3.6/5

• Szerokie

3. Opinie o pracodawcach Lublin
  5. Opinie o Ball Packaging Europe Lublin

Opinie o Ball Packaging Europe Lublin Lublin

Nie przegap nowości o Ball Packaging Europe Lublin!

11.10.2021 17:26

Każda Wasza opinia jest dla nas cenną wskazówką.

Liczymy się z Waszym zdaniem i doceniamy każdy konstruktywny i merytoryczny komentarz pojawiający się na portalu GoWork :)

Jednocześnie informujemy iż wszystkie komentarze zawierające obraźliwe treści, wulgaryzmy lub dane osobowe (np. imię i nazwisko) - będą usuwane.

Pozdrawiamy serdecznie i zachęcamy do merytorycznej dyskusji.

News image

05.03.2022 11:44

-kobiety powinny być zatrudniane na stanowiska na których maja możliwość samodzielnie pracować.a nie jak to jest cały czas praktykowane kobieta soi tam gdzie niema problemów albo jak jest przegląd czy przezbrojenie to jest zamiana stanowiska i facet robi u siebie przegląd a na drugi dzień u pani przegląd. - dlaczego zwalnia się brygadzista idzie pracować w innej firmie tam zostaje wyrzucony za (usunięte przez administratora) i wraca do bal na takie samo stanowisko po chwili zostaje zwolniony ostatni normalny kierownik i w ogłoszonym konkursie na kierownika bierze ten brygadzista udział - rekrutacja kandydatów na przyszłych brygadzistów trwa a już brygadziści szkolą swoich faworytów i to jest dobry wizerunek firmy a jak się zgłosi osoba która im nie pasje to zadają takie pytania o których sami nie maja za bardzo pojęcia. żadne pieniądze nie są wstanie zrekompensować braku szacunku. nowi mechanicy osoby co zastanawiają się przyjść do pracy szacunku i uczciwości tutaj nieznajdziecię przekonacie się o tym z czasem
    Morus

04.12.2020 07:56

Wynagrodzenie wg mnie jest bardzo dobre. A sama praca lekka i przyjemna. Jeśli łatwo się uczysz to ogarnięcie maszyn to kwestia miesiąca, a później gdy staniesz sam na danej maszynie to dopiero się tak naprawdę wszystkiego nauczysz. Jeśli kiedy kolwiem miałeś w życiu ciężka pracę to docenisz tą. Gdzie nikt od ciebie nie wymaga nic więcej niz wykonywania swoich obowiązków jak to w każdej pracy. Czasem przepracujesz 8h, a czasem tak dobrze idzie, że nie będziesz musiał nic robić oprócz porządków ( tak jest najczęściej, chyba że zmieniasz jakiegoś randomowego debila, który się wziął tam z (usunięte przez administratora) a takich się kilku znajdzie). Ogólnie że szczerym sercem mogę Ci polecić tą pracę i powiedzieć że jako pracownik fizyczny lżejszej nie znajdziesz
    Zainteresowany

17.02.2026 07:33

Witam, trochę odświeżę, bo mało tu aktualnych komentarzy. Co możecie powiedzieć o pracy na produkcji? Lekka, ciężka? Na jakie zarobki może liczyć nowo zatrudniona osoba (w ogłoszeniu jest 5k brutto i to śmiech na sali, ale pewnie są jakieś dodatki: jakie i ile?). Jak atmosfera i cała reszta?

16.05.2026 23:25

Śmiech na sali to dawac co kolwiek ,,owcy"żeby nie nazwać baranem coby barana (zwierzęcia )nie obrazic gościowi co z polecenia metrowego chłopka z bloku przylazl i będzie uczył starych jak mają pracować i jeszcze wymagania jakieś ma Dla mnie powinno być mc za free,pokaz czy się nadajesz i potem gadamy o umowie i stawce a nie że ćwierćozg dostaje umowę z Ball od ręki a inni dają dobrych ludzi ,recza za nich i dostają 600pkt to śmiech jest dopiero I każą przez addeco

Wujek dobra rada

19.05.2026 11:09

Powiem ci tak kolego może najpierw poznaj tę pracę a potem komentuj widzę że tobie wychodzi lepiej gadanie niż pracowanie zajmij się soba a nie gadasz na innych i weź się do roboty bo to co sobą reprezentujesz jest niczym na co warto spojrzeć ja wiem że brakuje ci 5tej klepki
    Bezsens

15.05.2026 22:40

Dlaczego usuwacie komentarze, które oddają prawdę? Taka jest ta Wasza wolność słowa. Podtrzymuje temat pewniej kobiety, która jest wulgarną osobą do pracowników.

