Rejs

Rypin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 108 ocen.

Rejs
2 108

Opinie o Rejs

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rejs

Aneta

@Anonim, dziękuję za Twoją odpowiedź. Mam rozumieć, że stawki na Twoim stanowisku poszły w dół bez wcześniejszego uprzedzenia czy też wyjaśnienia sprawy? @Nurmi1973, masz rację tego typu sprawy zawsze najlepiej rozwiązywać z przełożonymi by uniknąć fałszywych oskarżeń na forum bądź takich, które nie mogą zostać poparte dowodami.

Anonim
@Aneta 14.06.2018 15:36

Dziękuję za poparcie mnie a co do wyjaśnienia sprawy nic się nie wyjaśniło jestem tylko pracownikiem w tej firmie chyba się nie szanuje pracownika.Jeszcze raz dziękuję za poparcie .

Aneta

@Anonim, mógłbyś proszę nieco więcej napisać na temat firmy Rejs? Wiesz być może dlaczego takie zmiany zaszły oraz czy to w jakimkolwiek stopniu wpłynęło na współpracę z resztą współpracowników, bądź na atmosferę w firmie? Byłabym wdzięczna za odpowiedź.

Anonim
@Nurmi1973 11.06.2018 18:58

To moim zdaniem w całej firmie powinny być obniżenie składki a nie tylko jednego działu to jest dziwne wiem jedno na pakowni więcej zarobili niż na malarni chociaż jest cięższa praca niedługo nie będzie komu pracować na tym dziele.

Anonim

Co do atmosfery w firmie jest katastrofa wczoraj otrzymałem wynagrodzenie w kwocie 1660 złoty nie wiem czy mistrz nas okrada pan Jan powinien przyjrzeć się Jarosławowi G mistrzowi z malarni.

Anonim

Jestem pracownikiem w firmie Rejs teraz wynagrodzenie jest skandaliczne z miesiąca na miesiąc coraz mniej, ludzie zaczynają się zwalniać moje wynagrodzenie to na rękę 1850 zł rok temu było ok 3000 złoty brak słów pozdrawiam Pana Jana

Aneta

@Pracownik, @Kaja, dziękuję za Wasze odpowiedzi, niemniej jednak nie są one w pełni merytoryczne. Czy pokusilibyście się o napisanie tu an forum trochę więcej an temat owych zmian w firmie Rejs? Jak się zmieniła, co nowego dzieje się w tej firmie? Opiszcie proszę swoje spostrzeżenia.

Kaja

Lepiej nie komentować.....

Pracownik

Zmieniła się oj zmieniła ...

Aneta

Ze strony firmy Rejs http://www.rejs.eu/co-nowego/rejs-juz-25/ dowiedziałam się, że firma obchodziła właśnie 25 lecie. Czy są na forum pracownicy, którzy w firmie pracują już dłuższy czas i zauważyli jak firma na przełomie tych wszystkich lat się zmienia? Myślę, że warto byłoby o tym opowiedzieć na forum.

Administrator

Opinie dotyczące zatrudnienia w Rejs to bardzo cenne wskazówki dla osób rozważających pracę w przedsiębiorstwie. Wiesz jak wygląda poziom wynagrodzenia w firmie? Dysponujesz informacjami na temat benefitów pozapłacowych? Napisz o tym!

Dział personalny

Jestem pracownikiem firmy Rejs i potwierdzam, że są wysokie wymagania i ambitne cele. Taka jest strategia firmy żeby rozwijać rynki, wprowadzać nowe produkty, i osiągać cele sprzedażowe. Pracownicy działu sprzedaży są wyposażeni w niezbędne narzędzia, nową flotę samochodową. Zarobki są uzależnione od realizacji planu sprzedaży. Firma gwarantuje bezpieczeństwo zatrudnienia, wynagrodzenia pewne i na czas. Cyklicznie odbywają się spotkania działu sprzedaży, na którym można głośno zgłosić swoje uwagi. Firma zatrudnia w całej grupie REJS ponad 700, niestety w takiej grupie znajdzie się zawsze niezadowolny pracownik. Nieprawdą jest, że firma nie jest rozwojowa, wlasnie jest w ciągłym rozwoju, powstają nowe produkty, rynki, struktury. Być może ciągły rozwój sprzyja temu, że w niektórych obszarach nie wszystko jest poukładane. Pracownicy uczestniczą w szkoleniach i tylko od nich zależy ich osobisty rozwój. Firma wspiera wszelkie formy dokształcania. W ostatnim roku zostało przeszkolonych OK 120 osób. Firma wlasnie kończy 25 lat, jest wiele osób w dziale sprzedaży, które pracują od kilku do kilkunastu lat. Rotacja dotyczy przeważnie rekrutacji na nowe miejsca pracy, bo placówki zwiększają zatrudnienie oraz tworzą się nowe. Trudno polemizować z anonimowymi wpisami. Są niesprawiedliwe. Z pozdrowieniami

Człowiek z branży meb.

