Mercedes-Benz Manufacturing Poland Sp. z o.o.
2 31 6 1

Opinie o Mercedes-Benz Manufacturing Poland Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Neutralny
 Opinia

Awanse dotyczą tylko i wyłącznie osób, które bez mrugnięcia okiem wchodzą w tyłki swoim zwierzchnikom...wiem wiem ktoś zaraz napisze "jak wszędzie"- dlatego osobą które zastanawiają się nad podjęciem pracy w Mercedesie i chcącym " skrócić" sobie ścieżkę awansu zalecam kupno sporego zapasu wazeliny???? pamiętajcie- nie musicie wykazywać się zaangażowaniem, pracowitością czy sumiennością...można "trzymać ręce" w kieszeni i gładko się prześlizgnąć. Dla mnie to śmiech na sali- jeszcze nie zaczęła się produkcja- ale już mowa o awansach? Na jakiej podstawie? Gdzie te "mianowane" osoby się wykazały?

Pomocna?
5
ciechocinek
 Opinia
@Neutralny 19.03.2019 12:16

a niektórzy dlatego odchodzą ????

Pomocna?
TakNie
Neutralny
 Opinia
@ciechocinek 19.03.2019 17:38

Nie mam pojęcia, toteż nie mam zamiaru wypowiadać się w tej kwestii...

Pomocna?
TakNie
nid do konca
Nazwa działu: Montaż
 Opinia

Pseudo liderzy traktuja ludzi jak bydlo. Maja sie za panow i wladcow. Miszczowie nie potrafia niemieckiego. Wyjazd do niemiec to jakas pomylka- o wyjezdzie dowiadujesz sie tydzien przed. Mozna sie zajechac na pseudo szkoleniu w niemcach.

Pomocna?
Hans Klos
 Opinia
@nid do konca 28.01.2019 17:16

Miszczu, najpierw sie naucz pisać, a jak tak strasznie to dlaczego się nie zwolnisz ?

Pomocna?
MERCEDES
 Opinia
@nid do konca 28.01.2019 17:16

Mozna sie zajechac? A gdzie predzej pracowales/as? Bo podejrzewam ze nie na linii produkcyjnej skoro narzekasz po kilkunastu dniach pracy. Kasa sie nie zgadza? Przeciez podpisywaliscie umowy i na nich byla stawka - wystarczy sobie wyliczyc... Narzekacie na liderow i mistrzow a moze trzeba na siebie spojrzec? Zero zaangazowania i od poczatku pretensje...

Pomocna?
Realista
 Opinia
@MERCEDES 01.02.2019 12:30

To co oferuje mercedes co niektórym utrze nosa..A szczególnie tym co na innych pracodawców plują... Ale spokojnie... właśnie ci co niektórzy jeszcze za płaczą za swoim starym pracowcą... szybciej niż wam się wydaje

Pomocna?
Pany i władce
Nazwa działu: Montaż
 Opinia
@nid do konca 28.01.2019 17:16

Ktoś cię tam trzyma na siłę? Są tam wieżyczki strażnicze, płot pod napięciem? Nie pasuje to wracaj do domu. Faktycznie można się zajechać bo to nie budowa gdzie można pół dnia przegadać przy betoniarce. Trzeba pracować, straszne rzeczy. W każdej chwili możesz złożyć wypowiedzenie jeśli cię tak okrutnie traktują...Co cię tam trzyma? 50€ dziennej diety w delegacji czy mama kazała iść do pracy???

Pomocna?
Realista
 Opinia
@Pany i władce 08.02.2019 21:46

Teraz dieta a później co? Coś więcej jeżeli ktoś się wyszkoli, ile 50 zł więcej do brutta tzn 3130?

