No to tak. Praca sama w sobie jest beznadziejna, a warunki rzekomo skandynawskie są mocno polskie, jak nie ukraińskie. Kiedy zaczynałem pracę byłem pełen entuzjazmu, przekonany, że w końcu zarobię coś więcej niż stawka minimalna. Nic bardziej mylnego. Jeśli nie masz rozpadającego się gruzu, nerwów ze stali, LPG, za nic w świecie nie bierz się za pracę w Wolcie jako dostawca samochodowy. Zacznę od wad. Po pierwsze Wolt nie płaci za DOJAZD do restauracji. Zdarza się, że otrzymujesz zlecenie na 3km (W linii prostej) i teoretycznie musisz zlecenie zaakceptować i jechać ten dystans za darmo. Po drugie, Wolt nie płaci za pierwszy 1km jaki pokonujecie... w linii prostej :) Jak wygląda praktyka? Ano tak, że wsiadacie do samochodu, pokonujecie do klienta 900 m w linii prostej, czyli nawet 2-3km drogami i nie widzicie z tego ani grosza. Otrzymujecie tylko 10 zł za odebranie jedzenia z lokalu. Teraz najlepsze. Firma chwali się fantastycznymi bonusami, jakie można zdobyć w ciągu tygodnia. Faktycznie bonusy są, zwykle na poziomie np. 40 przejazdów - 80 zł bonusu, 50 przejazdów 110 zł bonusu (Po osiagnieciu pulapu 50, dostaniecie kolejne 30 zł, a nie 110 :P) itd. Oczywiście się to zmienia co tydzień ale zwykle w tych granicach, czasem jak są eventy jest więcej, ale to rzadkość. Jak wspomniałem firma nie płaci za pierwszy 1km, który tak naprawdę zawsze pokonujecie, zatem jestescie 2 zł w plecy co przejazd. (Płacone jest 2 zł za 1 km od restauracji) Zatem wykonując 40 dostaw, jesteście 80 zł w plecy, które firma łaskawie Wam zwraca w formie... bonusu. To są Wasze zarobione pieniądze, nie żaden bonus. Po 3, kurier rowerowy jest na pierwszym miejscu, samochodowi dostają zlecenia albo bardzo dalekie, albo takie, których kurier rowerowy nie wziął lub nie jest w stanie wziąć. W związku z czym mega często siedziałem 90 min w samochodzie jak idiota nie zarabiając ani złotówki (Na hotspocie) Oczywiście zaraz ktoś mi napisze, że są gwarancje godzinowe, ano są. 15 zł podstawa. Kiedy masz jedno zlecenie na godzine, załóżmy średnio po 12 zł, podstawy nie przebijesz, a jechać musisz więc jesteś w plecy bo paliwo. Więc wychodzi jakieś 13 zł podstawy, po podatku jakieś 9 zł. Jedyny spoko dzien to niedziela, można wtedy wyciągnąć te 20-25 zł brutto. Odjąć paliwo itd, wychodzi trochę ponad podstawe. No to może przejdę do zalet. Faktycznie praca jest bardzo elastyczna, nikt nikogo nie ciśnie, jak ktoś potrzebuje przerwy to na luzie ją dostanie. No i support. Spoko ludzie, bardzo wyrozumiali, zawsze można liczyć na pomoc z ich strony. I to był właściwie jedyny pozytywny aspekt tej pracy. Aa i ktoś napisał, że chyba cały czas ci sami ludzie piszą recenzje o pracy w wolcie, że są one tak dobre. I jest to prawda. Jest kilku entuzjastów, którzy udzielają się wszędzie i kochają tę pracę. Jeden Bóg wie czemu.
