani która dzwoniła, a później ta która przeprowadzała ze mną rozmowę - bardzo sympatyczna. I tutaj na tyle :)) Okazuje się, ze firma szuka ludzi do stania np. W galerii handlowej i zbierania podpisów dla unicefu, jak to usłyszałam myślałam, ze padnę, serio masakra i żenada celowo wprowadzają w błąd zamydlając oczy, podczas rozmowy nic a nic nie było wspominane o zarobkach. Bardzo odradzam, no chyba, ze macie po 16 lat i chcecie dorobić po szkole
Agnieszka
10.03.2020 11:20
Jaka nazwa firmy była podana?
Szalony Bronisław
05.11.2018 00:14
Boże, co mnie tu spotkało. Byłem na rozmowie rekrutacyjnej i jeszcze widziałem na własne oczy trochę, nie będąc zatrudnionym. Ogółem wciskają kit, że to praca w marketingu a tak na prawdę naginasz po klatkach schodowych i wciskasz ludziom polecenia zapłaty na Wioski Dziecięce. Za prowizję, bez pensji podstawowej. To tak jakby nie praca w marketingu.
2win, dla niepoznaki przez telefon nazywane "double win" to przedsiębiorstwo z sieci Appco, Cobra Group, Optimo, DS-Max itd. Jedna z wielu spółek-córek i firm, które funkcjonują w jednej sieci, która ma wyzyskiwać pracowników i prać im mózgi, by ktoś tam wyżej mógł się nachapać.
Będą wpajać wam o możliwościach rozwoju, o możliwości założenia własnego "przedsiębiorstwa" z ich ramienia, prowadzić (usunięte przez administratora) ceremonie i manipulacje, ogółem tragedia. Warto wpisać w Google "(usunięte przez administratora) i poczytać, o co dokładnie biega. Jeszcze silą się na ten śmieszny młodzieżowy język, mówią jak to nie jest świetna atmosfera a jeśli wie się, czym jest świetna atmosfera, to dostrzeże się sztuczność całego tego tworu.
6 dni próbnych oczywiście bezpłatnych, jakieś durne testy, których jak się nie zda to przedłużają dni próbne. Masa gadania głupot, pseudomarketingu i pseudoumiejetności sprzedażowych. Piramida prowizji, liderzy będą wam wciskać ile to nie zarabiają a realia są z deka inne (o czym też polecam poczytać).
Trzymać się z daleka i nie dać się wrobić.
sadbuttrue
23.07.2019 16:26
W Szczecinie chcieli wiele osób wrzucić, a nikt nie chciał :p A jak wyglądało to (usunięte przez administratora)? Bo to musiało mnie ominąć bo kończyłam owocną współpracę.
Oraz oczywiście o którego ownera chodzi? Bo tyle ich było i tylu ich znikło, że straciłam rachubę? Podaj miasto i mniej więcej już będę się orientować
lol
05.11.2019 14:47
każdego biorą po dniu próbnym, każdego kto nie powie "nie chcę", nawet jak mówią "muszę się zastanowić" to biorą do pracy. wiem bo sam rekrutowałem i brałem wszystkich. jak ktoś tam pracy nie dostanie to tylko dlatego że nie chciał tam pracować. a rekrutacja jest non stop. non stop.
Anna Jabłońska
27.08.2019 21:40
Wspaniała firma, wspaniali ludzie i niesamowita szansa rozwoju
bloodaxe93
25.12.2018 23:40
Lubię atmosferę w Appco Direct Polska Sp. z o.o. za:
Luźna atmosfera. Wiadomo, że umowa o dzieło to nie umowa o pracę, ale to wszystko zależy od Ciebie ile wyrobisz :)
Po co mi nick?!
02.05.2017 01:22
Ogłaszali się z organizacją eventów. Złożyłem CV bo miałem nadzieję na ciekawą pracę. Zadzwoniła do mnie młoda laska, która wyjaśniła, że to "organizowanie eventów" ma polegać na organizacji stoisk dla takich organizacji jak WWF, Amnesty International itd. w centrach handlowych i tego typu obiektach.
Gdy spytałem, czy chodzi o to, że będę dzwonił po rozmaitych Galeriach Mokotów, Wola Park i innych, próbując załatwić miejsce na stoisko, usłyszałem "no, wymienił pan te największe miejsca a one są już od dawna zajęte..." - po tym spasowałem i powiedziałem, że się zastanowię. Laska słysząc to wpadła w popłoch i zaczęła mi mówić, że "pan na pewno sprawdzi nas w internecie! Ale tam opisują pracę zdalną, a nie to, na co pan aplikuje! To nie jest ten sam rodzaj pracy! Naprawdę!". Panika w jej głosie dała mi do myślenia. Po rozmowie od razu sprawdziłem firmę w google i włos zjeżył mi się na głowie.
Lekcja na przyszłość - zrobić research przed aplikacją. ZAWSZE :D
filip
22.04.2016 11:52
nikt nie poda konkretów.. tak jak teraz szukają personal assistant z angielskim i logiczne, że widełek zarobkowych nie podają.
30.01.2015 18:00
C:
Przebieg rekrutacji
Rozmowa kwalifikacyjna taka jak lubię. Nie że przychodzisz Pani mówi Ci coś o firmie, ile zarabiasz i do widzenia. Możliwość wykazania się. Pyta o to ile chciałbyś/łabyś zarabiać, jaka jest Twoja mocna strona, słaba, co wiesz na temat firmy, a jeśli nie to przybliża Ci inne firmy z którymi współpracują. Mimo dobrego pierwszego wizerunku pracowałam tam jakiś czas i przewinęło się tam ogrom ludzi. "Szefowa" miała np. do dyspozycji trzech ludzi i pytała resztę zespołu "nudna, brzydka czy śmieszna?". Trochę nie na miejscu, ale mają wiele biur w POlsce więc myślę, że to kwestia człowieka.
Pytania
-Twoja najmocniejsza strona?
-Twoja najsłabsza strona?
-Czy jesteś odporna na stres?
-Czy kojarzysz Appco/Energa...?