Oil Center

Wrocła

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 58 ocen.

Opinie o Oil Center

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Oil Center

Weronika

Przypominam, że wszystkich użytkowników portalu obowiązują zasady regulaminu. Zachęcam do ponownego zapoznania się z jego treścią: www.gowork.pl/regulamin Niedopuszczalne są wpisy, które zawierają treści wulgarne, czy też ordynarne. Bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi.

Weronika

@Episzesz, że jest to do tej pory najlepsze miejsce w jakim pracowałaś. Możesz powiedzieć co aż tak wyróżnia Oil Center na tle innych pracodawców? Chętnie dowiem się też więcej o Twoich doświadczeniach z Oil Center. Mogłabyś powiedzieć jak wyglądała Twoja rozmowa kwalifikacyjna? Na co warto się przygotować? Jak długi jest to proces? Takie dodatkowe informacje będą cenne dla osób, które ten etap mają jeszcze przed sobą.

E

Pracowałam w tej firmie jakiś czas temu. Bardzo dużo nauczyłam się w tym czasie. Firma jest bardzo elastyczna i daje dużo swobody w działaniu. Każdy pracownik traktowany jest indywidualnie, a szefostwo otwarte na dialog. Jak to w życiu, nie ma idealnego pracodawcy, ani też pracownika, ale polecam tę firmę. Mając doświadczenie w tej branży w innych firmach to Oil Center było najlepszym miejscem w którym pracowałam. Mam jeszcze pewną uwagę do "wielebnego", nie wiem kim jesteś i jakie masz motywy do pisania w taki sposób, ale tak bezpośrednie zwroty, a nawet powiedziałabym obrażliwe ("Blondi") używane na tym forum deklasują Cię jako osobę poważną i obiektywną.

Paulina

A na jakie stanowisko chcesz startować? Osobiście jeszcze nie widziałam aby komukolwiek odmówiono możliwości podnoszenia kwalifikacji i umiejętności jeśli tego wymagało dane stanowisko. Moje rady? Szczerość, odrobina odwagi do działania, chęci do pracy i pozytywne nastawienie. Warto mieć jakieś doświadczenie w branży ale i mając zapał do uczenia się tego wszystkiego spokojnie można dać radę. Zależy czego dane stanowisko od Ciebie wymaga. Ja niczego nie zagwarantuję i nie obiecuję. Trzeba przyjść, spróbować i ocenić swoje szanse w firmie.

Weronika

@Paulina czyli pracując w Oil Center ma się szansę i możliwości rozwoju. Czy można też liczyć na dodatkowe kursy i szkolenia podnoszące kwalifikacje? Co jeszcze mogłabyś doradzić osobom, które zastanawiają się nad aplikacją do firmy?

Paulina

Praca w Oil Center jest moją pierwszą pracą po emigracji i wiecie co? Cieszę się, że pracuję właśnie tu. Dlaczego? - ponieważ robię to co lubię, atmosfera jest przyjazna na tyle, że nie boję się zwrócić o pomoc kiedy nie wszystko jest dla mnie jasne. Cały czas czuję, że się rozwijam i widzę u siebie postępy. Przy okazji "misji pobocznych" jak to określam mam okazję spełniać swoje pasje. Jestem świadoma swoich błędów, które jeszcze mi się zdarzają. Uwag nie odbieram personalnie i ze wszystkimi żyję w zgodzie. Nie wychwalam i nie karcę tutaj pracodawcy, widzę po prostu jak wiele zależy od mojego podejścia do pracy i zaangażowania. Czytałam te wasze niepochlebne komentarze na temat Oil Center przed rozmową kwalifikacyjną ale absolutnie nie wnosiły nic na temat tego jak się pracuje w tej firmie. Dla obecnej załogi pozdrowienia a byłym pracownikom polecam żyć dalej i nie oglądać się za siebie. Jest tyle firm w których szukają pracowników, że na pewno traficie na wymarzonego pracodawcę i tego wam życzę ;)

wielebny

długo jeszcze Jacuś pociągnie, bo chodzą słuchy we Wrocławiu, że to już "ostatnia prosta" tej firmy?

