Opinie o SLET Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SLET Sp. z o.o.

Iwona
użytkownik zarejestrowany

@na szczęście były - czy możesz konkretniej opisać co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do firmy? Wspominasz o mobbingu - mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy według Ciebie takie sytuacje występują w SLET Sp. z o.o.?

były pracownik

Szkoda czasu na ta firmę ... skoro firma ma tradycje ponad 30 letnia a pracuje tylko 1 osoba ze stażem ponad 10 lat to chyba cos jest nie tak .. wielka rotacja zarobki takie sobie co 2 tygodnie nowa osoba ciągła rotacja i pomyły szefa który wie wszystko najlepiej

Iwona
użytkownik zarejestrowany

@Pan Wiertara a Ty pracujesz w firmie SLET? Chętnie dowiemy się więcej o Twoich wrażeniach z rozmowy rekrutacyjnej i pracy w firmie.

Zielony

Bardzo dziwna firma na rozmowie pytania o to samo co było zawarte w C.V, a następnie podziękowanie za rekrutacje.

Pan Wiertara
@Zielony 05.02.2017, 13:07
Bardzo dziwna firma na rozmowie pytania o to samo co było zawarte w C.V, a następnie podziękowanie za rekrutacje....

Poważnie dziwi cię to ze ktos pyta sie ciebie o to co napisane w CV? Chyba dobrze ze nie otrzymales propozycji pracy :)

Obserwator

76 opinii ..? Przeczytać można 38 Coś mało wiarygodne to "Wasze" forum... Sporo ciekawych opinii znika.

er
użytkownik zarejestrowany

@o dobrze by było gdyby jednak były tutaj foerowane premie zawsze to tworzy się wieksza stawka jak się to wszystko doda do takiej normlanej pensji :

Bruno

to bardzo ciekawe co tu piszecie ale SLET otrzymał drugi rok z rzędu Diamenty Forbes'a dla Najlepszych Firm z Wojwwództwa Śląskiego !!! W rankingu Forbesa 2016 wyróżnione zostały firmy, które w latach 2012-2014 uzyskały przeciętny roczny wzrost wartości na poziomie co najmniej 15 proc.

na szczęście były
@Bruno 29.04.2016, 10:07
to bardzo ciekawe co tu piszecie ale SLET otrzymał drugi rok z rzędu Diamenty Forbes'a dla Najlepszych Firm z Wojwwództwa...

Tego typu "nagrody" jak diamenty forbsa i inne podobne to kupowane produkty marketingowe, w tej sytuacji zaciemniaja obraz rzeczywistosci. Ta firma slet to dramat dla pracowników, jej prezes kłamie na kazdym kroku i stosuje rozne formy mobbingu. Niestety niektorzy pracownicy biorą udział w tworzeniu atmosfery nieprzychylnosci dla nowych, donosicielstwa i obłudy. Zwolnienia są w kazdy piatek, przy kazdym wezwaniu do gabinetu prezesa ludzie drżą czy to na nich przyszla kolej, a pozostali oddychaja z ulga. Tym sposobem jesli zatrudniony zostanie ktos wartosciowy postali staraja sie mu pomoc w szybkim odejsciu i podkladaja roznego rodzaju swinie. Czlowiek czlowiekowi williem wesja SLET.0 acha o woelu roznych rzeczachtutaj ludzie nie pisza, bo podpisali roznego rodzaju dziwne klauzule o nieujawnianiu tajemnic.

Tomek
@na szczęście były 30.06.2017, 19:51
Tego typu "nagrody" jak diamenty forbsa i inne podobne to kupowane produkty marketingowe, w tej sytuacji zaciemniaja...

Diamenty Forbesa nie są nagrodą, którą można kupić. Nagrodzenie tym tytułem nie wymaga żadnego nakładu finansowego ze strony laureata. Przyznawane są wyłącznie za wyniki: http://diamenty.forbes.pl/metodologia-ranking-diamenty-forbesa-2017,artykuly,210253,1,1.html

Zulugula

darujcie sobie aplikowanie w tej firmie... szczerze...

Pikuś

Klienci oceniają ? To jest serwis go work a nie tajemniczy klient. Platforma która ocenia pracodawcę z perspektywy pracownika a nie klienta. Czytanie ze zrozumieniem to IV klasa szkoły podstawowej.

Klient serwisu
@Pikuś 06.09.2015, 22:43
Klienci oceniają ? To jest serwis go work a nie tajemniczy klient. Platforma która ocenia pracodawcę z perspektywy pracownika a...

