FDM

• Czechowice
  • Przezchlebie
  • Kozłów
  • Ziemięcice
Warszawa - FDM Sp. z o.o. sp.k.

3. Opinie o pracodawcach Gliwice
  5. Opinie o FDM Sp. z o.o.

Opinie o FDM Gliwice

Nie przegap nowości o FDM Sp. z o.o.!

04.10.2025 21:12

06.10.2025 16:16

A co jestes chetny ? Nagle ożywiona dyskusja sie tu zrobiła na temat FDM , jesli jesteś chętny idź sprawdź. A jeśli nie aplikujesz to po co ci ta wiedza ? Sprawy są zgłoszone przez różnych pracowników z Polski całej
    Mar Kow

07.10.2025 17:55

Witaj, nie zgadzam się z tobą bo pracowałem w tej firmie i tak dostałem śmieciowke na 3 miechy ale potem umowę na rok gdy zrobiłem badania i problemu nie było. Pani K zawsze była miła i kulturalna. Kasa na koncie była zawsze. Ludzie z którymi pracowałem byli ok i dało się z nimi pracować. Byli pomocni i nawet wychodzilo się na piwo w wolnym czasie.

28.09.2025 23:37

Kolo

05.10.2025 08:39

A skąd takie info, że są podsłuchy w kamerach i zaglądanie w telefony? I czemu uważasz że mężczyźni są tępieni i jakie są przykłady na tle mobbingu? Oraz o co chodzi z niedotrzymywaniem terminów UOP?

25.09.2025 21:15

kolo

04.10.2025 19:16

Co masz na myśli, że w firmie jest mobbing i poniżanie oraz, że firma nie szanuje pracownika? Jestem bardzo ciekaw co i jak?
    Byly pracownik

04.10.2025 12:17

Uważajcie na te firmę która rządzi chyba nawet nie szef a dwie kobiety będące między sobą w ciągłej kłótni.. zwalniają bez masła i zadnych rozmów co spotka sie rozpoznaniem przez sąd pracy i prokuratora.. takie zachowania trzeba piętnować i przed takimi pracodawcami przeba przestrzegać.
    du

30.06.2025 11:31

Nie polecam wspolpracy z firma - zatrudniaja ludzi na zleceniach - obiecuja umowy - chyba trzeba byc pracowniiem roku i pracowac 12 h .... placa iy wiecej ale jesli masz prace gdzie obowiazkowo musisz pracowac 10 h. Placa pod ----- wiadomo, do reki wiekszosc. Zwalniaja na 5 min pod koniec pracy... nie woiedza uczciwie ze chca sie pozegnac ale ciebie informuja ze jutro mozesz nie orzychodzic juz do pracy ... ponadto multikulti... pracownicy z kazdej czesci swiada za darmoszke. Szefostwo bardzo nie mile bardzo wyzej.... s niz d ma. ponadto rozsiewaja nieprawdziwe informacje o ludziach na region i potem wielki problem jest. warto dodac ze jednen kij czy zatrudnia ciebei e fdm ajk meble czy eurotelu - podzial a jedno i to samo ci sami wlasciciele...
    ReviewModeratorIcon
    Sebastian

07.02.2025 15:26

W zeszłym roku pisaliście, że jest duża rotacja, jeśli chodzi o operatorów wózka widłowego. Dajcie znać, jak teraz wygląda sytuacja. Dalej tak dużo osób się zwalnia? Jakie stawki i relacje z kierownikami?
    XX

16.05.2025 12:03

TO NIE ROTACJA TYLKO BRAK WYSTARCZAJĄCEJ LICZBY PRACOWNIKÓW BO W ZESZŁYM ROKU DWÓCH PANÓW POSZŁO NA EMERYTURĘ
    Andrzej Mig

