3.6/5

• Szerokie

3. Opinie o pracodawcach Lublin
  5. Opinie o Ball Packaging Europe Lublin

Opinie o Ball Packaging Europe Lublin Lublin

Nie przegap nowości o Ball Packaging Europe Lublin!

Dogodziciel

26.02.2020 17:19

Wszystkim Chłopy nie dogodzi zawsze można zmienić pracę na kopanie dołów i nasze smutki się rozwiążą.Taki przykład jest worek konarów a w tym worku jedne jajka. Wiecie kiedy będzie ład i porządek ? Jak te wszystkie konary wypadną i zostanie jeden konar któremu spasują jajka.
    elo

21.03.2020 20:47

dogodziciel-typowe wiejska metafora...proponuje przejść do sernika na zmiane i robic dla niego za kelnera z jurkiem na imprezach firmowych...
    Gucypałek

26.02.2020 15:36

Wszyscy przychodzimy do pracy dla pieniędzy jest to normalną rzeczą, każdy chce większej podwyżki bo życie kosztuje. Jednak przez pieniądze robią się podziały niektórzy odbiegają od innych i są o parę dobrych stów do przodu, to wszystko niesie za sobą brak współpracy i sieje chaos. Każdy jest inny niektórzy zostają przeniesieni na inne stanowisko np w sytuacji kiedy któregoś kolegi zabraknie w pracy w danym dniu, co z tego mają odpowiedz jest prosta NIC. Po co się starać uczyć się nowych stanowisk za to większych pieniędzy nie ma jedynie co to dochodzi więcej kartek do przeczytania z instrukcji obsługi biurokracja musi się zgadzać.
    Dziwne

24.02.2020 16:42

Dobrze, że są podwyżki ale są także podwyżki cen w sklepach prądu itp. Więc dwa listki brutto czy to tak dużo ? Najniższa krajowa w skali roku to 350zł. Dodatkowo dziwny podział regulacji początkowo wózkowi dostali większą podwyżkę niż mechanicy produkcji, którzy mają więcej pracy niż wiecznie narzekający panowie z wózków którzy są wiecznie zapracowani w rzeczywistości nic wielkiego nie robią i oczywiście słynne moduły 4 i 5 podobno też mają więcej pracy niż na 1-3 Nie sądzę. Jak na całoroczna staranie to małe pieniążki. Równosci jakoś też nie widać.
    Taki

25.02.2020 16:15

Jakbyś się starał i był zaangażowany to też byś poszedł na 4, 5 moduł ale myślę że jesteś jednym z tych przez których nie chce się chodzić na kantyne bo ciągle narzekanie. Jak się nie podoba to zawsze można iść do lepszej pracy tylko pytanie czy tam będzie można pół zmiany w telelofnie przesiedzieć.
    Jeremiasz

26.02.2020 08:46

Otrzymać podwyżkę za siedzenie na 4,5 module na telefonie zacna sprawa.

21.01.2020 13:39

Jak jest z pakietem medycznym w Ball Packaging Europe Lublin? Można dołączyć rodzinę?

13.02.2020 23:59

Taaaa nawet koze możesz dołączyć ????

14.02.2020 00:07

Jak ja kochasz ????
    pozytywne wrażenie

13.02.2020 13:18

Ale tu spokój sialalala nikt nic nie piszę hopsasasa., to ja napiszę ciurallala jest trochę lepiej łubudda.????

14.02.2020 00:03

Eee ciuralla jak wytrzezwiejesz to napisz proszę co jest lepiej? Bo ciekawi mnie to... Co jest lepiej?
    Obiektywny

31.12.2019 09:57

Nie wiem skąd tyle tu jadu i takiego narzekania skoro mało kto chce odejść, może wiecie, że gdzie indziej nie będzie siedzenia na kantynie czy na telefonie przy maszynie? Dla Mnie to najlepsza praca jak do tej pory, można siąść jak maszyna idzie dobrze i nikt Ci złego słowa nie powie, nie trzeba robić sztucznej pracy. Ci co najwięcej narzekają niech sami Siebie zapytają ile dali od Siebie w tym roku, ależ skąd bo najlepiej to tylko narzekać i oczekiwać żeby ozłocili za nic nie robienie, może spróbójcie u prywaciarza?
    Głodny Kantyniarz

