OPTOPOL Technology S.A
3 82 6 1

Opinie o OPTOPOL Technology S.A

Realista

Witam, w mojej opinii nowy właściciel zrobił kawał dobrej roboty pokazując Pawłowi Wojdasowi i całej jego komitywie gdzie ich miejsce a ich miejsce od dawien dawna było za bramą tego zakładu. Jak widać nie potrzeba 12 dyrektorów i 23 kierowników aby firma osiągnęła gigantyczny sukces oraz szanowała pracownika. pAN Paweł WOJDAS nie miał najmniejszego pojęcia czym jest szacunek do pracownika, natomiast presja, mobbing , obarczanie odpowiedzialnością, udawanie pseudointeligenta to tematy bardzo dobrze mu znane...

VeloCity
@Realista 31.10.2018 19:03

"gigantyczny sukces" , "prawa pracownika"........ ? Widzę ,że dział propagandy sukcesu W.Sz.P. "B" rozrasta się w imponującym tempie....... Jestem ciekawa co tam jeszcze wymyślicie "mądrusie"....

Młody
@VeloCity 06.11.2018 07:42

Rozrasta się tak imponująco jak cała firma bo coraz więcej ludzi jest zadowolonych ????

Zadowolony

Po czterech latach od zmiany właściciela mogę powiedzieć ze tyle co się wydarzyło przez ten czas, Canon nie był w stanie zrobić przez cały swój okres . Ci co zostali, są zdeterminowani i osiągneli sukces i jak na razie chyba idzie im dobrze. Wśród ludzi czuje się większa odpowiedzialność za to co robią a bez armii dyrektorów i kierowników okazuje się ze pracuje sie całkiem sprawnie. Pozostali ludzie niezbędni aby firma funkcjonowała i produkowała w ilosci adekwatnej do ilosci zamówień. Bedzie potrzeba zwiekszać produkcjie. A i zarobki coraz większe

Alloy
@Zadowolony 16.10.2018 01:02

Tjaaaa......ale widzę ,że propaganda sukcesu ma się dalej w tym kołchozie całkiem nieźle.... ha ha ha

Ex

to miło słyszeć... szkoda ,że nie udało się dalej w tej firmie popracować...

mm
@Ex 09.03.2015 10:02

Ha,ha! Piszesz, że wyszedł nowy soft a miało wyjść podobno nowe urządzenie! To są właśnie te perspektywy. Obecny model urządzenia osiągnie niedługo 10 lat, jeżeli myślisz, że to wino to rzeczywiście tylko można pogratulować.

optopolowiec
@mm 14.03.2015 20:34

Ex polecam lekturę strony firmowej Optopolu...1-sze nowe urządzenie już w ofercie, 2-gie premiera na targach w Barcelonie. To jak z tymi perspektywami? Dalej podtrzymujesz swoje zdanie?

atmel
@mm 14.03.2015 20:34

Frediie i love you

Byly pracownik

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Pan Bog nie wie calej prawdy. Biedni Japonczycy zostaki wyruchani przez ekipe Olas-Wojd-Bajlo. Pamietam jak Marcin wracal z firmy produkujacej z Gliwic i informowal pracownikow ze dali mu telewizor za podpisanie kontraktu. Ohhh ile ja wiem smaczkow o Wojd- Olasach. Chetni na publikacje?

lolo
@Byly pracownik 09.10.2018 21:13

ja poprosze, tez wiem co nieco :-) , wymiana info?

PP

Firma bardzo dobra. Stare ale najważniejsze że właściciel wywalił patologię ze Słonecznej z Poręby i głupka z Amatorskiej z Zawiercia. Teraz pracuje się bardzo dobrze. Atmosfera i zarobki jak najlepsze.

Perun
@PP 24.09.2018 19:52

skąd wypełzłeś lizusie??? :-) liczysz na coś.....?

