Żabka Polska (dawniej Freshmarket)

• O sieci
  • Jak aplikować?
  • Jak zostać franczyzobiorcą?

O sieci

Banino - Żabka
Barlinek - Żabka
Bełchatów piotrków - Żabka
Bezrzecze - Żabka
Białystok - Żabka Polska Sp z o.o. (dawniej Freshmarket)
Bielany Wrocławskie - Żabka
Bielsko-Biała - Żabka Polska Sp z o.o. (dawniej Freshmarket)
Bieruń - Żabka Polska Sp z o.o. (dawniej Freshmarket)
Biłgoraj - Żabka
Bogatynia - Żabka
Boguchwała - Żabka
Bolesławiec - Żabka
Borkowo Łostowickie - Żabka
Borówiec - Żabka
Brenna - Żabka Polska Sp z o.o. (dawniej Freshmarket)
Brwinów - Żabka

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Żabka Polska Sp. z o.o. (dawniej Freshmarket)

Opinie o Żabka Polska (dawniej Freshmarket) Poznań

Nie przegap nowości o Żabka Polska Sp. z o.o.!

znajomy znajomego

16.02.2022 11:50

Żabka obecnie prowadzi kampanię reklamową w której informuje że 84% franczyzobiorców ma przychód na poziomie 18000zł lub więcej. Przecież to niedorzeczne, wystarczy uwzględnić koszt 2 zatrudnionych za najniższą krajową, swój zus, opłatę licencyjną, prowizje za płatności kartą, manko inwentaryzacyjne i franczyzobiorcy zostaje bodaj na waciki.....
    Czarna

16.02.2022 20:14

No bo żeby zarobić to trzeba pracować samemu a nie leżeć i czekać na kasę .
    Mora89([email protected])

03.02.2022 21:15

Witam. Opini jest masa negatywnych najwięcej wynika to z różnych powodów. Głównie to zawsze niezadowoleni krzyczą najgłośniej. Drugie to ludzie którzy się do tego nie nadają z różnych powodów głównie którzy chcą nie robić nic a mieć dużo. Dlatego każdy kto chce otworzyć Żabkę zapraszam do kontaktu można nawet przyjechać do Mojej Żabki i pokaże ile zarabiam ile mi zostaje. Jak zmienił mi się standard Życia po roku ciężkiej pracy. Nie będę mówił ze siedzę po 2 godziny dziennie i zarabiam 10 tys. bo to nie możliwe ale jeśli ktoś chce poświecić temu sklepowi cały wolny czas to na prawdę zarobi kasę gwarantuję. Pytanie czy chcesz zarabiać czy siedzieć przed telewizorem albo komputerem i wypisywać albo co gorsza czytać te bzdury. Ja Cię zabiorę na dzień do mojego sklepu pokaże Ci te złe strony bo takie są ale też ile można zarobić jak się poświęci kawałek swojego czasu na ten sklep. [email protected]. pozdrawiam i życzę sukcesów.
    franczur

16.02.2022 11:56

wkład własny 5000 a jaka jest opłata miesięczna?

16.02.2022 18:27

5000 tysięcy to duża przesada mi starczyło 1500zł ale to jest chwila na wytłumaczenie co na to sie składa. opłata jest zależna od obrotu. ale stanowi kilka procent. kwota gwarantowana jest już po uwzględnieniu tej opłaty . Także ta kwota jest mało odczuwalna bo wypłata już przychodzi potrącona o to . musicie zrozumieć że będziecie dostawać wypłatę co miesiąc nie że utarg bierzecie i z tego dzielicie. przychodzi 5 dostajesz rozliczenie ile przelewu. po 2 dniach jakoś przychodzi przelew jak wypłata normalnie jak na etacie . plus wiadomo premeie jakies dodatkowe pieniądze z kart pre paidowych czy lotto.
    Kamila

14.02.2022 19:52

Nie polecam tego biznesu, ponieważ partnerzy z Poznania + menager i dyrektor rejonu Agnieszka Leszczyńska to jedna banda... mają swoje spotkania i wszystkim rąbią (usunięte przez administratora) oraz obgadują franczyzobiorców, komu zabrać sklep, a komu dać kolejny i tak wkółko....ich nie interesują Twoje problemy mają to naprawdę gdzieś, że masz straty czy problem z ludźmi, naprawdę tak podłych osób nie widziałam i hamskich !
    rafzad

11.02.2022 21:58

Opinia dotyczy sklepu Warszawa Skarbka z Gór 19/U3. Moim zdaniem personel nie jest do końca wyszkolony. Przykłady; nie mają pojęcia o niektórych produktach. Przykład-proszę o papierosa iqos sprzedawca wydaje mi gloo., nie do końca niektóre osoby orientują się w promocjach papierosów gloo i iqos. Ciągła zmiana personelu powoduje brak wiedzy. dodatkowo ciągle brakuje papierosów neo niebieskich mentolowych i jak kupowałem hott dogi były zimnie. Ocena fatalna tego sklepu.