17.05.2026 00:17

Eeeee synek nie jetesmy we warsFce gdzie tęcza cię broni Masz problem do kobiet to wal do fafala albo zjedz Prince polo bo nie jestes sobą A tak na serio to masz rację wulgarna czasem jest!!!ale to takim mamusiowym syniom się tak wydaje ,moim zdaniem ma jaja ,jakby nie patrzeć wieksze od ciebie i tu jest problem,albo jestes wafel tęczowy i nie umiesz gadać 🤔a to już nie wina firmy czy pani ,raczej ojca poproś o radę ..albo tatuatora czy tam psychiatre ,ktorys z nich coś sp....niestety
    Blokująmiesceaitakichniema

19.07.2025 18:33

Coraz więcej osób chodzi na zwolnienia lekarskie i zawsze te same nazwiska. Zaczyna to być bardzo frustrujące, bo obowiązki tych, którzy "chorują" notorycznie, są przerzucane na resztę zespołu. My musimy obstawiać maszyny za nich, pracować więcej, a nikt z przełożonych nie reaguje. Czy naprawdę nikt nie widzi, że to wciąż te same osoby wykorzystują system? Rozumiem, że zdarzają się choroby, to normalne. Ale w tym przypadku wygląda to raczej na celowe wykorzystywanie naiwności kierownictwa. To jest zwyczajnie nie fair wobec pracowników, którzy przychodzą do pracy i sumiennie wykonują swoje obowiązki. Sytuacja prowadzi do tego, że prasy będą stały, bo nie ma ludzi do pracy – i znowu oberwą ci, którzy są obecni. Może czas w końcu coś z tym zrobić?
    Pedro

30.08.2025 18:12

Te pseudokierowniki vel superwisiory me.dy zawsze mieli ludzi w dup.e Dbają o własne stołki kosztem normalnych robiących na nich pracowników

16.05.2026 23:15

Ale że co pójdzie wyżej ?🤔z choinki spadłeś ?
    Brygadzistka

15.05.2026 22:14

,,Chciał(a)bym zasugerować kierownictwu przeprowadzenie anonimowej ankiety wśród pracowników na temat atmosfery i relacji z przełożonymi. Uważam, że sytuacja tego wymaga, ponieważ podejście jednej z Pań brygadzistek do podwładnych budzi duże zastrzeżenia. Kultura osobista i szacunek powinny być standardem niezależnie od prywatnych sympatii, a niestety w tym przypadku tego brakuje. ​Warto również zweryfikować powody ostatnich odejść z pracy – wiele osób zdecydowało się na ten krok, bo nie wytrzymało sposobu traktowania przez tę osobę. Mamy nadzieję, że firma pochyli się nad tym problemem i sprawdzi nastroje w zespole, zanim odejdą kolejni wartościowi pracownicy. Liczymy na profesjonalne podejście do sprawy i poprawę codziennej atmosfery.” Proszę o nie usuwanie komentarza, a zweryfikowanie go. Nie jest obraźliwy, lecz sprawy poszły za daleko i kolejna osoba straci pracę na tej zmianie.
    Operator od lat

18.02.2026 13:24

Pracuję tu kilka lat, stawkę zdobywasz dopiero po jakimś czasie, na początek jest gorzej jak słabo. Co do podwyżek są co roku, ale to jest różnie raz 100 raz 500. Socjal Luxmed i ubezpieczenie za symboliczną oplatą. Wczasy pod gruszą na gaz w tą i z powrotem nad morze, pieniądze na święta bożegonarodzenia. Paczki dla dzieci-szkoda gadać. Dodatkowe prezenty, w tym roku kurtka i na święta zgrzewka piwa. Premia roczna zależna od wyników. Od 5-9 tys brutto. Co do pracy, presja, ciągła gonitwa za wynikami i chore pokazywanie kto ma rację kosztem osób na maszynach. Kupa korporacyjnych wymysłów, robionych z palca na sztukę. No i grafik, zapomnij o wolnych weekendach i swiętach. Braki części i braki kadrowe to codzienność. W skrócie, dobrze to było, ale są też i gorsze miejsca pracy.
    Buldog

