Żabka Polska (dawniej Freshmarket)

• O sieci
  • Jak aplikować?
  • Jak zostać franczyzobiorcą?

O sieci

Banino - Żabka
Barlinek - Żabka
Bełchatów piotrków - Żabka
Bezrzecze - Żabka
Białystok - Żabka Polska Sp z o.o. (dawniej Freshmarket)
Bielany Wrocławskie - Żabka
Bielsko-Biała - Żabka Polska Sp z o.o. (dawniej Freshmarket)
Bieruń - Żabka Polska Sp z o.o. (dawniej Freshmarket)
Biłgoraj - Żabka
Bogatynia - Żabka
Boguchwała - Żabka
Bolesławiec - Żabka
Borkowo Łostowickie - Żabka
Borówiec - Żabka
Brenna - Żabka Polska Sp z o.o. (dawniej Freshmarket)
Brwinów - Żabka

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Żabka Polska Sp. z o.o. (dawniej Freshmarket)

Opinie o Żabka Polska (dawniej Freshmarket) Poznań

Nie przegap nowości o Żabka Polska Sp. z o.o.!

Marcin

20.01.2020 20:12

Podziwiam Wszystkich tych co myślą, że ma Żabce czegokolwiek się dorobią. Poza długami, nerwicą oraz brakiem czasu dla rodziny Was tu nie spotka. Kilku znajomych , którym to mówiłem nie chciało wierzyć. Musieli na własnej skórze się przekonać jak to jest zostać „biznesmenem” ????????????.
    Kris

18.01.2020 09:57

Przed nawiązaniem współpracy wymagane jest szkolenie i zdanie egzaminu. W Poznaniu jaki sklep szkoleniowy możecie polecić?

18.01.2020 18:55

Nie ma znaczenia, i tak zdasz :) Wszyscy zdają
    Nina

16.01.2020 16:01

W kędzierzynie- koźlu na ul. Krzywoustego 22 nie da się robić zakupów. Jest sprzedawca, który śmierdzi okropnie potem. Włosy ma tłuste długie i nigdy nie uczesane. Już wiele moich znajomych nie wchodzi tam na zakupy Zróbcie coś z tym Pozdrawiam
    ajent

28.11.2019 00:24

właśnie jestem po rozmowie rekrutacyjnej na temat prowadzenia Żabki - sprawdzili mnie w BIK oraz KRD i weryfikacja okazała się być pozytywna widzę jednakże sporo nieprzychylnych opinii na temat prowadzenia takiej działalności - jak to wygląda w praktyce, czy dla osoby młodej opłaca się wchodzić w taki biznes?
    wichren

12.01.2020 14:24

NIE ma możliwości konsultowania umowy z prawnikiem!!!! Gdy powiedziełm po pierwszym spotkaniu, że bez konsultacji ze swoim prawnikiem poproszę o umowę RAMOWĄ (podkreślam to słowo), to pani prowadząca rektutację powiedziala, że umowę oraz zasady roliczanie mnie mogę dostać pod warunkiem, że podpiszę oświadczenie, gdzie jest wyraz zakazane ujawinianie treści umowy ramowej komukolwiek. Proszę do czego się zobowiązuję podpisując Oświadczenie o zachowaniu poufności - "Kandydat zobowiązuje się wykorzystywać Informacje Poufne wyłącznie do celów nawiązania współpracy gospodarczej. Informacje Poufne zachowane zostaną w całkowitej poufności i nie będą: ujawniane przez Kandydata w całości lub w części, jakimkolwiek innym osobom trzecim".
    wichren

12.01.2020 14:42

A widziałeś kłamstwo (pewnie dali ci ich folder), że na rozpoczęcie działalności wystarczy 5.000 zł? Uwierzyłeś w to? koszt zatrudnienie tylko 2 pracowników (dostaniesz 2x160 godzin w zamian) to: 2600+ZUS po stronie pracodawcy 530=3.130x2=6.260 zł do tego musisz kupić kasę fiskalną, zapłacić z wniosek o wydanie koncesji na handel alkoholem, kupić towar lokalny i wreszcie zapłacić swoją składkę ZUS. O reszcie nie wpomnę! Nie daj się nabrać, bo również nie dostaniesz od nich umowy ramowej wraz z zasadami rozliczeń, z prawem konsultacji ze swoim prawnikiem, bo dla nich jest to TAJEMNICA (podkreślam umowy ramowej, a nie umowy z tobą)
    amina98

