Real Construct
3 95 6 1

Opinie o Real Construct

mateusz

spoko tylko zalezy na jakiego kierownika trafisz

ali
@mateusz 13.01.2019 15:25

Kierownicy kolego masakra.Nie polecam a do tego podobno nie wypłacalni.Radzę się zastanowić.

Ok

Jedyne co w tej firmie jest dobre to wypłata na czas..... większość ludzi ok......reszta same wyjadacze słoików z biedronki najdzielniejsi są prowadzący ....którzy jeżdżą na Francję mam na myśli J.P. specjalista od wszystkiego nawet od seksu wszystko ...reszta się nie nadaje ...chyba że ktoś dużo stawia bo lubi za darmo . Pozostałym szacunek za to że im wystarcza 8 euro ...no ale cóż na Podkarpaciu nie za bardzo z robotą

Ok Ok
@Ok 10.08.2018 19:34

Ok - sądząc po tym co piszesz i po wymienionej stawce to dopiero zacząłeś pracę dla tej firmy. Ja pracuję już trochę dłużej jak wiele innych osób i to że staramy się jak najmniej wydawać np. na jedzenie to chyba nie jest nic złego? Prowadzący są różni jedni lepsi drudzy gorsi ale gdzie tak nie jest? Stawka jak się wykazujesz i współpracujesz na stałe , a nie tylko na chwilę, jest dużo wyższa i rośnie. Kasa fakt, zawsze na czas, nawet czasem wcześniej. Zawsze wszystko się zgadza.

Ok
@Ok Ok 13.08.2018 08:05

Pracowałem tam wystarczająco długo i nie miałem stawki 8 euro .....lecz więcej przecież dobrze wiesz że że mówię o osobach którzy pracują już wiele lat ale się nie upominają i mają nadal 9.80 brutto czyli 8 .... Nie mówiłem też o osobach które oszczędzają na jedzeniu bo chcą więcej do domu...... A po drugie właśnie się wykazałem i przejęła mnie inna firma za o wiele lepsza stawkę .....w realu dają od 20 centów do 50 centów podwyżki jak się wykażesz po roku.....i oczywiście dobrze strzelasz z ucha

knowledge
@Ok 10.08.2018 19:34

Dokładnie tak jest. Co mnie najbardziej rozsmieszalo że ci wielcy prowadzący grupę monterów zawsze mieli coś do pracujących na tej samej budowie elektryków chociaż bladego pojęcia nie mieli o elektryce- no ale oni już wszytko widzieli i na wszystkim się znają, a znają się co najwyżej na kręcenie śrub. I przestrzegam wszystkich ceniących się elektryków przed wyjazdami do Francji.

NowyNajnowszy Najnowszy
@Ok 06.09.2018 16:53

Lepsza firma Cię przejęła tzn jaka ???? właśnie mam mieć spotkanie za kilka dni z RC A opinie widzę mieszane

Mareczek
@NowyNajnowszy Najnowszy 10.01.2019 10:58

Zapewne taka dobra że chwilę potem chciał wrócić do Reala :) wszędzie dobrze gdzie nas nie ma i taka prawda...

ali
@Mareczek 10.01.2019 20:27

Mareczek to jeden z pseudo kierowników .Broń (usunięte przez administratora) bo jak nie bedzie miał kto pracować to bedziesz sam musiał je..... .Nie poleca!!!!!!

Miki

Bardzo dobra firma pozdro z Francji ????

Kazek

najgorsze (usunięte przez administratora) jakie istanieje nie wypłacalni Moje sugestie dla Real Construct: Szajs

Kazeczek
@Kazek 11.01.2019 14:58

Oj widzę konkurencja znowu się uwaktywniła? Skąd wiesz czy są wypłacalni skoro podziękowałem na rozmowie? Ściema i ściema

pablo158

Witam , jakie stawki dla elektryka ?

Kazek
@pablo158 11.01.2019 15:15

Dadzą Ci 8 euro hahahaha podziękowałem na rozmowie

Ja tu pracuję.

Real rzetelna firma. Składki, wynagrodzenia- wszystko na czas i bez krętactw. Wynagrodzenie mi się jak na razie nie podoba ale nie pracujeuję długo. Fajni ludzie, menadżerzy dbają o sprawy pracowników, w księgowości fajne i pomocne panie. W firmie działa grupa trzymająca władzę- na jej czele Don Goleń Corleone. Fajny chłop tylko nie włazić mu w drogę. Ja tu dłużej zabawię. Jak ktoś boi się pracy albo nie umie o siebie zadbać, to niech lepiej zostanie u mamy. Moje sugestie dla Real Construct: Kontrole trzeźwości. Lubię atmosferę w Real Construct za: Pracodawca to nie firma krzak otworzona w internecie albo namiocie tylko Real'ny podmiot z ładną siedzibą, zapleczem technicznym i personalnym a ponad to z wieloletnią tradycją. Na szacunek zasługuje zabieganie o podwładnych przez pana Zonia czy Kaczmarczyka.

n

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: wymiana kierownictwa czy mam podac chyba najlepiej nr tel .

