Lucas9015.06.2020 09:38
Szukajac pracy(na poczatku marca), dzwonilem po paru firmach, od eco point i (nazwijmy to firma x) zostalem zaproszony na rozmowe. Przychodzac do eco point ,rozmawiajac na temat warunkow zaraz na wstepie przedstawilem maja sytuacje, a mianowicie poinformowalem ze mam jeszcze jedna propozycje pracy, i ze po rozmowie z firma x konkretnie okresle czy przystaje na warunkach czy tez nie, przectawiciel firmy wyrazil zgode. 1-2dni pozniej zadzwonilem i po wstepnych ustaleniach odmowilem(zaznacze tylko ze wybralem firme x bo byla blizsza mojej branzy co oczywiscie wiedzial rozmowca), jednakze pytajac wprost czy jak firmie x nie zostanie mi zapewnione to co obiecali, to propozycja bedzie dalej oktualna? Otrzymalem odp pozytywna. Po 3 m-cach(jeszcze nie rezygnujac z firmy x)zadzwonilem do eco point, po chwili rozmowy telefonicznej zostalem zapewniony ze firma potrzebuje pracownikow,wiec umowilem sie na spotkanie. Byl poniedzialek , pojechalem do eco point na rozmowe,krotka wymiana zdan, kandydatura zaakceptowana, wstepnie mialem zadzwonic w srode rano, by pozniej przyjechac na konkretna godz. Tego samego dnia,bedac pewien przyjecia do eco point zrezygnowalem z pracy w firmie x. Przyszla sroda jest poranek, dzwonie do eco point a telefonu nikt nie odbiera, dzwoniac jeszcze kilka razy otrzymalem ten sam rezultat, a tym samym zostalem bez pracy, w czasie gdzie rynek pracy jeszcze nie ruszyl na dobre przez Covid-19. Napisalem jak bylo,samemu prosze ocenic czy warto wspolpracowac z eco point czy nie. Pozdr