Pomocna?
Czesiek
 Opinia
@Realista 09.02.2019 13:01

To, że każdy chciałby tu zarabiać 3 tysiące netto na start jest oczywiste. Jak również to, że jest to niemożliwe w żadnej firmie. Masz tyle do powiedzenia odnośnie zarobków, załóż firmę, płać 3 tyś netto na start. Chętnie się u Ciebie zatrudnię. Tylko daj znać gdzie złożyć CV.

Pomocna?
Realista
 Opinia
@Czesiek 09.02.2019 14:29

Nie osmieszaj się, bo piszesz naprawdę brednie, taki koncern płaci to co kuźnia??? Robienie kasy na naiwnych i tyle!!!!!!!!!

Pomocna?
Realista
 Opinia
@Czesiek 09.02.2019 14:29

Nie osmieszaj się, bo piszesz naprawdę brednie, taki koncern płaci to co kuźnia??? Robienie kasy na naiwnych i tyle!!!!!!!!!

Pomocna?
Czesiek
 Opinia
@Realista 09.02.2019 16:45

Nie udało się przejść rekrutacji czy o co chodzi? Ile płacił VW na początku a ile płaci teraz? Ile zarabiałeś na początku w swojej firmie? Liczyłeś na 4 tyś netto przed uruchomieniem fabryki? Jeśli tak to chyba zerwałeś się z choinki, odłóż literaturę science fiction, zmień dawkę lekarstw lub dilera...

Pomocna?
Realista
 Opinia
@Czesiek 09.02.2019 16:54

Niski poziom, niema z kim pisać, powodzenia!!!!!!!!!

Pomocna?
Realista
 Opinia
@Czesiek 09.02.2019 16:54

Niski poziom, niema z kim pisać, powodzenia!!!!!!!!!

Pomocna?
Hans Klos
 Opinia
@Realista 09.02.2019 17:12

Realista cos cię prawda za mocno ubodła ? Zacznij się kwalifikować to może zaczniesz zarabiać więcej, a narazie zakasuj rękawy i do biedry na kasę

Pomocna?
Realista
 Opinia
@Hans Klos 12.02.2019 15:42

Już pisałem, niema z kim pisać i dyskutować, naiwność i niski poziom wzięło górę, więc powodzenia

Pomocna?
Hans Klos
 Opinia
@Realista 09.02.2019 16:46

A cżycie wy myślicie ze zachodnie firmy tu przychodzą żeby rozdawać kasę? Każdy chce zarobić i pracownicy i firmy. Mysle ze mercedes daje więcej możliwości niż kuźnia, ale nikt przecież nikogogo do aplikacji nie zmusza...

Pomocna?
ostry
 Opinia
@Hans Klos 29.01.2019 13:55

Widzę że liderek się odezwał, co ma wyżej dvpe niż sam $ra. I jeszcze pewnie z Toyoty. Ciężko będzie w mercedesie z takim nastawieniem. Przykład idzie z góry.

Pomocna?
niePasuje
 Opinia
@Pany i władce 08.02.2019 21:46

Cała 'szlachta' z Toyoty przyszła liderować to dostali kasę i traktować ludzi jak bydło. Albo strażak, co trzyma ręce w kieszeni i się buja po hali lub śpi na drugiej zmianie. Powinien znać całą linię, a uja się zna. Ryba psuje się od głowy!

Pomocna?
Merc
 Opinia
@niePasuje 15.02.2019 16:41

Przez lizanie (usunięte przez administratora) i strzelanie z ucha dostali stanowiska, a teraz bujają się jak panowie na włościach. Nie rozumiem też podejścia mercedesa z zatrudnieniem ludzi zrytych toyotą. Niech osoby decyzyjne dowiedzą się jaki panuje tam klimat i czy mercedesowi zależy aby przenieść go do siebie.

Pomocna?
kolega
 Opinia
@Merc 15.02.2019 21:42

Będzie upośledzona toyota pod znakiem gwiazdy mercedesa. Może decyzyjnym też to pasuje.

