4.3/5

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Żaneta Brejta MB Zarządzanie

Opinie o Żaneta Brejta MB Zarządzanie Kraków

Nie przegap nowości o Żaneta Brejta MB Zarządzanie!

19.08.2020 14:34

Bez prowizji, bezpiecznie wynajęty pokój na następny rok. Przejrzyste warunki , umowa klarowna . Pokój przyjemny Wszystko ok POLECAM!

21.10.2020 10:33

Dziękujemy za opinię! Staramy się aby nasza umowa była przejrzysta, a jeżeli są jakiekolwiek wątpliwości wobec zapisów to zachęcamy, by pytać. Pozdrawiamy!
    Dw

31.01.2020 23:00

Mieszkam już 3 rok , niedaleko al.Slowackiego . Wiem ze osoby które opiekują się mieszkaniami to solidni ludzie którzy reprezentują firme a nie agencje , w agencji są prowizje . Kilka lat i dziękuje za zapisy regulaminu , jeśli ktoś ma coś na sumieniu i próbuje kręcić to obrywa po uszach , takich jest 6 na 1000 pozostałe osoby które płaca nie próbują wprowadzać kilku osób na mieszkanie i co później zamiast 5 osób mieszka 12!! W życiu bym nie chciał mieć „ Wolnej umowy „ bez zasad . Bo niestety większość 98% osób by to wykorzystało i na maxa zrobiło melinę z mieszkania . Jest spokojnie , płace uczę się , wiedziałem na co się decyduje i bardzo mi to odpowiada . Pani która mnie wprowadzała wytłumaczyła zasady nocowania , zasady lokatorskie i inne . Wszystko rzeczowe i w temacie . Polecam !

21.10.2020 10:27

Dziękujemy za opinię! Każdorazowe przedłużenie najmu bardzo nas cieszy ponieważ pokazuje, że jako lokatorzy, są Państwo rzeczywiście zadowoleni z mieszkania!

Kazimierza Wielkiego

01.09.2025 17:48

Dziekuje przemiłym paniom bardzo miła obsługa bezpiecznie !!

27.08.2025 14:40

Precyzyjnie bezpiecznie dziękuje za ostatnie 4 lata na pomorskiej!!

27.08.2025 14:28

Wyprowadzka ok

Mikołaj

11.12.2024 09:33

Dziękuję za prezenty to miłe - lokator
    Adrian1

10.09.2024 08:34

Polecam firmę. Wynajmuję pokój już drugi rok i pochwalam zwłaszcza współpracę z opiekunkami mieszkań, z którymi kontakt był sprawny i chętnie pomagały rozwiązać problem.
    Ok

27.08.2024 09:58

Wynajmowałam przez rok. Super mieszkanie i współlokatorzy. Polecam:)
    Mikołaj

23.04.2024 15:57

Mieszkam przez pewien już czas przy ulicy Grota Roweckiego, chciałbym z całego serca polecić opiekę, obsługę oraz pomoc właścicieli i pań opiekunek tego mieszkania. Od początku do końca mojego pobytu czuje się bardzo komfortowo, wiedząc, że mogę liczyć na szybką reakcję w przypadku jakichkolwiek problemów czy awarii. Komunikacja była i jest zawsze sprawna i przyjazna, co bardzo ułatwiało życie w Krakowie :) Właściciele dbają o to, aby mieszkanie było w sprawnym stanie, a wszelkie kwestie związane z utrzymaniem były załatwiane bez zbędnych opóźnień. Owszem, czasem mogą wystąpić długie terminy związane z pracą fachowców, co jest naturalne, ale zawsze starają się znaleźć rozwiązania i nie zostawiają lokatorów bez wsparcia. Gorąco polecam współpracę z nimi każdemu, kto poszukuje nie tylko ładnego mieszkania, ale też profesjonalnej i życzliwej opieki !!
    Ania P.

