BENDEX Sp. z o.o. Sp.k.

2.7 Dodaj merytoryczną opinię
baner wywiady

Opinie o BENDEX Sp. z o.o. Sp.k.

Na jakie benefity można liczyć w BENDEX Sp. z o.o. Sp.k.?

Popracuj A zobaczysz
@Pytanie

Pochwałę i uścisk dłoni brygadzistów, 10% zniżki na produkty z oferty i dobre słowo od prezesa. Chyba że w ciągu ostatnich lat coś się zmieniło ale wątpię.

Bdx4life
@Pytanie

Możesz liczyć na brak stabilności - jednego dnia jesteś, drugiego cię nie ma. Albo sam się wykończysz i odejdziesz tam gdzie się szanuje pracownika Brak szkoleń, brak benefitów, brak premii, wieczny żal i niezadowolenie.

Anna Nowy wpis
@Bdx4life

Często zwalniają pracowników? Z jakiego powodu? Są tutaj ludzie z dłuższym stażem czy rotacja jest tak duża, że właściwie są same świeżaki? No i skoro nie ma szkolen to jak wygląda wdrożenie do pracy nowej osoby?

Grażyna

Ktoś pracował jako Kierownik Działu Pakowania i może powiedzieć, czy opłaca się iść do tej firmy? Mają ogłoszenie teraz, dlatego pytam. Jestem ciekawa, jakie stawki teraz proponują.

Statystyki
@Grażyna

Kiedyś był kierownik pakowania przez chwilę ale chyba mu się nie podobało albo on się prezesom nie podobał bo długo nie po pracował.

@Statystyki

To co tam w warunkach może być nie tak? W rzeczywistości to co się robi na tym stanowisku? I w sumie widzę, że szukali z ogłoszenia, a awansować można?

Beeee Nowy wpis
@Agnieszka

Wcześniej była jeszcze kierowniczka i też długo nie popracowała - raptem kilka dni więc raczej nie warto aplikować ....

Dyrektor Nowy wpis
@Beeee

Znalazłem ogłoszenie na Dyrektora produkcji w BENDEX, mógłby ktoś podpowiedzieć jakie są warunki pracy na tym stanowisku i czy warto aplikować.

Bendexmylove Nowy wpis
@Dyrektor

Oczywiście że warto. Takich wyzwań jak w Bendexie nie doświadczysz nigdzie indziej. Widocznie obecna Pani dyrektor już do firmy nie wróci:( A taka fajna była.

DawnotemuwBendex

Kiedyś tam pracowałem- nie było źle choć rewelacji też nie było. Rozmawiałem ostatnio z ludźmi którzy jeszcze tam pracują i każdy z kim gadałem rozgląda się za inną robotą, nawet ci co już tam "się zasiedzieli". Zarobki były niezłe - jak była premia od wydajności, a teraz premi ponoć brak, bo "na czym tą wydajność zrobić jak z zamówieniami krucho". Ogolnie firmę polecam jako pierwszą pracę nauczą pracy na każdym stanowisku od szlifierza do spawacza i operatora.

Interesant

Jak tacy ludzie szukają pracy to trzeba się zastanowić . On tam z 10 lat pracuje jak nie więcej on nie odejdzie bo żyje Bendexem.

Zapraszam.
@Interesant

Uwierz że odejdzie jak dostanie lepsze pieniądze to pójdzie gdzie lepiej płacą bez zastanowienia nawet przez porzucenie z dnia na dzień, po za tym przez bendex przewinęło się sporo ludzi i każdy gdzieś pracuje a ten czlowiek akurat potrafi się dogadać z każdym i podejrzewam że większość śmiało poleci go swoim kierownikom ja przynajmniej tak zrobiłem chociaż pewnie mnie nie widział, a był u mnie w robocie. POZDRO.

Anna
@DawnotemuwBendex

A ta nauka jest w firmie szkolenia czy po prostu w miarę nabywania doświadczenia uczy się od innych pracowników? To już tutaj żadnych premii nie ma? W takim razie na jakim poziomie kształtują się zarobki?

Bendexmylove

Bendex to najlepszy pracodawca w okolicy. Zaangażowani pracownicy, kompetentna kadra kierownicza, Prezes zawsze trzymający rękę na pulsie. Życzę nam, by pracy było jak najwięcej, zamówienia wpadały co chwilę, samochody wyjeżdżały jak najczęściej, by były nadgodziny, soboty i premie. No i wielu sukcesów na stanowisku nowej pani Dyrektor.

Izabela
@Bendexmylove

No to super jak chwalisz sobie tego pracodawcę. Fajnie, że są zaangażowani pracownicy i kadra jest w porzadku. Ile dają premii i za nadgodziny?