09.01.2020 10:25

no jak dla mnie franczyza ok jest, bo zarabiam spoko i an swoim w sumie jestem
    Nana

07.01.2020 15:25

Kłamią z cenami
    Żabka plus od PiS?

05.01.2020 19:19

Wszystko Za darmo to ? Sklep towar? Naprawdę ?
    Żabka *

05.01.2020 19:17

Fajnie ze wszystko dają za darmo i potem 15 tys ,ale czy wódkę dają ?
    Alko

05.01.2020 19:09

A wódkę tez dają za darmo do lokalu , zatowarowania i umeblowania?Bo się skuszę
    michal

30.12.2019 11:40

Praca w żabce to bardzo fajna możliwość, spróbować swoich sił w prowadzeniu działalności gospodarczej, polecam wszystkim
    uzytkownik

28.12.2019 11:57

a ja lubie Zabke dlatego, ze w niej są fajne promocje i jest nowa aplikaca ktora mozna zbierac punkty. Lokale zawsze sa czyste i jest porzadek nie wazne jakie miasto. Dbaja o higiene, wkurza mnie ze potrafia zamknac 5minut przed 23 ale to chyba musze sie podliczyc pracaownicy. Zabka ma swieze produkty i pewnego pochodzenia. Mysle o otwarciu swojej ale w moim miescie jest juz z 6 punktow i otwieraja sie kolejne... Najblizej moge otworzyc 20km od mojej miejscowosci i chyba o tym zastanowie sie grubo po nowym roku.
    xxxxxx

25.12.2019 20:00

Po co piszecie na stronie ze zabka na kosciuszki w wloclawku jest otwarta 25.12.2019 skoro jest zamknieta po (usunięte przez administratora) klijentow oszukujecie
    Ewe

15.12.2019 17:59

Bardzo żałuje swojej decyzji na początku było super po pół roku zaczęłam popadać w długi , mam teraz 54 tys do spłaty
    Ryś

20.12.2019 10:22

Jak się nie umie liczyć, to nie należy się brać za prowadzenie biznesu.

20.12.2019 11:06

Oczywiście, masz rację. Ale po pierwsze: nikt nie wie, ile zarobi, dopóki nie wejdzie w ten biznes. Po drugie: ta firma doskonale wie, kogo sobie bierze na ajentów swoich sklepów. Po to są testy psychologiczne i szkolenie, żeby odsiać osoby, które się do tego kompletnie nie nadają. A jednak wszyscy "muszą" zaliczyć i jedno i drugie i dostają sklep mimo wszystko. I tutaj się kłania w pas etyka firmy Żabka, a właściwie jej kompletny brak. Kolejną rzeczą jest to, o czym było już wielokrotnie pisane - nie wszystko zależy od ajenta. Niestety nie możesz sobie pewnych rzeczy wybrać, np. tego czy się rozchorujesz albo tego, czy pracownik do którego miałeś początkowo świetne przeczucia i zaufanie okrada Cię za Twoimi plecami. Następnym jest to, że mając sklep na głowie jest bardzo łatwo pogubić się we wszystkich dokumentach przychodowo-rozchodowych i ciężko oszacować jasno, ile się tak naprawdę zarobiło w danym miesiącu. To jest tak, jak z domowym budżetem - dopóki Ci wystarcza, to się nie zastanawiasz. masz w końcu inne rzeczy na głowie - zamówienia, dostawy, obsługę klientów itp. Dopiero jak zaczyna brakować, to się zaczynasz zastanawiać co się stało, że nie ma z czego pracownikom zapłacić. Ale wtedy jesteś już w drugim roku swojej działalności i jest już za późno, dochodowy jest przejedzony, a w wyniku kradzieży straciłeś 10, 15, 20 tysięcy i właśnie jesteś po inwentaryzacji. To jest pułapka, w którą wpada wiele osób podejmujących taką współpracę, błędne koło, z którego nie ma się jak uwolnić... Bardzo niewiele z tych osób zdaje sobie z tego sprawę, aż do momentu, kiedy już jest za późno.
    artur

