Competia Kancelaria Prawna

2 Dodaj opinię
Competia Kancelaria Prawna
2 86 5 1

Opinie o Competia Kancelaria Prawna

Filtruj opinie po kryteriach:

follow
 Opinia

Można próbować się dostać kilka razy, rekrutują cały czas , nawet jak odpadniesz możesz za jakiś czas znowu sprówbować. Widać że ludzie tam pracują sympatyczni,mnie się akurat nie udało ale nie poddam sie.

Pomocna?
Tak4Nie
Mat
 Opinia
@follow 01.08.2016 14:28

Skoro rekrutują cały czas, to znaczy że poprzednicy się zwolnili. Czemu ???. Przecież w poważnej firmie ludzie pracują latami i przenoszą się na lepsze warunki ...

Pomocna?
TakNie
PK
 Opinia
@Mat 18.03.2019 14:28

@Mat skąd takie prymitywne wnioski? to czy poprzednicy "się zwolnili" czy "zostali zwolnieni" czy kancelaria się rozwija personalnie i szuka kolejnych adwokatów to jest pytanie które powinieneś sobie zadać albo im zanim wyciągniesz swoje błyskotliwe wnioski. Poważną firmą jest ZUS,ludzie tam faktycznie pracują latami,przenoszą się co najwyżej ze swojego boksu do toalety i z powrotem :) Jestem klientem kancelari i widzę w niej zoraz więdzej nowych adwokatów.

Pomocna?
TakNie
Arek
Nazwa działu: IT
 Opinia
@follow 01.08.2016 14:28

Dokładnie tak było, pan który ze mną współpracuje wspominał, że nie dostał się za pierwszym razem do pracy, dopiero druga czy kolejna aplikacja spowodowała, że pracuje

Pomocna?
Tak1Nie
Marika
 Opinia
@Arek 29.03.2019 14:25

bo prawda jest taka, ze przychodza pierw aplikanci, ktorzy sie nie dostaja i dopiero wracajac z odpowiednia wiedza udaje im sie dostac. No taka prawda, sa wymagania stawiane wysoko :)

Pomocna?
TakNie
Darek
 Opinia
@Marika 19.04.2019 15:43

świetnie napisane, wiadomo że nie przyjmują pierwszych lepszych osób, właśnie od tego jest rekrutacja żeby wybrać tych najlepszych. Potem w pracy ma się świadomość ze pracuje się z dobrym, doświadczonym zespołem

Pomocna?
TakNie
PMZ
 Opinia
@follow 01.08.2016 14:28

dojrzała organizacja, wspaniali ludzie.

Pomocna?
TakNie
Amelia
 Opinia
@PMZ 09.05.2019 20:10

Rekrutacja faktycznie nie należy do najłatwiejszych, ale trzeba przyznać ze po skończonym procesie pracujemy się z najlepszymi

Pomocna?
TakNie
Joanna
 Opinia
@Amelia 15.05.2019 19:07

Branża prawnicza należy do bardzo specyficznych, ale i właśnie do wymagających. Wspomniałaś o dosyć trudnym procesie rekrutacyjnym, jaki ma miejsce w Competia Kancelarii Prawnej. Bylibyśmy Ci wdzięczni, jakbyś opisała nam go w szczegółach. Z ilu i jakich etapów się składa, itp. Mogłabyś to zrobić?

Pomocna?
TakNie
XYZ
 Opinia

Praca w biurze wygląda mniej więcej tak, że siedzisz i szukasz wypadków samochodowych, ogarniasz papiery, wysyłasz maile, rozmawiasz przez telefon.(usunięte przez administratora) Raczej brak możliwości awansu. Pełny etat według pracodawcy to 180 godzin miesięcznie. Nie trzeba posiadać żadnych szczególnych umiejętności.

