Szczerze odradzam. Długie terminy montażu i nieprofesjonalne podejście do klienta.
Ja też nie wiem jak można mówić o długich terminach montażu, przecież oni zamontowali mi instalacje w 1,5 tygodnia od zaliczki!! Czy to jest serio długo?
Komentarze o warunkach pracy, gdzie pracownicy są namawiani do wystawienia pozytywnych komentarzy są prawdziwe. Tam jest typowy wyścig szczurów, dodatkowo kierownictwo bardzo lubi pracowników, którzy obgadują i przekazują im wszystkie informacje. A zatrudniani są ludzie bez doświadczenia, wykształcenia.
A czemu tak sadzisz ? Pracowałaś tam ? Jak słyszalem ze za ok wyniki handlowcy wyjezdzaja do Dubaju w nagrode i to nawet w postaci wyjazdu calej organizacji w wiekszych grupach - uwazam ze to ok , prawda ?
W tej firmie nie pracuje się miło. Ludzie nie szanują siebie na wzajem a góra na to pozwala. Ciągły stres i presja doprowadza do walki o przetrwanie a nie czerpania przyjemność z pracy. Nie wiem czym kierują się nowi kandydaci jak chcą pracować dla tej firmy ale mocno się zastanówcie czy stawiacie na brak spokoju nerwy i niechęć do pracowania.
A czy jesteś pewien, że sytuacja z tym telefonem nie była jednorazowa, czy widziałeś że notorycznie siedzi w telefonie? A jaki powód podali Ci przy zwolnieniu, no bo pewnie nie taki że naskarżyłeś? A dostałeś wypowiedzenie za porozumieniem stron?
Czytam i nie wierze w to co czytam. Montaż odbył się w styczniu. Mróz - 17 st, na dachu śnieg 50 cm. Monterzy bez żadnego grymasu cały dzień bez przerwy, nawet na obiad przyjść nie chcieli. Zamontowali, pojechali. Po tygodniu wniosek złożyli produkuje jak szalone. Arago macie u mnie dużą pione!
Ja też jestem zadowolona. Milam instalację dosłownie w kilka dni po podpisaniu umowy. Już zgłoszona, pracuje. Dobry kontakt z doradcą, wyjaśnił co i jak ze zgłoszeniem do energetyki i do dotacji. Polecam serdecznie!
Ta firma nie wypłaca należnych pracownikowi pieniędzy. Ustalenia podczas rozmowy kwalifikacyjnej nijak się mają do rzeczywistości. Nie polecam współpracy z tą firmą.
Zgłaszałeś to gdzieś? Wiesz może, czy tylko ciebie tak potraktowali, czy jest jeszcze sporo pracowników w podobnej sytuacji? Chłopak chce kandydować do firmy, ale chyba nie ma się co tu pchać, skoro z wynagrodzeniem takie problemy :/ Jest coś jeszcze, co było ustalone na rozmowie, a nie pokrywa się z rzeczywistością?
Gówniana firma,wielką łaską że odbiorą tel a montażyści porażka,pozdrawiam ekipę co zaiwanila wkretarke z garażu gdzie montowali skrzynkę . Ostrów Wielkopolski pozdrawia.
Poniosło Cię koleżanko z tym epitetem! Faktycznie opinie są mieszane, ale jest też dużo zadowolonych osób zarówno klientów jak i pracowników.
Bo to prawda i do tego montaż partacki z poprawkami ze jest gorzej jak było a cena fotowoltaiki wzięta z kosmosu Nie mają profesjonalnych monterów tylko zbieraninę z ulicy.
montaż miałem po 2 tygodniach epika przyjechała o 7 rano o 11 już miałem wszystko zamontowane i zawsze znajdzie się problem i nikt nie pisze to co pozytywne ja osobiście polecam z własnego doświadczenia z firma Arago
Mam to samo - Odradzam tę firmę, podpisują umowę obiecują szybką i sprawna realizacje i namawiają do szybkiej wpłaty zaliczki. Po zawarciu umowy nagle już nie są zainteresowani dotrzymywaniem postanowień zawartej umowy.Pomimo wyznaczania kolejnych terminów - odwołują je, montaż miał nastąpić w terminie 30 dni od wpłaty zaliczki, ale nie nastąpił - już mija 3 miesiąc!!!!! Teraz wydzwanianie i emaile o zwrot zaliczki a oni nic- tylko proszę dzwonić na BOK. Czuje się totalnie (usunięte przez administratora) - obiecywali montaż w grudniu 2022 co miało się wiązać z odliczeniem od podatku za 2022 rok, otrzymaniem dotacji i oszczędnością na prądzie, a w rezultacie mija już 90 dni i nic ani instalacji ani odliczenia od podatku dotacja z programu mój pard przepadła i brak zwrotu zaliczki. Zastanawiam się nad zgłoszeniem sprawy o (usunięte przez administratora) do Prokuratury, do Uokik, takich ludzi jest więcej.