19.03.2025 18:18

Na doręczenie przesyłki czekałem dwa tygodnie. Kurier uparcie od razu zaznaczał w systemie, że adresata nie ma w domu. Przesyłkę musiałem przekierować na inny adres gdzie kurier znał pracownika MOPS-u, który opiekował się starszą osobą dla której był materac. Pracownik MOPS własnym transportem w niedzielę dostarczył materac na pierwotny adres. Sklep ma rozdwojenie jaźni. Najpierw sam zaproponował rekompensatę w kwocie połowy ceny materaca wraz z przesyłką. Obliczyłem kwotę rekompensaty jako tylko 2h pracy pracownika MOPS-u. Odpowiedź sklepu cytuję "Wg informacji w systemie paczka została doręczona na wskazany przez Panią adres. Nie mamy podstaw, aby dokonać zwrotu środków". No żadna ze mnie Pani a paczkę przekierowałem na inny adres bo kurier obsługujący ulicę Długie Ogrody w Gdańsku uporczywie odmawiał próby dostarczenia paczki. Kilkanaście moich zmarnowanych godzin na telefonu do DPD i SMS-u z FDM Fabryka Dobrych Materacy. Dodatkowo musiałem zapłacić pracownikowi MOPS-u za czas poświęcony w weekend na przewiezienie materaca. No więc materac dotarł wreszcie do starszej pani. I co się okazało po rozpakowaniu. Materac jest zniekształcony i częściowo rozpruty. Trzeba było użyć igły i nitki... Może za długo był "maltretowany" przez firmę kurierską DPD. Reasumując - wydawało by się, że prosta transakcja kupna-sprzedaży przerodziła się w jakąś epopeję ze zwrotami akcji i absurdami jak z Orwela. Nie polecam tej firmy ani produktu. Myślę, że w innej firmie już dawno materac był by na miejscu i służył potrzebującej schorowanej osobie.
    Kurna

02.03.2024 19:16

Ciągle szukają operatora wózka widłowego. Dlaczego?
    julo

20.06.2024 17:07

bo nikt tam nie chce pracować na wózku za duży bajzel za dużo kierowników ciągła presja kto przychodzi zaraz ucieka
    @fdm

05.06.2024 17:35

Praca w tej firmie to jakiś dramat i potwierdzam słowa mojego poprzednika. Ciągle zabieranie premi za byle co , (usunięte przez administratora) i ciągłe niezadowolenie tak zwanego (usunięte przez administratora)on tak jest chyba tylko od tego żeby (usunięte przez administratora) ludzi. Marne pieniądze a wymagania z kosmosu jedna wielka (usunięte przez administratora)

Oferty pracy - FDM Sp. z o.o.

Doradca/Doradczyni klienta w sklepie z materacami

FDM Sp. z o.o.

Gdańsk

WalletIcon

6367.49 - 6850.14 PLN / m

KUCHARZ

03.10.2023 15:29

MAM PYTANIE PRACY NA STANOWISKU KUCHARZ AKTALNIE POSZUKUJA PRACOWNIKA JAKIEŚ OPINIE WARTO CZY NIE ??

29.09.2023 17:02

Nikomu nie polecam pracy w tej firmie. Atmosfera nieprzyjemna, da się odczuć(usunięte przez administratora)Jak nie będziesz przytakiwać takim osobom na każdym kroku, to bardzo szybko wylecisz ze swojego stanowiska. Brak jasno określonych zadań i brak organizacji pracy. (usunięte przez administratora) :) Pozdrowienia!
    Żal

13.09.2023 12:08

Nie polecam pracy w firmie, której jedynym celem jest zniszczenie pracownika i jego ambicji. Pracowałem w tej firmie prawie trzy lata a jedyne słowo opisujące zarówno firmę jak (usunięte przez administratora) w szczególności (usunięte przez administratora) to żal i porażka. Zero kompetencji na temat (usunięte przez administratora)ludźmi i tym co się w firmie dzieje. (usunięte przez administratora) zero samodzielnie podejmowanych decyzji. Podejrzewam, że gdyby wiedział co tak naprawdę wszyscy o nim sądzą, pozbyłby się kilku osób, które ciągną tą firmę na (usunięte przez administratora)