25.10.2019 12:30

Do Pani o blond włosach. Nakłada jedzenie niesprawiedliwe dla swoich znajomków zawsze więcej. Często zapomina o dodatkach do dania. Np jeśli danie jest z sosem często trzeba się upominać bo ona zapomina nałożyć. Jest też nieprzyjemna i ktoś taki nie powinien pracować w naszym zakladzie.
    Dr.Drake

29.10.2019 12:49

Drogi Głodny Kantyniarzu a raczej powinienem napisać Wieczny Malkontencie. Kantyna jest nieobowiązkowa! Stołuj się na mieście i sprawdzaj np. w McDonaldzie czy każdy klient ma taką samą ilość ogórków w hamburgerze. Skąd się tacy ludzie biorą? Usługa świadczona przez podmiot zewnętrzny, więc pomimo obrzydliwego Twojego Fake Newsa, informuję, że to nie miejsce na takie wpisy. Masz odwagę to zapraszam z imienia i nazwiska do działu HR, tam możesz przekazać swoją uwagę. Marzekanie dla samego narzekania jest mało konstruktywne i zupełnie nie na miejscu. Poziom niektórych klientów kantyny pozostawia wiele do życzenia. Proszę o więcej kultury i wyrozumiałości.
    aauuu

30.12.2019 07:20

Po za tym, obiad składający się z 1 dania i 2, kosztuje tylko 6 zl. Dania są spore, jeśli komuś nie pasuje, to niech idzie i kupi sobie to samo za 20/30 gdzieś w Lublinie.
    Tra la la

19.11.2019 00:44

Resetowcy? A od czego Ty mądra glowo zaczynałes Słyszałem o waszych poczatkach,nikt nie wiedział o co chodzi, staliscie cielaki do póki wam nikt nie pokazał jak działać Zapomniał wół jak cieleciem był a teraz szlachta
    Obrońca utrapionych

18.12.2019 22:04

Prawda jest taka, że jest dużo cwaniaków i nie każdy służy pomocą, a jeśli ją służy to niestety robi kretyna i pośmielisko z niedoświadczonych mechaników przed samym przełożonym.Kierownik niestety nie ma wiedzy jak dana osoba pracuję, jedynie opiera się na opini brygadzisty (usunięte przez administratora)Jeśli oś*le byłbyś na innym stanowisku ciekawe czy byłoby, to wszystko takie oczywiste? Czasami brygadzista tasiemiec da ciała ale odwróci kota ogonem.Opierać się na słowach takiej osoby wystawiając ocene jest słabe. Mówicie że można się swobodnie wypowiadać chyba nie w tej firmie.Swiat jest mały a góra z górą się zejdzie
    Pogromca pastuchów

19.12.2019 14:32

Szlachta to pewnie stary resetowiec z pierwszego rzutu. Zapomniał jak on się uczył. Narzędzia wykręcić i wkręcić to żadna filozofia, odpowiedzialność za niewiedze nowych ponoszą kierownicy. Jeśli jest jakaś poważniejsza robota przy maszynie to nowego się przeżuca, a później jest zdziwienie, że ktoś czegoś nie potrafi i obwinianie że był czas na nauke. Wyższe szczeble niższe rangą powinny wspierać takich nowych pracowników a nie jeździć po nich i się chichrać.Osobnik, który tak robi sam sobą nic nie reprezentuję jak na taki staż, który odbył wiedzę ma mało a niewiedza niewiedzy szerzyć nie może podobno tak gdzieś kiedyś było powiedziane....
    Tra la la

19.11.2019 00:48

Nie smakuje jedzenie, kanapki w torbę albo Grant Hotel Krakowskie i po bólu

07.10.2019 13:43

Czy zdarzają się nadgodziny w Ball Packaging Europe Lublin?
    Szybki

08.10.2019 18:42

Tak
    Brutus

21.10.2019 17:36

Oczywiście ale docelowo ma ich nie być, bo pracownicy przychodzili na nadgodziny, bez 11 godzinnej przerwy czy coś w tym stylu rzekomo bez wiedzy przełożonych, ale w system wgląd mają więc to dziwne. Cała nagonka zrobiła się przez zazdrosnych kolegów, którzy zrobili gó*no burzę bo albo nie chodzili na nadgodziny, lub mieli ich mniej niż inni koledzy. Oczywiście moje zdanie jest takie, że nadgodzin nie powinno być.Wypłata powinna być taka,żeby człowiek nie musiał robić nadgodzin. Jest, to indywidualna kwestia każdego człowieka ale organizm też musi odpocząć. Braki w produkcji doprowadzają do nadgodzin bo doświadczonych pracowników jest coraz mniej niedługo zostaną sami resetowcy.Pozdrawiam
    Rumcajs