wielebny

i co tam dobrego słychać u Ciebie Blondii? brakło merytorycznych argumentów do dalszej rzeczowej dyskusji?! ;-)

papa

Sympatyczna rodzinna atmosfera. Z kierownuctwem bez wiekszych problemów można sie dogadać. Przejrzyste warunki

wielebny
@papa 19.07.2017 20:39
Sympatyczna rodzinna atmosfera. Z kierownuctwem bez wiekszych problemów można sie dogadać. Przejrzyste warunki...

niezła u Was desperacja rynkowa, skoro cała firma siedzi i wpisy na gowork produkuje zamiast sprzedawać produkty, coś mi tutaj pachnie rychłym końcem...

wielebny

a stare długi już spłacone czy jeszcze spłacacie? ;-)

wielebny

a te hamerykańską daytone to faktycznie Wam przez jasło wysyłają, bo takie są opinie wszystkich na rynku? ;-)

R

ok

wielebny

z ciekawości zapytam, na czyich bazach olejowych obecnie blenduje Gulf? wg. moich badań to bazy te są słabej jakości i parametry olejów mocno przeciętne, ot na poziomie zwykłego Lotosa i Orlenu, dodatki jak rozumiem kupują tam gdzie wszyscy, ale bazy to prawdopodobnie jakaś taniocha mineralna i HC mieszana w różnych proporcjach, stawiam, że to są bazy francuskiego Totala, bo słabe i tanie

wielebny

pamiętam czasy jak Jacuś zaczynał w branży jako handlowiec w Mobipolu, a potem założył swoją konkurencyjną firmę na Gazowej, wesołe to były czasy haha, oj wesołe, haha

Justa

Będzie to enta opinia dzisiaj i nie dziwi mnie fakt, że pani Monika poprosiła obecnych i byłych pracowników o wystawienie oceny zgodnej z własnym sumieniem. Osobiście zagrzałam miejsce w tej firmie ok roku. Zaczęłam jako handlowiec, ale dość szybko okazalo się, że nie jest to dla mnie przy czym w związku z innymi kwalifikacjami dostałam szansę rozwoju na innym stanowisku. Razem ze mną w 2016 zaczynało 4 innych handlowców i tylko jeden (z krakowa) został do tej pory i obecnie jestem niemiłosiernie zazdrosna o jego 5 cyfrowe zarobki i czas pracy. Wiem, że nie było to łatwe, bo sama poddałam się po paru miesiącach i stąd moim zdaniem duża rotacja. Zawsze można cos poprawić, jednak nie mialam ani jednej watpliwej w uczciwość sytuacji ani z p. Jackiem ani Moniką. Należy pamiętać, że nie sprzedaje się tam produktów coca-coli w związku z czym klienta naprawdę trzeba zdobyć, bo konkurencja jest duża, a możliwości cenowe często podobne jak w olbrzymich koncernach, które same zaczęły jeździć do nawet małych odbiorców. Branża jednak jak i firma moim zdaniem ma szansę na dalszy rozwój o czym najlepiej świadczy ów czarny marketing, który uskuteczniają wg mnie (tylko przypuszczam) byli handlowcy, którzy najpierw zapraszali "bossa" i "córunię" na swoje własne wesela, pożyczali od nich kasę na nowe samochody, a po 10ciu i wiecej latach odeszli i pozakładali swoje blizniacze firmy, kłamiąc w żywe oczy, że zmieniają branżę :D ojjj nasłuchałam się wielu historii od przesympatycznych chłopaków na magazynie :)( pzdr Jarecki ) Domyślam się, że nie idzie tak cudownie jak im się wydawało i stąd nadmiar czasu na wylewanie jadu. Ja na miejscu potencjalnego pracownika w razie wątpliwości podzwonilabym po obecnych handlowcach, nr można latwo zdobyć podając się za potencjalnego klienta ;)

wielebny
@Justa 19.07.2017 13:50
Będzie to enta opinia dzisiaj i nie dziwi mnie fakt, że pani Monika poprosiła obecnych i byłych pracowników o wystawienie oceny...

