Myntro Collect

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Myntro Collect Sp. z o.o.

Opinie o Myntro Collect Wrocław

Nie przegap nowości o Myntro Collect Sp. z o.o.!

Pszczółka Maja

10.04.2021 12:46

Pandemia potrwa jeszcze około roku. Czy mamy rozumieć, że ewaluacja wynagrodzeń nie nastąpi w tym czasie? To było by w sumie już 3 lata, a jak wszyscy dobrze wiemy, inflacja w Polsce aktualnie daje popalić.

20.03.2021 22:25

Jak długo trwa proces rekrutacji? Ile czasu czeka się na odpowiedź od osób decyzyjnych co do zatrudnienia nowych pracowników? Proszę o odpowiedź. Dziękuję i pozdrawiam
    Mata

08.04.2021 10:38

Bez jaj, to nie firma rozwija się potężnie czy prężnie (i to w pandemii) tylko ludzie z CC uciekają. UCIEKAJĄ! niech to da do myślenia.
    Zadowolony Pracownik

09.04.2021 21:03

Płać, a nie żalisz sie na forum nie przeznaczonym dla ciebie!

05.03.2021 04:00

Tam nie ma do kogo pójść i z kim rozmawiać o problemach , jeśli chodzi o kierownictwo (menydżment od siedmiu boleści) -napotkasz tylko ścianę negacci i zaklinania rzeczywistości. Niektórzy współpracownicy dodatkowo mocno zatruwają atmosferę.
    SprytnyZdziś

08.04.2021 10:09

Narzędziem do anonimowego zgłaszania jest zamontowana na ścianie w kuchni skrzyka na listy. Serio. To nie żart. A żadna odpowiedź poprzez stronę www nie jest anonimową. Wszystkie negatywne opinie są ignorowane. Statystyki lecą na łeb, na szyję? Nastroje pracowników siadają? A kogo to obchodzi? Było raz tylko spotkanie naprawcze z tą tendencją związane- nic nie zmieniło, nic nie wniosło. Potem już nikt z tego nic sobie nie robił.
    Miszka

08.04.2021 10:35

"Podwyżka nie ma mowy - pandemia" - no też czytałam mejle służbowe w Alektumie.
    była kandydatka

08.04.2021 09:23

Ciąłem przywoływanie darmowych kanapek w piątki jako jeden z największych plusów zatrudnienia w firmie wzbudza w najlepszym wypadku uśmiech politowania. Ogarnijcie się i zacznijcie poważnie traktować kandydatów!
    Lalamido

20.03.2021 16:51

Mają takie piękny , wzniosły slogan "We are one", ale w rzeczywistości jest tak, jak wszędzie - prawie każdy grabi pod siebie i myśli tylko o swoich czterech literach.
    PrAw

06.04.2021 13:54

"We are one" to slogan oficjalny. Slogan wymyślony i używane przez pracowników to: "Kto w Alektum pracuje ten się w cyrku nie śmieje". To właśnie jest definicja tego miejsca.
    Dziunia

18.03.2021 19:44

Gratuluję dobrego samopoczucia osobie piszącej ten komentarz i nieudolnie udającej zwykłego pracownika, ale praktyka rozjeżdża tę wyświechtaną laurkę dla pracodawcy z siłą walca drogowego. Są ważniejsze rzeczy niż prezenty na święta, owocowe poniedziałki i środy, kanapki w piątki itp. - są to niewątpliwe plusy, nie zaprzeczę, ale też nie jest to coś bardzo wyjątkowego, a raczej standard. Atmosfera wcale nie jest koleżeńska i przekonałam się o tym już wiele razy pracując w Alektum. Zdarzało mi się wilekrotnie mijać na korytarzu osobę, która patrzyła na mnie nieprzyjaźnie (to zdecydowanie zbyt delikatne określenie), a raczej z dużą niechęcią, a może nawet i pogardą - żeby być sprawiedliwą zaznaczę, że nie były to osoby na stanowiskach kierowniczych. Szczególnie w dziale prawnym od wielu miesięcy atmosfera pracy się pogarszała, a teraz już strach tam komukolwiek zaufać, najbliższi współpracownicy kopią pod sobą nawzajem dołki (niektórzy nawet na głos się tym chwaląc: "Dzień bez podp*erdolki to dzień stracony". Doszło już do tego, że wiele osób mocno zmusza się, żeby przychodzić do biura - ze względu na złą organizację pracy i obarczanie za negatywne konsekwencje takiego stanu rzeczy szeregowych pracowników, oraz fatalną atmosferę (i nie chodzi tu o osoby, które zachowują się zbyt głośno i za dużo się śmieją - może faktycznie zbyt swobodnie się zachowują, a niektórym to przeszkadza, kiedy akurat sami nie zachowują się niestosownie - bo to jest akurat najmniejszy aktualnie problem).