Pomocna?
Tak20Nie
Krzychos
 Opinia
@XYZ 12.12.2017 19:58

Stanowczo sie nie zgodzę, chyba ktoś firmy pomylił bo na pewno nie o Competii pisze

Pomocna?
Tak1Nie
XYZ
 Opinia
@Krzychos 19.02.2018 23:35

To w takim razie napisz jak wygląda praca w biurze ?

Pomocna?
TakNie
stażysta
 Opinia
@XYZ 21.03.2018 16:37

Praca w biurze wygląda inaczej w zależności od działu. W dziale prawnym piszesz wezwania, pozwy, apelacje, zażalenia, wnioski dowodowe, pisma procesowe, rozmawiasz z klientami, odbywasz rozprawy w sądach itp. W dziale sprzedaży prowadzisz zespoły handlowe, koordynujesz proces gromadzenia i analizy dokumentów, zarządzasz siecią sprzedaży, flotą pojazdów itp. W dziale back office, obsługa dokumentów, rozmowy z klientami, zarządzanie biurem, korespondencją, terminami rozpraw, rozmowy z policją, prokuraturą, sądami itp.

Pomocna?
TakNie
XYZ
 Opinia
@stażysta 22.03.2018 20:19

Mam nadzieję, że nikt nie da się na to nabrać. Osoba, która piszę powyżej najwyraźniej pomyliła firmy, bądź ma ogromną wyobraźnię.

Pomocna?
TakNie
Piotr
 Opinia
@XYZ 12.12.2017 19:58

Ciekaw jestem z kąd macie dane osobowe poszkodowanych obywateli w wypadkach chociażby komunikacyjnych.(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Mat
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Piotr 13.02.2019 18:36

Jak tam pracują adwokaci i radcy, skoro im nie wolno pracować ani współpracować z takimi biurami prawnymi ???. Radcy i adwokaci nie mogą zakładać spółek z o. o. w celu wykonywania swoich wyuczonych zawodów . Nie wolno im się też reklamować w celu pozyskania klienta, bo to nieetyczne. A takie biura prawne z łapanki wyłapują klientów https://goo.gl/GDh4Pc

Pomocna?
TakNie
XYZ
 Opinia
@Piotr 13.02.2019 18:36

Z internetu. Wszystko legalnie, osoba pracująca w biurze, szuka sobie w komputerze w google wypadków i wysyła tam osoby będące akurat w pobliżu :) Mam nadzieję, że tego dotyczyło pytanie.

Pomocna?
Tak1Nie
Cezary
 Opinia

Świetna firma to i trudno jest się dostać!

Pomocna?
TakNie
Ligota
 Opinia
@Cezary 11.05.2018 11:51

Mylisz się. Przyjmą każdego, bo to nie praca na etat, (usunięte przez administratora) Ile spiszesz, tyle Twojego. Auto swoje, paliwo swoje, o czym tu mówić....

Pomocna?
Tak7Nie
Rozbawiony
 Opinia
@Cezary 11.05.2018 11:51

Chyba robisz sobie jaja z czytających ten post....

Pomocna?
Tak3Nie
Joanna
 Opinia
@Ligota 19.01.2019 16:24

Wspominasz, że nie jest to praca na etat, jak to w takim razie wygląda? Czy samodzielnie można wyznaczyć sobie godziny pracy? Jak wygląda w takim razie kwestia zatrudnienia w Competii Kancelarii Prawnej? I co masz na myśli mówiąc, że należy mieć własne auto oraz paliwo? Rozumiem, że samochód jest niezbędnym narzędziem pracy?

Pomocna?
TakNie
Ola
 Opinia
@Cezary 11.05.2018 11:51

coś w tym jest, zespół składa się naprawdę z ludzi doświadczonych i dobrych w swoim fachu więc rekrutacja nie nalezy do najłatwiejszych

Pomocna?
TakNie
dundo
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Ola 01.05.2019 15:36

no dokladnie tak. ja na prace nie narzekalem. umialem swoje wyrobic i bylem zadowolony, ale wiadomo, zdarzali sie narzekacze.