15.06.2023 12:15

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w FDM Fabryka Dobrych Materacy Sp. z o.o.?
    kuchareczka

14.07.2023 17:27

co miesiąc dają umowę zlecenie jest ich aż 3 :) po trzech miesiącach na zleceniu dają Ci 3 miesiące okresu próbnego, później na rok lub dwa:)

17.08.2023 16:15

@Pracodawca Zmiana umowy zlecenia na umowę o pracę może być dokonana na podstawie zgodnej woli stron (dobrowolnie), ale może być także wynikiem powództwa o ustalenie stosunku pracy i wydania przez sąd orzeczenia stwierdzającego, że stosunek łączący strony nie jest w istocie zleceniem, a stosunkiem pracy lub stanowić wykonanie ... A co do zasady również umowa na okres trzech miesięcy również może być zawierana, ale pod warunkiem, że kolejna będzie albo na czas określony na minimum rok, albo na czas nieokreślony.
    David

13.04.2023 10:50

Praca była w porządku, firma się non stop rozwija co powoduje częste zmiany decyzji ale to tak jak wszedzie trzeba sie po prostu dostosować do zmian. Nawet z Amazonie gdzie pracowałem były zmiany i nie było dyskusji. Wypłata zawsze na czas. Nie było problemu z dostaniem urlopu lub wyjść wcześniej jak trzeba było coś załatwić. szefostwo elastyczne. ogolnie polecam.
    Ania

13.04.2023 11:30

pełna zgoda. pracuje i jest sporo osób które pracują tu już od kilku lat. atmosfera jest dobra. wiekszosc negatywnych opinii to jakas frustracja lub czarny PR

23.11.2022 14:31

Marian

13.03.2023 21:11

Jakieś szczegóły ?

15.03.2023 08:22

Przede wszystkim fajna atmosfera. Do pracy przychodzi się bez bólu brzucha czy zszarganych nerwów. Ludzie dookoła naprawdę są fajni, jest młody zespół. Zarobki ok, ale zawsze mogloby być więcej:) Przełożeni ok, brak wrzeszczących tyranów. To się ceni! Brak ubezpieczenia zdrowotnego - ale patrząc na to ile trzeba czekać do Luxmedu czy Medicoveru na wizyte oraz na jakość świadczonych tam porad to wcale nie ma czego żałować.
    Dorota

17.11.2022 11:45

Rozmowa kwalifikacyjna na dużym poziomie, obiecanki cacanki, zapewniony telefon o decyzji (zakwalifikowany do następnego etapu czy nie)- telefonu brak, a minął już miesiąc. Ehh

28.10.2022 10:02

Co wchodzi w socjal FDM Fabryka Dobrych Materacy Sp. z o.o.?
    Wiktoria

14.11.2022 13:25

nic, jak każdy pracodawca poprostu odprowadza ci składki, brak dodatkowego ubezpieczenia, multisportów i innych benefitów

Kontakt - FDM Sp. z o.o.