08.12.2016 10:28

Jak wam tak nie pasuje praca w Ballu to zwolnijcie sie i wracajcie do Stocka, Herbapolu, ABM czy tez Perly przeciez tam sie wiecej zarabia, a nie wylewacie swoje zale na forum nikt was na sile tutaj nie trzyma!!!
    gumiak

07.09.2019 01:13

już powoli wracamy....Na Ballu się świat nie kończy. Najlepsze jest to, że my (produkcja) doskonale sobie damy bez was radę (funkcyjni, biuro). Różnica polega na tym, że bez Nas nie ma Was. Już jest biegunka, słabe wyniki, czepianie się. A dopiero się zacznie. Ciekawe kto szybciej znajdzie pracę w miłej atmosferze na podobnym poziomie wynagrodzenia lub lepszym?
    Poleciałaś

12.09.2019 22:29

Czy zasługują na pensję ha ha nie wiesz za jadło z kantyny powinni pracować. Czarodzieju czarodziejko z krainy os może i skończyłeś skończyłaś studia ale w średniowieczu dzidy były tępe.... Sam hałas wibracje czy zapalenie świadczą o tym, że 3000 tys za zdrowie ludzkie to mało a ludzie pracują bo muszą nie każdy ma dzianych starych i znajomości w HR. Przyznam Ci rację co do jednej rzeczy dokładnie jak komuś nie pasuję to zmienia pracę co w ostatnim czasie jest widoczne.....
    Pracownik produkcji

10.09.2019 00:16

Ogólnie praca spoko grafik bardzo wymagający a propo poniższych wpisów z całym szacunkiem (ale robisz z nas (usunięte przez administratora) z małym iQ zastanów się nad sobą żeby oceniać innych szablonowo czuje się zniesmaczony i z chęcią bym cię dojechał (usunięte przez administratora)

01.07.2019 00:21

Czy temperatura blisko 40 stopni a nawet 40 stopni w zabudowie jeszcze więcej jest zgodna z prawem? Pracodawca ma obowiązek zapewnić napoje, witaminy, ale czy to zmienia fakt, że jest gorąco. Dostaniemy jednego izotonika i co jest ok? Wychodzicie z założenia, że jak wypije izotonika to mogę przetrwać nawet 50 stopni?Tak naprawdę to pracownik może odmówić pracy jeśli temperatura przekracza normę która jest ustalona.Gdyby w brygadach były same starsze osoby to karetki jezdziłyby na sygnal cały czas .

06.07.2019 16:27

Właśnie ją zmieniłem po to jest takie forum aby można się wypowiedzieć, z palca sobie tego nie wyssałem a jak Ty siedzisz w klimatyzowanym pomieszczeniu to na co masz narzekać .Gdybyś popracował przy przeglądzie na prasie w zabudowie to nie pisałbyś takich wypocin .Pozdro
    Ni k

27.07.2019 15:47

Tylko dlatego zmieniają pracę i to 99% Kazdy szuka
    jan z sernik

04.07.2019 15:52

Ciepło...widocznie na to zasługujesz skoro nadal tam pracujesz. Najlepiej pogadaj z opozniakiem i hu..nową ,szybko załatwią twój problem.