29.02.2024 13:15

Gorąco polecam to miejsce każdemu, kto poszukuje bezproblemowego wynajmu z solidną i pomocną obsługą !! Wynajmowałam pokój przez 2 lata i mogę śmiało stwierdzić, że było to bardzo pozytywne doświadczenie. Już na początku wszystko było jasne i przejrzyste - opiekun mieszkania, czyli Pani, bardzo profesjonalnie przedstawiła mi wszystkie szczegóły. Choć na początku nie wszystko zapamiętałam, zawsze mogłam liczyć na jej wyjaśnienia w późniejszym czasie:)
    Kasia

23.05.2023 13:06

Pozytywna opinia wszystko jest jak należy , obsługa opiekunów świetna. Zapisy jasne klarowne, media stałe bez względu na wzrost cen w ciągu rok ! Uczciwi polecam!

09.01.2023 11:07

Polecam*

09.01.2023 11:05

Kontakt świetny z opiekunką mieszkania Panią Ulą , zawsze pomocna . Mieszkanie w porządku , media stałe w tym INTERNET bez dodatkowych opłat i to jest ogromny plus. To nie agencja więc zero pośredników i prowizji . Obiecałem napisać to piszę gdyż każdemu łatwiej wystawić złą opinię niż pochwalić ;)
    Geograf UJ.

09.08.2022 10:20

Polecam , jestem bezwzględnie zadowolony . Dziękuję .
    Przemysław

18.07.2022 14:33

Zostaje na kolejny rok , chce mieć święty spokój . Nie chce mi się szukać czegoś innego jak tutaj mam wszystko czego potrzeba, świetny rok i naprawdę czuję się w tym mieszkaniu w porządku . Polecam!

05.07.2022 11:16

Mieszkałem dwa lata jestem bardzo zadowolony :) każdy czuł się komfortowo lokatorzy byli dobierani tak aby pomiędzy nami nie było dużej rozpiętości wiekowej i ogromnych barier językowych :) Opiekunowie mieszkania przeprowadzają weryfikację potencjalnego Najemcy (np.: potwierdzenie zatrudnienia, kształcenia na studiach, poręczenie od rodziców itp ) dzięki czemu nie bałęm się o wiarygodność przyszłych Współlokatorów!!!

10.06.2022 12:46

Najgorszemu wrogowi bym nie życzył tej firmy. Jeszcze w tak zaniedbanym mieszkaniu nie zdarzyło mi się mieszkać. Przy podpisywaniu umowy była mowa o firmie sprzątającej. Po wprowadzeniu okazało się, że mieszkanie jest totalnie brudne i zaniedbane. Pokoje malutkie przedzielone ścianami z karton gipsu. W polskim prawie jest zabronione trzymanie psów w tak małych kojcach a co dopiero pozwolenie człowiekowi na mieszkanie w pokoju 2m x 2m…Doproszenie się o technika, który miał naprawić wszelkie usterki graniczyło z cudem. Opiekunowie mieszkania niczym się nie przejmowali i nie widzieli problemu, na wszystko znajdowali bezsensowne wytłumaczenie. Osoby bez empatii i jakiegokolwiek sumienia. Umowa jest tak napisana, żeby tylko zarobić na wszystkim, czym się da… dramat. Mam nadzieję, że ta firma razem z pracownikami kiedyś poniesie konsekwencje za takie traktowanie lokatorów oraz za wyciąganie pieniędzy, dając w zamian mieszkanie w ruderze.
    k.b.

19.08.2021 10:12

Witam , ludzie mają tendencję do opierania swoich decyzji o rekomendacje ze strony innych osób. Dzięki temu czują się bezpieczniej, są bardziej pewni względem podejmowanej decyzji. A tych opinii dobrych nikomu się nie chce pisać lepiej tylko tę złą - No przecież! Kończę teraz wynajem mojego pokoju po dwóch latach . Jestem bardzo zadowolony okazuje się iż kuriozalne sprawy które wynosi się z domu dla prawie wszystkich są problemem . Oczywiste rzeczy jak dbanie ,sprzątanie , wyciąganie "włosów" z brodzika prysznica lub wyrzucanie resztek do kosza a nie do zlewu ... Ale to problem osób które nie nauczyły się tego a nie osób u których się wynajmuje. Trzeba być ogarniętym życiowo, Tak po ludzku! To nie Hotel przecież i wakacje z rodzicami all inclusive "woda stoi w bębnie ludzie od razu mają problem że pralka jest zepsuta a wyczyszczenie filtra pomogło tak jak w domu - Dla mnie osobiście pomoc i cała obsługa jest świetna !! POLECAM!!! Bez prowizji to nie AGENCJA ! k.b.
    Urszula

18.08.2021 22:48

Polecam pracę w tej firmie. Pracodawca kładzie duży nacisk na szkolenia pracowników, co pozwala na rozwój zawodowy. Dużym plusem jest również miła atmosfera między pracownikami. Zawsze można liczyć na pomoc ze strony współpracowników jak i szefostwa.

