Geofizyka Toruń Sp zoo

Adres: Chrobrego 50, 87-100 Toruń

NIP: 8792046601 KRS: 0000425970

Geofizyka Toruń Sp zoo
2 1184 3587 5 1

Opinie o Geofizyka Toruń Sp zoo

Filtruj opinie po kryteriach:

Excalibur
 Opinia

Czemu tak cicho w Polsce? Koniec kasy z góry?

Pomocna?
TakNie
Pytanie od praowniz grupy
 Opinia
@Excalibur 21.06.2019 08:17

Czy ktoś wie, czy może podpowiedzieć. GT nie ma pracy. Wszystkie grupy stoją Czy pracodawca może wysyłać pracowników na urlopy już bieżące ? (zalegle urlopy kazano juz wykorzystać wczesniej). Czy po skończonym urlopie muszę iść na WZG awansem czy nalezy sie postojowe? (czyli pełna pensja zasadnicza).

Pomocna?
Tak6Nie
PGNIG
 Opinia
@Pytanie od praowniz grupy 28.06.2019 19:09

Jak już jesteśmy w tym temacie to czy ktoś wie gdzie są pieniądze dla pracowników od PGNIG na tzw. wczasy +500 zł. W innych firmach były wyplacane 15 czerwca. W GT pewnie to wygląda tak czerwiec lipiec kończyły się ludzią umowy. Komu nie przedłuża ten nie dostanie i pieniądze zostają w firmie. Okradanie ludzi w biały dzień z pieniędzy, godzin i urlopów !!!!!

Pomocna?
Tak1Nie
Obserwator
 Opinia

Praca na Węgrzech to totalne dno. Spanie w stodole , jedzenie jak dla dzieci a nie dla chłopów co pracują 12h w polu. wypłata miesięczną 2/3 polskiej za dwa tyg. Godzin ponad 300 a na następny miesiąc dalej brakuje paranoja

Pomocna?
Tak17Nie
Dino
 Opinia
@Obserwator 16.06.2019 17:40

Wypłata na kontrakcie zagranicznym za miesiąc po 12 h z sobota i mniej niż w Polsce na odsiadkach płatne 60 % za nadgodziny to jest przekręt jedzenie to śmiech

Pomocna?
Tak15Nie2
reg
 Opinia
@Obserwator 16.06.2019 17:40

I w końcu zaczęło się normalne narzekanie.Panowie chyba,nie liczyliście na zyski albo skrajną przyzwoitość GT wyjeżdżając do naszych bratanków?Pamiętajmy,że pracujemy w firmie,która jest krzewicielem ideologii trzech słów: obłuda,fałszywość i wyzysk.

Pomocna?
Tak15Nie
Byly pracownik
 Opinia
@Obserwator 16.06.2019 17:40

To dlaczego nie zawiadomicie PIP ? Każdemu pracownikowi należą się godziwe warunki pracy i płacy czy to e kraju czy oddelegowanemu za granicą. Co masz na myśli pisząc ze brakuje godzin? Jesteś na WZG awansem? W nomenklaturze kodeksu pracy nie ma czegoś takiego. Jeśli Pracodawca nie zapewnia pracy to należy się tzw postojowe. Jeśli GT jeszcze o tym nie wie o to PIP chętnie przypomni...

Pomocna?
Tak8Nie1
Radek
 Opinia

Keledzy ja pracowalem na grupie wietniczej tak samo jak mój ojciec na sesmike jeździłem z nim na początku lat 90 tych nigdy nie narzekał em zarobki słabe fakt zależy od stsnowiska

Pomocna?
TakNie12
reg
 Opinia
@Radek 28.05.2019 00:09

I tak z pradziada,ojca i syna utrzymuje się taki kołchoz jak GT,nie narzekając na nic...

Pomocna?
Tak13Nie
Bolek
 Opinia

Jedziemy na Węgry huuuurrrraaa!!!!!

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Reg
 Opinia
@Bolek 11.03.2019 10:46

Super będą nam płacić w forintach.

Pomocna?
Tak5Nie1
Bolek
 Opinia
@Reg 11.03.2019 20:07

Kwoty będą za to duże

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ja
 Opinia
@Bolek 11.03.2019 10:46

Nooo, chyba Ty

Pomocna?
TakNie1
Xxx
 Opinia
@Bolek 11.03.2019 10:46

I tak są tacy lizi (usunięte przez administratora) co mało się nie (usunięte przez administratora)za wyjazdami za granice chociarz wypłaty tam są gorsze niz na tematach w polsce

Pomocna?
Tak6Nie1
reg
 Opinia
@Xxx 22.05.2019 09:02

Masz rację to są tzw. (usunięte przez administratora)-włazy i namaszczeni wazeliną.

