FDM

• Czechowice
  • Przezchlebie
  • Kozłów
  • Ziemięcice
Warszawa - FDM Sp. z o.o. sp.k.

3. Opinie o pracodawcach Gliwice
  5. Opinie o FDM Sp. z o.o.

Opinie o FDM Gliwice

Nie przegap nowości o FDM Sp. z o.o.!

10.07.2026 14:16

Dzień dobry! Bardzo dziękujemy za tak miłe słowa, każda taka opinia od naszych klientów to dla nas ogromny powód do dumy. Największą wartością naszej firmy są właśnie tacy zaangażowani pracownicy jak Pani Marta. Z ogromną przyjemnością przekażemy jej Twoje podziękowania – z pewnością sprawią jej dużo radości i dadzą motywację do dalszej pracy! Życzymy kolorowych snów na nowym łóżku i materacu, i oczywiście zapraszamy ponownie. Pozdrawiamy, Zespół FDM

06.07.2026 12:03

Bardzo miła i profesjonalna obsługa. Materac wybrany w 10 minut. Realizacja zamówienia do 5 dni roboczych. Zamówiłam materac w środę po południu, w czwartek było święto, w piątek o godzinie 13 materac był już u mnie.
#TajemniczyKlient

31.08.2026 11:58

Dziękujemy za dobre słowo.

31.08.2026 12:00

Dziękujemy, polecamy się w przyszłości.
Puszme

10.07.2026 15:55

Ogólnie rzecz ujmując jeśli ktoś chce pracować to w firmie spokojnie się odnajdzie. Pracuje od około 6 miesięcy i lubię tą robotę :) Trzeba zdawać sobie sprawę że to praca a nie przedszkole. Natomiast śmiało przyznam że zawsze można liczyć na wsparcie przełożonych, zarobki w mojej ocenie są ok i adekwatne do pełnionego stanowiska. Jeśli chodzi o atmosferę w pracy to tutaj chyba największy plus, więc nie wiem skąd tyle nieprzychylnych komentarzy poniżej.

10.07.2026 16:00

Cześć! Bardzo dziękujemy za tak pozytywny feedback i za to, że podzieliłeś/aś się swoimi wrażeniami po pierwszych 6 miesiącach pracy. Wsparcie przełożonych i dobra, koleżeńska atmosfera to fundamenty, na których opieramy naszą kulturę organizacyjną – tym bardziej cieszy nas, że odczuwasz to na co dzień. Dziękujemy, że jesteś z nami, i życzymy Ci kolejnych sukcesów oraz satysfakcji z dalszej pracy! Pozdrawiamy serdecznie, Zespół FDM

Oskar

09.10.2026 08:29

Dobre miejsce dla osoby, która chce zdobyć doświadczenie i nauczyć się pracy w większej organizacji. Na początku trzeba się wdrożyć w procesy, ale później jest sporo samodzielności. Przełożony jest dostępny, kiedy pojawia się trudniejszy temat.

Tomek

08.10.2026 10:51

Przy składaniu większego zamówienia zależało mi na konkretnym terminie dostawy. Pracownik sprawdził dostępność i powiedział mi, jaki termin jest realny. Ostatecznie zamówienie dotarło zgodnie z ustaleniami. Doceniam przede wszystkim konkretną informację zamiast obiecywania terminu „na oko”.

Toja

08.10.2026 07:06

Widzę duży wysyp nowych komentarzy od botów zapewne za sprawką pana J. No cóż tam więcej osób odchodzi niż nowych przychodzi. Niektórzy już przejrzeli na oczy , że to zakład dla ludzi bez ambicji którzy mają klapki na oczy i trzęsą portkami 😊 w zakładzie Kambodża i pracownicy z Kambodży 🤣

Mateusz

07.10.2026 15:31

Miałem problem z dobraniem odpowiedniego rozmiaru materaca do łóżka. Pracownik poprosił o dokładne wymiary i dopiero wtedy zaproponował rozwiązanie. Dzięki temu uniknąłem zamówienia produktu, który później byłby problematyczny.
Bartosz

07.10.2026 09:57

Pracuję tutaj już kilka lat i sporo się w tym czasie zmieniło. Są okresy spokojniejsze i takie, kiedy pracy jest zdecydowanie więcej. Doceniam przede wszystkim stabilność oraz ludzi, z którymi pracuję. Myślę, że większa liczba szkoleń byłaby dodatkowym plusem.
Bogdan

11.09.2026 10:07

Jeżdżę w FDM na dostawach. Flota samochodowa zadbana, auta serwisowane na bieżąco, co w tej branży jest kluczowe. Trasy są w miarę sensownie układane, bez nierealnych godzin dostaw. Kontakt z dyspozytorem sprawny, bez zbędnych nerwów.