09.07.2021 22:59

Polecam !!! Wszystko super , czasami współlokatorzy nie sprzątają ale to nasz problem z dogadaniem się . Bardzo dobrze mi się mieszkało , obsługa świetna ! Bezpiecznie !
    Thx

22.06.2021 21:47

Wynajmowałem przez dwa lata , umowę przy podpisywaniu umowy przeczytałem i wszystko zostało mi wytłumaczone . Po drodze miałem różne perypetie życiowe uczelniane . To nie wina właściciela mieszkania co się dzieje w moim życiu prywatnym . Ja podpisałem Zobowiązanie ja płace ja muszę sobie poradzić ze swoimi kłopotami . To tak jak z kredytem czy z kosiarka na raty ;) nikt nie cofnie zobowiązania bo jest „ pandemia „ zawsze są dwie strony medalu . Łatwo jest zwalać na wszystkich w koło . Dwa lata ciężkie prywatnie ale mieszkanie najem świetne bardzo polecam !! Dziewczyny opiekują się mieszkaniami to nie agencja !! Ludziom jak zaczyna być ciężej w życiu to tylko widza w koło wszystkich winnych ech .. Powodzenia !!:) Kraków jest świetny a wynajem spokojny ale tylko z tymi opiekunami :)

20.06.2021 22:24

Znalazłam czas na dobra opinie . Tak nie na ta złą , bo doczepić zawsze się można ale tutaj wszystko , jasne klarowne . Umowa jest , chroni mnie i każdego obustronnie . Polecam z całego serca !! Wyrozumiałość na najwyższym poziomie !! Dziękuje za ten rok !! Polecam ????

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Żaneta Brejta MB Zarządzanie?

Kontakt - Żaneta Brejta MB Zarządzanie

ul. Sarmacka 12B/2 30-711 Kraków

Branża główna: Wynajem nieruchomości
    Gośka

30.05.2021 09:21

(usunięte przez administratora) Pracownicy owszem są mili i grzeczni, ale absolutnie obojętni na sytuację życiową osoby wynajmującej. A szkoda, bo mieszkam w maleńkim pokoju przedzielonym ścianką działową, przez co wszystko słyszę co się dzieje u mojej współlokatorki, a ona u mnie. Jest to de facto pokój dwuosobowy, a cenę płacę jak za średniej wielkości pokój jednoosobowy. Mimo problemów z pracą spowodowanych pandemią, wynajmujący odmówili nawet drobnej obniżki czynszu mi czy osobie, która by po mnie wynajmowała. Jednym słowem trzymajcie się z daleka od tej firmy.

21.09.2020 14:30

Nie polecam. Umowa jest nieprzyjazna dla wynajmującego, pełna ograniczeń. Mieszkanie, w którym wynajmowałam pokój też pozostawiało wiele do życzenia. Oczywiście pokoje przedzielone ściankami działowymi (okno też przedzielone na pół, przez co w jednym pokoju w ogóle nie dało się go otworzyć ;) W dniu, kiedy wprowadzałam się do mieszkania było ono posprzątane bardzo powierzchownie, a kratka wentylacyjna w kuchni nie czyszczona chyba nigdy. Wszelkie awarie zgłaszane do firmy były rozwiązywane z dużą zwłoką albo wcale. Problem odpływu prysznicowego, w którym od początku stała woda nie został rozwiązany przez rok, pewnie dalej nic z tym nie zrobiono i teraz sprawa spadnie na kolejnych lokatorów. Kiedy umowa zbiżała się do końca zostaliśmy poinformowani, że do mieszkania będzie przychodził pracownik firmy z oglądającymi - i to jest jak najbardziej okej. Ale na pewno nie jest okej informowanie o takiej wizycie na ostatnią chwilę albo zapowiadanie jej, a potem bez słowa informacji nie zjawianie się w ogóle, co też się zdarzało :) I w końcu procedura zdawania mieszkania, podczas której zwrócono uwagę na tak absurdalny szczegół, jak smugi na umutym oknie. Zresztą wymagania dotyczące przygotowania mieszkania do jego oddania były trochę chore. Zażyczono sobie nawet odkamienienia czajnika. Wydaje mi się, że po prostu oszczędzają na serwisie sprzątającym, co w dobie pandemii jest dla mnie trochę niepokojące. Oczywiście pracownica chciała potrącić mi za te smugi na oknie z kaucji, o której zresztą do tej pory cisza ze strony firmy, choć mija już prawie miesiąc od mojej wyprowadzki.

