Fatalna obsluga wyslałem kontener przez ta firme do Usa i teraz trzymaja juz 3 dni bo niby ktos nie zapłacił 105 dolarow , cos strasznego co robia z klijetami teraz mam czekac az lasawie Polska stona bedzie wyjasnia;la sprawe a 100 dokarow a moj kierowca bedzie spal w Maiami tydzien zero kompetencji zero zrozumienia ajk mozna tak ludzia robic w ostatniej chwili wymyslac jakies zaplaty i blokowac contener dziecinada , nie polecam wogole tej firmy zero profesionalizmu , tak zalatwili ze teraz nawet jak chce zaplacic to 105 dolarow to nie moge , omijajcie ta firme z daleka naliczaka koszty po miesiacu i blokuja kontenery naciagacze
Nuntia
14.07.2025 12:40
Asystent AI
Czy ktoś kiedyś robił jako Working Student w Accounts Receivable team i może powiedzieć, czy wymagania były przesadzone jak na 33 PLN brutto za godzinę?
W tej ofercie najmocniej stawiano na dobrą znajomość angielskiego oraz MS Office, szczególnie Excela. Z korzyści na plus zapadła w pamięć elastyczność godzin pracy i możliwość pracy hybrydowej po wdrożeniu.
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Basia
29.11.2024 19:30
Czy ktoś może opisać aktualną sytuację w firmie?
Widze komentarz sprzed 2 lat o restrukturyzacji i niefartownym odbiorze zarządzania zmianą. Jak to wygląda w tym momencie? Głównie dział IT
Hej, jak w tym momencie wygląda praca w tej firmie? Czy są nadgodziny i telefony po pracy?
Sara
20.05.2024 01:49
Czy ktos orientuje sie jak dlugo trwa rekrutacja w Hapagu? Obserwuje firme od dawna, oferty pracy znikaja po jakims czasie (pozniej nie mozna znalezc na linkedin nikogo, kogo z takim tytulem zatrudniono), no i wiele jest ofert, ktore wisza po 2-3 miesiace.
Różnie
22.05.2024 06:54
Składałam CV w listopadzie i też była cisza. W marcu, gdy dość aktywnie zaczęli znowu szukać na to samo stanowisko (np. wiadomości na LinkedInie), złożyłam CV ponownie i dostałam zaproszenie na rozmowę oraz finalnie ofertę współpracy. Także chyba bardzo różnie to wygląda i warto spróbować ponownie, o ile obserwowana przez Ciebie oferta znowu się pojawi.
Nieprzyjemna sytuacja w procesie rekrutacyjnym - pan manager próbował wyciągnąć ode mnie informacje o procesach wewnętrznych u mojego aktualnego pracodawcy. Brak pomysłu na usprawnienia we własnym zespole?
Nieładnie.
Zaproszono mnie na tę rozmowę, mimo że moje oczekiwania finansowe znacząco przekraczały budżet przewidziany na to stanowisko, o czym oni wiedzieli od początku, a mnie poinformowali dopiero na końcu, oferując mi pracę.
Bardzo nieładnie.
Polecam zachować czujność.
Kasia
18.08.2022 08:07
Byłam rekrutowana około 3 lat temu; bardzo podobna sytuacja, jednak z racji zmian w życiu prywatnym, byłam zmuszona przyjąć ofertę.
Praca w firmie nie należy do najgorszych; firma jako taka, dba o pracowników; problem pojawia się już w wewnątrz struktury. Gigantyczny chaos panujący w najmniejszych szczegółach; wielu bardzo mało kompetentnych pracowników i menadżerów którzy "pozostali" w strukturach jeszcze sprzed zmian. Firma przeszła dość mocne zmiany organizacyjne; przeniesiono małe gdyńskie biuro do Gdańska, gdzie zatrudniono sporo osób oraz otwarto Knowledge Center - zatrudniający kolejną dość sporą liczbę osób. Nowo zatrudnione osoby, przewyższały wiedzą oraz obyciem praktycznie każdego starszego pracownika. Firma, krótko po tym, jak rozpoczęłam pracę wraz z kilkudziesięcioma nowymi osobami, zmuszona była zbadać poziom znajomości języka angielskiego, zwłaszcza wśród starszych pracowników, który okazał się na bardzo niskim poziomie; osoby te, z racji tego, że w strukturach firmy jest sporo obcokrajowców, nakazała uczęszczać na przymusowe lekcje języka angielskiego. Nie spotkało się to z uśmiechem na twarzach. Starsi pracownicy często demonstrowali swoją niechęć do zmian oraz do nowych pracowników. Panuje bardzo nieprofesjonalna atmosfera wykreowana przez starszych pracowników. Nie chcę wchodzić w szczegóły, ale mogę tylko podsumować, że firma jest ciekawym miejscem pracy; branża należy do jednych z bardziej stabilnych na rynku. Osobiście życzę firmie sukcesów, nowym pracownikom życzę rozwoju w karierze. A jeśli miałabym wpływ na jakiekolwiek zmiany w firmie, to poważnie zajęłabym się starszymi pracownikami, którzy w dobie zmian firmy, przestali pracować do jej misji i wizji i nadają się do absolutnego zwolnienia.
Zainteresowany
11.06.2022 00:36
Hej,
Jak wygląda aktualnie sytuacja w firmie?
Czy są jakieś premie kwartalne?
Na jakie benefity można liczyć?
Z góry dzięki za odpowiedź
Tulsa
14.06.2022 23:30
Sa premie roczne uzaleznione od wynikow firmy, a te sa swietne. Wprowadzili tez dodatkowo premie polroczne uzaleznione od innych skomplikowanych czynnikow, niedlugo przekonamy sie czy oddzial sie zalapal. A tak poza tym, oficjalnie wrocilismy do biura - czyli hybryda (mozna maks. 2 dni w tygodniu z domu pracowac), kazdy ma swoje stanowisko (brak hot deskow). Praca wciaz intensywna, ale bez dramatu.
Zainteresowany
15.06.2022 11:49
Dziękuję bardzo za odpowiedź
Hanna
23.05.2021 00:20
Hej, mam do was prośbę, żebyście powiedzieli coś o obowiązkach w Hapag, jak to wygląda. Czy one są rozsądnie rozdzielane pomiędzy pracowników? Dajcie znać, czy nie ma ich zbyt wiele i praca nie jest nadmiernie stresująca. Zależy mi na waszych opiniach, pozdrawiam.
24.05.2021 15:57
Praca jest bardzo stresująca, nakład pracy jest niemożliwy do ogarnięcia (na bieżąco), natomiast wynagrodzenie i premie sa zadowalające
Magda
21.12.2020 04:48
@incognito jest to sprawdzane na rozmowie tak?
zubara
22.01.2021 19:58
Tak. W biurze Area North ok 1/6 pracownikow to obcokrajowcy. Zarowno na stanowiskach szeregowych jak i kierowniczych towarzystwo jest wymieszane. Obslugiwany jest nie tylko rynek polski, stad jezyk angielski jest niezbedny.
Olka
22.03.2020 12:23
Obsługa klienta - jaki dokładnie zakres obowiązków i co ważne - jakie języki bo podejrzewam, że sam polski tu nie wystarczy?
incognito
30.11.2020 17:12
przede wszystkim komunikatywny angielski
KLIENT
14.07.2020 12:47
OBSŁUGA KLIENTA NA BARDZO NISKIM POZIOMIE, SAME PROBLEMY PRZY TRANSPORCIE DOSTAWY I OCZYWIŚCIE ZWIĄZANE Z TYM DODATKOWE OPŁATY.
ALE FIRMA Z TEGO SŁYNIE !!!!
Zostaw merytoryczną opinię o Hapag-Lloyd Polska Sp. z o.o.