Nie usuwaj Panie Prezesie10.10.2022 22:01
#dodaneponownie
(Nie przez autora)
Firma Seventeems ma aktualnie siedzibę w Orzeszu, ponadto posiadają dwie spółki. Nie polecam tego pracodawcy! Na początku połowa wypłaty była dawana na czarno. Dopiero po czasie dowiedziałem się, że nie są z tego odprowadzane składki. Teraz, kiedy wszedł Pakiet Mobilności z UE, to podobno wszystko już jest opodatkowane, ale co z tego, skoro trzeci miesiąc z rzędu są opóźnienia w wypłatach (usunięte przez administratora), w efekcie czego ludzie nie mają pieniędzy na opłacenie rachunków czy kredytów w terminie. W momencie kiedy zacząłem upominać się o wypłaty i odmówiłem pojechania w trasę z racji braku pieniędzy (zwyczajnie nie było mnie stać na dojazd do pracy i zakupy w trasę bo czekałem na wypłatę) to dostałem wypowiedzenie. Bo szefa oczywiście to nie obchodzi, że ktoś nie ma na rachunki czy paliwo na dojazdy do pracy. Ważne że sam ma na hybrydowe BMW. W firmie co chwilę wprowadzane są zmiany bez żadnych aneksów. Niektóre zmiany wprowadzane są z dnia na dzień i co zabawne, obowiązują wstecz. Firma zmusza do łamania prawa, chociażby pod względem dozwolonego czasu jazdy na terenie Niemiec, a także w kwestii przeładunków o kilkaset kilogramów. Busy są w opłakanym stanie, komputer pokładowy potrafi wyświetlać całą choinkę komunikatów i kontrolek, a kiedy jest to zgłaszane, otrzymuje się odpowiedź, że widocznie jakiś czujnik się uszkodził (przy komunikacie "skontroluj klocki hamulcowe"), a raz usłyszałem nawet tekst, żeby zwiększyć głośność muzyki, jak słyszę że coś wydaje nienaturalne dźwięki. Ponadto samochody nie są w żaden sposób czyszczone na bazie, o ozonowaniu nie wspominając, gdzie busy nie są przypisane do jednego kierowcy, a niektórzy potrafią nie wziąć prysznica przez tydzień i potem człowiek musi jechać po takim brudasie bo szefowi szkoda pieniędzy na ozonator i płyn do tapicerek. Firma jest w tak bardzo złej sytuacji finansowej, że pomimo posiadania służbowych numerów telefonów (kart SIM, bo oczywiście telefon trzeba mieć swój) został ostatnio wydany zakaz korzystania ze służbowego pakietu internetowego przy korzystaniu z nawigacji i zalecają używanie nawigacji offline, która jak wiadomo nie będzie informowała o wypadkach czy korkach na drodze. Pominę fakt, że ostatnio numery służbowe nie działały bo rachunki nie były opłacone. W tej firmie jeden absurd goni drugi absurd. Z firmy odchodzi coraz więcej pracowników z długim stażem pracy, których zostało już niewielu, a nowi tylko przychodzą i odchodzą, widząc co się dzieje. Ponadto, w firmie panuje zła atmosfera spowodowana przełożonymi. Kierownik floty potrafi zacząć krzyczeć po człowieku, więc jednoznacznie jest to mobbing. Ale co się dziwić, skoro sam szef nie potrafi panować nad emocjami i niejednokrotnie wysyła człowiekowi wiadomości których ciężko spodziewać się po dorosłym człowieku, który w dodatku prowadzi własną działalność i ma pod sobą pracowników. Reasumując, typowa firma (usunięte przez administratora) Omijać szerokim łukiem!