Hej, jak wspominacie pracę jako Architekt Wnętrz – Project Manager z zarobkami od 8200 do 11200 zł brutto? Bardzo dobra znajomość angielskiego lub niemieckiego była kluczowa, firma dawała budżet na szkolenia. Wyróżniała się premie świąteczne i praca przy dużych projektach hotelowych. Czy oczekiwano dużego zaangażowania i presji na terminowość?
W związku z opinią opublikowaną w dniu 11.02.2026 o godz. 19:10 pragniemy przedstawić stanowisko Holzoffice Sp. z o.o. odnośnie prezentowanych w niej poglądów.
Zawarte w tej opinii stwierdzenia przedstawiają jednostronny i nieprawdziwy obraz funkcjonowania naszej Spółki, dążąc niewątpliwie do wywarcia negatywnego wpływu na jej wizerunek.
Podkreślamy, że warunki współpracy, w tym zakres obowiązków oraz wynagrodzenie, są każdorazowo jasno komunikowane i uzgadniane przed rozpoczęciem pracy. Sugestie dotyczące wprowadzania kandydatów w błąd są bezpodstawne.
Holzoffice Sp. z o.o. działa w oparciu o transparentne zasady finansowe oraz odpowiedzialne zarządzanie budżetami projektowymi. Kontrola kosztów jest standardem w branży i wynika z troski o stabilność firmy (a tym samym również stabilność zatrudnienia naszych pracowników) oraz bezpieczeństwo realizacji dla klientów.
Nie prowadzimy publicznych polemik z anonimowymi autorami wpisów. Jednocześnie zastrzegamy, że rozpowszechnianie informacji naruszających dobre imię spółki, jej pracowników lub partnerów biznesowych może skutkować podjęciem stosownych kroków przewidzianych przepisami prawa.
Osoby zainteresowane rzetelną oceną warunków pracy w naszej firmie zachęcamy do bezpośredniego kontaktu.
Z poważaniem
Sylwia Wyszomirska
Prezes Zarządu
Dawid
16.02.2026 20:09
Każdy ma prawo do swojego poglądu, również, co do oceny Państwa firmy, o ile celowo nie mija się z prawdą... Rozumiem, że za wprowadzanie użytkowników forum w błąd, uważa Pani słowa, o stawce niższej, niż podawana przez Was w ofertach?
Signum
28.01.2026 13:33
Asystent AI
Czy ktoś może powiedzieć, jak naprawdę wyglądała praca jako architekt wnętrz – project manager w tej firmie? Jak z premiami i budżetem rozwojowym, czy faktycznie były realne szanse na szkolenia i podwyżki?
W ofercie wymagali minimum 2 lat doświadczenia, bardzo dobrej znajomości angielskiego lub niemieckiego i oferowali od 8200 do 11200 brutto. Obiecywali premie uznaniowe i budżet na rozwój.
Jako były pracownik na stanowisku architekt wnętrz -project manager zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie, mimo że było kilka plusów.
Wynagrodzenie realnie było dużo niższe niż sugerowały widełki z ogłoszenia. Na rozmowie padają obietnice, w praktyce kwota startowa znacząco odbiega od tego, co kandydat może zakładać po przeczytaniu oferty. Dodatkowo firma bardzo restrykcyjnie podchodzi do pieniędzy - każdy wydatek, każdy element projektu jest rozliczany i kwestionowany, co tworzy niezdrową atmosferę kontroli i presji.
Rotacja na tym stanowisku jest bardzo duża. Osoby przychodzą i szybko odchodzą, co samo w sobie powinno dać do myślenia. Trudno mówić o stabilności czy długofalowej współpracy.
Firma próbuje budować wizerunek „ciepłej, rodzinnej organizacji”, ale w codziennej pracy dominuje brak zrozumienia, problem z komunikacją, pretensje o najdrobniejsze kwestie i oczekiwanie wykonywania zadań wykraczających poza ustalony zakres obowiązków. Zamiast wsparcia jest presja i ciągłe rozliczanie.
