Opinie o Bemondi Sp. z o.o. w Warszawa

2.9/5
Na podstawie 31 ocen.

Poniżej znajdziesz opinie byłych i obecnych pracowników o pracodawcy Bemondi Sp. z o.o.. Przeczytasz poniżej również opinie kandydatów do zatrudnienia w firmie Bemondi Sp. z o.o. o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Sprzęt biurowy - pozostała działalność

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Bemondi Sp. z o.o. w Warszawa

Kandydatk Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 14 dni.

Cześć orientuje się ktoś jaka stawka jest na stanowisku obsługa z niemieckim ? Jest możliwość pracy zdalnej ? Ile osób pracuje ? Czy jest każdy ma swój pokój czy praca na open space? Jak wyglądają relacje między pracownikami a pracodawca?

Przybliżycie jak wyglądały wasze szkolenia? Ktoś tu pisał, że dopiero po roku mu się trafiło. Czy chodziło o to, że co roku jest powtarzane mniej więcej w tym samym okresie i tak się złożyło? Jeszcze z czymś zazwyczaj trzeba tu czekać?

N. Nowy wpis
@anonim

Szkolenie jakie będziesz miał to jedynie BHP i to albo od razu albo po jakimś czasie . Koniec

@gd Nowy wpis
@N.

Albo wcale bo zdażały się takie przypadki że ktoś zdążył się zwolnić zanim miał szkolenie BHP. Dla mnie to jest nie do pomyślenia.

@ Nowy wpis
@@gd

Nie no bez przesady, szkolenie z BHP będzie, to akurat coś co zawsze jest, ale fakt, innych szkoleń nie będzie.

Czy Bemondi Sp. z o.o. organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

S
@Pytanie

Jakie szkolenia podnoszące kwalifikacje jak tam rok pracujesz a dopiero później jest szkolenie BHP to co ty mowa o innych szkoleniach ????.

Ilona

Szkoda, że o innych stanowiskach pracownicy nie wypowiadają się tak chętnie, jak wy, którzy pracujecie na magazynie :/ Znajdę tu kogoś z administracji? Ruszyła rekrutacja na stanowisko Młodszego specjalista ds. księgowych i administracyjnych. Jaka stawka, czy jest możliwy z biegiem czasu awans na Specjalistę? Po jakim czasie średnio pracownicy awansują, wynagrodzenie wtedy sporo idzie do góry? Żeby nie było, że ja tylko o pieniądzach, jaka atmosfera panuje w biurze? Dogadujecie się? Co z work life balance, praca hybrydową? ;)

R.
@Ilona

Nie ma awansu. , nie licz na to że kiedykolwiek zostaniesz specjalistą czy starszym specjalistą, Sad but true. Nie pracują w systemie hybrydowym jest to sklep więc praca na miejscu. Co do współpracowników jest to temat bardzo indywidualny. Wiadomo, że jeżeli jest jedno zgniłe jajo to ono zepsuje cały zespół.

Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w firmie Bemondi Sp. z o.o.? Czy przeprowadzana jest w formie online, czy stacjonarnie w siedzibie firmy? Jak oceniasz podejście rekruterów do kandydata?
Były

Praca na magazynie to jakieś (usunięte przez administratora) omijajcie to z daleka. Jeszcze nie masz wszystkiego na umówie tylko część pod stołem.

Nie polecam firmy Bemondi. A w szczególności pracy na magazynie. Brak ubrań i obuwia ochronnego. Brak zapewniania podstawowego BHP pracownikom. Wyzysk pracowniczy. Na całym magazynie (usunięte przez administratora) porozwalane kartony i meble.

Kamil
@Pracownik

Miałem kandydować na magazyniera ale po wizycie na magazynie nie wiedziałem czy to sortownia czy magazyn taki tam (usunięte przez administratora)

Aneta

Widziałam ogłoszenie na Magazyniera. A mnie interesuje jaką umowę dają? Na jaki czas i czy jest przedłużana jakoś systematycznie?

@Aneta

3mieisce później rok i później dożywocie z tego co słyszałem od innych pracowników. Nie polecam firmy (usunięte przez administratora)

RR

Raczej że zwolnieniem to nie ma problemu rotacja pracownikami w ciągu roku z tego co słyszałem jest bardzo duża. I z tego co słyszałem osoby odchodzące z tamtąd nie mają dobrej opinii o magazynie a dodatkowo boją się ją gdziekolwiek umieszczać

Masz niżej opinie osób o nicku Zbigniew i Pracownik. Ja czytając tę opinię i będą na magazynie pod pretekstem oglądania mebli zrezygnowałem z wysyłania tam CV. Nie polecam

Widzę że ty dużo więcej wiesz niż ja więc nie wiem po co Ci te informacje. Po drugie kobiety tam nie pracują. A jak chcesz to złóż CV i idź na kilka dni na zlecenie to wszystkiego się dowiesz. I napiszesz swoję zdanie

Czy w Bemondi Sp. z o.o. wypłacają dodatkowe nagrody dla pracowników?

@Pytanie

Raz na rok z okazji świąt rzucą z 200 zł.

