S8 Plus

• Przezchlebie
  • Kozłów
  • Ziemięcice

3. Opinie o pracodawcach Gliwice
  5. Opinie o S8 Plus Sp. z o.o.

Opinie o S8 Plus Gliwice UL. DOLNYCH WAŁÓW 8

WebsiteIconS8 S.A.

Nie przegap nowości o S8 Plus Sp. z o.o.!

M.

10.11.2022 21:35

Na projekcie w branży bankowości przepracowałam około rok i zdobyłam sporo doświadczenia w sektorze produktów finansowych. Zachęcam wszystkim rozpoczynającym swą ścieżkę zawodową, tudzież rozpoczynającym pracę w danej branży (bankowość, ankiety etc.). Przyjemna atmosfera w przyjaznym zespole. Jasne warunki finansowe i widełki, a cele realnie wytyczone.

S8 Plus Sp. z o.o.

15.11.2022 10:09

Iza, Zatrudniamy pracowników z doświadczeniem jak i bez doświadczenia. Nie zamykamy się na kandydatów, którzy wcześniej nie pracowali w naszej branży. Każdy projekt u nas ma swoją określoną ścieżkę pracy z osobą zatrudnioną. Nasza struktura jest zbudowana szczebelkowo, dzięki czemu 90% rekrutacji na stanowiska inne niż Doradcy Klienta obejmują osoby wyłonione w wewnętrznych konkursach, przez co nie ma szklanego sufitu.

D

11.09.2022 18:15

Czytając wpisy tu na początku swojej drogi w S8 byłam wręcz wystraszona, jednak spróbowałam i jestem zadowolona. Jasne warunki i zasady, jasny podział obowiązków, przełożeni w porządku. Mogliby płacić lepiej- wiadomo ale mimo wszystko jak na początek swojej drogi zawodowej, to polecam.
    Aneta

16.08.2022 19:34

Nie polecam pracy w s8. Pracowałam od marca 2022 do sierpnia 2022 raz cię chwała i mówią jesteś przecudownym pracownikiem a na następny dzień obawy dotyczące godzin mniejsza ilość ankiet do zrobienia ucinanie godzin niemiła atmosfera chore regulaminy grozenie odsunięcia od projektu. Jeżeli chcesz zszargać sobie nerwy i mieć niepewna pracę to polecam

S8 Plus Sp. z o.o.

17.08.2022 08:34

Aneta, to chyba normalne, że pracodawca ma oczekiwania wobec pracownika i wyznacza mu cel do zrealizowania. Również normalnym zjawiskiem w miejscu pracy jest regulamin obowiązujący wszystkich pracowników. W S8 przeszłaś przez ok. 4 projekty i na żadnym Ci się nie podobało. Dostałaś sprzęt firmowy do pracy, wsparcie i możliwość dorobienia godzin przy innych projektach, kiedy sygnalizowałaś zbyt małą ich ilość w miesiącu. Przykro nam, że mimo to oceniasz współpracę z nami negatywnie.
    Roksana

17.04.2022 23:34

Zglosilam firme w pip, mam nadzieje ze tych kontroli będzie więcej oraz policje skarbową
    Kochaniutka,

20.05.2022 16:13

Nie raz, nie dwa, osoby zgłaszające które podały swoje prawdziwe dane przy zgłoszeniu - otrzymały obszerne informacje o nieprawidłowościach jakie miały miejsce w zakładzie. Ja osobiście mam 4 strony a4 drobnym drukiem. Zgłaszajcie dalej to może to się wszystko w końcu skończy.
    Mikołaj

03.07.2022 01:45

Brawo, w końcu nareszcie!
    Sparta

02.07.2022 14:31

Czas spędzany w toalecie nie może być wliczany do czasu przerwy!!!