Pomocna?
TakNie
Krzeszewski A.
Nazwa działu: Dział Prawny
 Opinia

Rekrutują cały czas bo rekrutacja jest bardzo ciężka, naprawdę nie owijają w bawełnę i zatrudniają tylko najlepszych, jest bardzo duży przesiew, nie biorą byle kogo. No ale to moim zdaniem dobrze o nich świadczy

Pomocna?
TakNie
Anto
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Krzeszewski A. 06.04.2019 20:36

No rekrutacja nie jest latwa, to prawda, ale warto :) Bo potem szybko sie czlowiek moze wykazac.

Pomocna?
TakNie
Kreszniewska Anna
 Opinia
@Anto 08.04.2019 13:24

Dokładnie, poza tym człowiek wie że dostał się do naprawdę dobrego i sprawdzonego zespołu.

Pomocna?
TakNie
Arek
Nazwa działu: IT
 Opinia

Jestem klientem Kancelarii. Rozwiązania, które podsuwają są ciekawe i co najważniejsze skuteczne. Jak zaczynaliśmy współpracować z tą Kancelarią Prawną , to nie poczułem, że jestem obiektem walki o klienta za wszelką cenę i to oprócz wiedzy, którą obiecywali i mieli jej świadomość mi strasznie zaimponowało.

Pomocna?
Tak2Nie
Jolanta
 Opinia

Polecam Kancelarię Competia. Po śmierci mojego męża nachodziło mnie mnóstwo firm. Przed pogrzebem i ledwo po. To było nie do wytrzymania. Podpisałam nawet umowę z jedną firmą, natomiast przez dwa miesiące nikt się do mnie nie odzywał. Po pewnym czasie przyszła Pani z Competii. Krótko i konkretnie przedstawiła swoją ofertę. Napisałam wypowiedzenie poprzedniej firmie. Chcieli żebym opłacała koszty za ich rzekomą pracę, Competia wzięła to na cale szczęście na siebie. Dzień po podpisaniu umowy skontaktowała się ze mną Pani mecenas z kancelarii, i szybko wzięli się do pracy. Zostałam przygotowana do wywiadu z Panem z Towarzystwa Ubezpieczeń, który był bardzo trudny i sama chyba nie dałabym rady. Pierwszą część odszkodowania dostałam szybko, na resztę trzeba było trochę poczekać, ale kwota była na prawdę wysoka. Pieniądze nie zastąpią mi męża, ale dziękuję kancelarii za pomoc.

Pomocna?
Tak6Nie
Inez
 Opinia
@Jolanta 22.01.2017 16:20

Ha ha ! Pani z kancelarii przyszła bo wiedziała w którym momencie przyjść - poprzednia firma zrobiła co trzeba a druga zebrała śmietankę. W likwidacji szkody to nie jest tak ad hot , że po tygodniu będzie wywiad środowiskowy czy będzie Pani miała pieniądze na koncie. Nieetyczne postępowanie ale niestety w tej branży to standard zwłaszcza tak małych firemek, sp.zo.o, kancelarii , które zajmują się wszystkim i przy okazji odszkodowaniami .

Pomocna?
TakNie1
PK
 Opinia

Jestem klientem kancelari. Czytam te opinie i powiem od siebie, bo kancelaria jest od lat skuteczna w moich sprawach. Dzięki adwokatom wynegocjowałem odpowiednie warunki na lokal, zaoszczędziłem i pieniądze i czas, pracowników zatrudniam na kontrakty które kancelaria przygotowywała, zawsze jak mam problem z dluznikami to ściągają moją należność, wszystkie działania konsultuje z prawnikami, tak nauczyłem się prowadzić firmę, że wolę zapobiegać niż gasić pożary a w ostatnim roku prawnicy wyłapali w umowach na samochody które miałem podpisać ukryte koszty leasingu więc same korzyści z obsługi prawnej.

