Żabka Polska (dawniej Freshmarket)

• O sieci
  • Jak aplikować?
  • Jak zostać franczyzobiorcą?

O sieci

Banino - Żabka
Barlinek - Żabka
Bełchatów piotrków - Żabka
Bezrzecze - Żabka
Białystok - Żabka Polska Sp z o.o. (dawniej Freshmarket)
Bielany Wrocławskie - Żabka
Bielsko-Biała - Żabka Polska Sp z o.o. (dawniej Freshmarket)
Bieruń - Żabka Polska Sp z o.o. (dawniej Freshmarket)
Biłgoraj - Żabka
Bogatynia - Żabka
Boguchwała - Żabka
Bolesławiec - Żabka
Borkowo Łostowickie - Żabka
Borówiec - Żabka
Brenna - Żabka Polska Sp z o.o. (dawniej Freshmarket)
Brwinów - Żabka

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Żabka Polska Sp. z o.o. (dawniej Freshmarket)

Opinie o Żabka Polska (dawniej Freshmarket) Poznań

Nie przegap nowości o Żabka Polska Sp. z o.o.!

Aaa

23.06.2021 01:08

Klijet nie wiem jak to jest ale przeraża mnie ze na ranej zmianie som 3 osoby a na drugiej jest jedna osoba jest ruch to ta biedna pani musi latać i dokładać towar zaplecza czemu nie zrobiom żeby były dwie osoby na południe i a potem marudzom że kradnom jak ajent nie otpowiedzialny ja wszystko notuje i powiem ze tam jest łamane bhp. Itp. gierałtowice Śląskie
    Rafik

24.06.2021 08:57

Kupić Ci notes?
    Aaa

23.06.2021 01:13

Też muszę powiedzieć że sklep żabka jest bardzo czysty w Gierałtowicach i polecam go wszystkim obsługa jest miła ale pani na popołudniu co jest jest bardzo fajnom babkom uśmiecha się doradzi i jest takom osobom że asz chce się przychodzić do sklepu pozdrawiam paniom ząbki
    Xxx

23.06.2021 00:51

Bardzo chfale sobie żabkę w Gierałtowicach jest bardzo miła opsluga a szczególnie pani marzenka doradzi pomoże bo ine nie takie sztuczne som a ta pani to taka naturalna i aż chce się przyjść do tego sklepu jak ktoś będzie przejazdem to zapraszam do sklepu żabka gierałtowice ks roboty 76 jest bardzo czysto i przyjemnie
    Thebettispagettispagetti

22.06.2021 13:45

Ceny są okropnie zawyrzone np w Lidl coś może kosztować 3 zł a w żapce nawet 6 zł. Dotego jak dziś byłam w żabce patrzę o cukierki za 3,50 zł wziełam podchodzę do kasy i kasjerka muwi do mnie 6,20 zł muwie do niej ale na cenie było 3,50 ona sprawdza i muwi że ktoś się pomylił ale raz spoko tylko to nie jest jednorazowa sytuacja
    Jarek88

13.06.2021 15:11

Witam, Czy mógłby ktoś przedstawić jak wygląda praca partnera ds. sprzedaży w Żabce? Na jakie zarobki można liczyć?

21.06.2021 15:33

Też jestem zainteresowany. Ktoś coś powie na temat tego stanowiska?

21.06.2021 14:53

Proszę o informację na temat stanowiska partner ds sprzedaży. Bardzo zależy mi na konkretnych opiniach ponieważ jestem poważnie zainteresowany tym stanowiskiem.

21.06.2021 14:17

Interesuje mnie stanowisko partnera ds sprzedaży. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak wygląda praca na tym stanowisku,zadania,etc. Zależy mi na konkretnych opiniach.
    Dżon