Z mojej perspektywy nie jest to miejsce dla osób, które cenią profesjonalizm, jasne zasady i partnerskie podejście. Gdybym wcześniej dowiedział się że jest to rodzinna firma, w życiu bym tam nie startował.
12.02.2026 22:08
Potwierdzam wcześniejszą opinię jako były pracownik.
Z mojej perspektywy rzeczywistość odbiegała od tego, co było przedstawiane w ogłoszeniu i podczas rozmów rekrutacyjnych. Rotacja pracowników jest duża, co widać po częstych rekrutacjach, dlatego trudno mówić o stabilności czy długofalowej współpracy.
Atmosfera, mimo deklarowanego „rodzinnego” charakteru firmy, w praktyce wiązała się z częstym rozliczaniem z drobnych kwestii oraz dokładaniem obowiązków poza wcześniej ustalony zakres.
Odczuwałem też wpływ wewnętrznych, rodzinnych „nieporozumień” na codzienną współpracę i relacje w zespole.
Mimo tych uwag chcę podkreślić, że niezmiennie darzę właściciela firmy wielkim szacunkiem.
Witam jestem byłym pracownikiem firmy,jeżeli chodzi o szefostwo i sytuację rodzinne to w zależności od okoliczności są w stanie albo pomoc finansową (beż żadnej prosby,ani zaproszenia) podarować upominek cala firma czy też pogratulować i wesorzec w danej sytuacji. Szefostwo zawsze chce być blisko z pracownikiem i zyc z nim jak z rodziną ale ...
Biuro traktuje o wiele lepiej niż produkcja
Jeżeli na wigilie dostaniemy bony/paczki/prezenty świąteczne to mimo wszytko po czasie jest to wypomniane
Szefostwo patrzy na ręce cały czas...przez co zwykły pracownik na początku pracy może czuć się zestresowany a za tym idzie fakt iż jest zestresowany natłokiem obowiązku przez co Szefostwo patrzy na niego z góry
Mimo że pracodawca ma w umowie wpisana dana kategorie pracy,musi mimo to ŵykonywac obowiązki po za swoim zakresem (wyrywanie krzewów,mycie aut,sprzątanie aut,konserwacja kostki brukowej,koszenie trawnika itp..)
29.10.2023 11:52
Jak dużo osób pracuje na stanowisku projektant w firmie Holzoffice Sp. z o.o.?
Zarobki w miarę przystępne
Ale pracują tam same chore osoby psychiczne którzy myślą że są obserwowani przez kamery na hali
Przerwa o 11 co od 7 może spowodować skręt kiszek
Czas trwania przerwy 20 min co napychanie się jedzeniem w tak krótkim czasie to głupota
Palacze muszą zostawać 20 min więcej gdyż przypalali sobie w ciągu dnia papieroski
Ludzie tam biegają nie chodzą
Każdy każdemu patrzy na ręce
A po za tym podejście pracownika
Nie wychodz wcześniej niż minutę przed końcem pracy i nie stój w pracy bo okradasz pracodawcę
Ludzie zastraszeni i wydygani
Co dziw fachowcy powinni mieć coś do powiedzenia i do zmian a nie siedzieć jak myszy pod miotłą i na wszystko się godzić co im góra narzuci
Praca bez pomyślunku i szybko i szybko przy projekcie zapisywanie czasu ile się zrobiło co dwie godziny
Co jest głupotą
Pracą trzeba się delektować a nie szybko odwalać
Holzoffice
31.01.2022 16:25
Bardzo dziękuję za Pana opinię.
Pan o imieniu Cezary nie był pracownikiem naszej firmy, więc jak sądzę jest to tylko Pana nick. Z tego co Pan piszę, był Pan przez jakiś czas częścią zespołu w dziale produkcji.