Pomocna?
Tak2Nie
Tomasz
 Opinia

W tym tygodniu mam kolejną rozmową rekrutacyjną , wrażenia przedstawię. Jak na razie po pierwszej rozmowie widać że kancealria jest dobrze zorganizowana , bardzo poważnie podchodzą do spotkań z kandydatem , trzeba zaprezentować solidną wiedzę , poza tym widać też zaangażowanie w rozwój , nowatorskie podejście do rynku prawnego .

Pomocna?
TakNie
adw.
 Opinia

Pracowałam prawie dwa lata w kancelari competia , pracy dużo ale atmosfera w pracy i ludzie niesamowici. Poza tym bardzo ciekawe sprawy prowadzi kancelaria , wiele ciekawych doświadczeń procesowych, można się wyspecjalizować. Zawsze polecałam i polecam kandydatom.

Pomocna?
Tak1Nie
Piotr
 Opinia

Jestem po wypadku komunikacyjnym .W dniu kiedy mnie opwrowano i wybudzono przyszła do mnie (usunięte przez administratora)Competi dała do podpisania 4 kartki nie zostawiając kopi iposzła .Kiedy żona zadzwoniła na nr.z wizytówki tej (usunięte przez administratora) z competia to powiedziała że niema czasu i ma kolędę a dzień przed umawiała się z żoną że dostarczy jej kopie dokumentów które ja podpisałem .Specjalnie żona załatwiła urlop w pracy by się spotkać z przedstawicielem Competi ale oni to poprostu olali bo mieli pełnomocnictwa oraz upoważnienia podpisane przez moją osobę.Chcieli poprostu mieć 20% kasy ,którą wypłaciła mi firma ubezpieczeniowa jako odszkodowanie ja ich NIE POLECAM .Uważam że nie do końca są uczciwi, to moja ocena .Być może usuną ten wpis ale ja mam na to wszystko dowody i mówię prawdę a poszkodowanym w wypadkach polecam pójść do prawnika w swoim mieście i tam szukać pomocy .

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Joanna
 Opinia

Jak natomiast oceniasz przebieg przeprowadzonej rozmowy kwalifikacyjnej? Czy zechcesz udzielić kilku wskazówek osobom przygotowującym się do rekrutacji do Competia Kancelaria Prawna? Zachęcam Ciebie do rozwinięcia tych kwestii i dalszej aktywności na forum.

Pomocna?
TakNie
Joanna
 Opinia

@Bolo niestety nie posiadam informacji o tym czy Competia Kancelaria Prawna poszukuje nowych osób do pracy, ale może warto się z nimi skontaktować i zapytać? @nik65 w takim razie rozumiem, że polecasz tego pracodawcę. Czy możesz dać jakieś rady dla pracowników aplikujących do kancelarii jak się przygotować do rekrutacji?

Pomocna?
TakNie
maciek833
 Opinia

Dostać się tu do pracy nie było łatwo ale cieszę się że mi się udało. Praca często była wyzwaniem, a to jest to co lubię. Zarobki jak dla mnie były dobre, szefostwo rozmawiało z nami na każdy ważny temat, nie było z tym problemów. Ogólnie polecam.

Pomocna?
Tak1Nie
Bolo
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje?

Pomocna?
TakNie
nik65
 Opinia

W competii pracowałem jakieś dwa lata, zdobyłem tu duże doświadczenie, z pracy bylem zadowolony. Co do wynagrodzenia to według mnie było odpowiednie do moich obowiązków, atmosfera w pracy była koleżeńska, szefowie byli otwarci, można było porozmawiać jak był jakiś problem.

Pomocna?
Tak1Nie
Joanna
 Opinia

@Adam nie jestem botem, a moderatorem forum gowork.pl. Zadaje pytania, które mogą pomóc innym użytkownikom zaczerpnąć potrzebną wiedzę o pracy w firmie Competia Kancelaria Prawna. Jestem tutaj dla użytkowników i @Joanna nie zamierzam aplikować. Chciałam tylko pomóc zainteresowanym w przygotowaniu się do takiej rozmowy i zniwelować ich stres.