Kwiatek

Chciałam krótko skomentować proces rekrutacyjny na stanowisko Global Sales Support Team Member w Z-ciu. Poza zastrzeżeniami do ogłoszenia, które okazało się zupełnie nieprzystające do obowiązków opisanych w trakcie rozmowy, chciałam zwrócić uwagę na bardzo nieprofesjonalne i nieeleganckie poprowadzenie spotkania przez pana do tego celu oddelegowanego, który pozwalał sobie na zadawanie mocno niewłaściwych pytań i deprecjonowanie pozycji osoby, która docelowo miała zająć stanowisko Global Sales Support (zarówno ze względu na płeć, jak również profil wykształcenia). Jestem bardzo rozczarowana postawą i zachowaniem wspomnianej osoby, która ze względu na swoją ignorancję i brak etykiety, powinna zostać odsunięta od prowadzenia rozmów kwalifikacyjnych, zwłaszcza z kobietami. Chociaż byłam tylko kandydatką w procesie, nie polecam OPTOPOL Technology S.A - Zawiercie jako potencjalnego pracodawcy.

Alfa&Omega
@Kwiatek 11.07.2018 10:52

a to (usunięte przez administratora) ale to teraz taka firma.

Śmieszek
@Alfa&Omega 12.07.2018 08:26

Zważając na twój nick napewno jesteś bardzo odpowiedznią osobą żeby wypowiadać sie na temat równości płci XD

neo
@Kwiatek 11.07.2018 10:52

chyba wiem z kim miałaś do czynienia podczas rozmowy i szczerze współczuje, niestety w tej firmie tak już jest.Trzymaj się i powodzenia

Tymon

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Warto aplikować, potrzebujecie ludzi?

Aneta

@Zadowolony Mógłbyś napisać dokładniej jakie te benefity są? Ostatnio takie informacje się nie pojawiają, więc jakbyś mógł je trochę odświeżyć to będę Ci wdzięczna. Na pewno są osoby, którym takie informacje przed wysłaniem CV do firmy OPTOPOL Technology są potrzebne.

Aneta

@Lula Przypominam, Drogi Użytkowniku, że mówienie o innych pracownikach firmy jest wbrew regulaminowi i stanowi podstawę do usunięcia komentarza. @Zadowolony Czy jest coś jeszcze, co podoba Ci się w firmie OPTOPOL oprócz pieniędzy? Co powiesz na temat atmosfery panującej wewnątrz firmy?

Zadowolony
@Aneta 11.04.2018 23:10

Beenfity tez sa

anonymous
@Zadowolony 24.04.2018 19:28

O to spoko

Zenobiusz
@Zadowolony 24.04.2018 19:28

uścisk dłoni "prezesa" i powąchanie dymu z rury nowej furki...?

anonymous

same złe opinie

Zadowolony

W tym roku w styczniu znów były premie. Ludzie widzą że warto się starać bo coś się z tego ma.

Też zadowolony
@Zadowolony 19.03.2018 19:55

Potwierdzam. Pieniążki były i to całkiem fajne.

Lula
@Też zadowolony 19.03.2018 20:01

daj pan już spokój panie B. z tymi "komentarzami"

Były
@Lula 22.03.2018 12:30

A kto jest pan B?

Optic
@Były 25.03.2018 07:37

Ten co siedzi w akwarium.

Administrator

Dysponujecie jakimiś nowymi informacjami dotyczącymi tego, jak wygląda praca w OPTOPOL Technology S.A?