05.07.2019 22:53

Jak Cię to interere to już nie pracuję... Każdy ma swój rozum ja podjełem właściwe kroki bo wychodzę z założenia, że jak mi coś nie odpowiada to w tym nie tkwie .Więcej się nie wypowiadam na temat zakładu bo już nie jestem jego pionkiem pozdrawiam.
    Ewelina

04.07.2019 15:57

Witam, czy możecie mi powiedzieć jak wygląda praca w księgowości i jak z zarobkami?
    Zainteresowany pracą

03.07.2019 01:36

Szanowni Państwo co powiecie na temat pracy w magazynie, na jakie wynagrodzenie mniej więcej może liczyć operator wózka?
    Ciekawski

17.06.2019 23:51

Tak z innej beczki jak to jest, że np.w Radomsku pracują w systemie 7 dniowym i mają 4 albo 5 dni wolnych tak jak było kiedyś ? Natomiast w ballu w Lublinie Hr powiedziała,że jest to niezgodne z prawem więc jak to jest ?Pytanie do dedykuje Do Hr

19.06.2019 08:43

Witam, dział HR chętnie odpowie na pytania dotyczące prawa pracy oraz grafiku. Wiecie gdzie nas znaleźć. Zapraszamy.
    Majlo

25.06.2019 03:45

Było kiedyś spotkanie z panią od grafików i sama powiedziała, że grafik 6/4 i pisany ciągiem jest jej łatwiej stworzyć. Czyli dla cudzej wygody tak jest, ale czy jest normalne że np zmiana C w 2018 była jako pierwsza na urlopie, a w 19 idzie jako ostatnia? 14 miesięcy bez dłuższego wolnego... Druga sprawa że teraz na tych niebieskich dniach stoi się na maszynach, bo po prostu nie ma ludzi. Fala zwolnień objęła ball bo ludzie już mają dosyć. Te pieniądze które płacą to jest stanowczo za mało i nawet teraz nie próbują zatrzymać doświadczonych operatorów mających wiedzę większa niż niektórzy brygadziści.
    Koński

10.06.2019 09:31

Ciekawe kiedy firma się obudzi,że coś nie tak np. w zmianie C już brakuje ludzi,a jeszcze odchodzą pod Lublin.(czemu?może chłodniej na hali produkcyjnej :) ) Zmiana A i B też kilka osób odejdzie w ciągu miesiąca góra dwóch. Już pakowaczy z "Ramsztadu"zabierają do szkolenia na maszyny..brawo POBUDKA
    Popus

18.06.2019 10:55

Na początek weź zgłoś się do psychiatry...!!! Taka mała dobra rada
    Tomas

18.06.2019 17:18

Wnioskuję, że po drugiej stronie monitora siedzi lekarz specjalista, który dobrze się zna na wystawianiu pochopnych diagnoz
    elo

24.05.2019 15:15

(usunięte przez administratora) do varroca , ciekawe kryteria rekrutacji... hit roku!!! , zaniesie tam tylko smród i fałsz...

20.04.2019 10:32

Już mam jakieś zdanie wyrobione na temat tej firmy i podzielę się nim z innymi. Według mnie firma pomimo głośnych haseł i pięknych słów przede wszystkim nie docenia swoich pracowników. Pracuje się 7 dni w tygodniu, w wolne i wszystkie święta (poza Bożym narodzeniem i Urlop tylko w wakacje a tak najlepiej znajdź sobie kogoś na zastępstwo. Najważniejsza jest wydajność maszyn, za którą niby odpowiadasz ty. Jesteś zatrudniony jako mechanik tylko po to by móc robić okrojone przeglądy i regulacje transportów. Jak się trafi większą awaria jest Ur i oni robią, a ty siedzisz z nimi i pomagasz, nie mając nieraz jak na przerwę pójść. Szkolenia nic nie wnoszą do twojej pracy, bo zamiast uczyć się o maszynach na których pracujesz masz nic nie wnoszace do twojej wydajności, uzytecznej wiedzy szkolenia: z jakości, segregacji odpadów, BHP, ppoz, pisana durnych bbs (obserwacji zachowań bezpiecznych i niebezpiecznych kolegów z pracy) itp itd. Pracownicy biura patrzą na Ciebie z góry, przełożeni jak na głąba, chociaż nie jeden operator, przepraszam "mechanik" ma większe pojęcie, lepsze wykształcenie, czy po prostu jest inteligentniejszy od nich. Firma pod przykrywką dbania o pracownika ma bzika na punkcie BHP. Odbywa się to kosztem zdrowia i komfortu pracy swoich pracowników. Już niedługo zaczną się upały i temperatura na hali będzie sięgać 38 stopni, a przy prasie prawie 50 i nikt nic nie robi aby zamontować system klimatyzacji itp. Na rozmowie obiecują wiele, jednak po pewnym czasie okazuje się że jest to taka sama firma jak wiele innych. System pracy brygadowy, brak wolnych świat, problem z wykorzystaniem urlopu w czasie dostosowanym do twoich potrzeb, ciężka praca w okresie wakacyjnym, praca na dwóch stanowiskach operator/mechanik, korporacyjnosc, wiele szkodliwych warunków (olbrzymi hałas, wibracje, wysoka temperatura, zapylenie, styczność ze szkodliwymi substancjami) powoduje że wynagrodzenie po kilku latach pracy jest po prostu o wiele za niskie. Szkoda, że tak bardzo została zmarnowana renoma przez naszą typowo polską mentalność i wyciskanie z pracowników ostatnich sił.
    łysy w okularach po paru latu