Pomocna?
TakNie
Marek
 Opinia

Witam, Czy przedstawiciel handlowy w Cimpetii dostaje jakas podstawę i potem prowizję? Jak to jest?

Pomocna?
TakNie
Patryk
 Opinia

Może wiecie coś w temacie nowych ofert pracy?

Pomocna?
TakNie
adiqqq
 Opinia

Kancelaria Competia jest dobrym pracodawcą, jestem pracownikiem firmy od roku i choć nie było łatwo się dostać cieszę się że ich wybrałem. Z szefami zawsze można porozmawiać, na każdy temat. Atmosfera nie jest spięta, traktujemy siebie wzajemnie na równi, nie ma wywyższania się.

Pomocna?
Tak1Nie
wiktor77
 Opinia

Pracowałem w firmie jakiś rok czasu, przełożeni byli otwarci na rozmowę i uwagi, atmosfera panowała przyjemna. Wynagrodzenie jak dla mnie odpowiednie. Nie było łatwo się dostać ale cieszę się że miałem okazję pracować w tak dobrym zespole.

Pomocna?
Tak1Nie
Marek
 Opinia

Podpowiedzcie czy kancelaria prowadzi aktualnie rekrutację?

Pomocna?
TakNie
qqq
 Opinia
@Marek 15.04.2018 19:23

Przygotuj sie bo zawsze jest bardzo duzo chętnych i ostre wymagania. Przyjmują najlepszych

Pomocna?
TakNie
gość
 Opinia
@qqq 03.05.2018 00:38

Prawda, Competia ma bardzo trudny proces rekrutacji. Zawsze duzo zainteresowanych i wysoko zawieszona poprzeczka. Byle kto bez wiedzy, doświadczenia czy wysokich wynikow nie ma szans

Pomocna?
TakNie
Damian
 Opinia

Praca w tej firmie to sama przyjemnosc :) Dobre wynagrodzenie, swietna atmosfera i naprawde fajna rozwijajaca praca. Ciezko bylo sie dostac, ale starania zostaly wynagrodzone :)

Pomocna?
TakNie
Adrianna
 Opinia

Bardzo zalezalo mi na pracy w tej kancelarii dlatego kilkukrotnie podchodzilam do rekrutacji, ktora jest naprawde ostra. Musialam sporo sie dodatkowo przygotowywac, bo faktycznie konkurencja jest ciezka. W koncu sie udalo i nie zaluje pracy, ktora wlozylam :) Swietna astmofera, mozliwosci rozwoju i przede wszystkim jestem zadowolona z pracy, ktora wykonuje :)

Pomocna?
TakNie
Joanna
 Opinia

@v opowiesz więcej o spotkaniu wigilijnym? Jest to Wasza firmowa tradycja? W jaki sposób ją spędzaliście? @Krzychos skoro nie zgadzasz się to napiszesz jak wygląda praca w biurze Competia Kancelarii Prawnej? @truskaweczka skoro ciężko się dostać to może warto, żebyś dała jakieś wskazówki kandydatom. Będzie wtedy im łatwiej przejść przez ten proces.

Pomocna?
TakNie
truskaweczka
 Opinia
@Joanna 08.03.2018 10:32

Joanna, wybacz ale ja sama przygotowywałam sie do spotkań w sprawie pracy w Competii, nikt mi na tacy nie wyłożył i wskazówek nie dał, tym bardziej ciesze się że się dostałam, bo zasługa tylko moja :) Trzeba być dobrym, mieć porządne CV - tyle Ci powiem :) A Wigilia. tak, tradycja Firmowa, Competia dba o pracownikow- ale jak sie dostaniesz do firmy to poznasz ;)

Pomocna?
TakNie
Adam
 Opinia
@truskaweczka 30.03.2018 00:23

Joanna nie dostanie się do firmy, bo to BOT. Ludzie no troszkę rozumu i ogłady...

