Nie przegap nowości o 1Stplace.Pl Sp. z o.o. sp.k.!
Wywiadu udzielił/aPaweł Kapłan- firma
12.04.2023 15:06
Panie Pawle, proszę powiedzieć nam coś o sobie i swoim doświadczeniu zawodowym.
Jestem członkiem zarządu firmy. W branży SEO i marketingu internetowego działam od 2011 roku. Pierwsze kroki w zawodzie stawiałem sam. Można powiedzieć, że pod względem technicznym jestem samoukiem. Rozwijałem z dużym powodzeniem wiele własnych projektów, jednocześnie pracując na etat w agencji marketingu internetowego o długoletniej historii. W 2012 roku wraz z moimi przyjaciółmi, a zarazem wspólnikami stworzyliśmy agencję 1stplace.pl Prywatnie moją pasją jest z pewnością jazda na rowerze, siłownia oraz podróże. Interesuję się przede wszystkim nowymi technologiami, rynkiem finansowym, fizyką teoretyczną oraz polityką.
Czym zajmuje się firma 1stplace? W jakiej branży działa i do kogo kieruje swoje usługi?
Głównym obszarem biznesowym firmy 1stplace.pl jest marketing internetowy. Realizujemy kampanie reklamowe w wyszukiwarkach oraz mediach społecznościowych, zajmujemy się pozycjonowaniem (SEO) i content marketingiem. Oferujemy także konsultacje marketingowe. Usługi te świadczymy dla naszych klientów już od ponad dekady. Kilka lat temu rozszerzyliśmy naszą działalność o tworzenie stron oraz sklepów internetowych. Dzięki temu jesteśmy w stanie kompleksowo obsługiwać każdy podmiot gospodarczy, posiadający ambicje podbicia rynku internetowego.
Jakie stanowisko Pan zajmuje i na czym ono polega?
Jestem członkiem zarządu w 1stplace.pl. Biorę czynny udział w zarządzaniu zespołem SEO, jednocześnie w miarę możliwości angażując się w niektóre projekty. Zdecydowanie preferuję transparentną współpracę, bazującą na szczerości i zaangażowaniu
Jak wygląda zatrudnienie i model pracy w Państwa firmie?
Obecnie w firmie zatrudnionych jest około 25 współpracowników. Zdecydowanie preferujemy pracę stacjonarną, ponieważ umożliwia nam ona maksymalnie szybkie reakcje, w każdej sytuacji. Warto jednak podkreślić, że współpracujemy w różnych modelach w zależności od sytuacji. W grę wchodzi również praca hybrydowa oraz w pełni zdalna.
Na jakie stanowiska prowadzą Państwo rekrutacje?
Proces rekrutacji prowadzimy nieustannie na stanowiska takie jak: Specjalista SEO, Specjalista PPC, WebDeveloper, Doradca Klienta.
Uważam, że proces rekrutacji warto prowadzić cały czas - nawet wtedy, gdy firma teoretycznie nie posiada takiego zapotrzebowania. Dla dobrego specjalisty zawsze znajdzie się miejsce w zespole.
Na jakich kompetencjach kandydatów najbardziej Państwu zależy?
W 1stplace.pl bardzo cenimy sobie współpracę z osobami, które są dojrzałe emocjonalnie i ukierunkowane na osiąganie wyznaczonych celów. Swoje miejsce w 1stplace.pl znajdzie praktycznie każdy człowiek, który posiada duże ambicje, chęć rozwoju oraz przynajmniej podstawowy zakres wiedzy i umiejętności z dziedziny marketingu internetowego.
Jak wygląda proces rekrutacji w firmie? Z ilu etapów się składa?
Proces rekrutacji jest w pełni transparentny. Pierwszym etapem jest rozmowa online. Jeśli okaże się ona satysfakcjonująca dla obu stron, to spotykamy się kandydatami w siedzibie firmy, aby omówić szczegółowe warunki współpracy.
Jakie umowy dostają pracownicy?
Forma umowy jest uwarunkowana zakresem obowiązków danego kandydata. W praktyce wykorzystujemy wszystkie rodzaje umów.
Jakie benefity czekają na pracowników firmy?
1stplace.pl zapewnia swoim współpracownikom w pełni darmową prywatną opiekę medyczną oraz dopłaty do karty Multisport.
Czy firma oferuje także możliwość odbycia praktyk/staży?
Oczywiście, że tak. W wielu przypadkach takie staże przekształcają się w stałą formę zatrudnienia.
Na czym polega praca w dziale handlowym? Jakie kompetencje powinien mieć handlowiec?
Praca w dziale handlowym jest pracą wymagającą, obarczoną dużą presją, natomiast bez wątpienia dostarczającą mnóstwo satysfakcji. Mam tu na myśli przede wszystkim aspekt finansowy. Jako że sam w przeszłości miałem spore doświadczenie z handlem, wiem, jak istotna jest to kwestia. Dlatego nasi handlowcy posiadają prawdopodobnie najlepsze warunki prowizyjne na rynku. Każdemu handlowcowi dostarczamy pełen zestaw narzędzi do pracy. Są to: telefon, komputer, słuchawki oraz finansowanie wyjazdów do klientów.
Cechy i kompetencje, które powinien posiadać handlowiec w 1stplace.pl to: chęć uzyskania jak największego poziomu wynagrodzenia, wiedza z zakresu marketingu internetowego, bieżąca aktualizacja wiedzy branżowej, umiejętność działania w zespole.
A jak wygląda praca specjalisty SEO?
Praca specjalisty SEO odbywa się na wielu poziomach. Jest to specyficzny zawód, w którym wymagana jest: znajomość podstaw języków programowania, analiza danych, znajomość algorytmów wyszukiwarek, obsługa specjalistycznych narzędzi wspomagających pozycjonowanie, znajomość systemów zarządzania treścią (CMS), znajomość podstaw marketingu.
Jest to dynamiczne i bardzo samodzielne stanowisko. Każdy specjalista musi nieustannie dążyć do rozwoju własnych umiejętności, a także przeprowadzać liczne testy podejmowanych przez siebie działań.
Branża marketingu internetowego rozwija się bardzo dynamicznie. Czy oferują Państwo jakieś szkolenia dla pracowników?
Jesteśmy otwarci na każde szkolenie lub wydarzenie, które podnosi wachlarz umiejętności naszych współpracowników. Są to szkolenia i konferencje w formie stacjonarnej oraz online. Specyfika naszej branży faworyzuje przeważnie jednak tę drugą formę.
Na Państwa stronie można znaleźć informacje, że firma oferuje usługę Formuła SEO 1stplace. Na czym polega taka usługa?
Formuła SEO 1stplace to flagowa usługa naszej agencji. Potrafi generować nawet 36% szybsze efekty pozycjonowania poprzez szybkość indeksacji zmian na stronach WWW. Pierwsze kroki do jej stworzenia podjęliśmy już w 2018 roku. Obecnie usługa składa się z 4 głównych filarów, którymi są: unikalny autorski skrypt indeksujący, autorytet tematyczny, frazy intencyjne, trwały link building.
