Rejs

Rypin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 79 ocen.

Opinie o Rejs

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rejs

zigi

nie myjcie się wcale lub w domu ;-)

Fugi
@zigi tydzień temu
nie myjcie się wcale lub w domu ;-)

Smiejesz sie a tak właśnie powinno byc ze mycie i przebieranie sie powinno byc w domu a nie zeby rozbierac sie przy obcych

tyr
@Fugi tydzień temu
Smiejesz sie a tak właśnie powinno byc ze mycie i przebieranie sie powinno byc w domu a nie zeby rozbierac sie przy obcych...

Przecież facet przy facecie nie ma problemu się rozebrać. A kobieta przy kobiecie. Chyba że ktoś ma jakieś kompleksy.

hjk

no właśnie jakaś żona tylko zapytała a ktoś dość ze ja chciał opłacać i sklocic z mężem to jeszcze pisze że firma tak bardzo łamie przepisy . ciekawe czemu ktoś tak kłamie i to w dodatku publicZnie

Hjk
@Paweł 2 tygodnie temu
Nie przesadzaj. Ja tam widzę sarkazm w wypowiedzi Ryśka. Przecież wiadomo że przepisy na takie rozwiązania nie pozwalają. I żad...

Ale napisal ze jest jedna dla kobiet i mezczyzn. I prysznic? Przeciez tam prysznica nie ma

Paweł
@Hjk 2 tygodnie temu
Ale napisal ze jest jedna dla kobiet i mezczyzn. I prysznic? Przeciez tam prysznica nie ma

No ale to nie oznacza że się korzysta z niej równocześnie. Przecież to niezgodne z przepisami. Można tak zorganizować pracę że będzie wszystko ok. Pod warunkiem że faktycznie tam są prysznice i szatnie ;)

paweł

czy wy uważacie że taka firma jak rejs łamie prawo? łykacie wszystko jak pelikan. przecież wiadomo jest że szatnia, łazienka i wc musi być oddzielnie.

Bhp

Szatnia odzieży własnej pracowników powinna być wyposażona w szafy przeznaczone do indywidualnego użytku każdego pracownika. W pomieszczeniu szatni powinno przypadać co najmniej 0,3 m2 wolnej powierzchni podłogi na każdego pracownika korzystającego z szatni. Szatnia taka powinna odpowiadać następującym wymaganiom: – powinna być urządzona osobna szatnia dla mężczyzn i osobna dla kobiet; w przypadku zatrudnienia mniej niż 5 pracowników na jednej zmianie szatnie mogą być wspólne dla mężczyzn i kobiet, z tym że powinny być urządzone kabiny do przebierania się (nie dotyczy szatni wieszakowych przeznaczonych dla pracowników niemających obowiązku stosowania odzieży roboczej i ochronnej);

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Iwona

Jak to razem,przecież to zabronione. Jesli to prawda to chyba nalezy to gdzies zglosic prawda?

richard

Oczywiście że tak. Szatnia i łaźnia jest wspólna. Ja jestem zadowolony.

Prawcownik ...
@richard 3 tygodnie temu
Oczywiście że tak. Szatnia i łaźnia jest wspólna. Ja jestem zadowolony.

Jesli to prawda to chyba ktos sie tym szybko zainteresuje a jesli to nie prawda to chyba liczysz sie z konsekwencjami tego co napisales

Karolina
@richard 3 tygodnie temu
Oczywiście że tak. Szatnia i łaźnia jest wspólna. Ja jestem zadowolony.

Cos ci Pawel nie wyszło z tym klamstwem! I mam dowody ze klamiesz! A i powiem ci jedno tak falszywego człowieka chcacego tylko sklocic innych to w życiu nie widzialam!

Jani

A powie mi ktos kto jeszcze i gdzie się przebieraja? Bo chyba nie z mężczyznami

Jani

Czy to prawda ze na ul mleczarska na szlifiernie przyszla pani Anita,Gosia i Krysia?

Alek
@Jani 3 tygodnie temu
Czy to prawda ze na ul mleczarska na szlifiernie przyszla pani Anita,Gosia i Krysia?