05.05.2019 13:30

Czyli klimatyzacji niema do tej pory: żenada

11.05.2019 13:52

Jest zrobiony nawiew, ale nie wydajny i jak ciepło się robi to na hali jest gorąco, poza tym zabudowane są prasy, aby było ciszej to z kolei jak się przegląd robi to pot cieknie po tyłku. Tak jak piszą niektórzy zero przewiewu i prawie 50 stopni.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ball Packaging Europe Lublin?

Kontakt - Ball Packaging Europe Lublin

Wiśniowa 40 02-520 Lublin

Branża główna: Opakowania i pakowanie

Robert W.

05.05.2019 11:41

Jak wygląda sytuacja na stanowisku pakowacza? Warto, jak atmosfera ? Ile zarobie na tym stanowisku ?
    Były pracownik.

08.05.2019 17:04

Nie zarobisz więcej niż 2000 na rękę, a będziesz wyrobnikiem traktowanym jak (usunięte przez administratora)przez "stałych" pracowników. Oni będą siedzieć i grać na telefonie, a Ty będziesz robić wszytko. Oni dostaną 3500 na rękę za siedzenie, Ty dostaniesz jakieś ochłapy... Jeśli masz nóż na gardle i potrzebujesz tego 2500 na rękę, to możesz iść pracować w tej firmie, ale normalnie na umowę na operatora maszyn. Na pakowacza nie idź nawet z nożem na gardle.
    Pracownik Ball

09.05.2019 17:03

A może powiesz ile macie przerwy, zmiana coila 40 min przegląd nawet do 5 godzin nikt nie stoi nad tobą i nie mówi ci co masz robić jesteś na samodzielnym stanowisku pracy kwestia jak ty sobie ten czas zorganizujesz. Jeśli jesteś gamoń to masz lipę bo sam się nie wyrabiasz i nie oczekuj że pracownik Ball będzie stał na twoim stanowisku i pracował za ciebie bo ty nic za niego nie robisz. Tak że gamoniu idź układać kostkę to będziesz miał lepiej.
    Obiektywny

07.05.2019 03:10

Atmosfera w firmie jest delikatnie mówiąc słaba ,wszech obecny pył aluminiowy który jest bardzo szkodliwy , zarobki marne ( nie rekompensują pracujących świąt , weekendów itd.) w wakacje pracujesz na okrągło , brak możliwości zarządzania swoim urlopem , mnóstwo bzdurnych obowiązków , w lecie temperatura dochodzi do blisko 40 stopni a przy maszynie jest jeszcze wyższa , zero ruchu powietrza. Poziom pracowników coraz niższy bo biorą kogo popadnie ze względu na to że nie ma chętnych do pracy w takich warunkach i za takie pieniądze. Zarządzanie w firmie strasznie kuleje , firma szczyci się tym co oferuje a obiektywnie patrząc nie oferuje nic nadzwyczajnego czego nie oferowały by firmy w okolicy. Praktycznie zerowe szanse na awans bo wszystkie stanowiska są już obstawione znajomkami którzy na każdym kroku donoszą na "kolegów" , poziom niektórych pracowników na stanowiskach wyższego szczebla nawet nie śmieszy jest po prostu żałosny , bo kto o zdrowych zmysłach wybrałby takie osoby na takie stanowiska. Na każdym kroku znajdzie się ktoś życzliwy który chętnie doniesie na Ciebie za byle co do przełożonego. Ze względu na to że są duże braki kadrowe ludzie potrafią siedzieć w pracy po 16 godzin na dobę , łamiąc przepisy kodeksu pracy. Trochę się rozpisałem ale mam nadzieję że pomogę przejrzeć na oczy osobom które nie mają pojęcia co się dzieje w tej firmie. Pozdrawiam i do zobaczenia w Varrocu
    Robert W.