duduś

"zabawne jest to ,że ci rzekomo ambitni ludzie dłubali w nosie ( za przeproszeniem oczywiście ) i jakoś nie mieli tych "ambicji" kiedy japończycy tego oczekiwali...." a nie uważasz że ambicja powinna iść z góry czyli od kadry dyrektorsko kierowniczej? tak się składa że nowy prezes w pierwszej kolejności ich wymienił zostawiając tylko garstkę ludzi ze starej ekipy często obarczając ich nowymi zadaniami. Nie da się być ambitnym w firmie gdzie najlepszy bezdyskusyjnie inzynier trafia do nowo powołanego działu pod skrzydła szwagra jednego z dyrektorów i zamiast wymyślać rzeczy do których jest stworzony zajmuje się pierdołami na linii montażowej lub wytyka błędy panom z R&D wroclawskiego, toruńskiego lub japońskiego wprawiając ich w nielada zakłopotanie. Nie da się być ambitnym gdy pan JJ rozmontowuje bez czyjegokolwiek sprzeciwu praktycznie cale R&D w Zawierciu- przestaje istnieć dział programistów i elektroników...nie da się być ambitnym gdy główny optyk w firmie zamiast projektować optykę zajmuje się głupotami "bo tak mu kazali"...teraz wróciły czasy gdy wspomniany inżynier projektuje i wymyśla rzeczy o których większość zwykłych ludzi nie wie że mogą istnieć...główny optyk projektuje samodzielnie optykę a do firmy powrocił min. bardzo dobry informatyk (który notabene odszedł bo był zapewne za mało ambitny żeby dalej pracować w dziale kontroli produkcji i pisać im skrypty w excelu), pozwolono też w koncu dojść do głosu projekt managerowi który o OCT pod kątem oczekiwań klienta i rynku wie więcej niż cały canon marketing razem wzięte...no ale wcześniej przy HS100 nikt go nie słuchal...może uznali że jest za mało ambitny...a może strzelał z kozy.... to tyle tytułem wyjaśnienia panie serafin

Serafin
@duduś 01.08.2017 21:54

poniekąd prawda co piszesz zapewne - ja tylko mówię ,żeby nie potępiać w czambuł wszystkich którzy pracowali jeszcze w Canon-Optopol . Co do zarządzania w tamtych czasach to też widziałem duuuużo śmiesznych rzeczy ale niekoniecznie dobrzy pracownicy mieli na to jakikolwiek wpływ -nawet kadra kierownicza. Zresztą - to już historia. Oby Wam się wiodło :-)

Krzywe Uszy
@duduś 01.08.2017 21:54

dudusiu, pizdusiu, tadeuszku, sławusiu czy jak cie tam zwą??? Piszesz o jakichś szwagrach, kozach z nosa i ambicjach, pochwal się proszę czym ty zasłużyłeś się dla firmy oprócz tego że perfekcyjnie strzelasz z ucha i jęczysz ja ta piz... bo to i tamto ci nie pasuje. Łatwo kogoś oceniać, może powiedz jak głęboko musiałeś wejść w (usunięte przez administratora) twojemu koledze a obecnemu dyrektorowi żeby zostać tym "kim" teraz jesteś? Pusto we łbie i mocne plecy, to twoje atuty. Skończyła się sitwa pana P.W. nastała sitwa pana P.S. przykre ale prawdziwe, trzymajcie się ludziska...

Mondeo

Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać od komentarza :-) w ofercie pracy niniejszej firmy możemy przeczytać że oferuje m.in. .........Przyjazną atmosferę w pracy.........Człowieku i przyszły pracowniku jeśli masz trochę krzty godności to omijaj tą miejscówkę z daleka, no chyba że jesteś masochistą i odpowiada Ci terror psychiczny, inwigilacja i poniżanie - to wal jak w dym, to robota w sam raz dla Ciebie... Korzystając z okazji chciałbym pozdrowić "pana" specjalistę od spraw mobbingu którego wydarzenia z przeszłości chyba niczego nie nauczyły...jak to mówią "raz na wozie raz pod wozem" jeśli myślisz człowieku że możesz pomiatać ludźmi to jesteś w błędzie, każdy człowiek ma jakieś granice...twój imiennik miał podobne skłonności, jak skończył każdy wie..................