20.03.2021 10:17

Próbowała, ale w tym kraju nie ma pracy dla ludzi z jej wykształceniem...
    Dziunia

20.03.2021 13:33

Siedzę, żeby jeszcze co poniektórych (usunięte przez administratora)
    Zahir91

17.03.2021 13:40

Mam pytanie czy obecnie w Alektum jest prowadzona rekrutacja? Jak wyglada jej przebieg w czasie pandemii , czy można pracować zdalnie?

19.03.2021 08:15

@ZAHIR91 Wszystkie nasze aktualne procesy rekrutacyjne są publikowane na stronie Alektum ( www.alektumgroup.pl zakładka "Pracuj dla nas"), a także na portalach z ogłoszeniami o pracę. W trakcie trwania pandemii większość naszych procesów rekrutacyjnych odbywa się zdalnie, za pośrednictwem platformy komunikacyjnej i telefonu. Ze względu na specyfikę pracy nie oferujemy pracy zdalnej w naszych ogłoszeniach szczególnie dla nowych pracowników , którzy wymagają dużego wsparcia w początkowym okresie współpracy. W biurach dbamy o utrzymanie reżimu sanitarnego zachowując dystans, stosując środki ochrony osobistej, stosując w pomieszczeniach lampy wiruso-bakteriobójcze. Podnajęliśmy także dodatkowe powierzchnie biurowe w bliskiej odległości aby umożliwić utrzymanie większego dystansu wśród pracujących pracowników.

22.01.2016 15:53

11.03.2021 15:41

Jeśli jesteś pracownikiem firmy to właśnie pokazałeś poziom kultury i szacunku w stosunku do petentów. Dla potencjalnych kandydatów powinno być to odrzucającym argumentem do podjęcia tej pracy. A jeśli nie jesteś pracownikiem to nie rozumiem po co ten wpis? Samozaprzeczenie?

11.03.2021 15:44

Acha i to twój wpis jest bardzo brzydki i świadczy o Twojej patologii

23.09.2020 18:49

Czy tylko głównie studenci mają szanse na znalezienie pracy?
    Wicia94

02.03.2021 13:36

Sara, nie polecasz bo nie szujaką osób tylko z doświadczeniem i dają szansę również tym bez? Nie rozumiem...

11.03.2021 15:05

Studenci są bardzo plastyczni. To młodzi ludzie bez doświadczenia nie znają pracy w grupach. To młode bardzo elastyczne osoby idealne do stworzenia grup kierujących w takich firmach jak m-dzy innymi ta. Bez urazy młodzi ale o to właśnie chodzi zatrudniają Was bo to oszczędne i produkują marionetki
    Iwona

01.03.2021 19:07

Bardzo nie profesjonalna i nie miła obsługa aż chce się powiedzieć chamska.Osoby zatrudnione na infolinii powinny mieć minimum wiedzy i kultury osobistej żeby rozmawiać z klientem.Teraz wiem że jeżeli firma zatrudnia takich ludzi to ona sama nie reprezentuje sobą nic.

02.03.2021 13:28

Szanowna Pani, Dziękujemy za opinię. Portal GoWork służy ocenianiu pracodawcy przez pracowników lub kandydatów na pracowników. Jeśli zachowanie naszego konsultanta nie zostało nie spotkało się z Pani uznaniem, zapraszamy do złożenia reklamacji mailowej: [email protected], dzięki czemu będziemy mieć szansę przesłuchać rozmowę i ustosunkować się do niej. Jako profesjonalny podmiot zapewniamy naszym konsultantom cykliczne szkolenia i warsztaty z profesjonalnej obsługi klienta. Z racji specyfiki naszej branży często spotykamy się z wysokim poziomem emocji po stronie rozmówców, dlatego tak ważne jest dla nas zachowanie efektywnego i rzeczowego poziomu nawet tych najtrudniejszych rozmów. Pozdrawiamy, Zespół Alektum
    były klient

24.02.2021 18:45

Firma beznadziejna , pracownicy co innego mówią a co innego robią, nie są wiarygodni.Są ponadto złośliwi w rozmowach telefonicznych z klientami . Kultura na 0!

