Mercedes-Benz Manufacturing Poland Sp. z o.o.

Adres: Rycerska 24, 59-220 Wrocław

NIP: 5223067707 KRS: 0000629149

Mercedes-Benz Manufacturing Poland Sp. z o.o.
4 5 6 1

Opinie o Mercedes-Benz Manufacturing Poland Sp. z o.o.

Jajaja

Ktoś się wypowie o szkoleniach w Niemczech ? Jak to wyglada ?

Maja
@Jajaja 17.02.2019 16:42

Właśnie jak to jest z noclegiem, wyżywieniem. Jakie wrażenia?

krycha
@Jajaja 17.02.2019 16:42

Również chciałbym się dowiedzieć coś o szkoleniach za granicą :) Na weekendy można zjechać do PL?

Monter
@krycha 20.02.2019 18:50

Jestem od stycznia. Na początku szkolenia w Jaworze, montaż i demontaż silnika. Później wyjazd do Niemiec na 3 miesiące. Praca jak to na linii, trochę monotonia ale jak zaliczy się kilka stanowisk to co przerwę zmiana. Niemcy bardzo przyjaźni. Hotel OK, każdy z nas ma swój własny pokój, jest wspólna kuchnia i jadalnia, do pracy jeździmy autobusem. Na jedzenie dostaliśmy diety. Powroty do domu co dwa tygodnie na weekend. Ogólnie jest OK, na początku trochę przerażenie, że nie da się rady ale po kilku dniach można się przyzwyczaić. Moi znajomi też czekają na rozmowy. Ja powiem szczerze, że mogę polecić.

Krycha
@Monter 21.02.2019 20:31

A ile tej diety dają jak można zapytać? Jakaś delegacja płacona jest?

Ewelina

Możecie podać więcej informacji na temat pracy w firmie? Co sądzicie o atmosferze wśród pracujących osób? Czy zatrudnieni mogą liczyć na umowę o pracę oraz pakiet socjalny? Czy pracodawca organizuje szkolenia wewnętrzne i zewnętrzne?

Mercedes
@Ewelina 13.06.2018 12:13

Socjal: jest premia uznaniowa % od wypłaty co miesiąc członkostwo w Luxmed karta Kultura (60 zł co miesiąc, kumuluje się) lub karta OKsystem (opłata 30 zł) Atmosfera: bardzo dobra Umowa: zależnie od stanowiska rozmowa albo z agencją pracy albo z Mercedes, zawsze umowa o pracę z MBMPL Szkolenia: są wyjazdy do innych zakładów Daimler, pracownicy którzy będą na linii jeżdżą na szkolenia do zakładów siostrzanych w Niemczech (jeżeli masz rodzinę to nawet 3 miesiące poza domem!), dieta ustawowa, dobry hotel pracownicy biurowi - też się często wyjeżdża ale nie na tak długo, MBMPL stopniowo przenosi się do Jawora, sam będę miał szkolenia z SAP i inne związane z automotive Zarobki: zależy... wszędzie są widełki, zatrudniając się w MBMPL trzeba wziąć pod uwagę to że firma nie zarabia jeszcze na siebie i długo nie będzie, ale wszyscy jesteśmy pewni że nasz trud się opłaci :) zresztą słyszę szczególnie ze strony osób które chcą pracować na linii że MBMPL mało płaci - OK 100% racji, tylko może warto zrozumieć że firma wykłada ogromne pieniądze na diety, opłacanie hoteli, szkolenia... wszystko się zmieni! Daimler ma bardzo dobrą reputację i nie będziecie zawiedzeni

Marcin
@Mercedes 02.02.2019 13:41

... "zresztą słyszę szczególnie ze strony osób które chcą pracować na linii że MBMPL mało płaci - OK 100% racji, tylko może warto zrozumieć że firma wykłada ogromne pieniądze na diety, opłacanie hoteli, szkolenia... wszystko się zmieni! Daimler ma bardzo dobrą reputację " ... - to jak powiedziec, "oszczedzajcie, nie wydawajcie na glupstwa, bo pracujecie w Mercedesie, teraz glodujecie ale Mercedes to My Wszyscy, zrozumcie Nas ... " - smiech na sali... Nie w jednej firmie bylo gadanie, ze bedzie lepiej, kazdy kto to przezyl, dobrze wie, ze takie propagandowe gadanie mozna wstadziec w ... Co pracownika obchodzi , ze firma wydaje na diety itp. , on chce dostac godne wynagrodzenie za swoja prace. To neich wsyscy na wyzszych stanowiskach oddaja czesc swojej placy na hotele itp. w koncu bedzie lepiej...

