Myntro Collect

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Myntro Collect Sp. z o.o.

Opinie o Myntro Collect Wrocław

Nie przegap nowości o Myntro Collect Sp. z o.o.!

28.06.2021 11:47

Dzień dobry!
    Witamy wszystkich użytkowników GoWork szukających opinii oraz informacji o spółce Myntro Collect (dawniej Alektum sp z o.o.), będącej częścią Myntro Group.

Chcemy przedstawić kompletny i rzeczywisty obraz pracy w naszej organizacji. Każda Wasza opinia jest dla nas cenną wskazówką. Liczymy się z Waszym zdaniem i doceniamy każdy konstruktywny i merytoryczny komentarz pojawiający się na portalu, ponieważ wierzymy, że pokazuje on obszary, nad którymi warto pracować.

Jednocześnie chcielibyśmy poinformować, że w ramach rozwoju naszej organizacji zmieniliśmy nazwę spółki z Alektum sp z o.o.na Myntro Collect sp z o.o. Zmiana nazwy nie wpływa na nasze wartości, sposób działania ani zaangażowanie w budowanie przyjaznego i profesjonalnego środowiska pracy.

Prosimy, pamiętajcie, że każda wolność ma swoje ograniczenia. Swoboda wypowiedzi nie oznacza wolności do obrażania kogokolwiek czy naruszania czyjejś godności. Prawo zakazuje m.in. wypowiedzi mogących obrazić uczucia religijne, zawierających pomówienia i oszczerstwa, znieważających inne osoby lub grupy ludzi, a także treści obraźliwych, kłamliwych czy szkalujących czyjeś dobre imię. Ochronie prawnej podlega również ujawnianie informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa.

Prawo polskie gwarantuje ochronę dobrego imienia, dlatego pragniemy poinformować, że komentarze zawierające treści niezgodne z prawem lub naruszające regulamin serwisu mogą być archiwizowane przez Administratora.

Dzięki Wam zmieniamy się na lepsze jako pracodawca. Dziękujemy wszystkim naszym pracownikom – obecnym i byłym – ponieważ to dzięki ich zaangażowaniu, wiedzy i doświadczeniu możemy się rozwijać oraz z optymizmem patrzeć w przyszłość.

Zachęcamy również do zapoznania się z naszymi aktualnymi ofertami pracy na stronie kariery Myntro Group: Kreuj przyszłość odpowiedzialnych finansów - Myntro | Poland
    blondi_86

03.07.2021 19:54

Ta piękna inwokacja brzmi na tyle profesjonalnie, że aż nie wierzę, że spłodził ją ktoś z Alektum.

07.04.2021 14:52

Dzień dobry, Proces rekrutacji rozpoczynamy publikacją ogłoszenia które jest widoczne 30 dni. Często, w trakcie publikacji, przy dużym zainteresowaniu już po tygodniu staramy się kontaktować z pierwszymi aplikantami. Realizujemy wtedy wstępne rozmowy telefoniczne które uruchamiają kolejny etap rozmów. Jeśli ktoś wzbudzi nasze duże zainteresowanie podczas rozmowy to szybko podejmujemy decyzję i w ciągu kilku dni proponujemy współpracę. Staramy się aby nasze procesy nie trwały dłużej niż 3 tygodnie, choć czasem przy dużym zainteresowaniu potrafią się wydłużyć nawet poza czas publikacji ogłoszenia. Pozdrawiamy, Zespół Alektum
    Zahir91

17.03.2021 13:40

Mam pytanie czy obecnie w Alektum jest prowadzona rekrutacja? Jak wyglada jej przebieg w czasie pandemii , czy można pracować zdalnie?

19.03.2021 08:15

@ZAHIR91 Wszystkie nasze aktualne procesy rekrutacyjne są publikowane na stronie Alektum ( www.alektumgroup.pl zakładka "Pracuj dla nas"), a także na portalach z ogłoszeniami o pracę. W trakcie trwania pandemii większość naszych procesów rekrutacyjnych odbywa się zdalnie, za pośrednictwem platformy komunikacyjnej i telefonu. Ze względu na specyfikę pracy nie oferujemy pracy zdalnej w naszych ogłoszeniach szczególnie dla nowych pracowników , którzy wymagają dużego wsparcia w początkowym okresie współpracy. W biurach dbamy o utrzymanie reżimu sanitarnego zachowując dystans, stosując środki ochrony osobistej, stosując w pomieszczeniach lampy wiruso-bakteriobójcze. Podnajęliśmy także dodatkowe powierzchnie biurowe w bliskiej odległości aby umożliwić utrzymanie większego dystansu wśród pracujących pracowników.