07.06.2022 00:16

Od kilku miesięcy pracuję w tym miejscu. Jeśli ktoś twierdzi, że jest to złe czy też toksyczne środowisko pracy to naprawdę dziwię się, skąd taka opinia. Jeśli jesteś gotowy na wyzwania i nakierunkowany na rozwój - będzie ci się bardzo dobrze współpracowało z personelem. Praca jest wymagająca i odpowiedzialna, natomiast jest wiele form awansu - jak w każdej placówce, trzeba na niego zapracować. Z większością negatywnych komentarzy się nie zgadzam, zresztą sam je czytałem przed rozmową kwalifikacyjną. Szczerze mówiąc nie zgadzam się z nimi, praca w tej firmie naprawdę sprawia dużo satysfakcji i przyjemności. Oczywiście rezultat zależy od zaangażowania.
    ToJa

08.03.2022 11:41

Tragedia... Nie polecam, umowa zlecenie, obiecanki cacanki, minimalna a praca odpowiedzialna i dużo obowiązków oraz wymagań, grafik wcale nie jest elastyczny, problem nawet przy rozwiązaniu umowy (zlecenia!), zmuszają do odrabiania godzin (na zleceniu!), kombinują jak mogą żeby nie dać premii, liderzy drą się po pracownikach :) brak pomocy, nerwowa atmosfera, milion spółek córek byle by nie dać umowy o pracę, naciskanie na nadgodziny, wypłaty na ostatnią chwilę
    No nie. Przesada.

20.05.2022 16:16

S8 podpisało umowę z bankiem. Muszą wywiązać się z warunków umowy, która wierzcie mi krótka nie jest. I należy Wam się wiele. Między innymi to umowa o pracę. Proszę wysyłać e-maile do banku, ich koordynatorów i informować ich o tym, bo chyba nie wiedzą co się dzieje...
    OMG

27.04.2022 16:39

Pracowałem tam ze dwa lata temu. Przy składaniu wypowiedzenia, usłyszałem że drugiej takiej pracy z klimatyzacją i za biurkiem nie dostanę ???? hahaha Ale dziś wiem, że to był dobry wybór. Cyrk na kółkach. Dorabianie się kosztem najsłabszych. Wstyd.

27.11.2020 18:58

Hmmm..ciekawi mnie gdzie jest reszta opinii, która tutaj była, oczywiście na niekorzyść pracodawcy. Dlaczego te opinie są usuwane?

28.03.2022 21:19

Wlasciciel opłaca abonament i admin kasuje wszystkie niekorzystne wpisy.
    Niko

17.04.2022 23:38

(usunięte przez administratora) Zawsze znajdą jeleni do roboty za te grosze, bank poczatkujacemu placi zasadniczej 4200 zl (usunięte przez administratora)
    Marta

17.04.2022 23:29

Wszystkie osoby poszkodowane którym f. nie wypłaca za nadgodziny lub premii jakościowych bo twierdzą że bank je zabiera, prosimy zgłaszać to do centrali banku.

Kontakt - S8 Plus Sp. z o.o.

UL. DOLNYCH WAŁÓW 8 44-100 Gliwice

S8 S.A.
    Branża główna: Call Center i obsługa klienta

15.07.2020 10:28

Ile wynosi pełna premia pracownicza ?
    To nie są żarty.

20.01.2021 09:34

To rzeczywistość prasy w tym miejscu.
    Jelen i niudacznik zyciowy fru

28.03.2022 21:17

20zł netto reszte premii zgarnia wlasciciel s8 Nie masz szans żeby zarobić
    Marta

28.03.2022 21:13

S8 to (usunięte przez administratora) zwykła gangstera, nie wyplacaja za ciężką pracę (usunięte przez administratora) na każdym kroku biednych studentów! Omijać to (usunięte przez administratora) szerokim łukiem, liderzy i ta kier projektu traktuje łudzi jak (usunięte przez administratora) to skandaliczne zachowania, miernota intelektualna
    Dramat