Jaki jest okres rozliczeniowy w Bemondi Sp. z o.o.? Kiedy można spodziewać się przelewu wynagrodzenia?

Seba

10 każdego miesiąca

Byly

Nie było opoznien

Jak często w Bemondi Sp. z o.o. odbywają się szkolenia pracownicze? W ogłoszeniu, które umieścili 5 maja na GoWork.pl, obiecują bogaty rozwój.

Byly
@Pytanie

Zero szkoleń. To co widnieje w ofertach to jest kłamstwo. Zero rozwoju. Robisz wszystko, co nie należy do twoich obowiązków -tez .Z reszta nawet nie ma listy obowiązków. Brak doceniania pracowników. Jedynie wymagają ale nic od siebie nie dają, tak aby pracownik miał motywacje. - Nie pasuje to nie musisz pracować wolna droga. Nie starają się o zatrzymanie dobrego pracownika. Stracili przez to nie jednego już bardzo dobrego pracownika. Wpatrzeni w siebie na wzajem (Góra ) liczy się tylko ich sposób myślenia , Twoje pomysły są nic niewarte. Miałem doczynienia z biurem i magazynem, taki sam stosunek do pracownika. Z perspektywy czasu cieszę się ze moja współpraca z ta firma się skończyła.

Zb
@Pytanie

Szkolenia raz na cały cykl pracy i to po 6 miesiącach dopiero. A BHP i tak jest nagminnie łamane na magazynie, żadnego zabezpieczenia pracowników. Ukraińcy chodzą w czym chcą, a czasami nawet po regałach.

kasztan
@Byly

bo jest prawdziwa

Lhi
@Byly

Racja. To jak prokurenci z pewnym młodym karierowiczem jadącym po trupach są wpatrzeni w siebie po odejściu z pracy może po prostu bawić. Uciekajcie stamtąd i zgłaszajcie do inspekcji pracy co się dzieje. Jest bardzo dużo osób, które nawet w kuchni twierdzą dokładnie to samo.

Zbigniew

Nie polecam firmy, pracowałem na magazynie jako operator wózka. Obowiązków na 3 osoby i trzeba wszystko samemu robić dodatkowo kierownik wymyśla jakieś specjalne zadania. Kierownik zbiera (usunięte przez administratora) meblowe jak i rolnicze i nie da się jeździć alejkami. A pieniądze jakie pałacą to śmiech. Omijać z daleka.

O haśle "meble z Bemondi" pierwszy raz z żoną usłyszeliśmy od znajomych na wspólnej domówce. To właśnie oni polecili nam tą firmę, bo sami zakupili od niech wiele jakościowych produktów przy przeprowadzce do nowego mieszkania. Po wielu pozytywnych opiniach uznaliśmy, że właśnie może to jest to. Zakupiliśmy więc parę rzeczy aby sprawdzić czy faktycznie sklep jest taki jak opisywali znajomi. Muszę przyznać, że nie mylili się. Meble są bardzo dobrej jakości, a co więcej w całkiem niezłej cenie. Teraz czekamy na resztę, którą domówiliśmy później. Sami nie mamy się do czego doczepić, więc śmiało polecamy.

Wojtek
@Marcin

Widać. Że to kierownik magazynu pisał. Ta sam składnia i język... Ogólnie post (usunięte przez administratora) na potrzeby firmy

Marta Z.

Meble dobrej jakości. Posiadam od dłuższego czasu i muszę przyznać, że warto. Do tego normalna cena. Bardzo polecam!

Mark
@Marta Z.

O ile dni przekroczono czas dostawy?

Klient z Poanania
@Mark

W naszym przypadku 2 tyg. i te tłumaczenie że transport dzwonił, bzdury. Wysłali mebel DPD i sami musimy odebrać ze sortowni z Komornik. Nie polecam

Asam
@Klient z Poanania

Bo tak to naprawdę wygląda. W sensie nikt nie dzwonił, ale powiedzą, że dzwonili albo, że już wysłane. Terminu nikt nie przestrzega. Za to wszystko odpowiedzialny jest zarząd. Tylko szkoda chłopaków z magazynu, oni pracują nadludzkim wysiłkiem by mieć małe opóźnienia, ale po prostu by spełnić wymagania, musiało by być ich 5x więcej.

Czas
@Mark

Ja nadal czekam ... już prawie rok i niestety mebli nadal nie ma od producenta a Pani Ania zapewniała mnie ze 2 miesiace .

Vit
@Czas

Jesteśmy zapewniani o terminie dostawy (miejsce produkcji pominę milczeniem, bo to made in...) I tak nam każą mówić klientom, a następnie ten termin dostawy (nie jest to droga lądowa) często się opóźnia. I jesteśmy w kropce, między kłamaniem klientom albo zebraniu bury. Niestety Bemondi to bardzo skostniała firma pełna relacji w stylu carskiej Rosji..

Miszczu
@Asam

Tutaj jest inny problem, dwóch braci na magazynie zbajerowalo kierownika co nie jest trudne i lecą w kulki. Udają że pracują najciężej kierownik to łyka i wysyłka towaru leży. Kierownik nie umie zarządzać ludźmi i powierza to w białych rękawiczkach tym braciom i tak leci kabarecik

Polecam pracę w tej firmie. Zgodzę się z opiniami, że na co dzień jest dużo obowiązków, ale po to pracodawca nas zatrudnia żebyśmy je wykonywali i za to też otrzymujemy wynagrodzenie, które jest adekwatne do naszych umiejętności oraz stanowiska. Nie rozumiem, w takim razie dlaczego ktoś narzeka na natłok obowiązków, bo skoro komuś się nie chce pracować to zawsze znajdzie wymówkę. Odnosząc się też do opinii, że często zdarzają się sytuację, w których nie ma kawy oraz mleka to owszem zdarzyła się taka sytuacja, ale wszystko kiedyś się kończy, jednak zapasy są regularnie uzupełniane. To nie zarząd zamawia kawę lub mleko tylko pracownicy, firma bierze to na swój koszt. W dobie kryzysu, kiedy większość przedsiębiorców zwalniało swoich pracowników albo obniżało wynagrodzenie do minimum to firma Bemondi nie dość, że nie dokonała redukcji etatu to dodatkowo wypłaciła wynagrodzenie w wysokości zgodnej z umową. Firma poczyniła też duże inwestycje w rozwój strony internetowej. Piękne zdjęcia nie tylko cieszą oko każdego klienta, ale również zwiększają sprzedaż, czyli dają nam zarobić. Jako pracownik z dłuższym stażem w tej firmie mogę powiedzieć, że każda inicjatywa oraz praca ponad normę została wynagrodzona przez pracodawcę. Biorąc pod uwagę atmosferę w pracy to nie mam jej nic do zarzucenia, a wiadomo, że każdemu się nie dogodzi.

Wesoła
@Pracownik

Praca ponad normę? Jeżeli mimo odbierania telefonów od 7 do 23 i tak pracownik jest krytykowany, to jak sobie wyobrażasz pracę ponad normę? Bemondi to firma, w którym pracownicy wciąż zaniżają swoje kompetencje, by nie dostawać kolejnych obowiązków.

Rafał n
@Pracownik

Widać że ktoś z firmy to pisał .. żenada

Klient

Sklep Bemondi -Warszawa Odwiedziłam sklep osobiście spotkałam się z milą obsługą, złożyłam zamówienie, które otrzymałam zgodnie z zapowiedzią a nawet szybciej. Mebelki cieszą oko. Domowilam kolejne i..... niespodzianka pojedyncze witryny są otwierane jednostronnie a właściwie lewostronnie i okazuje się, że prawostronnego otwierania nie wykonują ???? Wielka szkoda !!! Bo jestem chętna na na zakup kolejnych mebli/witryn ale otwieranych lewostronnie i prawostronnie. Mam nadzieję, ze Firma Bemondi szybko zreflektuje się i wykona, witryny pojedyncze również prawostronnie otwierane .

Jak zawsze prawda leży pośrodku. Faktycznie w firmie nie było idealnie, kilka aspektów wymagało poprawy, nie wiem czy coś się zmieniło bo mnie już tam nie ma. Ogólnie jednak dobrze wspominam atmosferę, mam dobre wspomnienia. Wyznaję zasadę, że jeśli mi w jakimś miejscu nie odpowiada, to po prostu je zmieniam.

Co powiecie o pracy w firmie Bemondi Sp. z o.o.? Niedawno szukali kogoś na Specjalista ds. Obsługi Klienta.

Marta
@Administrator

To, co widzisz dookoła. Uciekaj stąd dla dobra własnego zdrowia psychicznego

Agnieszka M.

Na początku zaznaczę, że meble z Bemondi mam od niedawna, więc nie wiem jak się zachowają po długoterminowym użytkowaniu. Nie mniej jednak już od samego początku wywarły na mnie spore wrażenie. Cały zakupiony przeze mnie zestaw prezentuje się bardzo dobrze, a zaznaczę, że nie wydałam na niego majątku. Dostawa też przyszła w miarę sprawnie bo już kilku dniach moje meble są w nowym domu. Ogólne wrażenia pozytywne, myślę, że śmiało można polecić.

Biuro
@Agnieszka M.

Widać że biuro pisze bo meble są odpadami z chińskich firm

Czy możliwa jest praca zdalna w firmie Bemondi Sp. z o.o. w przypadku pracy jako Magazynier - Kierowca?

????
@Pytanie

Człowieku jak Ty chcesz szalenie pracować na magazynie ? Rozkładać meble ?

Henio

Proszę proszę.. to lata mijają a zmian brak. To ta sama osoba, do której biuro dzwoni by ratować swoją sytuację, jak pozornie dostępny produkt jest w rzeczywistości niedostępny. A ta osoba operując 1/5 niezbędnych pracowników do takiej ilości każe im wypełniać niezwykle wyśrubowane normy. W tej firmie dzieją się okropne rzeczy.

Zostaw merytoryczną opinię o Bemondi Sp. z o.o. - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Bemondi Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Bemondi Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 16.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Bemondi Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 13, z czego 5 to opinie pozytywne, 8 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Bemondi Sp. z o.o.
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)