06.05.2021 10:55

Znajomej, która chciała otworzyć Żabkę, zgodziłem się podpisać wiadomy weksel. Wszystko jest OK, to była potrzeba chwili i umówiliśmy się, że w pewnym momencie to zmienimy. Teraz nadszedł ten moment - znajoma ma taką osobę, która zostanie już z tym wekslem "na stałe". Chciałbym zapytać, czego muszę dopilnować, jak to w ogóle technicznie przeprowadzić, żeby finalnie być pewnym, że w danym momencie nic mnie już z Żabką i firmą znajomej nie łączy. Nie wiem, może jest jakieś jednoznacznie brzmiący dokument o ustaniu zobowiązań wobec Żabki itp., który otrzymuję po podpisaniu weksla przez inną osobę. Czytając to forum zakładam, że wiele osób będzie chciało napisać o moim błędzie itp. Bardzo proszę, zostawmy to, po prostu bardzo proszę wyłącznie o merytoryczne i techniczne odpowiedzi do konkretnie nakreślonej sytuacji. W odpowiedziach proszę założyć dobrą wolę i wyłączną chęć jak najszybszego sposobu na załatwienie tej sprawy przez obie strony (ja i znajoma). Piszę to, żeby uniknąć sytuacji, gdy ktoś w odpowiedziach zacznie tworzyć scenariusze dostosowane do sytuacji, gdy strony są skłócone. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że najważniejszą stroną jest tu Żabka.
    @Dżon

15.06.2021 06:17

Bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi :)
    Anna

21.06.2021 09:43

Dzień dobry, też chcę się uwolnić od tego weksla, podpisałam go koleżance, obiecywała ze to będzie na chwilę, bo ktoś jej pomoże ale dopiero za kilka miesięcy jak wróci zza granicy i ciągnie już tak prawie drugi rok i mówi, że jednak nie ma kogoś na podmianę... Jestem po wstępnej rozmowie z jej rodzicami, którzy być może wybawiliby mnie od tego podpisując za mnie, bo znamy się długo i im głupio, ale ich córka nie chce tego słyszeć. Jest w ogóle taka możliwość, żeby to zrobić pomijając ją? Czyli mam kogoś kto chce podpisać weksel, żeby anulować mój?
    Klient

20.06.2021 10:26

Witam wczoraj byłam w jednej żabce w zlotoryji , drugą nieczynna chciałam puścić totolotka osoba obsługująca wogole nie zwracała na mnie uwagi , kasując swoje zakupy , brudno na sklepie że szok , gdyby nie fakt że zakupy robiłam nie dla siebie wyszła bym , bałam się że się o coś przykleje , ponadto osoba za kasą nie bardzo obsługiwała lotto Może należało by poprawić warunki pracownikom jeszcze trochę ajenci sami będą musieli stanąć za kasą , bo jaka płacą taka praca Nie polecam
    R_Sting

20.06.2021 08:55

W jednym z lokali już 6 razy zmieniał się ajent prowadzący Zabkę. Może wiecie jakich argumentów używa Żabka aby namówić kogoś do prowadzenia sklepu w lokalu w którym ten sklep padał już 5 razy? (usunięte przez administratora)
    Blazej

19.06.2021 10:07

Po pierwsze koszmarna obsługa,a na dodatek ceny to kosmos za trzy lody 10zl. A ta cała żappka jest do kitu ,jak bym miał ocenić od 1do 10 to dał bym mocne 3
    Dziady

08.02.2021 12:45

Dziękuję za kradzież punktów ktore zbierałem przez rok :) wróciłem do orlenu gdzie nie kasują punktów swoim klientom. Dziady. Gdybym wiedział że zabierzecie punkty po wysłaniu jakiegos smieciowego emaila w spamy to bym w zyciu nie zawracal sobie glowy z wyciaganiem telefonu do skanowania. zabraliscie cenny moj czas i zrobiliscie ze mnie glupa. dlatego wole jezdzic do orlenu gdzie nie kasuja punktow swoim stałym klientom
    Kkk

01.04.2021 02:07

Kasują się z nowym rokiem jeśli nie znasz prawa/nie jesteś doinformowan* to polecam zapoznać się z regulaminem aplikacji ;)
    ona

19.06.2021 04:06

prawa??? chyba regulaminu

17.04.2021 07:31

Postanowiłam odwiedzić nowa otwarta zapke na ul Głowackiego w Brzesku na szybkie zakupy ale to co tam zobaczyłam byłam przerażona, właściciel to młody chłopak który darł mordę i był strasznie wulgarny i sprawiał wrażenie osoby psychicznej, po prostu się wystraszyłam że tacy ludzie prowadzą sklepy. Ja napewno już tam nigdy nie pujde i nie polecam nikomu. Fatalna obsługa, chaos, zamieszanie i bałagan i do tego awantura na zapleczu i wulgarne krzyki!
    Karolina