05.05.2019 11:39

Jak sprawa wygląda na stanowisku pakowacza? Warto tam aplikować ? Jak zarobki ?

20.04.2019 10:07

Moim zdaniem firma przede wszystkim nie docenia pracowników. Pracuje się 7 dni w tygodniu, w wolne i wszystkie święta (poza Bożym narodzeniem i w sylwestra nie ma 2 zmiany i nocy). Urlop tylko w wakacje a tak najlepiej znajdź sobie kogoś na zastępstwo. Najważniejsza jest wydajność maszyn, za którą niby odpowiadasz ty. Jesteś zatrudniony jako mechanik tylko po to by móc robić okrojone przeglądy i regulacje transportów. Jak się trafi większą awaria jest Ur i oni robią, a ty siedzisz z nimi i pomagasz, nie mając nieraz jak na przerwę pójść. Szkolenia nic nie wnoszą do twojej pracy, bo zamiast uczyć się o maszynach na których pracujesz masz nic nie wnoszace do twojej wydajności, uzytecznej wiedzy szkolenia: z jakości, segregacji odpadów, BHP, ppoz, pisana durnych bbs (obserwacji zachowań bezpiecznych i niebezpiecznych kolegów z pracy) itp itd. Pracownicy biura patrzą na Ciebie z góry, przełożeni jak na głąba, chociaż nie jeden operator, przepraszam "mechanik" ma większe pojęcie, lepsze wykształcenie, czy po prostu jest inteligentniejszy od nich. Firma pod przykrywką dbania o pracownika ma bzika na punkcie BHP. Odbywa się to kosztem zdrowia i komfortu pracy swoich pracowników. Już niedługo zaczną się upały i temperatura na hali będzie sięgać 38 stopni, a przy prasie prawie 50 i nikt nic nie robi aby zamontować system klimatyzacji itp. Na rozmowie obiecują wiele, jednak po pewnym czasie okazuje się że jest to taka sama firma jak wiele innych. System pracy brygadowy, brak wolnych świat, problem z wykorzystaniem urlopu w czasie dostosowanym do twoich potrzeb, ciężka praca w okresie wakacyjnym, praca na dwóch stanowiskach operator/mechanik, korporacyjnosc, wiele szkodliwych warunków (olbrzymi hałas, wibracje, wysoka temperatura, zapylenie, styczność ze szkodliwymi substancjami) powoduje że wynagrodzenie po kilku latach pracy jest po prostu o wiele za niskie. Szkoda, że tak bardzo została zmarnowana renoma przez naszą typowo polską mentalność i wyciskanie z pracowników ostatnich sił.

20.04.2019 09:51

PRACOWNIK

02.03.2019 15:42

NIE POLECAM TEJ FIRMY ,DUŻY STRES ZA MAŁĄ KASĘ . SĄ LEPSZE FIRMY KTÓRE LEPIEJ PŁACĄ I MNIEJ WYMAGAJĄ. 2500 ZL NA RĘKĘ TO PARANOJA . PRACA W SYSTEMIE 5 BRYGADOWYM ,ZERO CZASU DLA SIEBIE I RODZINY. TO NIE JEST AMERYKAŃSKA FIRMA TYLKO (usunięte przez administratora) NIEMIECKI, BRYGADZIŚCI NIC NIE POMOGĄ BO SAMI NIE WIEDZĄ PO CO TAM SĄ. NIE POLECAM
    Mikołaj

07.03.2019 08:31

Operatorzy wózka widłowego w tej firmie zarobią 3000 netto miesięcznie?
    Janek

25.03.2019 16:16

Nawet po 2 latach nie może na tyle liczyć. Raczej 2600-2800 netto, zależy jak bardzo zżyje się z przełożonymi :)
    Mikołaj