18.12.2019 15:01

Mam sklep i długów brak, dochody ok.
    Ola

02.12.2019 19:14

Uważam, że ktos wnie koncu powienien zainteresowac się tym, że w zabkach pracuje sie bez umowy lub pracuje na cały etat, a w umowie jest wpisywane pol etatu lub zlecenie. Ja pracujac na caly etat w koncu doprosilam sie o umowe. Zapierdziel jak nie wiem, czasem w miesiacu mialam po 240/250 godzin. Nigdy wiecej. Gdyby mnie sytuacja zyciowa nie zmusila to nie pracowalabym tam wcale
    Ktoś

03.12.2019 14:23

Dlatego nie kupuje w tej sieci. Pracownicy zarabiają grosze i pracują jak niewolnicy 7 dni w tygodniu. Znam tą strukturę od środka prezesi dyrektorzy zarabiają w dziesiątkach tysięcy złotych. Wyjazdy służbowe, drogie hotele, kolacje a to wszystko za waszą ciężką pracę. Ajent myśli że jest wielkim biznesmenem a staje się uzależnionym od nich niewolnikiem z wekslem in blanco. Czy wiecie o tym że za znalezienie kolejnego „frajera” który otworzy kolejny sklep dostają wysokie premie finansowe?
    marta

02.12.2019 12:44

A ja mam sklep i zadowolona jestem. Zaraz drugi otwieram.
    Ktoś

03.12.2019 14:05

To sobie 10 otwórz i pracuj na tych prezesów dyrektorów i managerów. Brawo Ty!!!
    Ona

02.12.2019 19:17

Jak to jest w koncu, że w niedziele niehandlowe za kasą stoją pracownicy? Czemu tym nikt sie nie interesuje? Tak nie mozna.
    Piotrek

02.12.2019 10:14

Jak dla mnie ok.
    Eugieniusz

29.11.2019 06:53

To co sie dzieje w Żabce w Gdansku na Platynowej 2 to jest zenada . Imprezy w sklepie całą noc , picie, narkotyki. Wstyd i hanba. Sprzedaz narkowtykow. Prosze sie tym zajac bo to yrafi na policje. Palą marihuane calymi nocami w sklepie. Libacje alkoholowe. Zenada i wstyd.
    Pracownica żabki

28.11.2019 13:50

Oj długi czas pracowałam w żabce. Czy polecam? Można się przyzwyczaić. Wynagrodzenie marne jak na prace, która trzeba wykonywac. Co dwa dni dostawy na dostawach tylko ja i szef, sklep dosyc duży więc i towaru DOSYĆ DUŻO. Czasami na dostawach byłam sama z koleżanką i rozładować 4 czy 5 palet, jednocześnie obslugujac klientow bylo ciężko... W dodatku żabka to przeciez BAR, BANK, POCZTA, SKLEP i PUNKT LOTTO. Nie raz bylo tak, że zostawałam sama na zmianie, bo niby nie miał kto przyjść i niestety wszystkiego nie dało sie ogarnąć, obsluga klientow, dokladanie na półki i jeszcze patrzenie czy ktos czegos nie kradnie. Przerwy też nie bylo, jesli udalo mi sie na chwile usiasc za kasą i cos zjesc to byl cud. Praca w niedziele, święta w sylwestra do 23, paranoja. Weryfikacje, na których czepiają się wszystkiego, bo na podłodze plama z soku, bo na regale nierówno ułożone, bo gdzies ktos jakis serek przekroczył i byl dzien czy dwa po terminie. Kazdy jest tylko czlowiekiem nie maszyna...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Żabka Polska (dawniej Freshmarket)?