12.06.2021 08:47

Poszłam z ciekawości do tej nowej zabki w Brzesku i niestety muszę potwierdzić to co napisałaś, bałagan brak kultury kasjera i (usunięte przez administratora) Ja napewno już nigdy w tym (usunięte przez administratora) zakupów nie zrobię bo przy takiej ilości sklepów taka marna konkurencja jak ta żabka nie dlugo będzie istniała! Klientów powinno się szanować a tam raczej tego brak a do tego bałagan i (usunięte przez administratora) w całym sklepie!
    Justyna

14.06.2021 09:20

Witam , nie wiem co wam ta żabka nie odpowiada , ale jest tam czysto nigdy nie było bałaganu pracuje w szkole obok tej żabki nigdy nie było tam jakiegoś nie porządku , więc nie rozumiem ludzi którzy daj takie komentarze ... Czy to zazdrość ? Nie wiem , ale osobiście mogę polecić ten sklep . Pozdrawiam Justyna
    Katrina

10.06.2021 23:25

Witam prosze mi wyjaśnić dlaczego pracownicy żabek w lubinie nie znają praw konsumenta i nie przestrzegaja tego . mówię o nie zgodności cen i bezczlenym wykłucaniu się.Towar ma cenę i ta cena okazuje sie nie adekwatna do towaru bo pani zapomniała ją zdjąc po poprzednim produkcie . w momencie zarządania zakupu w cenie która była wyeksponowana na danym produkcie, pani bezczelnie zamknęła sklep i przystąpiła do poprawiania cen a klient został wyproszony ze sklepu. DRAMAT co się dzieje ze zabki nie przestrzegaja prawa konsumenta? pozdrawiam i proszę o poprawę tej sytuacji
    Borubar

09.06.2021 15:34

Żabka sprzedaję stary i śmierdzący tytoń nie kupujcie w żabce tytoniu
    Twoja stara

05.06.2021 14:27

Zgłaszam reklamacje bo nie doatałam słomki w kubeczku z lodem a picie mi sie wylało na mnie tak więc po co oni dali napis "miejsce na słomke" jam i tak nie daliście SŁOMKI bez sensu jesteś zerem i nigdy już nie zrobie zakupów w srapce

03.06.2021 13:28

A czemu żabka nie zatrudnia kierowników sklepów i pracowników na umowę o pracę? Ciekawe.
    Sasi

04.06.2021 06:40

Bo Żabka małe wielkie ciulstwo
    Sasi

04.06.2021 00:46

Małe wielkie ciulstwo nie polecam
    Były zainteresowany żabką

01.06.2021 10:28

Byłem się pytać o żabkę sprzedawawców jak to wygląda w praktyce. I po tym co usłyszałem nie biorę żabki. To nie jest biznes tylko jesteś jako pracownik żabki na działalności gospodarczej. u tych co w miarę idzie to są zadowoleni. A nie którzy "szefowie" muszą dopłacać ze swojej pensji pracownikom. Jest dużo ofert do pracy przez franczyzobiorców ale nikt nie chce iść na kasjera bo wiedzą jak jest. W sklepie powiedzą ci prawdę. Kasjerka powiedziała: że to słabo jak szef musi z własnej pensji dokładać. Żabka w ogóle jest nie opłacalna nawet jak przez rok jest te 16 tys oczywiście jak spełnisz warunki. U mnie w mieście średnio co miesiąc otwiera się kolejna żabka, żabką co 200 do 300 metrów. Obracam się w lewo, widzę żabke i w prawo tez zabke widzę i na wprost. Pani Mi mówiła ze nie długo się zamkną lub jak minie ten "gwarant" minie, dobrze że nie biorę tego interesu bo by była tragedia. Długi to tez prawda i częste kontrole i ciągły stres. Nie którym Franczyzobiorcom nic nie zostaje jedynie na miske ryżu i muszą dorabiać na zleceniach żeby przeżyć.
    BylyFranczyzobiorca

01.06.2021 21:10

Dokladnie jak tu na Pisane . . Nie bierzcie przelotów jak już macie brać

26.05.2021 13:27

Dzień dobry a ja mam pytanie zabke mojej ajentki zamknęli w tym miesiącu po 20tym, do 15go miałam umowę o pracę i teraz sytuacja wygląda tak że każe nam płacić za wszystkie rzeczy które mają termin do końca miesiąca.. Czy może tak zrobić?
    Człowiek

26.05.2021 20:04

Nie ma takiego prawa i z pewnością nie było takiego zapisu w umowie. Będzie Ci mówić wszystko żeby tylko nie wypłacić wynagrodzenia, ale takiego prawa nie ma.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Żabka Polska (dawniej Freshmarket)?