23.02.2026 18:33

To prawda, dobrze już było. Minęły już czasy kiedy Ball był najlepszym pracodawcą w regionie.
    As

25.02.2026 22:06

W praktyce Canpack już się reklamuje z ofertą relokacji. Ale to raczej porównywalne warunki.
    Szukajacy

16.12.2025 12:57

Czy firma prowadzi aktualnie rekrutację ? Czy jest możliwość pracy nie przez firmę Adecco ?
    Inny

05.01.2026 20:15

Z tego co widziałem to cały czas. I na produkcję i do UR
    Rekrut

16.09.2025 22:09

Nic dziwnego, że ludzie na L4 i odchodzą. Mamy robić jeden na 15 maszyn? W imię czego?
    L4

01.10.2025 23:18

Możesz i na 15? Jak kto woli?

17.09.2025 07:55

Polska

01.10.2025 23:17

Nie to Polska, gdyby to była Korea hmmmm odp sobie sam
    Ona jest ze snu

17.09.2025 18:45

Jeśli decyzja o produkcji w dniu świętowania 10 lecia firmy pozostanie, to w tak ciężkich czasach jest jak policzek dla tych co ciężko pracują na kilku maszynach oraz dzielnie znoszą decyzję zarządu. Teatr obłudy będzie trwał w najlepsze. Tylko drodzy rządzący przynajmniej nie kłamcie, że dziękujecie ludziom za ciężką pracę i jak są ważni, bo to co teraz robicie to plucie prosto w twarz.
    Policzek

01.10.2025 23:16

Widzisz ? Firma dba i zrobiła tak abyś i Ty mógł pójść na imprezę. Pójdziesz ?

21.09.2025 21:37

Przy rozmowie o podwyżce mówią ci ze słaby rok i dostajesz 200zl na rękę. Tymczasem fabryka stawia nowe moduły, dostawia maszyny i kupuje bez sensowne 4 nowe monitory na stanowiska w którym tylko jeden jest wykorzystywany, bo po co kolejne trzy??? A my jak mrówki, bijemy rekordy produkcji którymi szczyci się "góra".
    Zwolnienie

01.10.2025 23:15

Chłopie zwolnij się i nie płacz. Każdy płacze, lecz nie zwalnia się dlaczego? Bo Firma płaci dobrze i dba o pracownika a mentalność płaczka to niestety u nas norma.
    Paw

17.09.2025 17:44

Witam jak pracuje się u was na magazynie? atmosfera w porządku ?jakie zmiany? bo widziałem ogłoszenie tylko ze przez agencje pracy tymczasowej ,czy jest możliwość przejścia pozniej na umowę bezpośrednio dla Ball?
    -vip

29.08.2025 10:28

Proszę o informację odnośnie pracy na stanowisku pomocnik mechanika produkcji. Jak wygląda taka praca na co dzień oraz rozmowy kwalifikacyjnej
    Rekruterka-frankfurterka

29.08.2025 17:17

VIP (o ile odnosi się do wysokogatunkowego wyrobu browarniczego) to nick, który wróży Ci sukces w rekrutacji do naszej organizacji na stanowisko mechanika/ pomocnika, gdyż minimalna zawartość alkoholu jest znakiem, że robotę masz we krwi. Poza tym, czy ktoś kiedyś widział trzeźwego fachowca? Zapraszamy z otwartymi rękami (i narkotestem, bo wiadomo co balonik pokaże)
    Robot

24.04.2025 20:34

Czy wkoncu pracodawca weźmie się za pracowników chodzących na zwolnienia przez co inni muszą obstawiać po dwie maszyny może jakiś dodatek dla tych co nie chodzą na zwolnienia a ci co chodzą niech tracą cały czas te same nazwiska chodzą po o więc tacy mają być trzymani
    pindol

05.07.2025 12:49

właśnie przez takie osoby jak ty co nie chodzą na zwonienia jak sa chore tylko przychodzą i zarazaja innych te osoby chodzą na zwolnienie. I się póżniej szczyca ze od 10 lat nie byli na zwolnieniu beka xd
    Ślawcio

23.07.2025 11:09

Sławciu już nie pracujesz z nami,a widzę, że masz dalej swój ból wiadomo czego i udzielasz się na forum. Czyż nie pora odciąć się od bola jak się już w nim nie pracuję? Zając się swoimi sprawami i pracą w której się pracuje.

