Z przykrością muszę stwierdzić, że podczas trwania kursu nie odnotowałem(-am) zauważalnego progresu w kompetencjach językowych. Struktura zajęć oraz metodologia pracy sprawiają wrażenie mało efektywnych, a brak jasnej ścieżki rozwoju oraz gwarancji osiągnięcia określonych celów edukacyjnych budzi istotne wątpliwości co do wartości merytorycznej kursu. Zauważalna jest ponadto tendencja do przenoszenia pełnej odpowiedzialności za brak efektów na kursanta, co w moim odczuciu zwalnia prowadzącą z obowiązku dostosowania narzędzi dydaktycznych do indywidualnych potrzeb ucznia.
Należy jednak oddać pani Monice Igielińskiej wysokie kompetencje w obszarze zarządzania i przedsiębiorczości. Model biznesowy szkoły jest skonstruowany niezwykle sprawnie; widać w nim dbałość o aspekty marketingowe oraz umiejętność przyciągania osób poszukujących wsparcia w nauce. Z punktu widzenia strategicznego rozwoju placówki, działania te zasługują na uznanie, jednakże – w mojej ocenie – nie idą one w parze z odpowiednią jakością kształcenia.
Podsumowując, osobom, dla których priorytetem jest efektywna nauka języka angielskiego oraz wymierne postępy poparte sprawdzoną metodyką, nie mogę z pełnym przekonaniem rekomendować tej oferty.