godziny

17.10.2025 15:33

jakie są godziny pracy na call center? w ogłoszeniu obecnym piszą o 8-16 i 10-18 ale w archiwalnych ogłoszeniach jest info o godz. 12-20. czy może odpowiedzieć jakiś były lub obecny pracownik?

hypowind

26.03.2025 11:12

Pracowałom w polskim oddziale Alektum przez kilka lat kilka lat temu i miałom nieodparte wrażenie, że szefostwo z siedziby głównej w Szwecji nie wiedziało o wielu sytuacjach, wydarzeniach i zależnościach, które miały miejsce na naszym podwórku, a też dla lokalnego kierwonictwa bardzo ważne było, aby ukrywać wiele rzeczy i "prać brudy" u siebie, żeby zapach szamba nie wyciekł poza wrocławskie biuro.

wiśnia

17.03.2025 11:33

Ile osób obecnie pracuje w Alektum w Polsce?

ciekawa

10.02.2025 19:09

Czy Alektum nadal jest wspaniałym pracodawcą i prężnie się rozwija?
    Angelka

07.01.2024 14:07

Jakiś czas temu pisali tutaj o rewaloryzacji wynagrodzenia. mnie w pierwszej kolejności ciekawi to jakiego można się spodziewać w przypadku pracy jako specjalista ds. windykacji polubownej? Od jakiegoś czasu widnieje taka oferta tutaj w zakładce na CC lecz nie ma podanej stawki. Czy jest tu ktoś z tego działu i by opowiedział o pracy? czy warto byłoby jeszcze aplikować?
    Mrówka w cukrze

16.01.2024 21:14

póki nie spróbujesz to się nie przekonasz. a tak poważnie to oprócz podstawowej wypłaty są też premie uzależnione od odzysku. można zarobić.
    Robson

06.02.2023 07:38

Czy w Alektum wszyscy pracownicy mają co roku rewaloryzowane wynagrodzenia z uwzględnieniem wysokości inflacji czy tylko wybrani?
    Ania

02.05.2023 15:01

Czy jest dostępny dla pracowników regulamin wygładzania?
    Predator

07.01.2024 07:53

A szkoda. Obowiązek dawania pracownikom corocznych podwyżek inflacyjnych powinien być regulowany ustawowo i zapisany w Kodeksie Pracy.
    Nowa

06.11.2023 18:23

Dostałam propozycję przyjścia na rozmowę dzisiaj. Proszę o informację czy warto tam iść do pracy jaka jest obecnie atmosfera, zarobki jak praca dokładnie wygląda czy jest dialer?Waham się pomiędzy 2 firmami.. Czy ktoś będzie tak miły i powie jak jest w rzeczywistości?
    miszka

28.11.2023 22:34

dialer jest, ale nie ma morderczego tempa jak w innych cc. atmosfera do zniesienia, ludzie pomocni. kasa też jest względnie ok o ile przychodzisz pracować, a nie plotkować.
    miszka

29.11.2023 21:27

no oczywiście, że są szkolenia, normy i progi także są narzucone z góry. jeśli pracujesz rzetelnie to nie powinno być problemu z dodatkową kasą za zrobienie targetu.

24.02.2023 05:47

02.03.2023 09:06

Tak
    Mikołaj

13.02.2023 09:44

Czy rotacja pracowników w Alektum nadal utrzymuje się na niskim poziomie? Czy w może osiągnęła już poziom 20% w 2022 r.?
    Robson

06.02.2023 07:38

Marysia

21.01.2023 20:33

Jak Alektum dba o zdrowie psychiczne swoich pracownikow?
    Karol

29.08.2022 10:00

Ile jesteście w stanie zarobić tutaj w call center? Jaki przedział piniędzy? Podstawa oraz premia?
    Sylwia

31.08.2022 20:08

Piniędzy się tu nie zarabia :D Dobrą kasę owszem :)
    ludzki pan

07.04.2022 09:37

"Pracodawca jest zobowiązany do dbania o rozwój pracownika." "Pracodawca jest zobowiązany do ułatwiania pracownikowi podnoszenia kwalifikacji zawodowych na mocy przepisów Kodeksu pracy."
    zasiłek chorobowy