Trafiłem przez przypadek na to forum Jak ci się to nie spodobało, wykasuj pierwszą linijkę mojego poprzedniego wpisu A pozostałość przemyśl.

Jorguś

Jeżeli 237 osób ocenia niewielką firmę a powiedzmy sobie szczerze, że to nie wszyscy byli pracownicy to jakiekolwiek komentarze są już naprawdę zbędne. To mówi wszystko. Jeśli potrzebujesz stabilnego zatrudnienia na jasnych zasadach wybierz innego pracodawcę. To tyle.

Klient serwisu
@Jorguś 03.09.2015, 16:35
Jeżeli 237 osób ocenia niewielką firmę a powiedzmy sobie szczerze, że to nie wszyscy byli pracownicy to jakiekolwiek komentarze...

Klienci też oceniają.. :) Może, dobrze że nie zostałeś.. Ocena 3/6 to 50/50 połowa zadowolona połowa nie..:)

PIOTR

ja tam pracowałem i nie polecam (usunięte przez administratora)

seneka młodszy

"Rotacja dotyczyła pracowników, którzy nie potrafili sprostać wysokim wymaganiom" Co proszę???? Pracowałem w tej firmie bardzo krótko, przeniosłem się do konkurencji, gdzie pracuję już ponad rok. Awansowałem, ja jestem zadowolony, pracodawca bardzo wysoko ocenia moje kwalifikacje. Ta firma to totalne nieporozumienie pod każdym możliwym względem.

a.

Miałam przyjemność pracować w tej firmie i nie podzielam negatywnych opinii... Miła atmosfera, super ludzie, ciekawa praca. Rotacja dotyczyła pracowników, którzy nie potrafili sprostać wysokim wymaganiom, jeśli ktoś jest dobry w swoim fachu, nie ma się czego obawiać.

x
@a. 14.04.2015, 10:02
Miałam przyjemność pracować w tej firmie i nie podzielam negatywnych opinii... Miła atmosfera, super ludzie, ciekawa praca. Ro...

komentarz syna właściciela nas nie interesuje.

Były pracownik

Praca stresująca, szef humorzasty, zarobki przyzwoite, olbrzymia rotacja - często co piątek ktoś był zwalniany, praca często 6 dni w tygodniu 9-10 godzin.

ph
użytkownik zarejestrowany

Ja tam nie wierze w takiego typu posty, bo wiadomo, że nie zawsze jest się skazanym na przegraną, wszystko zalezy od umiejętności sprzedaży handlowca, czy dostępności narzędzi pracy. W ogóle jakie narzędzia pracy udostępnia slet i jak sa one rozliczane, a wynagrodzenie jest prowizyjne, czy ma tez podstawę? Pozdrawiam i z góry dziękuję za informacje.

arni
@ph 18.01.2015, 21:35
Ja tam nie wierze w takiego typu posty, bo wiadomo, że nie zawsze jest się skazanym na przegraną, wszystko zalezy od umiejętnoś...

ph nie wierz - idź popracuj uwierzysz :)

przedstawiciel

Ja również przestrzegam przed tą firmą. Dla ludzi, którzy pracowali w poważnych, dużych firmach, to może być duży szok. Jeździłem do potencjalnych klientów, tylko po co, co miałem im zaoferować? Ceny z kosmosu. (usunięte przez administratora)Niestety, jeśli chcesz być przedstawicielem to nie tam, szkoda nerwów.

anonim

(usunięte przez administratora)

bylyslet

głupi jesteś czy co kolego ze sosniowca, nie parkuj tak krzywo :-P

zainteresowany

Jezeli chodzi o terenowego przedstawiciela jak to wyglada? Samochód do dyspozycji po pracy? jaki duzy teren? Prosze o odpowiedz

obserwator

Rekrutacja odbywa się jak przyjęcie chyba do NASA.Połączone przy okazji z reklamą ich sklepu.Trochę to śmieszne.Ale widać że potrzebują pracownikow tanich.Na konkretny zarobek fachowiec tam chyba nie ma co liczyć.Choć fakt, ludzie mili.

czlowiek_kot

plusy: - miła atmosfera minusy: - duża rotacja nowych pracowników Nie polecam firmy.

zapytanie

Też szukają podobno pracowników do serwisu.Warto się tam taką posadą zainteresować?Jest to jakaś konkretna i stała praca?

ciekawy

Witam.A co z firmą w nowej siedzibie?Rekrutują tam teraz pracowników.Warto się zatrudniać?