25.02.2021 08:41

Dziękujemy za Pana opinię. Staramy się ciągle podnosić jakość naszych usług, dlatego zachęcamy do kontaktu mailowego: [email protected] w celu wyjaśnienia co dokładnie wpłynęło na Pana negatywne zdanie na temat naszych pracowników. Pozdrawiamy Zespół Alektum
    Wioleta

16.02.2021 15:58

Firma bardzo nierzetelna a pracownicy obsługujący infolinię bezmyślni i działają jak roboty. Tragedia

16.02.2021 17:09

Dziękujemy za opinię Pani Wioleto. Dbamy o ciągłe doskonalenie naszej organizacji oraz poprawę jakości naszych usług, dlatego chętnie dowiemy się dlaczego uważa Pani firmę Alektum za nierzetelną. W tym celu zapraszamy do kontaktu mailowego: [email protected]. Zachowajmy to miejsce na komentowanie Alektum jako pracodawcy przez pracowników lub do oceny wrażenia po przebytej u nas rekrutacji, gdyż właśnie do tego platforma GoWork została stworzona. Pozdrawiamy, Zespół Alektum
    Sebastian

02.02.2021 13:51

To jakaś pomyłka - cała ta pseudofirma... Nie sprawdzają danych, nie sprawdzają zadłużenia, nie sprawdzają czy rzeczywiście zadłużenie istnieje. To tak jak piłką rzuconą o ścianę - odbija sie ileci na oślep. Takie pseudofirmy krzak powinny być zamykanie już za sam sposób ich prowadzenia. Szanowni Państwo - ocknijcie się. Wiecie jaki macie u siebie (usunięte przez administratora)

12.02.2021 08:13

Poprzednio opublikowana opinia poza ogólnymi hasłami „mobing, bałagan…” nie wniosła nic co pozwoliłoby nam na identyfikacje problemu i możliwość ustosunkowania się do niej. Jak w każdej organizacji, która zatrudnia sporą ilość osób, także w Alektum, pojawiają oprócz pozytywnych trendów także sporadycznie negatywne zjawiska, które wymagają wyjaśnienia, analizy i przeciwdziałania. Nikt z nas, ani żadna organizacja nie jest idealna. Dzięki jednak płaskiej strukturze organizacyjnej, która sprzyja bezpośredniej komunikacji, narzędziu dedykowanemu pracownikom ( wprowadzonym w całej Grupie Alektum) gdzie mogą w sposób anonimowy zgłosić pozytywne i negatywne zjawiska w organizacji, a także spotkaniom liderów działu z pracownikami, staramy się być możliwie blisko pracowników, reagować i wychodzić naprzeciw ich oczekiwaniom. Wciąż się rozwijamy także w tym obszarze. Aktywnie uczestniczymy w dialogu, dbając o właściwy klimat organizacyjny ( zgodny z wymogami spółki matki), atmosferę w pracy, dobre warunki, a także jakość realizowanych zadań. Nasi pracownicy posiadają wiedzę, do kogo mogą też się zwrócić w firmie jeśli poczują, że potrzebują dodatkowego wsparcia czy konsultacji. Na dowód tego możemy pochwalić się niską rotacją w działach od wielu, wielu lat. Nawiązując na końcu do Pani/Pana „rady” naszym celem nie jest zarządzanie ludźmi, a zasobami jakie ludzie tworzą budując w ten sposób odpowiednią wartość i środowisko pracy. Pozdrawiamy, Zespół Alektum
    Bajlando

12.02.2021 19:13

Nie ma bata, żeby taki komentarz (o kórym tu mowa) wystosował ktoś z zewnątrz, a w ten sposób, jak powyżej, można zanegować, odrzucić KAŻDY zarzut, uwagę i krytykę wystawioną na GoWorku. Jeśli "nie da się" (lub ktoś tego nie potrafi) ustosunkować merytorczynie, to najlepszym rozwiązaniem jest zwykle brak ustosonokowania się. No ale to wymaga pewnej dojrzałości, zdrowego ego - bezcelowym jest oczekiwanie w/w postawy od osoby , która uważa, że ma monopol na prawdę i nawet , gdy się myli, to ma rację, oraz "musi" mieć ostatnie słowo , bo przecież m.in. za to jej płacą, żeby wybielać pracodawcę za wszelką cenę i udowadniać, że nigdy się nie myli , wykręcając kota ogonem (w tym ostanim menedżment Alektum się specjalizuje).

