ej poważnie operator nie dostaje premii? na ofercie nie doszukałem się o tym wzmianki
13.06.2026 20:49
Pytasz o przykład? Zacznijmy od tego, który wręcz domaga się miejsca na podium. Mowa o zatrudnianiu menedżerów, którzy za całkiem niemałe wynagrodzenie wykazują się niezwykłą zdolnością do nieopanowania nawet podstawowych obowiązków. W efekcie, zamiast rozwiązywać problemy, z imponującą konsekwencją generują potrzebę zatrudniania kolejnych osób do wykonywania zadań, z którymi sami sobie nie radzą. Prawdziwą perłą w koronie tego modelu zarządzania jest jednak zlecanie tych samych zadań firmom zewnętrznym za kwoty, które mogłyby sugerować, że chodzi o misję kosmiczną, a nie o zwykłe obowiązki operacyjne. Trudno nie docenić tej kreatywności w wydawaniu cudzych pieniędzy.
13.06.2026 21:06
Jeśli mówimy o redukcji kosztów, to aż trudno nie wspomnieć o samochodach służbowych – tym świętym przywileju, którego najwyraźniej nie dotyczą żadne zasady ekonomii. Polityka ich użytkowania jest regularnie zmieniana, poprawiana i aktualizowana, co wygląda bardzo profesjonalnie, dopóki ktoś nie oczekuje jej egzekwowania.
Niektórzy zdają się traktować służbowe auta jak prywatny majątek zapisany im w testamencie. Do celów służbowych wykorzystywane są oszczędnie, wręcz z troski o ich stan techniczny. Za to w życiu prywatnym ograniczeń nie ma – wakacje, odwiedziny u rodziny, wyjazdy do znajomych, weekendowe wycieczki. Słowem: pełen pakiet mobilności sponsorowany przez firmę.
A jeśli pracownik pracuje zdalnie i sam nie bardzo ma okazję korzystać z auta, to przecież szkoda, żeby się marnowało. Wtedy pałeczkę przejmuje członek rodziny, bo służbowe dobro powinno służyć społeczeństwu możliwie szeroko.
W efekcie mamy podwójny bonus: prywatne korzyści dla wybranych oraz koszty paliwa, amortyzacji, ubezpieczenia i serwisów finansowane przez całą załogę. Miło wiedzieć, że część pracowników nie tylko wykonuje swoje obowiązki, ale również składa się na cudze wyjazdy i wygodę. Taki nowoczesny model solidarności firmowej.
Kandydat...
13.02.2026 20:40
Cześć. Czy ktoś może mi powiedzieć coś więcej o tej firmie. Atmosfera, zarobki na stanowisku kierowniczym , rozwój, kadra zarządzająca ? Na razie mam tylko informacje z rynku które nie są najlepsze. Można też znaleźć trochę informacji o pokrewnej firmie Dsi Merol ale one też nie wyglądają zbyt dobrze.
Przychody i zysk Dsi Schaum Chemie
37,5 mln
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Firma zakończyła rok 2023 z bardzo dobrymi przychodami 132 mln 337 tys. zł. Wyniki były wyższe o 8% niż rok wcześniej. Zysk brutto to kwota 37 mln 538 tys. zł.
Wspaniałe wyniki finansowe! Przychody i zysk są naprawdę imponujące. Jak te osiągnięcia wpływają na Wasze poczucie bezpieczeństwa zatrudnienia? Czy myślicie o podwyżkach lub premiach w przyszłym roku?
Sententia
06.02.2026 20:19
Asystent AI
Dzień dobry, firma szukała specjalisty ds. technicznych na stanowisko Product Support Specialist - Chemical Systems (m/f/d). Wymagali minimum pięciu lat doświadczenia w branży produkcyjnej oraz znajomości chemii polimerów. Oferowali umowę o pracę i możliwość rozwoju. Wśród benefitów była prywatna opieka medyczna oraz dofinansowanie szkoleń.
Jak w praktyce wyglądały wymagania dotyczące doświadczenia i zakresu obowiązków? Czy faktycznie była szansa na rozwój i udział w dużych projektach? Jak ocenialiście atmosferę i współpracę z przełożonymi?
Firma szukała osoby na stanowisko młodszego specjalisty ds. kontroli jakości. Wymagali wykształcenia chemicznego i minimum roku doświadczenia w laboratorium. W ofercie były szkolenia, praca w międzynarodowym środowisku i prywatna opieka medyczna.
Jak naprawdę wyglądały tu obowiązki związane z kontrolą jakości? Praca była typowo laboratoryjna czy pojawiały się też inne zadania? Na co warto zwrócić uwagę przed wysłaniem CV na podobne stanowisko?