Kontakt - Żabka Polska Sp. z o.o.

Stanisława Matyi 8 61-586 Poznań

Branża główna: Konsulting i zarządzanie

26.05.2021 18:15

Mam pytanie pracuje w żabce jako pracownik, mojej ajentce zamknęli zabke od 25go maja umowę miałam do 15go. Teraz każe nam płacić za wszystkie rzeczy które miały termin przydatności do końca maja... Czy w ogóle tak może zrobić?
    ooo

25.05.2021 01:38

żabka w gliwicach przy ulicy 11k to najgosza zabka w której pracowac można.... własciciele sa wulgarni i nie mili nie szanuja pracowników i potrącają im nawet za jedną złą cenówkę 100zl żenada może wkońcu ktoś coś z tym zrobi bo tak dalej być nie może żeby pracownik tyrał za 11 zł a potem nic z tego nie miał proszę o rozpoznanie się z tą sprawą.... pozdrowiam niezadowolona
    Mirek

23.05.2021 19:10

Ja postanowiłem podzielić się uwagą i przestrzec ludzi którzy chcą podjąć pracę w żabce lub zostać jej ajentem! Ajenci to często młodzi ludzie myślący że prowadząc żabkę zawojują świat i staną się wielkimi biznesmenami a prawda jest taka że zostają z długami, wyczerpani fizycznie i psychicznie bo obietnice kończą się kilka tygodni po otwarciu i pomoc koordynatora staje się ciągłymi upomnienieniami, nakładanie kar i płacenie za po terminy a do tego wizyty tajemniczych klientów niczym gestapowców to niemal codziennosc. Nie łudźcie się ze współpraca z żabka to wielki biznes, czesto w zwykłej pracy na etacie zarobicie wiele więcej mając wolne wekeendy i święta a tu zapierdziel od rana do nocy, niedziela i święta i ciągły stres! Kto myśli że żabka coś da im za darmo jest w wielkim błędzie, to wy macie na,, nich "zasuwac a oni zostawia marne ochłapy! (usunięte przez administratora)
    koko

21.05.2021 19:20

Najlepiej jak pracownicy sklepów Żabka wychodzą kopcić papierochy przed sklep i gaszą kiepy na ziemi, (usunięte przez administratora) na maksa i wizerunek słaby
    Żabka

22.05.2021 12:35

Czyli, dla ciebie każdy kto pali, jest patologią ????hahahahaha A dla mnie każdy kto tak pisze jest
    Lidka

15.05.2021 07:14

Ja postanowiłam podzielić się opinia na temat pracodawców zabki, zatrudniłam się w żabce w Brzesku na ulicy Głowackiego. To jakaś porażka właściciel to psychiczny, ordynarny i chamski patol a sama właścicielka to też jakieś (usunięte przez administratora) intelektualne i kulturalne. Zastanawiam się czemu zarząd zabki nie wysyła przyszłych ajentow na badania psychiatryczne, tacy ludzie jak w Brzesku z Żabce nie powinni prowadzić sklepu! Ciągle awantury, przekleństwa, bałagan i zamieszanie to w tej żabce codzienność więc przestrzegam pracy w tym patologicznym układzie.
    Kiki

22.05.2021 07:19

Hmmm dobre bo z tego ja wiem prosze pani to w tym sklepie pracują od samego początku od otwarcia te same osoby wiec dziwne jest to ze pani rowniez tam pracowała a naj leprze jest to ze osoby ktore w tym sklepie pracują znam bardzo dobrze i tym bardziej jest zastanawiające ze jakimś cudem pani tu rowniez pracowala hmm widocznie ma pani dwa oblicza hmm i cos dziwnego w glowie , hehe śmiech śmiech na sali pozdrawiam
    Niki

22.05.2021 06:50

Żabka brzesko ul glowackiego , dobrze zaopatrzony sklep mila obsluga , polecam
    Ktos cos

22.05.2021 06:36

Zabka przy ulicy glowackiego brzesko , super obsługa , sklep bardzo dobrze zaopatrzony , mila sympatyczna obsługa , Pani szefowa rozsądna i dobrze prowadzi sklep , czysto milo az chce się przychodzić na zakupy do takiego sklepu , polecam
    Pracownica