Witam.Potwierdzam, firma Rejs - bez perspektyw rozwoju,bardzo niepoukładana,chaotyczna struktura,ogromny bałagan,wykorzystywanie ludzi,Wyzysk w relacjach ciężka praca-wypłata...a raczej jałmużna,ciągły stres,naciski z góry na wynik bez zaoferowania czegoś od siebie,traktowanie ludzi bardzo podmiotowo,ludzie znający swoją wartość na rynku ABSOLUTNIE nie mają czego tam szukać....a na pewno nie poszanowania i szacunku. Marnie płacą,wymagania potężne,duża rotacja pracowników w całej Polsce we wszystkich placówkach handlowych.Wszechogarniający bałagan ogólnie i organizacyjny!! Wszystkich interesuje tylko wynik sprzedaży,obrót,tabelki a ludzie się zupełnie nie liczą.Znam to wszystko z autopsji,były już ( na szczęście! ) pracownik jednej z placówek.Ja na szczęście w porę się obejrzałem i bardzo cieszę się z podjęcia decyzji odejścia z tej dziwnej struktury....podobnej do komunistycznych zakładów pracy.Teraz odżyłem,uspokoiłem emocje i nerwy. i z kim nie rozmawiam z branży meblowej każdy jak jeden ma to samo zdanie FIRMA REJS TO BARDZO ZŁY PRACODAWCA,NIE DAJE SZANSY ROZWOJU,BARDZO SŁABO PŁACĄ,NIE SZANUJĄ LUDZI I PRACOWNIKÓW.Macie ambicje - Rejs bezwzględnie nie jest firmą dla was.Omijajcie tą firmę jak najdalej!! dobrze wszystkim radzę bo spotka was bardzo przykre rozczarowanie i porażka.

anonim

(usunięte przez administratora)

Gość

Sądzę, że jeśli RP tak pracuje, dlatego , że Jan tego wymaga. Osoby, które chcą po ludzku pracować z pracownikami to są zwalnianie , lub doprowadzone do takiej decyzji.

Tom

Uważajcie na tą firmę. Pracowałem krótko i o ile praca była znośna to podejście do pracownika kiepskie. Wszystko sprawdzane, kontrola na każdym kroku. Największy jednak problem to "lojalki". Dają do podpisu dopiero jak juz zacznie się prace i podpisze umowę. Ja rozmawiałem o przejściu do Rejsa i negocjowałem chyba ze 2 tygodnie i nie wspomnieli słowem o tym że muszę podpisać umowę o zakazie konkurencji. Po kilku dniach pracy podsunęli mi pod nos do podpisu. Problem w tym że jak wygasła umowa i nie przedłużyłem jej to okazało się że "lojalka" działa tylko w jedną stronę czyli ja jako pracownik mam zakaz konkurencji a pracodawca tak stworzył umowę ze oni mogą wypowiedzieć ją w każdej chwili. Wiedząc że podpisałem tą umowę szukałem pracy w innej branży a tydzień pózniej dostałem pocztą wypowiedzenie umowy o zakazie konkurencji. Wiąże się to z tym że w zamian za dotrzymaniu warunków umowy po zakończeniu pracy w Rejsie powinienem otrzymywać 25% wynagrodzenia przez rok. Nie dajcie się tak zrobić jak ja i nie wierzcie w zapewnienia kierownictwa i dyrekcji bo nic nie wskóracie bez pójścia do sądu a to są koszty.

szweja
@Tom 02.12.2016 08:53

koszty sądowe kosztami, w wyniku wygranej sprawy pracodawca ponosi wszytkie koszty

Były pracownik-niestety

Niestety firma rejs to struktura korporacji gdzie człowiek zupełnie się nie liczy...pieniądze nędzne,non stop kontrola,wypełnianie CRM-ów i mnóstwo wymogów którym realnie nie jest w stanie sprostać handlowiec.Stosują różne sztuczki typu tabelki z ciągle rosnącymi obrotami i wystarczy że planu sprzedaży się nie wykona i wypłata na poziomie (usunięte przez administratora) wpada do kieszeni...żenada i zupełny brak poszanowania pracownika,jego zdania itd.Nikt cię nie pochwali,powroty z trasy w godzinach wieczornych,tylko i wyłącznie parcie ze strony góry na cyfrę czyli obroty i maksymalną marżę.nic w zamian.dużo obietnic finansowych zupełnie bez pokrycia.Pobory przy bardzo pomyślnych wiatrach to (usunięte przez administratora)netto a wymogi żeby dostać takie łzy są wzięte z sufitu i bez pokrycia. (usunięte przez administratora).szkoda czasu i zdrowia.nie da się zarobić porządnych pieniędzy.wyzysk i ciągła nerwówka bez końca,pretensje,obwinianie się nawzajem,zwolnienia pracowników z dnia na dzień bez podania przyczyny.absolutnie żadnej perspektywy rozwoju i awansu.struktura firmy to dno i wosorosty. Przedstawiciel handlowy jest od wszystkiego i to najbardziej pomiatane stanowisko pracy!! - sam dogrywa tematy, składa sobie towar na magazynie, rozwozi po klientach i terenie,potem dzwoni po pieniądze,wypełnia codziennie CRM-y i jest wykorsystywany jak murzyn.A zarobki...totalna porażka i nieporozumienie!!!! Jako były pracownik zdecydowanie odradzam pracę w tym kołchozie bez przyszłości i bez jakiegokolwiek składu i ładu.Dyrektorów kupa i oni mają jak paczki w lukrze a pozostała kadra pracownicza jest traktowana jak zło konieczne i tylko placówka nie zapnie planów sprzedażowych - wypłaty są mega marne i mizerne. ...a wymagania stawiają potężne.Ciągłe cięcia finansowe na wszystkim co odbija się na ludziach i bardzo nerwowej atmosferze. brak rękawiczek na magazynach,papier do drukarek dostarczany z centrali,ciągłe spóźnienia w dostawach towaru,bałagan,burdelu na kółkach i (usunięte przez administratora) straszny.warunki pracy ludzi poniżej wszelkich norm i krytyki....dużo by pisać ale ta firma jest tragiczna i rzenująca... OMIJANIE SZEROKIM ŁUKIEM OFERTY PRACY W FIRMIE REJS NA KAŻDYM STANOWISKU -WYZYSK,BRAK ROZWOJU,BAŁAGAN STRASZNY, NĘDZNE PIENIĄDZE I ZDECYDOWANY PRZEROST FORMY NAD TREŚCIĄ.TAM STRACIĆ TYLKO NERWY I CENNY CZAS.A ZDROWIE MA SIĘ TYLKO JEDNO.... TAKŻE SZCZERZE PRZESTRZEGAM PRZED TYM PRACODAWCĄ BO JEST NIEUCZCIWY,NIEWIARYGODNY I NIGDY NIE ZROBICIE W TEJ TRAGICZNEJ FIRMIE ŻADNEJ KARIERY....BO JEST TO NIEMOŻLIWE I NIEWYKONALNE!!!!! FIRMA REJS - NAJGORSZA PORAŻKA W BRANŻY MEBLOWEJ W POLSCE - WIEM CO PISZĘ BO 16 LAT JESTEM NA RYNKU I TAKIEGO ROZPIŹDZIAJU I DZIADOSTWA W ŻYCIU NIE UŚWIADCZYMY! !!!! ZDALA OD TEGO WYZYSKU I BŁOTA!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous
@gość 09.11.2015 16:00

a co z bdg jest nie tak mam oferte jako ph u nich ????

Aneta

@Bolko czyli jesteś zainteresowanym pracą w firmie Rejs na stanowisku kierowca magazynier? A już znasz wszystkie inne warunki zatrudnienia poza premią? Może skontaktuj się bezpośrednio z firmą i dowiedz się wszystkich szczegółów. Podejrzewam, że tak będzie najszybciej.

Bolko

Mam pytanie czy ktoś może mi powiedzieć czy do pensji podstawowej dochodzi jakaś premia? bo jest etat na stanowisko kierowca magazynier.

Aneta

We wrześniu firma Rejs była na Targach MaxExpo 2017w Karpaczu. Firma REJS wzięła udział w wydarzeniu w ramach projektu „Cała kuchnia w jednym miejscu” prezentując bestsellery swojej oferty. Goście stoiska firmy mogli spróbować koktajli serwowanych przez duet Freak Bar. Czy ktoś z Was próbował koktajli? Uważacie, że była to fajna atrakcja na stoisku?

Bel

Mam pytanie do byłych i obecnych pracowników firmy Rejs, czy to prawda, że Firma wykupuje zadłużone sklepy małe hurtownie itp. i za ich pośrednictwem i pod ich szyldem sprzedaje swoje produkty bezpośrednio do stolarzy tym samym pomijając swoich obecnych dystrybutorów hurtowych.

nik
@Bel 05.11.2017 13:52

A to pytanie można odpowiedzieć krótko i zwięźle bez niepotrzebnego rozpisywania się: TO PRAWDA I CO Z TEGO?

Aneta

Zakończmy już dyskusję na temat szatni, bo za długo ona trwa i każdy ma na jej temat inne zdanie. nie jesteśmy w stanie określić kto jest pracownikiem i wie jak wygląda szatnia, a kto nie. Najlepiej skontaktować się z pracodawcą na ten temat, bo chyba nie ma innej opcji by się dowiedzieć co z szatnią w Rejsie.

pr

Pracuję w Rejsie od wielu lat byłem we wszystkich jego oddziałach i zakładach produkcyjnych. To, co mogę powiedzieć odnośnie łazienek i pomieszczeń socjalnych kończąc dyskusję na ten temat. Szatnie i łazienki wszędzie są wspólne, pracownicy sami muszą radzić sobie z prywatnością. A różnie to bywa, nie wspomnę nawet o smrodzie, brudzie i stanie. Są punkty handlowe, że pracownik nie ma zaplecza socjalnego a za potrzebą musi iść do firmy obok.

Kkkk
@pr 11.11.2017 23:52

To jak to w koncu jest z tymi szatniami? Sa razem czy nie? Bo mezowie pracujacy tam i zony wiadomo ze swoim zonom i. Mezom mowia ze sa oddzielnie, bo jak by sie poczula zona ktorej maz rozbiera sie przy obcych kobietach a one przy nim. W kadrach za to nie wiedza ale mowia ze raczej nie sa razem a tu kazdy pisze inaczej

Jjjjjj

Do Pr . Jedni pisza o tych szatniach i łazienkach ze sa oddzielnie drudzy ze razem. A duskusja byla na temat hali na mleczarskiej u p. Piotra czyli spawalni i, szlifierni . Wiec jak to w końcu jest. Może wypowie sie ten kto tam akurat pracuje

zigi

nie myjcie się wcale lub w domu ;-)

tyr
@Fugi 10.10.2017 14:51

Przecież facet przy facecie nie ma problemu się rozebrać. A kobieta przy kobiecie. Chyba że ktoś ma jakieś kompleksy.

hjk

no właśnie jakaś żona tylko zapytała a ktoś dość ze ja chciał opłacać i sklocic z mężem to jeszcze pisze że firma tak bardzo łamie przepisy . ciekawe czemu ktoś tak kłamie i to w dodatku publicZnie

Paweł
@Hjk 04.10.2017 20:43

No ale to nie oznacza że się korzysta z niej równocześnie. Przecież to niezgodne z przepisami. Można tak zorganizować pracę że będzie wszystko ok. Pod warunkiem że faktycznie tam są prysznice i szatnie ;)

paweł

czy wy uważacie że taka firma jak rejs łamie prawo? łykacie wszystko jak pelikan. przecież wiadomo jest że szatnia, łazienka i wc musi być oddzielnie.

Bhp

Szatnia odzieży własnej pracowników powinna być wyposażona w szafy przeznaczone do indywidualnego użytku każdego pracownika. W pomieszczeniu szatni powinno przypadać co najmniej 0,3 m2 wolnej powierzchni podłogi na każdego pracownika korzystającego z szatni. Szatnia taka powinna odpowiadać następującym wymaganiom: – powinna być urządzona osobna szatnia dla mężczyzn i osobna dla kobiet; w przypadku zatrudnienia mniej niż 5 pracowników na jednej zmianie szatnie mogą być wspólne dla mężczyzn i kobiet, z tym że powinny być urządzone kabiny do przebierania się (nie dotyczy szatni wieszakowych przeznaczonych dla pracowników niemających obowiązku stosowania odzieży roboczej i ochronnej);

anonim

(usunięte przez administratora)

Iwona

Jak to razem,przecież to zabronione. Jesli to prawda to chyba nalezy to gdzies zglosic prawda?

richard

Oczywiście że tak. Szatnia i łaźnia jest wspólna. Ja jestem zadowolony.

Karolina
@richard 27.09.2017 19:56

Cos ci Pawel nie wyszło z tym klamstwem! I mam dowody ze klamiesz! A i powiem ci jedno tak falszywego człowieka chcacego tylko sklocic innych to w życiu nie widzialam!

Jani

A powie mi ktos kto jeszcze i gdzie się przebieraja? Bo chyba nie z mężczyznami

Jani

Czy to prawda ze na ul mleczarska na szlifiernie przyszla pani Anita,Gosia i Krysia?

Alek
@Jani 26.09.2017 15:35

Tak i nie tylko te 3,widze malo rzeczy maz ci mowi

Zostaw opinię o Rejs - Rypin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rejs