Ktoś może podzielić się, jak to było na stanowisku Kierownika działu finansowego, gdzie wymagali minimum 5 lat doświadczenia i sporo wiedzy, a nie podali konkretnej kwoty wynagrodzenia? Czy Waszym zdaniem poziom oczekiwań był adekwatny do tego, co faktycznie oferowali?
Najważniejsze wymaganie to wieloletnie doświadczenie na podobnym stanowisku i biegłość w analizach finansowych. Fajnym benefitem był służbowy samochód, telefon i komputer do użytku prywatnego.
Po rozmowie rekrutacyjnej, mimo zapewnień o dalszym kontakcie – rekruter się nie odezwał. Brak informacji zwrotnej, nawet w formie odmowy, jest nieprofesjonalny i zostawia negatywne wrażenie o całym procesie. Transparentna komunikacja to podstawa szacunku wobec kandydatów.
Jagoda
15.06.2022 13:34
Niestety wykazała się Pani brakiem profesjonalizmu, jakiego należy oczekiwać od „łowcy talentów”. Niestety brak obiecanego kontaktu po spotkaniu.
01.06.2023 13:27
Potwierdzam. Brak kontaktu po spotkaniu rekrutacyjnym. Co więcej, zadzwoniłem do niej sam z zażaleniem na brak obiecanego kontaktu. Pani Magdalena okłamała mnie, że właśnie trwa spotkanie dyrektorów i za godzinę, po tym spotkaniu, miała do mnie dzwonić z werdyktem. Nie zadzwoniła. Nieprofesjonalny proces rekrutacyjny.