Geofizyka Toruń Sp zoo

Toruń

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 1177 ocen.

Geofizyka Toruń Sp zoo
3 1177 6 1

Opinie o Geofizyka Toruń Sp zoo

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Kierowca

Sądzę że Iwona to któryś z prezesów. ...może to Piotr który marzył że będziemy pracować za granicą za stawki krajowe. Obaj zięciowie mają firmę i załogę głęboko w poważaniu. Brak inwestycji może doprowadzić do tego że GT nie mając konkurencji na rynky sama się wywróci do góry kołami. Dla rych orłów Najważniejsze to jak najwięcej kasy wysłać do Warszawy (pgnig) bo panowie są na kontraktach managerskich i od odesłanych zysków mają prowizję.

Iwona

@nikt, zarzuciłeś firmie Geofizyka Toruń poważne przestępstwo, jakim jest mobbing. Z racji tego, że wypowiadamy się na forum publicznym to muszę Cie zapytać, czy na pewno to zjawisko występuje w firmie? Możesz przedstawić przykłady, które potwierdzą to, co napisałeś w swoim komentarzu? @anonymous, jak uważasz, są szansę na to, aby w przyszłości nastąpiły zmiany, które zmienią politykę firmy Geofizyka Toruń w tym zakresie?

anonymous
@Iwona 18.09.2018 09:34

Szansa jest. Wystarczy zmienić ludzi, którzy taką politykę kreują. Potrzebny jest dobry menadżer z planem, a nie koleś z zaburzeniami obsesyjno-kompulsywnymi na punkcie cięcia kosztów.

anonymous

Jeszcze trochę oszczędzania na ludziach, a już niedługo, poza starym sprzętem, zostaną w firmie Trela z Antonikiem i Ukraińcy. Tak powstanie idealne połączenie pięknych umysłów z silnymi mięśniami, pełnymi zapału do pracy. Ta hybryda z pewnością podbiłaby nie tylko ziemskie rynki, ale również cały kosmos, gdyby tylko wibratory mogły latać.

anonymous

Firma jest tragicznie zarządzana. Maniakalna obsesja na punkcie wprowadzania kolejnych "oszczędności" powoduje, że doświadczeni ludzie odchodzą i niedługo nie tylko nie będzie możliwe ukończenie żadnego projektu zgodnie z terminem, ale zbliża się moment, kiedy nie będzie możliwe zrealizowanie projektów w ogóle. Ludzie z wieloletnim doświadczeniem szukają nowej pracy już nie tylko w branży, ale kończą podyplomówki i kursy, żeby się przenieść gdziekolwiek. Ja jestem inżynierem z kilkunastoletnim stażem i zarabiam trochę ponad trójkę, a kierownicy na pytanie o awans patrzą na mnie takim wzrokiem jakbym im się zesrał na biurko. Kto tu przyjdzie pracować mając takie perspektywy? Przecież w ten sposób można zarządzać butikiem z używaną odzieżą, a nie firmą w której potrzebni są specjaliści z różnych branż - geofizycy, elektronicy, informatycy itd. Szkoda firmy, bo wygląda na to, że mimo jej niemal monopolistycznej pozycji na polskim rynku te barany ją wykończą.

Iwona

@Himan, różnica jest znacząca, jednak wcześniej nie miałam wiedzy, że istnieją, aż tak duże dysproporcje pod względem wynagrodzenia, które przedstawiłeś w swoim komentarzu. Obecnie firma Geofizyka Toruń poszukuje pracowników na wolne stanowiska, które wymagają obsady nowymi pracownikami http://www.geofizyka.pl/pl/kariera Ktoś z Was rozważa aplikowanie?

Szwagierzięciasistrybrata

Polacy w terenie za te pieniądze nie chcą pracować, Ukraińcy pracują ale "adekwatnie do pieniędzy" Rumuni czy Bułgarzy co to wibratorami jeździli ponoć więcej nie mają zamiaru przyjechać za te pieniądze. Specjaliści się zwalniają i przechodzą do firm konkurencyjnych na świecie za normalne pieniądze. DMT rusza, Pro GK realizuje z powodzeniem kontrakty w PL i otwiera oddział w Omanie, Argas rozpoczyna nowe projekty na świecie a GT wciąż, jakby we śnie sprzed dekady uważa że pracownicy powinni padać na kolana z wdzięczności że w ogóle mają pracę w tej wyśmienitej światowej korporacji. Kiedy zięciowie wreszcie zrozumieją że rynek pracodawcy się skończył, może być już za późno. Z marnymi pracownikami nie da się ani dobrze ani szybko ani tanio.

nikt
@Szwagierzięciasistrybrata 07.09.2018 18:50

Zapomniałeś jeszcze dodać o notorycznym stosowaniu mobbingu na zwykłych pracownikach polowych...