01.09.2021 19:37

Bardzo ciekawy jest fakt, że pracownicy Alektum od lat nie dostają tzw. "pasków" ze szczegółowym rozliczeniem wypłat - aż nie chce się wierzyć, że nic się za tym nie kryje.
    Dr Bunsen Honeydew

14.12.2021 16:26

...ani robić niczego ponad swój ściśle określony na piśmie zakres obowiązków.
    exsigni

24.03.2022 11:13

To tylko świadczy o jakości współpracy na linii pracodawca-pracownik. Każda duża firma, w której pracowałem dostarczała "paski" pracownikom bez pytania, a w ostatniej rozdawał je kierownik działu w ciągu kilku dni po wypłatach ok. 10-tego każdego miesiąca. Jeśli były jakieś niezgodności w rozliczeniu godzin, od razu można było zgłaszać problem do kadr.
    Quasimodo

23.03.2022 08:47

Zaleca się, aby Alektum zaktualizował swoje dane adresowe w Google i GoWork. Swoją drogą to ciekawe, że na Kilińskiego 30 były zarejestrowane też inne działalności.
    ja

16.03.2022 20:40

Dla mnie osobiście w pracy poza kasą najważniejsza jest atmosfera i organizacja pracy. I według mnie w Alektum i jedno i drugie leżą.
    B.

02.03.2022 14:07

Liderzy to jakieś nieporozumienie. Zero wsparcia. Niektóre działy zachowują się jakby byli szefostwem i panoszą się. Relacje dość (usunięte przez administratora). Donoszenie.(usunięte przez administratora)
    Angela

08.03.2022 11:57

Konkretnie to na sekretariacie powinien pracować ktoś sympatyczny, pomocny i pozytywnie nastawiony wobec współpracowników, a nie osoba, która odpowiada na moje "cześć" w najlepszym wypadku co drugi raz,(usunięte przez administratora)
    B.

13.03.2022 20:28

Potwierdzam :D
    Replika

20.04.2021 20:37

Nie polecam tego miejsca pracy. O ile szef jest w pożądku o tyle liderzy działów są delikatnie mówiąc beznadziejni. Zero pomocy, zero kompetencji interpersonalnych, spychologia na maksa. Część współpracowników jest też ok. Niestety większość utopiłaby Cię w przysłowiowej łyżce wody. Manipulowanie, podpieeeprzanie, donosiki, kłamstwa i plotki. Zarobki jak na tą branże mocno przeciętne. Owocowe pn i śr do tego kanapka w piątek- no ale to już standard w większości miejsc. Tak jak opieka medyczna, ubezpieczenie i multisport. Plusem jest możliwość nauki języka angielskiego. Nie mniej jednak więcej jest minusów niż plusów.
    Mikro

06.01.2022 20:07

Pracuje tu już cztery lata i potwierdzam, że tak właśnie jest.
    Nowa

10.02.2022 07:23

4 lata i wciąż tam siedzisz? widocznie chyba nie jest Ci tak źle XD!

30.12.2021 09:41

Czym w Alektum Sp. z o.o. zachęcają przyszłych pracowników? Jakie mają dodatki?
    Jolka

12.01.2022 20:18

Kanapeczki w środę, owoce w poniedziałki i raz na jakiś czas lunch np pizza day :)

01.01.2022 08:53

O Jezu widzę tu strasznie dużo negatywnych opinii o Alektum. Pracuję tu od ponad roku i mam pozytywne zdanie o moim pracodawcy i warunkach pracy. Nie rozumiem, jakiś sfrustrowany życiem człowiek to musiał pisac…

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Myntro Collect?