Aneta

@JJ a Ty długo już pracujesz w firmie? Jak oceniasz ją jako pracodawcę? Chętnie dowiem się również o Twoich doświadczeniach z pracy w OPTOPOL Technology S.A.

Aneta

@monterpisałeś o podwyżkach. Jakich działów firmy one dotyczyły? Coś jeszcze w ostatnim czasie uległo zmianie jeśli chodzi o warunki zatrudnienia?

Prosty Robol

a mały Olasek to co teraz porabia( Wielki Pan Derektor) Były na szczęście

Cedric
@Prosty Robol 31.07.2017 00:57

a co ? wychodzą wszystkie frustracje i budzą się dawne demony? Pracuj sobie prosty robolu ku chwale i nowej furze pana prezesa śmiesznego....

JJ
@Cedric 31.07.2017 14:25

Mały zazdrośnik z ciebie

monter

Znowu byly podwyżki! Ja jestem zadowolony

zadowolony

Od powrotu firmy do rodziny Bogdani firma produkuje i sprzedaje w ilościach o jakich wcześniej można było pomarzyć .

Serafin
@zadowolony 26.07.2017 23:30

normalnie geniusze zarządzania się pojawili ha ha ha

optopolowiec
@Serafin 28.07.2017 12:21

nie wiem co jest zabawnego w tym że grupa ambitnych osób robi coś fajnego i im towychodzi?

Serafin
@optopolowiec 28.07.2017 23:20

zabawne jest to ,że ci rzekomo ambitni ludzie dłubali w nosie ( za przeproszeniem oczywiście ) i jakoś nie mieli tych "ambicji" kiedy japończycy tego oczekiwali.... Oczywiście ,że pojawią się komentarze jakie to kierownictwo było do bani ale wszyscy ,którzy tam się jednak starali do czegoś dochodzili.

Aneta

@zorro A Ty pracujesz w firmie, czy jesteś zainteresowany znalezieniem w niej pracy? Może podzielisz się swoją opinią?

zorro

hm...dawno nie było żadnego wpisu...czy nikt już nie ma nic do powiedzenia???

Aneta

Pracujesz w OPTOPOL Technology S.A? Chętnie dowiemy się jak obecnie wyglądają warunki zatrudnienia w firmie. Co najbardziej lubisz w swojej pracy?

xyz

Lepiej dla kogo??? Sądząc po liczbach jakimi rzucasz jesteś chyba z najbliższego otoczenia pseudo "dowództwa" i nie mam tu na myśli Prezesa, który tak na marginesie chyba nie do końca wie co dzieje się poza szklanym budynkiem. Fajnie że firma się rozwija, tylko jakim kosztem...permanentna inwigilacja i strzelanie z ucha przez fałszywych przydupasów których na produkcji i w dziale R&D nie brakuje (zainteresowani wiedzą o kim mowa :-) )

anonim

(usunięte przez administratora)

Steven

pracuje..... :)

JanuszB

Witam. Mija rok jak zostałem zwolniony z firmy. Powiem wam szczerze, że się bardzo ciesze. Pracuje w normalnej firmie i lepiej zarabiam i jestem doceniony. Firma w której pracuje motywuje pracowników, a nie zastrasza. Jak pracowałem w Optopolu to się bałem zwolnić, żeby nie trafić na gorsze. Wystarczy tylko się ruszyć z Zawiercia. Pozdrawiam

Smutas
@JanuszB 27.11.2016 19:19

czyli wcale nie jest tak "różowo" jak to próbowali tu przedstawiać niektórzy... szkoda. Ale można było przypuszczać ,że tak będzie - "właściciel" nigdy nie będzie zainteresowany dobrem pracownika tylko własną kiesą. Smutne ale tak niestety jest - tym bardziej ,że nowobogackich buraków w tym kraju to właśnie cechuje.... Dlatego po raz kolejny twierdzę ,że szkoda ,że japoński poważny inwestor się wycofał... a było to tylko i wyłącznie spowodowane nieudolnością Zarządu i firmy i "malowanych" dyrektorków...

