Pfeifer und Langen Polska S.A.
2 15 6 1

Opinie o Pfeifer und Langen Polska S.A.

Obchód

Ludzie w firmie normalni czasami zdarzają się jakieś odchyly od normalności. Kierownictwo tragedia. Jeden głupszy od drugiego. Zatrudniają się jako elektryk mechanik czy automatyka a robisz to co sprzątaczka nawet gorzej bo jeszcze musisz awarie usuwać i sprzątać po błędach innych. Za wszystko czasami dadzą jakąś "łapówkę" w formie karteczek dziękuję żebyś miał chce wrócić do zakładu. Zarobki mizerne. W firmie toleruje się mobbing, molestowanie. Dyrektor oddziału Gostyń zamiata wszystko pod dywan. Kobiety sezonowe molestowane zwalnia, na mobbingu przymyka oko dopiero pismo do związków przyniosło efekt. Kierownik działu zalewa sprawę mobbingu. Jedyne co trzyma starszych pracowników to lecia i wiek w jakim są dla młodych nic i często odchodzą. Taka firma a zero poszanowania dla pracownika zatrydniasz się na jakieś stanowisko a robisz wszystko co kierownik każe jeśli nie do ukarania. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zabrać się za kierownictwo bo oni psują całą atmosferę. Nie zamawiają narzędzi i części a następnie pretensje że czegoś nie mamy. Brak wykształconych ludzi na odpowiednich stanowiskach.

Małgorzata
@Obchód 14.11.2018 17:46

Oczywiście możesz mieć negatywną opinię o pracy w danym miejscu, ale bardzo proszę o wypowiadanie się w kulturalnym tonie i nieobrażanie nikogo. Szanujmy się wzajemnie! Piszesz o niepokojącej kwestii, jaką jest mobbing - jeśli takie działania faktycznie miały miejsce, to możesz to zgłosić poprzez kliknięcie w baner "Zero tolerancji" na naszym forum - tam znajdziesz więcej szczegółowych informacji na ten temat. Czy aktualnie jesteś jeszcze zatrudniony w Pfeifer und Langen Polska, czy już nie jesteś związany z firmą?

Obchód
@Małgorzata 15.11.2018 15:33

Nie już dawno oboscilem mury tego zakładu

anonim
@Obchód 28.11.2018 23:14

Jakość Ci nie wieżę.

Małgorzata
@anonim 03.12.2018 18:41

A Ty jesteś obecnie zatrudniony w tym miejscu? Skoro już wypowiadasz się w tym wątku to napisz proszę, jak oceniasz tego pracodawcę. Może jakieś warunki specjalnie Ci odpowiadały - atmosfera, zarobki, lub godziny pracy? Zachęcam do merytorycznej opinii.

Mały
@Obchód 14.11.2018 17:46

Niestety również muszę się zgodzić z negatywną opinią, wymagana ogromne a płaca nie adekwatna. Obiecywane podwyżki a była rekalkulacja, która nie objęła wszystkich pracowników. Zarząd cały czas zastanawia się jak przyciągnąć młodych do fabryki i ich zmotywować do pozostania w niej a Nowym nie da grosza przy rekalkulacji, uzasadniając ze się nie należy. Słabe działania firmy.a wcześniej wymienione kartki "dziękuję " to mit jak pieniądze z komunii. Niestety mobig to prawda ! I przykro to stwierdzić Ale nawet od szefa małego. Zamiast krzyczeć na sterowni i wyładowywać swoje frustracje powinien ugryźć się w język i przekazać te informacje kierownikom zmianowym a oni dalej w należyty sposób. Ale niestety Tak tak nie jest.

Małgorzata
@Mały 15.12.2018 08:18

Mówisz o "nieadekwatnej" płacy do wymagań pracodawcy. Jaki więc jest mniej więcej poziom zarobków teraz, a na jakim, według Ciebie, powinny się one plasować, aby pracownicy byli z nich zadowoleni? Ciekawa jestem, czy jest szansa na to, aby każdy otrzymał znaczną podwyżkę w Pfeifer und Langen Polska.

ROBOL

Wielkie niemieckie(usunięte przez administratora)w łapach polskich volksdeutrzy. Kazdy z trochę lepszej gliny ulepiony słubowe auto pod chałupą i na wczasy.A kogo interesuje robol jak i czym dojedzie. Za dawnych lat dyrektor miał samochod słuzbowy z kierowca,ktory miał garaż w firmie. Teraz robola mają gdzieś.Dawniej były wieże wartownicze a teraz kamery.Tylko to się zmieniło

Ważne!!!

T-P kto pracuję to wie kto to (usunięte przez administratora)jakich mało nie szanuje ludzi. Patrzy się na pracownika sezonowego jak na śmiecia. Mobbing. Jeżeli tak będzie robił to wyjdzie z zakładu i straci zęby.