Pomocna?
Tak5Nie1
Jarooomin
 Opinia

Dno totalne,brak szacunku do pracowników ze stażem,wynagrodzenie to jałomużna i przekręty na zagranicznych a głównie w Niemczech kontraktach.

Pomocna?
Tak33Nie
Maciej
 Opinia
@Jarooomin 01.02.2019 14:05

Jałmużing i przekręting to bardzo poważne oskarżenia. Jeśli masz na nie jakieś dowody, powinieneś zawiadomić CBA i ABW.

Pomocna?
Tak4Nie1
GK
 Opinia
@Maciej 03.03.2019 14:14

Szkoda że Geofizyce Krakowskiej nie pomogły zgłoszenia

Pomocna?
TakNie
Kopalniok
 Opinia

A (usunięte przez administratora)smutny też dostał podwyżkę?

Pomocna?
TakNie
Ziećszwagra
 Opinia

Ciekawe czy ktoś zauważył, że wyswietlana tu gwiazdkowa ocena GT sukcesywnie spada. Jakieś pół roku temu było to jeszcze 3,6 dzisiaj to już 2,5. Czyli idzie ku lepszemu ????

Pomocna?
Tak3Nie1
2
lom
 Opinia
@Ziećszwagra 24.03.2019 23:07

Co tak cicho na portalu?? Wszyscy wyjechali na Hungary,a może większą część ludzi pozwalniali??

Pomocna?
Tak1Nie
nic to
 Opinia
@lom 26.04.2019 21:52

Chyba po tych podwyzkach pensji jesze sa w szoku i licza kase ??????

Pomocna?
Tak1Nie
Pepsi
 Opinia

Nadciąga straszny kataklizm. Doszły mnie słuchy, że zarząd chce podnieść wynagrodzenia, a to znaczy, że nieugięty optymalizator kosztów skapitulował pod naciskiem rozochoconej dobrobytem dzikiej hordy. A było już tak pięknie. Powoli zaczynaliśmy eliminować gnuśny i roszczeniowy ze swojej natury czynnik ludzi i zastępować go prezentacją w power poincie. Wygląda na to, że jedynie w moim dziale panuje normalność, bo od lat nikogo nie zatrudniamy i z każdym kolejnym odchodzącym emerytem oszczędzamy niewyobrażalne sumy na papierze toaletowym.

Pomocna?
Tak14Nie16
Montezuma
 Opinia
@Pepsi 11.03.2019 22:04

Prędzej bym się spodziewał końca świata niż podwyżek w Geofizyce... A tak nawiasem mówiąc to jestem ciekaw, czy jest komu dać tę podwyzke, bo jak patrzę to większość pracowników pracuje u konkurencji...

Pomocna?
Tak15Nie
Pepsi
 Opinia
@Montezuma 13.03.2019 19:18

Do konkurencji odchodzą najsłabsze ogniwa, które nie potrafią robić "looking for challenges", czyli zaplanować tak wydatków, żeby wypłata wystarczyła na cały miesiąc. Prawdziwa stal wykuwa się w ogniu przeciwności losu, co czyni GT prawdziwą hutą talentów.

Pomocna?
Tak7Nie17
reg
 Opinia
@Pepsi 14.03.2019 14:48

Bardzo Ci współczuję tych wypowiedzi i zastanawiam się czy masz zespół Downa wrodzony czy nabyty?

Pomocna?
Tak18Nie5
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Olisarty
 Opinia
@Pepsi 14.03.2019 14:48

Już jakiś czas nie pracuje i zastanawiam się czy dalej za 15 złotych można nocleg znaleźć.

Pomocna?
Tak4Nie
Pepsi
 Opinia
@reg 14.03.2019 18:35

Z tego co widzę, zastanawianie się jest w Twoim przypadku czynnością niosącą ryzyko udaru, więc aby przerwać te ryzykowne popisy, już Ci mówię jak jest - jedynym sposobem, żeby mieć nabyty zespół Downa jest kupienie Twoich fotek.

Pomocna?
Tak7Nie13

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bolek
 Opinia
@Pepsi 14.03.2019 14:48

Nie huta talentów a przechowalnia gluptakow

Pomocna?
Tak9Nie
Reg
 Opinia
@Pepsi 15.03.2019 00:00

Tak myślałem, że Twoim idolem jest Corcy Thatcher. Więc następnym razem zanim coś napiszesz,obejrzyj sobie serial Dzień za dniem a wtedy przejdziesz na bardziej artystyczną inwencję twórczą.