Co ciekawe, jeszcze w pierwszej połowie 2023 roku Formuła SEO 1stplace zostanie wzbogacona o kolejny filar w postaci implementacji sztucznej inteligencji. Dzięki temu nasze rozwiązanie będzie jeszcze skuteczniejsze.
Jak według Pana zmienia się branża marketingu internetowego? Czy obecnie firmom jest dużo trudniej wybić się na rynku?
Kierunek, w którym zmierza branża marketingu internetowego jest tylko jeden: jakość. Obecnie każda firma, obierająca drogę na skróty, skazana jest na porażkę. Niestety wiąże się to również ze zwiększeniem nakładów na działania marketingowe. W chwili obecnej firmy, które przeznaczają niski budżet na takie działania, przegrywają już na starcie.
Czy według Pana skuteczne prowadzenie strony internetowej/social mediów przez właścicieli firm jest możliwe, czy jednak w obecnych czasach lepiej powierzyć taką usługę profesjonalnej firmie?
W niektórych branżach z pewnością samodzielne prowadzenie profili społecznościowych ma sens. Mam tu na myśli na przykład salony kosmetyczne, czy firmy zajmujące się rękodziełem. W zdecydowanej większości wskazane jest jednak wykorzystanie doświadczenia i wiedzy agencji reklamowych, które będą w stanie wygenerować satysfakcjonujące wyniki prowadzonych kampanii.
Jak według Pana zmieni rynek marketingu internetowego przez ChatGPT?
Większość ekspertów uważa, że chatboty będą zabierać ludziom pracę. Jedynie połowicznie mogę się z tym zgodzić. Sztuczna inteligencja nie posiada obecnie samoświadomości. Jeśli zadamy jej ciąg rozkazów do wykonania, to będzie w stanie je wykonać, lecz zdecydowanie nie jest w stanie subiektywnie ocenić czy produkt jej pracy jest wartościowy, użyteczny, czy piękny. Subiektywizm i kreatywność to w dalszym ciągu przewaga ludzi nad sztuczną inteligencją.
Czy według Pana sztuczna inteligencja rzeczywiście zastąpi np. copywriterów, czy jest to może jednak tylko chwilowy trend i narzędzie, które tylko w pewnym stopniu wspomoże pracę?
Musimy pogodzić się z faktem, że wielu copywriterów straci pracę, jednak część z nich pozostanie na rynku pracy. Będą to Ci, którzy potrafią efektywnie współpracować i wykorzystywać możliwości jakie daje AI.
TenLoginNaPewnoNieJestZajęty
06.04.2022 20:07
Swoją przygodę rozpocząłem blisko rok temu i zasadzie po zmianach jakie tu zastałem wiedziałem, że chce tu pracować. Dlaczego?
1 Ludzie - bardzo pozytywni, nastawieni na pomoc i rozwiązanie problemu. Brak toxic atmosfery :)
2 okres wdrożenia - powolne i merytoryczne wdrożenie w każdym dziale firmy, nie każdy od razu jest rzucany na głęboką wodę.
3 szkolenia - potrzebujesz szkolenia lub Twój guru marketingu stworzył idealne szkolenie dla Ciebie - żadnego problemu mówisz i masz.
4 - Praca - na pewno nie monotonna, dająca satysfakcję.
5 - Wdrożenia zmian - przedyskutowane na wszystkich możliwych frontach - i warto tutaj zaznaczyć, że słowo pracownika się liczy,
6 - Przerwa w pracy, podczas której naprawdę możesz odpocząć, zjeść, robić cokolwiek chcesz i Twój czas odpoczynku jest przez pracowników respektowany.
7 - Motywacja - niesłabnąca i nie chodzi mi tylko o finanse, ale przede wszystkim o czuwającego lidera, który wspomoże gdy Tobie coś umknie
Jestem szczęśliwy, że mogę się rozwijać oraz zostawić jakiś swój ślad w rozwoju firmy.
NOSA
25.02.2026 17:28
Też pracuję w 1stplace i szczerze mówiąc podpisuję się pod tym, co napisałeś. Najbardziej trafione jest to o ludziach i atmosferze, bo to czuć od pierwszych dni. Nie ma tu napięcia, dziwnych gierek czy zrzucania winy. Jak coś nie działa, to po prostu siadamy i rozwiązujemy problem. Można normalnie zapytać, poprosić o pomoc i nikt nie robi z tego problemu.
Wdrożenie wspominam bardzo dobrze. Nie było chaosu ani wrzucania na głęboką wodę bez przygotowania. Najpierw poznanie procesów, narzędzi, sposób pracy z klientami, potem stopniowo więcej odpowiedzialności. Dzięki temu człowiek rozumie co robi, a nie działa na oślep. Szkolenia też są realne, a nie „na papierze”. Jak ktoś chce się uczyć i rozwijać, to naprawdę ma tu warunki.
Duży plus za to, że zdanie pracownika się liczy. Można zgłaszać pomysły, usprawnienia, czasem coś zmienić w procesie — i to nie trafia do szuflady. Widać, że firma rośnie i razem z nią rozwijają się ludzie, którzy ją tworzą.
Sama praca nie jest monotonna. Różni klienci, różne branże, inne wyzwania. Można się nauczyć nie tylko narzędzi typu SEO, reklamy czy AI, ale też podejścia biznesowego i pracy na realnych danych. Człowiek widzi efekty swojej pracy, a to daje satysfakcję i motywację.
Nie jest to oczywiście „luźna posadka”, bo są okresy bardziej intensywne, ale wszystko jest do ogarnięcia, a atmosfera i wsparcie zespołu robią dużą różnicę. Jeśli ktoś chce się rozwijać i pracować w normalnym, ogarniętym środowisku, to naprawdę dobre miejsce.
Potencjalny kandydat
07.02.2023 17:30
Czy w firmie można liczyć na umowę o prace?
mka
13.02.2025 23:41
Tak. Ja pracuję na uop. I wiem, że w zasadzie prawie cały mój dział też =) nie było z tym żadnego problemu
Marko
25.02.2026 17:25
Jestem stażystą w 1stplace i pracuję tu od 3 miesięcy. To moja pierwsza poważna praca w marketingu i naprawdę dużo się nauczyłem.
Od początku dostałem konkretne zadania, a nie tylko „pomoc przy czymś”. Mam realny wpływ na projekty – głównie przy SEO i działaniach związanych z widocznością w AI. Zespół jest pomocny, można o wszystko zapytać i nikt nie robi problemu z tłumaczenia podstaw.
Duży plus za to, że można zobaczyć, jak wygląda praca z prawdziwymi klientami i jak podejmuje się decyzje na podstawie danych, a nie domysłów. Jeśli ktoś chce się faktycznie nauczyć marketingu, a nie tylko wpisać staż do CV, to dobre miejsce na start.