Kontakt - Żabka Polska Sp. z o.o.

Stanisława Matyi 8 61-586 Poznań

Branża główna: Konsulting i zarządzanie

Warszawianin

26.11.2019 19:27

[email protected] jeśli chcecie konkretnie porozmawiać zapraszam na pewno odpiszę.
    skdflsdl28

23.11.2019 10:34

polactwo zdrajcy sprzedali Polską firmę Brytyjskiej CVC capitals fundusz inwestycyjny gnoje obrzydliwe. Powinni trafić do ciężkiej pracy małą ilością jedzenia za karę
    Rafał T .

22.11.2019 15:32

Koszalin Żabka na ul. DWORCOWEJ 4 Ceny nieaktualne ( czerwone kartki z cenami) paluszki solne 0.99 faktycznie 1.50zł. Po zwróceniu uwagi łaskawie sprzedawca wysoka dziewczyna o czarnych wlosach, lekko otyła wyłoniła się spod lady???? Tam chyba zasięgu kamer nie mają bo gadały i odpowiedź totalne nie na miejscu. Bardzo przepraszam, że zwróciłem uwagę i niech kierownik sprawdzi dłonie tej dziewczyny. Sądzę, że dawno mydła nie widziały. Smacznego życzę.....
    adam

18.11.2019 14:11

Ja moge zabke polecic, sam dobrze zarabiam na tym (2 punkty prowadze)
    Andrzej

01.10.2019 15:16

Prowadzę żabkę 1,5roku. Śmieszne są niektóre komentarze tutaj. Ogólnie oceniam współpracę pozytywnie, pewne opinie powielają się z rzeczywistością. Jakie negatywy widzę w sieci? 1. Ogromna liczba zmian w sieci, to nie zwykły sklep gdzie ustawia się go i gotowe, tu co chwilę coś się zmienia i trzeba poprawić, czasem ciężko nadążyć, 2. Podatki - tutaj dużo ludzi ma rację ale wystarczy chociaż troche analizować zamówienia do sprzedaży i możemy tworząc zapas na magazynie unikać podatków. 3. Wieczne obciążenie psychiczne - tak, jako franczyzobiorcy jesteśmy na wiecznym stand by'u. Jak prowadzić sklep? Protekcjonalnie, stawiać sobie jak najwyższy WUT, robić sobie dużą nadwyżkę finansową WUTem aby na koniec współpracy mieć srodki na oplate VATu i Dochodowego. Pieniadze sa ok, sklep robi 170.000 brutto poza sezonem, udzial swiezego 9%, 2 osoby do pracy z godziwą premia i podstawa 16 na rekę + ja jako kasjer z 3/4 etatu. Rozliczenie wpada na ok. 13,5k po odliczeniu wszystkiego wychodzi kolo 7-8k na czysto, w sezonie to moze byc i 11k a to kwoty przy duzym odciagnieciu kasy z rozliczen na rzecz strat inwentaryzacyjncych ( Po roku mam nadwyzke finansową na ok 20 tysięcy ktore bede mogl wyplacic, w przyszlym roku powinenem miec nadwyzki ok 30k, prowadzic bede jeszcze 3 lata i chce wyciagnac 100 tysiecy w gotowce). Czlowieka stac na wiele, nie znalazlbym pracy z takimi zarobkami, nikt nie dyktuje moich godzin pracy, mam kupione mieszkanie na hipoteke, nowy samochod w leasingu, zyje godnie nie na samych sucharach i potrafie zaoszczedzic 3000 miesiecznie ( niektorzy chcieliby tyle zarabiac). Odnoszac sie do zarzutow w kierunku sieci, sami zamawiamy towar! Zabka tylko mowi co powinno byc ale jesli mamy na czyms straty i powinnismy powiedziec o tym partnerowi i moze wykluczyc z asortymentu dany indeks, poza tym zaba nie robi awantury jak czegos nie mamy co powinnismy miec. W dlugi mozemy wpasc z zabka albo zusem albo US. Z zabka latwo - brak wplat do banku lub inwentaryzacja na minus ( tj. nasze odlozone pieniadze nie pokrywaja strat na sklepie, np zaba zabiera nam 1% od obrotu miesiecznie na tzw. skarbonke, odlozymy przy 170.000 obrotu 1700 zł gdzie sterminuje sie nam 1000 zl a kradzieze to kolejny 1000 i takim sposobem generujemy 300zl straty ktora sie skumuluje po roku i doplacimy zabce, w moim przypadku odkladam 2,5% od obrotu czyli max ( nie chce zmniejszac) czyli ok 4000zl gdzie kradzieze to 800zl a terminy 1000 czyli 2200 jestem na plus w kazdym miesiacu). ZUS i US to prosta sprawa, nie zaplacic skladek albo nie zaplacic VATu i dochodowego - ZUS to mus nic sie nie zrobi a jak uciec od vatu i dochodwego tlumaczylem wyzej. Jakie plusy? Zarobki wlasiwie od 1 miesiaca prowadzenia, stabilnosc - nie martwimy sie o rentownosc bo praktycznie kazdy sklep zarabia, chyba ze naprawde nisko obrotowy, mozna naprawde miec duzo czasu wolnego jak nigdzie indziej. Podsumowujac, ja tez czytalem opinie negatywne ale i tak sie wszedlem w to, znam dzisiaj franczyzobiorcow wykonczonych ta wspolpraca ( w wiekszosci przypadkow sa to ludzie placacy najnizsza krajowa z absurdalnymi umowami albo ich brakiem i ludzie ktorzy nie maja glowy na karku. Partnerzy i menagrowie to tez naprawde dobrzy ludzie, da sie z nimi rozmawiac - to nie kat co nam celuje w potylice tylko ludzie ktorzy moga nam naprawde pomoc. Po 1,5 rocznej wspolpracy jestem zadowolony, zarabiam, oszczedzam, potrafie miec ogrom pracy ze nie wyrabiam ale potrafie miec i czas wolny jak pan prezes, wszystko zalezy ode mnie, nie zawalam swoich obowiazkow dlatego jest dobrze.
    yes