06.07.2025 22:50

Pracowałem w Ball. Praca dość uciążliwa. Ogromny hałas na hali od pras. W lecie gorąco a temperatura to 40 stopni. Zarobki jak za taką pracę bardzo niskie. Czy warto tu pracować? Odpowiedź nigdy więcej
    Rękawica

09.07.2025 11:20

Do tego mamy chodzić w rękawicach antyprzecieciowych całą zmianę nawet jak stoimy. A góra przejdzie przez hale do biura i upomina za brak rękawiczek w taki skwar. Zgodzę się wsztkie pracę należy robić w tych rękawicach bo mamy ostre krawędzie blachę itdale nosić je nawet jak nic nie robimy?
    Sejfty Burger

06.06.2025 22:55

Poważnie zabrakło? 😀 Kto za to odpowie? Wstyd żeby czekać na jedzenie po "zabawię"
    oBallały

09.06.2025 14:35

Czy Sejfty Burger to to samo co Korki Burger, ale w wersji bezalkoholowej?

26.03.2025 20:13

Jak wygląda praca na stanowisku operator maszyn ?? Na jakie początkowe wynagrodzenie można liczyć ? Wyjdzie na rękę z 4.5 ??

26.02.2025 18:30

Miałem przyjemność pracować w firmie ,nigdy w życiu nie spotkałem się z tak fałszywymi ludźmi ,afery ,kolesiostwo ,robienie pod górę u przełożonych.Nie polecam!! ,kadra zarządzająca ,dramat ,uważają że wszystko im się należy bo nie oszukujmy się ,ale firma jesy top -jeśli chodzi o budżet .Jesli ktoś nie ma swojego życia prywatnego ,lubi pracować w weekendy ,swieta ,nocki niech proboje ,fajnie bo masz darmową Kawę ,herbatę całą dobę ,możesz zjeść tanio obiad bo jest dofinansowanie ,jakiś śledzik wpadnie ,ogólnie socjal na najwyższym poziomie ,ale sama praca ,bez ambicjii ,typowa produkcja.
    Zainteresowana

26.07.2024 08:20

Cześć. Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda praca na stanowisku kontrola jakości. Jakie są godziny pracy oraz na jakie wynagrodzenie mogę liczyć. Bardzo proszę o informację. Bardzo dziękuję.

02.01.2025 11:10

Dodatek jest 20% od podstawy, jak masz 5000 to dodatku jest 1000, jak 6000 to wtedy 1200
    ExMachina

25.02.2025 15:13

Ktoś nie umie w procenty... nie 5% dodatku, tylko 25% z dwudziestoprocentowego dodatku od stawki brutto.
    Kamil

09.02.2025 19:59

Pracownicy w tej firmie ,nie mają swojego życia prywatnego ,zaczynając pracę o 6 czekają od 5.20 przy kawie ???? Wiecznie im źle na stołówce ,a to za mało a to niedobre ,zatrute ,odgrzewane ,za mały wybór .Gdzie płacąc 4.30 zł za obiad wstyd nawet mi było jak słuchałem od nich negatywnych opini.Specjalne zostawianie (usunięte przez administratora) ,brudzenie podłóg by sprzątaczki miały więcej roboty,każdy podp…siebie nawzajem ,wieczne ploty ,dziewczyny na produkcji uważają się za dyrektorki za najniższą krajową ,dobrze że byłem tam chwilę.Nie polecam.
    ABCD

22.01.2025 15:31

Firma zachowała się nieprofesjonalnie nie szanując czasu oraz pieniędzy (związanych z przejazdem na rozmowę) kandydata, nie udzielając jakiejkolwiek odpowiedzi o wyniku rekrutacji. Aplikowałem na pewne stanowisko, jakąkolwiek odpowiedź (tak/nie) miałem otrzymać w ciągu dwóch tygodni od rozmowy. W czasie wystawienia opinii mija około SZEŚĆ tygodni od rozmowy. Uważam, że brak odpowiedzi przez taki okres jest brakiem profesjonalizmu oraz szacunku wobec potencjalnego pracownika.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ball Packaging Europe Lublin?

Kontakt - Ball Packaging Europe Lublin

Wiśniowa 40 02-520 Lublin

Branża główna: Opakowania i pakowanie

blackbee

14.11.2024 09:18

Dzień dobry. A jak wygląda praca na stołówce pracowniczej ? Jest duzy ruch ? Cały czas na nogach ? I jak z finansami i traktowaniem?

