Cóż… niestety muszę się zgodzić z przedmówcą…
Stawka, jaką dostaniecie to stawka na kolejne 4/5 lat bez możliwości podwyżki nieważne jak bardzo będziecie się starać zawsze ktoś inny da (usunięte przez administratora) przez, co będzie argument, że nie można wam dać podwyżki.
Spawalnia to totalny(usunięte przez administratora) kamery rzeczywiście zwrócone w stronę pracowników i czepialstwo o wszystko,(usunięte przez administratora)
Miejsce do szlifowania, gdzie nie raz szlifowałem elementy bez żadnej wentylacja… wszędzie lata pełno (usunięte przez administratora)
Zostając przy np. załadunku 10/15 min dłużej nigdy nie usłyszysz „dzięki, że pomogłeś” albo wyjdź jutro wcześniej o te 15 min, ale jeżeli będziesz się spóźniał to już będzie powód do narzekania.
Zakaz palenia – można zapalić tylko w czasie swojej przerwy, jeżeli nie to można stracić całą premię, a potem dostać wypowiedzenie, nawet jeżeli byłoby to wasze jedyne przewinienie w tej firmie (premia, to 30% wiec można stracić np. 1000 brutto i baw się dalej sam).
Kierownik i brygadzista zawsze mają coś do powiedzenia i najlepiej, żebyś się z nimi zgadzał i żył dobrze to będzie super.
Logistycznie firma leży i co chwile są problemy z materiałami.
Zarządzają ludzie, którzy totalnie się na tym nie znają i nie mają podejścia…
Pracownicy głównie młodzi, którzy dają się nabrać na obiecywane złote góry, jak się firma rozwinie, ale mijają lata i nic się nie zmienia, więc co sprytniejszy już dawno zrezygnował z pracy zostały tylko osoby bez większych ambicji.
Nieważne, czy pracujesz tam rok, czy 6 stawka jest taka sama dla każdego.
„Spawacz” mówi o stawce – 4500 zł brutto wiem, że wcześniej chłopaki, pracując na spawalni dostawali około 2900 netto (PO ROKU PRACY tak to pracowali za 2350 netto), ponieważ to była super konkurencyja stawka, w chwili kiedy się pozwalniali, bo mieli dość przyszedł młody bez papierów i doświadczenia za 4 netto na chwile…
(usunięte przez administratora) cześć ludzi tam pracujących miałom obiecany „awans” np. na spawacza i pracowali ROK, zanim zostały im zrobione papiery na stanowisko spawacza i pracowali za niższą stawkę było to około.
Oszczędzanie na każdym możliwym miejscu – I tu narzekania mogą być dotyczące rękawic/rękawic spawalniczych/ elektrody/ nożyków – wszystko jest TAŃSZE i LEPSZE, ale jakoś tak psuje się momentalnie co generuje dodatkowe koszty i frustracje.
Miejsce pracy jest ogrzewane do około 20 stopni fakt, ale zaczyna się grzać prawie równo z przyjściem pracowników, więc bywałby chwile, że ludzie zaczynali prace w kurtkach, bo było zimno, ale zanim zrobiło się te 14/16 mijała godzina/dwie.
SOI – brak albo najtańsze.
Myślę że coś jeszcze można wymienić ale szkoda czasu na tą firmę... jeżeli jesteś młody idź na rok naucz się czegoś i od razu uciekać
Nie polecam tej firmy nikomu...