03.05.2021 16:14

Ciekawe, ciekawe. Ja pracuję w Żabce jako sprzedawca. Szefowa/ajent ma dwie Żabki. Nie narzeka na brak kasy. ma dwa mieszkania na kredyt. Plus super auto. Kilka razy się wygadała o tym więc zebrałam info do "kupy". 1500 jedno mieszkanie, to drugie 1300, samochód 800 i tak już 3 lata. Plus co 3 miesiące wyjeżdżała na wakacje. Teraz COVID to nie wyjeżdża za granicę tylko po Polsce jeździ. A zawsze narzeka, że ma mało kasy. Co tydzień przychodzą do niej albo jej córki, którą notabene utrzymuje. Pracuje u mamy ona i jej mąż. Ona pół etatu i jej mąż też. A na nic nie oszczędzają. Jakieś zabiegi medyczne, odsysanie tłuszczu, usta, rzęsy paznokcie itd. gdyby nie opłacało się i faktycznie nie miała kasy to raczej by sobie tak nie pozwala .na takie życie. Na dodatek jej pracownice większość robią za nią. Więc przychodzi do sklepu tylko po kasę żeby zawiezxt do banku.
    Tt

21.05.2021 01:01

Odpowiedź do komentarza absurdalna. Realna opinia nt. ajenta okiem pracownika. Prawda w oczy kole, dlatego taka reakcja. Skoro to prowadzi to się opłaca i zarabia logiczne. Realne informacje a nie durne dywagacje, żeby założyć swoją i zobaczyć jak jest. Zapewne tak samo.... dobra kasa

21.05.2021 15:03

Realne opinie polegają na analizowaniu faktów, a nie swoich własnych domysłów na temat stanu czyjegoś konta. A jaka to jest kasa, to już było wielokrotnie wspominane i na tym forum i na (usunięte przez administratora) i w innych czeluściach internetu. Kto ma mózg, ten się zapozna. Natomiast co do Pana durnych dywagacji na temat mojej odpowiedzi nie będę się odnosił - szkoda mi na to czasu.
    Nn

16.05.2021 20:05

Dzisiaj byłam w Żabce na Dębcu w Poznaniu, ul Azaliowa obok Stokrotki. Pani, obrażona Panienka, obsługiwała pijanego, ledwo trzymajocego się na nogach klienta, sprzedając mu alkohol. Zwróciłam Pani uwagę, ale wielkie hallo, bo ten Pan był niepelnosprawny. Co za idiotka!!!! Pan był pijany. Stwierdziła, że musiałaby wogole nie sprzedawać, bo wszyscy są pijani. Nieźle.
    Wyrzucona

06.05.2021 20:26

Punkt którego nowym ajentem został BARTEK KOWALSKI, jest niszczony przez jego żonę. Pani Ania przychodzi do pracy pod wpływem niedozwolonych substancji : marihuaną i amfetamina... Została przyłapana jak na zapleczu zażywa amfetaminę. Wiąże sie to z tym że jest bardzo niemiła dla klientów, do swoich już byłych pracowników była wulgarna z brakiem jakiegokolwiek szacunku. Potrafiła po wyzywać przy klientach swoich pracowników używając wulgaryzmów. Do sklepu bierze do pomocy swojego nieletniego syna oraz nieletnie dzieci znajomych, aby uzyskać korzyści materialne z niewypłacenia pieniążków, bo jak to mówiła Ciocia ania po swojej wypłacie ci się odwdzięczy. Wszyscy pracownicy zostali zwolnieni, jak przychodzi ktoś na rozmowę w sprawie pracy jest selekcjowany przez nią i z blachych powodów odrzucany nie dając mu szansy na wykazanie się. Gdyby nie ona ten punkt zabki naprawdę by się cieszył dobra renoma i napewno by hula lepsza atmosfera. Na chwilę obecną idzie to w kierunku pogrążenia Pana Bartka, który naprawdę jest świetnym szefem nie będąc że swoją żona.
    Jola