14.02.2022 20:15

Odradzam wszystkim. To co mam po tej pracy to zniszczona psychika i terapia, a stan konta niestety się nie poprawił. Na rozmowie wszystko super, a później wychodzi jak jest naprawdę. Pierwsze miesiące super, później nagle zaczęli za wszystko obcinać premię. Zabrakło 1% do realizacji celu - nie dostajesz nic. Byłeś na L4, urlopie? Możesz pomarzyć o premii. Wybieranie rozmów do oceny byle tylko przyczepić się najmniejszego szczegółu, aby nie dać premii. Mogłeś wyrobić wszystkie cele, ale wybrano Ci "nie taką" rozmowę (nie taką, bo np. nie zapytałeś klienta 3 raz o to samo albo "za szybko odpuściłeś proponowanie kredytu") i już nie dostawałeś nic. Zdarzało się, że rozmowy były oceniane źle, pomimo tego, że rozmowa była przeprowadzona idealnie według skryptów. Trudno, nie dostawałeś nic. Przerwy tylko wtedy kiedy masz wpisane w grafiku (narzucone z góry), jak wyjdziesz poza tym czasem (nawet na siku na 3min!) to od razu dostajesz maile z pytaniami gdzie jesteś i czemu nie pracujesz. Obowiązków jak najwięcej, niby obsługa klienta, ale sprzedajesz też kredyty, oddzwaniasz, przepraszasz, piszesz milion maili. Do pracy musisz przyjść minimum 15min wcześniej, żeby odczytać wszystkie maile, włączyć wszystkie programy, bo o godzinie o której zaczynasz masz już być zalogowany do odbierania połączeń. I masz być zalogowany równo do tej godziny, do której pracujesz. Jeśli rozmawiasz 5, 8, 10, 12min dłużej, niż Twój czas pracy to trudno, nikt Ci za to nie zapłaci ani nie będzie Ci to zwrócone. Jeśli sprawa klienta wymaga dłuższego czasu, musisz pisać do różnych miejsc, weryfikować tysiąc rzeczy, rozmawiać z innymi działami na jego temat - zaraz pytają dlaczego nie odbierasz połączeń i "nic nie robisz". Jeśli robisz to na linii z klientem - czemu ta rozmowa tak długo trwa?! Ciągle źle. Możesz się dwoić, troić, klienci mogą Cie uwielbiać, im i tak będzie mało. Klient źle Cię ocenił w ankiecie i darł się na Ciebie, wyzywał? Masz zadzwonić go przeprosić. Paski z wypłaty? A co to takiego? Premie od banku? Haha! Zaplanowany urlop? Dobre sobie, dostaniesz urlop wtedy kiedy im pasuje, a nie wtedy kiedy Ty chcesz. Idziesz na L4? W przyszłym miesiącu dostaniesz taki grafik, że Ci się odechce. Studiujesz zaocznie? Damy Ci pracę w każdy weekend, żebyś co miesiąc musiał przychodzić prosić się o zmiany. Przez 3 lata zawsze dostawałam zmianę w sylwestra, nowy rok, w wigilię, pierwszy lub drugi dzień świąt, trzech króli i święta wielkanocne. Jeśli tylko było jakieś święto byłam pewna, że to ja będę zagrafikowana. Patrzą Ci się ciągle na ręce, słuchają wyrywkowo rozmów, wystarczy, że nie powiesz jak robot jakiejś formułki i już jest źle. Musisz mówić zgodnie ze schematami, a rozmawiasz z człowiekiem, który nie chce rozmawiać z robotem, tylko z drugą osobą. Nieporównywalnie OGROM obowiązków do wypłaty... Najniższa krajowa + nieosiągalna premia, wow. Nawet jeśli pracujesz idealnie (a tak się nie da!) to oni znajdą coś, za co cię ubiją. Omijać!
    ToJa

08.03.2022 11:47

Zgadzam się ze wszystkim :)
    Kasia

01.03.2022 16:36

Wybieranie na rozmowę kwalifikacyjną i chciałabym się dowiedzieć wcześniej, jakie są godziny pracy ?
    Użytkownik

21.02.2022 22:38

Na początku wrażenie było fantastyczne, wszyscy mili, przyjaźni i pomocni, robili wszystko, co mogą aby ułatwić mi każdy krok. Jednak gdy postanowiłam zakończyć współpracę, czar nagle prysł. Zaczęło się chodzenie, proszenie, czekanie na dokumenty po godzinę czy oczekiwanie na osobę decyzyjną czterdzieści pięć minut, bo kilka minut po moim przyjściu wybrała się na przerwę. Po otrzymaniu wypłaty prosiłam o pasek, po wielodniowym umawianiu się, byłam już w drodze po niego, a w ostatniej chwili odwołano spotkanie. Do dziś go nie dostałam, a miał przyjść mailem ponad dwa miesiące temu. Nie polecam

20.11.2021 10:47

Czy S8 Plus Sp. z o.o. ma ściśle ustalone godziny pracy?
    Dramat

14.02.2022 20:19

Tak, ściśle ustalone godziny pracy, a nawet przerw! Możesz dostać jakąkolwiek zmianę, nawet codziennie na inną godzinę, na pewno minimum 4 dni weekendowe w miesiącu. Na przerwy w ciągu dnia pracy możesz iść tylko wtedy kiedy koordynator Ci ją wpisze do grafiku (sam sobie wybiera kiedy to będzie, możesz mieć przerwę 20min po godzinie pracy, a na kolejne 10min przerwy czekasz 5h)