18.11.2019 09:09

No gratuluje ci biznesmenie, brawo ty!!! Kredyt hipoteczny i auto w leasingu hahahahhahahahah to dopiero biznesmen. Okazuje się, ze tak naprawdę nie masz swojego ani auta ani mieszkania. Aj ci "przedsiębiorcy", później po takich jak ty kupujemy auta z placu banku bo na raty leasingu nie stać.
    Pitagoras.

18.11.2019 14:04

"Prowadzę żabkę 1,5roku...prowadzic bede jeszcze 3 lata i chce wyciagnac 100 tysiecy w gotowce". To liczymy Andrzeju. 100000zl / 54 miesiace = 1852zl / miesiac Andrzeju zarabiasz w Zabka Polska 1852 na miesiac. Gratuluje Biznesu. Dla Twojej informacji - kasjer w Lidl obecnie zarabia wiecej.
    Olek

18.11.2019 13:41

A ja jestem zadowolonym franczyzobiorca.
    michał

18.11.2019 13:18

Ja od lat sklep prowadze i od lat zarbiam dobrze.
    Ela

05.10.2019 10:55

To ja powiem z innej beczki. Od kilku tygodni nie dało się to zamówić 3 rodzajów pewnych papierosów. W końcu pojawiły się do zamówienia. Sprawdzamy nasze stany magazynowe mamy 0 na stanie. Zamawiamy. Przed dostawą pojawił się partner robi wyrywkowa inwentaryzacje a tu okazuje się że tych papierosów powinna być jeszcze po dwie, trzy paczki!!!!!!! to co jest grane? W magiczny sposób się jakoś same dodany???? Dodam że często stany się same zmieniają. Czyli Żabka ma zdalne sterowanie w systemie żeby upier... ic ajenta?????