Kontakt - Myntro Collect Sp. z o.o.

gen. Józefa Bema 2 50-265 Wrocław

NIP:8982090864

Branża główna: Windykacja
    głupi cipolot

23.12.2021 10:56

Warto uderzać do Alektum właśnie teraz, bo są w desperacji, mamy duże braki kadrowe, więc stawia to kandydata w dobrej pozycji, jeśli chodzi o negocjowanie wysokości wynagrodzenia.
    Paulina

13.04.2021 08:44

Poziom frustracji po jednej i po drugiej stronie ziejący z zamieszczanych tu komentarzy i taka duża motywacja do artykułowania jej nie bierze się znikąd i daje wiele do myślenia.
    Milijon

05.11.2021 22:50

Najsłabsze ogniwa nie odejdą. Będą się trzymać zębami i hybrydowymi pazurami miejsca. Wiedzą, że gdzieindziej nie przetrwają tak bardzo nic nie robiąc.
    XD

05.12.2021 12:09

LOL Ktoś tu się nieudolnie próbuje bawić w kołcza.
    Zadowolona

03.11.2021 22:09

Irytujące jest, że tylko są jakieś żale na Goworku, pracuję ponad 3 lata i jestem bardzo zadowolona, trafiłam na fajnych ludzi i dobrą atmosferę
    Maron

06.11.2021 11:25

jak już 8 i wszędzie ....... to Ty jesteś problemem:)
    Lady Gaga

02.12.2021 10:07

I would even give 12/10, because I feel so insanely good with this prosperity.
    Magda

27.10.2021 18:52

Cześć, widziałam ofertę pracy w Call Center gdzie kwota wyngrodzenia brutto waha się między 4000 a 8000 tys., proszę o informację czy wynagrodzenie wskazane w ogłoszeniu jest rzeczywiście osiągalne? I czy dotyczy podstawy czy podstawy i premii? Dziękuję za ewentualne odpowiedzi.
    Piotr

18.11.2021 19:28

4 tys. brutto to podstawa na CC, ok. 3 tys.na rękę. Spokojnie da się zrobić premię 2-3 tys. miesięcznie
    Anna

29.11.2021 07:11

A co na to pracownicy działu prawnego (którzy zawsze zarabiali statystycznie więcej, niż pracownicy CC)?
    Obłuda i fałsz

17.11.2021 08:02

Ja jestem zadowolona. Zarabiam 8500zł i nie narzekam. Jest dobrze i fajnie. A Wam nie?

17.11.2021 15:53

Jest dobrze, dzięki że pytasz.
    Obłuda i fałsz

18.11.2021 08:41

No ja też na rękę, za cały kwartał 8500zł miałam.

30.08.2021 10:10

Wiecie, czy Alektum Sp. z o.o. udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?
    Alktm

04.11.2021 09:30

Nie

08.11.2021 08:18

Oczywiście, że tak. Osoby pracujące zdalnie mają zapewniony sprzęt, który jest im niezbędny do pracy. Niektórzy tylko laptop, niektórzy laptop i telefon.
    Alice

04.02.2013 21:47

Wybieram się na rozmowę o pracę tam, również szukałam informację na temat tej firmy, żeby wiedzieć na co się ewentualnie przygotować ale nic nie znalazłam. Ale skoro nie ma negatywnych opinii, to chyba nie jest źle ;P
    new

04.11.2021 10:18

Jest całkiem ok
    old

04.11.2021 11:00

Nie jest.
    patologia

06.10.2021 12:42

A czy Szwedzi z siedziby głównej w ogóle wiedzą, że to od ich decyzji zależy czy pracownik CC Alektum PL dostanie urlop wypoczynkowy w terminie, o który wnioskuje?
    Szeregowy pracownik

01.11.2021 10:09

"Uważam, że rozmawianie na Twoim poziomie nie ma sensu" - a jednak siedzisz tu i produkujesz taśmowo odpowiedzi, zmieniając tylko nicki. Jak to już zauważyłaś- trochę się znamy i poznajemy po stylu wypowiedzi ;)

02.11.2021 21:00

Urlop wypoczynkowy jest podstawowym prawem pracowniczym i nigdy nie ma problemu z otrzymaniem go we wnioskowanym terminie, o ile wniosek jest składany z wyprzedzeniem, dotyczy to zwłaszcza urlopu dłuższego niż 1-2 dni.
    lolop

08.10.2021 17:21

w końcu będziemy mieli prawdziwy „ołpen spejs”, a nie taki ze ktoś siedzi w korytarzu albo w pokoju bez drzwi xddddd
    memento mori

01.11.2021 06:41

50 metrów to jest co najwyżej od wejścia siedziby głównej do drzwi od NPLu. XDDD

02.11.2021 20:51

Nowa siedziba będzie w budynku Bema Plaza. Dołożymy wszelkich starań, aby nowe biuro sprzyjało komfortowej pracy oraz umożliwiało dalszy rozwój Spółki.
    Grafi