Marek
@n 06.01.2019 21:53

Dziwna sprawa bo byłem już na 6 wyjazdach i zawsze brygadzista, kierownik byli w porządku do mnie. Oczywiście nie odpuszczali takim którzy nie potrafili zmienić tarczy w szlifierce albo więcej palili niż pracowali ale chyba nie po to się jedzie do pracy prawda? Dla mnie jedyny minus to możliwość pracy więcej godzin - ale widocznie trzymają się prawa...

Paulo

Nikt nie pisze złych komentarzy taka dobra firma.Jakby była taka dobra firma to nikt by się nie wypowiadał.Nie polecam tej firmy

Najnowszy
@Paulo 31.12.2018 22:24

Paulo dokładnie jedno wielkie (usunięte przez administratora) a atmosfera masakra.Wywalaja nazwiska trzeba wstawiac zdjecia i przestrzegac przed tymi osobami a tego regulamin nie zabrania .Ciekawe czy to tak szybko zmienią.Nie polecam.

Waldemar

Ponieważ sam kiedyś zaglądałem tutaj przed rozpoczęciem pracy postanowiłem napisać parę słów po 6 MSC pracy. Ogólnie OK. kwatery w porządku ja miałem pokój dwuosobowy. Transport był zapewniony zresztą sam też prowadziłem auto. Dużo godzin a co za tym idzie kasa nie osiągalna w Polsce. Alkohol to niestety zmora na mieszkaniach ale mnie się trafiło że tego problemu nie było. Na budowach jak ktoś był pod wpływem wracał do domu. Przełożonych miałem różnych jednego w porządku, jednego niestety nie potrafiącego zarządzać. Praca sama w sobie prosta ale wymagająca uwagi. Aaa i kasa była w terminie i bez żadnych braków jak to już miewałem. Ogólnie są plusy i minusy ale ja od stycznia wracam. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma i taka prawda. Trzeba zająć się swoim to i czas szybciej leci.

Robi
@Waldemar 27.12.2018 11:46

Waldemar a czy mógłbyś jeszcze napisać co jaki czas zjazd do domu,czy może nie ma takiej opcji i praca na projekcie od początku do końca?

Waldemar
@Robi 28.12.2018 20:23

Do polski wracałem co około 6 tygodni i byłem w domu tydzień. Poza tym miałem też normalny urlop.

były

kierownictwo się przejmuje pracownikiem dopóki ten nie pojedzie-potem ma w d. A prowadzący w większości to patole-cała sztuka to odpowiednio obrobić tyłek, samemu się utrzymać i zrobić dobre wrażenie. kto miał kiedykolwiek do czynienia ze słoikożercą jeżdżącym tylko na niemieckie projekty jednej firmy to wie o czym mowa.A projekt manager ma wszystko w d.... O zweryfikowaniu doniesień nie ma mowy.Co powie generał to święte. Układy i układziki, donosicielstwo i totalna ignorancja ludzi w biurze. Paradoksalnie na dłuższą współpracę mają szanse tylko ci co nieszczególnie potrafią coś zrobić, ale za to stawiają co dzień i nie mają swojego zdania. Nie jest to firma dla profesjonalistów.

tytus
@były 10.03.2017 17:25

Ty napewno jestes profesjonalista ,hahahaaaaaaaaaa

Filip

Nie polecam tej firmy.Mialem podpisana umowe a później mi podziękowali.Mialem inna prace w tym czasie i zrezygnowałem dla tej firmy.Tak samo zrobię ich w (usunięte przez administratora) jak mnie zrobili.Uwazajcie na te firme pseudo firme

edmund

lepiej trzymac sie z daleka

Maja
@edmund 15.12.2018 14:47

Bardzo Cię proszę o doprecyzowanie wypowiedzi. Co sprawiło, że Twoja opinia o pracy w Real Construct jest właśnie taka? Póki co, ciężko wyciągnąć z niej precyzyjne wnioski, a osoby rozważające złożenie tam CV na pewno chciałyby wiedzieć o firmie jak najwięcej. Wszystkie opinie z pierwszej ręki będą dla nich na wagę złota.