Pomocna?
Tak10Nie1
Olisarty
 Opinia
@Reg 15.03.2019 17:08

Reg zabolało Cię widzę, że ktoś pisze prawdę... Na tym forum każdy może się wypoaiedziec, więc nie obrażaj osób niepełnosprawnych... Bo ta wypowiedź nie jest godna osoby myslacej.

Pomocna?
Tak3Nie4

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Olisarty
 Opinia
@Pepsi 15.03.2019 00:00

Hahaha padłem

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Matte
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pepsi 14.03.2019 14:48

W biedronce na kasie lepiej zarabiają

Pomocna?
Tak8Nie
1234
 Opinia

A jak sobie radzi GT w interpretacji karpat????

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
dfg
 Opinia
@1234 27.01.2019 16:54

Ojciu, ojciu, problem z poprawkami statycznymi?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karpaciarz
 Opinia
@1234 27.01.2019 16:54

Tak, że Karpaty mogą im naskoczyć

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xbahd
 Opinia

Witam jak wygląda praca kierowcy. Jakie wynagrodzenie? Jak. Wygląda płaca za delegacje

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
gtr
 Opinia
@Xbahd 30.01.2019 13:22

przyjmij sie do zobaczysz defender (usunięte przez administratora) sam go remontujesz poznasz darka ciech. rysia nowowiejskiego no i (usunięte przez administratora)- be be a na koniec tematu dostaniesz kopa w (usunięte przez administratora) o ile sie nie zabijesz jak cie się koło odkryci

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Byłypracownik
 Opinia

Witam czy ktoś może ma jakąś informacje na temat Nakazu z PIP-u o wypłacaniu pieniędzy za nieprawidłowe naliczanie nadgodzin pracownikom z grup sejsmicznych? Doszły mnie słuchy że coś takiego jest ale nie mam żadnych konkretów może ktoś coś wie?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
dfg
 Opinia
@Byłypracownik 07.01.2019 18:53

Jeśli godziny zostały oddane jako wolne w ramach rozliczenia "harmonogramu dwunastogodzinnego", czyli równoważnego czasu pracy, to nie masz prawa do dopłat. Zawsze możesz zadzwonić do pracodawcy. Z tego co mi wiadomo, to beneficjentom wyroku sądowego - wypłacono.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
dfg
 Opinia
@dfg 17.01.2019 19:51

Jak dostałeś wypłatę za godziny nie oddane w naturze, to się upominaj, a jak dostałeś w naturze, to siedź cicho i nie siej zamętu ;)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
rem
 Opinia

(usunięte przez administratora) Kiedyś defenderem przelatywałem to w locie ale Rysiu Nowowiejski mnie zwolnił !!!

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kierownik
 Opinia
@rem 19.01.2019 17:00

Śrem :) Aj działo się...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
IO
 Opinia

Cześć, na jakie zarobki można liczyć jako Inżynier Operator w BGW? System pracy 2/2? Jak atmosfera w pracy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
reg
 Opinia
@IO 04.01.2019 00:16

Przeczytaj sobie kilka komentarzy i uwierz 95% prawdziwych negatywnych postów nie napawa by w tej firmie się zatrudnić.Lepiej sobie odśpiewaj starą pieśń błagalną.....Od głodu,chłodu,ognia,wojny i pracy w geofizyce toruń zachowaj Nas Panie.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nic to
 Opinia
@IO 04.01.2019 00:16

czlowieku kto mial odrobine honoru i ambicji dawno olal ta firme,reszte niepokornych usunieto wszechobecnym mobbingiem.Firma rzadza bezwzgledni autokraci w oparciu wiernopoddanczy system kadry zarzadzajacej na wszystkich szczeblach.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
IO
 Opinia
@IO 04.01.2019 00:16

A możecie coś powiedzieć o systemie pracy? Jaki pieniążki można dostać na początek, jakie umowy? Nie ma chyba firmy z grupy PGNIG w której ludzie by nie narzekali ...