Pomocna?
Ehhh
 Opinia
@kolega 16.02.2019 01:21

To życzę im powodzenia ze znaleziem ludzi na produkcję. Pieniądze bez rewelacji, ale tutaj jeszcze nie jest tak źle. Natomiast atmosfera, coś co potrafi obrzydzić każdą pracę i nie zastąpią jej żadne pieniądze, do dużej poprawy. Oby się nie okazało, że gdy fabryka ruszy to nie będzie miał kto skręcać silników.

Pomocna?
Kowal
 Opinia
@ostry 15.02.2019 16:32

Porownujesz Mercedesa z kuźnia, to chyba jakieś nie porozumienie, miło być tak cudownie a tu takie porównanie

Pomocna?
Peter
Nazwa działu: Montaż
 Opinia
@Czesiek 09.02.2019 14:29

3000 netto jest niemożliwe??? Dla Mercedesa ??? Ha,ha,ha,nie ośmieszaj się człowieku,gdzie ty się uchowałeś,w Niemczech Merc płaci pracownikowi produkcji 4 x tyle !Jest wiele firm które płacą w Polsce tyle i więcej bo to w porównaniu do płac tych samych firm na zachodzie to i tak miska ryżu. Wszystko zależy od ludzi,1800 na start i 2300 po okresie próbnym to niech sobie w buty wsadzą,Lidl i Biedronka płacą podobnie ????

Pomocna?
Czesiek
 Opinia
@Peter 21.02.2019 09:09

To podaj mi przykład JEDNEJ firmy która przed uruchomieniem produkcji, gdy fabryka jest jeszcze na etapie budowy, daje 3 tyś netto. Nie w Niemczech, Holandii, itd. Przykład firmy z Polski. Chętnie się dowiem.

Pomocna?
Peter
Nazwa działu: Montaż
 Opinia
@Czesiek 21.02.2019 11:45

Ale spokojnie,ja nie mówie że Mercedes jest gorszy od Lidla,Biedronki,Toyoty czy LG,ja tylko mówie że to to samo goowno,choć wielu liczyło że będzie inaczej ;-)

Pomocna?
Czesiek
 Opinia
@Peter 21.02.2019 15:21

Mam nadzieję, że w krótkiej perspektywie czasu to się zmieni. Pracuję tu od stycznia i chciałbym by ten pracodawca był dokładnie tym czego szukałem od dłuższego czasu. Jestem dobrej myśli :)

Pomocna?
Ja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Czesiek 21.02.2019 16:13

Witam pracujesz od stycznia? A możesz powiedzieć jak wyglądają te wyjazdy w jakiej miejscowości jest fabryka w niemczech. I czy wszyscy jeżdżą na te szkolenia czy można już pracować tu na miejscu bez wyjazdu?

Pomocna?
TakNie
Jacko
 Opinia
@Ja 21.02.2019 18:36

Miejscowość gdzie jest fabryka to Kolleda. Na szkolenie jadą wszyscy, no chyba że masz jakiś ważny powód rodzinny przez który nie możesz wyjechać. Wyjazdy są na 2 tygodnie, po których jest zjazd na weekend do Polski, a następnie znowu kolejne 2 tygodnie itd.

Pomocna?
Cytryna
Nazwa działu: Montaż
 Opinia
@Czesiek 09.02.2019 16:54

Ale co w tym śmiesznego że człowiek chce zarabiać godne pieniądze, montaż silnika nie jest lekką pracą, a każdy podkreślam każdy kto pracuje ciężko ma prawo do godnej wypłaty, dla Mercedesa dać 3 tys na rękę pracownikowi nie było by żadnym problemem z takimi zyskami jakie posiada, a dla pracownika było by to tylko na plus, i owca była by cała i wilk syty.