UL. ZWYCIĘSTWA 52A 44-100 Gliwice

Branża główna: Meble

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon
    Wiktoria

14.11.2022 13:18

Nie mogę nikomu polecić pracy w tej firmie. Swoją karierę zaczęłam tam 3 lata temu kiedy biuro mieściło się jeszcze w piwnicy GCH. Ładnie przedstawione zadania dla stanowiska specjalisty ds. obsługi klienta okazały się jedynie wabikiem dla potencjalnego pracownika. Rozmowy o pracę prowadzone są nadal jakby była to ogromna korporacja (gdzie widzisz się za 5 lat itp.), niczym jednak nie zrażona rozpoczęłam pracę, od początku pojawiały się jednak dodatkowe rzeczy ponad mój zakres obowiązków, które systematycznie dochodziły pracownikom pierwszej linii. Komunikacja wewnątrz firmy leży i już nawet nie kwiczy bo nie ma siły ;) o większości istotnych zmian lub nowościach dowiaduje się człowiek z plotek - ogólnie z rozmów w biurze a nie bezpośrednio od kadry kierowniczej. Kadra kierownicza co rusz zmienia ceny towarów, wprowadza zmiany na portalach sprzedażowych NIE INFORMUJĄC o tym szarego pracownika, który dowiaduje się tego np z pretensji od klienta z którym pracuje. Mało klarowny system płacowy, podstawa stała plus premie, które przyznawane są według humorków !brata szefa!. Praca w weekendy jest dodatkowo płatna i obowiązkowa (przynajmniej jeden weekend w miesiącu) ale z tą odpłatnością to też różnie bo jak brat szefa ma kaprys to wtedy zamiast wypłacać te weekendy jest nakaz wybrania sobie dnia wolnego ;) Osoby ambitne, chcące ułatwić pracę zespołowi, proponujące zmiany lub sugerujące nawet, że coś można zrobić lepiej, szybciej lub w inny sposób są gaszone szybciej niż zdążą dokończyć przedstawianie swojego pomysłu (lub nawet nie zostaną wysłuchane). Obsługa klienta nie ma wcale wsparcia od kadry kierowniczej (pomimo, że to oni najczęściej przed klientem muszą się tłumaczyć z powodu braku towaru lub kolosalnych opóźnień w fabryce) - każda sugestia, że należy zwrócić uwagę na źródło problemu spotyka się z olaniem tematu a ty bujaj się z tym problemem człowieku sam. Polityką firmy jest zatrudnianie ponad programowej liczby osób i poprostu nie przedłużania im umów, człowiek dowiaduje się zwyczajnie, że kończy mu się jutro umowa i bardzo dziękują za współpracę lub jak w moim przypadku - po trzech latach pracy i urlopie macierzyńskim dowiedziałam się, że nie mam do czego wracać ponieważ jest pełna obsada - ale mogę zadzwonić za jakiś czas się zapytać czy coś się zwolniło i ogólnie to fajnie było ale się skończyło. Nie polecę pracy tylko i wyłącznie dlatego, że każdy człowiek powinien być w pracy traktowany poważnie a w tej firmie absurd goni absurd i komedią pogania.
    Dawid

01.10.2022 17:23

(usunięte przez administratora)Wychodzi na to, że pracownik który robi bardzo dużo, jest gorszy od tego co robi mniej i nie zawsze na czas. Coś najgorszego co spotkałem. Nieważne czy wprowadzasz do firmy jakieś nowości, pracujesz sumiennie, robisz każdy projekt przed czasem, wykonujesz profesjonalnie swoje zadania, a nawet robisz coś ponad programowo. To nie ma znaczenia. Znaczenie ma to, że nie odrobiło się 7 czy 10 godzin przerwy w skali miesiąca (to jest 21 dni roboczych razy 8h). Na tej podstawie nie otrzymuje się premii, lub też obcięta zostaje podstawa wypłaty. (usunięte przez administratora) Czasami aż strach zapytać o coś czego się nie wie. Najgorsze jest to, że informacje są przekazywane czasami w tak błahy sposób, że nie da się bez sprecyzowania wykonać zadania. (usunięte przez administratora) Jeszcze pół roku temu w firmie dało się jakoś funkcjonować, pomijając aspekty takie jak wykonywanie zadań nie związanych z pracą grafika komputerowego (tj przychodzenie w sobotę aby sztucznie klikać kciuki na aukcjach na allegro, albo zmiany cen na allegro dla setek produktów). Wtedy jeszcze świadomie patrzono na konkretne działy. W jakimś stopniu odróżniano pracę grafika komputerowego (pracę biurową i kreatywną) od pracownika przy taśmie. Teraz wewnętrzna polityka jest prowadzona w taki sposób, aby zabić kreatywność pracowników działu graficznego. W umowach grafików nie ma mowy o sztywnych godzinach przychodzenia do pracy. Jest jedynie mowa o 8 godzinnym toku pracy.(usunięte przez administratora) SŁOWNIE zostało ustalone, że pracownicy muszą być do 8:30 przed komputerami. (usunięte przez administratora)Ja natomiast przez to, że często spóźniałem się do pracy o kilka minut (to jest od 5 do 10 minut) dostałem dyscyplinarne zwolnienie na podstawie dwóch nagan (jednej z nich nie podpisałem). Nagany dot. notorycznego spóźniania się.(usunięte przez administratora)