21.10.2020 12:56

Dziękuję za komentarz! Proszę o wysłanie wiadomości na [email protected] w celu wyjaśnienia sytuacji. Po zakończeniu umowy najmu zawsze prosimy lokatorów o przeprowadzenie generalnych porządków, tak aby mieszkanie było gotowe dla kolejnych najemców-jest to naturalne. Jeżeli przy wydaniu kluczy nowi lokatorzy zauważą pewne braki zawsze prosimy o zgłoszenie abyśmy mogli rozwiązać sprawę. Każdorazową wizytę w mieszkaniu staramy się zapowiadać z jak największym wyprzedzeniem. Oczywiście zdarza się, że z przyczyn od nas niezależnych niektóre spotkania w celu prezentacji mieszkania są odwoływane w ostatniej chwili-Państwa uwaga jest dla nas bardzo cenna i pomoże nam w poprawie jakości usług. Dziękuję, Zespół MB Zarządzanie
    Aleksandra

13.10.2020 17:56

Totalna tragedia. Nikomu nie polecam tej firmy. Mieszkania totalnie zaniedbane, nieodnawiane. Podstawowe urządzenia są zepsute- odpływ w brodziku musieliśmy sami reperować za swoje pieniądze, na ciepłą wodę czekaliśmy 2 tygodnie, ponieważ piecyk jest zepsuty i nikt go nie raczy naprawić, tylko cały czas wymieniają baterie, twierdząc, że to jest kłopot. Chociaż sam fachowiec powiedział, że jest to już za stary sprzęt na używanie. (usunięte przez administratora) Jeszcze raz nie polecam nikomu, kto nie chce mieć potrącanych pieniędzy za ich wymysły. Już nigdy nie skorzystam z żadnych ich usług.

21.10.2020 12:50

Dziękuję za komentarz! Proszę o wysłanie wiadomości na adres [email protected] w celu wyjaśnienia sytuacji. Zawsze staramy się jak najszybciej reagować na zgłoszenia przysyłane nam przez lokatorów, zwłaszcza, jeżeli dotyczą one piecyków i kotłów gazowych. Bardzo dużą uwagę przykładamy do bieżących przeglądów tych sprzętów. Dziękuję, Zespół MB Zarządzanie

05.08.2020 11:11

Dziękuję za możliwość wynajmu pokoju. Bezpiecznie i bardzo spokojnie. Przykładowe pomysły podpowiedziane przez Panią która pomaga przy wynajmie właścicielom jak np. zrzutka na płyn do naczyń lub inne środki czystości , które nam bardzo ułatwiły życie w komunikacji z pozostałymi współlokatorami . Grafik sprzątanie pokój za pokojem też bardzo pomaga. Nie chce mi się wiecznie sprzątać po innych którzy ewidentnie brudzą i czekają aby ktoś to za nich zrobił , a grafik od razu pomógł. Co tu dużo mówić jest naprawdę polecam.
    Obserwator - Mama