Iwona

@anonymous, firma Geofizyka Toruń zatrudniła w ostatnim czasie nowych pracowników do pracy? Wiesz może, dlaczego "starzy" pracownicy zdecydowali się na odejście z pracy? Są jakieś konkretne powody, czemu tak się dzieje? Przedstaw więcej informacji, które posiadasz na temat pracy w tym miejscu.

Himan
@Iwona 05.09.2018 08:13

To jest bardzo proste, ale widzę że trzeba to napisać wprost. W GT pomocnik zarabia ok 2 tys PLN a w DMT 12 tys. Widzisz różnicę droga Iwonko? Czy dalej będziesz palić głupa?

anonymous

Haha DMT przyjmuje nowych,czemu starym się znudziło ,za dużo alko.

Iwona

@Terminator, w dalszym ciągu widzę, że nie rozumiemy się w pewnych kwestiach. Cenię sobie wypowiedzi, które są szczere i odpowiednio uzasadnione. W żadnym momencie naszej rozmowy nie prosiłam Cię o to, abyś wypowiedział się o firmie w sposób niezgodny ze swoim osobistym zdaniem na temat pracy w tym miejscu. Proszę tylko o szczere, merytoryczne i uzasadnione opinie.

Iwona

@Terminator, w żadnym momencie dyskusji nie napisałam, że aplikuje do pracy w firmie Geofizyka Toruń, również nie wiem, skąd wywnioskowałeś, iż chciałam, aby ktoś podał konkretne nazwiska związane z tą firmą? Tym bardziej, że podawanie nazwisk jest zabronione, zgodnie z panującym regulaminem forum https://www.gowork.pl/regulamin , dlatego błędnie interpretujesz moje wypowiedzi.

Terminator
@Iwona 23.07.2018 19:43

Dobrze!!! Napiszę co chcesz... Geofizyka Toruń to najlepsza firma w kraju, a kto wie czy nie na świecie... Panuje tam rodzinna atmosfera (z wiadomych powodów), a praca jest ogromną przyjemnością i branie za nią pieniędzy jest nieetyczne... Nie wiem dlaczego się zwolniłem i nie wiem dlaczego nie chcę tam wracać... Lepiej???

Rrrrrrrrrr......

A jak Lubaczów widzicie kto kierownik kto operator i jak z tą aterima

Iwona

@Terminator, czyli jak rozumiem według Ciebie, mimo tego, że pojawiają się nowe oferty pracy w firmie Geofizyka Toruń, to według Ciebie szansę na otrzymanie stanowiska mają jedynie osoby powiązane rodzinnie z szefostwem firmy? Osoba kompetentna, doświadczona i rzetelnie wykonująca swoje obowiązki ma szansę na odniesienie sukcesu zawodowego w firmie Geofizyka Toruń? Taka osoba zostanie odpowiednio wynagrodzona? Przedstaw proszę, swój komentarz bardziej rozlegle.

Quicknick
@Iwona 17.07.2018 08:16

Iwona nie kompromituj się więcej swoimi wypowiedziami. Są żenujące. Jakbyś się z choinki urwała. Ludzie Ci tu piszą prawdę. Przyjmij to z godnością.

Terminator
@Iwona 17.07.2018 08:16

Droga Pani Iwono - czytając obie Pani wypowiedzi odnosi się wrażenie, że zwyczajnie prowokuje Pani do ukierunkowanej tematycznie dyskusji... Z pierwszej wypowiedzi wynika, że aplikuje Pani do pracy w GT, z drugiej wypowiedzi wynika, że czeka Pani aż ktoś napisze konkretne nazwiska, które oczywiście nie są Pani obce... Dno dna i 10 metrów błota... Będzie poziom będzie rozmowa...

Iwona

@Nie Terminator :-(, @lord, @Negatyw Dziękuję za Waszą odpowiedź w temacie. W chwili obecnej jak można przeczytać na oficjalnej stronie firmy Geofizyka Toruń, firma poszukuje pracowników na wolne stanowiska http://www.geofizyka.pl/pl/kariera/ Wśród forumowiczów są osoby zainteresowane pracą w tej firmie na wolnych stanowiskach? Może ktoś z Was wysyłał już swoje CV i czeka na rozpatrzenie przez dział rekrutacji? Napiszcie, proszę, coś na ten temat.