Pomocna?
Czesiek
 Opinia
@Cytryna 23.02.2019 07:57

Ależ jak najbardziej się z Tobą zgadzam. I właśnie z tego powodu zacząłem tu pracować. Patrzę na to jednak realnie i zdaję sobie sprawę z faktu, że w żadnej firmie nie dostanę 3 tyś na starcie :)

Pomocna?
Ulf
 Opinia
@Czesiek 23.02.2019 09:32

Nieważne ile płacą, ważne ze pracuje w Mercedesie

Pomocna?
Patataja
 Opinia
@nid do konca 28.01.2019 17:16

"Miszczowie" a Ty nie umiesz nawet po polsku dzbanie jeden.

Pomocna?
Operator
 Opinia
@Czesiek 23.02.2019 09:32

Masz rację, nie dostaniesz 3 tysięcy na start, ale nie dostaniesz też 3 tysięcy ani za rok, ani za dwa, ani za pięć ani ku*wa nigdy, jak tępym trzeba być żeby wierzyć że w takiej korporacji ktoś się będzie przejmował zarobkami zwykłego szarego pracownika, jak ci się nie podoba to cie zwolnią i zatrudnią innego jelenia. Pracuje w polskim Sandenie, firma stoi już 15 lat +/- i jak zarobki były ch*jowe tak dalej są, obok Sandenu są też firmy Volkswagena i CCC i wiem że tam też nie ma rewelacji. W tego typu fabrykach można zarobić fajnie na produkcji ale w innym kraju.

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@Operator 09.03.2019 18:16

A Ty co? Jasnowidz? Nie siej fermentu jak nie masz pewnych informacji. Firma póki co dużo inwestuje w pracowników, a nadal nic nie zarabia, bo fabryka jeszcze nie ruszyła. Daje dużo od siebie, ale wiadomo że wszystkim się nie dogodzi. Ja polecam, bo firma jest bardzo ok :)

Pomocna?
Bary
 Opinia
@Operator 09.03.2019 18:16

Sorry Chłopcze ale tępy chyba ty sam jesteś... W VW nie ma rewelacji? Masz pojęcie ile tam zarabia Operator? Ile ma premii kwartalnej, ile dostaje na urlop i święta? Jaka kwota zysków jest wypłacana? Ile wynosi średnia zarobków w ciągu roku? Jak widzę nie masz pojęcia,(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Operator
 Opinia
@Bary 09.03.2019 22:43

Tak, mam pojęcie. Operator nie ma nawet trójki z przodu.

Pomocna?
Operator CNC
 Opinia
@Czesiek 09.02.2019 14:29

W Korpo po 3 miesiącach masz 3000 zł netto, bez sobót i nadgodzin (jeśli wyrobisz normę i będziesz w pracy.)

Pomocna?
Bigdick
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Jak to jest pracowac w tak renomowanej firmie , za połowe zasiłku dla niemieckiego bezrobotnego hahaha ? Dalej sie dawajcie doić i jeszcze sobie wmawiajcie ze jest super .

Pomocna?
Dzikson
 Opinia

Witam. Jak wygląda rozmowa na operatora CNC w Mercedesie ? I czy też Randstad przeprowadza rekrutację ?

Pomocna?
TakNie
Nell
 Opinia

Na początek 3080 brutto to nie jest źle.

Pomocna?
Bob
 Opinia
@Nell 17.03.2019 22:22

Chyba żartujesz

Pomocna?
Ja
 Opinia
@Bob 17.03.2019 22:53

W czasie kiedy nie ma jeszcze normalnej produkcji, to nie jest zła kwota. Dodatkowo masz możliwość dorobić sobie na delegacji. Żadna firma nie da dużych pieniądzy kiedy jeszcze nic nie produkuje.

Pomocna?
TakNie
T.
 Opinia
@Ja 18.03.2019 00:31

Ale ciekawe jak zacznie produkować to po jakim czasie będzie więcej pieniędzy.