To zapewne wpis kogoś z firmy, mi od 90 dni nic nie zamontowali pomimo wpłaty dużej zaliczki, a obsługa klienta szok!
A ja z kolei polecam, montaż miałem po 10 dniach, już wymieniony licznik i wszystko działa. Polecam
Długie terminy? Miałam pompę zamontowaną po dwóch tygodniach od wpłaty zaliczki, nie rozumiem czy to jest długo? Ja bardzo polecam. Doradca fajny normalny człowiek, wszystko wyjaśnił i potem zarówno montaż jak i zgłoszenie odbyło się bez problemów. Dofinansowania też złożone, czekam na wypłatę. Bardzo polecam i firmę i doradcę p. Jakuba
U mnie montaż po 4 dniach od zaliczki! Jestem osobiście zachwycona i będę wszędzie polecać !! Wiarygodna firma z błyskawicznym montażem
Szczerze polecam. Solidna firma, sprawdziłam ją nawet w KRS przed podpisaniem umowy, sprawdźcie sobie... Jestem już po montażu, mega zadowolona, wszystko zgłoszone, porobione, ekipa super. Bardzo poelcam!
Kto pracował w Arago ten się w cyrku nie śmieje. Gigantyczna rotacja, zależna od humoru osób zarządzających. Jedno z gorszych miejsc pracy do których trafiłem. I z namawianiem do pozytywnych opinii to prawda... tylko dla odważnych
odrazam jakikolwiek kontakt naciągają starszych ludzi którzy nie znają się na dzisiejszej technice. nie zostawiają żadnych dokumentow. Wiedza doradcy co do dofinansowania z Prądu 5.0 żadna ale potrafi ładnie ubrać w słowa i przekonać klientów i dostać swoją prowizję. Teks ze pompa ciepła nie potrzebuje fotowoltaika by mieć niskie rachunki, nie skomentuje.
(usunięte przez administratora) Chwalą się dużym obrotem a pracownicy czekają na wypłaty 3/4 miesiące albo wcale ich nie dostają jak ja. Jeśli planujesz prace tam to przygotuj się na wyścig szczurów, niesamowitą presję i brak jakiejkolwiek pomocy ze strony menadżerów i dyrektorów. Nie polecam!
4 miesiące czekania na wypłaty? Nikt z pracowników jeszcze tego nie zgłosił? Ja właśnie chce aplikować, ale teraz to już mam mętlik w głowie, nie do uwierzenia, żeby tyle czekać na wynagrodzenie :/ Chociaż, z drugiej strony pensja musi być konkurencyjna, skoro ludzie jednak pracują? Wyścig szczurów nie brzmi dobrze, wpływa to na atmosferę wśród pracowników? Czy zespół jest zgrany?
Pan Bartek Menedżer z Łodzi - niewiarygodnie profesjonalny audyt, super tłumaczenie i ubaw przy okazji :))) Panele po 10 dniach mieliśmy na ogródku ! polecam zdecydowanie
Bardzo profesjonalna obsługa, szczegółowe omówienie przez pana Mateusza Michalaka i szybki montaż paneli - 2 tyg.( jesien 2022). Pomoc przy pozyskaniu dofinansowania. Jestem bardzo zadowolona z obsługi przez ARAGO i szczerze polecam.
Bardzo polecam. Szybko wszystko. Od rozmowy, umowy do zupełnej realizacji. Bardzo mili wykonawcy, uczynni i naprawdę sumienni. A co najważniejsze działa wszystko bez zarzutów.
Trzymajcie się od tej firmy z daleka , naciągacze, wyłudzacze,straszą karą trzech tysięcy za odstąpienie od umowy.
Bardzo polecam zarówno doradcę jak i wykonawcę, wszystko na czas monterzy profesjonalni, pracowali szybko i wszystko ladnie zamontowane, wszystkie zgloszenia porobione zdecydowanie polecam Arago
No coś jednak tutaj jest co przyciąga, inaczej nikt by nie przyszedł. Doprecyzujesz nieco tę walkę o przetrwanie? Jak to w rzeczywistości już wygląda? Ile wynosi średni staż pracy pry tym?
Generalnie to w centrali jest niemiło i słabo. Tam ludzie robią z małego problemu wielki problem aby zabłysnąć i być zauważonym. Nie odpisują na meile nie odbierają telefonów. Niestety pomimo zapowiedzi dyrektorstwo nie bardzo coś z tym zrobiło
Nie wiem jak jest w innych miastach gdzie arago ma biura, ale w centrali pracuje się bardzo słabo. Jest pewna grupa osób, która za wszelka cenę próbuje podlizać się Zarządowi, mimo ze za ich plecami kompletnie ich nie szanuje. robienie z małych problemów burzy czy pokazywanie tych problemów wyżej żeby zabłysnąć a nie rozwiązać samemu to norma.