Grażyna
14.02.2023 08:10
Chciałam się was zapytać jak wygląda praca i atmosfera w dziale sprzedażowym? Bo zainteresowała mnie oferta ze strony firmy na Specjalistę ds. Sprzedaży. Czy oprócz podstawowego wynagrodzenia można na tym stanowisku liczyć na jakiś system premiowy? Wg oferty jest możliwość uczestnictwa w szkoleniach i kursach. Często się takie zdarzają? Będę wdzięczna za odpowiedź :)
Obecna.
13.03.2023 20:19
pracuję w firmie od ponad roku (w dziale sprzedaży) moim zdaniem, nie można narzekać ani na atmosferę ani na samą pracę (oczywiście musisz lubić sprzedaż i kontakt telefoniczny z klientem). Jeśli chodzi o wynagrodzenie to poza podstawą jest premia (jasno określony system premiowy) handlowcy, którzy pracują już tutaj dłużej ode mnie, są w stanie wyrobić sobie "drugą pensję" z prowizji, mi się jeszcze nie udało :) Nie wiem o jakie kursy i szkolenia pytasz? Czy o te gdy przychodzisz do pracy? - jeśli tak to mi zapewniono pełne wdrożenie (pracowałam w handlu, ale nie bezpośrednio "na telefonie") po szkoleniu przez kierownika z działu sprzedaży, byłam w stanie usiąść i bez problemu rozpocząć pracę - atutem z pewnością jest dostęp do kierownika - który był (i nadal jest) dostępny gdy tylko go potrzebuję.
Pracownik firmy
03.04.2023 13:14
Jak najbardziej. Są szkolenia wewnętrzne jak i zewnętrzne. Zewnętrzne są finansowane w 100% bądź współfinansowane, jeżeli sama znajdziesz sobie szkolenie. Na dodatkowe szkolenie mogą liczyć wszyscy chętni.
07.02.2023 19:48
Jaki jest średni czas trwania rekrutacji w firmie?
Obecna.
13.03.2023 20:20
ja aplikowałam do działu sprzedaży - odpowiedź otrzymałam w ciągu 5 dni - niestety nie wiem jak to wygląda w przypadku innych stanowisk :(
PJ
07.04.2026 21:40
Wspolpracuje z 1stplace juz od jakiegos czasu i moge powiedziec, ze to jedna z niewielu agencji, ktora faktycznie dowozi to co obiecuje.
Na poczatku dostalem konkretny audyt strony i pokazali mi czarno na bialym co jest do poprawy. Bez gadania typu “trzeba robic SEO”, tylko konkretne rzeczy: techniczne bledy, struktura strony, tresci, linkowanie. Wszystko rozpisane jasno, z planem dzialania na kolejne miesiace.
Jesli chodzi o same dzialania SEO, to widac ze nie robia tego na chybil trafil. Kazdy element ma sens i jest czescia wiekszej strategii. Poprawili mi strukture strony, zoptymalizowali podstrony, doradzili co do tresci i jak je pisac, a do tego zadbali o linki. Nie bylo zadnych dziwnych skokow tylko stabilny wzrost.
Duzy plus za podejscie do AI. Balem sie troche, ze to beda jakies automatyczne teksty bez sensu, ale tutaj to wyglada inaczej. AI jest wykorzystywane do przyspieszenia pracy i analizy, ale tresci sa dopracowane i normalnie da sie je czytac. Nie ma wrazenia spamu ani sztucznosci.
Bardzo dobrze wyglada tez komunikacja. Nie trzeba sie dopominac o odpowiedzi, wszystko jest na czas, a jak cos jest niejasne to normalnie tlumacza bez komplikowania. Dodatkowo bardzo dobra wspolpraca z pania Paulina i Krzysztofem, ktorzy sa konkretni, pomocni i faktycznie ogarniaja temat.
Najwazniejsze sa jednak efekty. Z miesiaca na miesiac widze wzrost widocznosci w Google, pojawia sie coraz wiecej zapytan i ruch jest bardziej wartosciowy. To nie sa tylko liczby w raporcie, tylko realne zapytania od klientow.
Dodatkowo fajne jest to, ze patrza szerzej niz tylko SEO. Podpowiadaja co mozna poprawic na stronie, jak lepiej wykorzystac ruch, gdzie mozna cos usprawnic w marketingu. Widac doswiadczenie i to, ze robili juz wiele projektow.
Podsumowujac, jesli ktos szuka agencji, ktora nie tylko gada ale faktycznie robi i ogarnia temat SEO oraz AI, to 1stplace jest bardzo dobra opcja. Ja na pewno bede kontynuowal wspolprace.
Bartosz
05.04.2026 01:33
Tez prowadze sklep internetowy - sprzedaje obuwie i mialem juz kilka podejsc do SEO z innymi firmami, wiec wiedzialem mniej wiecej czego sie spodziewac. Szczerze - myslalem, ze znowu bedzie to samo, czyli raporty, obietnice i brak realnych wynikow. A jednak 1stplace mnie pozytywnie zaskoczylo.
Na poczatku nie bylo zadnych cudow ani obiecywania pierwszych miejsc w miesiac - tylko konkretna rozmowa co ma sens, a co nie. Pokazali mi bledy na stronie, rzeczy ktore blokowaly ruch i sprzedaz. Czasami byly to proste rzeczy, na ktore sam bym nie wpadl.
Najbardziej zauwazylem roznice po kilku miesiacach - zaczely pojawiac sie wejscia z dlugiego ogona, produkty zaczely sie wyswietlac wyzej, a co najwazniejsze - zaczely wpadaac zamowienia z Google. Wczesniej opieralem sie glownie na reklamach, a tutaj w koncu zaczelo to dzialac bardziej stabilnie.
Jesli chodzi o wspolprace - jest normalnie, bez spinania sie i bez korpo gadki. Jak cos trzeba zrobic - robia. Jak cos nie ma sensu - mowia wprost. Mialem tez sytuacje, ze cos nie poszlo tak jak trzeba i zostalo to poprawione bez kombinowania i zrzucania winy.
Tresci tez robia robote - widac, ze nie sa pisane na odwal. Opisy kategorii i artykuly zaczely sciagac ruch i co wazne - sa dopasowane pod sklep, a nie jakies ogolne lanie wody.
Dla mnie najwiekszy plus to to, ze w koncu widze sens w tym co robie z SEO - bo wczesniej to byly bardziej koszty niz inwestycja. Tutaj to zaczelo sie spinac i widac, ze to ma dlugofalowy efekt.
Jesli ktos ma sklep i juz sie przejechal na innych agencjach - to mysle, ze warto sprobowac. Nie ma magii ani cudow z dnia na dzien - ale jest konkret i realny progres.