23.09.2024 19:28

Czy w firmie Ball Packaging Europe Lublin pracownicy na wszystkich stanowiskach otrzymują umowę o pracę?
    Niki

24.07.2024 07:52

Bardzo przeciętne zarobki. Praca w bardzo wysokiej temperaturze. Dobrego ogromny hałas i zapylenie aluminium. Typowe korpo w polskim wydaniu. Na strefie znajdziesz lepszych pracodawców. Nie pisze że jest bardzo źle ale lepiej odpuścić sobie tu pracę.
    Bartosz

05.03.2024 06:57

Bardzo nowoczesna fabryka. Produkcja wieczek do puszek. Globalny koncern przez co praca jest stabilna. Bardzo fajna zgrana załoga brygadziści oraz kierownictwo. Sama praca ciekawa. Dla kogoś co co kolwiek jest jest techniczny to całkiem lekka praca. Przy tym nie jest nudna Grafik na cały rok więc w moim wypadku mogłem wszystko zaplanować. Dużo ciekawych dodatków. Dużo wolnych dni. Polecam tutaj pracę każdemu. Ja oceniam to miejsce 10/10. Prywatnie uważam że nie ma lepszej fabryki w okolicy.
    CZAREK

06.02.2024 14:27

Jak wygląda dział utrzymania ruchu, ile osób tam pracuje? Jakiej kasy można się spodziewać na stanowisku mechanika utrzymania ruchu?
    Operator cp

09.02.2024 08:44

Lepiej Idź na produkcję lepiej zarobisz i mniejsza odpowiedzialność, ten dział jest zawsze pominięty, chyba że się coś się popsuje to szukają winnych. Nawet wszystkie rekrutację są ustawione. Ale podobno mają teraz dobrego Kierownika może uda mu się podnieść trochę stawki i prestiż działu. Sam się długo zastanawiałem żeby tam iść, ale nie za te same pieniądze

11.02.2024 12:47

Obecnie pensje po latach stały się mało atrakcyjne. Dodatkowym minusem jest to że nie dorobisz na nadgodzinach tak jak w innych fabrykach Choć jak nie podpadniesz to można dostać premie roczna i świąteczną co jest zastrzykiem gotowki. Podsumowując fabryka bardzo nowoczesna załoga i kierownictwo w porządku. Warunki jeśli nie przeszkadza Tobie hałas i zapylenie też ok. Atmosfera bywa czasem nerwowa ale to jak wszędzie. Tylko ta kasa. Jednak mamy mieć jakieś podwyżki w przyszłym miesiącu. Ogólnie to polecam tutaj pracę.. Sam pracuje już kilka lat. Wiadomo jest jedno wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.. Tak jak ktoś pisał najlepiej zainteresowac się stanowiskiem mechanika produkcyjnego. Całkiem spoko robota.
    Nowy pracownik

08.01.2024 13:17

Praca i grafik bardzo mi się podoba, płaca na początek jest ok. Ale widzę, że Ball popełnia ten sam błąd co większość polskich firm. Wynagrodzenia nowych nie przeszkolonych pracowników doganiają tych "starych". Jeden z pracujących od początku powiedział mi, że koledzy, których szkolił 4 lata temu zarabiają więcej od niego. Większość "starych" nie chce się szkolić na kolejnych stanowiskach bo nie ma przejrzystych zasad dotyczących wynagrodzenia, np.: idziesz na inne stanowisko dasz radę pół roku, dostajesz 1tys podwyżki. O wszystkim decyduje kierownik. Żeby pracownicy chcieli się rozwijać płaca musi być ściśle powiązana z doświadczeniem i kwalifikacjami. Jeżeli dwóch ludzi zarabia tyle samo a dzieli ich przepaść jeżeli chodzi o umiejętności i doświadczenie to ten "lepszy" nie będzie miał odpowiedniej motywacji do rozwoju. Przykład: Stanowski i KS ;)

10.01.2024 17:35

6 dni cykl 2dni 6. 14 dwa dni 14. 22 dwa dni 22. 6 potem 4 wolne . Praca wekendy i święta grafik na rok z góry w sez.urlopowym od połowy czerwca do połowy września cykl 6 dni i 2 wolne. W 2023 na początku płacili 4200 brutto
    Prawda

24.01.2024 14:58

Żadnej rekompensaty, przychodzisz 11 listopada i nie masz za to żadnego dodatku, w dniu w którym biuro ma dzień wolny Ty pracujesz jak w zwykły dzień
    Szymi

08.01.2024 18:40

Witam. Na jakie zarobki mozna liczyc w Waszej firmie w przygotowalnii druku ?? Jakie dodatki ?? Jaki socjal ??
    Liner

08.01.2024 09:02

Może zamiast tylko dokładać maszyn i obowiązków warto by również pomyśleć o rozszerzeniu pakietu socjalnego?
    Norbert

22.09.2023 05:31

Bardzo dobry pracodawca. Wypłata zawsze na czas. Dużo szkoleń i wzajemny szacunek. Świetne warunki pracy i załoga która dąży by osiągnąć cele. Ja polecam tutaj pracę.