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
IO
 Opinia
@IO 04.01.2019 15:45

Można się tam czegoś nauczyć?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Montezuma
 Opinia
@nic to 04.01.2019 14:16

Trafione w sedno. Na każdym szczeblu zarządzającym niestety pracują giermkowie, którzy robią wszystko pod dyktando swoich guru. Nawet jeśli wiedza, że nie mają racji to i tak zrobią wszystko żeby zachować swój (usunięte przez administratora) stołek. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maciej
 Opinia
@nic to 04.01.2019 14:16

W swoim wpisie zarzuciłeś firmie Geofizyka Toruń poważne przestępstwo, jakim jest mobbing. Tego typu oskarżenia nie powinny pozostać nieuzasadnione, dlatego zachęcam Cię, abyś podał konkretne przykłady sytuacji, których doświadczyłeś w tym miejscu pracy potwierdzających Twój wpis. Zachęcam.

Pomocna?
Tak2Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Henioslaa
 Opinia

Po tak długim okresie pracy w kraju i za granicą. Olali nas. Mówię za większość. Tak się nie robi. Brak przedłużenie umów . To nie fair.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bolek
 Opinia
@Henioslaa 03.01.2019 15:47

Ha ha haaaa

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tomek.
 Opinia

Mieciu. Wszystkiego naj naj z okazji imienin. Życzę.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Henioslaa
 Opinia

Szanuję tam parę osób bardzo. Pana M mojego kier. transportu. Pana L. Kierownika grupy (pseudonim) i Pana CH(pseudonim) Pana A. Pozdrawiam Piotra, Jamnika , Adama i wszystkich znajomych. Oczywiście Panią Iwonkę i Elę. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wali 10
 Opinia

Witam . Jak wszyscy chyba zadowoleni przed świętami . Zwłaszcza Ci co dostali tel z kadr i usłyszeli niestety nie przedłużamy Panu umowy ...... dla wszystkich zainteresowanych niech was Bóg broni żeby się przyjmować do GT . Firma bogata ale mało płaci (po przeliczeniu wszystkich kosztów ludzie w biedronka zarabiają o wiele lepiej ) , obiecuję niwiadomo co a na posiłek pracowniczy przeznacza aż 11 zł , i można wymieniać jeszcze wiele wiele negatywów.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bimber
 Opinia
@Wali 10 22.12.2018 09:56

Kilka lat temu też dostałem taki telefon i wyszło mi to na dobre... i wcale swieta nie były smutne. Podziwiać tylko jakim sk... trzeba być żeby zwolnić człowieka przed świętami. Wspomnicie moje słowo. Wyjdzie to Wam na lepsze.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
reg
 Opinia

Ten temat Wolin to podobno robimy w tej mniej opłacalnej części,bo nasi mądro głowi nieudacznicy kadry menadżerskiej przegrali prace na morzu.Cóż widać,że już zadowalają ich ochłapy z Pańskiego stołu.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rozumny ;)
 Opinia
@reg 19.12.2018 12:57

widać, że Firmy Światowe - kanadyjskie CEP (nie rozdające tematów z klucza wyboru poprawności państwowego PGNiG i Orlen) stawiają na konkretne doswiadczenie maluteńkich, nierodzinnych, nienadmuchanych przerostem zbędnych biurowych trolli i dogadują się z merytorycznymi gośćmi z Pro-GK. Obserwuję progres Pro-GK na Linkedin, odkąd pogoniliśmy GK i zdumiewa mnie pozytywnie ich rozwój i nowe przedstawicielstwa (teraz otworzyli się w Omanie). Gdzie są chłopcy z naszego PR, inwestycji i menadżerki ? ;)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik.
 Opinia

A co z ,, Barbórką,, w tym roku. Kiedy będzie wypłacana ? Wie ktoś?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
abc
 Opinia
@Pracownik. 30.11.2018 16:08

Barborka dopiro czwartego, a ty taki nerwowy. Do pirwszego brakło?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xxx
 Opinia
@Pracownik. 30.11.2018 16:08

Na swiętego dygdy co go nie ma nigdy

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maciej
 Opinia
@Xxx 05.12.2018 10:12

Możecie napisać, jakiego rzędu jest to kwota, którą ma wypłacić firma Geofizyka Toruń? Czy poza tym dodatkiem jest jeszcze jakiś dodatek świąteczny? Zbliżają się święta Bożego Narodzenia ciekawi mnie, czy firma w Wigilię normalnie funkcjonuje, czy pracownicy mają wolne? Będę wdzięczny za informację na ten temat.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ktosiek
 Opinia

Witam. Kiedy zaczną wypłacać wyrównania odnośnie nakazu PIP? Wie ktoś ?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mil
 Opinia

Gdzie tetaz GT pracuje? Są jakieś tematy w Polsce?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nick
 Opinia

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: zejść ze stanowiska

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iwona
 Opinia

@nikt, zarzuciłeś firmie Geofizyka Toruń poważne przestępstwo, jakim jest mobbing. Z racji tego, że wypowiadamy się na forum publicznym to muszę Cie zapytać, czy na pewno to zjawisko występuje w firmie? Możesz przedstawić przykłady, które potwierdzą to, co napisałeś w swoim komentarzu? @anonymous, jak uważasz, są szansę na to, aby w przyszłości nastąpiły zmiany, które zmienią politykę firmy Geofizyka Toruń w tym zakresie?