to szczere (czy sponsorowane?) wyznanie grzechów i prośba o pokutę?! haha!

anonimka

śmieszą mnie te wszystkie negatywne opinie, a jeszcze bardziej komentarze osób sugerujących się tylko tymi negatywnymi opiniami. Nie posiadacie własnego rozumu, tylko wierzycie we wszystko co ludzie napiszą na internecie? To przykre, że ludzie łykają wszystko jak młode pelikany, nie weryfikując uprzednio zebranych informacji. Miałam do czynienia z pracownikami OilCenter i słyszałam od nich wiele pozytywnych opinii. Co do wytykania błędów funkcjonowania, to każdemu zdarzają się potknięcia. Nie jest to jednak powodem by od razu mieszać całą firmę z błotem i rozsiewać niedorzeczne plotki, które zapewne nie mają żadnego potwierdzenia, ani ziarna prawdy. Jeżeli tak wygląda próba wygryzienia konkurencji z rynku, to jest to naprawdę żałosne i szkoda mi na was słów. Weźcie się za coś sensownego ludzie. Zachowujecie się gorzej niż dzieciaki, z których tak się śmiejecie.

wielebny

wszystkie dzisiejsze wpisy zrobione z jednej ręki kilka minut po sobie haha, świetna rekomendacja niezależności i prawdy o firmie, ot zwykłe prostactwo, bo nawet dobrze ściemniać trzeba umieć i robić to inteligentnie, amen!!! haha!!!

wielebny
@Monika Wruszak 19.07.2017 13:43
Dzień dobry, wpisy robione są dzisiaj bo dziś rano zaprosiłam współpracujących z nami ludzi do wystawienia opinii. Jak widać mo...

Szanowna Pani, opinie własnych pracowników czy współpracowników, zależnych obecnie od firmy nie są w żadnej mierze wiarygodne i obiektywne!

wielebny
@Monika Wruszak 19.07.2017 13:43
Dzień dobry, wpisy robione są dzisiaj bo dziś rano zaprosiłam współpracujących z nami ludzi do wystawienia opinii. Jak widać mo...

problem Waszej firmy jest zasadniczo jeden, a mianowicie taki, że oprócz Gulf-a nie macie innego w miarę dobrego i konkurencyjnego produktu rynkowego, stąd tak słabe macie obecnie wyniki sprzedaży. Z Gulf-em też jest już mały kłopot, bo firmę przejęli Hindusi i nikt nie wie, w którą stronę ona obecnie pójdzie, bo z tego co widać to pogarszają jakość produktu kosztem bogatej kampanii reklamowej, a dla klienta to nic dobrego, bo produkt słabszy i droższy, więc to klient końcowy de facto płaci za te wielkie reklamy, sponsoringi i akcje medialne

Kamil

Współpracuje od dawna, szefostwo konkretne, kasa zawsze na czas. Żyć nie umierać :)

Ry

Jeśli firma fa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] marki ("Daytona pic na wodę") to chyba można to spokojnie do prokuratury zgłosić a nie się brandzlować na forum o tym, co? No chyba, że średnio z dowodami no to tylko forum pozostaje niestety i liczenie na tępotę odwiedzających. Z tego co ja tu widzę, to strona www hula a "córunia' i "blondie" spokojnie i rzeczowo odpowiada na czarno marketingowe ataki seksistowskiego buractwa, któremu firma bardzo nie leży z jakiegoś powodu. Ja bym nie miał specjalnych wahań komu tu wierzyć. Życzę lepszych handlowców niż konkurencja ma "PR-owców".

Iwona

Porzadna i solidna firma.Rozwija sie preznie, atmosfera pracy jest na wysokim poziomie...same superlatywy.Polecam!

Andzia

Polecam. Mili konkretni ludzie... zespol pomieszany mlodzi i starsi z tego co sie zdazylam zorientowac atmosfera tam sympatyczna mam nadzieje ze zadzwonia do mnie. Wszystko tak jak w ofercie :)

Zadowolony

Firma wciąż się rozwija i może być tylko lepiej.