07.03.2019 08:03

Witam Państwa, czy pracownik produkcji w Balu może liczyć na wynagrodzenie 4000 brutto miesięcznie?
    lubello

22.01.2019 19:43

Czy warto aplikować do ur? Jak z atmosferą w tym dziale?
    BMWDriverUK

11.01.2019 14:07

Czy można prosić o jakiś kontakt mailowy do działu HR. Dziękuję

14.01.2019 10:29

Zapraszamy do kontaktu na adres email: [email protected]
    wiesław

29.12.2018 07:57

Ile pracowników, również z agencji, odejdzie od nowego roku ?
    dziki

05.01.2019 13:25

Coś koło trzynastu, nie ?
    Sprawdż brygadziste

17.12.2018 12:42

Rozmowa z przełożonym gdy mówi ci że jesteś ważny w tej firmie , przy czym się uśmiecha szyderczo . Jeśli stajesz na uszach robota idzie pełną parą jest ok . Jeśli coś nie idzie tak podcinają Ci skrzydła . Lepiej się nie wychylać przed szereg już niejeden się przekonał jak szalał a potem ból du*y bo go posuneli bez mydła . Kierownictwo roztelepane i brygadziści też boją się o własne stołki . Proponuje przypatrzeć się jednemu chudemu długiemu brygadziście ,który zamiast służyć pomocą to przesiaduje na telefonie pół zmiany na kantynie grając w gry . Macie monitoring sprawdzcie to , chowa się po kiblach a pomocą służy gdy go opierdo*i kierownik. Wy tego nie widzicie nie wiem jakim cudem tyle się tam utrzymał.... Drugi natomiast jest pomocny i uczynny . Wiem ,że kierownictwo czyta posty proponuje się przyjrzeć temu panu tak suchy jest tylko jeden .
    Coraz bliżej święta....

19.12.2018 22:23

Popieram wypowiedź ABDULWISIMILAHA. Na forum to można prowadzić dyskusję a nie wylewać prywatne żale.... Jeśli coś nie jest tak jak być powinno to dobrze wiemy że możemy o tym porozmawiać w węższym gronie a nie na forum całej firmy.... Do wszystkich dla których ta ocena jest tak prosta jak i do tych którzy "idą za głosem tłumu"..... Niech rzuci kamieniem ten który nie jest bez winy..... Proponuję ocenę i "sprawdzanie" zaczynać od spojrzenia w lustro, zastanowienia się na początku nad sobą jeśli jesteś super idealny i dopiero po stwierdzeniu że nie masz sobie nic do zarzucenia "pomiatać" innymi na forum.... najłatwiej zrobić to anonimowo.... Jak to w życiu, nie każdy musi się lubić, ale to nie znaczy by być przeciwko komuś..... Zbliżają się Święta.... Proponuję refleksję w tym czasie..... Pozdrawiam kolegów i koleżanki nie szukających poklasku i afer "EDWARD SNOWDEN Ball Watergate" P.S. Niech każdy oceni tę wypowiedź jak podpowiada mu sumienie. Z góry informuję że nie będę wchodził w dyskusję bo jest to moje subiektywne odczucie zaistniałej sytuacji....
    Janek

03.01.2019 05:08

Tak się niestety dzieje jak ludzie bez szkoły dostają wyższe stanowisko... Widocznie zapomniał chłopak jak szybko można stać się bezrobotnym
    D

18.12.2018 20:47

Tyle ostatnio statystyk w związku z końcem roku, więc: "przeciętne wynagrodzenie brutto w sektorze przedsiębiorstw w listopadzie 2018 roku wyniosło 4.966,61 zł, co oznacza wzrost rdr o 7,7 proc"
    Sprawdż brygadziste

17.12.2018 12:49

Pytanie do pracujących , co sądzą o chudym suchym brygadziście czy wam pomaga ?Czy tylko przyjdzie i powie to ma być zrobione a potem w giereczki na kantynie .