20.07.2020 10:57

Dziękuję za bezpieczeństwo i całą obsługę Państwa, mój syn i córka brata są bardzo zadowoleni. Dzieciaki chcą mieszkać dalej, my płacimy w terminie, rozumiemy, że niektóre osoby próbują „kombinować” i nie wywiązywać się z umowy, w której są jasne warunki. Takie najbardziej za mną przepowiadają. Sama prowadzę firmę i dojrzale rozumiem wszystkie zasady. Jestem rodzicem, chcę płacić, chce wynajmować dla swojego dziecka pokój, mieszkanie, w którym nie będzie imprez, kradzieży, kłótni. Tutaj właściciel i jego pomocnicy-pomagają, ale nie są w stanie zapłacić ze swojej kieszeni za niepowodzenia innych, trzeba wziąć odpowiedzialność za siebie. Ludzie przecież to logiczne . Bo firma nie jest agencją! Ani biurem, nigdy bym nie wynajęła pokoju od ludzi, którzy tylko na prowizje są nastawieni. Tutaj jasne warunki, które chronią przez tym aby córka czy ktokolwiek kto wynajmuje był skazany na "współlokatora”, który robi co chce! Ciesze się ze trafiliśmy na takie osoby , czujemy od 2 lat się bezpiecznie. Rozumiemy, iż każdy miał ciężki czas w dobie pandemii i rozumiem, że tak jak ja mam stałe opłaty, tak i państwo mieli swoje opłaty. Dlatego media, za które w zimie nie płaciliśmy więcej nie mogły być obniżone w marcu, czy czerwcu czy podczas wakacji -to logiczne, jakie jest rozliczenie ryczałtowe. A takie nam odpowiada, nigdy nawet jak ja studiowałam: nie lubiłam : „wyliczeń' kto ile się kąpał i zawsze dostawałam dziwne wyrównania. A tutaj zawsze taka sama kwota niezmienna!!! Bardzo polecam jako rodzic jako kobieta jako człowiek. Najlepiej zadzwonić, dopytać naprawdę. Zadowolony Rodzic :)
    Joanna

20.07.2020 13:41

Dokładnie w punkt napisane!

29.07.2020 14:32

Dziękujemy za opinię! Opłaty za mieszkanie są zawsze stałe, lokatorzy nie muszą się martwić o rozliczenia. Dzięki temu jest pomiędzy nimi mniej kłótni i sporów o rachunki. Oczywiście zawsze prosimy aby korzystać z mediów z głową. Bardzo nas cieszy każde kolejne przedłużenie umowy z danym lokatorem - jest to dla nas sygnał, że ktoś naprawdę jest zadowolony z oferowanego przez nas mieszkania!
    Tomekkk

20.07.2020 13:45

Czytajcie ze zrozumieniem - wszystko jest jasne i przejrzyste ! Brawo za komentarz :)

29.07.2020 14:20

Dziękujemy za opinię! Zawsze staramy się aby mieszkania, którymi się opiekujemy były komfortowe dla wszystkich lokatorów.
    Wiola Ruczaj

20.07.2020 13:29

Polecam, świetnie mi się mieszka, jestem bardzo zadowolona. Mili sąsiedzi, przyjazny kontakt - wszystko naprawione do 3 dni . Bardzo dbają o lokatorów - jak tylko mi się popsuła pralka szybki kontakt i zalatwienie sprawy przez panel. Wszystko zapisane nie ma nic na tzw.. "Gębę" - wszystko jasne bez ukrytych kosztów . Polecam!!
    Wieloletni Lokator

16.07.2020 11:32

Nie wiem ilu lokatorów już mieszkało w tych mieszkaniach ( zapewne setkami a opinii pozytywnej rzadko się chce pisać - ale to normalne) Mieszkam już 5 rok w mieszkaniu, teraz będę zmieniać na inną lokalizację- zmieniam pracę, ale zostaję u tego samego własciciela , nie dziwcie się jest BARDZO OK! Jak chodź trochę się ma "oleju w głowie" normalnie sprząta "po sobie" nie niszczy , największe zdziwienie ?się płaci ... nie sprowadza po 5 osob kazdej nocy.... , nie pali sie w mieszkaniu etc to serio cisza spokój :) No i , Umowa ta sama, i z tego najbardziej się ciesze, gdyż współlokatorzy-przynajmniej w połowie się zmieniali i gdyby nie zapisy o polisie OC ( jest tylko dla najemcy nie dla właściciela, chroni tylko MNIE!!! ) , którą wykupujemy sami w Pzu-za 40- 53 zł na rok ( jakoś tak ) !!! To tak jak nam się zdarzyło zniszczone przypadkiem moje krzesło i zalana płyta grzewcza przez" nowych" musiała by być odbita rzecz jasna z kaucji a teraz ubezpieczyciel zwrócił nam pieniądze i możemy odkupić właścicielowi jego własność. Mieszkanie jest przestronne , ma kilka pokoi do wyboru zresztą tak jak każde inne - wynajmuje to co chce wynająć , czytam umowę , pytam . Decyduje się na to na co mam ochotę - nikt nikogo nie zmusza do podpisania umowy . Powodzenia Firma jak najbardziej godna polecenia! Bezpiecznie , mnóstwo pozytywnych osób :)