Bo jest spoko :) ale może faktycznie, jak masz nieekonomiczny samochód to nie będzie to działać. Ja np jakbym miał pracować po 8h dziennie za biurkiem to tez bym się do tego nie nadawał. Albo jakbym miał pracować przy przeprowadzkach - bo nie mam tyle siły, żeby cały dzień latac z kanapami. :D Ale jeżeli chodzi o to jak się jeździ w wolt to jak dla mnie i dla wielu ludzi to jest najlepsza praca jaką miałem i na pewno bym jej nie zamienił. Jak są jakieś problemy to zawsze można zagadać, może tego zabrakło - od pisania w necie sie to nie poprawia, a komunikacja jest na bardzo dobrym poziomie w firmie ;)
Firma istnieje na rynku już od kilku lat. Zaczynała jako startup z kilkoma kurierami pod banderą "Dailyvery", w miarę powiększania zmieniła nazwę na "Daily". Teraz działa jako "Wolt". Razem z powiększaniem zachowuje swój sznyt startupowy, przez co rozumiem dobrą komunikację w ramach zespołu. Zespołu młodego, w którym jest miejsce dla każdego kuriera. Zespołu otwartego na propozycje z terenu. Zespołu życzliwego i rozumiejącego, że rower czasem może nawalić. I oby tak dalej. Na koniec pozdrawiam (zawsze!) Ulę z supportu. Plus specjalne pozdrowienia za dziś dla chłopaków z Pasibusa i Łowców Meatów, za miłe pogawędki i śmiechy ;) SP
To co lubię, to to, że ekipa od kilku lat się niewiele zmienia - dochodzą kolejne osoby, czasami ktoś odejdzie - ale atmosfera i zarobki są na tyle dobre, że mimo upływu lat - nadal się widujemy na mieście.
cze, ktos dostal jakies info zwrotne odnosnie rekrutacji na prace zdalna z pracuj pl?
Praca tam jeżdząc autem wcale nie opłacalna, nic sie nie da zarobić. Nawet godzinę się czasem czeka na zlecenie... Nie polecam tam pracować, a kaucji zwrotnej nawet całej nie dostałem tylko 90zł. Masakra. Jedyna opcja byłaby rowerem, ale weź jeździ w zimę rowerem 50km dziennie
Witam ,jakiej kaucji zwrotnej? W jakiej wysokości??? czy w razie wybrania rowera też trzeba wpłacać kaucję zwrotną?
50 km? nie ma jakiejkolwiek szansy na to, żeby było bliżej? i co z paliwem, przecież też chyba kosztuje? A droga sama w sobie jaka, zimą byłaby w miarę odśnieżona? samochodem dojazd bezpieczny?
Ile trzeba przepracować godzin jako kierowca z autem w ciągu miesiąca? Czy po zakończeniu umowy trzeba odesłać torbę?
Warto
W firmie najwyższe stanowiska zajmują osoby, które są tam od początku, a nie dlatego, że posiadają jakieś umiejętności...przez to, że ktoś dał im ładną nazwę stanowiska sodówka odbiła im do głowy. W praktyce wygląda to tak, że banda dzieciaków bawi się w biznes, temu w tej firmie jest coraz gorzej, nawet klienci to zauważają...jeśli chcesz tam pracować musisz przyklaskiwać na każdy ''genialny'' pomysł, niezależnie od tego jak bardzo jest bezsensowny. Jeśli tego nie robisz, nie pasujesz do zespołu który składa się z ludzi o zbyt wysokim ego. Przez to atmosfera jest bardzo toksyczna. Nie ma też już szans na jakiekolwiek przebicie, jeśli podważasz czyjeś pomysły zaraz próbują się Ciebie pozbyć, ekipa zarządzająca jest świadoma tego, że tak naprawdę nie posiada żadnych kompetencji i nie łatwo będzie im znaleźć nową pracę, więc nie pozwolą, żeby ktoś im zaszkodził i stanowił dla nich konkurencję... zależy czego od pracy oczekujesz, jeśli chcesz się bawić w teatrzyk za nawet niezłe wynagrodzenie i chwalić każde pierdnięcie szefa to może to być to miejsce idealne dla Ciebie ale jeśli wolisz zdrową atmosferę pracy to warto przemyśleć..
A podałbyś wysokość tego niezłego wynagrodzenia? No i w sumie to chyba też dobrze że ludzie z dużym stażem mogą liczyć na awanse, nie? Po jakim czasie można się spodziewać pierwszego awansu tutaj?
W sumie całkowicie się zgadzam z opinią. Jednak nie uważam aby zarobki były jakoś niesamowicie wysokie. Na rozmowie wmawiają człowiekowi rozwój, możliwości, a kończy się zrzuceniem na Ciebie obowiązków przez wszystkie osoby naokoło. Praca dość nieprzyjemna. Zostajesz otoczony przez osobami o wybujałym ego przez osoby na stanowiskach specjalistycznych bez studiów myślących, że niewiadomo jak sobie radzą. Do tego nie zapomnijmy, że picie alkoholu w biurze w godzinach pracy to norma. Zdecydowanie nie polecam osobom młodym, ambitnym
Nie wiem na ile prawdy z tym alkoholem ale jeśli... to czemu tak każdy normalnie miałby na to przyzwalać? już pomijając sam ten fakt to czy to nie dezorganizuje pracy i nie wpływa negatywnie na wyniki? niczego takiego nie zauważono?