Agent
@Ważne!!! 30.11.2018 15:13

Jeśli o tego Pana chodzi to szkoda w ogóle zachodu na niego trzeba jego sprawę ruszyć gdzieś indziej wyżej a nie w zakładzie. Jego osoba jak i innymi osobami nad nim mogą się zająć odpowiednie organy np. Inspekcja Pracy. Albo ruszyć przy najbliższej okazji temat z zarządem.

hwetpe

Bardzo małe poszanowanie dla pracowników za ich ciężką pracę fizyczną oraz śmieszne karteczki w ramach podziękowań. Bałagan panuje również na pakowni w Srodzie gdzie szefem jest TS, którego koledzy z poprzedniej firmy opisali tutaj: https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,26881,3

Małgorzata
@hwetpe 17.11.2018 13:59

O jakich karteczkach dokładnie piszesz? Mógłbyś napisać coś więcej na ten temat na forum? Nie powinniśmy natomiast wypowiadać się o konkretnych osobach związanych z firmą, a po prostu o pracodawcy i oferowanych przez niego warunkach. Czego oczekuje Pfeifer und Langen Polska od osób chcących podjąć pracę w tym miejscu?

Małgorzata

@bar, wypowiadasz się w wątku dotyczącym pracy w Pfeifer und Langen Polska w Poznaniu, rozumiem więc, że jesteś w jakiś sposób związany z tą firmą. Pracujesz lub pracowałeś w tym miejscu? Jaka jest Twoja opinia na temat tego pracodawcy? Zachęcam Was do dodawania swoich opinii na temat pracy w Pfeifer und Langen Polska w Poznaniu. Jak oceniacie tego pracodawcę i oferowane przez niego warunki?

Zakochana

Mi się praca bardzo podoba i znalazłam przyszłego męża ????????????????

Pabieda
@Zakochana 05.01.2018 07:28

Ty pytasz czy męża znalazłaś? To nie wiesz panno?

bar
@Zakochana 05.01.2018 07:28

żenada...

Małgorzata

@:-D, co ma na celu Twój komentarz? Nie wydaje mi się, aby był związany z wyrażeniem swojej opinii na temat pracy w Pfeifer und Langen Polska. Jak aktualnie przedstawia się sytuacja pracowników w tej firmie? Czy prowadzone są w niej obecnie jakieś ciekawe rekrutacje? Polecacie aplikować?

Małgorzata

@Mnie też usuń Pani Małgorzato, to administrator forum decyduje o tym, które komentarze należy usunąć. Ja jestem moderatorem, a moją rolą jest aktywizacja uczestników dyskusji. Jakie widzicie plusy i minusy pracy w Pfeifer und Langen Polska?

:-D
@Małgorzata 12.07.2018 22:48

Wielka Pani od której nareszcie "coś zależy" Bravissimo!

Małgorzata

Chciałabym zaznaczyć, że forum GoWork.pl służy wymianie rzetelnych i merytorycznych opinii na temat pracodawcy, jakim jest Pfeifer und Langen Polska z Poznania. Wszystkie komentarze nie mające związku z tematem oraz te niezgodne z obowiązującym na forum regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin ), zostaną usunięte przez administratora.

Mnie też usuń Pani Małgorzato
@Małgorzata 03.07.2018 15:50

No to raczej post "Zakochanej" nadaje się do usunięcie, raz że nie na temat, a dwa -kogo to obchodzi że wychodzi za mąż jakaś rzekoma pracownica?

Administrator

Są na forum jacyś pracownicy firmy Pfeifer und Langen Polska S.A.? Jakie zalety wymienicie pracodawcy?

anonimowa

Była to chyba najdziwniejsza i najbardziej nieprofesjonalna rozmowa o pracę na jakiej byłam. Rozmowa telefoniczna jak najbardziej okey, miła i konkretna. Gorzej było twarzą w twarz. Pani rekruter, na wstępie , od razu bez opisu firmy, bez opowiedzenia o stanowisku, nie było żadnego tzw. "small talk" - wręczyła mi jakieś testy, po czym miałam zawołać przez biuro że skończyłam. Po chwili przyniosła mi test w stylu jak to określiła " kangura " ( czy ja jestem w przedszkolu)? I również poprosiła bym zawołała ja skończę, tak też zrobiłam. Czułam się trochę jak na egzaminie :) Dzień dobry, tutaj karteczka, jak pani skończy proszę zawołać, dziękuje, do widzenia.... Ogólnie rozmowa była.. dziwna? Uważam, że na takie stanowisko na jakie aplikowałam, nie potrzeba nie wiadomo jakich doświadczeń (takowe miałam na marginesie) a miałam wrażenie że aplikuje na coś co jest tak wyjątkowe ... Niestety takie rekrutacje się jak widać zdarzają. HR-y dwoją się i troją by wymyślać niestworzone metody na zatrudnianie pracowników. Mnie metoda tej firmy bardzo zniechęciła. Chodziłam na rozmowy na wyższe stanowiska i takich akcji nie było :) Oczywiście, Pani miała zadzwonić na następny dzień i tak już mija trzeci tydzień. Niesmak pozostał. Nie wiem jak ocenić pracodawcę, bo nie tylko HR tam siedzi, są też na pewno super ludzie.