Bdx
@Izabela

Albo nigdzie więcej nie pracowałeś/as i nie masz pojęcia jak jest w innych zakładach albo masz na myśli okolice w promieniu 100 metrów.

@Bdx

no ja tu nie pracowałam to nie wiem ale wdziałam, że pisałeś kiedyś o jakiś zwolnieniach, wiadomo jak sytuacja do dziś się ułożyła odnośnie tego? Ile osób pracuje ostatecznie?

W jaki sposób najlepiej przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej w firmie BENDEX Sp. z o.o. Sp.k.? Czy kandydat na stanowisko Główna Księgowa / Główny Księgowy powinien skupić się na jakichś określonych obszarach swojego życiorysu? Opowiedz nam o swoim doświadczeniu.
Styrany

Mój szef kupił sobie nowa maszyne. Powiedziałem: „wspaniała maszyna!” Na co odpowiedział: „jeśli bendziesz ciężko pracował,angażował się po godzinach i wkładał w prace całe swe serce i ile tylko masz siły , to za rok kupię sobie kolejna:)

Nicki
@Styrany

No faktycznie straszny ten szef że maszyny kupuje i w firmę inwestuje. A mój szef co pół roku furę zmienia. To mój lepszy, tak??

Nysa
@Nicki

Przyjdzie i popracujcie, poznajcie, zobaczcie na własne oczy jak tu sie ludzi traktuje , zapraszamy przyjmują wszystkich

Karanych też?

MAMBA
@Nysa

Dokładnie, lepiej przyjść i przekonać się samemu niż czytać te dyrdymały. Nie przyjmują wszystkich.

pracuś
@Nysa

Ja tam się nie czuje jak wszyscy. Trzeba sobą pewien poziom reprezentować a i przyuczają do roboty.

IWO
@MAMBA

Na tą chwilę to zwalniają

nick
@Styrany

najlepiej być anonimowym i mocnym w gębie. nie widzę nic złego w tym że się firma doposaża w maszyny. to jest na plus.

Iza
@IWO

Z jakich stanowisk zwalniają? I wiesz czemu tak się dzieje? Czy nie ma konkretnego powodu?

Bdx
@Iza

Z biura i produkcji - ogólnie z wszystkich stanowisk.

Czy osoby, który były na rozmowie kwalifikacyjnej, mogłyby podać jakieś rady odnośnie rekrutacji do BENDEX Sp. z o.o. Sp.k.? Na co zwrócić uwagę przygotowując się do rozmowy na stanowisko Account Manager?

najlepszy

jest ok.

Jak dużo osób pracuje w BENDEX Sp. z o.o. Sp.k.?

@Pytanie

W naszej firmie pracuje obecnie ok. 80 osób.

Były
@BENDEX Sp. z o.o. Sp.k.

wszyscy na umowach o pracę? Bo kiedyś były śmieciówki

@Były

Tak, zatrudniamy na umowę o pracę. Nie stosowaliśmy i nie stosujemy umów śmieciowych.

???
@BENDEX Sp. z o.o. Sp.k.

a parę lat temu jak było?

DAŁEM 1,WIĘCEJ SIĘ NIE DA!
@BENDEX Sp. z o.o. Sp.k.

a jak robiliście np. w 2012 roku? Nigdy nie było u was ludzi tyrających na śmieciówkach poprzez agencję Progress!? W skali od 1 do 5 daję wam 1!

@DAŁEM 1,WIĘCEJ SIĘ NIE DA!

Tak jak pisaliśmy wcześniej, nie zatrudniamy na umowach śmieciowych. Agencje pośrednictwa pracy same oferują stawki i rozliczają pracowników samodzielnie. Nie mamy wpływu na stawki i warunki zatrudnienia takich agencji. A od 2012 dużo się u nas zmieniło, choć nadal część osób u nas pracujących ma podpisane umowy z agencją pracy.

Zdzisiek bomba
@BENDEX Sp. z o.o. Sp.k.

Nie wiem kto czyta te wpisy, czy zwykły social media pracownik w biurwach u was, czy osoby mocno decyzyjne, prezes lub jakiś dyrektor, więc nie wiem czy moja uwaga wpłynie w jakimkolwiek % chociażby myślenia na temat polityki firmy. Ale podpowiem jedno, pracownicy z agencji może i są tańsi, nie znaczy że wydajniejsi. A za to plotki o zatrudnieniu tego typu ludzi, w tym jeszcze obcokrajowców, ciągnie się na opinii firmy jak smród po gaciach, i to nie posłuży firmie w przyszłości. Nie byłoby bardziej transparentne zwyczajnie uczciwie wstawić ogłoszenie z (podkreślam)podaną stawką na odpowiednie stanowiska? Z tego co słyszałem, najmniej nie płacicie ostatnio, więc znalazłoby się pewnie paru chętnych.

