Klient22.05.2025 11:12
UWAGA !!! Drodzy Państwo, proszę omijać firmę 1000podlog.pl ponieważ zakupy u nich wiążą się z nerwami i kłopotami. Zakupiłam u nich podłogę z terminem realizacji 3 dni za prawie 9.000,00 zł, następnie otrzymałam telefon, że podłogi nie ma i będzie za 2 miesiące. W związku z niedotrzymaniem przez firmę umowy poprosiłam o zwrot pieniędzy. Przedstawicielka firmy poinformowała mnie, że zwrot nastąpi za 14 dni. Na pytanie skąd wynika taka zwłoka w zwrocie bardzo nieuprzejma Pani odpowiedziała, że taki jest regulamin i przetrzymają moje pieniądze tyle ile się da !!!! Płatność była zrealizowana bez dodatkowych operatorów, bezpośrednio na konto. Wysłałam e-mail do firmy z wezwaniem do zwrotu środków pieniężnych powołując się na art.34 ustawy o prawach konsumenta, w którym jasno jest napisane , ze zwrot musi być zrobiony NIEZWŁOCZNIE BEZ ZBĘDNEJ ZWŁOKI. Otrzymałam kilka e-maili z firmy raz z informacją, że zwrócą za 14 dni a raz że zwrócą następnego dnia, oczywiście NIE ZWRÓCILI PIENIĘDZY. Napisałam opinię na Ceneo z opisem sytuacji by przestrzec kolejnych klientów, w odpowiedzi otrzymałam pisemne groźby z firmy 1000podlog.pl z żądaniem wycofania opinii pod rygorem zgłoszenia mnie do Prokuratury w Cieszynie. Zamieszono kłamliwe informacje w odpowiedzi na moją ocenę, które szkalowały moją osobę. Nie jestem jedyną pokrzywdzoną osobą przez firmę 1000podlog.pl dlatego zanim ktoś zdecyduje się na zakup w tym sklepie proszę poczytać opinie i dokładnie zapoznać się z regulaminem sklepu. Sklep wystawia na sprzedaż towar, którego nie posiada a następnie przetrzymuje pieniądze klienta, by w końcu jak klient domaga się zwrotu swoich pieniędzy grozić mu i próbując siłowo zmusić klienta do wycofania niepochlebnej opinii. Kontakt z firmą odbywał się tylko i wyłącznie mailowo. Ja zgłosiłam sprawę do UOKiK i nie wykluczam zgłoszenia sprawy do odpowiednich służb. Chciałam zakupić podłogę, skuszona ceną i szybkim terminem wysyłki (3 dni) a zostałam bez podłogi, bez pieniędzy i z fachowcami, którym muszę płacić za przestój w pracy.
Pragnę zaznaczyć, że minęło 15 dni i nadal nie zostały mi zwrócone pieniądze prawie 9.000,00 zł !!!!!!!!