17.11.2019 16:23

U mnie też w magiczny sposób stany towarowe się zmieniały. A zdalnego dostępu nie mogłam w żaden sposób wyłączyć.
    anonymous

24.09.2018 20:54

WITAM , PROWADZIIŁAM SKLEP ŻABKA PONAD 4 LATA , I MAM PONAD 100 TYS DŁUGU, PRZESZLIŚMY PODAN 5 PARTNERÓW DO SPRAW SPRZEDAŻY , NIE WIEM CZY POMAGAJA CZY SZKODZĄ, WIEM JEDNO JESTEM BEZ ŚRODKÓW DO ŻYCIA , I NIE MAM MOŻLIWOSCI SPŁACENIA TEGO , NAJLEPIEJ KUPIĆ METR SZNURKA I POWIESIĆ SIE, A MENZDZER NASZEGO REGIONU TO KAWAŁ ,H........., BRAK SŁÓW , NAPRAWDE ,ŻYCZE POWODZENIA KTO MA ŻABE ,

17.11.2019 16:15

Nie wszystko widać w trakcie trwania umowy współpracy. Cały chlew wychodzi dopiero po zamknięciu. Kiedy widzisz, że Twoje pieniądze odkładane lub raczej potrącane z tego co zarobiłeś, zniknęły

17.11.2019 16:18

Nie ma się co rozklejać, tylko zewrzeć pośladki, zażądać rozliczenia na piśmie i zasuwać do sądu, bo to Żabka tobie wisi pieniądze, a nie Ty jej.
    KINGA BYŁY FRANCZYZOBIORCA

30.10.2019 15:41

CZYTAM Z ZACIEKAWIENIEM TEN STEK BZDUR KTÓRE PISZĄ ZA PEWNE NIE OBECNI ANI BYLI FRANCZYZOBIORCY. KAŻDY KTO WEJDZIE W TE PRZYSŁOWIOWE (usunięte przez administratora) SKOŃCZY PRĘDZEJ CZY PÓZNIEJ Z DŁUGIEM PROWADZIŁAM SKLEP ROK I PRZEZ TEN ROK DAWAŁAM Z SIEBIE WSZYTKO ZA PRZELEWY NIE CAŁE 10000 TYŚ I PO ODLICZENIU WSZYSTKIEGO ZOSTAWAŁY MARNE GROSZE.PO ZAMKNIĘCIU SKLEPU W DNIU INWENTARYZACJI MÓJ WVT WYNOSIŁ 18200 INWENTARYZACJA NA MINUSIE WYSZŁA 4200 MOJE PYTANIE BRZMI GDZIE JEST RESZTA MOICH PIENIEDZY.NIKT NIE ZNA ODPOWIEDZI :-) NIE POLECAM NIKOMU ŻADNE Z TEGO PIENIĄDZE NIE MA WSPÓŁPRACY Z ŻABKĄ TAM JEDNO ODSYŁA DO DRUGIEGO UMYWAJĄC RĘCE.W DNIU DZISIEJSZYM PANI Z WINDYKACJI OZNAJMIŁA MI TEL ŻE MOJA NADWYŻKA W ŻABCE TO 146ZŁ Z 18200

31.10.2019 10:29

Posadzili w centrali w Poznaniu jakiegoś stażystę-juniora z łapanki i co jakiś czas pewnie mu każą wrzucać idiotyczne teksty typu "ja prowadzę i wszystko jest spoczko" / "pwrowadzę już dwa lata i jestem zadowolony" i temu podobne :) A co do Żabki, to przy końcowym rozliczeniu można być pewnym, że odliczą Ci od wypłaty nadwyżek absolutnie wszystko co mogą - oczywiście straty towarowe, ale też wszystkie uszkodzenia na sklepie, opłaconą i niewykorzystaną koncesję itp. itd. VAT od pierwszego zatowarowania, który się odkłada na początku do firmy też stanowi dużo mniejszą kwotę, niż VAT, który wychodzi przy końcowym rozliczeniu. Różnicę między jedną a drugą kwotą ajent "przejada" w okresie prowadzenia działalności i myśli, że to część jego zarobków.... Dopóki z nimi współpracujesz, to jest wszystko fajnie. Ale już przy zamknięciu odliczą Ci wszystko co mogą, do ostatniego grosza. Ten model biznesowy z góry zakłada, że ajent do zwrotu pieniędzy mieć nie będzie. Kończysz współpracę i już tam nikogo nie obchodisz. Jeżeli trzeba już nie daj Boże coś ajentowi oddać z tego co wpłacił, to wypłacają bardzo niechętnie.