14.05.2020 18:51

OSTRZEGAM przed wynajmowaniem mieszkania od agencji MB Zarządzanie Firma okazała totalną obojętność na sytuację nadzwyczajną, tj. epidemia. Nieustępliwi w kwestiach jakichkolwiek negocjacji. Żądali płacenia całości czynszu, pomimo, że nie zajmowałem mieszkania dwa miesiące. Przed zawarciem umowy radzę dokładniej przeanalizować jej warunki, szczególnie punktu dotyczącego wcześniejszego wypowiedzenia umowy, gdyż w innym wypadku można ponieść straty w wysokości paru tysięcy. Kaucja zwrotna nie została zwrócona w całości przez nieumyte okno. Ci ludzie się ośmieszają i mam nadzieję, że prędzej czy później pojawi się petycja o regulowaniu cen i warunków umów, która zabraniałaby istnienia takich bandyckich przepisów, gdyż poszkodowanych jest wielu i za takie coś należy im się pozew zbiorowy. Ponadto czynsz jest wysoki, metraż mały, hałas z ulicy i ścianki działowe, bo mieszkania są przerobione, tak aby zmieściło się jak najwięcej ludzi.

18.06.2020 22:45

dzień dobry, Nie wiem, co niby miałbym z Państwem wyjaśniać, skoro otrzymaliście już pieniądze na podstawie niedorzecznego zapisu w umowie i dodatkowo, jakby paru tysięcy było mało, pociągnęliście za nieumyte okno. Nikt nie wyjaśniał ze mną sytuacji i nie szukał konsensusu w całej sprawie, odpowiedź była kategoryczna - nie, "bo opłacamy dostawców i media" (jakie media, skoro w mieszkaniu nikogo nie było?)
    Kazimierz

18.06.2020 23:54

A w jakim celu miałbym się z Państwem kontaktować, skoro pieniądze wzięliście na podstawie niedorzecznego zapisu w umowie i dodatkowo, jakby paru tysięcy było wam mało, policzyliście za okno. Co do omawiania kwestii - nie było z waszej strony żadnej chęci do zawarcia konsensusu, bo na próbę negocjacji otrzymałem stanowczą odpowiedź "NIE, bo opłacamy media i dostawców" - jakie media, skoro w mieszkaniu nikogo nie było? wasze próby poprawy wizerunku przez wyuczone formułki marketingowe, jak tutaj w komentarzach i pozorna chęć wyjaśnienia nieporozumień to jakiś jeden wielki bełkot, nic więcej. Po prostu koniunktura wam nie sprzyja, to postanowiliście z przyjaznej stopy, żeby uzbierać komplet na dalsze lata i zamazać tę niewygodną dla was sytuację. Przez was ludzie popadli w długi, a wy mówicie, że sytuacja jest ciężka dla wszystkich.... ŻENADA

04.06.2020 14:16

Nie wiem o co tutaj niektórzy sieją tyle zamętu. Mieszkam już drugi rok, jest ok. Teraz nie ma mnie w Krakowie to po kontakcie otrzymałem mała zniżkę czynszu. Polecam :)
    klakier

04.06.2020 23:30

Zniżkę czynszu? Bardzo dziwne bo ja po kilku prośbach nie otrzymałem żadnej żniżki...