13.05.2021 20:06

Kogo to obchodzi?
    franszyczzno odbiorca

27.12.2019 19:30

Witam. Prowadzę Żabke w lokalizacji Łódź od 3 miesięcy, jestem bardzo zadowolona, fakt jest ciężko ale wiem że pracuje na siebie. Osoby nade mną zawsze służą pomocą i są na każdy telefon. Myśle z partnerem o następnej gdzieś niedaleko. Trzeba miec głowe na karku zeby to prowadzić i nie dać się zmanipulować tymi fałszywymi wpisami tutaj . Gdyby to się nie opłacało ludzie by tego nie zaczynali ... Kto ma kilka żabek juz ogarniętych wie ze to złoty interes ale nie dla kazdego ... Zabka płaci za lokal, prąd i daje 15 tysiecy na start czym tu sie przejmowac ?? Chcecie na etacie pracowac za 1/4 tego co daje wam zabka prosze bardzo. 3 miesiac i jestem bardzo zadobolona mam nadzieje ze udzwigne nastepna . Nie mysle o dlugach ani o tym co bedzie . Myslenie o rzezcach negatynych tylko je przyciaga. Codzinnnie jestem dobrej mysli i utargi są . Boje sie przeliczyć stanu towarowego ale mam wrazenie ze wszystko jest OK.... Zapraszam do rozmowy mam 24 lata a zarabiam wiecej niz osoby po 35 lat .
    Kamil

05.03.2021 18:21

Można jakiś kontakt ?
    Obersturmanfirer

11.05.2021 11:24

Mówimy prawdę, po otwarciu Żabki życie każdego się zmieni :):):) tego możecie być pewni
    DK

09.05.2021 11:03

Zanim wzięłam żabę, miałam obawy, po przeczytanych recenzjach, ale to jednak było za mało!!!! A więc teraz siedzę w gównie po same uszy!!!!! Myślałam że jestem mądrzejsza, tłumaczyłam sobie te wpisy jako......... Proszę pamiętać, że nikt kto opisuje na forach swoje problemy finansowe i przestrzega innych nie chce ŹLE! JA TERAZ JUŻ TO WIEM I JESTEM TEGO ŚWIADOMA. TYLKO SZKODA ŻE MNIE TO TYLE Kosztuje!!!

11.05.2021 10:20

Oczywiście, przecież cały czas kładzie się naiwnym ludziom do głowy, że to świetny biznes, tylko Ci ludzie z forum byli niedorozwinięci i sobie nie poradzili.... Standardzik.... Chciałaś wiedzieć lepiej i przekonać się na własnej skórze, to doświadczysz teraz wszystkich uroków takiej przygody :( Jeżeli czujesz, że siedzisz po uszy w g..., to zamykaj jak najszybciej, bo z czasem będzie się zmieniać tylko na gorsze. Nie ma "odkuwania się" na Żabce. Jak biznes już nie idzie i generuje długi, to problem będzie się tylko pogłębiał niestety... Licz towar na sklepie, wyprzedawaj się, rozwiązuj umowy z pracownikami, planuj zamknięcie sklepu. Nie rób sobie większej krzywdy, niż sobie już zrobiłaś. Życzę powodzenia!
    rawianka