17.11.2019 15:55

Nie tylko WUT zniknął, sprawdź gdzie się podziały pieniądze np. z rozliczenia promocji, które zgodnie z umową Żabka potrąca jako kompensatę przyszłych rozliczeń. Rozliczenie nastąpiło, a pieniądze zniknęły. To wierzchołek góry lodowej. Jest tego duuuużo więcej
    A.A

16.11.2019 16:05

Witam...Mam sklep prywatny .Chciałam tylko wspomnieć że otwierając swój biznes czy to będzie żabka czy też zupełnie coś prywatnego ,ludzie na początku dostają małpiego rozumu ,bo nagle pojawia się kasa.....ale.... po paru miesiącach jest zdziwienie bo wjeżdżają podatki...A oni przez pierwsze pół roku pobrali leasing,byli np.na super wczasach i jest zdziwienie, że teraz muszą coś płacić...Druga sprawa, mieć swój biznes i w nim nie uczestniczyć tylko mieć pracowników???sorry dla mnie śmiechu warte...Co do żabki znam parę osób które są bardzo zadowolone, ale słyszałam również negatywne opinie..Zdanie mam podzielone..Uważam że żabka bazuje na takich lajikach którzy to pojęcia nie mają o biznesie..
    Aga

05.11.2019 19:16

Witam. Moja córka poszła do pracy w żabce gdzieś od połowy października i nie otrzymała jeszcze umowy. Czy to normalne?
    iza

09.11.2019 20:56

W żabkach bardzo nie chetnie daja umowy, wszystko zależy od pracodawcy tak naprawde. Mozliwe tez ze che sprawdzić twoja corke ajent czy sie nada do pracy albo czy po prau dniach nie zrezygnuje. najlepiej wprost zapytac, bo czasem dziewczyny tez nie chca umow i robia na czarno
    saba

15.11.2019 19:31

umowa musi być podpisana najpóżniej w dniu rozpoczęcia pracy
    zaba

15.11.2019 11:55

Witam, W wakacje po prawie 3 latach działalności zamknąłem z ulgą ten biznes, który z dnia na dzień generował problemy i koszty. Niestety ŻABKA po 60-dniach nadal nie przekazała mi rozliczenia. Brak kontaktu z ich strony...Przyszedł mail z windykacji polubownej, że jestem winien im pieniądze ale bez konkretnej kwoty, co jest dla mnie bardzo dziwne bowiem nie otrzymałem żadnych dokumentów. Czy jest na forum ktoś kto miał podobny przypadek lub potrafi pomóc? Prawdopodobnie moja sprawa znajdzie finał w Sądzie.
    Marta

15.11.2019 18:16

Witam, właśnie znalazłam się w takiej samej sytuacji. Nie wypłacono mi nawet wynagrodzenia za pełen przepracowany październik, a sklep zamknelam 7.11. Nikt ie jest w stanie udzielić żadnej informacji, a z maila jakiego łaskawie otrzymałam wynika, że wynagrodzenie zostało zrekompensowane limitem zadłużenia. Dodam, że sama opłata kaucyjna + kwota z wut tylko za 5 ostatnich miesięcy znacząco przewyższa wynik inwentaryzacji. Zablokowano mi dostęp do dokumentów i nie mam nawet jak sprawdzić co się tam dokładnie zadziało. W mailu zaproponowano tez kontakt z zabkowa windykacją, co odrazu uczyniłam, jednak z ich strony nie otrzymałam żadnej wiadomości zwrotnej.
    Konsument Muszynianki