Barbara
@Marcin 06.02.2019 13:30

Jeśli firma która jeszcze nie produkuje (fabryka w budowie) daje w ciągu roku dwie podwyżki, wypłaca już dużą premię świąteczną, wypłaca już dodatek urlopowy znacznie przekraczający podobne świadczenia w innych firmach, każdemu pracownikowi (ponad 200 osób) daje zegarki z Apartu z logo MB, organizuje imprezy pracownicze z rozmachem o jakim pracownicy innych firm mogą tylko pomarzyć to można zadać pytanie skąd biorą się ludzie zamieszczający tu negatywne opinie??? Pewnie okoliczni pracodawcy od których ludzie odchodzą całymi grupami do Mercedesa :)

Barbara
@Marcin 06.02.2019 13:30

Jeśli firma która jeszcze nie produkuje (fabryka w budowie) daje w ciągu roku dwie podwyżki, wypłaca już dużą premię świąteczną, wypłaca już dodatek urlopowy znacznie przekraczający podobne świadczenia w innych firmach, każdemu pracownikowi (ponad 200 osób) daje zegarki z Apartu z logo MB, organizuje imprezy pracownicze z rozmachem o jakim pracownicy innych firm mogą tylko pomarzyć to można zadać pytanie skąd biorą się ludzie zamieszczający tu negatywne opinie??? Pewnie okoliczni pracodawcy od których ludzie odchodzą całymi grupami do Mercedesa :)

Marcin
@Barbara 09.02.2019 08:36

Ja nawiazuje do poprzedniej wypowiedzi. No a z tymi "dodatkami" to watpie aby kazdy pracownik dostawal, zwlaszcza z produkcji. I nawiazujac do tego, przez to ma dostawac mniejsze wynagrodzenie bo inni maja jakies bonusy? :)

Barbara
@Marcin 12.02.2019 12:21

Dodatki dotyczą każdego pracownika MBMPL. Nie ma tu podziału na lepszych i gorszych.

prawda
@Barbara 15.02.2019 16:21

Czego nie ma? Wystarczy na produkcję zejść. Przepaść widać najbardziej między pracownikami na montażu a liderami.

zainteresowana

Szukają kogoś do HR i kadr. Ktoś się może wypowiedzieć? Pomijając żenujące wypociny babeczek z tego działu promujące firmę?

Czesław
@zainteresowana 13.12.2018 13:26

Dlaczego tak uważasz? Forum GoWork.pl odwiedzane jest przez aktualnych i byłych pracowników, a także kandydatów do pracy. Każdy ma prawo wyrażenia swojej opinii, jeżeli jest ona zgodna z prawdą i poparta stosownym przykładem. O co dokładnie chciałaś zapytać? O wynagrodzenie, a może o atmosferę? Druga część wypowiedzi ujawniła w Tobie negatywne emocje, może warto przed rozmową kwalifikacyjną zrezygnować z takiej postawy?

Jarek

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje?

Robert

Firma się rozwija a tu taka cisza, czy można sadzić, że jest dobrze?

ja
@Robert 09.04.2018 10:14

jest :) Duża część naszego społeczeństwa niestety uaktywnia się rozczarowana brakiem realizacji oczekiwań i żądań ... Wówczas tzw. "błoto" rzucane jest z każdej strony - również z użyciem niecenzuralnych słów niestety... pochwalić nikt bezinteresownie nie potrafi - cóż... taką nasi rodacy mają mentalność ... Więc krótko: jeśli nie rzucają błotem, przekleństwami itp - to znaczy, że źle nie jest :)

Zostaw opinię o Mercedes-Benz Manufacturing Poland Sp. z o.o. - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mercedes-Benz Manufacturing Poland Sp. z o.o.