10.02.2022 12:42

Co Wy gadacie?! Wielcy obrońcy żabki! Sama jestem ajentom i prawda jest taka, że robisz im obrót około 200 000, przy dobrych wiatrach i przy niedzielach otwartych WSZYSTKICH, bo inaczej go*no zarobisz… Wieczne kontrole, weryfikacje, tajemniczy klienci… wiecznie problem. Dania gotowe i kanapki przyjeżdzają z jak najkrótszym terminem, a jeśli ich nie sprzedasz - to Twój problem, Ty płacisz… „Nie płacisz za wynajem” a tak naprawdę odciągają Ci to z wynagrodzenia, wieczne problemy, żeby przyjechali coś naprawić - później weryfikacja, punkty spadają, i wieczne telefonu, wizyty dlaczego sie tak dzieje… Przez pierwsze miesiące brak VAT, a później i fak go zapłacisz, dodatkowo podatek, ZUS i jeśli masz pracowników to dodatkowo ich koszt… i tak naprawdę z przelewu zostaje wielkie (usunięte przez administratora) Ludzie darujcie sobie ten „biznes”… Nie jesteś właścicielem , a odpowiadasz za wszystko…. I te wszystkie pochlebne opinie nie wiem skąd sie biorą, ale prawda jest całkowicie inna…

10.02.2022 20:21

wiecznie kontrole ?? 2 w miesiącu ?? masakra.... mało kto daję radę. większość z was ajentów to nieudaczniki i żabka na was zarabia żeby płacic godnie tym najlepszym taka prawda. ja zarabiam i to sporo. ale nie każdy się do tego nadaję.
    znajomy prowadzacego

28.12.2019 11:39

Witam. Nie wiem skad te wszystkie negatywe oceny prawdopodobnie pisze je konkurencja Sto** i Fresh. I jakies osiedlowe niewypaly. Mam znajomego co siedzi w temacie juz 5 miesiecy i jest bardzo zadowolony. Jezdze do niego do sklepow czasem i jest zawsze kultura ostatnio remont mu zrobili ZA DARMO!!! nowy lokal wszystko dostal nic nie dokladal o rachunki sie nie martwi. Tak dobrze prosperuje ze chce otworzyc nastepny punkt a ja sie ciagle zastanawiam czy sammeu sprobowac . Mowi, ze nie ma co czekac w koncu skonczy sie tak okazja bo teraz daja 15 tysiecy ludzie wiecie ile to jest ?! Kumpel po dwoch miesiacach kupil sobie wymarzone auto. O jakich kradziezach piszecie macie kamery na sklepie? to nie sa lata 90 ze sie na pochybel bralo i wychodzilo. Zabka pilnuje takich obiboków jest wsparcie z góry zawsze, kto chce to sobie poradzi. Masz 5 tysiecy ? Najlepsza inwestycja to szukanie dobrej lokalizacji i jazda. Jezeli ktos jest z mazowieckiego moge mu pomoc spotkac sie porozmawiac. Pamietajcie konkurencja nie spi a lepszych warunkow nikt wam nie da i to jest wasz wlasny biznes !!! Ubrania za darmo dostajecie z logiem, prad placa, lokal... czym tu sie przejmowac bo za towar trzeba placic ? No jak masz obrot po 220 tysiecy to trzeba placic normalna sprawa. Pamietajcie zabka to nie jest zwykly sklep mozna tam wysylac paczki i numery rejestrowac na karte duzo jest chetnych. Pozdrawiam prawdziwych rekinów ktorzy jada po swoje i sie nie ogladaja zabka to swietny poczatek dla mlodego przedsiebiorcy ktory nie chce zarabiac 4000zl netto. Tutaj macie x4 tyle Pozdrawiam
    Mirek

05.02.2022 13:39

Ci co piszą pozytywne opinie mają w tym biznes. Za polecenie FRanczyzobiorcy dostają duuuze pieniądze.