Jest to głównie kadra managerska-raczej każdy by bał się coś na to powiedzieć. Poza tym o jakich wynikach mówimy-to specyficzna branża gdzie ludzie cieszą się z tego ile wynosił średni czas dostawy (co raczej bardziej zależy od chęci kurierów czy pogody) oraz z dogadanych restauracji/punktów. Moim zdaniem zadania na stanowiskach specjalistycznych nie różnią sie za bardzo od tych na stanowiskach typu associate-ba, na stanowisku niższym będą nawet zrzucać na Ciebie prace. Nie polecam
Dokładnie tak jest. W firmie pracują głównie studenci. Młodzi ludzie, bez kompetencji zajmują większość wyższych stanowisk. Jeśli masz swoje zdanie, które jest odmienne od innych to zostajesz szybko wykluczony. Dodatkowo firma ewidentnie nie prowadzi szkoleń dla pracowników. Sposob w jaki rozmawiają z klientami przez telefon jest śmieszny i świadczy o jakimkolwiek braku kompetencji i profesjonalizmu. Jeśli chodzi o zarobki to nie zgadzam się, ze są całkiem niezle. Są wyjątkowo niskie. To zależy jeszcze jakie masz oczekiwania. Na podwyżkę możesz liczyć dopiero po roku, ale są to grosze nie warte jakichkolwiek starań. A wymagania są bardzo wysokie jak na takie zarobki. Trzeba po prostu(usunięte przez administratora), a pensja i brak jakichkolwiek bonusów czy podwyżki nie motywuje. Podsumowując nie polecam osobom, które maja już jakieś doświadczenie w pracy lub są po studiach.

Czy chciałby się może wypowiedzieć ktoś, kto pracuje/pracował w dziale Supportu? Z tego co widzę no narzekają tu tylko kurierzy, a nie można się za dużo dowiedzieć o pracy na stanowisku w Supporcie, które jest aktualnie publikowane w serwisach ogłoszeniowych.
Dostałem się na drugi etap rekrutacji, poświęciłem swój czas aby odpowiedzieć na pytania rekrutacyjne i na tym koniec. Żadnej odpowiedzi, chociażby negatywnej. Ani dziękuję ani proszę mnie pocałować. Szkoda tracić czas i nerwy na ludzi, którzy Cię nie szanują.
Hej, byłeś może informowany ile trwałoby szkolenie stacjonarne? I jak wygladala do tej pory rekrutacja?
Od ilu lat można pracować jako kurier jeżdżąc na rowerze ??
a sprawdzalas moze w tym systemie otwarcia cv czy aktualizowal sie status? bo moje wyglada na nieruszone i jestem ciekawa czy to we mnie problem czy moze dlugi czas rekrutacji:(
Mam status " W trakcie oceny" i czekam na ich odpowiedź w sprawie rozmowy. Myślę, że powodów opóźnień może być wiele więc ciężko jednoznacznie stwierdzić. Może mają dużo aplikacji...
Masz może tę odp? Ciekawa jestem po jakim czasie ostateczne faktycznie odpowiadają a widzę, że ponad tydz minął. Ile ostatecznie deklarują?
Niestety jeszcze nie mam odp. Mój status jest dalej "w trakcie oceny", a jestem po drugim etapie.
Po wypełnieniu zadań rekrutacyjnych pojawiła się informacja, ze odezwą się w przeciągu od 3-21 dni.
21 dni? o jest jakiś standard tutaj? to oni tylu kandydatów mają czy to jakie procedury wewnętrzne? teraz to się zastanawiam jak to z ich perspektywy może wyglądać... może ktoś z rekrutujących coś powie? jak to w praktyce u was wygląda?
Czy ktoś z kandydatów na support jest spoza Warszawy? Jak wyglada kwestia rozliczania się za przejazd i nocleg, jeśli pracownik nie jest z Wwa, a szkolenie 2 tyg. jest wymagane w biurze w Wwa?
Sama jestem ciekawa, chcę wziąć udział w rekrutacji, ale nie wiem co z dojazdami do Warszawy. Spodziewałam się, ze może jest to bardziej nowoczesne i mają e-Learning.