Agata
12.09.2020 12:06
Mam następujące pytania:
1. Czy jest duża rotacja pracowników w tej firmie?
2. Czy dużo osób zostaje zatrudnionych po okresie próbnym?
3.A jak z pracą zdalną? Jest tutaj możliwa? Jeśli tak, to czy trzeba się pojawiać co jakiś czas w firmie i jak często?
karol
17.03.2026 11:38
Nie zgodzę się z tym stwierdzeniem, że zmienia się cały zespół. Pracuję w zespole od blisko 7 lat. Większość osób pracuje tutaj od lat - faktycznie, jeśli ktoś jest kombinatorem i nie ma zbytnio chęci do pracy, to szybko traci tutaj posadę 😁
Były
30.03.2026 23:08
Ciekawe, że pracujesz blisko od 7 lat, a w "naszej" karierze nie spotkaliśmy się ani razu ;)
krosbuk
04.03.2026 14:40
Wspolpracujemy z firma 1stplace.pl od kilku miesiecy w zakresie prowadzenia kampanii Google Ads oraz Meta Ads i zdecydowanie mozemy polecic ta firme. Od samego poczatku kontakt byl bardzo konkretny i rzeczowy. Zanim ruszyly kampanie, zespol przeprowadzil dokladna analize naszej strony, konkurencji oraz sposobu w jaki potencjalni klienci szukaja naszych uslug w internecie. Na tej podstawie zostala przygotowana strategia reklamowa dopasowana do naszej branzy.
Kampanie Google Ads zostaly ustawione w taki sposob, aby trafialy do osob faktycznie zainteresowanych oferta. Z czasem widzielismy coraz lepsze wyniki – wiecej zapytan, wiecej telefonow i realnych klientow. Podoba nam sie tez to, ze wszystko jest na biezaco optymalizowane. Nie jest to jednorazowe ustawienie reklam, tylko ciagla praca nad poprawa skutecznosci.
Jesli chodzi o Meta Ads (Facebook i Instagram), kampanie zostaly przygotowane bardzo estetycznie i przemyslanie. Reklamy sa dobrze dopasowane do naszej grupy docelowej, a zespol 1stplace regularnie testuje rozne warianty reklam, grafiki oraz teksty, dzieki czemu mozna znalezc te rozwiazania, ktore przynosza najlepsze efekty.
Duza zaleta wspolpracy jest tez komunikacja. Zawsze mozna szybko dostac odpowiedz na pytania, wszystko jest jasno wyjasniane i na biezaco dostajemy informacje o wynikach kampanii. Czuc, ze po drugiej stronie jest zespol, ktory faktycznie interesuje sie wynikami klienta i chce, zeby kampanie dzialaly jak najlepiej.
Dzieki wspolpracy z 1stplace.pl nasza firma zyskala znacznie wieksza widocznosc w internecie i przede wszystkim wiecej wartosciowych zapytan od potencjalnych klientow. Jesli ktos szuka agencji, ktora profesjonalnie prowadzi kampanie Google Ads i Meta Ads, a jednoczesnie potrafi normalnie i po ludzku doradzic, to zdecydowanie warto rozwazyc wspolprace z 1stplace.pl.
Mirka
03.03.2026 13:30
Współpracę z 1stplace rozpoczęliśmy w momencie, kiedy nasza firma praktycznie nie istniała w internecie pod kątem widoczności w Google. Mieliśmy stronę internetową, ofertę oraz dobre usługi, natomiast ruch organiczny był znikomy, zapytań praktycznie brak, a konkurencja systematycznie odbierała nam potencjalnych klientów. Już po pierwszych rozmowach z zespołem 1stplace było widać ogromne doświadczenie oraz bardzo konkretne, biznesowe podejście do tematu SEO i marketingu internetowego.
Na szczególne wyróżnienie zasługuje fakt, że współpraca nie polegała na sprzedaży „gotowego pakietu”, lecz na realnej analizie naszej sytuacji, branży oraz konkurencji. Otrzymaliśmy szczegółowy audyt strony, jasno wskazane błędy techniczne, problemy z treściami oraz elementy, które blokowały rozwój widoczności. Wszystko zostało przedstawione w sposób zrozumiały, bez marketingowego żargonu i bez obietnic niemożliwych do spełnienia.
Proces wdrożenia działań był bardzo uporządkowany. Zespół 1stplace zajął się zarówno optymalizacją techniczną strony, poprawą struktury, szybkości działania, jak i przygotowaniem strategii contentowej dopasowanej do realnych zapytań użytkowników. Treści tworzone w ramach współpracy były merytoryczne, rozbudowane i przede wszystkim skuteczne – zaczęliśmy stopniowo pojawiać się na coraz wyższych pozycjach w Google.
Największą różnicę zauważyliśmy po kilku miesiącach współpracy. Liczba zapytań ofertowych zaczęła systematycznie rosnąć, pojawili się nowi klienci, a strona zaczęła realnie pracować na rozwój firmy. Co ważne – ruch był jakościowy, a nie przypadkowy. Trafiały do nas osoby faktycznie zainteresowane usługą, co bezpośrednio przełożyło się na wzrost sprzedaży.
Bardzo doceniamy również stały kontakt oraz transparentność działań. Otrzymywaliśmy regularne raporty, wyjaśnienia podejmowanych kroków oraz rekomendacje dalszego rozwoju. W każdej chwili mogliśmy liczyć na konsultację, szybkie odpowiedzi i realne wsparcie strategiczne, a nie tylko realizację podstawowych obowiązków wynikających z umowy.
Ogromnym atutem 1stplace jest także podejście długofalowe. Zamiast krótkoterminowych działań nastawionych na szybki efekt, firma konsekwentnie buduje stabilną widoczność, która utrzymuje się w czasie. Dzięki temu efekty współpracy są trwałe i nie znikają po zakończeniu pojedynczych kampanii.
Na plus należy zaliczyć również szeroką wiedzę zespołu w zakresie marketingu internetowego – od SEO, przez Google Ads, po działania wspierające sprzedaż i optymalizację konwersji. W wielu momentach otrzymywaliśmy dodatkowe wskazówki dotyczące strony, oferty czy sposobu komunikacji z klientami, co pokazało, że 1stplace patrzy na rozwój firmy kompleksowo, a nie wyłącznie przez pryzmat pozycji w wyszukiwarce.
Po czasie możemy jasno powiedzieć, że była to jedna z najlepszych decyzji biznesowych. Inwestycja w działania prowadzone przez 1stplace zwróciła się wielokrotnie, a marketing internetowy przestał być kosztem, a stał się realnym źródłem pozyskiwania klientów.
Z pełnym przekonaniem polecamy 1stplace każdej firmie, która chce zwiększyć swoją widoczność w Google, zdobywać nowych klientów i rozwijać biznes w sposób stabilny oraz profesjonalny. To zespół ludzi, którzy naprawdę wiedzą, co robią, działają transparentnie i przede wszystkim dowożą realne efekty.