JJ
@Smutas 28.11.2016 07:58

Bzdury...największa premia w historii firmy. Brawo

JJ
@Smutas 28.11.2016 07:58

Same bzdury. A jest lepiej od zmiany właściciela tylko lepiej. W 2016 roku firma wyprodukowała i sprzedała około 500 tomograf,680 perymetrów ,3 nowe produkty patrz strona www.Pracownicy dostali największa premie w historii firmy.

JanuszB

Witam. Mija rok jak zostałem zwolniony z firmy. Powiem wam szczerze, że się bardzo ciesze. Pracuje w normalnej firmie i lepiej zarabiam i jestem doceniony. Firma w której pracuje motywuje pracowników, a nie zastrasza. Jak pracowałem w Optopolu to się bałem zwolnić, żeby nie trafić na gorsze. Wystarczy tylko się ruszyć z Zawiercia. Pozdrawiam

sajonara

@maruda niech próbuje, przecież kto inny w Zawierciu u nas jej zaproponuje na takim stanowisku umowę o pracę - tylko ciekawe jest dla mnie czy te kontakt jest od razu czy może jednak po njakimś okresie próbnym i czy od razy czy jednak za jakieś "zasługi"?

anonim

(usunięte przez administratora)

optopolowiec

firma produkcyjna produkuje w ilościach o jakich wcześniej można było pomarzyć...na kolejnej wystawie ESCRS pokazano 2 nowe urządzenia- od czasu przejęcia to już w sumie 4 urządzenia a biorąc pod uwagę "nową" wersję SOCT REVO to w sumie 5...firma postrzegana jest przez innych producentów- jako konkurencja a nie firma drucik stosująca rozwiązania rodem ze średniowiecza (jak obudowy żelkot znane z technologii produkcji kajaków czy wanien)-- to napewno jako plus. perspektywa prężnej firmy która się rozwija i zwiększa produkcję i asortyment a nie wieczne straszenie że nie wiadomo co japończycy zrobią też jest budująca. Niestety nie wszyscy to rozumieją i znów pojawia się grupa maruderów dla których największym problemem w pracy jest to że trzeba tam pracować...

Rumburak
@optopolowiec 07.10.2016 22:58

ha ha ... celny strzał :) :) Żelkot .. i wieczne problemy z rysami których nie było.... tak z ciekawości - z czego teraz robicie obudowy ? Pozdro i wszystkiego dobrego!

optopolowiec

wypłata zawsze w terminie (10-go na koncie, jeśli 10-ty wypada w sobotę lub niedzielę kasa na koncie w piątek).

optopolowiec

widzę że jad sączony przez zwolnione osoby (a raczej tylko garstkę "najbardziej pokrzywdzonych") ustal...to dobrze...firma ma się dobrze...pierwszy raz od bardzo dawna były podwyżki (prawdziwe a nie obiecane w prezentacjach jak za czasów Canona), w końcu montaż idzie pełną parą i firma zarabia pieniądze...kto ma trochę oleju w głowie widzi że warto się starać bo coś w końcu z tego jest (a nie tylko wieczne spotkania, prezentacje i niespełnione obietnice)

El Torro
@optopolowiec 23.05.2016 20:06

cieszę się ,że firmie się powodzi... mimo ,że jestem jednym z osobników zwolnionych ale chyba :) nie akurat z tej "hejtowej" garstki :) to życzę firmie jak najlepiej i do dziś uważam ,że pracowało się tam bardzo dobrze -no i przede wszystkim poznałem fantastycznych ludzi... :) fakt - spotkań było co niemiara ale i czasem to miało swoje dobre strony :) . Powodzenia Optopol!

Zostaw opinię o OPTOPOL Technology S.A - Zawiercie

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPTOPOL Technology S.A