24.10.2023 13:12

Za szkolenia nic więcej nie dostajesz poza lużniejszym dniem bo mają miejsce zazwyczaj w niebieskie dni(dodakowe na których są przeglądy lub inne zadania), zazwyczaj dotyczą one codziennych obowiązków jak np, poprawność wykonywania badań lub co robić w przypadku wystąpienia alarmu przeciwpożarowego albo przychodzi zarząd i gadają jacy wy niezawodni i fabryka by bez was nie istniała itp. a co do podwyżek to co roku są podnoszone razem z minimalnym wynagrodzeniem.
    Nat

29.12.2023 23:25

Nie ma nadgodzin więc nie dorobisz nic do pensji. Podyktowane to jest warunkami pracy.
    Mecenas

29.10.2023 19:39

Chciałbym podzielić się swoimi obserwacjami dotyczącymi atmosfery pracy na produkcji. Wydaje się, że kultura pracy, o której mówimy, gdzieś zanikła. Obecnie często dochodzi do sytuacji, gdzie pracownicy są poganiani na produkcji, robi się sztuczne zamieszanie w poszukiwaniu winnych. Niezrozumiałe jest dla mnie, dlaczego nasz kierownik produkcji często krzyczy, mimo że kultura organizacji sugeruje coś zupełnie przeciwnego. Wydaje się, że coś poszło nie tak, i to nie w tę stronę, którą powinno. Również zauważam, że nasi brygadziści i starsi mechanicy są przestraszeni, nie odzywają się, bojąc się utraty dodatku . To nie sprzyja tworzeniu pozytywnej atmosfery. Mamy wspierać kulturę pracy, ale faktycznie atmosfera pozostawia wiele do życzenia. Warto zastanowić się, jak możemy poprawić sytuację i faktycznie uczynić to miejsce przyjaznym dla wszystkich, zgodnie z naszymi deklaracjami.
    Kobra

02.12.2023 19:56

Niestety taki kierownik, dopóki dowozi wyniki na zadowalającym poziomie nie musi się niczego obawiać. Co innego jak powinie się noga, a to tylko kwestia czasu na tym stanowisku jak pokazuje historia. Wtedy zwierzchnicy chętnie zapytają o jego metody pracy i traktowanie podwładnych.
    SamozwańczyreprezentatzmianyC

10.08.2023 20:59

W jakiej sytuacji stawia nas biuro, kiedy to źle zaplanowany grafik staje się problemem w połowie wakacji? Bez uprzedzenia obudzili się, gdy większość z nas miała już ustalone plany na ten okres. Sytuacja jest o tyle problematyczna, że grafik został wcześniej ustalony na cały rok i teraz nagle wprowadzono pięć kolejnych zmian drugiej zmiany, jeden po drugim. Czyż nie byłoby rozsądniejsze, aby biuro samo dokonało reorganizacji grafiku? Dla nas wydaje się to logiczne. W końcu przeniesienie grafiku z dnia na dzień wydaje się być kwestią wykonalną, biorąc pod uwagę dostępność różnych narzędzi i technologii. Pytanie, jakim traktowaniem darzeni są ludzie w takiej sytuacji. Czy rzeczywiście oczekuje się od nas, że nie tylko będziemy pracować bez przerwy przez całe wakacje, ale także będziemy akceptować nagłe i niewygodne zmiany grafiku? To wydaje się być naruszeniem równowagi między pracownikami a pracodawcą. Ciągła praca bez okazji do odpoczynku w czasie wakacji jest już samą w sobie wyzwaniem. Dlatego jeszcze bardziej zdumiewające jest, że biuro postanowiło wprowadzić te zmiany w grafiku, co tylko dodaje do frustracji pracowników. W rezultacie czujemy się jak pionki na planszy, którymi można dowolnie ruszać bez względu na nasze potrzeby czy plany. Podsumowując, sytuacja związana z niewłaściwie zaplanowanym grafikiem w połowie wakacji jest nie tylko trudna, ale także podważa poczucie szacunku i równowagi w relacji między pracownikami a biurem.
    Synagoga