Mic
26.02.2026 11:09
Korzystam z 1stplace.pl już naprawdę dłuższy czas i mogę spokojnie powiedzieć, że to jedna z niewielu firm, gdzie widać realną pracę i realne efekty, a nie tylko kolorowe raporty i obietnice bez pokrycia. Trafiłem do nich, bo chciałem poprawić SEO, bo moja strona praktycznie nie generowała ruchu i klientów, coś tam się wyświetlało, ale bez większego sensu i bez przełożenia na biznes. Od początku podejście było konkretne i normalne, bez marketingowego gadania, bez ściemy, wszystko tłumaczone po ludzku co robią, dlaczego i jaki ma być efekt, dzięki czemu wiedziałem za co płacę i co się dzieje ze stroną. Z czasem zaczęły pojawiać się pierwsze wzrosty, najpierw na długich frazach, potem coraz mocniejsze hasła, ruch rósł stopniowo ale stabilnie i co najważniejsze zaczęły pojawiać się realne zapytania od klientów, a nie przypadkowe wejścia.
Największym zaskoczeniem był dla mnie temat widoczności w AI, bo wcześniej w ogóle nie brałem tego pod uwagę, myślałem tylko o Google, a okazało się że coraz więcej ludzi szuka firm przez różne systemy AI i jeśli firma jest dobrze przygotowana pod treści, strukturę i tematy powiązane to zaczyna się tam pojawiać. 1stplace ogarnęło mi całą strukturę treści, semantykę, powiązania tematyczne i ogólnie przygotowanie strony pod nowe sposoby wyszukiwania informacji i po pewnym czasie zaczęły pojawiać się zapytania od osób, które wprost pisały że znalazły mnie przez AI, co było dla mnie totalnie nowym źródłem klientów i szczerze mówiąc jednym z większych plusów tej współpracy.
Duży plus za kontakt i podejście do klienta, nie czujesz się jak kolejny numer w tabelce tylko jak normalny partner, odpisują szybko, reagują na zmiany, jak coś trzeba poprawić to poprawiają, jak coś nie ma sensu to mówią wprost zamiast robić coś na siłę żeby tylko było w raporcie. Nie ma tu opowiadania bajek o efektach po tygodniu tylko normalna praca, strategia i konsekwencja, co po kilku miesiącach naprawdę widać. U mnie ruch wyraźnie wzrósł, zapytań jest dużo więcej, ale co ważniejsze są to lepsze jakościowo leady, bardziej zdecydowani klienci, którzy realnie chcą kupić usługę a nie tylko zapytać o cenę. Strona w końcu zaczęła zarabiać i pracować na siebie zamiast tylko istnieć w internecie.
Podsumowując jeśli ktoś szuka firmy która ogarnia SEO na poważnie, rozumie jak działa widoczność w AI i potrafi przełożyć to na realne zapytania i klientów a nie tylko pozycje w tabelce to 1stplace naprawdę robi robotę, u mnie to działa i zostaję z nimi na dłużej bo w końcu mam poczucie że marketing internetowy ma sens i przynosi realny efekt.
Marko
25.02.2026 17:23
Prowadzę sklep internetowy i współpracuję z 1stplace przy SEO oraz widoczności w AI.
Efekty widać – ruch z Google rośnie i co najważniejsze, przekłada się to na sprzedaż. Do tego zaczęliśmy pojawiać się w odpowiedziach Google AI i ChatGPT, co fajnie buduje wiarygodność marki.
Bez lania wody, konkretne działania i normalny kontakt. Jeśli ktoś ma e-commerce i chce skalować sprzedaż, to naprawdę dobra współpraca.
Daniel
03.02.2026 09:05
Bardzo chciałbym odradzić każdemu współpracę z tą Agencją. Opowiem krok po kroku o tym co mnie spotkało. Zaczęło się od super oferty mailingowej i wideo-rozmowy. Sprzedawca był najbardziej profesjonalną osobą z tej firmy, ponieważ wprost powiedział, że nasza strona jest dobrze zoptymalizowana i możemy jedynie podkręcić pewne tematy pod AI. Umówiliśmy się na pozycjonowanie tylko jednego dominującego produktu, pewien typ umowy i kwotę. Następnie opłaciłem pierwszą fakturę. Tu kończą się miłe wspomnienia. Otrzymaliśmy bardzo niskiej jakości treści, których nie dało się nigdzie opublikować. Zgłosiliśmy obiekcje, a 1stplace potwierdziło nasze obawy i BEZ KONSULTACJI przygotowali treści do innych produktów. Uwaga, te produkty nawet nie były już w sprzedaży! Zaczął się proces reklamacyjny ale otrzymywałem tylko kolejne przypomnienia i telefony(usunięte przez administratora) Stoimy na fakcie, że usługa za pierwszy miesiąc nie została wykonana a 1stplace oczekuje ode mnie opłaty za już za 3 miesiące. Uwaga! Łaskawcy po miesiącu odpowiedzieli oferując rabat 20% na jedną fakturę. Dalsze kwestie będzie oceniał sąd.
Adam M
17.11.2025 15:48
Aplikowałem na stanowisko handlowca, fajny system rekrutacyjny, bo takiego jeszcze nie spotkałem. Pierwszy raz ktoś mi powiedział, czemu nie dostałem pracy i na co mam zwrócić uwagę, żeby w kolejnej rekrutacji mieć jakieś szanse.
XYZ
10.10.2025 07:06
Niestety mimo wykonania zadania wysłanego w mejlu zero odpowiedzi na jakiekolwiek zapytania. Uważam, że proces rekrutacyjny to jedna wielka niewiadoma i jeżeli już wymaga się, aby ktoś wykonywał zadania - dobrze byłoby móc liczyć na feedback, który w moim przypadku nie wpłynął.
Kuba
06.11.2025 11:16
Zgadzam się w 100%, mimo wykonania zadania, a także ponowienia maila z pytaniem, kiedy można spodziewać się odpowiedzi, brak jakiegokolwiek kontaktu, choć w mailu z zadaniem wysłanym przez firmę, jest coś odnośnie " szanowania swojego czasu", jak widać chodzi tu wyłącznie o czas pracodawcy.
Aktualny Pracownik
13.03.2025 16:01
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w 1stplace i od początku miałem pozytywne wrażenia – wszystko było konkretne, bez zbędnego przeciągania, a rozmowa przebiegła w przyjaznej atmosferze. Teraz, po rozpoczęciu pracy w dziale SEO, mogę śmiało powiedzieć, że dobrze trafiłem.
Zespół jest naprawdę pomocny, nikt nie zostawia Cię samego z problemem, a jeśli masz jakieś pytania – zawsze znajdzie się ktoś, kto pomoże. Fajnie, że firma daje możliwość nauki i rozwoju, a praca jest różnorodna, więc nie ma mowy o monotonii.