Terminator
@Iwona 08.07.2018 14:58

Negatyw napisał wszystko... ja mam swoje określenie sytuacji, która panuje tam już od wielu lat jest to tzw. Firma Genetyczna... W skrócie nikt nie patrzy na kwalifikacje, a liczą się wyłącznie koligacje ;)

Negatyw

W zupełności zgadzam się z moimi kolegami. Nepotyzm który panował i panuje w GT przybrał bardzo wyrafinowaną formę. Dla młodych zięciów, obecnych dyrektorów ( co za zbieg okoliczności) została stworzona, dokładnie zaplanowana, rozpisana na lata ścieżka kariery. Zaczęło się od wyjazdów na kontrakty do Indii, potem były szkolenia w USA , Japonii, zakończone kilkuletnimi kontraktami. Potem utworzono dla nich sztuczne stanowiska dyrektorskie w marketingu i kontrolingu. Była to oczywiście trampolina do objęcia stanowisk prezesów zarządu Spółki. Jak wiemy poprzednie już niepotrzebne, dyrektorskie stanowiska zostały zlikwidowane ( kontroling). I tu zaczyna się interesująca roszada w tym peletonie. Wszystkim się wtedy wydawało, że stery obejmie J.T, ale P.A na finiszu go wyprzedził. Okazało się ,że jest sprytniejszy. Długo by można pisać o tej patologii, zastanawiające jest, czy tzw. Układ jest jeszcze na tyle mocny ?. Może tym pytaniem sprowokuję do dyskusji obecnych i starszych już pracowników.

Iwona

@Terminator, czy możesz napisać coś więcej na temat pracy w firmie Geofizyka Toruń? Z Twojej wypowiedzi wynika, iż jesteś byłym długoletnim pracownikiem tej firmy. Czy możesz podzielić się swoimi doświadczeniami związanymi z pracą w tym miejscu? Jakie aspekty pracy uległy zmianie porównując je z czasami wcześniejszymi? Zachęcam do wyrażenia swojej opinii na ten temat.

Nie Terminator :-(
@Iwona 01.07.2018 16:53

Pyta Pani "Jakie aspekty pracy uległy zmianie porównując je z czasami wcześniejszymi?". Najogólniej zmianie uległ jeden aspekt formalny tzn. starych dyrektorów a potem prezesów zastąpili zięciowie więc zamiast Poleszaka jest Antonik a zamiast Króla Trela. Pozostali prezesunie pozostawili też liczną rodzinkę i znajomych królika więc dzięki temu zarówno ciała jak i duch po nich nie ginie choć gnije w firmie okrutnie. Z czasów wcześniejszych JEDYNYM godnym miana dyrektora/prezesa był w-ce prezes d/s geofizyki, niezapomniany szczególnie przez tych co byli i powinni pozostać solą firmy czyli tzw. teren, pan mgr inż. Janusz Bukowicki. Od Jego odejścia w 2002 roku na emeryturę niekompetencja, prywata, intrygi, plotka, układy i układziki damsko-męskie zastąpiły naturalne ścieżki rozwoju i awansu pracowniczego. Ryba zawsze psuje się od głowy a więc sytuacja w Geofizyce jest odzwierciedleniem sytuacji innych firm PGNiG-u, którego byli szefowie zamiast siedzieć w kryminale hmmm, mają się świetnie. I uwaga do pani, pani Iwono! Nie wiem jaką profesję pani posiada ale po przeczytaniu już ponad 3000 wypowiedzi byłych i obecnych pracowników Geofizyki, średnio inteligentny moderator wiedziałby, iż ostatnie co można polecić to... w niej pracę. No ale przecież gdzieś pracować trzeba....

lord
@Nie Terminator :-( 02.07.2018 19:11

I ot cała prawda w skrócie na temat,zarządu firmy,który jest współczesnym odpowiednikiem dynastii Borgiów.Myślę,że chmury unicestwienia tej pseudo firmy już się zbierają nad nimi,by w końcu zakończyć byt tego tworu...

Stefan

Czy są jakieś szanse na pracę w firmie? Może coś podpowiecie?