06.10.2026 08:56

Wiktoria

15.09.2026 08:00

Jestem w zespole graficznym od niespełna roku. Briefy są zazwyczaj konkretne, a uwagi do projektów przekazywane w jednym miejscu, co bardzo ułatwia pracę. Realizacje są różnorodne, więc można zdobyć doświadczenie przy wielu formatach. Czasami przy pilnych akcjach terminy są krótkie, ale nie zdarza się to codziennie.

06.10.2026 08:56

Diana G

17.09.2026 18:01

Odwiedziliśmy salon FDM w Katowicach i jesteśmy bardzo zadowoleni. Doradca poświęcił nam mnóstwo czasu, cierpliwie tłumacząc różnice między materacami piankowaymi a sprężynowymi. Wybraliśmy model z pokrowcem Aloe Vera, dostawa przyjechała po 4 dniach. Ból pleców ustąpił!

Iwona

18.09.2026 10:40

Zamówienie materaca przez internet budziło we mnie pewne obawy, ale infolinia FDM rozwiała moje wątpliwości. Pani doradziła model o odpowiedniej twardości H3 pod moją wagę. Materac przyszedł zwinięty w rolkę, po 48h odzyskał idealny kształt. Jakość wykonania super.

Aneta K

18.09.2026 19:22

Wizytę w salonie w Krakowie oceniam na piątkę. Duża ekspozycja, czysto i pachnąco. Sprzedawca nie wciskał najdroższego modelu, tylko zaproponował rozwiązanie idealnie dopasowane do naszego budżetu. Materac użytkowany od miesiąca, śpi się świetnie.

Polecam

19.09.2026 12:45

Kupiliśmy materac dziecięcy oraz ochraniacz. Dostawa była ekspresowa, a całość bardzo dobrze zabezpieczona przed wilgocią i zabrudzeniami. Po rozpakowaniu materac nie miał nieprzyjemnego zapachu, a materiały od razu sprawiały wrażenie dobrej jakości.

Grzegorz

21.09.2026 08:42

Kolejny zakup w salonie FDM w Poznaniu i po raz kolejny brak zastrzeżeń. Fachowe doradztwo w kwestii doboru stelaża pod materac piankowy. Wszystko sprawnie załatwione, fakturowanie i dokumentacja bez błędów. Polecam rodzinie i znajomym

Magdalena Niewiadomska

21.09.2026 16:27

Bardzo duży wybór w salonie w Gdańsku. Obsługa potrafi odpowiedzieć na każde pytanie dotyczące gęstości pianek czy stref twardości. Zakupiony materac spełnia wszystkie oczekiwania, sen jest w końcu głęboki i bez wybudzania się.

Kuba

22.09.2026 08:08

Początkowo źle dobrałem twardość materaca zamówionego online. Na szczęście wymiana na inny model przebiegła bezproblemowo i bez zbędnych formalności. Bardzo sprawny kontakt z działem obsługi klienta FDM. Duży plus za podejście do klienta.

Monika

22.09.2026 16:45

Super salon w Łodzi! Dużo przestrzeni, można spokojnie poleżeć i przetestować różne opcje. Pani z obsługi była bardzo cierpliwa i pomocna. Zamówienie zrealizowano szybciej, niż podawano na stronie. Materac kieszeniowy z siedmioma strefami sprawdza się rewelacyjnie.

AdamD

23.09.2026 10:01

Zamawiałem materac nawierzchniowy (topper) dla rodziców. Produkt dotarł solidnie spakowany, wymiary co do milimetra zgodne z opisem. Rodzice zachwyceni komfortem, stare łóżko zyskało drugie życie. Dobre ceny i wysoka jakość.

Żaneta Gierałtowska

24.09.2026 13:19

Wizyta w salonie w Łodzi była bardzo udana. Pani z obsługi dokładnie wyjaśniła nam różnice między poszczególnymi materacami. Wszystko odbyło się spokojnie i bez wywierania presji na zakup. Ostatecznie wybraliśmy model kieszeniowo-piankowy i jesteśmy bardzo zadowoleni.

Julia Twardowska

25.09.2026 08:50

Kupowałam w sklepie FDM poduszki profilowane z pianki Visco. Wykonanie solidne, pokrowce można łatwo zdjąć i wyprać. Dostawa kurierem w 48h. Nareszcie nie wstaję rano z bólem karku. Szczerze polecam markę.