Hej, ktoś może bierze albo brał udział w rekrutacji na Support Associate w Wolt i może podzielić się relacją z procesu aplikacji?
Jezdze z polecenia i nie narzekam ;) duzo zamowien zrobiles? bo wiesz, sa rozne dni - ja latam mniej wiecej od koncowki zeszlej zimy. na szczescie wiecej dni lepszych niz gorszych. to co napisales to faktycznie, czasami sa takie gorsze kursy.. ale zazwyczaj ja wychodze bardzo na plus
Cześć. Szukam osób do zbiorowego pozwu na firmę Wolt. Sprawa ma dotyczyć wykorzystywania przez firmę pracowników i nie równego traktowania oraz traktowania ludzi jako taniej siły roboczej. Jeśli jesteś zainteresowany to odpisz. Mnie firma (usunięte przez administratora) i już 3 wypłaty nie otrzymałem a jak napisałem że bede sie ubiegać o odsetki to mnie zwolnili z pracy. Jeśl znasz kogoś kto by się podłączył do pozwu to Prześlij dalej ta wiadomość. piszcie na piotr.siwik@wp.pl lub na fb mnie znajdziecie jako GRG Piotr Siwik Pozdrawiam
Jeśli chodzi o moje doświadczenie jako kurier rowerowy ( rozwoziłem rowerem szosowym ) To powiem krótko, co do czekania „90minut na zamówienie” nie wiem ja maksymalnie czekałem chyba 8-12 minut pisze w widełkach czasowych ponieważ nie odliczałem na stoperze. Jeśli chodzi o ilość zrobionych kilometrów to dziennie na rowerze pokonywałem około 90-120 w 6-7 h pracy. Finanse z mojej strony wyglądały tak, że piątek sobota najlepsza i to one robiły 40% samej wyplaty wychodziło mi około 25-30 brutto. Jak dla mnie praca i elastyczność to świetna zabawa jestem kolarzem amatorskim wiec moje zarobki mogły wyglądać inaczej aniżeli u lamusa w rowerze elektrycznym, który jeździ max 20-25km/h bo ja po asfalcie jechałem 40-45km/h. Jak dla mnie jedynym minusem jest pogoda, a reszta albo neutralna albo spoko.
Chyba że ten "lamus" ma szybszego elektryka niż to twoje gejowanie w rajtuzach rowerowych i na karbonowej kolarzówce za 10 000zł xD
Firma o kulturze w sumie finlandzko estońsko litewsko polsko i szwedzkiej a czemu tu jeszcze tyle osób ze Wschodu?????Po kiego ? Jeszcze ci sie pyta kurier na miescie gdzie Niko Bar? Czy to nie porazka polowa ze wschodu? Przeciez zyjemy w Polsce. Chyba ze support tez raczej wschodni. Hmm
Bo Stanisław to pseudo kurier. Wolt płaci mu za rozpowszechnianie kłamstwa. A w rzeczywistości (usunięte przez administratora) kierowców jak mogą. Nie wspomnę o klientach których w aplikacji robią w balona
Czlowieku.idz ty się leczyć a najlepiej do knajpy z pozdrow. dla innych. Duzo premii to u nich nie ma .Nie mówiąc o dawnych bonusach. Przepraszam chyba że mróz lub ulewny deszcz. Bo pies nawet w taką pogode chowa sie do ludzi. Rozwalisz auto czy gumę złapiesz(nie mylic gdy zcdziewczyną) no tonawet dla zasady nie dostaniesz na naprawę przysłow. glupich 4 dych na zalatanie dziury. Najlepiej jezdzij skuterem i rowerem w bloto w zimie. I tak zadna restauracja nie pomysli.o cieplej kawie. No chyba ze tylko ogarniety ziomek w Gdańsku na Heweliusza. On zawsze jest ogarniety tylko ze teraz to raxEj nie firma polska z ludzmi z Polski. I kulturka przez to upada. Wyjatki oczywiście są jak starzy pracownicy. Tylko co no z tego mają? Zadnej premii pod choinke co roku nawe nie ma niestety????
Przez nowe osoby co są ,Polacy nie maja pracy przez co do bani......Ci co dostarczaja ze wschodu jeszxze czesto kulturki nie maja. Czeka ci z telefonem w KFC nad głową i wymyśla. Pracujesz no w sumie dlugo: tak premii nie ma niestety. Polacy tylko przez takich cierpią bo co innego?
czy może brał udział w rekrutacji na młodszego specjalistę ds obsługi klienta? czy rekrutacja jest po angielsku czy po polsku? i czy angielski jest tak serio wykorzystywany w pracy zdalnej?