Tak i nie tylko te 3,widze malo rzeczy maz ci mowi

rer

Jeśli pracodawca (nie mam na myśli Rejsa, piszę ogólnie) uważa że oskarżenia padające na forach są kłamstwami to niech wystąpi o namierzenie piszących. Pewnie tego nie zrobią bo wiedzą że to prawda i jakby doszło do rozprawy w sądzie to piszący udowodniliby że to prawda.

Aneta
użytkownik zarejestrowany

K@rola to bardzo poważne oskarżenia. A czy masz może jakieś dowody na takie zachowania? Ważne to jest, żeby jak się pisze takie rzeczy je udowodnić. Dużo osób wchodzi na forum i ważne, żeby pojawiały się tylko potwierdzone informacje.

K@rola

płaca mizerna, kolesiostwo i nepotyzm,brak poszanowania pracowników szczególnie przez właściciela firmy -o jego chamskim zachowaniu szkoda mówić, to musiałby ktoś nagrać ,bo trudno w to uwierzyć.

Ghhvf
@K@rola 11.09.2017, 20:59
płaca mizerna, kolesiostwo i nepotyzm,brak poszanowania pracowników szczególnie przez właściciela firmy -o jego chamskim zacho...

A pracujesz na warszawskiej czy mleczarskiej?

Alban

Leszek przyznaj się do wszystkiego

Oooo
@Alban 14.08.2017, 14:33
Leszek przyznaj się do wszystkiego

Do czego?

Majster

A cY na szlifierni albo spawalni na mleczarskiej pracuje jakas kobieta?

mIm

Ostrzeżenie dla pracowników Firmy Rejs, którzy mają podległość służbową pod niedawno przyjętego Kierownika do spraw rozwoju sieci sprzedaży Radosława P. odpowiedzialnego za Wschodnią część Polski. Każdy przez niego zatrudniony człowiek ma dodatkowe zadania, codziennie ma składać szczegółowy raport - jego zadaniem jest informować o treści prywatnych rozmów, sytuacji materialnej kolegów i koleżanek z zespołu z naciskiem na problemy i takie tam ploty, taki konfident/konfidentka również ocenia wykonywaną przez Ciebie pracę i informuje o wszystkich jego zdaniem nieprawidłowościach. Oczywiście jest za te działania odpowiednio doceniany, cieszy się specjalnymi przywilejami. To może być również stary pracownik, który ma parcie na kasę i awanse, Radek takich z łatwością w zespole wynajduje. Powodzenia

R

Bardzo dziwne, pracownicy działu handlowego muszą składać raporty, zastanów się chłopie co piszesz, albo się przenieś na produkcję

IIiII
@R 11.06.2017, 23:53
Bardzo dziwne, pracownicy działu handlowego muszą składać raporty, zastanów się chłopie co piszesz, albo się przenieś na produk...

Nie chłopie. Ten wpis nie dotyczy handlowców on mówi o pracownikach magazynu i lady.

nin
@R 11.06.2017, 23:53
Bardzo dziwne, pracownicy działu handlowego muszą składać raporty, zastanów się chłopie co piszesz, albo się przenieś na produk...

Rejs to jednak dziwna firma, nasi handlowcy raportują o sytuacji na rynku, działaniach konkurencji i potrzebach odbiorców a wasi o kolegach i koleżankach z pracy hahaha.

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@rampampam1 rozumiem, że odpowiada Ci atmosfera panująca w firmie. Co najbardziej lubisz w swojej pracy? Chętnie również dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia w Rejs.

ahaaaaaaa...W-6

Teraz to raczej za późno na przeprosiny. Złota zasada...najpierw sie MYŚLI, a później gada glupoty. Szczerze to obys poniósł konsekwencje za rozprzestrzenianie tak fałszywych rzeczy.

Karol

Chcialem oficjalnie przeprosic Pana Piotra za nieprawdziwe plotki i pomowienia ktorych sam padlem ofiara. Z calym szacunkiem bardzo przepraszam

anonim

(usunięte przez administratora)

h2o

Lepiej wes się za robotę a nie bzdury wypisujesz

Pracownik W6

Chcesz się dostać tu dostać do roboty na szlifirrnie, a na brygadziste takie rzeczy wypisujesz? Brak słów,co do Twojej osoby "Karolu "

A1

Witam, Zostałem zaproszony na rozmowę do firmy Rejs na stanowisko PH. Czy ktoś może mi podpowiedzieć czego można się spodziewać? Przeczytałem Wasze wszystkie opinie, ale z natury jestem optymistą, więc może ktoś coś doradzi? ;)

rampampam1
@A1 03.01.2017, 15:20
Witam, Zostałem zaproszony na rozmowę do firmy Rejs na stanowisko PH. Czy ktoś może mi podpowiedzieć czego można się spodziewa...

wszystko jest w porzadeczku klimat ludzi polecam !!!!

Tom

Uważajcie na tą firmę. Pracowałem krótko i o ile praca była znośna to podejście do pracownika kiepskie. Wszystko sprawdzane, kontrola na każdym kroku. Największy jednak problem to "lojalki". Dają do podpisu dopiero jak juz zacznie się prace i podpisze umowę. Ja rozmawiałem o przejściu do Rejsa i negocjowałem chyba ze 2 tygodnie i nie wspomnieli słowem o tym że muszę podpisać umowę o zakazie konkurencji. Po kilku dniach pracy podsunęli mi pod nos do podpisu. Problem w tym że jak wygasła umowa i nie przedłużyłem jej to okazało się że "lojalka" działa tylko w jedną stronę czyli ja jako pracownik mam zakaz konkurencji a pracodawca tak stworzył umowę ze oni mogą wypowiedzieć ją w każdej chwili. Wiedząc że podpisałem tą umowę szukałem pracy w innej branży a tydzień pózniej dostałem pocztą wypowiedzenie umowy o zakazie konkurencji. Wiąże się to z tym że w zamian za dotrzymaniu warunków umowy po zakończeniu pracy w Rejsie powinienem otrzymywać 25% wynagrodzenia przez rok. Nie dajcie się tak zrobić jak ja i nie wierzcie w zapewnienia kierownictwa i dyrekcji bo nic nie wskóracie bez pójścia do sądu a to są koszty.

bum
użytkownik zarejestrowany

Może wiecie czy niedługo jeszcze będzie szansa, żeby znaleźć zatrudnienie? Chętnie bym się załapał, bo pewnie oprócz podstawy jest szansa na jakieś premie do tego. W końcu dbałość o takie warunki sprawia, że jeszcze lepiej wypełnia się swoje obowiązki.

Karol

Siema. Chce się dostać na szlifiernie albo spawacza u rejsa na mleczarskiej. Powie mi ktoś jak tam jest? Duzo chlopakow tam robi? Kobitki tez sa jakieś? Wiem ze Majstrem jest tam Marian

dr alban

Odważni byli ale odwaga kosztowała i od dawna nie pracują.

Cezar

Zgadadzam się z opinią dr alban, nie chcę kadzić ale dopóki R pracował to nie było odważnych aby mu to powiedzieć ze względu na jego pozycję, teraz wychodzą prawdziwe opinie.

Jan
@Cezar 12.03.2016, 07:25
Zgadadzam się z opinią dr alban, nie chcę kadzić ale dopóki R pracował to nie było odważnych aby mu to powiedzieć ze względu na...

Może ty też się podpisz to poznamy tą hurtownie z wieloletnim doświadczeniem ?

Mateo25
@Jan 31.05.2016, 08:36
Może ty też się podpisz to poznamy tą hurtownie z wieloletnim doświadczeniem ?

a wiadomo czy jest przerwa od pracy miedzy swietami a nowym rokiem

P

A ja uważam inaczej, anonimowy cwaniaczku, pewnie ktoś Cię pilnował za bardzo, kontrolował, to Ci się nie podobało, bo ja prowadzę tyle czasu hurtownie i złego słowa nie mogę powiedzieć, nigdy nie zrozumię takich ludzi jak ty, masz coś do kogoś to się podpisz, zadzwoń może do niego, a nie mały siusiaku anonimowo piszesz głupoty

dr alban

wystarczyło Radka odpalić i od razu jest lepiej. szkoda że tak późno ale lepiej późno niż wcale.

Dominik.
@dr alban 11.03.2016, 13:47
wystarczyło Radka odpalić i od razu jest lepiej. szkoda że tak późno ale lepiej późno niż wcale.

Gdyby wcześniej odpalili Radzia to przypuszczam, że więcej osób by pozostało na swoim miejscu. To było do przewidzenia.

Kolec

A jakbyś chciał pracować @edek, bez umowy??? w tak wielkiej firmie na czarno??? nie przeszłaby taka sprawa. Jeżeli chodzi o klimat w firmie, to faktycznie się poprawiło, oczyściła się atmosfera, @Walduś rację napisał. Potwierdzam.

Walduś

Jak to nie było źle??? co Ty mówisz @kuche? odeszła jedna z osób z biura, wszyscy wiedzą kto i nagle zaczęło się ruszać, koniec czepiania się, koniec blokad, od razu widać lepszą sprzedaż u nas w hurtowni. Może pracujesz na produkcji i masz więcej roboty, ale widać przynajmniej na hurtowniach większy luz ale za to chce się pracować i cyfra idzie w górę, a premia... powiedzmy , ze jest adekwatna.

kuche

Jeszcze tak źle to dawno nie było, chyba się coś wymknęło komuś spod kontroli

Red giant

Jak ma ktoś pytania na temat firmy Rejs to z chęcią się podzielę wiedzą z doświadczenia

Karol
@Red giant 11.02.2016, 17:21
Jak ma ktoś pytania na temat firmy Rejs to z chęcią się podzielę wiedzą z doświadczenia

Nie wiesz jak tam jest na mleczarskiej na spawalni i szlifierni?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

gość

Dynamicznie to w Bydgoszczy każdy normalny w....rdala z tego bajzlu.

Fazi

Sorry,2000-2200netto z premią, podstawa jest niższa. W Rejsie zarabia klika, nie zwykli pracownicy, do tego układy i kolesiostwo. Potwierdzam opinię, że firma powinna zadbać o wymianę kierownictwa z Rypina, bo słoma z butów sufit szoruje.

Fazi

Jako PH 2000 netto plus premia , jesli uda ci się próg osiągnąć. Ale uwaga, kalkulator premiowania jest tak zagmatwany, ze rsczej beda ją cieli niz dawali.

gość

Pracownicy produkcji z grupami niepełnosprawności traktowani są jak niewolnicy na plantacji bawełny ! Wymaga się od nich wydajności robotów przemysłowych strasząc zwolnieniami.Atmosfera terroru i poniżania-oto cała prawda o firmie REJS ...

gość

Dziś pojawiło się ponownie ogłoszenie na sprzedawcę w Bydgoszczy, haha, dla zainteresowanych- premia w strefie marzeń, auto służbowe-bajka haha. Rotacja pracowników ogromna, ogólnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kółkach, a towarzystwo wzajemnej adoracji pozostawia wiele do życzenia, pensja na poziomie 1500-1600 netto i dzień bez awantury jest dniem straconym. ( SZEFOSTWO POWINNO ZACZĄĆ OD WYMIANY TYCH CO NIE POTRAFIĄ SOBIE DOBREJ OBSADY WYSZKOLIĆ )

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Flora

Własnie odchodzi PH z filii w Elblagu, do tego kierownik. Zarobki PH w Rypinie kolo 2000,-, daje do myslenia?

nick

Dodzwonić się do gdyńskiego oddzialu to jakas poracha totalna. Nie dosc, ze zamowiony towar dostaje z opoznieniem badz w ogole to jeszcze zero kontaktu. to jakas kpina jest. Nie wiem czy komus sie to przyda do czegoś ale po odejsciu Izy ten odzial kuleje.

danuta

Praca ok, ale mówię tylko jako wykonawczyni zadań mi poleconych w ustalonych godzinach. Płaca to totalna porażka, zarabiają tylko ci na górze, reszta może zapomnieć o przyzwoitej pensji. Powiem nawet, że zarabiałam dwa lata temu więcej niż dzisiaj a to z uwagi na coraz bardziej cwaniacki system premiowania, który ma na celu jej niewypłacanie!!! Zrzuca się na głowę absurdalne plany sprzedawcom, handlowcom, a premia nawet gdy plan jest zrobiony, nie zostaje przyznana z uwagi np na zaległości w płatnościach klientów... Więc czy się starasz czy nie i tak premii nie zobaczysz, a jeszcze parę lat temu dostawałam kilkaset złotych do pensji a to dla kogoś kto ma kredyt na mieszkanie duuuuża różnica. Porównując firmę REJS z zachodnimi, nawet mniejszymi, z o wiele mniejszym potencjalem, powiem tylko że jest w trzecim świecie. ( usunięte przez administratora ) Obcinanie płac pracownikom jest najgorszym z możliwych rozwiązań dla polepszenia jej wyników "w słupkach".

gość

Firma nie jest taka zła. Minus to zarobki i brak perspektyw na ich podniesienie, oraz "góra" która chyba nie zna innej pracy i działa ja "we mgle". Bo tak naprawdę nie wiadomo, kto tym zarządza. Plus, sporo fajnych ludzi, którzy współpracują i starają się logicznie działać mimo czasem kręcenia się w kółko "góry". Pensja i wszystkie dodatki są na czas.

renata

Firma trochę nie reformowana. A Radek był szkolony w kołchozie.

....

nie jest tak źle pracuje kilka lat i nie zarabiam miej jak 2000 bez nadgodzin

,,,,,,,
@.... 08.04.2015, 14:52
nie jest tak źle pracuje kilka lat i nie zarabiam miej jak 2000 bez nadgodzin

Chyba brutto.....

horacy

Rejs to przyjazna pracownikom firma-w repertuarze są upomnienia,nagany, kary pieniężne z byle powodu itp.

zbychu

"Z tego co piszą na swojej stronie to są wytwórcą akcesoriów meblowych w Europie, wyspecjalizowaną w produkcji elementów wyposażenia z drutu, stali i aluminium" Prawda. "... w jakim stopniu przekłada się to na warunki oferowane pracownikom?" w żadnym :

Michu

rejs to już przeżytek po pierwsze zarobki śmieszne w stosunku do pracy jaką się wykonuje,ja były pracownik tej firmy (malarnia) szczerze odradzam tam pracy jest wyzysk zastraszanie ludzi a mistrz tego działu to szkoda gadać opcina stawki na każdym detalu (pewnie dlatego jeszcze tam pracuje) do tego dochodzi bezpieczeństwo pracy którego nie ma trzeba uważać szczególnie na ramy są już w takim stanie od wypalania cienkie szczególnie w miejscach gdzie się przykreca,ja sam jeszcze tam pracując kilkakrotnie zrywały się z przymocowanych kółek w szynach, szczęście że nikogo nie było w pobliżu. Podsumowując nigdy więcej tam bym nie chciał pracować szkoda nerwów energi,po prostu zdrowia.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

xsardas

Dyrektor nie ma żadnej wizji ani pojęcia o produkcji. Dla niego liczą się tylko porządki na stanowisku pracy. Przez jego decyzje już od prawie pół roku pracuje się po 10 godzin, że o sobotach nie wspomnę, a na wypłatę nawet 2000 nie ma bo stawki są obcinane na czym się da. Jeśli dodać do tego ciągłe zastraszanie ludzi zwolnieniami to wniosek czy warto się tam zatrudniać nasuwa się sam.... Pozdrawiam.

była

Jeżeli lubisz być traktowany jak niewolnik, tyrac na całą armię nierobow z administracji a w bankomacie odebrać 1230 zł za 180 godzin w mscu-zapraszamy do firmy REJS....

xsardas

Nowy dyrektor produkcji ze swoją obsesją na punkcie porządku,chyba pomylił firmy,powinien się w Komesie zatrudnic. Dla niego wazniejszy jest leżący papierek niż to że brak detalu do produkcji do tego zarobki lecą na łeb na szyje. Wiec jesli nie jesteś w wielkim kryzysie odradzam tę firme.

fox

Nowy dyr.produkcji zwykły cham zrobił z tego zakłady kompanię karną. Ludzie uciekaja na potęgę-zdecydowanie odradzam.

Pracownik

Spoko gość, ma ogromną wiedzę i dobre pomysły.

gość

witam, vniedługo Pan(usunięte przez administratora). podobno dyrektor w dziale exportu w Rejsi-e będzie pracował w Toruniu. Może wrzucicie parę opinii o Panu.

Zostaw opinię o Rejs - Rypin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rejs