Pomocna?
Tak7Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@Iwona 18.09.2018 09:34

Szansa jest. Wystarczy zmienić ludzi, którzy taką politykę kreują. Potrzebny jest dobry menadżer z planem, a nie koleś z zaburzeniami obsesyjno-kompulsywnymi na punkcie cięcia kosztów.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Senior
 Opinia
@Iwona 18.09.2018 09:34

Mobing to jest dopiero na grupie sejsmicznej Pl 157 Lubaczów u kierownika (usunięte przez administratora) ale nikt nie wezmie sie za niego zeby przestał tak traktowac ludzi jak śmieci .Bo najwazniejsze są zyski firmy a nie pracownicy...

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maciej
 Opinia

Domyślam się, że możesz być zdenerwowany i rozżalony opisanymi przez Ciebie sytuacjami, jednak proszę, abyś na przyszłość cenzurował wulgarne słowa. Wracając do tego, co napisałeś, to zjawisko mobbingu to poważny zarzut względem firmy Geofizyka Toruń. Jeżeli rzeczywiście masz potwierdzone informacje na ten temat, to zachęcam, abyś skorzystał z nowej funkcji na forum, dzięki której możesz zgłosić i potwierdzić, że rzeczywiście to zjawisko tam występuje.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nikt
 Opinia
@Maciej 10.11.2018 17:39

Występuje występuje, kto pracuje kilka lat to zna to doskonałe! Ile razy pracownicy byli zastraszani że umowy nie zostaną przedłużone i nie będzie dla nich pracy jak nie zostaną dłużej na grupie co oczywiście się zwyczajnie nie opłaca bo nadgodziny są gow.. warte. A ile to razy przelozeni mścili się na pracownikach jeżeli ten próbował się postawić przeciw głupim pomysłom kadry?! Człowiek myślący który ma swoje zdanie w tej firmie jest traktowany gorzej niż bezpański pies.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maciej
 Opinia
@Nikt 14.11.2018 19:01

Jeżeli jesteś kolejną osobą, która potwierdza fakt, że w firmie Geofizyka Toruń stosowany jest mobbing wobec pracowników to tak samo, jak w poprzednim komentarzu zachęcam, aby przedstawić to poprzez odpowiednie argumenty wykorzystując nową funkcję na forum gowork.pl. Przedstawione przez Ciebie zjawisko jest bardzo niepokojące i należy z nim walczyć, aby na przyszłość wyeliminować podobne przypadki.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kadrzyca
 Opinia
@Iwona 18.09.2018 09:34

Pani Iwono! Zjawisko mobbingu było i jest powszechne w firmach bez względu na ich własność. W firmach prywatnych, gdzie pracodawca bezpośrednio ponosi straty materialne (gorsza wydajność pracy, błędy) i ludzkie (odejścia często lepszych, bardziej kompetentnych pracowników), mobbing jest eliminowany i "ścigany" przez samego pracodawcę bo przecież i on ponosi konsekwencje gorzej (organizacyjnie i finansowo) funkcjonującej firmy. Zupełnie inaczej wygląda to w przypadku spółek ze 100% udziałem skarbu państwa, kiedyś zwanymi "zakładami państwowymi". Kto i jak nimi "zarządzał za komuny" nie ma sensu się rozpisywać. Najgorsze, że w przypadku PGNiG-u niewiele na tym polu się zmieniło :-) a Toruńska Geofizyka jak w soczewce odbija wszystkie najbardziej destrukcyjne ekonomicznie i politycznie "przemiany" i "zmiany", wprowadzane przez kolejne pookrągłowe rządy (bardzo świadomie i w wyznaczonym kierunku). Nie trzeba rozwodzić się na temat wszystkich możliwych przypadków, które powodowały i powodują, iż w GT również kodeksowe przepisy mające ukrócić mobbing są praktycznie martwymi przepisami. Wystarczy ograniczyć się wyłącznie do odpowiedzi na pytania: jak są powoływane i oceniane zarządy spółki? jak i kiedy są odwoływane? jaką odpowiedzialność ponoszą? jak i w czyim "interesie" funkcjonują związki zawodowe? i.... i..... i..... tak by można bez końca po wgłębieniu się w odpowiedzi zrozumieć, że "ofiara" jest bez szans z przestępcą (póki to on jest powołany tego prawa... strzec!). A na koniec pragnę dodać jeszcze jedną fundamentalną dla sprawy mobbingu kwestię. Lata całe oficjalnie firmowane i powiększane "bezrobocie" było dla rządzących cudownym "mobberem" powodującym, iż pracownik dla zachowania pracy "zgadzał się" na łamanie i jego praw wynikających z KP jak i jego zasad moralnych. Teraz nastąpiła dobra zmiana i takim "mobberem" są ponoć tabuny chętnych do pracy obcokrajowców. Ja sądzę, że niestety głównym mobberem są trzymające się swoich korytek rządzące nami "elity" i nie mająca nic wspólnego z interesem narodowym gospodarka i polityka. I tyle.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maciej
 Opinia
@Kadrzyca 26.11.2018 19:39