01.11.2021 22:08

Nie przestaje mnie zadziwiać, że osoby pracujące w fabryce bezwzględnej, niewzruszonej i bezdusznej windykacji, zwłaszcza te na stanowiskach kierowniczych i zarabiające na tym niezły pieniądz, jednocześnie są tak bardzo wrażliwe - ale tylko na punkcie opinii na ich temat.
    memento mori

01.11.2021 06:35

Oj, nie jesteście otwarci na feedback! >_< Ale za to dostaję podziękowania za każdy zamieszczony komentarz od serwisu Go Work. ^^
    Shark

28.10.2021 14:27

Niektóre komentarze są poniżej jakiegokolwiek poziomu. Tylko hejtowac potraficie. Donoszenie i sprzedawanie to w Alektum norma. Juz tyle sie znamy, ze nie trudno poznac autora po stylu i formie wypowiedzi. Ktoś chyba leczy swoje kompleksy. Skoro wy jesteście tacy inteligentni to co tam robicie? Nigdy nie wiesz czy bedziesz nastepny/nastepna. Powodzenia
    smerfetka

30.10.2021 10:52

no nie jest tu zafajnie i kolerzeńsko taka prawda
    nick

30.10.2021 18:16

Odejdź zatem "koleRZanko"
    Mimi la Bąk

28.08.2021 12:04

Windykacja nie jest dla osób wrażliwych. A już w szczególności Alektum.
    miami trzmiel

27.10.2021 21:59

wrażliwość na poziomie betonu
    .lkji

28.10.2021 07:03

Czyja?
    Lola

29.09.2021 21:27

Ojojoj, rotacja się nam rozhulała!
    Zuzia

02.10.2021 16:42

Oj przestańcie hejtować! Nie dostałaby awansu na senior collectora bez powodu. xD
    lol

27.10.2021 21:58

a kandydatów wciąż brak a dziś do kolekcji dołączyły kolejne osoby... a kolejne są w planach wiec czas szukac i isc na l4
    żenuła

07.10.2021 06:31

Zarządzanie zasobami ludzkimi, motywowanie pracowników i komunikacja z nimi od lat na bardzo niskim poziomie.
    beaker

15.10.2021 07:46

Ja bym jeszcze do tego dodała bardzo słabą miejscami organizacje pracy, zrzucanie odpowiedzialności za to na pracowników a liderzy na dodatek zachowują sie, jakby pracownikowi miało bardziej zależeć na swojej efektywosci niż im.
    ktoś

27.10.2021 21:40

na niskim to za mało powiedziane, to co się dzieje to (usunięte przez administratora) i zastraszanie
    Miss Piggy

24.10.2021 17:17

No niestety życie to nie bajka i trzeba wziąć odpowiedzialność za to, co się mówi i pisze do pracowników, a nawet ponieść tego konsekwencje.
    posłowie & senatorowie

08.10.2021 11:17

Uważajcie na siebie, bo "karierę" w Alektum można zakończyć także z powodów, które są o wiele badziej z pola prywatnego niż służbowego.
    Pyza

08.10.2021 18:46

To już jest skandal w czystej postaci !! Mam nadzieje, ze uzbierasz odpowiednią liczbę zgłoszeń , i ktoś zweryfikuje Twój wpis .
    Swedish Chef

09.10.2021 19:56

Det är en skandal!
    Hdheheh

06.10.2021 18:33

to smutne że tak malo osób w tej frime ufa swoim pszełozonym bezpośrednim i nietylko
    Sybilla

07.10.2021 20:52

Ufać, przepraszam- komu???? Mój bezpośredni przełożony jest ostatnią osobą której mogłabym zaufać. Tak jak i reszta...
    bólrzyci

07.10.2021 18:35

Pamiętajcie, że w razie problemów i kłopotów, które napotykacie w swojej pracy w Alektum, także w komunikacji ze swoimi przełożonymi, zawsze możecie napisać e-maila na adres służbowy bezpośrednio do odpowiedniej osoby pracującej w centrali w Szwecji.
    pani Dulska

07.10.2021 08:42

Obrońcy "dobrych obyczajów" się znaleźli! Szkoda, że nie rozumu i godności człowieka.

Zostaw merytoryczną opinię o Myntro Collect Sp. z o.o.