Zdowolona

26.09.2026 15:08

Swobodna atmosfera w salonie w Rzeszowie. Przetestowaliśmy chyba z sześć różnych modeli. Wybraliśmy wersję ze strefami twardości i kokosem. Materac idealnie twardy, kręgosłup odpoczywa. Dostawa terminowa.

Damian

28.09.2026 08:08

Bardzo czytelny sklep internetowy i łatwy proces składania zamówienia. Skorzystaliśmy z aktualnej promocji, cena za materac 160x200 bardzo atrakcyjna w porównaniu do konkurencji. Jakość wykonania bez zarzutu, szwy mocne.

Dziękujemy za opinię

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w FDM?

Kontakt - FDM Sp. z o.o.

UL. ZWYCIĘSTWA 52A 44-100 Gliwice

Branża główna: Meble

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon
Hubert Skuza

28.09.2026 17:04

Profesjonalne podejście w salonie w Łodzi. Pani z obsługi dobrała materac, uwzględniając nasze problemy z kręgosłupem i indywidualne preferencje. Dostawa dotarła zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią. Zakup oceniamy bardzo dobrze.

Przemysław Róg

29.09.2026 12:38

Pracuję tutaj od kilku miesięcy i póki co jestem zadowolony z tego, jak wygląda współpraca. Na początku sporo informacji do przyswojenia, ale wdrożenie przebiegło całkiem sprawnie. Dużym plusem jest pomoc osób z zespołu i możliwość dopytania, kiedy pojawia się problem. Praca momentami intensywna, ale zadania są raczej jasno określone.

AREK777

30.09.2026 13:40

Po ponad roku pracy mogę powiedzieć, że największym plusem jest stabilność. Wynagrodzenie jest wypłacane terminowo, a zakres obowiązków jest dość przewidywalny. Atmosfera też na plus, szczególnie w moim zespole. Przy większej liczbie tematów czasami brakuje szybszej komunikacji między działami.

Eryk

01.10.2026 11:11

Kontaktowałem się w sprawie wymiany materaca na inny rozmiar. Nie było problemu z uzyskaniem informacji, co dokładnie muszę zrobić i jakie są kolejne kroki. Pracownik przeprowadził mnie przez całą procedurę i nie musiałem za każdym razem tłumaczyć sprawy od początku.

Kacper

02.10.2026 17:45

Zamawiałem materac przez internet i przed zakupem zadzwoniłem z kilkoma pytaniami dotyczącymi twardości. Konsultant konkretnie wyjaśnił mi różnice między dwoma modelami. Dzięki temu wybrałem właściwy produkt, a nie tylko ten, który miał lepszy opis na stronie.

Mieczysław

03.10.2026 11:11

Przy zakupie materaca miałem spory problem z wyborem, bo wcześniej korzystałem z zupełnie innego rodzaju. Pracownik dopytał, jak śpię i czego oczekuję, zamiast od razu wskazywać konkretny model. Ostatecznie dobrałem materac, z którego jestem zadowolony. Duży plus za normalne doradztwo bez wciskania najdroższego wariantu.

Mikołaj

03.10.2026 19:50

Rekrutacja przebiegła bez większych komplikacji. Już na rozmowie dostałem informacje dotyczące stanowiska i zakresu obowiązków, więc nie było później dużego zaskoczenia. Początki były wymagające, ale mogłem liczyć na pomoc bardziej doświadczonych osób.

Tymon

05.10.2026 12:52

Jestem w firmie stosunkowo krótko, dlatego trudno mi oceniać wszystko, ale pierwsze wrażenie jest dobre. Wdrożenie było konkretne i nie zostałem od razu wrzucony na głęboką wodę. Podoba mi się też to, że można samodzielnie organizować część swojej pracy.

Dziekujemy za opinię
Konrad Sadurski

06.10.2026 07:58

Na plus zdecydowanie atmosfera w zespole. Ludzie są pomocni i nie ma problemu z tym, żeby zapytać kogoś o radę. Praca wymaga dobrej organizacji, szczególnie przy większej liczbie zadań. Ogólnie miejsce oceniam pozytywnie.

06.10.2026 08:50

MagdaŹ

16.09.2026 10:49

Praca w dziale zakupów pozwala zdobyć spore doświadczenie w negocjacjach z dostawcami komponentów. Firma dynamicznie się rozwija, więc wyzwań nie brakuje. Zarząd jest otwarty na nowe propozycje i ulepszenia procesów.
Patryk Jendrzejewski

14.09.2026 09:03

Procesy rekrutacyjne są prowadzone sprawnie i przejrzyście. Nowi pracownicy chwalą dobrze przygotowany on-boarding. Pracujemy nad jeszcze lepszym przepływem komunikacji między oddziałami.