26.11.2020 15:52

Bardzo nie profesjonalna i nie miła obsługaBledne wezwanie do zapłaty .Pomyłka wyjaśniania bardzo niemiło brak najprostszego słowa przepraszam.Osoby zatrudnione na infolinni powinny mieć minimum wiedzy o rozmowie z klientem .(usunięte przez administratora)

13.01.2021 22:47

Dziękujemy za przesłaną opinię. Niniejszy portal służy zgłaszaniu opinii o Alektum jako pracodawcy. W sprawie wymagającej wyjaśnienia Pani/Pana zadłużenia zapraszamy do bezpośredniego kontaktu telefonicznie pod numerem 71 722 68 80 lub mailowo: [email protected]. Zapewniamy, że bierzemy pod uwagę wszystkie opinie o jakości świadczonych przez nas usług i dbamy o ciągłe ich podnoszenie. Po odnotowaniu reklamacji także ta sytuacja zostanie szczegółowo przez nas przeanalizowana. Pozdrawiamy, Alektum Sp. z o.o.
    Wacław Brudek

25.01.2021 13:38

Jak mam wyjaśniać sprawę mojego zadłużenia kiedy ja nie mam żadnego zadłużenia? Coś nie halo.

22.12.2020 09:56

Jakie godziny pracy przyjęte są w firmie Alektum Sp. z o.o.?

28.12.2020 07:55

W zależności od działu godziny pracy rozpoczynają się w godzinach od 7.00 do 9.00.
    ?

25.09.2020 07:36

Rozumiem, że w obecnej sytuacji nadal panującej pandemii , rozmowy są przeprowadzane zdalnie ?
    ?

25.09.2020 14:25

Przy otwartym oknie? Czyli jak będzie deszcze tak jak dziś i być może niebawem śnieg to okno też będzie otwarte? :) A nie lepiej byłoby zrobić rekrutację zdalną jak inne firmy ? Przecież w tych maseczkach i tak nie widać dobrze człowieka, mam na myśli oczywiście twarz . Bardzo wiele firm przeprowadza rekrutację albo przez skype albo telefonicznie tym bardziej na stanowiska nie wymagające kompetencji dyrektora czy prezesa.

26.11.2020 11:05

W trakcie pandemii rozmowy przeprowadzane są zdalnie za pośrednictwem platformy MSTeams. Pierwszy etap to wywiad telefoniczny, drugi to wideo-rozmowa.
    Faces

05.11.2020 09:40

Właśnie otrzymałam smsa, że mam zadłużenie z Energa pobad 530 zł pomimo że regularnie płacę faktury. Nie podoba mi się to!!!
    kandydat

10.11.2020 14:00

...ale kogo obchodzi Twoja opinia? Ja tu szukam informacji o pracodawcy, a nie o zapłakanym dłużniku.To nie forum dla Ciebie. Długi trzeba spłacać!

15.11.2020 16:18

nie pajacuj. długu nie ma, to jak wg ciebie trzeba go spłacać skoro nie istnieje?
    Janas34567

04.08.2020 11:14

Porażka ludzie bez jakich kolwiek kompetencji, wysyłają nr konta poczuć za kilka dni po dokonaniu wpłaty długu dostaje SMS ze nie jest spłacony a w nim inny nr konta, nie potrafią na emaile odpowiedziedz, nie życze nikomu tych ludzi spotkać, dzwoniąc na telefon do nich mowie co i jak z dokładnością i proszę o wysłanie potwierdzenia od nich a Pani „No No No Hmm My takiego prawa nie mamy” KABARET ALEKTUM TAK SIĘ POWINNI NAZYWAĆ!!! Nie pozdrawiam :)
    gui

09.11.2020 12:30

Pomyśl, ile firma czekała na spłatę przez Ciebie długu.