EWA
@BENDEX Sp. z o.o. Sp.k.

to po co korzystacie z agencji pracy? By mieć jak najbardziej elastycznych roboli?

Olo
@EWA

po to się zawsze korzysta!

Iza

To aż tak bardzo trzeba tam harować?

Jeremy
@Iza

Wyścig szczurów.Trzeba (usunięte przez administratora)za marne grosze,moja żona więcej zarabia ode mnie nie mając żadnego fachu w rękach i pracując po 8 godzin.WSTYD, tu przychodzą tylko desperaci i mówię też tu o sobie,ale to tylko kwestia czasu.

Gruby

Ja tam się nieprzemaczam

Badyl

Prawda

Szymon
@Jeremy

To ile wpadnie realnie? Mówisz że to marne grosze, więc co, minimalną zarabiacie?

nicku
@Iza

Harować? Bez przesady. Pracuje się normalnie. Atmosfera super i zarobek też niczego sobie choć wiadomo, zawsze chciałoby się więcej. Wszyscy tu tylko narzekają jaka to ciężka praca za marne grosze, gdyby tak było to by pracę zmienili na lekką i świetnie płatną.

Jeremy
@Szymon

może nie minimalną,ale ledwo trójka z przodu,za taką pracę powinna być4 .poza tym ludzie się zwalniają,ostatnio bardzo dużo zrezygnowało właśnie ze względu na niską płace

Nicki

Nauczyc się można dużo. Ja tam nie narzekam.

Ale

a dla mnie pasuje. to że są maszyny to i dla pracowników dobrze, lepiej się pracuje. a jak komuś nie pasują nowoczesne maszyny, to niech idzie łopatą rowy kopać, tam się sprawdzi.

Czy BENDEX Sp. z o.o. Sp.k. zapewnia kartę multisportu?

????

Frajerska firma,podwyżki tylko na produkcji co miesiąc,malarni,pakowania pod uwagę nie biorą,tłumaczenie że stal w górę,gaz,prąd itp.wymagaja najwięcej od tych co naj mniej tam zarabiajął,dla ludzi inflacja co nie idzie w górę?jak ktoś coś powie ich wymówka ze syf,no niestety to nie apteka

Nie każdy bohater nosipelerenę
@????

Dokładnie tak. Panie prezesie, każdy wie że reklamacje co w grudniu przyjechały to był kłopot, który naprawiliśmy i odpokutowaliśmy w postaci zabranych na wiele miesięcy premii i zabranych na stałe obiadów. Jednakże tłumaczenie iż firma poniosła straty, bo gaz podrożał i stal podrożała i farba podrożała i wszystko podrożało, nie ma racji bytu. Jeżeli Pan kupuje chleb w piekarni, to dalej po 2 zł jak w 2010 roku, czy raczej już po 5-10 zł? Czy szef piekarzy, też pracowników obrzucał winą za drożejące składniki do produkcji chleba - czy może raczej przerzucił wzrost kosztu na klientów ? Myślę, że wszyscy na świecie zrobili te drugie i nie można wiecznie uciekać się do argumentów, że wszystko drożeje, bo nasze produkty przecież nie stoją w miejscu z ceną. Poza tym każdy też ma w domu własny koszyk inflacyjny. Każdy z nas kupuje drogie paliwo, gaz do domu, drogi chleb i wszystkie inne towary, proszę nie być egoistą i nie wmawiać nam, że tylko i wyłącznie firma ponosi straty, a nasze pensje stoją w miejscu, bo lojalność, lojalnością, ale proszę pamiętać, że pracownik to serce firmy, i bez nas to i nawet nie będzie komu odpracować cokolwiek. Warto też wiedzieć, że dział malarni jest najważniejszy ze względu na to, że klient kupuje oczami. Także warto by tam pracowali dobrze opłacani fachowcy NA KAŻDYM stanowisku. A co do (usunięte przez administratora) to proponuje na etat zatrudnić sprzątaczkę na każdą zmianę. Jest multum roboty, odkurzania na całym terenie firmy i dla kilku osób. Czy naprawdę to jest sens, aby fachowcy, którzy mają o wiele wyższą stawkę od etatowej sprzątaczki, by rzucali swoje fachowe zajęcia, które robią więcej pieniędzy dla firmy i zajmowali się szorowaniem podłogi i zbieraniem papierków, bo w losowym momencie wpadnie kontrol z kierownictwa i stwierdzi że (usunięte przez administratora) Porządek na stanowiskach powinien być, ale nie róbmy farsy, że w fabryce, ktoś chce urządzić sterylność jak w przytoczonej aptece, bo wtedy zupełnie spadnie wydajność zrobionej pracy. A może kierownictwo jest na tyle zajęte szukaniem dziury w całym, to może same by wzięło za miotły, a my byśmy zaczęli w zamian produkować grube pieniądze dla Pana Prezesa?