Pomocna?
TakNie
Bob
 Opinia
@Ja 18.03.2019 00:31

Tzn ze 50€ to dodatkowe pieniądze, nie osmieszaj się, to każdemu się należy nie ważne w jakiej firmie pracuje, oczywiście na legalu

Pomocna?
TakNie
Bop
 Opinia
@Ja 18.03.2019 00:31

To mercedes jeszcze nie produkuje? Ja jednego Mercedesa dziś na mieście widziałem. Prototyp chyba. Haha.

Pomocna?
TakNie
Hej
 Opinia
@Nell 17.03.2019 22:22

No pewnie że nie jest źle. Po jakimś czasie napewno będzie więcej . Trzeba być dobrej myśli ..

Pomocna?
Marteczek
 Opinia

Czy warto się podjąć pracy w Mercedes Benz ?

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@Marteczek 17.03.2019 15:40

Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Moim zdaniem warto.

Pomocna?
Brygadzista
 Opinia
@Ja 17.03.2019 16:08

Widzę że ten Ja to napewno jakiś lider, wszystko na tak

Pomocna?
Nein
 Opinia
@Brygadzista 17.03.2019 16:33

Ja. Po niemiecku (tak) tak został wyszkolony

Pomocna?
TakNie
Obywatel
 Opinia
@Nein 17.03.2019 17:45

Widzę że nawet ojczystego języka się zapomina, co te parę tygodni w Niemczech mogą zrobić, chyba oddam cv, ha, ha, ha

Pomocna?
Mieczysław Andrzej Orzechowski
 Opinia
@Obywatel 17.03.2019 20:32

darujcie sobie te komentarze. Nie odpowiada Wam, to idźcie gdzie indziej, najlepiej tam, gdzie będziecie zarabiali więcej. Chyba nikt na siłę Was tam nie ciągnie. Jak już chcecie komentować to merytorycznie, a jak nie to przenieście się na jakiegoś pudelka.

Pomocna?
Ello
 Opinia

Hej. A na szkoleniach w Niemczech pracujemy na 3 zmiany czy tylko 1 zmiany ?

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@Ello 16.03.2019 15:53

Od 25 marca startują 3 zmiany na jednej z linii, więc tak, praca jest na niej w systemie trzyzmianowym. Na drugiej linii póki co jest system dwuzmianowy, ale od końca maja również na niej będą nocki.

Pomocna?
TakNie
Ello
 Opinia
@Ja 16.03.2019 16:22

A jak jest z wyżywieniem i noclegami każdy ma swój pokój ? :)

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@Ello 16.03.2019 18:54

Niżej już pisałem. Każdy ma osobny pokój z łazienką, a gotować można w aneksie kuchennym (są pokoje w których się on znajduje), lub kuchni. Zależy gdzie będziesz mieszkał/a.

Pomocna?
TakNie
Alaa
 Opinia

Witam. jaka jest stawka na początek? ;)

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@Alaa 15.03.2019 23:46

Złóż CV i na rozmowie się wszystkiego dowiesz ;)

Pomocna?
TakNie
dann
 Opinia

Jak wyglądają szkolenia w Niemczech? :P :)

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@dann 16.03.2019 00:37

Pracujesz na linii z koleżankami i kolegami z Niemiec, lub jak trafisz to z Polski. Zostajesz przyuczony z tego co należy robić na danym stanowisku i z pomocą doświadczonej osoby się tego uczysz. Gdy już opanujesz stanowisko, to pracujesz na nim samodzielnie. Później poznajesz kolejne stanowiska, co jest o tyle dobre, że daje Ci możliwość rotacji, a nie monotonnej pracy na tym samym.

Pomocna?
TakNie
Alaa
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Od kiedy rusza produkcja w Jaworze?

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@Alaa 15.03.2019 22:46

Jak tylko wszystko zostanie złożone i przetestowane :D

Pomocna?
TakNie
Ori
 Opinia
@Ja 15.03.2019 22:55

Tzn, słaba odpowiedź, konkretnie kiedy?