15.11.2020 16:17

pomyśl najpierw, czy dług w ogóle istniał. i skończ pajacować

27.09.2020 12:43

Nie polecam, oni tylko tak piszą, że każdy kto ma dużo wolnego czasu może przesłać CV , ale tak naprawdę i tak biorą tylko studenciaków, także nie wierzcie im.
    専門家

24.09.2020 17:32

part 2) Generalnie uczucia po rozmowie mieszane, rozmowa w maseczkach, oczywiście zawsze mam swoją niestandardową... Po wyjściu z biura, pani w recepcji, nie wiedząc czemu, zatrzasnęła za mną tak głośno drzwi, że prawie szyby wypadły, a huk było słychać na parterze opuszczając budynek...ale widocznie taka kultura firmy i bardzo się cieszę, iż nie będziemy współpracować, gdyż współpracuję tylko z profesjonalistami! Dziwna firma i sposób działania. W odpowiedzi mailem o wynikach rekrutacji, dostaję zapytanie, czy mogą dalej przetwarzać moje dane osobowe w celu przyszłych rekrutacji, na co odpisuję grzecznie, iż nie ma już takiej potrzeby, skoro nie przechodzi się rekrutacji i decyzja ze strony Alektum jest negatywna, to po co dalej przetwarzać dane osobowe pracownika i proszę o usunięcie swoich danych i ich dalsze nie przetwarzanie...po czym, po tygodniu pani rekrutująca wysyła mi ofertę pracy na maila na 1/2 etatu na to samo stanowisko pracy. Kompletna schizofrenia i brak kompetencji, dane pracownika dalej przetwarzane mimo braku jego zgody, wysłanego mailem w odpowiedzi! Odradzam pracę w takiej firmie. Pozdrawiam.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Myntro Collect?

Kontakt - Myntro Collect Sp. z o.o.

gen. Józefa Bema 2 50-265 Wrocław

NIP:8982090864

Branża główna: Windykacja
    専門家

24.09.2020 17:30

part 1) W ogłoszeniu napisane, iż szukają osób z doświadczeniem, ale prawdopodobnie nie za dużym...bo za dużo trzeba by było zapłacić pracownikowi ;) Rozmowa kwalifikacyjna, wydawałoby się, na standardowym poziomie. Do odegrania scenka windykacyjna przez telefon z dzwoniącą z CC pracownicą. Pytania pani rekrutującej szczegółowe, też prywatne typu "a czemu pan/i nie pracuje już w tej, czy tamtej firmie windykacyjnej...?". Pytania w sumie nie na miejscu, bo każdy ma swoje własne plany i sytuacje życiowe, wyjazd i pracę np. w Japonii, własne wybory życiowe, rodzinę czy likwidację stanowisk pracy, sytuacje też niezależne od pracowników, tylko firm; nie musi męczyć się też w jednej firmie aż do emerytury w Polsce, a chcąc ciągle się rozwijać i zdobywać nową wiedzę, a warunki już mu nie odpowiadają. Tym bardziej pani rekrutująca mogłaby spojrzeć na świadectwa pracy, po to one są, prawda??? Ale do tego etapu nie doszło i nie odbyło się to profesjonalnie. Więc wybieganie, aż tak daleko, w życie osobiste na rozmowie rekrutacyjnej nie świadczy o profesjonaliżmie firmy, to już nie czasy socjalizmu, wywiadu, one już dawno minęły, a to przecież ponoć szwedzka firma, może wcześniej rosyjska, bo skupia ponoć 28 mniejszych firm windykacyjnych z całej Europy (tak przynajmnie mają napisane w opisie powstania firmy). Myślę, że chwalenie się znajomością 3 innych języków, w tym j.japońskiego w 3 dialekcie, mogłoby zniechęcić jeszcze bardziej panią rekrutującą, więc o tym, uważam, dobrze było nie mówić, pani pytała TYLKO o znajomość angielskiego :) Staż pracy 10 lat w największej i najlepszej firmie windykacyjnej w Polsce pani nie przekonał i to, że stanowiska pracy zostały zlikwidowane na wzgląd na przeniesienie firmy do innego miasta, doświadczenie w bankach i 5 innych największych firmach windykacyjnych w Polsce też widocznie stało się przeszkodą. Propozycja podstawy netto 2500-2600 zł, słabo, jak na realia płatnicze w innych firmach windykacyjnych, tak przynajmniej dla eksperta z 20-letnim stażem w windykacji, w najlepszych i największych start upach w Polsce na poziomie światowym, jak firma ze słynnym niebieskim Krukiem w swoim firmowym logo. Dodatkowo kuszenie wyjazdami zagranicznymi 1 raz w roku. Śmieszna sprawa dla kogoś kto zjeżdził caly świat i pracował nawet w Tokyo, to wyjazd do Szwecji naprawdę nie jest żadną atrakcją, tym bardziej, że bywa się tam co najmniej 3 razy w roku u przyjaciół lub w związku z wcześniejszą tam pracą. Nie wiążę pracy ze swoimi przyjemnościami i pracuję za adekwatne środki, przynosząc firmom spore zyski, a nie za bilet lotniczy do Szwecji, Honolulu czy na Maltę... Rozmowa rekrutacyjna trwająca ok. 40 min., głównie większość prywatnych pytań, niż stricte związana z wykonywaniem pracy, pytań z wiedzy prawnej, ochrony danych, RODO czy zapytań o produkty-Klientów, których się obsługiwało na sprawach własnych czy zleconych przez lata. Mało profesjonalne. Pani rekrutująca obiecała, iż powiadomi o wynikach rekrutacji do 2 dni, czy będą one pozytywne czy negatywne; upłynęły 4 dni i nikt się nie odezwał. Powtórzę - mało profesjonalne, tym bardziej po rozmowie z osobą z wieloletnim stażem. Rozmowa wydawałoby się, że z osobą rekrutującą poważną i odpowiedzialną. Moja osoba musiała się sama skontaktować z Alektum z zapytaniem o wyniki rekrutacji, a i tak pani rekruterka nie miała widocznie odwagi oddzwonić, tylko napisała maila po kilku h. Cała rozmowa rekrutacyjna ogólnie ok, ale jeżeli umawiamy się na otrzymanie wiadomości i kontakt to należałoby się z tego wywiązać, ponieważ należy traktować każdego poważnie i z szacunkiem. Ale to tylko świadczy o poziomie firmy i jest to jasna informacja dla pracownika przede wszystkim, aby raczej wycofać się ze współpracy póki czas, bo to świadczy tylko o poziomie traktowania w przyszłości pracownika...a nie szanować czyjegoś czasu, tym bardziej gdy mam inne oferty pracy...? To świadczyć też może o poziomie traktowania klientów i poziomie realizacji zleceń czy pracy własnej firmy.