10.02.2022 13:35

Opinia pewnie opłacona. ???? Po dwóch miesiącach… hahaha… Kto żabkę prowadził, ten się w cyrku nie śmieje…
    Izabella

05.02.2022 23:49

Ludzie którzy piszą te brednie mój znajomy prowadzi żabkę 5 miesięcy i jest super, no tak bo przez pierwszy rok nie masz Vatu czy podatku, ale po roku urząd skarbowy może was tak dojechać, że albo wyjdziecie na 0 albo zarobicie 2 tys.. Oprócz żabki prowadzę inne firmy i gdyby nie one to podatki by mnie zjadły. Prowadzę żabki 5 lat i nigdy w życiu niczego tak nie żałowałam, musisz poświecić swój cały wolny czas. Bo jak przeciętny Kowalski buduje koszt ? Faktury za wasze zakupy czy paliwo nie wystarcza pamiętajcie. Każdy myśli, ze prowadzenie tego (usunięte przez administratora) to tylko zatrudnienie pracowników i dokładanie towaru otóż nie moi drodzy ;) i nie jesteście właścicielami tylko bardziej kierownikami, odpowiadacie za wszystko, bo ta umowa to śmieć...
    Retoren

07.02.2022 04:42

US nie dojeżdża sklepów. Tu widać prak znajomości przepisów podatkowych. Każdy nie sprzedany towar na koniec roku jest objęty podatkiem od spisu z natury. Jest to związane z tym, że w ciągu roku towar jest wpisywane w koszt uzyskania przychodu co pomniejsza podatek dochodowy. Na koniec roku podatkowego jest remanent, czyli spis z natury. Oznacza to, że towar nie sprzedany jest traktowany jako zysk i należy za to zapłacić podatek, którego unikalismy w ciągu roku. Ajenci o tym podatku dowiadują jak już jest za późno, a dochody przejadają i nie mają z czego zapłacić. I nie bronię tu płaza, bo w mojej ocenie jest to wyzysk. Sam myślałem zostać ajentem ale policzyłem koszty, podatki i doszedłem do wniosku, że lepiej być na etacie w magazynie i pomału rozpocząć własny biznes od handlu w weekendy na targowiskach.

10.02.2022 13:27

W końcu jakaś prawdziwa opinia. Zgadzam się w 100% !!!!!
    Rudy

07.02.2022 12:27

Żabką ul. Mareckiego W Niedzielę płatność tylko karta masakra
    Retouren

07.02.2022 04:33

Zanim zostaniesz franczyzabiorcą to zapoznaj się dokładnie z formami opodatkowania, dowiedz się czym różni się PRZYCHÓD od DOCHODU. W jaki sposób rozliczać koszty aby zapłacić niższy podatek dochodowy. Dowiedz się czym jest podatek od spisu z natury (płacisz go na koniec roku podatkowego za towar którego nie sprzedałeś). Dokładnie zapoznaj się z umową, którą masz podpisać. Jeżeli masz wątpliwości to skonsultuj je z prawnikiem i biurem rachunkowym. POD ŻADNYM POZOREM NIE WIERZ W ZAPEWNIENIA REKRUTERA, on ma płacone za podpisanie umowy z tobą. Pamiętaj, że franczyza NIE JEST WŁASNYM BIZNESEM. Jako franczyzobiorca nie możesz decydować o tym gdzie kupisz towar, w jakiej cenie, jak go wyeksponunesz. Jako ajent masz wszystko narzucone z góry. Jeżeli policzysz swoje miesięczne koszty to okaże się że poswiecasz CAŁE SWOJE ŻYCIE PRYWATNE za pensję kierownika lub menadżera z niskiego szczebla w korpo. Jako ajent masz TYLKO PRZYCHÓD, ustalony odgórnie, jako samodzielny przedsiębiorca cały wypracowany zysk inkasujesz dla siebie.

17.11.2021 00:17

Za 2 tygodnie minie rok jak w to weszłam teraz wiem z czym to się je. Szkoda ze na rozmowie "kwalifikacyjnej" nie było mowy o fakturach korektach które zabka przerzuca na FR kwoty vat Ok 4000 tys przelew od zabki 13 500 po wypłacie pracowników 2 osób 5500 zł zus 3000 zł księgowa 500 zł bhp 100zl vat Ok 2500 przy dobrych wiatrach przeceny towaru Ok 600 zł koszty chemia na miesiąc 100zl codzienne dojazdy do bankomatu Ok 100 zł nie liczę już moich strat na warzywach i owocach które wyrzucam bo pleśń zostaje niecale 1000 zł. Pięknie mówili że na weryfikacjach i tajemniczy dodatkowe pieniądze tylko szkoda ze w rzeczywistości tak nie jest. Na sklepie jestem codzienne dbam sprzątam pilnuje terminów zamawiam z głową a weryfikacja zawsze (usunięte przez administratora)bo mydla nie było bo kosz za pełny bo 2 bułek brakowało bo brak pomidorów które się sprzedały i czekam na dostawę z regionalki i już-8 pkt więc nic nie dostaniesz a z tajemniczym to różnie bywa te pieniądze przeznaczam na nabial który mi się terminuje bo wszystkiego w PLI nie wrzucam aby WUT nie przekroczyć. Pracy w (usunięte przez administratora) ciągle myślenie kradzieże za które FR płaci pilnowanie wszystkiego praca 24h wakacje 7 dni wolnego za granicą to szukanie rano wfi aby zrobić zamówienie a następnego dnia wszystko sprawdzić i potwierdzić. Po roku prowadzenia powiem człowiek uczy sie na błędach teraz staram się odkładać aby stąd wyjść bo potrzeba Ok 30 tys na wyjście z tego (usunięte przez administratora) na same podatki a co wyjdzie na inwentaryzacji końcowej plus to rok życia tylko i wyłącznie na sklepie

06.02.2022 19:41

Czy mogłabym prosić do pani jakiś kontakt? Mam kilka pytań

06.02.2022 19:43

Czy mogłabym prosić do pani jakiś kontakt? Mam kilka pytań

06.02.2022 19:25

Ile się dostaje za tajemniczego klienta? Proszę o szczere opinie
    Lolek

04.02.2022 11:07

A jak to wygląda że stratami, czyli jeżeli coś będzie po terminie, kto ponosi koszty?

05.02.2022 11:02

Przez poł roku całkowicie na towarach nabiał i szybkie przekąski tzn. te kanapki pierogi itd. Żabka zawraca żebyś nauczył się zamawiać odpowiednie ilości. Tzn nie jest to bez limitu albo są tam limity rzędu 2 tysiące czy 3 tysiące na każdy dział co jest wystarczające. Później rzeczy które Żabka Ci dorzuciła też przyjmuje bez problemu. Resztę musisz płacić. chociaż są tam jakieś małe miesięczne limity ale juz nie pamiętam jakie. Jak dbasz i pracownicy pilnują to straty nie są duże zresztą robisz na wszystko protokoły likwidacji i potem Ci to odliczają od wypłaty .
    izka

01.10.2021 12:59

Mieszkam w Tychach.To moja 6 żabka.W poprzednich bywało różnie.Umowy na pół etatu a robota na cały a nawet więcej.W pierwszej żabce syf,pomiatanie pracownikami,okradanie z wypłat itp.W innych nie było lepiej.Teraz mam szefa z którym fajnie się pracuje.Jest nas dwie plus szef który pracuje w niedzielę,wigilię i Sylwestra,żebyśmy mogły odpocząć.Umowę mam na czas nieokreślony. Do tego dochodzą soboty.Zarabiam około 2700 na rękę.Szef jest na każdej dostawie i dzwiga wszystko sam.Jak chcę wolne to mówie i mam.Weryfikacje mamy w normie.Z tajemniczym bywa różnie.Sklep jest mały i staramy się żeby był zadbany.Z klientami jest różnie.Trafiają się chamy .Ogólnie pracuje się fajnie.W lutym będzie 2 lata jak tu pracuję.To jak się w danej firmie pracuje zależy od ludzi z którymi jesteś i od atmosfery jaka panuje. My się lubimy i szanujemy .Dobrze trafiłam i tyle.Pozdrawiam .
    żółta kartka

30.01.2022 22:59

może ktoś napisać jak to jestteraz zweryfikacjami przez audytorow i karami? miało ich nie być od 2022?

03.02.2022 21:05

Tak już nie ma kar są tylko premie za osiąganie wysokich wyników na weryfikacjach.
    Franek

01.02.2022 11:33

Zabka narzuca swoje Ty jako przedsiebiorca nie możesz nic i tak jest teraz w zwiazku z ustawą o zakazie handlu w niedziele. Bedąc Franczyzobiorcą Żabki wcale nie mam wyboru tak jak mówi sieć, jesli nie otworze w niedziele mimo że Żabka chce zachecić poprzez dodanie premi za otwarcie, to jednak gdy nadal nie chcę otwierać w każda niedziele gdyż ten czas chce spedzic z rodzina lub zwyczajnie rowniez odpocząć w weekend to sieć straszy Nas że wypowie umowę, w koncu może. Tylko czy to nie chore i jak to ma sie to do indywidualnej decyzji franczyzobiorcy?
    Maryna

21.01.2022 10:39

Poznań. Żabka Górna Wilda 90. Оbrzydliwy sklep, niegrzeczny stosunek do pracy.
    Jakis

03.01.2022 09:07

Nie polecam. Rekrutacja na stanowisko Kierownika Regionu- brak informacji zwrotnej. Kompletna olewka i ignorancja. Pan zarządzający Regionem Płock.
    nick

09.01.2022 14:22

Wszyscy chca być kiero, załóz zabkę zobczysz jak jest najpierw.
    Marko1

13.01.2022 18:59

Żeby zostać ajentrm trzeba być desperatem, albo ignorantem, który nie wie z czym to się wiąże(z niczym dobrym). Ajent to najniższe stanowisko w tej korporacji. Taki "chłopiec do bicia". Już lepiej być jakimś kiero. Ale kiero ciebie nie zrobią jak nie odrobisz pańszczyzny , czyli nie weźmiesz sklepu. Więc pozostaje zostać pracownikiem. Przynajmniej jest pensja a jak zrezygnujesz z pracy to wychodzisz bez długów.

03.01.2022 15:14

Czy wiecie coś o warunkach pracy w firmie Żabka Polska Sp z o.o.? Czy warto aplikować na ofertę pracy Franczyzobiorca?

05.01.2022 19:53

Przecież internet zalewa hejt na współpracę z zabka, wystarczy trochę pocztać, ja się świadomie w to wpakowałam. Tak naprawdę nigdzie nie ma miodu i trzeba walczyć codziennie, a pracować na etacie za 2tys nie dla mnie.

07.01.2022 20:57

Ja wiem. Nie rób tego. Bardzo Cię proszę . Idź gdzieś na etat. Swoje 8 i do domu. Uwierz mi , wszystkie negatywne opinie na temat ząbki to prawda. Ja też na początku myślałam że ludzie tak mówią bo nie dają sobie rady irp ... Od roku próbuje się wyplątać i tkwię w tym bagnie przerażona wizją długów , których nie będę miała z czego spłacić... I pamiętaj że przychód to nie dochód . Z przychodu po odliczeniu wszystkiego ( pensje ,zusy ) później VAT ... czasami nawet najniższa krajowa nie zostaje ... Mi jak doradca finansowy wyliczył to wyszło 1770 zł na rękę
    Martyna

05.01.2022 21:50

Nie polecam pracy w Warszawie przy ul.Wejherowska 22 oraz Płosa 6 (1 ajent) Nie wypłacane są pieniądze pod pretekstem że zawsze czegoś brakuje,papierosy alkohol etc I tak samo jak TK na 100 % I weryfikacja jak była 99 % pracownicy to (usunięte przez administratora)kłamcy I (usunięte przez administratora),nie polecam !!!
    Klient

05.01.2022 17:43

(usunięte przez administratora) z żabsami !!!! Nie informuja o likwidacji punktów !!!! Koniec z zakupami w tym sklepie!!! NIE POLECAM !!!!!
    Nati

03.01.2022 11:38

Hey. Mam pytanko . Od stycznia wynagrodzenie za tajemniczego klienta zostaje 1000zl czy się zmniejsza ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Żabka Polska (dawniej Freshmarket)?

Kontakt - Żabka Polska Sp. z o.o.

Stanisława Matyi 8 61-586 Poznań

Branża główna: Konsulting i zarządzanie

03.01.2022 10:48

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat pracy jako partner ds. sprzedaży? Jak wygląda, ile się zarabia, czy zarobki są uzależnione od osiągnięcia jakiś celów, czy są stale?
    piesekLeszek

29.12.2021 11:11

Witam, wypowie się ktoś tutaj o pracy audytora? jak to wygląda? Widziałem ostatnio kilka ofert pracy na tym stanowisku
    długoletnia kierowniczka

19.12.2021 04:45

To co teraz wyczynia się w tej sieci to jest chore. Partnerami i menadżerami zostają osoby bez wykształcenia i przede wszystkim bez jakiegokolwiek doświadczenia w pracy w tej firmie . Ja pracuje dość długo i nie wyobrażam sobie być franczyzobiorca który słuch 23 latka „ tzw. menadżera „ , który mówi mi jaj mam prowadzić sklep i zachować standardy sieci . A nie ma o tym zielonego pojęci !
    ICP

22.12.2021 11:47

To jest nic, ma ich magazynie w Plewiskach jest totalny (usunięte przez administratora) jak i z pracownikami tak i z samochodami. Nie ogarniają nic i nawet nie słuchaja ochrony jak polepszyć bezpieczeństwo bo wolą słuchać swoich pionków z ZO
    Franczyzobiorca.

12.10.2021 11:57

Prowadzę Żabe kilka lat, i zamieszania wokół tego sklepu jest coraz więcej, chodzi o wszelakie działania marketingowe, zmiany planogramów itp. zabiera to strasznie dużo czasu za który nikt nie zapłaci a weryfikacja jest bezlitosna. Jeśli zamierzasz prowadzić Żabę to musisz się nastawić, że będzie Ci trudno gdziekolwiek wyjechać na urlop itp. Może ktoś zapyta - to dlaczego ktoś Cię nie może zastąpić? Bo trudno kogoś takiego znaleźć, kto to wszystko ogarnie, będziesz mu mógł zaufać i jeszcze będzie Cię na niego stać. Trzy razy w tygodniu są dostawy o różnych porach, musisz być dostępny. Ogólnie chodzi o to że słabo zarabiasz jako Franczyzobiorca, bo w przeciętnym sklepie zostaje Ci średnio jakieś 4k a ryzyko podejmujesz ogromne bo cały towar jest na tobie i odpowiedzialność za pracowników. Nie wiedzę tu ryzyka, że Żabka okłamuje na stanach magazynowych czy inwentaryzacji, jak ktoś napisał, sam jesteś również na inwentaryzacji i weryfikujesz osobiście różnice towarowe, masz historię stanów w komputerze, to jak mają Cię (usunięte przez administratora)? Problem pojawia się również jak chcesz zrezygnować ze sklepu, bo wtedy masz zazwyczaj do zapłacenia VAT i dochodowy i to kilkadziesiąt tysięcy i zazwyczaj tych pieniędzy nie masz, bo nie miałeś z czego odłożyć :(. Ja kończę współprace z Żabą w tym roku i nikomu nie polecam.
    Człowiek

16.12.2021 09:05

Nie ma kary za tajemniczego klienta. Karą jaka może być to, ajent nie dostanie kasy za TK. Z weryfikacją to jest inna sprawa,bo poniżej 75 punktów, ajent dostanie karę. Żeby ukarać pracownika za cokolwiek to musi być ujęte w umowie o pracę.
    Marlena

17.12.2021 22:27

A Tobie to pewnie płacą za to co piszesz.
    Jagoda

14.12.2021 17:35

Nie polecam współpracy z siecią żabką, ręka, rękę myje.....dno totalne.....partnerzy Marzenki, Kasieńki i Haneczki są po to żeby Cie (usunięte przez administratora) a dyrektor całej tej poznańskiej bandy gwiazda Leszczyńska tylko patrzy w słupki i obroty.....tragedia a Tobie na wypłaty nie starcza dla pracowników, a gdzie dla siebie
    paolo

08.12.2021 19:08

Aplikowałem niedawno do pracy w jednej z warszawskich Żabek. Właściciel ma ich w mieście wiele. Zaproponował mi pracę (usunięte przez administratora)! Twierdzi, że u niego pracuje się bez umowy, bo ma za dużą rotację, by dawać umowy. Dane i rozmowę mam nagraną, to powinno iść do inspekcji pracy! Żabka powinna weryfikować stan zatrudnienia ludzi w sieci. Zresztą to nie pierwsza Żabka, jaką znam, zatrudniająca (usunięte przez administratora), bo już wcześniej znajomi mi mówili, że to w Żabce norma, ale nie chciałem wierzyć. To skandal, że prawie w centrum Warszawy w sklepie należącym do wielkiej sieci praca oferowana jest (usunięte przez administratora) na pierwszy miesiąc zatrudnienia. Właściciel powiedział, że umowy jakiekolwiek podpisuje z ludźmi, jak im się uda wytrzymać u niego miesiąc, a pierwszy miesiąc standardowo u niego bez umowy!

09.12.2021 11:46

Proponuję CI przyjść popracować a później pracodawca zweryfikuje czy się nadajesz. Jest to ciężka praca i 60 procent ludzi się nie nadaje.
    Rory

09.12.2021 08:19

Pracowałam w Żabce,sklep wysokoobrotowy pracy po same uszy,nie było czasu spokojnie zjeść.. w sumie nie było przerwy jak byłam sama na zmianie,a kolejki się zakrecaly,bo ludzie nie słuchali,że jest limit..ze sklepu zrobiła się poczta..paczek nie było gdzie ustawiać,towaru przyjeżdżało tyle,że nie było można wejść do toalety. Dziewczyny ciągle potrzebowały wolnego..I ciągle było potrzebne zastępstwo.. Na rękę 14 zł od drugiego miesiąca,bo w pierwszym miałam najniższa krajowa..po pierwszym miesiącu 50zl premii po drugim 100,po trzecim 150. Trzeba było robić tak jak dziewczyna,która tam pracowała.. brała ciągle zaliczki,a Właścicielka przy rozliczeniu dawała jej to jako premie,tzn nie odliczała od wyplaty. Ja do Żabki bym nie wróciła..dużo wymagań,a mała kasa..może zależy to od wlasciciela i jego organizacji..
    Żabka

07.12.2021 08:59

Chcialam spytać jak wyglądają kary za TK. Czy można obciążyć pracownika kara ?

28.11.2021 22:59

Pytanie trochę z innej beczki, średni utarg na otwarciu sklepu? Tak dla porównania. Pierwszy tydzień za mną. Czy jest ciężko hmm. Fizycznie nie tylko duża odpowiedzialność i dużo nauki żeby to ogarnąć...
    Volek

29.11.2021 22:09

Ile masz średnio obrotu dziennego i ile w niedziele ?

30.11.2021 20:02

Średni utarg 3400zl niedziela 3000zl. Tydzień za mną.
    Żabka

30.11.2021 12:43

Mam pytanie odnośnie premii za 100%Tk. Kiedy jest wypłacana premia?I czy to jest dla franczyzobiorcy czy dla pracowników?
    Drgfd

21.11.2021 19:26

Co tu dużo pisać .o żabce wyzysk .niewypłacalność.ajent przyjeżdża tylko po kasę i rozkazy to źle tamto .w niedzielę i święta pracownicy niemaja wypłacane za te dni.a na wyplate trzeba czekać nawet do końca miesiąca bo kapie po parę groszy .czytam dużo pozytywów ale to co widzę w mojej miejscowości to jest zgroza i pomsta do niebios. Ludzie pracują bez umów itd .
    Gacek

19.11.2021 01:31

Witam ofworzylem zabke w maju czy w grudniu musze zaplacic vat czy do piero po roku czasu ?
    Praca

19.11.2021 22:45

Vat wylicza ksirgowa, zależy od faktur.. zapytaj księgowej..
    lo

29.09.2021 00:28

Dlaczego przed większością sklepów Żabka- palą papierosy? To już patologia się z tego stała Potem taki przymół idzie i sprzedaję brudnymi łapami żarcie.
    Beti

23.10.2021 18:14

Mam nadzieję , że odpowiednie organy znajdą Cie po IP urządzenia, z którego piszesz ten komentarz i zrobią z Tobą porządek...
    Szawel

17.11.2021 17:07

Piotrek ma rację zobacz kto pakuje chociażby kanapki Tomcio Palucha Słowacja(Żabka) przez ile tak tak naprawdę żywność się przewijarak.Po za tym co tu wymagać od Piotrka jak i tak widać po postępowaniu rządzących że jeszcze nie chcą lockdownu wprowadzic

12.11.2021 22:54

Czytam komentarze na tym forum i zastanawiam, kto je pisze? Pracuje na umowie agencyjnej czyli podobnie jak frsnczyzna 4 lata. U mnie to wygląda inaczej do przerobienia w miesiącu mam 220 g. Grafik wysyłam 1- go każdego dnia miesiąca, muszę się go trzymać. Umowę podpisuje co pół roku, rok temu zabrali mi krzesło bo stwierdzili ze nie jest mi potrzebne. W mojej pracy nie mogę siedzieć, stać przy lądzie, sklep mój ma około 1000m2. W ciągu 4 lat miałam 7 dni urlopu. Również mogą mnie zwolnić w każdej chwili, chodzą i straszą że na moje miejsce mają mnusto osób, robią z Ciebie głupka. Nie mogę się odezwać, wyrazić swoje zdanie. Nie mam odpowiedzialność finansowej, zostaję mi średnio 6 tys. Mino tego zdecydowałam się na żabkę, wiem jak ciężka jest to praca i ile czasu muszę poświęcić jednakże nie wyobrażam sobie pracy za 2 tys na etacie.
    Mick

10.11.2021 15:17

Byłem stałym klientem ale skończyła mi się cierpliwość. Po 1. brak towaru - ilekroć idę po zakupy to zastanawiam się czy tym razem będzie moja ulubiona sałatka ale nie, półki pełne sałatek z mięsem i nikomu nioe przyjdzie3 dop głowy,że sałatki kupują ludzie nie gustujący w mięsie; 2. chcąc zrobić większe zakupy, nie mam jak bo nie ma nawet miejsca na ladzie aby je wyłożyć z koszyka a ostatnio pani kazała mi abym przepuścił innych co mają mało zakupów i musiałem czekać jak jakiś (usunięte przez administratora)aż Pani raczy z łaską przyjąc moje zakupy, dzisiaj dostałem propozycję aby samemu sobie poskanować zakupy - w powietrzu chyba bo nawet lady brak aby te zakupy wyłożyć...porażka. Nie chce mi się nawet już dalej pisać bo szkoda mojego czasu, widocznie właścicielom tych sklepów nie zależy na klientach więc niech się nie zdziwią kiedy będą musieli pozbywać się przeterminowanych produktów.
    Michał

16.01.2020 15:48

Witam. Przeczytałem kilka wpisów i zastanawiam się o czym wy tu w ogóle dyskutujecie. Myślicie, że ludzie, którzy prowadzą ŻABKĘ 5, 10,15 a nawet 18 lat są w stanie i są na tyle głupi aby tyle czasu notować same straty.??? Te wszystkie negatywne opinie piszą ludzie, którzy otwarli sobie firmę i myśleli, że kasa popłynie szerokim strumieniem przy minimalnym zaangażowaniu. Niestety otwierając firmę jesteś cały czas w pracy. Zatrudniając pracowników bierzesz jeszcze na siebie problemy innych ludzi. W jakiej branży nie zaczniesz działać, schemat wygląda podobnie. Na stanowisku "pseudo dyrektora", który siedzi i czeka na kasę nikt, nigdy kariery nie zrobi. Życzę powodzenia i dużo samodyscypliny wszystkim, którym się chce pracować. ( Nie wierzcie ludziom, którzy z ŻABKĄ mają tyle wspólnego, że idą tam na zakupy, a nie zakładają swój biznes.) Pozdrawiam. Zadowolony Franczyzobiorcas
    Piotr

31.10.2021 23:10

I takich ludzi się docenia nie znam cię ale pozdrawiam serdecznie jasno opisane właśnie się zastanawiałem z żoną o otwarciu żabki dwie godziny czytam komentarze jeden na drugiego skacze ale trafiłem i już wiem że nie ma to sensu
    Zalamana

09.11.2021 22:32

Ale bzdury piszą ludzie wakacje i dom , samochud pie........lisz bezsensu
    Zalamana

09.11.2021 13:32

(usunięte przez administratora) wszystkim bede odradzala ten sklep (usunięte przez administratora) i nic wiecej tylko się czepiacie bezprzerwy kary tylko zeby czlowiekowi nie dać zarobić opamiętajcie się my na was zarabiamy a ci opiekunowie to innsekty tylko kary i nic wiecej nawet na chlebek czasami niezostaje bo brakuje na oplaty zacharowywujemy sie dla was a wy żadnej wdzieczność jestem klijetkom pewnej dziewczyny tego sklepu i widze i slysze a tę opiekunke co ma to zwyczajna nienie napisze co oniej myslę tylko kary by wlepiala za co niewiem że dziewczyna charuje tam a ta wiecznie niezadowolona jakąś pewnie ma prowizje z tego
    Nicknick

18.04.2021 20:27

Sama prowadzę Żabkę już ponad rok. Mam dopiero 22 lata. Na dość małe miasto powstało ich już u nas sporo. Wiadomo na początku były problemy z pracownikami i ze załapaniem tego wszystkiego mimo szkolenia. Teraz gdy niedawno minął mi rok postanowiłam się podzielić moja opinią (wiadomo, że każdy może mieć inne zdanie). Więc tak mój obrót miesięczny to ponad 200tys. Weekendy mamy otwarte całodobowo, mamy również dostawy codzienne, oprócz niedziel i świąt wiadomo. PLI czyli protokołów likwidacji mam malutko jakieś 200 zł max, bo przy dostawach codziennych jestem niemal sama w stanie wygenerować ile mi się sprzeda w dzień danych rzeczy. Dodatkowe pieniądze mam za Tajemniczego klienta, ponieważ cały czas mamy dość dobre wyniki, chyba 2 razy się zdarzyło, że nie dostałam za niego pieniędzy. Paczki kurierskie oraz lotto to również dodatkowy przychód. Mam ogarniętą księgowa, która mi zawsze podpowie dlatego podatków też nie mam kolosalnych. Mam 3 pracowników, 4 osoba jest tylko na weekendy. Sama niemal dzień w dzień pracuje, bo i tak sama robię zamówienia, a muszę robić codziennie oprócz sobót , więc powiem z własnego doświadczenia, że nie jest źle. Są gorsze i lepsze miesiące, ale jakoś idzie. Zobaczymy jak będzie dalej, bo wiadomo, że zaraz posypią się komentarze. Nie popadłam w żadne długi więc chyba jest dobrze xd
    Motyl

05.11.2021 21:18

Witaj mam do ciebie parę pytań możemy pogadać na priv? Odezwij się na meilla [email protected]

06.11.2021 11:15

A jak wyobrażasz sobie pracę na działalności, w dodatku na franczyznie. Śmieszny komentarz..
    Zappka

03.09.2021 16:38

Czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć ile dostanie franczyzobiorca za tajemniczego klienta. Chodzi mi to że właściciel mówi że 87% miał i musi zapłacić karę 500zl
    Zygmunt

19.10.2021 16:42

A jaka kara poniżej tych 80 punktów
    Zenek Martyniuk

25.10.2021 21:48

Milion koron czeskich
    Była ajentka

20.10.2021 10:27

Najgorszą rzeczą jaką zrobiłam w życiu to otworzyłam żabkę . DŁUGI DO KOŃCA ŻYCIA . Niech te gówniane żabki już się nie otwieraja ,masa ludzi przestanie być bankrutami!!! Bo z żabki nikt nie wychodzi bez długu!
    Kandydatka

21.10.2021 09:40

Mogę prosić na priv?
    Zainteresowana

21.10.2021 20:47

Mogę prosić o kontakt na priv?

Zostaw merytoryczną opinię o Żabka Polska Sp. z o.o.