18.06.2020 15:52

Dzień dobry, Dziękuję za komentarz. Wszelkie nasze działania uzależnione są od właścicieli poszczególnych mieszkań. Jeżeli była taka możliwość to jak najbardziej, w imieniu najemców, występowaliśmy do właścicieli z prośbą o udzielnie rabatu. W celu wyjaśnienia sytuacji zapraszam na [email protected]. Postaram się wyjaśnić sytuację. Pozdrawiam, Zespół MB Zarządzanie
    Tomasz

30.04.2020 13:38

Totalny brak profesjonalizmu o prośbę naprawienia zlewu prosiliśmy się przez 4 miesiące i nadal nie jest naprawiony . Chora umowa tak jak zresztą większość ludzi napisała w opiniach - nigdy bym jej nie podpisał gdybym nie musiał wynajmować z dnia na dzień . Jeszcze mogę dodać jedno, w dobie pandemiii kiedy to z współlokatorem straciliśmy pracę z dnia na dzień i jeszcze długo nie bedziemy mieli (restauracja) próbowaliśmy wynegocjować zniżkę chociaż o 50 % bo wylądujemy na bruku to oni nawet o tym nie chcą słyszeć , nie mieszkam już tam od 2 miesięcy a nawet nie chcą obniżyć czynszu za media mimo , że ich nie zużywam . Jeszcze najlepsze na koniec ... W umowie jest zaświadczenie o zatrudnieniu (zdjęcie umowy) albo będzie naliczane dodatkowo 250 zł . Chcą mi jeszcze dodatkowo naliczyć 250 zł mimo , że wiedzą o sytuacji i braku pracy :). Mam nadzieje , że ta firma szybko upadnie i będę dbał o to żeby każdy wiedział jakimi ludźmi oni są .

04.05.2020 00:05

Zgadzam się w 100%!!!

18.06.2020 15:49

Panie Tomaszu, dziękuję za komentarz. Każdorazowo przed podpisaniem umowy, jest ona szczegółowo omawiana. Zawsze odpowiadamy na wszelkie pytania i wątpliwości odnośnie jej zapisów. Po otrzymaniu od Pana zgłoszenia o utracie pracy zaoferowane zostało Panu obniżenie czynszu. Wszelkie tego typu prośby lokatorów konsultujemy bezpośrednio z właścicielami mieszkań, którzy również mają swoje zobowiązania. Zawsze staramy się pomagać naszym lokatorom. Rozumiem, że obecna sytuacja związana z epidemią jest trudna dla wszystkich. Zapraszam Pana do kontaktu na [email protected] w celu wyjaśnienia sytuacji. Pozdrawiam, Zespół MB Zarządzanie
    ANia

27.04.2020 09:07

Nie polecam nikomu najmu mieszkania w tej agencji. Umowa najmu jest bardzo nieprzyjazna dla wynajmującego.(usunięte przez administratora) Cała umowa jest na niekorzyść wynajmującego, za wszystko odpowiada i poświadcza na daną kwotę podane wymagania. Według niej w mieszkaniu nie można korzystać nawet z własnego żelazka, a w wyposażeniu zwykle żelazka szybko się psują. Zwykle pokoje oferowane są po wygórowanych cenach a ich metraż jest bardzo malutki. Niektóre mieszkania są w starych kamienicach, gdzie układ grzewczy nie do końca jest ciepło (mnie w zimie, a nie była surowa -było zimno). Jeśli chodzi o pracowników to nie mam zastrzeżeń. Podsumowując: NIE POLECAM współpracy. Konkurencja nie śpi i myślę, że lepiej dłużej poszukać pokoju a nie zobowiązywać się do przestrzegania wielu chorych zasad

03.05.2020 23:55

Potwierdzam!! umowa jest niekorzystna dla najemcy, gdyż zerwanie jej przed terminem jej upłynięcia wiąże się z ogromnymi kosztami, ponadto firma nie uwzględnia żadnych nadzwyczajnych okoliczności, jak choćby epidemia, zasłaniając się argumentem wyssanym z palca, jak chociażby ten o spłacie mediów, podczas gdy nikt nie użytkuje lokalu.