24.09.2020 15:07

Nie polecam ze względu na faworyzację studentów, skoro w ogłoszeniu jest informacja , że tylko studenci to nie jest to grzeczne zachowanie, dyskryminacja innych osób poza studentami jest nie do przyjęcia, zresztą samo PRAWO o tym mówi, że nikomu nie wolno dyskryminować ze względu na wiek, płeć etc.
    Róża

03.04.2020 02:12

Polecam każdemu tego pracodawcę. Pensje na czas, firma oferuje dobre wynagrodzenie jak na tę branżę. Pracownik ma gwarantowane 2600 złotych brutto, dochodzą też premie które czasami niektórym udaje się uzyskać, wtedy cały dział świętuje. W naszym dziale w tym roku jeszcze nie było, nie mniej jednak ciągle walczymy wytrwale. Firma zapewnia dobry socjal dla zatrudnionych. Są ubezpieczenie grupowe, ośmiogodzinny dzień pracy, mamy też imprezy integracyjne wówczas balujemy do późnej nocy. Na przerwach potem możemy rozmawiać i opowiadać sobie jak się to działo. Nie wachajcie się ani chwili i aplikujcie.
    Magda

16.09.2020 17:10

brutto czy netto?

16.05.2020 11:32

Czy nowo zatrudnione osoby otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?
    Aga

13.08.2020 02:05

Nie ma żadnych ofert.
    Ewa

17.08.2020 11:14

A jaki jest nr tel który działa żeby się dodzeonic
    Jadwiga

09.04.2020 13:39

Cześć robaczki, w dalszym ciągu musicie zajmować się sprawami encyklopedii zwierząd sprzed 20 lat albo jakichś darmowych majtek czy maszynek do golenia? Zmieniło się coś od czasu kiedy się pożegnałam z tą firmą?
    MońkaPetrońka

24.06.2020 16:06

Encyklopediami już nie ale gaciami i maszynkami do golenia nadal się zajmujemy ???? plus niezapłaconymi fv za suplementy na potencję. Tak windykujemy, że już później konar nie zapłonie.....