14.12.2018 22:18

Brawo dla poprzednika. Wszystko co mówi to prawda. Zapomniałeś dodać paru słów o magazynie. Od części zamiennych po wyrób gotowy przez biuro "u góry" chodzą święte krowy. Dobrze wam tak: tyrać jak woły tam. Jeszcze więcej pracy im :)
    JaroP

11.12.2018 16:43

Dużym plusem firmy są bardzo dobre obiady, ale to raczej by było na tyle. System zmianowy (5 brygadowka)zupełnie niszczy zycie towarzyskie. Wszystkie swieta, niedziele, nowy rok, czerwona kartka w kalendarzu - do pracy. Rzadko, który weekend wolny. Praca non stop w hałasie ponad normy i wibracje. I pył z aluminium ciagle w powietrzu, chociaz bhp mowi, że sie nie pyli, ale fakty, czyli ubranie całe w opiłkach metalu mowi co innego. Brygadziści i kierownicy uważają sie za dyrektorów i tylko krytykują. Chcesz byc zdemotywowany porozmawiaj z brygadzistą. Przy każdej rozmowie wypominają najdrobniejsze wpadki jak np palenie papierosów w miejscu wyznaczonym lub spojrzenie na telefon czy bycie na przerwie. Fałszywość kierowników i przełożonych jest na porzadku dziennym. Obserwują z ukrycia pracownika. Przechodzi taki i sie uśmiecha, a za chwile wzywa i krytykuje. Zawsze jest to krytyka minimum trzech przełożonych przeciwko tobie. Nerwowa atmosfera i stres. Opiłków metalu z płuc sie nie da pozbyć wiec idziesz tam na własne ryzyko. Ja akurat byłem chyba w dwóch najgorszych brygadach, w których ciagle sa rotacje ludzi ale to nie bez powodu. Przełożeni najchętniej by spali w biurze, zeby tylko do nich nie przychodzić. Są źli gdy prosisz o pomoc. Kryją alkoholików, którzy powodują uszkodzenia materiału, ale tego który sie stara nie docenią. I przy ocenie rocznie jestes rozpisany i rozpracowany w zeszycie i wszystko ci wypomną nawet po roku. Sugestia? Unikać tej fabryki dla własnego zdrowia psychicznego. Amerykańska firma ale rządzona przez polaczków więc ciągle ktos na ciebie donosi. W lecie przez pare miesiecy ponad 40 stopni na zakładzie wiec sauna. Unikać tego obozu
    C*uj Ci Do Tego

05.12.2018 21:54

Zatrudniałem się mając nadzieję na dobrą, długą współpracę. Rozczarowałem się, oszukali mnie. "Menadżer" (usunięte przez administratora)"Kierownik" (usunięte przez administratora)oraz inni "koleżcy" okazali się dwulicowi. Prawdziwa twarz wychodzi po czasie... Pozdrawiam tych, z którymi utrzymuję kontakt do tej pory.
    C*uj Ci Do Tego

05.12.2018 21:36

Pracowałem parę lat temu. (usunięte przez administratora) Próżniak. Dwulicowy, oszust "Dziurawicz" - jedno mówi Ci w twarz, a drugie robi. Magazyn to fałszywe osoby. Udają "koleżków", a potem okazuje się, że spiskują za plecami. Prawdziwa twarz wychodzi po czasie... Pozdrawiam uczciwych, z którymi do tej pory utrzymuje się kontakt. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zwolnić "parę" osób
    znacie

02.12.2018 06:42

A ja pogadałem z byle kim na górze i teraz pozostało mi tęsknić za jurkiem-mechanikiem! , kamisiem i jego niebywale wrednym maleństwem z którym dojeżdża do miasta. Wraz z mgłą olejową pracujących maszyn oraz aluminium które wdychacie - pozdrawiam....
    BMW

01.10.2018 16:02

Zarobki są w miare? Co wy mówicie policz sobie soboty, niedziele każde święta wszystko płacone tak samo. Jeden weekend w miesiącu dla rodziny pozostałe dla zakładu . 2600 na rękę po roku czasu to taki rarytas?
    bażant

07.06.2018 19:10

Hej, orientuje się może ktoś jak wygląda praca w tym zakładzie przez Ranstad?
    Monika

05.09.2018 19:37

Czy zacząłeś tam pracę przez Ranstad? Możesz podzielić się opinią jak tak?:)

Zostaw merytoryczną opinię o Ball Packaging Europe Lublin