Ciekawski

Panowie,mam możliwość podjęcia współpracy z firmą RC,możecie mi powiedzieć ile miesięczne godzin wychodzi w pracy i ile za godzinę wam płacą? Nie ukrywam,że jadę zarobić na dom i im wiecej będę pracował to dla mnie lepiej. Pozdrawiam.

Ciekawskiemu
@Ciekawski 05.12.2018 04:28

Godzin jest dużo. Ale zależy od wyjazdu, na pewno więcej niż etat, a za godzinę to chyba każdy ma inaczej bo są różni pracownicy, umiejętności, lat pracy itd itp

Ciekawski
@Ciekawskiemu 05.12.2018 10:59

Polecasz tą firme osobie która za granicę ma jechać pierwszy raz,ma dlugi do spłacenia i doświadczenia jako monter nie posiada? W Polsce mam stałą pracę i długi splacam powoli i sie obawiam czy jak tutaj sie nie zwolnie to czy RC mnie nie wystawi bo nie ma pracy itd... Jest to solidny pracodawca?

Placek

Wacek - widzę że konkurencja nie śpi i hejtuje :) :) :) nie ładnie, nie ładnie

No Real C.

POPIERAM W 100% (;???? i zawsze pijaństwo na mieszkaniu zero prywatności . Często wycieczki po paru krajach w ciągu miesiąca i wychodzisz tak że więcej czasu spędzisz na wycieczkach niż w pracy.

waldemar
@Placek 06.12.2018 12:40

Pacek masz placone za twoje wypociny.

Nowy

Witam czy mógłby ktoś podzielić się opinią o tej firmie zastanawiam się czy nie podjąć współpracy jako monter . Może ktoś też się zastanawia ?

Akutalny
@Nowy 10.10.2018 18:21

Ja zastanawiałem się w czerwcu , pojechałem i jestem tutaj nadal. Wnioski sam możesz wyciągnąć. Jest OK.

Najnowszy
@Nowy 10.10.2018 18:21

Olej ta firme i tych kierownikow masakra.Nie polecam (usunięte przez administratora)

Maja
@Najnowszy 17.10.2018 23:12

Proszę Cię o rozwinięcie Twojej opinii, ponieważ teraz ciężko wyciągnąć z niej wnioski. Co konkretnie wpłynęło na to, że nie polecasz pracy w Real Construct? Osoby zainteresowane złożeniem tam CV, chciałyby zwiększyć swoje rozeznanie. Każda merytoryczna i sprawdzona opinia, będzie dla nich pomocna.

Najnowszy
@Maja 31.10.2018 11:26

Opinie rozwijac? Samo usuwanie przez admina wiad. mowi co ta firma jest warta.

Maja
@Najnowszy 11.11.2018 23:10

Komentarze mogą być usunięte jedynie w przypadku, gdy łamią regulamin forum. Jeżeli są z nim zgodne, to pozostają opublikowane, niezależnie od tego czy są pozytywne czy negatywne. Jeżeli masz wątpliwości odnośnie tego, jakich treści należy unikać zamieszczając wpisy, zachęcam do zapoznania się z zasadami portalu: https://www.gowork.pl/regulamin

Najnowszy
@Maja 22.11.2018 13:03

Dobre dla czego wywalacie nazwiska osób ktore w tej firmie są szkodnikami.Pracownik decydujacy sie na podjecie pracy w tej firmie powinien wiedziec na kogo ma uwazac.Jeszcze sie przekonacie niebawem kto miał rację .Kwestia czasu.Nie polecam pracy w REAL CONSTRUCT.A Dowody nawet nie wiecie ile ich jest .pozdrawiam .

Wacek

Kombinują na pracownikach nie wypłacają diet i brak rozliczeń wypłat , pracowałem kilka miesięcy i nigdy do wypłaty nie dostałem rozliczenia.Tyle ze wypłaty w terminie do 10 zawsze na koncie.

ciekawjestem
@Wacek 19.11.2018 12:23

Ale co kombinują? nie widziałeś przed wyjazdem że nie masz diet? na pewno dostałeś taką wiadomość. poza tym miałeś zapewniony transport? zakwaterowanie? płaciłeś za cokolwiek na wyjeździe? Rozliczenie? a poprosiłeś o nie? od dawna nie ma obowiązku przekazywania rozliczeń pracownikowi tylko na jego wniosek, a na bank jak byś zapytał to byś otrzymał. Może zamiast na internecie najpierw warto skontaktować się jak przypuszczam z byłym pracodawcą?