05.02.2020 09:32

Jakie są warunki zatrudnienia w Alektum Sp. z o.o.?
    Odpowiedź

02.04.2020 08:54

Pracjąc a Alektum możesz liczyć na pensje w wysokości średniej pensi, lekko ponad, z tej branży. Na start otrzymuje się 2-3 mc-e okresu próbnego, następnie umowę na czas nieokreślony. Czas pracy jest dość elastyczny, zaczyna się między 7-9. Wyjątkiem jest CC, gdzie są 2 zmiany 8-16, 12-20 ( przy czym 2ga zmiana wypada 1x w tyg tylko) Firma zapewnia fajny socjal, jest m.in.: szeroki pakiet lux med możliwość grupowego ubezpieczenia nw lekcje języka ang za symboliczne 5 zł w pon i środy są owoce, w pt kanapki raz w roku imprezy integracyjne, a także duza impreza wyjazdowa do Szwecji na 2-3 dni całkowicie sponsorowana przez pracodawcę. Dodatkowo można liczyć także na szkolenia zewnętrzne, jeżeli zajdzie taka potrzeba. Również można ubiegać się o dofinansowanie szkoły - o ile jest zgodna ze ścieżką rozwoju w firmie. Kultura firmy zupełnie nie jest korporacyjna. Przyjazna atmosfera, struktura raczaj dosc płaska zarzad-manager-pracownik + stanowiska eksperckie/samodzielne.
    Xerix

20.10.2019 16:19

Cy ktoś może zdradzić jakie są przedziały wynagrodzenia w tej firmie? Zarówno szeregowych jak i managerów? Managerowie / dyrektorowie mają auta służbowe?
    mia

04.02.2020 20:34

w tej firmie nie ma menagerów i dyrektorów...

15.10.2019 10:02

Jakie narzędzia pracy zapewnia Alektum Sp. z o.o.? Można liczyć na służbowe auto? Czy można z niego korzystać również poza godzinami pracy?

23.10.2019 13:11

a po co ci służbowe auto na słuchawce?
    Antychwilówka

03.07.2019 12:54

Cześć! Poszukuję osoby (były pracownik, lub obecny) do wywiadu na temat pracy w windykacyjnym call center :) wywiad pojawiłby się (oczywiście autor pozostałby anonimowy) na blogu poświęconym antywindykacji. kontakt: [email protected]
    Waldek

19.06.2019 13:02

(usunięte przez administratora) i naciągacze

08.05.2019 10:24

26.05.2019 15:25

ale że o co chodzi?
    Henry

18.04.2019 19:42

Może wiecie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje? Czy trudno dostać się?

24.04.2019 14:04

biorą jak leci
    Windykatorka

24.01.2019 15:08

Update. Minęły kolejne 3 lata i wciąż tu jestem. Kilka przydatnych informacji: płaca - minimum 2500 zł netto na początek, premia - dostępna dla każdego - w CC system rotacyjny, darmowa opieka medyczna, nauka j. angielskiego z lektorem lub native speakerem za 5 zł za godzinę na miejscu w biurze w godzinach pracy, jeśli już znacz angielski - możliwość uczestnictwa w ciekawych, międzynarodowych projektach z wyjazdami na terenie Europy darmowa opieka medyczna w LuxMed, dofinansowanie do MultiSport, dofinansowanie do ubezpieczenia grupowego, coroczne wyjazdy zagraniczne dla wszystkich pracowników na weekend - integracja (na koszt pracodawcy), oprócz powyższego 1 lub 2 razy do roku integracja z noclegiem i rozrywką poza Wrocławiem, realna szansa na awans, finansowane przez firmę uczestnictwo w konferencjach, szkoleniach i/lub kursach o tematyce którą się zajmujesz w pracy, bogata biblioteczka w biurze- można wypożyczać książki dot. rozwoju osobistego, sprzedaży, prawa i windykacji, od maja 2018 odnowione biuro - nowy wystrój i meble, każdy ma pod dwa monitory na biurku, wygodne, ergonomiczne krzesła, piłki do siedzenia itp. praca od poniedziałku do piątku w godzinach 8-20 (w CC 8-16 lub 12-20, w innych działach 7-15 lub 8-16 - jak kto woli). ...i wiele wiele innych powodów by czuć się tu docenianym.
    poszukująca

12.04.2019 15:24

Wiesz może jakie są zarobki w Dziale Sądowym?