xxx

Nikomu nie polecam

tom

a co się dzieje ze Slet- na ksawerze? jakiś remont czy jak?

kit
użytkownik zarejestrowany

Raczej w pracy zostają Ci, którzy sprawiają, że slet ma jakiekolwiek dochody, bo koszta pracownika wbrew wszystkiemu są pewnie znaczne.

anna

jaka jest rotacja pracownikow? to co, na 3 miesiace okres probny umowa o prace,a pozniej nie przedluza?? od czego to zalezy? chcialam tam zlozyc CV, ale jak mam na 3 miesiace isc,to sie nie oplaca. szukam stalej pracy.

marcin

a czemu żaden z was nie przedstawi się z imienia i nazwiska skoro wszystko jest prawdą a wy nie pracujecie już tam

marek
@marcin 19.12.2013, 18:55
a czemu żaden z was nie przedstawi się z imienia i nazwiska skoro wszystko jest prawdą a wy nie pracujecie już tam...

( usunięte przez administratora ) ., bardzo proszę nie kompromituj i nie ośmieszaj się

Ja

Oj anonim z 28.09 przesadzasz :-) pewnie pani Ula juz wszystko wysprzatala i nie miala co robic :-))))

?

Opinia grubo przesadzona. A wypłaty choćby nie wiem co były na czas zawsze.

anonim

(usunięte przez administratora)

anonim

ale skoro ustalasz warunki na rozmowie, to nie masz w umowie tego napisane?zmienia Wam tresc umowy?

ja

nie polecam

były pracownik

nie polecam nikomu, nawet najgorszym wrogom

były pracowniki

Pracowałem co prawda krótko ale nie mogę złego słowa powiedzieć o tej firmie.Atmosfera miła,pracwonicy i szefostwo w porządku.

Pracownik

[usunięte przez admina] Od ponad 20 lat jestem pracownikiem firmy SLET – co jest wystarczającym świadectwem lojalności firmy wobec dobrze pracującego personelu. Niepochlebne komentarze są spowodowane frustracją osób, które niespełniany kryteriów zamieszczanych ogłoszeniach i nie otrzymały zatrudnienia w spółce SLET. Jak w każdej firmie handlowej, miarą oceny i wydajności pracownika jest sprzedaż, podejście do klienta, znajomość asortymentu. Firma od lat utrzymuje wysokie standardy obsługi i fachowego doradztwa. Oczywistym miernikiem pracownika jest więc poziom kompetencji jaki posiada i jaki reprezentuje przed Klientem. W imieniu swoim, [usunięte przez admina] (15 lat pracy w SLET), [usunięte przez admina] (13 lat w SLET) mogę zapewnić o dobrej i zdrowej atmosferze w firmie. Proponuję również aby osoby negatywnie oceniające SLET potrafiły krytycznie spojrzeć na własne kwalifikacje zamiast bezpodstawnie, anonimowo oczerniać firmę, która od 30 lat funkcjonuje na rynku. [usunięte przez admina]

obiektywny

[usunięte przez admina] \\\"BEZSTRONNY\\\" bardzo dobrze to określiłeś, produkty są bardzo wyselekcjonowane i obeznanie się z nimi wymaga czasu + trzeba od razu łapać klientów. Praca w SLET to dobre miejsce by wiele się nauczyć i wynieść sporo doświadczenia.

bezstronny

Ta firma -jak się przekonałem zajmuje się sprzedażą specjalistycznych i profesjonalnych narzędzi i maszyn, Ja nie podołałem, jak dla mnie to za trudna branża.Selekcja kandydatów jest niestety jak najbardziej naturalnym procesem rekrutacji,nie dziwią mnie wysokie wymagania i wysoko postawiona poprzeczka,No cóz- jak nie tu to gdzie indziej.Ale ludzie i atmosfera bardzo przyjemna.

MartiN

Ogloszenia naboru do pracy widnieja na ich stronie 24/h i 7dniw tyg i 365dni w roku i wszystko jasne.

anonim

Plusy: - spora firma na solidnych fundamentach, - miła atmosfera, Minusy: - miała być umowa o pracę - po kilku dniach zaproponowano staż, - miał być staż - okazało się, że nie ma na niego pieniędzy, - miał być kontakt gdy pojawią się rezerwy na staż w UP - kontaktu od miesiąca brak. Kierownictwo miłe, ale niezbyt zdecydowane. 7 dni wyrwane z życiorysu (nie wspominając o paliwie)

Zostaw opinię o SLET Sp. z o.o. - Będzin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SLET Sp. z o.o.