anonim

(usunięte przez administratora)

Kuba

pewien pracownik miał do mnie wielkie halo jak sobie chodzilem cwiczyc w weekendy biegać po pracy. a on potrafił śmieć przyjść (usunięte przez administratora) w pewną sobote tak że osrał własne gacie w śnie i wlasne łóżko niestety byłem z tym idiotą w pokoju śmierdziało na cały domek... pomogłem mu to wysprzątać sie ogarnąc a ten śmieć za pare miesięcy robił zemnie idiote przez telefon do goscia co byłem z nim na nastepnym kontrakcie tak wlasnie chodzi o cb marku w. zrobie z cb posmiewisko w calej firmie haha i to nie anonimowo tak jak ty to robileś zemnie za plecami :)

JAKi
@Kuba 11.09.2018 13:56

Kuba pracowałes za granica czy praca w Pl.pozdrawiam.Mam kilka pytan co do ludzi pracujacych w tej firmie.

ocochodzi

Po co opisujesz swoje prywatne perypetie z innymi osobami na profilu dotyczącym firmy? Związku to nie ma żadnego. Nie płacili na czas? Dostałeś mniej pieniędzy? Złe warunki mieszkaniowe? to w jakim celu ten wpis?

JAKi
@ocochodzi 17.09.2018 07:54

Jakie prywatne chyba nie wiesz co piszesz.woda do tego stopnia ze na powrocie panowie sa w takim stanie ze tłuka butelki z alko na ulicy.Do tego obrazanie to podstawa zastanowcie sie dobrze aby tam pracowac z tymi (usunięte przez administratora)

JAKi
@JAKi 24.10.2018 22:49

kierownikami admin jest taki ze tai prawde

Aaaa

Fajna firma, wszystko gra pod względem płac i składek ale jest w niej jeden stały i niekończący się problem- praca w tak dużym wymiarze godzin i zdala od domu przez co znika życie prywatne, znajomi rodzina. Ludzie kotłują się ze sobą wiele tygodni w tych samych grupach, najpierw w pracy, potem w hotelah i to przez wiele tygodni co jest moim zdaniem nienormalne, 5- 6 tygodni i wszyscy zaczynają sobie skakać do gardeł.

Aaaa
@Aaaa 18.10.2018 04:15

A jest jeszcze gorsza kwestia. Mianowicie GORZOŁA. Co słabsze jednostki pocieszają się kieliszkiem i to regularnie. Potem wskakują na wózki, zwyżki, auta słóżbowe etc. Nigdy wcześniej nie spodkałem takich chlorów jak tutaj. Bo jak można pić codziennie przez bite 2 miesiące? To ile promili ma taki pracownik?

Mareczek
@Aaaa 18.10.2018 04:47

Może dlatego właśnie przed rozpoczęciem pracy są kontrole alkomatem? Żeby nie było potem sytuacji niebezpiecznych i wypadków, a osoby pod wpływem wracają na zakwaterowanie. Przynajmniej tak było gdy ja pracowałem w Realu.

Maja

@Najnowszy ale co konkretnie sprawia, że masz taką opinię? Póki co niewiele możemy z Twojego wpisu wywnioskować. Napisz proszę szerzej co sądzisz atmosferze w Real Construct. Dla wielu osób zainteresowanych podjęciem tam zatrudnienia będzie to ważna informacja. Jednocześnie proszę Cię, abyś nikogo nie obrażał.

Jeszcze nowszy

Witam prawdopodobnie podejmę z nimi współpracę jak wygląda kwestia nadgodzin są normalnie wypłacane czy przysługuje za nie dzień wolny

Maja

@Nowszy a czy możesz napisać nam coś więcej o samym procesie rekrutacyjnym do Real Construct? Na co się nastawić przed rozmową kwalifikacyjną i jak ona przebiega? Długo czeka się na jej wynik? Takie informacje byłyby na pewno bardzo przydatne dla przyszłych aplikantów.

Nowszy
@Maja 24.09.2018 10:22

Wysłałem CV, otrzymałem telefon z przedstawieniem wszystkich warunków pracy, potem spotkanie w biurze w Krakowie, formalności kadrowe, szkolenie. Na koniec spotkania miałem już decyzję o zatrudnieniu. W sumie wszystko bardzo sprawnie i w partnerskiej atmosferze.

Najnowszy
@Nowszy 24.09.2018 12:28

Masakra to co się w tej firmie wyprawia a własciwie ludzie.Nie polecam .Banda id......