11.08.2023 00:05

Bardzo inteligentnie opisana sytuacja. Nie ważne , że masz już coś zaplanowane. 16 drugich zmian zrobić. Jest to cios poniżej pasa niech se biurowe przyjdą na na 5 drugich zmian . My mamy cierpieć przez osobę, która nie potrafi ułożyć grafiku? I prawnik zatwierdził ten grafik zmienić skład. Wedle prawa to raczej i taka opcja jest nie dopuszczalna zważywszy na to jak dalej grafik wygląda . Nie każdy o tym wie?

11.08.2023 12:32

Moim zdaniem, każdy pracownik który zatwierdza grafik, powinien przerobić cykl z dwoma niebieskimi późnien dwa dni przerwy i kolejny z dwoma niebieskimi
    Stam.

31.07.2023 12:22

Witam, chciałem zapytac o zarobki- stanowisko drukarza z doświadczeniem przypuśćmy 5 letnim. Jak to u was wyglada ?
    Stam.

02.08.2023 18:06

@Pracownik . Rozumiem ze firma ball produkuje puszki aluminiowe, wiec na lini produkcyjnej powinna być maszyna wykonująca nadruk. Robicie puszki bez litografii ?

03.08.2023 16:51

W Lublinie produkuje się same wieczka, nie ma linii puszkowej

05.07.2023 10:31

Czy w firmie Ball Packaging Europe Lublin są regularne szkolenia pracownicze?
    Szkolenia

06.07.2023 20:49

Tak, są ale dla klasy robotniczej mało przydatne. Jedyne szkolenia to kurs na wózki , suwnice, podesty te jeszcze się przydadzą może do czegoś. Reszta to pic na wodę foto montaż. Głównie mają Cię szkolić np z obsługi maszyn, a kończy się to podpisem i tyle. Jakieś bardziej sensowne kursy to może trochę level wyżej, bo nie na produkcji.
    Szkolenia

07.07.2023 17:10

Napisałam że te się jeszcze przydają. Tak będziesz umiał udt jak się zalapiesz i możesz je wszędzie wykorzystać.
    LOL

17.05.2023 10:06

Witam wszystkich. Chciałbym poruszyć temat pracy kobiet i współpracy ( oczywiście nie wszystkie).Dobrze któryś z poprzedników opisał realia w firmie @Pracodawca( mężczyzna jest tutaj na straconej pozycji i w większości przypadków dostanie gorsze zadania. Następnie ścieżka " kariery", tutaj nie ma rekrutacji,ale są tylko nominację kolega kolegę poklepuje po ramieniu i jest ok.Jestem pracownikiem z ponad 5 letnim stażem - coś widziałem.Druga litera alfabetu i wybór 3 brygadzisty - farsa taka , że znany był już przed rozmowami.Teraz gdy szukają 4 Brygadzistę jest już pewniak taki jak to , że do rosołu po marchewce i selerze ląduje Pietruszka . Hasło dajemy możliwość rozwoju.....tak dbamy o swoich. Robić robić nie gadać ciekaw tylko jestem czy HR i Dyrektor popierają takie praktyki.
    ktos

25.04.2023 16:39

hej ile teraz zarabia nowy pracownik na dzień dobry?

01.04.2023 20:00

Pędzel

10.04.2023 20:50

Widziałem tylko jego, więc pozwoliłem sobię zrobić zdjęcie. Drugiej osoby nie przyłapałem, więc nie wypowiem się o innych, ponieważ nie mam takiej wiedzy. Nadzór nad pracą jest, mówię o trzecich zmianach. Kierownik nie jest 8 godzin w dziale jakości. Fizycznie jest to niemożliwe. Poruszyłem tę kwestię świadomie i nie mam na celu nikogo urazić, wydaję mi się jednak, że trzeba mieć szacunek do swojej pracy. Więcej nie zamierzam się wypowiadać o zaistniałej sytuacji.
    W poważaniu