12.11.2019 22:05

Tragiczna obsługa żabki w Krakowie na Alei 29 listopada, dwie niewychowane baby, które nie odpowiedzą dzień dobry ani do widzenia, nabijają tuńczyka za 3,30 pomimo tego, że go nie kupiłem.
    MK

29.08.2019 13:56

Od lat nic się nie zmieniło, zamknęłam Żabkę 10 lat temu, prowadziłam 6 lat. Dzisiaj się śmieję, że chyba Bóg mi rozum odebrał kiedy podpisywałam umowę. Nikomu nie polecam, harówka od rana do nocy, 7 dni w tygodniu. Im wyższe obroty, tym więcej ludzi musisz zatrudnić,po zapłaceniu podatków, pensji ledwie wystarcza na ZUS ajenta, kiedyś nie było franczyzobiorców, byli ajenci, poza nazwą nic się nie zmieniło. Nie znam nikogo kto zakończyłby współpracę z Żabką bez długów.Wie o tym ZUS, US w całej Polsce. Kiedy zaczynasz po rozwiązaniu umowy próbować ocalić swoje finanse, rozmawiać z ZUS-em, US wszyscy mówią - a Żabka-nie jest pani jedyna, już po kilku miesiącach współpracy prawie wszyscy mają zaległości w ZUS i US, ale na pytanie dlaczego nic w takim razie nie robią, wszak jest mało prawdopodobne żeby 90 % ajentów, to byli idioci nie potrafiący liczyć i kalkulować, odpowiedź z urzędów - bo to nie leży w naszej kompetencji. Jeżeli macie siłę pracować i jakieś pieniądze na drobne inwestycje, trzymajcie się od Żabki z daleka. Dla dobra Waszego i Waszych rodzin. Jeżeli Wam zabraknie na zapłatę weksla, komornik wsiądzie na konto żyrantów...

02.10.2019 15:51

Nie oszczerstwa... tak niestety jest. Bardzo dużo osób po prostu sobie z tym nie radzi - często ze swojej winy lub w wyniku niezależnych czynników i kradzieży ze strony pracowników, które jest bardzo ciężko upilnować... Cała praca w handlu spożywczym na tym polega, że żeby coś zarobić, trzeba (usunięte przez administratora) jak mała motorynka. Masa ludzi kończy z długami i jest to fakt, a nie science-ficton. Byłem, widziałem i chociaż osobiście tego nie doświadczyłem, to nigdy więcej nie chcę mieć do czynienia z Żabką jako franczyzobiorca.
    EK

11.11.2019 19:21

Mogę prosić o kontakt?
    BiałaWdowa

11.11.2019 18:07

Jak naliczane są punkty podczas weryfikacji? Za co odbiera się najczęściej? Ile to niezbędne minimum? Jestem pracownikiem i szału dostaję na słowo "weryfikacja". ZAWSZE coś nie gra. Ostatnio np.....ubłocona podłoga przez klienta wchodzącego wraz z weryfikatorem. Zaczynam mieć dość.
    Nowa06

04.11.2019 16:58

Cześć. Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda praca kierownika rejonu w Żabce. Jak wygląda szkolenie, sama praca i czy warto pod względem charakteru pracy oraz pod względem finansowym. Będę zobowiązana za info.
    oksana

24.10.2019 12:30

jak dla mnie franczyza spoko opcja.
    sam

24.10.2019 20:41

Czesc Oksana, Czy prowadzisz Zabke? Prosze napisz do mnie bede wdzieczny [email protected] zamierzam otworzyc zabke Pozdrawiam Krzysiek
    Lilka

01.11.2019 09:37

Oksana też poproszę więcej informacji na e-maila . Zamierzam otworzyć Żabkę przy średnicówce i chciałbym się więcej dowiedzieć czy warto itd . e-mail - [email protected]
    Olaf

31.10.2019 12:52

Dla mnie firma dobra, dobry kontakt, brak opóźnień. Dobrze się prowadzi sklep. Nie narzekam.
    ania

30.10.2019 23:57

Ja zadowolona z wspolpracy jestem

Zostaw merytoryczną opinię o Żabka Polska Sp. z o.o.