Podsumowując – jeśli ktoś szuka miejsca, gdzie można zdobyć doświadczenie i pracować w dobrej atmosferze, to warto rozważyć tę firmę.
Potencjalny kandydat
26.03.2025 11:49
A czy w dziale SEO mamy Head SEO albo Team Leadera, który pokaże ewentualne błędy oraz służy swoją wiedzą?
16.02.2024 15:20
W ofercie stażu SEO zaciekawiła mnie jedna rzecz. Wśród oferowanych benefitów wymieniony jest dostęp do kursów i szkoleń (zewnętrznych i płatnych). Te płatne - czy to znaczy, że za korzystanie z nich stażysta płaci z własnej kieszeni? Czy koszty ponosi stażodawca?
Obiektywna
25.11.2024 15:01
Wszystkie koszty związane z kursami i szkoleniami (zarówno zewnętrznymi, jak i płatnymi) pokrywa pracodawca. Stażysta nie ponosi żadnych dodatkowych opłat z własnej kieszeni. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, chętnie na nie odpowiem! ????
09.10.2024 10:12
30.10.2024 19:24
to fakt, jeśli chcesz tu aplikować to musisz brać pod uwagę że praca jest uznaniowa czyli wypłata jest uzależniona od tego ile sprzedam - mam tu na myśli wypłacaną prowizję jako dodatek do podstawy, ale wydaje mi się, że na stanowisku handlowym zazwyczaj praca jest uznaniowa, prędzej pracowałam w ich konkurencji i też tam to tak wyglądało
06.11.2024 11:19
Z działem technicznym było to samo, dział się świetnie dogadywał, próbował zawsze znaleźć rozwiązania dla klientów / projektów, które i tak przerastało liczbowo dział techniczny aż do momentu kiedy jedna osoba pociągnęła za sobą lawinę odejść.
30.04.2024 10:38
Złożyłam CV na stażystkę w dziale SEO przez stronę internetową. Czy można się spodziewać jakiegoś feedbacku?
09.11.2023 11:45
Legacy Leader
13.11.2023 00:41
Zdecydowanie rozważ inne możliwości stażowe. Ta oferta może nie spełnić Twoich oczekiwań, ponieważ sama inicjatywa i zaangażowanie są kluczowe. Staż obejmuje głównie samodzielną naukę z dostępem do licznych plików PDF, a feedback ogranicza się do sytuacji, gdy pracownik z działu technicznego znajdzie czas na podzielenie się informacjami. Jeśli oczekujesz bardziej interaktywnego i wszechstronnego doświadczenia stażowego, warto poszukać alternatyw.
Legacy Leader
13.11.2023 15:55
Zauważyłem, że moja poprzednia opinia została usunięta.
Ogólnie rzecz biorąc, ocena tej firmy jest pozytywna. Pracownicy otrzymują dostęp do szerokiej bazy wiedzy, która może pomóc im w rozwoju osobistym i zawodowym. Ambitni pracownicy mogą osiągnąć oczekiwane wyniki, jeśli będą odpowiednio zdeterminowani. Jedną z wad tej firmy jest ograniczony dostęp do feedbacku ze strony działu technicznego. Jest to istotne, ponieważ feedback może pomóc pracownikom w poprawie swoich umiejętności i osiąganiu lepszych wyników. Jeżeli masz inną okazję do pracy w tej firmie, to polecam z niej skorzystać. Jednak warto pamiętać o ograniczonym dostępie do feedbacku, który jest istotny w SEO.
09.03.2022 19:42
28.03.2023 18:19
Jest Karta Multisporta i Prywatny Pakiet Medyczny. Można też uzyskać pokrycie kosztów - całościowe bądź częściowe - szkolenia zewnętrznego.
07.05.2022 10:20
Jakie jest podejście kierownictwa do pracowników w 1Stplace.Pl Sp. z o.o. sp.k.?
.Marleine.
05.07.2022 14:29
a ja jako obecny pracownik, zapewniam, że można liczyć na pomoc Kierownika (Michała) :) chyba, że ktoś ma dwie lewe ręce do pracy i przychodzi tylko po to by posiedzieć to faktycznie nie może liczyć że zrobi tu karierę :D
Pracuję tu od ponad roku, więc co nieco mogę już powiedzieć :) plusem jest to, że Kierownik siedzi z nami w jednym pomieszczeniu i gdy tylko ma się jakieś pytanie to można mu je odrazu zadać.
dodam także, że ZAWSZE liczyć mogę na kolegów czy też koleżanki z handlówki, ale to podobnie jak wyżej - jeśli ktoś jest toksyczną osobą i z nikim sie nie potrafi dogadać to faktycznie na pomoc nie ma co liczyć :)
Pozdrawiam :)
.Marleine.
05.07.2022 14:32
aha w sumie to mogę jeszcze coś odpowiedzieć na temat rekrutacji: mnie rekrutowały dwie osoby kierownik i jeden z obecnych szefów. Na spotkaniu rekrutacyjnym miałam krótką rozmowę (telefoniczną - której to ja byłam klientem). Rozmowa telefoniczna (scenka) była trochę stresująca - ale to bardziej ze względu na to, że bałam się, że pojawią się jakieś podchwytliwe pytania - finalnie - nic z serii dziwnych pytań nie padło
Marta W.
16.02.2022 21:30
Brałam udział w rekrutacji w tej firmie na stanowisko sprzedażowe, etapy nie są jakoś bardzo złożone. Będąc na różnych rekrutacjach mogę powiedzieć, że prowadzone są w dość jasny, przejrzysty i zrozumiały sposób.
Dało się odczuć, że firma wie, czego chce od kandydata.
Rekrutowana byłam przez pana A. i pana M. - myślałam, że będzie bardzo sztywno, ale rekrutujące mnie osoby są żywym przykładem na to, że rozmowa rekrutacyjna może przebiegać w miłej atmosferze.
Feedback odnośnie wyniku otrzymałam w terminie w jakim mi obiecano, że go otrzymam. Niestety nie podjęłam pracy, ze względu na przeprowadzkę do Gdańska.
Pozdrawiam
k
07.03.2022 14:27
faktycznie. Rekrutacja sprawna. Konkretna :)
dla mnie zakończyła się pozytywnie.
jestem tu trzeci miesiąc - jestem zadowolony ze swojej decyzji o podjęciu tu pracy.
02.12.2021 10:00
Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w 1Stplace.Pl Sp. z o.o. sp.k.?
M.