11.04.2023 21:19

Tak pędzlu i taktaku jeden i drugi (albo jedna i druga, oboje jak zwał tak zwał bo lubicie się ukrywać tak by ktoś myślał że piszę kto inny, albo macie dużo do powiedzenia w obecności kierownika na odprawie żeby myślał że jesteście super) w w rzeczywistości to z Was dwulicowe (usunięte przez administratora) na kantynce, na fajeczce dużo mówicie jak to jest beee i ze wszystkich dużo śmiechu bo Wy jesteście wspaniali.... Szkoda się zniżać do Waszego poziomu aferzyści, spójrz w lustro i prawdzie w oczy a nie nagle wspaniali wszyscy, etatów poza produkcją dookoła. Zapraszamy
    Wieczysław wieczny

15.01.2023 20:34

Ball to dobra firma a ci co piszczą to się poprostu wypaliło i mówię to ja pracownik ze stażem ponad 5 letnim polecam pracę tutej wszystkim bo lepszej na rynku w Lublinie nie ma i nie będzie i pamiętajta narzekacze zawsze możecie pujsc gdzie indziej
    Exworker

06.04.2023 12:54

Tak się składa że w strefie dostaniesz ten sam pieniądz za pracę na dwie zmiany bez dodatku wyjdzie Cię 5-8 stówek mniej. Nie samym piniondzem człek żyje. Sprawdź jak się nie boisz usłyszeć na rozmowie stawkę na 3mce o 200pln mniejszą jak ballu po 4-5ciu latach ;]

06.02.2023 10:55

Właśnie zbliża się kolejna coroczna podwyżka płacy w Ball. I właśnie w tym momencie poznamy kolejny już z kolej powód dlaczego dostajemy tak marne grosze pewnie jak zwykle 200 jak byłeś grzeczny pisałeś BBSy tworzyłeś Kreakcje mialeś wysoki MTBF wdrażales SHINGO dążyleś do Driver for ten i uważałeś na ZPW. Jak jesteś zainteresowany poznaniem tych pięknych skrótów to zapraszamy do pracy w Ball. Co prawda twoje wynagrodzenie z roku na rok będzie się cofać realnie a nie rosnąć to będziesz mógł się cieszyć pracą w dużej globalnej firmie , a za twoje pomysły w rozwój i modyfikacje maszyn i ulepszeniom pracy chętnie jakiś pajac z góry przygarnie grubą kaskę a następnie zejdzie hrabia z góry i uprzejmie doniesie że nie miałeś na nosie okularów bo pot przy 40 st. zalewał co oczka .
    Zaniepokojony

08.02.2023 23:12

Nie jest zdrowe dla organizacji, aby wynagrodzenia pracowników były oparte wyłącznie na subiektywnych opiniach kierownika. Wynagrodzenie powinno być oparte na objektywnych kryteriach, takich jak kwalifikacje, doświadczenie, wkład w pracę i osiągnięcia. Decyzje dotyczące podwyżek powinny być podejmowane w oparciu o wyważoną i sprawiedliwą ocenę pracy i wkładu każdego pracownika.
    Rządny sprawiedliwości

30.01.2023 20:43

Po 4 latach tutaj nadal nie zaznałem szacunku i sprawiedliwości w tej firmie. Żeby być szanowany i normalnie traktowany trzeba być pupilkiem kierowników. Zarobki są w miarę okej, ale nie idą one wraz z umiejętnościami obsługi i rozwiązywaniem problemów na danych maszynach tylko w sposób wspomniany na początku tekstu.
    P.I.S.

05.02.2023 19:36

Oczywiście że regularnie... Dostajemy przynajmniej raz na kwartał ale jeszcze więcej za uruchomienie kolejnych linii produkcyjnych. Musimy tylko później tym naszym pracowitym robaczkom na dole wmówić że za dużo że źle i za mało zrobili a oni się cieszą że wogóle im coś daliśmy raz do roku. Lepszej pracy nie znajdziesz...

01.02.2023 09:07

No właśnie jesteś pupilkiem wszystko ci ujdzie , dostaniesz dobra podwyżkę i nikt się nie czepia. Nie jesteś słaba podwyżka choć robisz jako jedyny na swojej maszynie co do ciebie należy. Znajdziesz usterkę która powodowała przestoje a nagrodę wezmą kierownik i brygadziści . Brawo ty
    Nowy

04.02.2023 13:51

A co bylo na tym sprawdzianie możesz powiedzieć o co cię pytali?
    Silny

05.02.2023 12:48

Przyrządy pomiarowe i wiele innych łożysko łańcuch

Zostaw merytoryczną opinię o Ball Packaging Europe Lublin