Negatyw
@Stefan 24.06.2018 18:09

Chłopie znajdz sobie inną Firmę

Zatroskany

Mam pytanie do Zarządu GT: Co się dzieje ze sprzętem geofizycznym, porozrzucanym po Świecie, mam na myśli pozostawione od ponad dwóch lat wibratory Nomad 65 w w Mozambiku ( wartość 2,5 mln. USD), które nadają się już tylko na złom, ponad 30 samochodów, sprzęt wiertniczy , generatory prądu w Egipcie, około 100 kontenerów , dziesiątki generatorów prądu w Birmie. Sprzęt ten, jak gorący kartofel obciąża ten Zarząd, który czeka nie wiadomo na co. Może powinna to przeczytać Rada Nadzorcza i podjąć decyzję.

lord
@Zatroskany 23.06.2018 11:05

Rada nadzorcza doskonale wie,że złomowanie sprzętu w wymienionych obszarach Afryki i Azji,są nakazane przez korpo PGNiG oni mają świetną praktykę w wyrzucaniu milionów zł w tzw.piach.

Pedro

Na szczęście firma ma dobre opinie

przybysz

Co to za geofizyka pracuje w obszarze Elbląga,czyżby się UOS reaktywował?

Fafik
@przybysz 01.06.2018 09:00

Geofizyka Kraków ...... tylko znajomi królika nie dostaniesz się

Hehe
@Fafik 01.06.2018 17:02

Nie znajomi tylko ci którzy odeszli z GK i nie chcieli się wiązać z ofertą GT.

Terminator

Wszystko co dobre w tej firmie już dawno minęło i już nie wróci przykre... pozdrawiam niedobitkow ze starej grupy nr 3, gdzie kierownikował Pan Święch... 12 lat, które pozostają w pamięci ale wracać nie chcę...

Abel
@Terminator 04.06.2018 22:44

hehe był Święch, jest Święszek

Helmut

Czy firma prowadzi rekrutację?

Związkowiec

Nareszcie nasze związki w GT podjęły rozmowy o długo oczekiwanych podwyżkach. Miejmy nadzieję, że znowu nie dadzą się wpuścić w maliny z jakimiś kilkuprocentowymi ochłapami ale konkretna kwota do podziału (np. 300 zł na łeb z widełkami tak, by ci "najbiedniejsi" dostali więcej a "bardziej zamożni" mniej. Trzeba likwidować kominy płacowe.

Były
@Związkowiec 23.05.2018 23:26

Żeby Wam się od tej podwyżki w tyłkach nie po przewracało...

Nickt
@Były 24.05.2018 18:47

Jak jesteś były to po co się odzywasz? Masz jakiś żal? Czy jestes typowym zawistnym polaczkiem?

Były
@Nickt 24.05.2018 22:39

Nie mam żalu ani zawiści,tylko kiedy pertraktują o podwyżki związki to zaczyna się popis wyobrazni nad logicznym rozumem.

Lucy
@Związkowiec 23.05.2018 23:26

Ile związków jeszcze funkcjonuje w GT? I można wiedzieć, kto jest przewodniczącym/i ? To ważna dla mnie odpowiedź bo.... najwyższy czas napisać prawdziwą historię GT a dużo, dużo o "roli" poszczególnych związkowców w niej dzielnie walczących o swoje, znajdzie swoje należne miejsce :-)

anonim

(usunięte przez administratora)

Joseph Goebbels

Nichts fern stehen das Okange.

logo

Kiedy startujemy na te tematy w obwodzie Kalingradzkim?

driv
@logo 28.09.2017 09:17

Już wkrótce,tam zaczynają ale za 2070zł ja rezygnuję z pracy w okolicach Braniewa.Na temacie przemyskim za tą kasę,jeszcze można przetrwać tzn. blisko domu.Niech biorą tych z kujawsko-pomorskiego.

historia
@driv 05.10.2017 20:54

Właśnie i za takie właśnie fakty nienawidzę tej firmy.... Pracowników fizycznych ma się za nic. Wstydźcie się prezesi i poplecznicy, że za takie grosze zatrudniacie do ciężkiej pracy. WSTYD WSTYD I JESZCZE RAZ WSTYD. A Wy ciężko pracujący olejcie tą firmę. Na GT życie się nie kończy. Pokażcie buractwu, że macie jaja i za grosze pracować nie będziecie.

godzinki
@historia 08.10.2017 20:47

z tego co widziałem, to 12 godzin nie pracujesz ;-0 i siedź cicho.