03.10.2022 23:30

100% prawdy. Brawo Dawid, w końcu komuś się chciało dokładnie opisać cyrk panujący w tej firmie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w FDM?

Zuza

28.09.2022 08:13

Miałam wątpliwą przyjemność wsiąść udział w rozmowie na stanowisko grafika. Pan przeprowadzający rekrutację prowadził jakieś pożal się Boże gierki psychologiczne. Śmiech na sali, rozmowa polegała na jakiś dziwnych pytaniach ale brak jakichkolwiek konkretów o zadania, warunki czy zakres obowiązków. Ponad to gdy zapytałam o wynagrodzenie odpowiedzi pokrętne itd. Pytałam byłych pracowników, heh w życiu takich pieniędzy nie widzieli,(usunięte przez administratora)
    FGM Fabryka G... Materacy

27.09.2022 16:08

Materace bardzo, bardzo słabej jakości. Materac twardy, a zapada się do środka po kilu miesiącach użytkowania. Po ściągnięciu pokrowca okazało się że boki w ogóle nie zostały sklejone. Wszystko trzyma się na kilku maźnięcia klejem. Góra i dół materaca w jednym miejscu były tylko ślady kleju. (usunięte przez administratora)
    Najlepsza firma

25.04.2022 11:15

FDM jest świetną firmą. Totalna dezorganizacja pracy, brak jasno określonych zadań. Możesz być na papierze grafikiem, a będziesz obsługiwać konta allegro, wprowadzając zmiany w cenach wg widzimisię brata szefa, który na marginesie jest "ogólnie rzecz biorąc" nieokrzesany, by nie powiedzieć więcej. Wszystkie zmiany wprowadzane bez spójnej komunikacji. Atmosfera daleka od "młodego dynamicznego zespołu".
    Kamil

16.09.2022 15:25

Na pracuj.pl regularnie pojawia się ogłoszenie, gdzie szukają grafika. Zastanawiałem się żeby aplikować, ale zrezygnowałem ze względu an odległość. Teraz oferują między 5000 a 110000 brutto. To prawda, że nie ma to nic wspólnego z projektowaniem? (tylko obsługą allegro?) Że organizacja pracy leży? Aplikować czy szkoda czasu?
    Kamil

19.09.2022 09:44

Tak, jedno zero za dużo wpisałem. W ogłoszeniu jest informacja że to praca stacjonarna.
    kuba

21.01.2021 00:32

Poniżej krytyki. Na stronie internetowej nieprawdziwe informacje np. że towar wysyłają za pobraniem, ale takiej opcji w płatności nie ma, że towar wysyłają w ciągu 24 h. i wreszcie ta ich pseudoinfolinia . (usunięte przez administratora) robią z klientów de bili. Zdecydowanie nie polecam. Trzymajcie się z daleka od tej firmy.
    Ocana

13.12.2021 20:44

Bardzo źle się tam pracuje.
    Pszczółka

11.04.2022 11:06

Jest tak jak napsali
    Amber

11.12.2021 18:55

Ja osobiście odradzam pracę w Gliwicach, kierownik dosłownie robi (usunięte przez administratora) na pracujących tam kobietach.