12.01.2022 09:56
Musisz mieć na prawdę baaardzo nudne i smutne życie, że marnujesz tyle czasu i energii na wypisywaniu takich bzdur. Również jestem pracownikiem tej firmy od dłuższego już czasu i jest dokładnie tak jak napisał "przedmówca". Kierownik w dziale handlowym oraz kierownik w dziale technicznym na ok. 25 osób, więc nie wiem skąd wzięłaś / wziąłeś (bo nawet nie masz odwagi się podpisać) "7 szefów" . Jeśli próbujesz już ośmieszyć bądź oczernić jakąś firmę to postaraj się bardziej ... bo tym razem wyszło to tobie powiedziałbym, że bardzo średnio :), ale próbuj dalej może kiedyś się uda :)
m
23.02.2022 12:36
ja dostałem umowę o pracę na czas nie określony po okresie próbnym (po 3 miesiącach) na okresie próbnym też była to umowa o pracę (na tym mi bardzo zależało)
PK
18.02.2022 10:28
Zacząłem pracować w firmie 1stplace od listopada zeszłego roku i jestem zadowolony z dotychczasowej współpracy.
Bardzo zdrowa atmosfera, realne plany sprzedażowe do wyrobienia oraz bardzo duża możliwość rozwoju jako handlowiec.
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w 1Stplace.Pl?
Przyszedłem tu do pracy kilka miesięcy temu, początkowo byłem sceptycznie nastawiony bo pracowałem już przez dłuższy czas u ich konkurencji. Po przepracowaniu ponad 3 miesięcy mogę co nieco się już wypowiedzieć. Co mi się podoba to to, że mam elastyczny czas pracy, mogę też liczyć na indywidualny budżet szkoleniowy (otrzymałem zgodę no i budżet na indywidualne szkolenie). Firma przechodzi obecnie zmianę brandingu, czyli nowa strona i tak dalej. Dużo zmian wewnątrz firmy. Płaska struktura zarządzania - płaska w moim znaczeniu pozytywna bo przejrzysta i wiem z czym mam do kogo się zgłosić jeśli mam problem. Szefowie faktycznie dość wymagający ale też potrafią zauważyć starania i w odpowiedni sposób to docenić. Jeśli chodzi o atmosferę to nie mam niczego do zarzucenia. Zespół jest zgrany i co dla mnie ważne - pomocny. Nie rozumiem tego komentarza żeby ktoś się ubrał w worek pokutny, chodzę ubrany w dresie i nikt na mnie krzywo nie patrzy, najwidoczniej ktoś chciał zabłysnąć, ale mu nie wyszło xd
23.08.2021 10:40
Jaki dress code obowiązuje w 1Stplace.Pl Sp. z o.o. sp.k.?
A
07.09.2021 09:42
Ubierasz się tak, jak Tobie wygodnie :)
08.07.2021 18:36
Trafiłem tu ponieważ zauważyłem ogłoszenie do działu seo. A teraz tak myślę czy się rozwinę i czy dowiem się czegoś nowego (usunięte przez administratora) No i czy jako agencja marketingowa nie widzicie jak to wygląda, że na 1 wpis negatywny przypada 10 pozytywnych niby od pracowników? Jakieś coroczne kampanie czerwcowe? I kto jeszcze używa słowa ANIŻELI??!! Jeszcze to zwalanie na konkretne osoby, że niby one takie złe... Jakas A niby wpis dała, jakąś inną psuła atmosferę, jakieś inne osoby znowu zle. Od razu widać, że coś nie tak z tą firmą. Przyszedłbym do pracy, a po rozstaniu obsmarowaliby mnie na goworku. Ze zły albo coś. A jeśli rzeczywiście pracownicy takie rzeczy o swoich kolegach piszą to wstydźcie się.(usunięte przez administratora)
sherlock
14.07.2021 13:07
Opisujesz sie jako kandytatka, ale chyba jednak pracujesz/pracowałaś skoro opisujesz jak wyglądają szefowie ;). Oj, coś tu nie pasuje haha.
10.05.2021 10:54
Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w 1Stplace.Pl Sp. z o.o. sp.k.?
Zgadzam się
17.06.2021 19:56
Prawda. Co roku jest zgrana ekipa. Potem staje się już mniej zgrana. Ale wymieniają ekipę i znowu jest zgrana. Teraz to już w ogóle jest najzgransza ever.
Polecam osobom, które niewiele umieją. To jedyne miejsce gdzie możesz zmienić stanowisko na specjalistę, mimo, że nic nie umiesz. Ważne, by być tanim, założyć firmę, no i nie umieć. A jak już się odegrasz z tej zgranej ekipy, to zawsze w CV masz co wpisać i większą szansa, że w normalnej firmie seo coś znajdziesz. A jak chcesz to zostaniesz nawet pół roku czasami nawet rok i(usunięte przez administratora) się z rynsztokowych żartów pośmiać możesz. Tak więc ja polecam.
zzz.
30.06.2021 08:37
Uważam ten komentarz za bardzo krzywdzący i nie mam tu na myśli firmy tylko mnie jako osobę która tutaj pracuje ponieważ przyszedłem tutaj na staż (dodam, że płatny). Po okresie wdrożenia i stażu dostałem awans. Razem z awansem podwyżkę a takze możliwość dalszego rozwoju.
Oczywiście rozwijam się też samemu w domu bo wiem, że jak chce osiągnąć coś więcej to muszę się przyłożyć.
Jeśli ktoś liczy że rozwinie się w SEO tylko w samej pracy no to ma grubo na bani.
A w kwestii szefów to wolę mieć takich aniżeli takich którzy mają kija (usunięte przez administratora) i patrzą na pracownika z góry.
Swoją drogą z tego co kojarzę to w ostatnim czasie z działu SEO została zwolniona tylko jedna osoba, więc jeśli chcesz dalej mnie obrażać pisząc, że jestem "tanim" i niewiele potrafię (bo tu pracuję) to mogłaś się chociaż A ... podpisać
K
17.06.2021 16:40
Nie polecam osobom, dla których praca to przykra konieczność. Natomiast jest to dobre miejsce dla ludzi, którzy chcą :)
Przy chęciach można wiele się nauczyć, wyszkolić na inne stanowisko lub otrzymać awans.
Taki typ
09.02.2021 16:46
Byłm kiedyś na rozmowę o pracę, wszystko ok, ale znalazłem prace gdzieś indziej.(usunięte przez administratora)
A
15.06.2021 15:07
Hej, z tego co wiem to możesz wybrać UoP lub B2B. Co do wynagrodzenia ciężko powiedzieć, ponieważ nie wiem na jakie stanowisko chcesz aplikować :)
nn
07.05.2021 16:31
jestem tutaj już też od dłuższego czasu i nigdzie się nie wybieram. Korzystny i przejrzysty system premiowy. Można liczyć w tym miejscu na rozwój. Na wzrost pensji także. Oczywiście mówię o takim rozwoju w którym ja jako pracownik chcę "iść w górę" a firma mi to umożliwia.
W firmie w ostatnim czasie nastąpiło dość dużo zmian, które określam mianem pozytywnych.