Odnosząc się do Pana opinii uważam, iż jest to wysoce niegrzeczne, aby wyrażać się o swoich współpracownikach, że są chorzy psychicznie. Mamy fajny Zespół ludzi i cały czas go powiększamy o osoby, które są zaangażowane a przede wszystkim chcą pracować. Zgadza się, że pracę zaczynamy o godz. 7:00 a przerwa śniadaniowa jest o godz. 11:00 na życzenie naszych Pracowników. Trwa 20 minut a nie 15 jak przewiduje kodeks pracy i myślę, że w ciągu 20 minut można spokojnie, bez stresu zjeść śniadanie. Z mojej strony mała rada – proszę zjeść rano śniadanie przed pracą, aby na przyszłość nie czuł Pan dyskomfortu w postaci skrętu kiszek. Zgodzę się również z kwestią odpracowywania przerw na palenie. Po długim czasie udało nam się uregulować tę kwestię i to głównie na wniosek osób niepalących, które czuły się poszkodowane, bo w czasie kiedy osoby palące wychodziły na papierosa, osoby niepalące pracowały. Kwestia uregulowania i wyznaczenie przerw dla palaczy zakończyła zbędne dyskusje i każda ze stron jest zadowolona. Zgadza się również, iż każdego dnia wprowadzamy do kart dedykowanych czas pracy poświęcony na daną czynność. Dzięki temu możemy po zakończeniu pracy nad danym projektem, podsumować kontrakt i ustalić wynik finansowy.
Zapewniam też Pana, że nikt w naszej pracy nie jest zastraszany, nie musi biegać po hali i nie musi siedzieć jak mysz pod miotłą – to nie nasza dewiza. Ponadto myślę, że nikt nie chodzi do pracy, aby się nią delektować (delektować można się wieloma innymi rzeczami jak np. pysznym tortem czekoladowym ????), chodzimy do pracy, aby uczciwie pracować i uczciwie, o czasie być wynagradzanym.
Jest mi szalenie przykro za Pana naganną opinię i nie wiem co jest tego powodem, czy nie potrafi Pan pracować w zespole, czy skoro Pana dewizą jest delektowanie się pracą to czy Panu w ogóle chce się pracować?
Podsumowując prosiłabym na przyszłość, aby nie obrażał Pan ludzi nazywając ich chorych psychicznie i wykazał się większym szacunkiem. Nasza firma ma profesjonalny Zespół pracowników i życzę wszystkim pracodawcą tak dobrej ekipy.
Luka
14.01.2023 07:51
Akurat z tymi papierosami to super pomysł:) może inne firmy podłapią :)
21.09.2022 12:36
Czym w Holzoffice Sp. z o.o. zachęcają przyszłych pracowników? Jakie mają dodatki?
Sylwia
21.09.2022 13:58
Holzoffice zapewnia stabilną pracę w fajnym Zespole jak również możliwość dokształcania się, jeżeli Pracownik jest zaangażowany i stawia na rozwój. Podniesienie kompetencji jest równoznaczne z lepszymi zarobkami. Tę kwestię doceniamy indywidualnie. Zapraszam do kontaktu.
Sylwia
23.09.2022 11:38
Witam Panią i jednocześnie dziękuję za przesłane zapytanie.
Stabilna praca dla nas to umowa o pracę i wynagrodzenie o czasie oraz poczucie, że nawet jeżeli ktoś nie ma wymaganych przez nas umiejętności, a jest zaangażowany i chce pracować to dać mu poczucie, że umiejętności można nabyć - to wyjaśniając definicje stabilności.
Przechodząc do Pani zapytania: Biuro - umowa o pracę. Warsztat - głównie na umowę o pracę, chyba, że ustalenia poczynione są indywidualnie i drugiej stronie umowa zlecenie odpowiada. Przy czym od umowy zlecenia odprowadzamy wszystkie składki zgodnie z tym co kandydat zaznaczy na formularzu i jakie sobie życzy składki, aby Pracodawca odprowadzał. Na warsztacie często na okres próby (i to wyraźnie zaznaczamy w ogłoszeniu) ze względu na prostą procedurę zatrudnienia, dajemy sobie okres próby 2 miesiące na umowę zlecenie. Zarówno Pracodawca jak i Pracownik są w tym czasie w stanie się poznać i określić, czy chcą dalej współpracować. Po tym okresie jeżeli dwie strony pozytywnie ocenią swoją współpracę zawieramy umowę o pracę na pełny etat.
Zostaw merytoryczną opinię o Holzoffice Sp. z o.o.