18.06.2020 15:48

Pani Aniu, dziękuję za komentarz. Proszę o niezwłoczny kontakt na [email protected], wraz z podaniem adresu mieszkania. Jeżeli w lokalu występuje problem techniczny, typu niedostateczne ogrzewanie, zawsze prosimy o zgłoszenie nam tego, żebyśmy mogli interweniować np. w administracji kamienicy. Lokatorzy w naszych mieszkaniach mogą jak najbardziej korzystać z własnych sprzętów typu żelazko, toster itp. W przypadku sprzętów kuchennych prosimy jedynie, aby użytkować je w kuchni, a nie np. w pokoju. Jeżeli najemcy mają jakiekolwiek wątpliwości to zawsze najlepiej skontaktować się z opiekunem mieszkania aby rozwiać wszelkie obawy. Pozdrawiam, Zespół MB Zarządzanie

20.05.2020 09:15

Nie polecam. Żałuę, że dopiero trafiłem na to forum. Odradzam każdemu, kto się zastanawia. Na początku wszystko ładnie pięknie, a później kwiatki, windykacje, ukryte kary.
    Rafał

10.05.2020 18:00

Zdecydowanie odradzam wynajem mieszkania w tej agencji. Umowa bardzo zawiła, zawierająca niedorzeczne ograniczenia, nieprzyjazna dla wynajmującego. Brak zrozumienia w obecnej sytacji. Pomimo próśb wynajmujący nie zgodził się na obniżenie czynszu w żadnym stopniu. NIE POLECAM!

10.05.2020 17:47

Nie polecam tej agencji. Umowa bardzo skomplikowana, nakładając jakieś niedorzeczne kary za wyjątkowe bzdury. Pomimo zapewnień opieki nad mieszkaniem, agencji nie spieszylo się z usuwaniem awarii. Ogromny minus za to, że w obecnej sytuacji okazali się bezduszni i nie chcieli słyszeć o obniżeniu kosztów najmu. Pomimo tego że nie przebywałem w mieszkaniu przez 2 miesiące i nie zużywałem mediów. W tej sytuacji musiałem wypowiedzieć umowę co wiązało się z olbrzymim kosztem trzykrotnosci czynszu. Oczywiscie tu też nie było mowy o negocjacji. Gdyby nie fakt że pokój musiałem wynająć szybko, to nigdy nie podpisal bym tak niedorzeczne umowy. Stanowczo nie polecam!
    lord18

10.05.2020 17:36

Nie polecam tej firmy! Umowa bardzo zawiła, niekorzystna dla wynajmującego zwłaszcza w obecnej sytacji. Nie liczą się z drugim człowiekiem, chcąc tylko wydrzeć kasę. Zdecydowanie ODRADZAM wynajem mieszkania w tej agencji!
    Patrycja

04.05.2020 10:37

Bardzo miła współpraca i atmosfera w pracy! Wszystkie napotykające problemy zarówno pracowników jak i lokatorów są analizowane i w przyszłości rozwiązywane,przez co można się wiele nauczyć i mieć tą wiedzę na przyszłość. Zarówno pracodawcy jak i pracownicy wspierają siebie nawzajem i można na ich pomoc zawsze liczyć, co niestety obecnie nie jest spotykane w większości pracy także bardzo polecam tę firmę!
    Monika

27.04.2020 11:53

Firma z bardzo dobrym podejściem do pracownika. Na początku oferuje szczegółowe szkolenie, więc wdrożenie do pracy jest bezstresowe i płynne. Na każdym etapie pracy można liczyć na wsparcie i zrozumienie. Dodatkowo bardzo dobra atmosfera miedzy współpracownikami.
    Ilona

01.02.2020 20:22

Niestety nie mogę polecić wynajmu pokoju przez tą agencję. Niedorzeczna umowa nakładająca kary za wszystko, która nawet nie ma podstawy prawnej... biuro w kręgielni gdzie nie można usłyszeć co drugiego słowa przez głośno grającą muzykę. Agenci wchodzą do pokojów i zmieniają co chcą z chwilą kiedy umowa dobiega końca nawet pomimo tego, że w pokoju nadal mieszka lokator. Prośby o opuszczenie pokoju, z chwilą kiedy chcą pokazać pokoj następnemu najemcy. Porażka :/
    buba18

03.01.2020 19:38

Nie polecam wynajmować przez tą agencję. Problem z dogadaniem sie w wielu kwestiach. Problem z wi fi przez dwa tygodnie nie byl rozwiązany trzeba było wzywać samemu fachowca. Problem z meblami też nie rozwiazany umawiaja sie ze przyjdzie ktoś do naprawy i nikt nie przychodzi. Najgorsza agencja jaka może być. Nie polecam. Uważajcie na nich i umiwy jakie podpisujecie abyście się nie wpakowli w (usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o Żaneta Brejta MB Zarządzanie