anonymous
@anonimowa 09.10.2017 17:55

Ponadto podczas rozmowy jest informacja, że pracownika potrzebują niemalże od zaraz, a ogłoszenie pojawia się po raz kolejny na przestrzeni 4 miesięcy. Mnie to daje do myślenia.

anonimowy

Wśród pracowników dział kadr, którzy mają na twarzach wypisane "co ja tutaj robię", w Środzie Wielkopolskiej można trafić na coś wyjątkowego. Aplikując na stanowisko najbardziej zbieżne z wykształceniem można otrzymać telefon z propozycją innego stanowiska, które może nie wymaga wyższego wykształcenia, ale za to wymaga dużo więcej specjalistycznych umiejętności, i które wg rekrutera jest dla Ciebie bardziej odpowiednie. W tym samym czasie pojawia się natomiast ogłoszenie, które już ze wszystkich jest najbardziej po linii z wykształceniem - ale tego już ta sama pani rekruter nie widzi. Idąc na rozmowę w sprawie stanowiska, które rekruter sam tobie podsunął, zadaje (prócz szeregu oklepanych formułkowatych pytań żywcem z internetu) pytanie, dlaczego wybrał pan akurat to stanowisko (nie wypadałoby chyba odpowiedzieć "bo mi je pani podsunęła". Zresztą, może już nawet o tym nie pamiętała?). Na drugim spotkaniu, dodatkowo w asyście kierownika działu i z nadzieją, że pani rekruter wie, co robi dając mnie na taką ofertę, idę z nastawieniem, że będzie szansa się przynajmniej nauczyć czegoś nowego. Jednak pani rekruter nie przewidziała, że na stanowisko, na które mnie skierowała ośmieszę się (była przecież po pierwszej rozmowie ze mną, miała w ręce CV, zadawała pytania - nie moja wina, że to były pytania z internetu) - i tak też się stało. W tym samym dniu miałem też rozmowę na to drugie stanowisko. Zaprowadziła mnie tam pani rekruter, w drodze do miejsca objaśniając tym razem (uwaga), że ta oferta, którą mi podsunęła była mniej adekwatna do tej drugiej (którą nomen omen sam wybrałem z tego, co tam w ogóle było). Jak gdyby nigdy nic :) Na szczęście w trakcie tej ostatniej rozmowy oszczędziła mi pani rekruter kolejnych pytań o to samo. Ale jak obiecała odpisać w ciągu dwóch tygodni w sprawie rezultatu rekrutacji, tak nie odpisała. Takich mamy rekruterów w polskich przedsiębiorstwach. Wystawiłem ocenę "dobry", bo byłoby niesprawiedliwie oceniać fachowców, techników, pozostałe zaplecze techniczne i profil działania firmy po rekruterach. Ale osobiście uważam, że rekruterzy to najsłabsze ogniwo wielu firm.

Anka

Piszę pod pseudonimem. Procuje od pewnego czasu ok 2 lat. Opiszę co się dzieje ale nie z punktu widzenia "pracodawca" lecz stosunków miedzy pracownikami. Otóż cukrownia to wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla zdradzających i przypadkowego seksu. Nie radzę kobietom podejmować tam pracy - zwłaszcza w Dziale Surowcowym i na pakowalni. Faceci sa namolni (zwlaszcza kierowcy wożący cukrówy). Pełno tu propozycji wprost dotyczacej seksu! Do obrzydzenia!!! Nigdy nie spotkalam takiej firmy gdzie tan nisko poważa sie kobiety! Od kierownictwa, po najniższy pion pracowników - wkoło sami "ruchacze". Przepraszam za zwroty, ale inaczej tego nazwać nie potrafię. ODRADZAM PRACĘ W CUKROWNI.

bar
@Anka 02.11.2015 23:11

To prawda! Poza tym marna płaca...

admin

Wiele osób jest zainteresowanych zatrudnieniem w firmie Pfeifer und Langen Polska S.A.. Ich decyzja może zależeć od ciebie. Komentuj na naszym forum.

Zostaw opinię o Pfeifer und Langen Polska S.A. - Poznań

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pfeifer und Langen Polska S.A.