14.04.2020 14:15

Witajcie drodzy panikarze z naszego rodu ! Na wstępie powiem, ze negatywne wpisy czuc w nich wielka zazdrość i brak rzeczowych argumentow, ja wiem kto je pisze .. Konkurencja ktorej leci grunt pod nogami... Kazdy ajent zabki prowadzi ja kilka lat i zaklada kolejne punkty majac swoj wyzaczony cel , zabka jest dla ciebie jak masz dosc pracy na etacie na ktora musisz byc na kazdy telefon i zarabiasz za godzine... Zabka generuje wachlarz mozliwosci, masz gadane to liczy sie utarg im wiekszy tym wieksza kasa ! Jak wlasciciel musisz przychodzic do sklepi byc millym dla klientow i rpacownikow a nie chodzic i myslec tylko o zgubionych towarze i dlugach . W glowie za 5 dwunasta masz wiedziec czego chcesz. Budzisz sie w nocy o polnocy i wiesz ze masz swoj biznes nie pracujesz na kogos tylko jestes przedsiebiorca pelnowymiarowym masz swoja spólke albo dzialalność.. Mozesz wziac auto w leasing czy nawet latwiejszt kredyt inaczej patrzy na Ciebie bank! a to za darmo.... Zabka ofertuje gwarantowany przychow !! nawet w wysokosci polowy twojej rocznej wyplaty Ty masz to za miesiac ! martwisz sie o lokal i prad ? ale nie ma czym bo to stoi po stronie zabki i jej problemu .. No dobrze ale tobie zalezy na nowym lokalu.. Prosze bardzo !!! Zabka remontuje kazdy sklep i zmienia loga. Dlaczego jest ich coraz wiecej? bo to sie oplaca ludziom i w koncu maja czas i pieniadze.. MAsz zespol ktory na ciebie pracuje a Ty mozesz byc na telefonie w domu zalatwiac bierzace sprawy. Wiadomo nie ma latwo ale nikt nie mowil ze bedzie. Ajeci zaczynaja od jednego sklepu pozniej dokladaja kolejne i biznes robi sie rodzinny ! w ciagu pol roku mozesz zaczac spelniac marzenia, jezdzic po swiecie a dalej zarabaisz !!! dlatego ludzie to robia... a wy to jedziecie, komentujecie jako ta szara konkurencja ktora tylko slyszy o zmianach na lepsze a czynow brak. Jak to jest ze prezesi nawet musza tutaj wchodzic i oczerniac imie zabki? te komentarze nie sa bez powodu, ten kto mysli znajdzie odpowiedz .. Jak myslisz to mysl o zabce w swoim miescie jak ci zalezy na pracy na miejscu z zachodnimi zarobkami.. masz jakis problem? dostajesz swojego opiekuna w terenie i jest na kazdy twoj telefon.. szukasz dalej negatywow? to spojrz na wyplate ile odebrales w tym miesiacu a ile cie nie bylo w domu.. z zabka mozesz byc w domu i zarabiac bo masz od tego zespoł!!! dodatkowo jak chcesz robic zakupy to masz najnowsze promocje i towar ktorych czasem nie ma w innych sklepach . I zlota rada pamietaj. Dlaczego inna zabka ma wiekszy utarg? Bo ma poczte i mozna tam wysylac listy i odbierac paczki i oplacac rachunki ! To moja podpowiedz . Jak zaczniesz dostrzegac nowe mozliwosci to wszystko jest dla ciebie . Omijaj problemy a nie je sobie stwarzaj :) rawianka pozdrawia wszystkich majacych bol (usunięte przez administratora) ja juz mam swoj interes 3 miesiac i mysle nad kolejnym.. jezdze nowym autem , mysle jako przedsiebiorca i bizneswoman a nie jako szara ksiegowa bez checi... mysle nad kolejnym punktem wszystkiego dobrego dla was myslcie samodzielnie .... szansa jest jedna, poki zabka daje gwaratowany przychod pozniej moze byc go mniej dwa razy nawet jak kiedys !
    Koka

05.03.2021 23:35

Ok 9 tys
    Olek

05.05.2021 22:29

I wziąć na 60 rat bo to takie minimum a interes ci nie pójdzie z żabka i zostajesz z ratą za leasing a one nie są małe. Powodzenia ja nie jestem samobójcą.
    Żabi Król

03.03.2021 18:18

(usunięte przez administratora) dna. W skrócie życie franczyzobiorcy Żabki wygląda tak: - żyjesz w ciągłym stresie (to pracownik nie przyjdzie, to kontrola - żabkowa czy państwowa) - jesz przeterminowane towary z Twojego sklepu - w nagrodę możesz zapłacić podatki, które wynoszą ok 5000zł/miesiąc (VAT + PIT) Po rozwiązaniu umowy zostajesz z kwotą 30 000zł do zapłaty do US. Przez 2 lata działalności jedyne co mam to 120 tys. zł kredytu do spłaty. Przykładowy miesiąc: 16 000(przelew z żaby - to i tak lepszy miesiąc) od tego odejmujemy: - 6500zł (wynagrodzenia netto) - 4200zł (ZUS mój i pracowników) - 350zł (PIT pracowników) - 500zł (biuro rachunkowe) - 1800 (PIT) - 3900 (VAT) Wyliczenia pozostawiam.
    Zainteresowany.

