Mama sierpniowej absolwentki24.10.2025 13:28
Czytam negatywne opinie poniżej i widzę, że w dużej mierze nie dotyczą one placówki w Radwanicach (której dotyczy ta strona) , co jest pisane wprost albo sugerują imiona wymieniane w komentarzach.
Córeczka uczęszczała do Magicznej Polanki w Radwanicach przez ostatnie dwa lata i z czystym sumieniem polecę ten żłobek każdemu niezdecydowanemu rodzicowi.
Placówka w ciągu ostatnich dwóch lat przeszła dużo zmian na plus. W tej chwili kadra to osoby ciepłe, mające odpowiednie podejście do dzieci, nie szczędzące uwagi, przytulania oraz czułości.
Ciocie Ola i Dorota to ciocie spokojne, miłe i bardzo przyjemne w odbiorze zarówno dla dzieci, jak i dla rodziców. Podobnie ciocie Iwonka i Gosia, pojawiające się jako wsparcie w sezonie urlopowym :)
Kontakt z nimi jest super - wszystkie sprawy dotyczące córki omawiane były na bieżąco, ciocie pomagały przejść przez różne trudności wychowawcze w pełnym porozumieniu z rodzicami dziecka. Rozmowa odbywała się o ile było to możliwe bez obecności córki (bawiła się dalej na ogrodzie lub sali). O kreatywności cioć w organizacji zajęć dla dzieci można książkę napisać :) zwykłe, codzienne aktywności potrafiły oprawą graficzną i rekwizytami zamienić w cudowną scenerię.
Sama placówka i organizacja przestrzeni to również duża zaleta. Osobna sala do drzemek, dostępne wózki do spania dla opornych maluszków (córka korzystała z nich na początku żłobkowania), łazienka blisko sali, małpi gaj i największy ogródek spośród wszystkich pobliskich żłobków.
Mam nadzieję, że rodzice poszukujący żłobka dla swojego dziecka nie skreślą Magicznej Polanki w Radwanicach z powodu oczerniających opinii, nie dotyczących tej placówki.
Z doświadczenia wiem, że najlepszym co można zrobić dla dziecka przy wyborze żłobka to wizyta w placówce, zapoznanie się z ciociami, szczera rozmowa i zadawanie setek kłębiących się w naszej głowie pytań. Tą drogą podążyliśmy ponad dwa lata temu. Wybór padł na Polankę w Radwanicach i nie żałujemy. Innym osobom również polecam tę ścieżkę - każdy rodzic powinien sam wybrać to, co uważa dla swojego dziecka za najlepsze rozwiązanie.