24.04.2019 14:03

marne
    Windykacja

24.04.2016 08:35

Antywindykator widać że jesteś typowym dłużnikiem który coś tam poczytał w Internecie i wie że dzwoni ale nie wie gdzie. O przedawnieniu akurat to decyduje sąd nie Ty. Dwa że do zawarcia umowy i wobec tego wymagalności wpłaty do niedawna wystarczyła zgoda telefoniczna. Więc najpierw doczytaj dokładnie zanim coś napiszesz i nie ośmieszaj się.
    anonymous

30.07.2018 14:17

czy mogę dostać jakiś aktualny numer telefonu do alektrum bo nie mogę się dodzwoni
    gość

18.03.2019 15:49

Rozumiem windykację faktycznie istniejących długów, jednak firma Alektum zasłynęła z windykacji nieistniejących długów, o czym było swego czasu głośno w mediach. Temat był opisywany min. na www.stop-oszustom.pl https://stop-oszustom.pl/dziwne-wezwania-do-zaplaty-od-alektum-inkasso/
    Iza

18.08.2018 14:07

@Arek, jesteś zainteresowany pracą w firmie Alektum? Aktualnie firma szuka pracowników do działu call center jako negocjator telefoniczny. Pracodawca oferuje stabilne zatrudnienie i system premiowy. Czy takie stanowisko byłoby dla Ciebie satysfakcjonujące? Jeśli się zdecydujesz i będziesz na rozmowie o pracę napisz jak Ci poszło i czy zostałeś przyjęty? Czekam na Twoją opinię.
    Ewa z Wałbrzycha

09.11.2018 20:22

Call Center a ile to Cc ma pracownikőw
    Ewa

21.12.2018 20:12

A coś więcej niż pracownik szeregowy.

22.04.2018 20:31

Dział CC : praca zmianowa 8-16/12-20. Bez nadgodzin. Premia co kwartał- zależna od targetu. Podstawa do wynegocjowania na rozmowie kwalifikacyjnej(2000 netto na pewno). Wyjazdy ,szkolenia wewnętrzne, zewnętrzne, benefit, op.medyczna. Portfele - koszmar,dno. Atmosfera w pracy luźna , ludzie sympatyczni , chętni do pomocy. Są kliki. Kiedyś było lepiej , teraz jest znośnie.
    anonymous

19.04.2018 22:14

Właśnie wyjęłam ze skrzynki zawiadomienie o cesji za jakiś domowy poradnik lekarski zamawiany 14.03.2002. Tylko oczy jutro otworzę i oczywiście natychmiast składam zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa w Prokuraturze na Malczewskiego w Warszawie. Powinni zamyjać gnoi za wyłudzenia finansowe.

13.04.2018 08:50

abc

13.04.2018 11:23

...ale co ma piernik do wiatraka ? to portal o pracodawcy , a nie sprawy jaką masz...
    Zadowolona

22.01.2018 18:12

Pracowałam tam ponad dwa lata. Najpierw jako praktykantka, potem zostałam na dłużej. Bardzo miła atmosfera. Duuużo premii. Miałam jedną podwyżkę w ciągu tych 2 lat. Nie warto z nikim zadzierać, bo rzeczywiście ludzie lubią szeptać prezesowi na uszko różne rzeczy jak się komuś podpadnie. Mnie to nie dotyczyło, ale widziałam sytuacje, w których ściany okazywały się mieć uszy. Ale ludzie to ludzie i wszędzie pewnie tacy sami. Ale ogólnie jest znacznie więcej plusów niż minusów. Nie było żadnej inwigilacji (przynajmniej w moim dziale, nie wiem jak w innych). Wydaje mi się, że zatrudniając nowe osoby ten pracodawca kieruje się raczej tym, czy nie zepsują one przypadkiem atmosfery, bo to ona tutaj jest chyba najważniejsza, a inne rzeczy są na dalszych miejscach :) Polecam w każdym razie.
    dolin

16.08.2017 11:59

@POMORSKIE forum dla rozżalonych dłużników jest gdzieś indziej... zwyczajnie miałeś pecha, że trafiłeś do windykacji :) Opinie o takich firmach rzadko są pozytywne, taka branża, ale jeśli płacą 5-10 tyś i traktują pracownika z szacunkiem to jestem zainteresowany.

03.09.2017 21:24

branża taka, że z 80% "długów" to sprawy przedawnione albo roszczenie w ogóle nie istnieje. tych nieistniejących to sporo w alektum - jak słynne maszynki do golenia czy rzekome encyklopedie zwierząt kwiatów i nie wiadomo czego jeszcze

Zostaw merytoryczną opinię o Myntro Collect Sp. z o.o.