Pomocna?
Tak4Nie
bungalow62
 Opinia

Starałem się tu dostać kilka razy i w końcu mnie przyjęli, pracę w tej firmie bardzo lubię, daje mi dużo możliwości samorealizacji. Płaca odpowiednia, mam fajny zespół współpracowników. Jak do tej pory wszystko ok, również przełożeni, warto podjąć pracę w tej kancelarii.

Pomocna?
TakNie
Izabella
 Opinia

Pracuje i jestem zadowolona i z atmosfery i z warunków finansowych i z możliwości rozwoju. A poziom wysoki, ja jestem z siebie dumna że się do Competii dostałam bo dwie moje koleżanki odrzucono

Pomocna?
TakNie
truskaweczka
 Opinia

Pracuje wiec się wypowiem. Dostać sie do firmy łatwo nie jest, potwierdzam. I siedzenie na laurach też nie jest tu mile widziane. Competia ma bardzo wysokie wymagania w stosunku do pracowników i trzeba się wykazać i starać, co niestety wielu osobom się nie podoba i potem narzekają. A tu wymagają i pracować trzeba na wysokich obrotach, ale człowiek stara to jest dobrze wynagradzany i pracuje w grupie naprawdę wyśmienitych prawników i sie rozwija. No cos za coś

Pomocna?
Tak4Nie
morianek78
 Opinia

Pracuję tu od pół roku, dostać się nie było łatwo, raczej nie przyjmują osób mało wykwalifikowanych. Ale jestem z pracy zadowolony i usatysfakcjonowany, realizuję się. Płaca adekwatna do umiejętności, warto tu przyjść.

Pomocna?
Tak1Nie
A.
 Opinia

Miałem okazje kilka miesięcy pracować w Competii, zmiana planów życiowych i przeprowadzka na północ zmusiła mnie do rezygnacji , ale Kancelarie zawsze będe wspominać najlepiej. Dostać się trudno, proces rekrutacji nie jest łatwy ale można być z siebie dumnym jak sie człowiek dowie ze ten proces przeszedł pozytywnie. Competia to dawka pozytywnej motywacji, duże wyzwanie i rozwój, świetne szkolenia. W tych kilku miesiącach nauczyłem się kilka razy więcej niz w poprzednim miejscu pracy gdzie pracowałem 2 lata. Świetny zespół , naprawde tylko profesjonaliści. Miło było być wsród Nich ! Pozdrawiam Zespół A.

Pomocna?
Tak7Nie
ner
 Opinia
@A. 26.01.2018 10:52

W kwestii rekrutacji sie zgodzę - droga przez mękę ;) Ale warto bo pracować w takim miejscu to zaszczyt. Wiele sie można nauczyć i bardzo zawodowo rozwinąć w Competii. Pozdrawiam Kolegę, szkoda ze tak krótko z nami !

Pomocna?
Tak3Nie
Gary
 Opinia
@ner 01.02.2018 00:21

Faktycznie trzeba mieć sporo wiedzy i siły przebicia żeby się dostać. Byle kto w Competii nie pracuje :)

Pomocna?
Tak2Nie
Magas
 Opinia
@A. 26.01.2018 10:52

Chyba coś się zmieniło. Jak rekrutowałem się w zeszłym roku to było bardzo prosto się dostać. Potrzebne były wyniki, by utrzymać się w firmie, a jako przedstawiciel sprzedaży, powiem szczerze ciężko było dostać oczekiwane przeze mnie wynagrodzenie (jakiekolwiek wynagrodzenie). W sumie cieszę się, że już tam nie pracuję, ale pozdrawiam cały zespół.

Pomocna?
Tak6Nie
Pracuś
 Opinia

Pracuję w Competii 2 lata. Najlepszy pracodawca i wspolpracownicy. Super atmosfera. Pomoc na każdym kroku. Szkolenia na najwyższym poziomie. Zdecydowanie polecam.

Pomocna?
Tak6Nie

Zostaw opinię o Competia Kancelaria Prawna - Katowice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Competia Kancelaria Prawna

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny