Opinie o Solid Connect Project Krzysztof Frączek Olsztyn
Dodaj do ulubionych
Nie przegap nowości o Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe Solid Connect Project Krzysztof Frączek!
Wywiadu udzielił/aKrzysztof Frączek
19.04.2023 11:19
Czym zajmuje się Państwa firma? Co jest głównym filarem Państwa biznesu? W jakim mieście/jakich miastach działacie? Jak duża jest Państwa firma (oddziały, liczba pracowników)?
Firma zajmuje się prowadzeniem call center dla P4 - mam tu na myśli dedykowaną infolinię sprzedażową odpowiedzialną za pozyskiwanie i utrzymywanie kontaktów z klientami sieci Play. Jesteśmy zlokalizowani w Olsztynie, natomiast liczba pracowników firmy oscyluje w granicach 60 osób.
W jaki sposób osiągnęliście Państwo sukces w postaci nawiązania współpracy z siecią Play, gigantem na rynku usług telekomunikacyjnych?
Kluczową rolę odegrało na pewno doświadczenie zdobyte podczas pracy z innymi telekomami - to ono zaowocowało podjęciem współpracy z P4.
Czujecie się Państwo pewnie w swojej branży? Jak wygląda kwestia konkurencji na rynku?
W samym Olsztynie istnieje kilka call center. To oczywiste, że dostrzegamy pewną fluktuację wśród pracowników, którzy migrują między poszczególnymi firmami, ale to nie przeszkadza nam współistnieć na lokalnym rynku.
Jak wygląda struktura Państwa firmy?
Zatrudniamy szereg osób posiadających bogate doświadczenie w kierowaniu sprzedażą oraz wsparciem sprzedaży. Są to osoby odpowiadające za organizację pracy wszystkich pracowników kontaktujących się już bezpośrednio z klientami.
Poszukujecie obecnie nowych pracowników na stanowiska w obsłudze klienta?
Tak, rekrutacja jest otwarta. Rekrutujemy osoby zarówno z doświadczeniem, jak i bez doświadczenia w obsłudze klientów.
Jakie cechy powinien posiadać idealny kandydat?
Najlepiej, kiedy jest to osoba z doświadczeniem w branży telekomunikacyjnej, szczególnie w call center.
Czego można nauczyć się w Państwa firmie?
Nasi pracownicy mają możliwość rozwoju. Prowadzimy dużo szkoleń, podnosimy kwalifikacje pracowników. W firmie nieustannie mają miejsce nowe warsztaty, odsłuchy i szkolenia.
Czy osoby bez doświadczenia mają szansę na zatrudnienie?
Przyjmujemy osoby bez doświadczenia, w tej chwili w zespole mamy ich kilka. Bardzo często sprawdzają się świetnie, a nawet lepiej, niż pracownicy, którzy mieli już okazję pracować w branży. Szkolimy pracowników od podstaw, jeśli tylko przejawiają odpowiednie predyspozycje.
Jakie predyspozycje ma Pan na myśli?
Trudno o pewien zestaw cech, które gwarantują sukces na stanowisku sprzedażowym. Zdarza się, że skrupulatny introwertyk okazuje się lepszym sprzedawcą od towarzyskiego ekstrawertyka. Stawiamy raczej na otwartość i chęć uczenia się oraz rozwijania wiedzy i kompetencji z zakresu sprzedaży.
Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika?
Po zatrudnieniu rozpoczyna się kilkudniowe szkolenie, po którym nowy pracownik zaczyna działać już samodzielnie na sali sprzedażowej. Towarzyszy mu w tym czasie wsparcie sprzedaży. Oczywiście wcześniej wszystkie techniki są ćwiczone pod okiem trenera.
Nowi pracownicy mogą liczyć na wsparcie i przyjazną atmosferę?
Myślę, że możemy pochwalić się unikatową - jak na tę branżę - atmosferą koleżeństwa i wzajemnego wsparcia. To najpewniej jeden z powodów, dla których pracownicy dołączają do zespołu i zostają z nami na dłużej, zazwyczaj na lata. Nie jesteśmy biurem, w którym rotacja jest duża.
W jaki sposób udało się stworzyć tak wyjątkową atmosferę?
Przede wszystkim darzymy się dużym zrozumieniem. Stworzyliśmy biuro według własnych zasad, stawiamy na swobodę działania. Motywacją do osiągania dobrych wyników w firmie jest premia sprzedażowa, a nie wymuszony sztucznie rytm pracy. Zespół jest zgrany, organizujemy imprezy integracyjne, na których zdecydowanie zmniejsza się dystans między pracownikami a przełożonymi.
Czy może powiedzieć Pan więcej o systemie premiowym?
Po przekroczeniu pewnej wartości sprzedaży pracownik może liczyć na premię. Niektórzy otrzymują ją już po pierwszym miesiącu pracy, inni nieco później. Cele sprzedażowe realizują wspólnie zarówno pracownicy, którzy chcą wykonywać niezbędne minimum, jak i wybitni agenci generujący wysokie wyniki. W firmie funkcjonuje również system premiowania poleceń, który od lat świetnie działa i pozwala zwiększać zarobki pracowników.
Myszka
14.05.2026 22:37
Jeśli mam być szczera ta praca zostawia ślad w duszy 🙃 Tak super atmosfery nie poczujecie w żadnej innej pracy ,szef to cudowny człowiek !!! Bardzo sprawiedliwy pokorny i współczujący odstania złotówkę by wyjął z kieszeni żeby komuś oddać . Nie ma to tamto jak w innych robotach że musicie chodzić po psychologach rok po odejściu .Polecajka wpadajcie do solidu xd
???
15.11.2025 21:53
Czy ktoś może napisać jak wygląda atmosfera w pracy w tej firmie jakie są realne warunki na stanowisku czy warto aplikować jak wygląda podejście kierownictwa do pracowników czy firma wypłaca wynagrodzenie na czas. Czytam stare komentarze.
16.06.2025 10:23
Pracę oceniam bardzo pozytywnie, zarówno pod względem atmosfery w biurze jak i samych zarobków. Jeśli ktoś szuka możliwości sprawdzenia i rozwijania swoich umiejętności jako sprzedawca zdecydowanie polecam!
Herbata
13.05.2025 08:33
Pracowałam w Solidzie około 6 miesięcy, po 6 miesięcznym doświadczeniu w Telbridge, w którym czułam się jak w (usunięte przez administratora) a nie jak w pracy. Gdy przeszłam do Solid (o którym chodziły legendy że to świetna praca dużo lepsza niż w teleburdel) od razu poczułam ogromną różnice w podejściu do sprzedaży, ogromną pomoc team liderów w każdej sprawie, chęć dogadania się na każdym poziomie i możliwość dużo większego zarobku jeśli tylko chcesz sprzedawać i sprzedajesz. Wiadomo jak wszędzie są wymagania i cele, gdy tych wymagań nie spełniasz zespół będzie chciał pomóc rozwiązać problemy np. rozmowami, szkoleniami i zmotywować aby podnieść wyniki, ponieważ jest to praca w callcenter. Praca pozwala udoskonalić umiejętności negocjacyjne, sprzedażowe, a także uczy podejścia do klienta.
Serdecznie polecam tą firmę choćby ze względu na atmosferę w pracy, która jest rodzinno-przyjacielska i gdy chciałbyś spróbować swoich sił w sprzedaży to jest to świetne miejsce.
Rafał
27.04.2025 18:24
Miałem okazję pracować w Solid przez 6 miesięcy i uważam że to naprawdę świetne miejsce aby nauczyć sie sprzedawać lub podszkolić swoje umiejętności.
Gdy zaczynamy pracę otrzymujemy świetne szkolenie wprowadzające i wsparcie przez cały okres współpracy. Jeżeli mamy z czymś problem lub pytanie zawsze ktoś pomoże. Jeżeli chodzi o szefostwo to Krzysiek jest naprawdę w porządku, Iza to najlepszy team leader jakiego miałem.
Niestety musiałam zakończyć współpracę z powodu wyjazdu z Olsztyna.
Jeżeli szukacie miejsca gdzie NIE będziecie traktowani jak tylko numer w Excel to polecam.
18.10.2024 22:56
Praca jak najbardziej na plus . Chociaż trochę zmieniło się na przestrzeni czasu nadal jest ok .Czasami więcej trzeba z siebie dać ale można . Atmosfera w firmie jak najbardziej na plus . Liderzy są super jeśli komuś nie idzie to dążą do tego aby komuś pomóc . Szef super człowiek z dobrym sercem !!!! Polecam !
11.11.2023 09:44
Jaki jest wkład kierownictwa Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe Solid Connect Project Krzysztof Frączek w budowanie dobrej atmosfery wśród pracowników?
18.12.2023 15:17
Odpowiedź na to pytanie można zaleźć w zakładce NIE JESTEŚMY "TYPOWĄ SŁUCHAWKĄ". Organizujemy imprezy firmowe, które pozytywnie wpływają na integrację pracowników, spotykamy się po pracy na różnych aktywnościach sportowych, takich jak piłka nożna czy ping pong, włączamy się w inicjatywy społeczne, np. zbiórka na schronisko dla zwierząt. Takie działania powodują, że atmosfera w naszym zespole jest po prostu dobra, lubimy siebie nawzajem, chętnie sobie pomagamy, często tworzą się tu przyjaźnie na długie lata. Wpływ na to ma zarówno kierownictwo jak i nasi handlowcy, którzy często sami wychodzą z inicjatywą.
Ethars
17.01.2024 22:21
Nie odpowiem na pytanie o nowe przyjęcia jednak dla ogólnej informacji (z własnego doświadczenia) mogę powiedzieć że nawet osoby które nigdy nie miały styczności z marketingiem mają szansę, wystarczy się starać i nie bać się prosić o pomoc
Kontakt - Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe Solid Connect Project Krzysztof Frączek
Firma oferuje pracę na cały etat czy w mniejszym wymiarze godzin?
10.07.2023 15:00
Firma organizuje nabór osób bez doświadczenia w sprzedaży przez telefon, jednak ważne jest, aby kandydat miał doświadczenie w pracy z klientem.
24.07.2023 15:45
Firma przeszkala nowe osoby, aby znały oferty oraz umiały poprowadzić rozmowę sprzedażową zgodnie z wytycznymi. Tak, pracownicy otrzymują premię za wysokie wyniki sprzedażowe.
Zainteresowana
21.03.2023 20:06
Widziałam ogłoszenie o pracę do tej firmy i chciałam poznać aktualną opinie bo poniżej są różne. Jakie jest podejście do pracownika i czy da się tu zarobić bez doświadczenia w sprzedaży?
26.04.2023 12:23
Czy trudno zrobić targety? Oczywiście, że nie, wystarczy robić badanie potrzeb, a targety robią się same. Premia jest oczywiście wypłacana za realizację celi.
12.06.2023 10:46
Firma zapewnia szkolenie a po wdrożeniu nowy pracownik może zwrócić się z każdą sprawa do team lidera i otrzymać wsparcie. Premia jest równowarta osiągniętym wynikom sprzedażowym.
Abc
18.03.2023 09:03
Pracowałam w firmie Solid Connect parę miesięcy I nie mogę powiedzieć złego słowa. Przed rozpoczęciem pracy zostałam odpowiednio przygotowana. Później odbywały się regularne szkolenia. Wiadomo, że na początku jest stres, ale można się przyzwyczaić + panuje dość "rodzinna "atmosfera, więc przychodzi się tam raczej z uśmiechem na twarzy. Zarobić można ładnie jeśli chce się pracować. Jeżeli kiedyś wrócę do Olsztyna, to na pewno tam.
Abc
22.03.2023 14:38
Szkolenia prowadzili liderzy, czasami odbywały się w grupach a czasem były to rozmowy indywidualne na podstawie odsłuchanych rozmów. Bardzo dobrym nawykiem w tej firmie jest indywidualne podejście do każdego, lider słucha z Tobą twoich rozmów i wspólnie określacie co należy poprawić. Zwłaszcza na początku przykuwają dużą uwagę do nowych osób, żeby jak najlepiej przygotować je do sprzedaży. W ten sposób kwalifikacje pracowników podnoszą się z miesiąca na miesiąc, sama jestem tego dobrym przykładem, przyszłam tu bez doświadczenia i w każdym kolejnym miesiącu był ogromny progres.
Charlie Harper
04.05.2021 16:30
Leci mi już tu 7 miesiąc i propsy, jedyna praca na słuchawce w której Cię szanują i nie wyliczają każdej sekundy na kupie. Da się zarobić, atmosfera jest świetna, bez nonsensów i korpo pie lenia
Polecam
Lenia
25.09.2022 18:01
Część i jak nadal jesteś zadowolony z tej pracy. Cały czas atmosfera taka sama?
05.09.2022 12:15
Witam, moje doświadczenie z tą firmą jest średnie pracowałem u nich 2 miesiące. Ogólnie praca mi się miernie podobała, największym kłopotem było brak szkolenia powiedzieli co i jak i pracuj. Nieprzygotowany rozmawiałem klientami niewłaściwy sposób, i dostawałem reprymendy ze mam kiepski wynik. Atmosfera 4/10 niby spoko ale rozmowy tylko o klientach i wynikach jaki telefon sprzedałem idp. czuć było lekki wyścig szczurów. Widziałem kilka razy kłótnie współpracowników za “(usunięte przez administratora)” klienta. Mocne ciśnienie na wynik cały czas za mało sprzedanych ofert i mowa jak nie damy radę będziemy musieli ciąć premie albo najgorszym razie likwidacja firmy. Płaca klasycznie zlecenie ile ustawa określa ani grosza więcej, a premia powyżej określonej kwoty. jak szukasz pracy w callcenter i stabilizacji odradzam lepiej iść transcom/orange tam masz UoP.
05.09.2022 18:54
W Transcom na początku zlecenie po kilku miesiącach masz UoP. Płatne szkolenie. W każdej pracy typu callcenter najważniejsze są exele(wyniki w nich zawarte) atmosfera jako taka podobna. A w telebrige dno. Szkolenie początkowe i w czasie pracy za free, zwalniają do domu po x godzinach jak nic nie sprzedaż oraz mają lekka rękę do zwolnień.
21.09.2022 19:22
UoP są oczywiście okres wypowiedzenia miesiąc w obie strony a jak pracujesz powyżej x lat masz 3 miechy wypowiedzenia. Ale jak w pracy jest toxic starasz się uciec jak najszybciej
Po sidzie nie poznasz
04.02.2022 18:48
Kiedyś było spoko. Hajs i atmosfera ale sie pozmieniało. Pracuje od samego początku ale to co się odwala to jakiś turbo (usunięte przez administratora) Ja tu całe serce oddaje, większość czasu w robo a jak przychodzi wyplata to nie wiem czy na chleb mi starczy. Relacje kiedyś były przyjacielskie a chociaż koleżeńskie. W tym momencie jest taki przemiał ludzi ze trudno spamiętać imiona ludzi na sali. Jest jeszcze taki „niewielki kierownik” próbuje ustawić wszystkich pod swoje dyktando a prawda jest taka ze sam już dawno nie sprzedawał i błądzi jak we mgle w ofertach i sposobach sprzedaży. Praca dobra dla kogoś kto chce codziennie słuchać „pogadanki” jak to kiedyś było (usunięte przez administratora) a teraz trzeba zapier*alac żeby cokolwiek dostać. Uważam że są lepsze callcenter do wyboru chyba że koniecznie chcecie pracować dla Play.
Niezadowolony
12.02.2022 00:16
Nie wysyłaj CV, nie warto, ta praca to (usunięte przez administratora) szefowie zniszcza cie psychicznie. Lepszym wyborem będzie już nawet transcom, przynajmniej tam będziesz traktowana jak normalny pracownik z normalnymi prawami. Pozdrawiam
Xzy
16.02.2022 17:22
Praca jak praca, zawsze jest lepiej i gorzej. Szef to super człowiek, którego możesz traktować jak kumpla. Wzloty i upadki są w każdej firmie zwłaszcza w takiej branży, ale takiego fajnego przełożonego nie miałam nigdy i pewnie mieć nie będę.
09.09.2021 10:56
Jest to miejsce z pozytywną atmosferą, w której nie będziesz się czuł jak w typowym callcenter. Fajne podejście do pracownika, dużo wyrozumiałości no i super zarobki. Jeżeli szukasz pracy, w której można fajnie zarobić i nie czuć się jak w typowym korpo to idź tam śmiało. Pozdrawiam wszystkich pracowników i szefa! :)
major
01.11.2019 16:06
sporo ludzi ostatnio odpadło... Podobno brak kasy i brak realizacji celów.
"Starzy wyjadacze" są okropni w stosunku do nowych, konkretnie płeć piękna.
Szef Krzysiek i Darek są super. Ale współpracownicy to inna bajka.
Szkoda, miło się u was chociaż chwile pracowało. Konkurencja już zaprasza do siebie.
Zostaw merytoryczną opinię o Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe Solid Connect Project Krzysztof Frączek