Kamila
01.01.2021 13:31
Pracuje od 8 miesiecy z czego 2 miesiace w trybie zdalnym ze wzgledu na pandemie. Praca w godzinach 8-16. Przerwa 50 min w ciagu dnia dla pracownika wliczana w czas 8h pracy. Prywatny pakiet medyczny w PZU. Udalo sie umowic na konkretne ustalenia podczas rozpoczecia wspolpracy i do tej pory nie spotkalam sie z zadnymi problemami z ich respektowaniem. Urlop zawsze do dogadania. Bardzo przyjemna lokalizacja, wiec z dojazdem nie ma najmniejszego problemu. Zespoly z roznymi osobowosciami i na szczescie juz bez niektorych osob ktore „psuły atmosfere”. Moja ocena do tej pory jest jak najbardziej pozytywna.
nn
15.01.2021 23:07
w moim dziale jest jasno okreslona sciezka awansu. Sciezka wraz z konkretnymi elementami czy tez wytycznymi ktore trzeba wykonac by dostac sie na wyzsze stanowisko. Szkolenia i kursy są. Wiadomo teraz jest pandemia wiec nie ma szkolen z zewnatrz ale za to sa szkolenia wewnetrzne i dostepy do kursow czy tez szkolen online.
k.
29.12.2020 22:51
póki co mam więcej pozytywnych odczuć na temat pracy w tej firmie aniżeli negatywneych. Pracowałam w kilku różnych miejscach (nie tylko w tej branży) więc mam do czego się odnieść. Dużym plusem z całą pewnością jest bezpośredni dostęp do przełożonych - dzięki temu można przekazać bezpośrednio swoje uwagi (akurat mi to się podoba bo lubię grać w otwarte karty). Widziałam w poprzednich komentarzach, że ktoś zarzucił brak szkoleń - nie zgodzę się z tym - szkolenia są - co prawda wewnątrz firmy ale są (sama dwukrotnie wnioskowałam o przeprowadzenie szkolenia z zakresu w którym czułam się ""gorzej"" i takie szkolenia się odbyły. Zresztą przychodząc tutaj do pracy (biorąc pod uwagę że nie jest to korporacja) nie liczyłam na to że będą co miesiąc przyjeżdzali znani szkoleniowcy.. Jeżeli chodzi o atmosferę... atmosferę tworzą ludzie - zespół. W moim dziale jestem zadowolona z atmosfery, oczywiście biorąc pod uwagę że jest to miejsce pracy. Oczywiście to są moje odczucia. Wiem po co tu przychodzę - zarobić pieniądze - dlatego być może mam takie spojrzenie.
14.12.2020 22:14
Pracuję juz czwarty miesiac i nie mogę powiedziec zlego slowa. Mimo kryzysu sytuacja jest stabilna.
17.10.2020 10:08
Czy osoby bez doświadczenia mają szansę na zatrudnienie w 1Stplace.Pl Sp. z o.o. sp.k.?
Odpowiedź
12.11.2020 22:50
Tak, takie osoby są też przyjmowane na staż w dziale SEO, ale wymagane są już jakieś podstawy
nicky
16.09.2020 12:25
Czy staż w firmie 1Stplace.pl jest płatny ? I czego wymagają pracodawcy od potencjalnego kandydata ? :)
M.
16.09.2020 15:38
Ja byłem na stażu płatnym i z tego co się orientuje to inni też mieli płacone za staż.
gość
02.08.2020 23:41
W tej firmie spędziłem ponad dwa lata. Ogólnie rzecz biorąc mam dobry pogląd na to co dzieje się w firmie jak również na działania, które podejmowane są dla klientów (przynajmniej z perspektywy działu SEO). W naszym zespole panowała dobra relacja (wiadomo, zdarzały się jakieś drobne zgrzyty, ale w poprzednich firmach bywało gorzej). Ogromną zaletą była obecność jak również olbrzymia wiedza kierownika, który zawsze pomagał - nawet w przypadkach, które pomimo mojego dość sporego doświadczenia w SEO wydawały mi się nie do przeskoczenia. Jak to w SEO bywa - zazwyczaj jest dużo pracy, jednakże w 1stplace kierownik rozdzielał nowych klientów w sposób dość przemyślany (biorąc pod uwagę natłok pracy jak i konkretne umiejętności danego pozycjonera). Biuro a w zasadzie biura były całkiem fajne, zawsze czyste i co najważniejsze - nie było ciasno. Kuchnia była również bardzo dobrze wyposażona (no może przydałaby się większa zmywarka) ale to już detale. Jeśli chodzi o lokalizację - jak dla mnie była bardzo odpowiednia. Godziny pracy były elastyczne - mogłem zaczynać pracę w przedziale 7-9. Zarobki były zadowalające (jak dla mnie), otrzymywałem często oferty konkurencyjnych firm jednakże zakres obowiązków do proponowanej wypłaty wypadał znacznie gorzej. Aha - warto jeszcze dodać, że ta firma jest raczej średnią agencją (która dość dynamicznie się rozwija), więc jeśli ktoś szuka pracy w dużej korporacji, to raczej to nie jest miejsce dla niego.
Fajnie jest móc napisać pozytywną opinię po tak długim okresie pracy w tym miejscu.
Doc32
29.07.2020 16:17
Czy klienci są też tak samozadowoleni jak pracownicy, jakie jest przełożenie włożonych pieniędzy w stosunku do efektów?
Pracownikdziału
23.06.2020 17:29
Dołączę się do pozytywnych opinii. Przyjazna atmosfera, uczciwe pieniądze, wysokie prowizje (chyba najwyższe w branży, pracowałam już w kilku miejscach). Możliwość szkolenia się (zarówno szkolenia wewnętrzne jak i zewnętrzne).
Patryk
23.06.2020 17:25
Przyjazna atmosfera, można liczyć na wsparcie kolegów. Polecam pracodawcę
Pracownik firmy
23.06.2020 17:20
Polecam
Marcysia
23.06.2020 17:19
Jestem po okresie próbnym i jak na razie to bardzo mi się tu podoba. Chyba zostanę na dłużej
23.06.2020 17:16
W 1stplace.pl pracowałam od stycznia 2019 do grudnia 2019. Zawsze będę bardzo miło wspominać to miejsce. Poznałam tam bardzo ciekawych ludzi, oraz wiele się nauczyłam. Za moich czasów nie było kierownika w dziale handlowym, więc na ten temat się nie wypowiem. Można było natomiast bardzo dobrze zarobić jak na ogólnie panujące średnie zarobki (nie wypowiem się jednak na temat zarobków w dziale technicznym).
23.06.2020 17:12
Jako stażysta pracujący w tej firmie mogę powiedzieć, że wszystko jak na razie działa jak należy. Na początku przeprowadzone zostało dość intensywne szkolenie. Kierownik jest bardzo pomocny, zawsze można się do niego zwrócić o pomoc. Po miesiącu stażu otrzymałem już swoich klientów do prowadzenia. Firma zapewnia prywatną opiekę zdrowotną, czy szkolenia (na jedno jedziemy za kilka miesięcy).
Zostaw merytoryczną opinię o 1Stplace.Pl Sp. z o.o. sp.k.