17.03.2021 00:23

1890PIT z czego skoro tyle kosztów?
    To jest Proste

05.05.2021 22:22

6500+4200+500=11200 koszty- reszta z 16 000 jest do opodatkowania.
    Agata

30.03.2021 08:35

O mały włos nie wpakowalibyśmy się w prowadzenie żabki. Byliśmy na etapie szkolenia w Toruniu, które wyglądało następująco: pani, która prowadzi 2 sklepy na Szczytnej i na Szerokiej i jest szkoleniowcem co chwilę odbierała telefony wychodząc bez słowa. Były to telefony osób, którymi się opiekowała i komentowała je słowami "Jezu... Ciągle po coś dzwonią" na przemian z telefonami 12letniej córki, której chyba nudziło się w domu. Następnie wracała i mówiła "o czym my to rozmawialiśmy?". Podczas sprzecznych informacji na inwentaryzacji sklepu, które przekazywane były chłopakowi również nie żałowała sobie komentarzy "Jeeezu...", w momencie gdy czegoś nie zrozumiał, ponieważ każdy mówił co innego. Identyczna reakcja była w przypadku kiedy chłopak drugiego czy trzeciego dnia szkolenia nie znał pojęcia "standy". Pani nazwała to profesjonalnym szkoleniem w dniu, w którym odesłała go do domu z powodu przywiezienia do sklepu (na salę sprzedaży) 140 skrzynek z alkoholem ze sklepu, który likwidowali na ulicy Teligi w Toruniu. Gwoździem do trumny był fakt kiedy chłopak przypadkowo usłyszał rozmowę owej pani z koleżanką kiedy to skwitowała jego obecność na szkoleniu słowami "Nie wiem po co ci nowi franczyzobiorcy się za to biorą w dobie koronawirusa, przecież po pierwszym roku i tak upadną". Piątego dnia szkolenia podziękował za współpracę. Polecam zapoznać się ze "Sprawą dla reportera" E. Jaworowicz z 2016 roku odnośnie pokrzywdzonych ajentów żabki. Jeszcze chwila i skończylibyśmy z wekslem na pół miliona i długami nie wiadomo jakiego rzędu.
    Alicja

05.05.2021 22:16

I jeszcze takich ludzi mają do szkolenia czego można się od nich nauczyć? Szkoda czasu i nerwów na tą firmę.
    Kasia

02.05.2021 08:24

Niech się światło zaświeci przyszłym franszczyzobiorcom jak przed przejęciem sklepu manager mówi proszę iść obejrzeć sklep śle nie rozmawiać z poprzednim franszczuzobiorcom
    Jurek

29.04.2021 16:34

Żabka to: Dzicy kapitaliści i cwaniacy szukający frajerów, którzy by na nich tyrali. Jak ABC na Kołach z Eurocash-u. To, że niszczą ludzkie życia nie ma najmniejszego znaczenia.
    Pani123

09.12.2020 18:16

Nie polecam pracy w żabce! Byłam jeden dzień i mam dosyć po jednym dniu! Dźwiganie ciężkich skrzynek z piwami najgorsze do teraz czuje ból pleców! Czytając te opinie przed rozpoczęciem pracy nie myślałam że będzie aż tak źle ... jeszcze śmieszne wynagrodzenie ... kpina wyzysk nic więcej ! Nie polecam najgorszemu wrogowi tej pracy!

20.04.2021 23:41

Ja mam 12 zł na rękę za godzinę..a za niedzielę 20 zł..ciężka praca za małe pieniądze niestety..
    Bentlej

25.04.2021 09:31

Pani by chciała nie być (usunięte przez administratora)a nie znam takiego pracodawcy jak w żabce co (usunięte przez administratora)pracowniką jak chce za wszstko
    pawko

18.04.2021 09:24

witam serdecznie jak wyglada sutuacja z franczyza zabki czy sie oplaca czy lepiej w to nie wchodzic widze komentaze tutaj i zaczynam miec watpliwosci
    Francyzobiorca

21.04.2021 10:11

Ogolnie, jezeli chodzi o sama zabke to jedna z najgorszych firm. Dziala jako piramida finansowa wiec nie mozna spodziewac sie szalu z pieniazkami. Jednak w czasachg pandemii jest to pewny zarobek. Widac ze w centrali rzadzi nepotyzm i brak logicznego myslenia. W skrocie jak.chcesz harowac jak wol za mala kase to polecam. W innym przypadku unickac jak ognia. !

18.04.2021 11:46

Mało profesjonalne potraktowanie kandydata na pracownika i to w samej siedzibie firmy! Po rozmowie obiecano mi odpowiedź w kolejnym tygodniu bez względu na to jaka będzie decyzja. Ponad 3 tygodnie później i nikt się nie odezwał.... Wiadomo oczywiście jaka jest odpowiedź i nie mam o to żalu ale jest to bardzo słabe i nieprofesjonalne. Umówiliśmy się, że się odezwą, to powinni to zrobić. Chyba do kadry menedżerskiej w siedzibie firmy w Poznaniu nie dotarło jeszcze ze w XXI wieku informacja zwrotną do kandydata to standard..
    Agata

18.04.2021 21:31

Może wyglądałeś zbyt uczciwie i nie rywalizowałbyś z klientami z klasy średniej swoim zachowaniem.

Zostaw merytoryczną opinię o Żabka Polska Sp. z o.o.