Ja to się zastanawiam kiedy Zarząd w końcu otworzy oczy i zacznie pewne osoby eliminować, chociaż może wygodniej jest dawać awanse i doceniać ".potrzebnych ludzi" dla wygody.
Potwierdzam. Brak kompetencji tak zwanych dyrektorek raI po oczach. Kręcą tylko afery aby pokazać że pracują. A dodatków na każdym kroku komunikują jakie to one nie są zarobione.
co do tych afer to nie wiem ale jakie w takim razie inne obowiązki mają do spełnienia a tego według Ciebie kompletnie nie robią? wzajemne podejście do siebie ludzi też mnie zastanawia bo jednak to chyba oni sami mają wpływ na to jaką atmosferę będą sobie tworzyć?
Wykonują swoje obowiązki, ale zamiast skupić się tylko na tym to dodatkowo kręcą zamieszanie. Wszystko żeby się podlizać i zaspokoić potrzeby jednej z osób z Zarządu. A najbardziej żenujące jest to, że one przy tej osobie są do rany przyłóż ale jak jej nie ma to (usunięte przez administratora) pojazdu. Nigdy nie będzie w tej formie pozytywnej atmosfery i nigdy nie będzie relacji zespołowych szczerych bo ludzie tu się nie lubią.
A Góra w ogóle widzi to o czym mówisz? Jest możliwość porozmawinia z nimi o tym jak odbierasz pracę w firmie z innymi osobami?
Góra zdecydowanie to widzi, mało tego myśle, że jedna z osób bardzo kręcą takie zachowania więc czy można z nimi porozmawiać? Tak można. Czy coś to da? Nic, przy najlepszej opcji zdegradują cię na niższe stanowisko (bo to tez praktyka) albo po prostu podziękują.
jak będziesz chciał rozmawiać z górą to zostaniesz zwolniony tak jak ja. komentarze niżej wszystko wyjaśniłem.
lepiej góry nie ruszać bo cię zwolnią, wiem po swoim doświadczeniu. ruszyłem temat pracownika który zamiast wykonywać swoje obowiązki to grał sobie na telefonie z prezesem i zostałem zwolniony przez pana (usunięte przez administratora) niby kierownika
Sprawa zostanie skierowana do sądu. Nie można się dodzwonić, niczego uzyskać. Montaż zrobiony fatalnie, nie mówiąc o zapłaconej kwocie Bardzo niezadowolona
Moja opinia jest pozytywna polecam firmę Arago miła współpraca fachowe wykonanie kompetentny doradca Pan Damian Kulesza
Z czego Ty się cieszysz? Że za rok może 2 kiedy tej firmy nie będzie tobie zacznie cieknąć dach bo w mróz robili uszczelnienie. Brawo Ty.
ale ci pracownicy nie poszli nawet zjeść bo właściciel im zabrania lub nie pozwala nawet zjesc? dlaczego nie zrobili sobie przerwy, ta firma nie daje przerw w pracy?
Miałem bardzo szybki montaż. W 14 dni od podpisania i po ostatniej wpłacie po montażu w.dwa dni dostałem potwierdzenie o złożeniu wniosku do mojego prądu.
Polecam, instalacja powstała w kilkanaście dni po podpisaniu umowy. Wszystko sprawnie, panowie od montażu bardzo mili
Wszystko sprawnie i szybko, montaż w około 2,5 tygodnia od umowy, skończony w jeden dzień. Już po zgłoszeniu instalacja pracuje dobrze produkuje na micro-inwerterach nie mam żadnych uwag. Polecam
Jak wygląda praca w Arago na stanowisku specjalisty ds. obsługi klienta?
Wszystko okej, jestem bardzo zadowolony z montażu i z instalacji, działa bez zarzuu
Jestem zadowolony, wzięłam pompę ciepła na raty, dostałam propozycję chyba po dwóch dniach od podpisania umowy. Montaż miałam w grudniu, ale panowie byli bardzo pomocni, przez kilka godzin zaledwie odłączony stary piec. Wszystkie dofinansowania załatwione, a pompa działa, nie wiem czy super działa czy nie, ale mam ciepło w domu i ciepłą wodę. Serdecznie polecam
Jestem po pierwszym sezonie grzewczym z pompą ciepła od Arago. Montowałem w październiku. Na montażu okazało się, że były jakieś problemy z instalacją co w domu i chłopaki sprawdzili co i jak. Wszystko działa, jestem zadowolony
Jak się pracuje w Arago Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Arago Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 53.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Arago Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 40, z czego 22 to opinie pozytywne, 16 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!