Wirus

Czemu tu się ludzi nieszanuje ??? Czy ktoś wie ile można tu zarobić ?

Gruby

Dla mnie pasuje????

Bomba

Nie polecam, slabe zarobki

Ziutek
@Bomba

Witam,ile dają dla spawacza?

@Ziutek

6 tyś. Starczy Ci tyle na rękę? możesz i 8 wyciągnąć.ale jest jedno ale ..trzeba pracować i pokazać co sobą reprezentujesz.

Haha
@DARO

Wystarczy przyjść i popracować miesiąc niech każdy zobaczy sam jak się tu zarabia. Wyciągnąć można i 8 tys oczywiście ze tak, za TRZY miesiące tyle się zarobić,praca w biegu, ciagle mało , wypłata wiecznie się niezgadza, wiec naprawdę warte polecenia przyjść z kamera i zobaczyć współczesny (usunięte przez administratora)

@Haha

TAK SIĘ SKŁADA ŻE PRACUJĘ W TEJ FIRMIE I JESTEM ZADOWOLONY

Darek
@DARO

Poczekaj aż dostaniesz wypłatę

@Haha

Jak kilkakrotnie już tu pisaliśmy, otrzymywane wynagrodzenie zależy od kilku czynników, m. in. od zaangażowania, kwalifikacji, umiejętności i rzetelności pracownika. Przykładowo w lutym 2022 jedna z najwyższych pensji na produkcji wyniosła ponad 7000zł na rękę. Tyle zarobił pracownik produkcyjny na niekierowniczym stanowisku. Uśredniona pensja szeregowego pracownika produkcji, NIE WLICZAJĄC brygadzistów/ liderów, ZNACZNIE (czyli o kilkadziesiąt procent) przekracza 8000 zł kwartalnie.

Conan Niszczyciel
@BENDEX Sp. z o.o. Sp.k.

Jeżeli ktoś zrobi dwa miesiące w miesiącu, to może mieć przecież to prawda, można równie dobrze zatrudnić się w innej firmie na etat i wyjdzie na to samo, a nawet lepiej, bo robiąc 16 godzin dziennie w jednej firmie masz 26 dni urlopów, a w dwóch firmach masz łącznie 52 dni, to tylko jeden z przykładów. Jeśli podajemy zarobki, to prosimy o pełne dane, ile godzin zostało zrobionych przy takiej pensji, inaczej to jest manipulacja. Uśredniona pensja na kwartał z 8000 zł/3 = to jest miesięcznie 2666 zł. UŚREDNIONA, czyli może być więcej, a może być mniej. Jest się czym chwalić, przy obecnej inflacji, która przejadła podwyżki i wszechobecnej drożyźnie? Pensja minimalna w tym roku wynosi 2356 zł netto, a nie pracujemy przy tanich wyrobach, a firma zarabia krocie. Świadczy o tym wkład w nowy sprzęt za wielkie pieniądze, rozrost niepotrzebnej biurokracji (jakoś do tej pory firma nie potrzebowała tego wszystkiego i było zarabiała na siebie), nie wykluczam, że osoby zarządzające powinny być, ale czy musi być ich taka ilość w stosunku do liczby pracowników ? Czy faktycznie wydajność jest zwiększona dzięki temu? Może większą motywacją dla pracowników, którzy de facto tworzą owoce pracy dzięki któremu firma się bogaci, będą większe pensje dla szeregowych pracowników, a zamiast podwojenia osób trzymających bat nad nimi? Trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie, o ile wydajność wzrosła po wprowadzeniu premii, a o ile po zwiększeniu biurokracji. Pozdrawiam

@Conan Niszczyciel

Napisaliśmy, że średnie kwartalne zarobki pracowników produkcyjnych ZNACZNIE przekraczają wspomniane we wcześniejszym komentarzu 8000 zł na rękę, zatem twierdzenie, że średnia trzymiesięczna to 2666 zł, zupełnie mija się z prawdą! Internet to nie miejsce na szczegółowe wyjawianie dokładnych danych. Natomiast zawsze można wymienić się informacjami podczas bezpośredniej rozmowy, do czego zachęcamy i osoby zarządzające firmą zawsze są na takie rozmowy otwarte. Wszystkie nadgodziny pracowników produkcyjnych są u nas płatne, ale pomysł, że ktoś pracuje u nas po 16h na dobę wyrabiając w ten sposób godzinowo drugi etat, jest dużym nadużyciem i jest po prostu nieprawdziwe. Jeśli chodzi o kadrę w biurze - faktycznie, rozrósł się Dział Technologiczny. Trudno się dziwić, skoro i park maszynowy został rozbudowany. Osób nadzorujących produkcję wcale nie przybyło dużo - może jest o 1 osobę więcej, ale ta osoba ma również szereg innych obowiązków.

@Darek

DOSTAŁEM WYPŁATĘ I JUŻ NIE JEDNĄ.NIE MAM NA CO NARZEKAĆ...BA,JESTEM NAWET MILE ZASKOCZONY.

Wypłaty na czas nigdy niema

pracowity
@Pracownik

nigdy? serio? nie przesadzaj. może raz była dzień później. ale czasem jest wcześniej.

Pracowity

A dla mnie firma super, pensja ok. ciepły posiłek. Dużo wprowadzili zmian na plus, co rusz nowe maszyny i urządzenia. Także dla mnie się podoba.

Ja też jestem zadowolony

WITEK
@Pracowity

WŁAŚNIE CIEPŁE POSIŁKI ZABRALI BO ENERGIA POSZŁA DO GÓRY.ALE CZY TYLKO DLA NICH POSZŁA DO GÓRY?I PONOĆ DUŻO REKLAMACJI ALE ILOŚĆ NIGDY NIE RÓWNA SIĘ JAKOŚĆ,ALBO JEDNO ALBO DRUGIE.MÓWIĄ ŻE FIRMA TO LUDZIE,WIĘ TRZEBA DBAĆ O TYCH LUDZI BO NIEDŁUGO NIE BĘDZIE KOMU PRACOWAĆ

Sak
@WITEK

Po co piszesz ze się zwolnisz, niepisz tylko idź i to zrób, w tej firmie i tak się nigdy nic niezmieni przecież

Super
@Pracowity

Nowe maszyny i urządzenia kosztem premii pracownika to , rzeczywiście pracuj na to ile się da, może dostaniesz.. obiad:)

@WITEK

Decyzje o rezygnacji z dodatków dla pracowników, w tym przypadku ciepłych posiłków, nie jest łatwa i zawsze podyktowana konkretnymi przyczynami. Prócz wzrostu kosztów cen energii elektrycznej doświadczamy również wzrostu cen gazu na poziomie kilkuset procent oraz wzrostu kosztów wszystkich surowców. Aby zapewnić płynność działania przedsiębiorstwa, należy elastycznie decydować o wydatkach i podejmować m. in. takie mniej popularne, o czasowym zawieszeniu darmowych ciepłych posiłków. Stanowczo nie zgadzamy się z opinią, że ilość nie może iść w parze z jakością. Na reklamacjach tracą wszyscy – klient i my jako producent. Powodują podwójne koszty oraz stracone szanse. W naszej firmie nie ma wprowadzonej pracy na akord i cały czas dążymy do tego, aby coraz lepsza wydajność szła w parze z najwyższą jakością. W tych wysiłkach nie ustaniemy.

Kamien

Ciagle szukają ludzi, to chyba o czymś świadczy, kto mieszka w Wasilkowie to wie co to za firma i jej szef

@Kamien

Tak, ciągle szukamy i będziemy szukać coraz lepszych pracowników z doświadczeniem. Poszerzanie kadry pracowniczej świadczy przede wszystkim o rozwoju firmy, co powinno być powodem zadowolenia, ponieważ daje poczucie stabilności i pewności zatrudnienia. Wbrew powyższej opinii, rotacja u nas jest niewielka, ponad 40% zespołu otrzymuje maksymalny dodatek stażowy.

Etap 1
Etap 2

Zostaw merytoryczną opinię o BENDEX Sp. z o.o. Sp.k. - Wasilków

• Jak się pracuje w BENDEX Sp. z o.o. Sp.k.?

Zobacz opinie na temat firmy BENDEX Sp. z o.o. Sp.k. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 27.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w BENDEX Sp. z o.o. Sp.k.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 23, z czego 8 to opinie pozytywne, 6 to opinie negatywne, a 9 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

BENDEX Sp. z o.o. Sp.k.
Przejdź do nowych opinii