Nowy

Witam dzwonili do mnie w sprawie Delegacji. jest tu ktoś co jedzie na kontrakt do Włoszech? I jak to wygląda ze stawką początkowa?

Nowszy
@Nowy 20.09.2018 20:51

Ja jadę na początku października, stawka o ile wiem indywidualnie ustalana. Mi powiedzieli na spotkaniu że po mojej stronie są tylko koszty wyżywienia i reszta mnie już nie interesuje więc zdecydowałem się na współpracę. Znajomy pracuje tam kilka miesięcy i pozytywnie się wypowiada głównie w kwestii kasy.

Maja

@Kuba na forum panuje zakaz podawania imion, inicjałów i innych danych, które mogą umożliwić identyfikację konkretnego pracownika. Wpisy, których autorzy nie stosują się do tej zasady, zgłaszane są do moderatora i mogą być usunięte. Ponadto, proszę żebyś nie obrażał osób, o których piszesz. @RealTo piszesz, że w firmie panuje mobbing, a jest to poważne oskarżenie. Kodeks Pracy określa to przestępstwo jako: "działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników". Czy byłeś świadkiem takich sytuacji w Real Construct?

NN

Witam Firma super jeżdzi się kiedy chce autem służbowym białym w godzinach pracy na tablicach KR z Sz.....pania....DO TOWARZYSTWA. Przewozi sie materiały dla pani paliwo leje firma praca na terenie PL polecam aby się ktoś z tej firmy zainteresował jak ktoś powiedział pseudo kierownikami którzy sa w delegacji na budowie ZELANDO kolo Łodzi obrażają ludzi i odp manewry.Pozdrawiam.

JAK
@NN 30.08.2018 21:19

Trzeba dodać ze jazda w celach prywatnych Pani .

Maja

@asdasd @hahahahah bardzo Was proszę o nieobrażanie nikogo na forum. Każdą, nawet krytyczną opinię można wyrazić w sposób kulturalny i z zachowaniem szacunku do innych osób. Wpisy, które są tu zamieszczane powinny w sposób merytoryczny i prawdziwy przedstawiać firmę pod kątem tego, jakim jest pracodawcą.

anonim

(usunięte przez administratora)

asdasd

nic dziwnego ze mlodzi pracownicy odchodzą wlasnie tylko i wylacznie przez presje wywierana przez starych (usunięte przez administratora) co powinni juz siedziec na emeryturze

Maja

@Ok Ok a czy możesz zdradzić jak długo już pracujesz w Real Construct? Można liczyć tam na stabilne zatrudnienie? Poza tym, jak oceniasz atmosferę panującą w firmie? Takie informacje będą pomocne dla użytkowników forum przy podejmowaniu decyzji o tym, czy wysłać tam swoje dokumenty aplikacyjne.

Maja

@Ok bardzo proszę, abyś w swoich komentarzach na forum nie używał inicjałów pracowników firmy. Jest to niedozwolone w regulaminie w związku z ochroną danych osobowych. Wpisy, które zawierają zakazane treści mogą być na jego mocy usunięte. W przypadku wątpliwości, zostawiam link to obowiązujących tu zasad:https://www.gowork.pl/regulamin

Maja

@JAK przypominam, że na forum gowork.pl nie wolno używać wulgaryzmów. Takie wpisy są zgłaszane do administratora i zgodnie z regulaminem, mogą być usunięte. Bardzo proszę, abyś przed napisaniem kolejnego komentarza zapoznał się z zasadami, które tu panują oraz respektował je w późniejszych wpisach. Zapraszam pod ten link: https://www.gowork.pl/regulamin

Mariusz

Witam mam pytanie czy ktoś wybiera się na wyjazd który ma być Planowany 22lipca ? jako monter proszę o odpowiedź

Marcin
@Mariusz 27.06.2018 09:56

Prawdopodobnie ja bede jechał

Mariusz
@Marcin 27.06.2018 12:00

@Marcin dasz do siebie jakiś namiar , można się zgadać co i jak :)

Mariusz
@Marcin 27.06.2018 12:00

jak coś to napisz do mnie na email szlachetnymario@interia.pl

Maja

Ostatnio na forum zamieszczacie informacje dotyczące Waszych przyszłych wyjazdów za pośrednictwem Real Construct. Czy możecie podzielić się z innymi użytkownikami tym, w oparciu o jakie warunki zatrudnienia będziecie współpracowali z tą firmą? Wasze wypowiedzi na pewno będą interesujące dla osób rozważających pracę w u tego pracodawcy.

Zostaw opinię o Real Construct - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Real Construct