24.09.2020 10:22

Jaki jest wkład kierownictwa S8 Plus Sp. z o.o. w budowanie dobrej atmosfery wśród pracowników?
    Joo

27.11.2020 19:00

W budowanie czego przepraszam?
    Hahaha

20.01.2021 09:35

Dobre, dobre. W snach chyba.
    roza

27.07.2019 07:48

Pracuję w tej firmie od pół roku i polecam każdemu, kto chce pracować i się rozwijać . W firmie panuje bezwarunkowa tolerancja , naturalna atmosfera , a zasady wynagradzania są jasne i przejrzyste - w tej firmie każdy dostaje swoją szansę oraz możliwość rozwoju i awansu , wystarczy chcieć i poważnie podchodzić do tematu . Tak naprawdę , oprócz wynagrodzenia zasadniczego , każdy pracownik ma możliwość otrzymania dodatkowych składników , takich jak dodatek frekwencyjny czy też premię za szczególne zaangażowanie w projekt , a to wszystko w godzinach pracy ! Przerwy są określone zgodnie z przepisami KP , więc nikt nie powinien mieć zastrzeżeń - reasumując , może to być wymarzona praca dla każdego, komu się chce pracować , polecam , zwłaszcza młodym ludziom , gdyż tutaj odnajdą swoją szansę . Co do rotacji , to generują ją ludzie leniwi oraz roszczeniowi , tacy , którzy oczekują wysokich zarobków od pierwszego dnia bez wysiłku ze swojej strony. Projektem opiekuje się (usunięte przez administratora), co dodatkowo podnosi prestiż , gdyż jest konsekwentna , wymagająca i stosuje przejrzyste zasady , ale nade wszystko dba o dyscyplinę pracy , czyli o coś , co powinno być oczywiste w każdym miejscu pracy , a jednak niektórym pracownikom trzeba to uświadamiać ( kilka razy dziennie ;) ) , tak więc dodatkowo (usunięte przez administratora)musi być cierpliwa do granic wytrzymałości . Na koniec mojej wypowiedzi - jeszcze raz szczerze polecam pracę w firmie , oczywiście tym , którzy chcą pracować ! :-)
    Spokojnie Andrzeju, to się wyk

01.08.2019 16:56

Droga koleżanko.(usunięte przez administratora)Po drugie pracodawca nie ma prawa odmówić Uż . Uż może odmówić w przypadkach zagrażających działanie firmy. Natomiast skoro tutaj odmawia się Uż np na pogrzeb kogoś bliskiego, lub odmawia się bo jest zapotrzebowanie to coś jest nie halo. Infolinia w Gliwicach dzialala jak było 20 pracowników a na obsłudze zaledwie 15 to i będzie działała mając 30 pracowników którzy obsługują infolinię, i jeżeli jednego dnia kogoś braknie to świat się nie zawali.(usunięte przez administratora) Zostaną nowi, wdrażający się w ten system, a co za tym idzie?? Spadek jakości, sprzedaży....

27.11.2020 18:56

Myślę, że to co pisałaś już dawno nieaktualne :)
    Marti

14.07.2020 16:40

Na początku pracy wszystko jest tak jak obiecywali, lecz po czasie firma (usunięte przez administratora) na pieniądze i robi wszystko by tylko nie wypłacać pełnej premii pracowniczej. Przy rozmowie kwalifikacyjnej warunki są dobre, lecz po rozpoczęciu pracy wychodzi wszystko na wierzch :) Nie polecam tej pracy nikomu, ponieważ patrząc na ilość obowiązków, które tylko ciągle dochodzą stan wynagrodzenia się nie zmienia a ciagle maleje :) Pozdrawiam

17.07.2019 11:53

roza

27.07.2019 09:27

Skoro uważasz że odmowa urlopu na żądanie była nieuzasadniona, zawsze możesz to skonsultować z PIP , zamiast wypisywać tutaj szkalującą opinię , mam nadzieję , że każdy czytający zauważy , że Twoja opinia jest subiektywna i podyktowana chęcią odegrania się .

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w S8 Plus?

Zostaw merytoryczną opinię o S8 Plus Sp. z o.o.