Monika Wruszak Oil Center

Dzień dobry, bardzo żałuję że nie śledziłam dyskusji i nie odpowiadałam na Państwa obiekcje. Postaram się na bieżąco odnosić się do komentarzy, a tymczasem zacznę od najstarszych. @yyy oraz @ostatnisprawiedliwy: były to początki tworzenia naszego działu handlowego. Mieliśmy mnóstwo zapału, ale zero pojęcia o organizacji. Z naszych wewnętrznych braków komunikacji wynikły sprzeczności między ogłoszeniami a informacjami przedstawionymi na rozmowach. Teraz jest jedna osoba odpowiedzialna za całość procesu i wyeliminowaliśmy te błędy. Co do rozmów rekrutacyjnych - prowadzone są teraz poprzez Skype. Konieczność przyjazdu faktycznie była kłopotliwa dla kandydatów, więc się dopasowaliśmy. Kolejne uwagi przeanalizuję w najbliższym tygodniu. W razie pytań pozostaję do dyspozycji. Pozdrawiam Monika Wruszak (wyżej uroczo nazwana córunią :)

Wycyckany

Nie polecam firmy szkoda czasu lepiej szukać gdzie indziej . Co innego mówi córunia a co innego ojciec. Ceny produktów wyższe niż u konkurencji .A cała "Daytona " to pic na wodę beczka z naklejką MADE IN USA a w środku produkt takich markowych firm jak Jasło, Specol i Adwa. i super auto Yaris 1,0 w vanie.

Monika Wruszak Oil Center
@Wycyckany 07.06.2017 18:45
Nie polecam firmy szkoda czasu lepiej szukać gdzie indziej . Co innego mówi córunia a co innego ojciec. Ceny produktów wyższe...

Za czarny marketing dziękujemy. PS. Działania konkurencyjne przynoszą lepsze efekty, gdy ma się argumenty w realnym świecie.

wielebny
@Monika Wruszak Oil Center 13.07.2017 15:26
Za czarny marketing dziękujemy. PS. Działania konkurencyjne przynoszą lepsze efekty, gdy ma się argumenty w realnym świecie....

Blondi nie ściemniaj tutaj, bo Cię w końcu pokaże jakąś poważną chorobą i wtedy dopiero zrozumiesz, że prawda w życiu jednak jest coś warta, amen!

Weronika

@branżowiec strona internetowa firmy Oil Center nadal funkcjonuje - http://oilcenter.pl/

branżowiec

padli juz czy jeszcze trwa ta wieloletnia agonia, bo strona netowa juz chyba nie działa?

Weronika

@nick, a może jednak warto spróbować? ;) Jak zapewne wiesz, ile ludzi, tyle opinii.

nick

po opiniach tutaj przeczytanych nie złoże do nich cv pozdrawiam oli center

ten

Ciężka praca, ale po 10 miesiącach mogę powiedzieć, że mi się udało

eryko

Ale wiadomo czy mają teraz jakieś oferty? Mam też doświadczenie.

Wiem coś o tym

Wielu handlowców pracuje w tej firmie od bardzo dawna. To dużo mówi o samej firmie. Relacje wewnątrz są na co najmniej akceptowalnym poziomie. Natomiast rynek, na jakim firma operuje jest wyjątkowo trudny i nie jest to jedynie slogan. Specjalista ds. Rozwoju rynku w Oil Center nie może być typowym, quasi handlowcem. Nie poradzi sobie, jeśli nie jest mistrzem. Przeciętniak jest bez szans.

oil center

W imieniu Oil Center: Każda osoba zatrudniona w biurze/magazynie po miesiącu otrzymuje umowę o pracę. Dbamy o relacje, pracownicy w firmie są szanowani. Zależy nam tylko na długotrwałej współpracy. Osoby zainteresowane pracą zapraszamy do firmy. Lepiej samemu przyjść spytać jak jest, zamiast zdawać się na anonimowe niesprawiedliwe wpisy w internecie.

ten

Jeżeli szukasz stabilnego zatrudnienia to nie ta firma. Nikogo nie szanują . Nie polecam.

były pracownik
@ten 11.04.2016 06:54
Jeżeli szukasz stabilnego zatrudnienia to nie ta firma. Nikogo nie szanują . Nie polecam.