Dlatego właśnie forum gowork.pl od niedawna daje możliwość pracownikom, którzy doświadczyli mobbingu w danym miejscu pracy, do zgłoszenia tego faktu i odpowiedniego uargumentowania konkretnymi przykładami. Jest to zjawisko, z którym należy walczyć i eliminować z życia firm działających w naszym kraju. Jeżeli rzeczywiście masz wiedzę na ten temat i potwierdzone informacje to zachęcam do skorzystania z tej opcji. Odbiegając od tematu mobbingu - ciekawi mnie, jak obecnie wygląda sytuacja kadrowa w firmie Geofizyka Toruń? Są braki w kadrze pracowniczej?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kadrzyca
 Opinia
@Maciej 27.11.2018 08:45

Mogę wiedzieć dlaczego mój komentarz sprzed 6 godzin o takiej samej treści po prostu "zniknął"? Macieju, czy aby nie jesteś jak "pani Iwona" moderatorem czyli przedstawicielem gowork?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Thor
 Opinia
@Maciej 27.11.2018 08:45

Ludzi brakuje na wielu stanowiskach. Nie tylko wśród pracowników polowych (fizycznych) ale wśród kadry inżynierskiej jak i kierowniczej. Są osoby w firmie, które mają urlopy zaległe sprzed 2,3 lat i po np 500 nadgodzin. A zatrudniani Ukraińcy pozorują tylko pracę i wykazują brak zainteresowania i zaangażowania.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Negatyw
 Opinia

Od jakiegoś czasu na tym forum podnoszony jest problem (usunięte przez administratora) w GT. Bardzo trafny post Kadrzycy został b. szybko usunięty.Potwierdza to tylko fakt,że w tej Firmie nie dzieje się najlepiej i coś jest na rzeczy. Ja jednak wcześniej kilkakrotnie pisałem o równie paskudnym zjawisku tj. o Nepotyzmie, który toczy GT od wielu lat. W Państwowej spółce prezesi dziedziczą jak w średniowieczu......

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nowy
 Opinia

Cześć mam pytanko. Czy osoby które tu piszą są Geofizykami z wykształcenia? Rozmawiałem swego czasu z ludźmi z branży i chwalili sobie prace w GT. Jak czytam te komentarze to dochodzę do wniosku, że kłamali?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
mikesh
 Opinia
@Nowy 21.10.2018 19:17

Chyba masz rację. Jak wszędzie jedni są zadowoleni inni nie, życie. Nihil novi. Ci co nie skosztowali życia na bezrobociu, za marną stawkę gwarantowaną minimalna są najgłośniejsi. Czy może w GT być lepiej? Zapewne tak ale trzeba mieć na uwadze efekty pracy, i tyle. Ja nie narzekam.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pozytyw
 Opinia
@Nowy 21.10.2018 19:17

Swego czasu (kilkanaście lat temu) ludzie rzeczywiście chwalili sobie pracę w GT. Obecnie nie znam nikogo, kto uważa, że jest dobrze, a większość sądzi, że firma zniknie za parę lat. Generalnie jest tak jak pisze Mikesh - gorszą alternatywą od GT zaczyna być już tylko bezrobocie. To wiele mówi o zarządzie.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maciej
 Opinia
@Pozytyw 21.10.2018 20:37