11.01.2021 19:55

Miałem okazję ostatnio wziąć udział w procesie rekrutacyjnym do tej firmy... Powiem szczerze, że na wielu rozmowach już byłem, ale tak żenującego poziomu jeszcze w życiu nie widziałem. Odpuszczam już to, że "biuro" znajdowało się w jakichś totalnych podziemiach i nie wyglądało reprezentatywnie - siedziba mieści się w GCH (budynek, który ma dobre kilkadziesiąt lat i właśnie tak wygląda). Sama rozmowa przebiegła bardzo sprawnie - pytania prawie jak to pseudokorporacji..a przypominam, że aplikowałem na stanowisko doradcy ds. obsługi klienta. Gdzie się widzisz za 5 lat, bla bla. Straszny przerost formy nad treścią, trochę mi się smiać chciało. Samo podejście bardzo słabe, pracownik przeprowadzający rekrutację powiedział, że będą się kontaktować z każdym kandydatem..niezaleznie od odpowiedzi. Do tej pory odpowiedzi nie otrzymałem. Nie polecam - brak profesjonalizmu.
    Oleg

27.08.2020 13:27

Praca spoko. Czasami dłuższe zmiany, ale nie narobisz się jak w kopalni. Kasa wporządku wszystko się spina. Z tym nigdy nie było problemu. Czasami chaos ale gdzie tego nie ma? hehe. Dla mnie fajnie, mogę polecić.

06.05.2020 14:30

Piotr

Przebieg rekrutacji Słaby Pytania Właściciel podczas rekrutacji nie zadał sensownych pytań rekrutacyjnych, przysłał kobietę w ciąży z laptopem w celu sprawdzenia poziomu obsługi programu excel; 3 bardzo proste zadania: 1 policzyć ilość pianki w metrach sześciennych, 2 wyliczyć koszt materiałów na podstawie bryły pianki, 3 rozdzielić tekst na kolumny. Prawidłowo rozwiązałem tylko 1 zadanie w 2 pomyliłem się a 3 nie zrobiłem ponieważ pani w ciąży była zmęczona i nie chciała mnie już stresować.

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę

#RozmowaKwalifikacyjna
    Piotr Chojęcin parcele

06.05.2020 07:36

Witam, szanowni Państwo byłem pracownikiem tej fabryki, rotacja na poziomie 80% - co miesiąc wymiana pracowników na nowych ( można to sprawdzić na olx co miesiąc nowe ogłoszenia). Wynika to z braku usystematyzowanego planu wdrożeniowego pracowników, w ogóle jakiegokolwiek planu. (usunięte przez administratora) nakazuje pracownikom aby nic nie robili, (usunięte przez administratora)kiedy usłyszała, że pracę którą wykonuje w excelu można zoptymalizować i niema potrzeby tępego przeklepywania danych i poświęcania wielu godzin na ręczne klepanie po usłyszeniu tej informacji zaczęła świadczyć fałszywe świadectwo przeciwko mnie do (usunięte przez administratora) co w rezultacie skutkowało moim zwolnieniem.(usunięte przez administratora) na rozmowie kwalifikacyjnej obiecuje cuda tj. np umowa o pracę - niestety w pierwszym dniu pracy spotykamy się z nie miłą niespodzianką w postaci umowy zlecanie. Podsumowując, atmosfera pracy bardzo fałszywa, Praca niepewna- niestabilna-zależna od czyichś wahań nastrojów, Dla ludzi z pomysłami optymalizującymi procesy prac biurowych wręcz niema tam miejsca. Kadra „managerska” słaba i pod kontem zwykłych ludzkich zachowań i pod kontem prowadzenia biznesu (usunięte przez administratora) Generalnie jeśli jesteś inteligentną osobą szukającą rozwoju i miłej atmosfery pracy to z pewnością jej tam nie znajdziesz. Nie polecam ze względu na specyfikę tego miejsca.

Zostaw merytoryczną opinię o FDM Sp. z o.o.