Czy nadal łapę na wszystkim trzyma "ojceiec założyciel" Jacek ? "wiem coś o tym" nie porównuj nowych i starych handlowców. Nowi handlowcy rozliczani są inaczej niż starzy. Nowy nie ma szans uzyskać takich wyników i wynagrodzenia co stara gwardia. Nie chodzi o doświadczenie i znajomość rynku, to oczywiście też bardzo dużo pomaga, ale o samą formę rozliczania ruchomej części wynagrodzenia. Zgadzam się z Tobą, że rynek nie jest łatwy.

z branży

z taką ofertą olejową ta firma jest skazana na przegraną rynkową, jedyna marka która się jakoś broni na rynku to Gulf, cała reszta oferty nie ma szans na sukces na polskim ciasnym, słabym i biednym rynku!

anonim

(usunięte przez administratora)

miejscowy

rotacja ludzi jak na karuzeli, unikajcie ten firmy, bo stracicie tylko nerwy i czas!!!

Monika Wruszak Oil Center
@miejscowy 23.11.2015 15:16
rotacja ludzi jak na karuzeli, unikajcie ten firmy, bo stracicie tylko nerwy i czas!!!

Dzień dobry, rotacja w dziale handlowym faktycznie występowała. Było to związane z faktem, że podjęliśmy decyzję o daniu szansy ludziom bez doświadczenia, młodym, dopiero wchodzącym na rynek pracy. Kilkoro z nich zostało z nami, jednak większość zdecydowała się obrać inną ścieżkę. Jako ich pierwszy pracodawca liczyliśmy się z tym, że chcą u nas podszkolić, sprawdzić swoje możliwości i niekoniecznie wiązać się z nami na stałe. Osoby, które są pewne swojej przyszłości i chcą z nami pracować zostają na długo. Ponad połowa naszej kadry pracuje z nami dłużej niż 4 lata. Kilkoro towarzyszy nam już od ponad 10 lat!

kajart

Szukają na Lublin "Specjalisty ds. Rozwoju Rynku - oleje smarowe".......ogłoszenie fajnie zredagowane, ale te dwie opinie powyżej burzą ten obrazek....Miał ktoś z tą firmą do czynienia i może się tym podzielić....?

ostatni sprawiedliwy

Potwierdzam ,ściema z formą zatrudnienia . Wycieczka dla bezrobotnych nawet 400 km na rekrutacje bez partycypacji w kosztach to gruba przesada....

yyy

...nie polecam ...w ofercie pracy - ogłoszenia co innego piszą a na spotkaniu rekrutacyjnym co innego mówią poczynając od formy zatrudnienia kończąc na podstawowych narzędziach pracy

Boss
@yyy 28.02.2015 22:08
...nie polecam ...w ofercie pracy - ogłoszenia co innego piszą a na spotkaniu rekrutacyjnym co innego mówią poczynając od formy...

Jestem przekonany, że nic nie da Wam tyle wiadomości, co rozmowa z osobami współpracującymi z Oil Center. Ich numery z łatwością odnajdziecie na stronie www.oilcenter.pl w zakładce kontakt. PS Wierzę w inteligencję i wolność wyboru każdego, kto chciałby z nami współpracować oraz gorąco pozdrawiam. Boss

wielebny
@Boss 19.07.2017 11:39
Jestem przekonany, że nic nie da Wam tyle wiadomości, co rozmowa z osobami współpracującymi z Oil Center. Ich numery z łatwości...

jacuś ty się lepiej pochwal dlaczego przejestrowałeś spółkę na warszawski adres biurowy, gdzie wcale nie prowadzisz działalności haha, urząd skarbowy we wrocławiu tak cię bardzo polubił????? hahah!!!

Zostaw opinię o Oil Center - Wrocła

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Oil Center