Jak myślisz, dlaczego ludzie uważają, że firma Geofizyka Toruń może za kilka lat zniknąć? Są jakieś zapowiedzi, aby rzeczywiście mogło tak być? Czy są to tylko pesymistyczne spojrzenia na całokształt obecnej sytuacji? Jeżeli możesz, to wyjaśnij, dlaczego tak jest.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@Maciej 22.10.2018 13:30

Ludzie tak uważają, ponieważ czują się tak, jakby pracowali przy kręceniu filmu dla dorosłych. Ktoś ich ciągle (usunięte przez administratora) a satysfakcja z pracy jest raczej pozorna. Wierzą w nią tylko Ci, którzy patrzą na wszystko z zewnątrz, siedząc wygodnie na fotelach, w zaciszu swoich gabinetów.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Negatyw
 Opinia
@Maciej 22.10.2018 13:30

Odpowiadajac na twoje prowokacyjne pytanie, całokształtem, obecnej sytuacji jest to, że GT nie potrafi odnaleźć się na tym rynku. Gdyby nie kroplówka z PGNiG, podzielilibysmy los Krakowa Zresztą właścicielowi nie jest na rękę ,, dobijać swojego pupila" choc pewnie odbija mu się czkawkąGT nie przedstawia obecnie żadnej wartości i walczy tylko o przetrwanie. Ktoś powie, że teraz taki jest rynek, ale to jest nieprawda. Ci dwaj namaszczeni chłopcy nie znają reguł rynku, brak im wiedzy, doświadczenia i ... Odwagi. Kto i kiedy miał ich tego nauczyć??

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nowy
 Opinia
@Nowy 21.10.2018 19:17

Możecie mi powiedzieć czy wszyscy mają źle w Geofizyce Toruń? Czy jakaś pewna grupa ludzi ma lepiej?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maciej
 Opinia
@Negatyw 22.10.2018 19:39

Myślisz, że są jeszcze szansę, aby odwrócić sytuację, w której obecnie znalazła się firma Geofizyka Toruń? Twoim zdaniem, jakie decyzje powinny zapaść, aby wszystko wróciło do normy? Podziel się z nami tym, jak to wszystko widzisz.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Negatyw
 Opinia
@Maciej 29.10.2018 13:34

Maciej, Iwona, czy kto tam jeszcze, smutni naganiacze na usługach zarządu, nic nie wróci do normy, bo popsuliście, rozmontowaliscie tą Formę. Zniszczyliście jej jakość i pozycję na rynku. Tego już się nie da odbudować. Smutne ale niestety prawdziwe.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Quicknick
 Opinia
@Negatyw 29.10.2018 20:53

Da się tylko zarząd trzeba zmienić!

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maciej
 Opinia
@Negatyw 29.10.2018 20:53

Nie wiem, dlaczego sugerujesz, że mam aż taki wpływ na zarządzenie firmą Geofizyka Toruń. Otóż chciałbym sprecyzować, że nie jestem pracownikiem tej firmy. Gdybym tam pracował, to nie musiałbym zadawać pytań, które zadaję, ponieważ znałbym na nie odpowiedź. Warto w wątku dodawać najświeższe informacje oraz opinie o danym miejscu pracy, gdyż pomaga to osobom, które w przyszłości chciałyby pracować w tym miejscu.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Negatyw
 Opinia
@Maciej 04.11.2018 14:24

Gdybyś przeczytał że zrozumieniem i z uwagą poniższe posty, wiedziałbyś na czym polega problem i patologia w GT. Naiwne podkręcanie tematu niczemu nie służy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kadrzyca
 Opinia
@Maciej 04.11.2018 14:24

I tutaj powinieneś Macieju napisać CZYIM pracownikiem jesteś :-) Nie powodowałbyś niepotrzebnej irytacji próbujących przecież podawać jak najbardziej "świeże" informacje oraz opinie o GT.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nicniewiem
 Opinia

Po skandalu ze złym rozliczaniem nadgodzin, co wykazała kontrola PIP i nakazała wyrównać pracownikom za 3 lata wstecz, mamy nowy skandal. Otóż firma wpisuje pracownikom bez ich zgody wiedzy i podpisu urlop wypoczynkowy oraz bezpłatny w harmonogram pracy. To jest dopiero skandal! Ciekawe gdzie są te kartki urlopowe z podpisami pracowników. Wszystkie dziwnie zaginęły w tajemniczych okolicznościach. Teraz ekonomiści(stki) na grupach będą podtykać "zaległe" karteczki do podpisania. Stara praktyka w tej firmie. Ciekawe co na to Maciej i Iwona?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kadrzyca
 Opinia
@nicniewiem 26.11.2018 10:32