czekam na Kalingrad
@historia 08.10.2017 20:47

do historia: no i poczytaj Logo pisze: a kiedy do pracy ? to tak źle chyba nie jest . A jak piszą, kilka godzin i na bazę w krzaki ;-)))))))

Iwona

@sobie, a długo już pracujesz w Geofizyka Toruń? Czy w firmie nie ma szans na umowę o pracę? @Bania u cygana, zapewniam Cię, że usuwane są tylko te opinie, które nie spełniają wymogów naszego regulaminu. Zachęcam do zapoznania się: https://www.gowork.pl/regulamin @Chętny do pracy i jak, zdecydowałeś się aplikować do pracy w Geofizyka Toruń? A może już pracujesz w tym miejscu? @Xxx, co jeszcze możesz powiedzieć na temat tego pracodawcy?

Chętny do pracy

Warto aplikować? Słyszałem, że to firma dobra!

Prezes Antonik
@Chętny do pracy 20.04.2018 18:23

nie warto. to nie jest dobra firma

Xxx
@Chętny do pracy 20.04.2018 18:23

Taka firma dobra ze wody gazowanej ludziom nie da tylko zwykły (usunięte przez administratora) jak się nagrzeje to wypic nie idzie trzeba kupic sobie samemu na własny koszt a cały dzień teraz trzeba rypać w upale co się z tą firmą dzieje nie można uwieżyć

Nikct
@Xxx 03.05.2018 09:43

A gazowaną ciepłą wypijesz?

Bania u cygana

Codzienna bania u cygana od rana. Opinie są usuwane.Aterima GT wazelina.

Mmikus
@Bania u cygana 27.03.2018 00:00

A jak tam konkurencja? Lepsze warunki niż w GR?

sobie

Bałagan logistyczny. Jedna zmiana wysyłają sprzęt do Torunia druga szuka go. Często wysyłają sprzęt błędnie, jedzie to co nie powinno. Nawet nie wiedzą ile baterii przyszło z centrali. Jak to możliwe, że jak przyszedłem do pracy nie było w firmie, firmowych karnistów na benzynę. Cześć sprzętu leży w terenie i mówią, że ukradli a tak naprawdę pracownikom nie chciało się tyłka ruszyć po nie. Aterima to jakiś absurd. Większość pracowników ma umowy na miesiąc, to nie dba o sprzęt. Firma lepiej by wyszła jak by zatrudniała sama i na normalne umowy. Pracownik dbał by wtedy o sprzęt. Tak twierdzi większość doświadczonych pracowników którym zależy na firmie. Logistyka leży.

anonim

(usunięte przez administratora)

tor

PRL , RP ... zawsze wyrzucali ... kto się nie dokłada nie dołożą do niego ...

Hehe

Na trzeźwo da się tam pracować? A drugie pytanie za co tu wypić?

abramakabra

To haesik z kierownikiem nie używają rano na bazie alkomatu?

uli

Niegdyś przysługiwał deputat barbórkowy : ćwiartka wódki , 20 dekagramów kiełbasy i dwie bułki ..! Na Karczmie Piwnej można było bezkarnie wygarnąć swemu szefowi jego grzeszki w ciągu roku a ten zgodnie z tradycją nie mógł się na to obrazić ..!

Turoń
@abramakabra 14.03.2018 21:33

Pije się w pracy,a nie przed pracą.

ted
@Turoń 16.03.2018 10:24

Po tej wypowiedzi należy się nam nazwa Geofizyka Turoń Sp...

obs
@Turoń 16.03.2018 10:24

Nie pochwalamy pijaństwa . Jak mawiał Cezary z A . , stąd rodzą się tylko kłótnie i spory , a póżniej kończyny wiją się i skręcają w różnych i strasznych tańcach ...

Iwona

@Pracownik, jak długo jesteś związany z Geofizyka Toruń Sp zoo? Co Twoim zdaniem powinno się zmienić na lepsze? Firma aktywnie pozyskuje pracowników przez swoją stronę internetową - szczegóły na tym aktualnych ofert pracy znaleźć możecie pod tym linkiem: http://www.geofizyka.pl/pl/kariera/. Czy ktoś z was zamierza aplikować, albo już to robił i może podzielić się opiniami o rekrutacji?

Zostaw opinię o Geofizyka Toruń Sp zoo - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Geofizyka Toruń Sp zoo