Pomocna?
Ja
 Opinia
@Ori 16.03.2019 07:13

Sytuacja jest bardzo dynamiczna i rozwojowa, dlatego na dzień dzisiejszy, nie można udzielić konkretnej informacji.

Pomocna?
TakNie
Mieczysław Orzechowski
 Opinia

Witam, czy w tej Kolledzie jest co robić po pracy (np. basen, siłownia), czy raczej czekają nas samotne wieczory w hotelowym pokoju?

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@Mieczysław Orzechowski 13.03.2019 16:46

Jak sobie zorganizujesz wolny czas, tak będziesz miał ;)

Pomocna?
TakNie
Mieczysław
 Opinia
@Ja 13.03.2019 18:54

Stąd moje pytanie, czy tego typu ośrodki znajdują się w kolledzie

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@Mieczysław 14.03.2019 10:27

Nie będziesz zakwaterowany w Kolledzie, bo hotele są w innych miejscowościach. Ciężko więc odpowiedzieć jakie rozrywki będziesz miał w okolicy.

Pomocna?
TakNie
Jerzy Szymański
 Opinia

Jak wygląda kwestia zakwaterowania w Niemczech? Każdy ma swój pokój w hotelu, czy trzeba go dzielic z kimś kto chrapie albo pije alkohol?

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@Jerzy Szymański 09.03.2019 10:22

Każdy ma osobny. Nie musisz się obawiać.

Pomocna?
zainteresowana
Nazwa działu: Montaż
 Opinia

A jak wygląda tu praca dla kobiety? Czy jest to coś skomplikowanego? Jak wygląda proces rekrutacji, czy trudno się dostać? Oczywiście mówię o stanowisku na produkcji

Pomocna?
TakNie
Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@zainteresowana 07.03.2019 22:21

Nie zastanawiaj się tylko złóż swoje CV. Na rozmowie wszystko Ci pokażą i powiedzą. Zapewne będzie test sprawności manualnej ale to pikuś. Firma z perspektywą. Takie jest moje zdanie.

Pomocna?
Invi
 Opinia

Czy ktoś wie jakie są zarobki dla pracowników produkcji ?

Pomocna?
TakNie
rychu
 Opinia
@Invi 09.12.2018 19:21

3080 brutto na montaz na linii.

Pomocna?
Gaułganek
 Opinia
@rychu 23.01.2019 19:49

3080 €? To spoko, gdzie można CV oddać?

Pomocna?
Rychu
 Opinia
@Gaułganek 31.01.2019 14:39

3080 Pln ;) na rękę wyjdzie jakoś 2200zł. Rekrutację masz na głównej stronie mercedes jawor.

Pomocna?
TakNie
Nico
 Opinia
@Rychu 31.01.2019 15:42

Szkoda,myślałem że euro, wielka szkoda

Pomocna?
Korpoludek
 Opinia
@Rychu 31.01.2019 15:42

A mało być tak kolorowo .... wszyscy z okolicznych firm tylko czekali na gwiazdę kiedy będzie zatrudniać...A tu 2300 na rękę, i co teraz wszyscy powiecie.

Pomocna?
Szarak
 Opinia
@Korpoludek 31.01.2019 20:28

Zaskoczenie. Wielka niemiecka firma male polskie pieniadze ;)

Pomocna?
Kaso
 Opinia
@Rychu 31.01.2019 15:42

Mają więcej na start. Skąd bierzecie te bzdury

Pomocna?
samorodek
 Opinia
@Kaso 02.02.2019 16:20

Chyba 'liderzy', którzy mają wyżej (usunięte przez administratora) lub dostali się po kolegach.