Też jestem ciekawa, na ich oficjalnej stronie jest parę ofert pracy i wszystko jest po angielsku, chyba z racji tego że to angielska firma to pewnie ten język sprawdzają ale czy w codziennej pracy się używa? Niech ktoś powie, może to zależy od stanowiska :) A skąd wiadomo że praca jest zdalna, gdzie znalazłeś ofertę w ogóle?
specjalista ds obsługi klienta niby jest praca zdalna w ogłoszeniu. ogłoszenie na pracuj pl jest
Ktoś wie coś więcej o tym angielskim ? Napisane jest, że angielski znajomość pisemnie, rozumiem, że do pisania na czacie. A wymagają do rozmów poprawnej znajomości języka polskiego. Znajomość angielskiego różni się w zależności od sytuacji, branży itp. Jakie stawki, ktoś coś wie? Czy pracodawca mógłby wypowiedzieć się na ten temat ?
Swietnie
Ale co tak konkretnie jest świetne? Jak wyglądają warunki pracy? Jaka jest umowa i stawka godzinowa jeśli można wiedzieć? Dużo dniówki wychodzi?
Swietnie
Zwykle nie dzielę się swoimi opiniami w necie, ale w tym przypadku, z czystego altruizmu, zamierzam swoją wyrazić. W Wolt pracowałem 1,5 roku jako kurier, jeździłem na rowerze. Gdy zaczynałem pracę bardzo zależało mi na elastycznym grafiku i właśnie to trzymało mnie w tej robocie tak długo, bo minusy o których zaraz wspomnę zacząłem zauważać już po dwóch tygodniach. Nie ma co się rozwodzić - największą wadą tej pracy jest jej niestabilność. W teorii jeżdżąc na rowerze możesz zarabiać po 40 zł na godzinę, jeśli jeździsz w dzień kiedy są bonusy i masz dużo zamówień blisko siebie. Nie będę ukrywał - zdarzyło mi się to parę razy. Jednakże o wiele częściej siedziałem zdenerwowany na ławce w jakimś parku i czekałem na zamówienia. Z tego względu potrafiłem w niektóre dni zarabiać połowę minimalnej krajowej na godzinę. I zdarzało się to/zdarza notorycznie. Prosta sprawa - firma ma za dużo kurierów i nie starcza zamówień, żeby każdy mógł zrobić te dwa w ciągu godziny, które są potrzebne żeby dobić do minimalnej pensji. Ja wiem, że teoretycznie elastyczny grafik to super sprawa, ale i tak nie możesz wyjść jeździć kiedy chcesz, tylko musisz się dostosować do godzin szczytu, bo inaczej nic nie zarobisz. Jeśli szanujesz swój czas to naprawdę nie warto. Poszukaj normalnej pracy dorywczej - na jedną/dwie zmiany w tygodniu i zarabiaj z góry określone pieniądze, bo jeśli zatrudnisz się jako kurier w Wolcie to stracisz mnóstwo nerwów na bezsensowne czekanie na ławce, a przy tym zarobisz (możliwe że znacznie) mniej niż podając lody w budce czy pracując w sklepie lub kawiarni. Mam dwóch znajomych, którzy zdążyli zrezygnować z tej roboty na długo przede mną i w pełni podzielają moją opinię, zresztą z tego co widzę w komentarzach na dole to większość osób tak myśli. Nie warto, naprawdę.
Jaki jest wkład kierownictwa Wolt Polska Sp. z o.o. w budowanie dobrej atmosfery wśród pracowników?
Korzystajac z wolt moge zarabiac i studiowac - jak mam mniej czasu na zarabianie, to skupiam sie na nauce. Takie cos nie byloby mozliwe w pracy na etacie
Apka lepsza niż konkurencyjne, bardzo dobra komunikacja z supportem (chat w aplikcji) i zespolem biurowym (odpowiedzi na maila do 24h roboczych) Do tego elastycznosc i wysokie stawki
Jak się pracuje w Wolt Polska Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Wolt Polska Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 103.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Wolt Polska Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 86, z czego 42 to opinie pozytywne, 27 to opinie negatywne, a 17 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Wolt Polska Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w Wolt Polska Sp. z o.o. napisali 3 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.