11.09.2026 08:21

Nowy salon FDM w Siemianowicach Śląskich!

Szukasz materaca, który poprawi komfort Twojego
snu? A może chcesz znaleźć łóżko do swojej sypialni? Mamy świetną wiadomość —
otworzyliśmy nowy salon FDM Fabryki Dobrych Materacy w Siemianowicach Śląskich!

Na miejscu zobaczysz i przetestujesz nasze
materace, łóżka oraz akcesoria do sypialni. Będzie też możliwość skorzystania z
fachowego doradztwa i wyboru rozwiązania dopasowanego do swoich potrzeb.ul. Kapicy 10A, Siemianowice Śląskie, budynek Kaufland
News image
Mateusz Mańko

07.09.2026 08:31

Duży plus za wstępne szkolenia produktowe, wiedza o materacach i ergonomii snu przydaje się też prywatnie. Prowizje od sprzedaży naliczane uczciwie. Czasami w weekendy jest spore obłożenie i brakuje dodatkowej osoby na zmianie, ale ogólnie oceniam firmę bardzo dobrze

11.09.2026 08:18

Dziękujemy za opinię. Pozdrawiamy
Dominik007

07.09.2026 16:11

Pracuję w zespole e-commerce. Zespół jest młody i nastawiony na szukanie rozwiązań, dlatego w razie problemów można liczyć na pomoc. Dostaliśmy sprzęt dobrej klasy, który sprawnie działa nawet przy bardziej wymagających zadaniach.

11.09.2026 08:18

Dzięki za opinię. Pozdrawiamy
Teresa Mierzejewska

08.09.2026 09:07

Spokojna i poukładana praca w dziale księgowym. Płace zawsze na czas, żadnego kombinowania. Dobra organizacja dokumentacji i wsparcie merytoryczne. Czasami pod koniec miesiąca jest więcej pracy przy zamknięciach, ale to standard w księgowości..

Dziekujemy za opinię. Pozdrawiamy
Oliwia

08.09.2026 13:08

Dobra opcja na połączenie pracy ze studiami. Przełożeni idą na rękę przy ustalaniu grafiku, dzięki czemu bez problemu godzę zmiany na infolinii z zajęciami na uczelni. Wynagrodzenie uczciwe, stawka godzinowa adekwatna do powierzonych zadań

Dzięki za pozytywną opinię. Pozdrawiamy
KajaB

09.09.2026 12:49

W dziale reklamacji nie zawsze jest lekko, bo klienci dzwonią w różnych nastrojach, ale procedura obsługi zgłoszeń jest jasna i przejrzysta. Firma nie robi problemów ze zwrotami czy wymianami, co bardzo ułatwia nam codzienną pracę i kontakt z klientem

Bardzo dziękujemy za opinie. Pozdrawiamy
DamianKa

03.09.2026 15:31

Praca na magazynie jak praca, lekko nie jest, ale warunki są naprawdę w porządku. Nowoczesne wózki, czysto, sprawny system skanowania przesyłek. Wypłata zawsze terminowo na koncie, nadgodziny płatne bez żadnych kombinacji. Przełożeni w porządku, da się dogadać z grafikiem jak trzeba coś załatwić.

11.09.2026 08:15

dziekujemy za opinie. pozdrawiamy

07.09.2026 08:35

Mamy powód do dumy!
FDM — Fabryka Dobrych Materacy została nominowana w XIV edycji konkursu e-Commerce Polska Awards 2026, organizowanym przez Izba Gospodarki Elektronicznej.
To dla nas ogromna radość, bo za tą nominacją stoi codzienna praca wielu osób — od produkcji, przez obsługę klienta, marketing, sprzedaż, logistykę, aż po każdy detal, który pomaga Wam wygodnie wybrać materac, łóżko i dodatki do sypialni, a w efekcie dobrze się wyspać.
Dziękujemy. Gratulujemy również pozostałym nominowanym w konkursie
News image
Marcel Grzesiak

04.09.2026 14:00

Na produkcji w FDM pracuję prawie dwa lata. Park maszynowy jest nowoczesny, przestrzega się BHP, a na hali jest czysto. Zarobki adekwatne do wykonywanej pracy, premie uznaniowe zależne od realizacji planów. Atmosfera w brygadzie luźna i pomocna, nie ma zbędnej spinki.

04.09.2026 14:18

Dziękujemy za Twój komentarz.

Zostaw merytoryczną opinię o FDM Sp. z o.o.