Pomocna?
TakNie
Peter
Nazwa działu: Montaż
 Opinia
@Kaso 02.02.2019 16:20

Jakie więcej??? Wczoraj byłem na rozmowie w Legnicy ,1800 przez pierwsze 3 miesiące a później 2300 .Strata czasu i paliwa na dojazd.Dodam że obecnie też pracuje w niemieckiej firmie w Wałbrzychu i z dwoma Sobotami mam 3500 na ręke.W Niemczech Mercedes płaci ludziom na produkcji około 3000 Euro więc myślałem że 3000Pln to na start będzie takim minimum a tu proszę,taki wstyd !!!

Pomocna?
Young
 Opinia
@Peter 21.02.2019 09:27

Albo zmyślasz albo pomyliły ci się firmy do których rekrutujesz. 1800 zł przez pierwsze 3 miesiące? Brednie!!! Nikt nie ma tu takiej stawki. Więc ośmieszasz się wypisując głupoty!!!

Pomocna?
Alice
 Opinia
@Rychu 31.01.2019 15:42

Chyba zapomniałeś o premii 10% a od momentu uruchomienia produkcji 15% ;)

Pomocna?
Cooper
 Opinia
@Alice 22.02.2019 19:53

Czyli z premią około 2400 na rękę za pracę przy Lini montażowej silników. Stawka zbliżona do kasjerki w Lidlu. Wow.

Pomocna?
Bartek
Nazwa działu: Montaż
 Opinia

Następna montownia wyzyskująca Polaków,2300 na ręke??? Wielki Mercedes a zarobki jak w Biedronce ha,ha,ha,obudźcie się ludzie i nie dajcie się doić !!!!

Pomocna?
Cierpliwy
 Opinia

Jeszcze produkcja nie ruszyła a już tyle negatywnych opinii, przede wszystkim zarobki, może i dobrze i coś się zmieni, tzn ze zaoferują większe zarobki np 5000 brutto wtedy zastanowię się nad podjęciem pracy w tym koncernie

Pomocna?
Realny
 Opinia
@Cierpliwy 01.02.2019 19:55

Myśl realnie .... 5000?

Pomocna?
Cierpliwy
 Opinia
@Realny 02.02.2019 12:33

Jak najbardziej, to jest ok 1200€, jak myślisz ile mają w Stuttgarcie 3500€? Znając niemieckie zarobki to napewno

Pomocna?
Kaso
 Opinia
@Cierpliwy 02.02.2019 14:12

Nie mają tyle w Stuttgarcie chlopie. Za co chcesz kasę na początek. Za szkolenie i uczenie się. Poczekaj naucz się zaprezentuj coś sobą i wtedy wymagaj

Pomocna?
Cierpliwy
 Opinia
@Kaso 02.02.2019 16:17

Ale cię na sciemniali, tylko mi nie mów ze w Stuttgarcie nie mają 20€ na godzinę w tym regionie nawet więcej, mój znajomy pracuje i mieszka w Stuttgarcie od lat, jego stawka to 23 €, zwykły pracownik małego zakładu z porównanie z tym koncernem

Pomocna?
ChudyDzik
Nazwa działu: Montaż
 Opinia
@Kaso 02.02.2019 16:17

Co mam pokazac. Że szybciej montuję? Monotonia pracy jest- w kółko robisz to samo. Mam taką samą kasę co gosciu który nie przykłada się do pracy i nie podpisuje samodzielnej pracy na stacji.

Pomocna?
Kaso
 Opinia

Moim zdaniem zarobki jak na start są odpowiednie. Za naukę się nie placi tylko za pracę. Po pół roku już były awanse i podwyżki a to dopiero poczatek...będzie coraz lepiej i więcej tylko trochę cierpliwości

Pomocna?
Lipka
Nazwa działu: Montaż
 Opinia
@Kaso 02.02.2019 16:23

**uj z kasą. Ważne że robota jest.

Pomocna?

Zostaw opinię o Mercedes-Benz Manufacturing Poland Sp. z o.o. - Jawor

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mercedes-Benz Manufacturing Poland Sp. z o.o.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.