Moje drogie koleżanki i koledzy z Geofizyki! Nie wiem ilu z tych, których znałam i z którymi pracowałam jeszcze nadal związanych jest zawodowo z GT; nie wiem o ilu i jakiej "jakości" pracowników GT powiększyła "zasoby ludzkie" ale... i kiedyś i dzisiaj widać wyraźnie jak bardzo wielu z nas zupełnie nie rozumiało i nadal nie rozumie: co, dlaczego i z jakim skutkiem wokół nas się dzieje. Receptą na to jest najpierw zrozumieć rzeczywistość no i poszukać w swoim myśleniu i działaniu błądów powodujących, iż taplamy się wszyscy w coraz większym (usunięte przez administratora) zamiast dobrobytu, który wydawał się nam tak łatwo osiągalny jak tylko uzyskamy "wolność". Na dobry początek proponuję wszystkim tutaj się produkującym poszukać na (usunięte przez administratora) programów: z panem Krzysztofem Karoniem (to szczególnie dla młodszych pracowników), panem Wojciechem Sumlińskim, oraz przedstawicielami nowych, autentycznych elit intelektualnych prezentowanych nie w publicznej TV, a internetowych niezależnych telewizjach takich jak: Media Narodowe czy w wRealu24 . Reasumując, to bez wspólnej wiedzy i optyki na rzeczywistość która nas otacza, NIE jesteśmy w stanie nic zmienić, a wszyscy zmierzamy wyraźnie do bardzo smutnego końca... Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wujek samo zlo
 Opinia

Olac robotę na parę dni i tyle zarząd i kierownicy niech zapieprzaja w polu

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nick
 Opinia
@Wujek samo zlo 12.11.2018 19:53

dokładnie. tu bez strajku już nic nie pomoże. trzeba wreszcie porządne związki zrobić.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Cr7
 Opinia
@nick 13.11.2018 08:58

W tej firmie nigdy pracownicy nie trzymali się razem a jak próbowali to Toruń rozwalał grupę i mieszał ludźmi. Szwagry podpierdalacze też się do tego przyczyniają... Nie ma tu z kim się postawić. Zostaje tylko olac to i szukać pracy gdzie ktoś pracownika doceni. Niech Ukraina przejmuje wszystko.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wow
 Opinia
@Cr7 14.11.2018 19:25

Bardzo dobry komentarz... Trafiony w sedno..

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Cr7
 Opinia

To musi w końcu pierd....ć bo tak nie da się w tych czasach prowadzić tak wielkiej firmy. Dla firmy skarbem powinna być załoga ale nie w GT. Tu załoga jest złem koniecznym i mięsem armatnim. Stawki minimalne niczym kroplówka aby tylko trzymać przy zyciu ale przez nieudolne zarządzanie i głupie decyzję traci się miliony rocznie

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Swietonarodowe
 Opinia

Powiem tak- i dodam, że jest to subiektywna opinia. Nie słyszałem nigdy o mobbingu, ale o donosicielstwie jak najbardziej. Niektórzy pracownicy (nie będę wymieniac bo Rodo obowiazuje) trzymają z kadrą kierowniczą i dyrektorską, zdają całą relacje. Nie wspomnę już o przygotowaniu i kompetencji niektórych pracowników do pełnienia swojego stanowiska....Donoszenie i traktowanie pracowników jak napisano poniżej jest walką o przetrwanie tych, którzy nie poradzą sobie na rynku pracy gdyby przyszło im odejść. Dlatego walczą tyle ile mogą. Nie mam im tego za zle,ale prędzej, czy później i tak i na nich przyjdzie czas.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
były
 Opinia

Pytanie z innej beczki , gdzie teraz są tematy i do kiedy ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Harry
 Opinia
@były 06.11.2018 18:51

Słyszałem, że w Indiach są. Najlepsi synowie GT pojechali tam z misją opanowania rynku. Podobno tak oczarowali hindusów, że dostali honorowe obywatelstwo i zapas curry na 100 lat.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@Harry 06.11.2018 19:59

Tak, pojechały dwa asy z całą kupą klasy. Jeden bajkopisarz, który mówi głównie o sobie i drugi koleś, który umiejętności interpersonalnych uczył się z kabaretu Dudka, ze skeczu o hydrauliku.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Geofizyka Toruń Sp zoo - Toruń

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej