PTP Serwis Sp. z o.o.
1 2 6 1

Opinie o PTP Serwis Sp. z o.o.

IZA

Wszyscy myślą jak się wymiksować z tej firmy ale strach przed zakazem konkurencji i inne pomysły prezesa paraliżują pracowników. Gdy ktoś nam złożył rozsądną propozycję. Wszystko za spokój

Oleks

Co się dzieje z tą firmą wiem, ze przestli obsługiwać pożyczki podobno nie rozliczają peinieniedzy z pożyczek. Ma ktoś podobne sytuacje? Zastanawiam się czy to pracownicy i czy sama firma.

NICK

Co doradca przyjedzie do mnie to inna historie słyszę, a to że firma w imieniu której udzielali pożyczek upadła, a że już zamknęli biura, a teraz mi powiedział, że moja pożyczka spłacona i że teraz inna firma to obsługuje. Masło maślane.... bzdura goni bzdurę... firma sama zapętla się w swoich kłamstwach..

CEZAR

Pobrali wpłatę bez pokwitowania, co robić jak odzyskać pieniądze. Kogo jeszcze oszukali i ma taki sam problem.

Comodo

Beznadziejna firma pismo pokazało prawde. Słyszałem od znajmej co pracowala ze (usunięte przez administratora)klientów a teraz jestem pewien. Ciekawie ile ludzi (usunięte przez administratora)i co będzie z pracownikami co podają się za przedstawicieli Polskiego Towarzystwa Pozyczkowego. Znajkma uciekła. Na Internecie kwalifikują to wszystko jako przestępstwo. Wstyd się przyznać że tacy ludzie przychodzili do mojego domu. Tersz ich nie wpuszcze i tyle. Z drugiej strony może warto powiadomić (usunięte przez administratora)często w dużych firmach takie szychy nic nie wiedzą.

Adela
@Comodo 12.12.2018 22:02

Już jakiś czas temu pisałam że postanowiłam nie płacić ani jednym ani drugim. Sprawę zgłosiłam na Policję i mieli się tym zająć. Ile czasu im to zajmie tego ja nie wiem. Ale to już nie zależy ode mnie. Czekam na rozwój sytuacji i ewentualnie na postanowienie sądu. A ich walka pomiędzy sobą (usunięte przez administratora)mnie obchodzi.

admirał
@Adela 12.12.2018 22:58

Ja tez tak chciałam zrobić, ale finalnie ściągnęła mnie windykacja. Dług przejął poręczyciel i jemu nie mogłam się tłumaczyć w żaden sposób. MIAŁ PAPIER ŻE PORĘCZYŁ - SPŁACIŁ ZA MNIE I TERAZ DOCHODZI SWOJEGO. CZEKANIE TO NIE JEST ROZWIĄZANIE. Sprawdź czy nie masz podpisanej umowy o poręczenie pożyczki.

admirał
@Adela 12.12.2018 22:58

Ja tez tak chciałam zrobić, ale finalnie ściągnęła mnie windykacja. Dług przejął poręczyciel i jemu nie mogłam się tłumaczyć w żaden sposób. MIAŁ PAPIER ŻE PORĘCZYŁ - SPŁACIŁ ZA MNIE I TERAZ DOCHODZI SWOJEGO. CZEKANIE TO NIE JEST ROZWIĄZANIE. Sprawdź czy nie masz podpisanej umowy o poręczenie pożyczki.

Adam
@admirał 13.12.2018 21:05

Ale zamieszanie z tą firmą ja myślałem, że wszystko jest dobrze a słyszę że wymuszają wpłaty. Jaki papier mieli? Piszesz że ściągnęła windykacja i nadal płacisz to chyba nabili cie w butelkę zgłoś do federacji konsumentów

Lucyna Toruń

Dzień dobry. Otrzymałam list i mam również pewien kłopot wpłacałam chyba też do tego wielkiego agresywnego Pana i gdzie te wpłaty? Teraz widzę różnicę, nigdzie nie ma nazwy firmy pożyczkowej na paragonie wpłaty tylko ptp serwis ale na umowie pożyczki jest Polskie Towarzystwo Pożyczkowe. Jakbym niedostała listu nigdy bym nie wykryła tych machlojek. Dzwoniłam na podany telefonu w liście i pani potwierdziła mi że jest brak wpłat od października, powiedziała też na moje szczęście, że mogę spłacić całe zadłużenie w trzech ratach. Bardzo się wystraszyłam i dlatego piszę aby osoby z Torunia miały wiedze i mogły też spłacić bez kosztów ale nie do tego wulgarnego człowieka.

Fiskus
@Lucyna Toruń 12.12.2018 20:12

A kto kiedy dostał paragon na wpłatę ??? Chyba że robiłaś zakupy w sklepie obok??? i coś ci się p. o. j. e. b. a.ł.o.

Jacek z Torunia.
@Fiskus 12.12.2018 23:29

Fiskus durniu - rozgarnięty człowiek, wie że Lucyna ma na myśli dokument wpłaty KP.... czep się tramwaja....

Z TORUNIA

Dziś dostałam list, że Polskie Towarzystwo Pożyczkowe ostrzega przed wpłatami do PTP Serwis - bo oni nie przekazują zebranych pieniędzy do nich ... co robić? Do tego doradca M.G. powiedział mi że to już inna firma teraz działa bo PTP już nie istnieje... mam dwie pożyczki zatem ....?

Nick

"A po nocy przychodzi dzień, A po burzy spokój..."

jadzia

jaka masakra nie mają identyfikatorów, komu wpłacać? Czy ta firma to Polskie Towarzystwo Pożyczkowe ?

Jagna
@jadzia 10.12.2018 09:52

Nie, to nie jest Polskie Towarzystwo Pożyczkowe to całkiem inna firma.

Justyna

Rozmawimy w domu co zrobić ciągłymi smsami mało brakowało a bez sprwdzenia wpłacili byśmy pieniądze ale na szczęście koleżanka sprwdziła kto chce od nas wyłudzić piniądze. Telefon wyłączony. Ma ktoś pomysł co zrobić z tymi wyłudzeniami ? Jak ta firma na to wpadła i dziwne że nikt z tym nic nie robi.

Zibi

Od kliku dni telenowela wyłudzenia pieniędzy trawa mamy już tego dosyć, smsy nadal przychodzą z nr konta tej firmy (każdy może sprawdzić ), dlaczego w państwie prawa tak poważne przestępstwa nadal są możliwe. Jest wskazany przestępca, ofiara i są dowody co jeszcze musi zaistnieć. Oburzające ale na forum piszecie, że nie tylko wyłudzają od ludzi pieniądze ale i nie płaci pracownikom, urzędom obowiązkowych składek a pewnie to nie wszystko. Podobnież takich firm już nie ma.

syska

Firma dno... nie dostałam wynagrodzenia... nie otrzymałam ekwiwalentu za urlop a kiedy zaczęłam się dopominać Szanowny Prezes napisał ze dopiero jak będzie wyrok z sądu możemy rozmawiać... zastrasza,kłamie... mógłby bajki pisać Moje sugestie dla PTP Serwis Sp. z o.o.: Zacznijcie mówić prawdę! Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Niech płaci pracownikom!

Ostrowiec

Ode mnie pracownik PTP Serwis odebrał wpłatę w biurze w Ostrowcu Św. tytułem spłaty pożyczek. Podpisał się K.Dziok - nie dał mi pokwitowania jak zwykle otrzymywałam tylko kartkę papieru z oświadczeniem. Teraz czytam, że to Prezes Firmy. O co chodzi Prezes zbiera należności i nie przekazuje ich dalej gdzie powinien? - Polskie Towarzystwo poinformowało mnie nie nie mają wpłaty ode mnie.. Co odwala ten Prezes ? Ja idę chyba na policję - mam oświadczenie więc niech go zmuszą do zwrotu mojej kasy.

zatruty

Tracicie czas na ta firmę już nic nie działa, starszy pracowników wymyślonymi wezwaniami do zapłaty a z policji prokuratury robi sobie żarty. Piszecie o etyce zawodowej, lepiej się zastanówcie ile na was nazbierali i kiedy to wykorzystają. Spróbujcie odebrać straszak zakaz konkurencji to poznacie z kim macie do czynienia. Pewna praca za darmo do emerytury.

Damian

Gdzie te pieniądze z ZUS zostały wydane może na prywatne długi swoje i rodziny. Jak by był uczciwy to by nie dotknął składek pracownika, który dla niego orał. Bardziej świadomych juz zwolnił a resztę ciekawskich zwolni. Teraz dobry wujek bo ktoś na długi musi pracować. ZUS to początek słyszeliśmy teraz ze myśli jak premie zabrać bo na rachunki brakuje. Ja się boję tych dziwnych pomysłów

Nick
@Damian 06.12.2018 20:13

Nieplacone Zusy kwalifikuje się jako kradzież a okradanie pracowników i dorabianie się na ich krzywdzie to najgorszy dno i brak etyki zawodowej. Kto jest prezesem takiej padaki.

MM

Jako pracownik uzyskałam informację w ZUS odnośnie zaległości w opłacaniu moich składek . Jeśli inni maja podobnie proszę o info. Zaległości wobec ZUS mogą być tak gigantyczne, że chyba PTP Serwis Sp. Z o.o. to BANKRUT?

MM
@MM 06.12.2018 13:10

No tak ja k to bankrut ma w swoim zwyczaju szuka pieniędzy gdzie popadnie dlatego nie dostałam ekwiwalentu za urlop. No to wszystko składa się w całość . Omijajcie te firmę z daleka. Nie polecam.

NICk

Zapłać za bo ciągle energetyka się dobija juz wstyd ciągle kłamać

Małgorzata

KIEDY SIĘ ZBIERAMY ŻEBY JECHAĆ DO DZIOKA PO SWOJE PENSJE I ZALEGŁE SKŁADKI ZUS?? KOLEŚ JAK NAS ZOBACZY TO SIĘ OBSRA ZE STRACHU. A DZIOK SZUKAJĄ CIĘ RÓWNIEŻ INNE OSOBY : NP PANOWIE KTÓRYM WISISZ SPORĄ KASĘ MYŚLĘ ŻE Z NIMI SIĘ WYBIERZEMY DO CIEBIE !!!!!! To ja Pani Małgorzata P.

Oszukana

Ta firma mnie oszukała. Wpłaciłam im na pożyczkę, a oni nie przekazali pieniędzy i nawet nie poinformowali Polskiego Towarzystwa Pożyczkowego o mojej wpłacie. Moja pożyczka widnieje nadal jako nie spłacona. Nie dajcie się oszukać. Ja zgłosiłam sprawę na policje. Babka która ode mnie przyjęła pieniądze będzie się tłumaczyć. Wystawiła pokwitowanie a nawet nie wiadomo która firmę reprezentuje, dlatego ją podałam na policję. Gdyby przekazali moją wpłatę do PTP nie było by tematu a teraz muszę płacić podwójnie. OSTRZEGAM - FIRMA NIE UCZCIWA.

Ela
@Oszukana 14.11.2018 21:00

Jutro mam termin spłaty proszę powiedzieć co mam zrobić

Pani Małgorzata
@Ela 29.11.2018 21:41

Najlepiej wpłać w biurze Polskiego Towarzystw Pożyczkowego, uważaj na tego oszusta Krzysztofa Dzioka i ludzi z nim współpracujących !!!!!!!!! Przede wszystkim nie wpłacaj na konto jakie podano w sms, jest to konto pośredniaka z którym firma zakończyła współprace i on nie może żądać od Ciebie żadnych pieniędzy. Co jeszcze możesz zrobić idź na policję i zgłoś próbę wyłudzenia pieniędzy przez osoby które nie są uprawnione do pobierania pieniędzy. Jeśli masz wątpliwości zadzwoń do centrali Polskiego Towarzystwa Pożyczkowego.

Nick
@Ela 29.11.2018 21:41

Elu - prosta odpowiedź. Zerknij na umowę pożyczki i zobacz kto jest strona tej umowy pożyczki i tej Spółce wpłać pieniądze.

awokado

znajomy pyta jak uciec z tej firmy bez zwolnienia dyscyplinarnego i sprawy w sądzie ? z kim można porozmawiać w zaufaniu ?

Nick
@awokado 29.11.2018 21:33

Nie wiem czy komuś się to udało..... raczej odejścia z tej spółki bez art.52 obecnie nie możliwe.

Były współpracownik

Znajomi mnie pytają czy znam Prezes tej firmy, słysząc co wyprawia i jaki jest bezwzględny udaję ze NIGDY nie poznslem takiego cymbala i kręta. Mam wrażenie, że robi to celowo i się leczy na.... Miałem o nim inne wyobrażenie.

NICk

Kolejnych kilka prób wyłudzenia w dniu dzisiejszym pieniędzy od klientów przez PTP Serwis, jak można bez sumienia naciągnąć biednego człowieka. Teraz klienci będą mieli zadłużenie i problemy ze spłatą pożyczki. Jak się nazywa taka działalność, która w sposób zorganizowany wyłudza pieniądze. Dziwie się tym pracownikom,iż nawet nie sami nie sprawdzą w co się pchają.

NICK

Czytaj ze zrozumieniem...napisałeś kiedyś do swojej grupy pracowników mądrych inaczej - cytuję: "Jeśli chcą kogoś straszyć sankcjami, to niech zaczną ode mnie." ZACZYNAMY, ale od działania.......a nie straszenia.

Doradca PTP właściwego PTP

Człowieku czy Ty myślisz, że w swoim portfelu klienta byli tylko biedni emeryci i renciści? Byli i są dalej ludzie po prawie, studiach itd. Ludzie którzy mają kredyty we frankach szwajcarskich i czasem wspierali się pożyczką krótkoterminową. Takie osoby widząc takiego smsa dobrze wiedzą co z nim zrobić i gdzie się udać. Co za bezmózgowie...

NICK

Spółka informuje o swojej upadłości drogą SMS-ową. Nic nie trwa wiecznie...

ABC
@NICK 27.11.2018 22:19

Należy czytać ze zrozumieniem... W wysłanych sms-ach jest informacja o złożeniu przez PTP Serwis wniosku o upadłość Polskiego Towarzystwa Pożyczkowego

NICK
@ABC 28.11.2018 13:04

Jakim cudem 27 listopada mogę odnosić się do SMS z 28 Listopada. ABC to ty nie czytasz ze zrozumieniem!!!! Po pierwsze komentuję wcześniejszego sms-a w którym mam informację o upadłości PTP - TYLKO SPÓŁKA PTP SERWIS MA SWOJEJ NAZWIE TAKIE ZESTAWIENIE LITER. Po drugie w kolejnym SMS z 28 listopada, który otrzymałam nie jest napisane o wniosku tylko już o upadłości innej spółki. To wszystko utwierdza mnie jako klienta i czytelnika tego serwisu o manipulacji PTP Serwis informacją oraz o oszustwie. Dla mnie jest to jasny sygnał, iż ten co rozsyła te SMS-y chce ode mnie jako klienta wyłudzić pieniądze zachęcając mnie do wpłaty na konta spółki, która nie udzieliła mi pożyczki. To mój pożyczkodawca upadł czy dopiero złożony został wniosek????!! Do rzeczy!!!!

NICK
@ABC 28.11.2018 13:04

Możecie złożyć wniosek o wydanie żółtych papierów dla................... czytaj ze zrozumieniem. Wniosek do prokuratury i PIP Jeżeli pracodawca nie opłaca za podwładnego składek, ZUS może skierować wniosek do prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa naruszenia praw pracownika wynikających z ubezpieczenia społecznego. Takie zawiadomienie może również złożyć sam zatrudniony jako osoba pokrzywdzona. Zgodnie z przepisami kodeksu karnego (art. 218 ust. 1a), pracodawca, który złośliwie lub uporczywie narusza prawa podwładnych wynikające ze stosunku pracy lub ubezpieczenia społecznego, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do 2 lat. Sprawę niepłacenia składek przez pracodawcę można również zgłosić do Państwowej Inspekcji Pracy. PIP może wówczas wysłać kontrolę do zakładu, w wyniku której inspektor wyda decyzję, zastosuje wystąpienie, skieruje powództwo lub nałoży grzywnę.

Nick

Ta firma już dawno ogłosiła upadłość moralną. Dla pieniędzy nawet rodzinę podsadził na koniu i skończyło się wyrokiem ale widać to wszystko mało.

NICK

Wierzyciel w złej wierze Wierzyciel(rzekomy również) składając windykacyjny wniosek o ogłoszenie upadłości przedsiębiorcy musi się również liczyć z ewentualnością poniesienia kosztów i dodatkowych konsekwencji swego działania. Art. 34 ust. 1 Prawa upadłościowego przewiduje, że w przypadku złożenia przez wierzyciela wniosku w złej wierze, sąd oddalając wniosek o ogłoszenie upadłości, obciąży wierzyciela kosztami postępowania i może nakazać mu złożenie publicznego oświadczenia odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie. Wierzyciel może być uznany za będącego w złej wierze wówczas, gdy składając wniosek wiedział, że brak jest podstaw do ogłoszenia upadłości. Ponadto, w razie oddalenia wniosku wierzyciela o ogłoszenie upadłości złożonego w złej wierze, dłużnikowi, a także osobie trzeciej przysługuje przeciwko wierzycielowi roszczenie o naprawienie szkody (art. 34 ust. 2 Prawa upadłościowego). Szkodą mogą być np. utracone korzyści wynikające z rozpowszechnienia informacji o toczącym się postępowaniu w przedmiocie ogłoszenia upadłości. Panie Prezesie konsekwencje przyjdą.....oj przyjdą.... i SŁUSZNIE

Nick

Czy to prawda, że prezes firmy zbiera samochody aby oddać bo ogłosił upadłość. Martwi mnie też informacja o zbieraniu pieniędzy z innej firmy. Ma ktoś wiedzę potwierdzoną co się dzieje, miałem zamiar podjąć współpracę ale mam obawy. Straszne rzeczy słyszę też o Prezesie.

Nick
@Nick 24.11.2018 18:21

Właśnie w tej sprawie wchodzę na ich stronę żeby coś się dowiedzieć i tylko informacje od was, dostaliśmy smsa ze PTP ogłosili upadłość. Chciałem się tam dodzwonić ale telefon, z którego przysłali sms też już im wyłączyli. Do oficjalnego wyjaśnienia nie warto do nich płacić bo komornik i tak pieniądze zabierze.

Była współpracownica tego.....
@Nick 25.11.2018 14:12

Nie dodzwonisz się na ten numer bo to smsy wysyłane z bramki internetowej. Może PTP ogłosiło upadłość ale moja firma nazywa się Polskie Towarzystwo Pożyczkowe a nie PTP. Polskie Towarzystwo Pożyczkowe istnieje i ma się bardzo dobrze. Trzeba nadmienić że klient ma kontakt bezpośredni z Doradcą i z nim buduje relacje klient-firma i wierzy Doradcy a nie jakimś sms-om próbującym wyłudzić pieniądze metodą [ na prezesa ]. Nasi klienci to nie są twory bezmuzgowe i wiedzą co mają zrobić z dowodami przeciwko pożal się Boże prezesikowi. IP komputera z którego były wysyłane te smsy można namierzyć i wtedy cała dziokowa klika beknie.

Uciekinierka

Dziwię się jeszcze zatrudnionym tam osobom , iż nadal pozostają na stanowiskach.....relacja pracodawca - pracownik i polecenia służbowe na e-maila nie chronią przed odpowiedzialnością karną, jeśli przekraczacie granice prawa. Mnie prezes tez to wmawiał, ale ostatecznie na policje zostałam wezwana ja. To co mnie uchroniło to jednak szybkie wycofanie się z działań do których byłam namawiana. Zastanówcie się pracownicy - dziś już pocicie się i tłumaczycie Waszym klientom. Stracicie swoją wiarygodność i zaufanie w oczach tych ludzi. Odbije się to na Waszym dalszym życiu zawodowym. Ja śpię już spokojnie i dobrze mi z tym.

Nick

Pierwszy raz czytam opinie o tej firmie i jestem w ciężkim szoku. Jak można oszukiwać klientów

Zostaw opinię o PTP Serwis Sp. z o.o. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PTP Serwis Sp. z o.o.