Grego Bus s.c.

• Bożniewice
  • Talczyn
  • Stary Antonin

3. Opinie o pracodawcach Kock
  5. Opinie o Grego Bus s.c.

Opinie o Grego Bus s.c. Kock

Nie przegap nowości o Grego Bus s.c.!

Andrzej

14.09.2026 18:27

Ogólnie polecam firmę. Kierowcy są uprzejmi. Ale mam zastrzeżenia,niektórzy kierowcy nie zatrzymują się co 3-4 godziny. A jak już się zatrzymują,to na chwilę i na dzikich WC. To powinno zostać zmienione.

Witold

02.09.2026 17:26

Witam. Mam pytanie czy kiedyś w tej firmie zmienię się organizacją i kontakt z klientem bo jedyne co tam się liczy to zaksięgować przejazd i niech się dzieje wola nieba...któryś raz z rządu mam problem z tym że albo bus nie przyjechał albo samochód się popsuł i oczywiście brak komunikacji , może jakaś rekompensata dla klienta po takich sytuacjach .

Noname

04.09.2026 09:29

Nic się nie zmieniło

Noname

04.09.2026 09:27

Dzwoniłem żeby zarezerwować busa w odpowiedzi zostałem przekierowany na wysłanie wiadomości z danymi data wyjazdu i miejscem od do, wszystko super wiadomość wysłana tylko brak potwierdzenia rezerwacji więc napisałem kolejną wiadomość czy ktoś potwierdzi mi mój wyjazd i otrzymałem wiadomość że oni nie mają mojej rezerwacji proszę wysłać wiadomość jeszcze raz więc tak zrobiłem po 2 h od tej sytuacji otrzymuje kolejną wiadomość że rezerwacja przyjęta ale muszę dotrzeć pod wskazany adres zgodziłem bo miałem niedaleko, w dniu wyjazdu przewoźnik dzwonił mi 4 razy zmieniał punkty odbioru i gdy odmówiłem słyszałem po głosie że nie był z tego zadowolony, po przejechaniu busem chciałem płacić blikiem też był z tym problem bo kierowca potrzebuje zapłacić za paliwo i nie wygodnie dla niego płacić blikiem fajnie gdybym poszukał bankomatu, odmówiłem, za pierwszym razem jak jechałem zostałem policzony na 600zl teraz gdy musiałam dojechać w docelowe miejsce kierowca policzył mnie 640e, po za tym palenie papierów w aucie, co stacje pauza, walnie drzwiami tak że wszyscy wstawali na równe nogi, kiedyś jeździło mi się z tą firmą super teraz to jakaś porażka, jeden kierowca miły a drugi totalny burak, czy bym polecił pół na pół loteria na kogo się trafi
Sabina

18.08.2026 15:47

Pierwsza moja opinia byla mega bo był sympatyczny kierowca ale czar prysł -oprócz tego ze wygodne busy nie ma nic 19 godz zwiedzania kierowca maly grubasek caly czas grał w gry oglądał tik toka-zero odpowiedzialności a wziął pod opieke na trase dziecko wogole sie nie interesował na zadawane pytania smiech zero odpowiedzi burak niesamowity. -po przesiadce na granicy ulga jechal pan Krystian normalny gosc ,opanowany super nie bawił sie tel rzeczowo rozmawial i gdyby tacy kierowcy byli to pewnie bym dalej jezdzila ale po tej niedozecznej podróży zwiedzanie całej Polski jazda 19 godz gdzie w innej firmie jest to 11 .5 skusilam sie na duże wygodne busy to był błąd szkoda i napewno juz nie skorzystam -mojej zmienniczki nie odebrali w rezerwowanym dniu porażka
Amelia

11.08.2026 16:02

Zdecydowanie NIE POLECAM. Rezerwację na odbiór paczki zrobiliśmy z wyprzedzeniem i otrzymaliśmy potwierdzenie, że kierowca przyjedzie. Niestety, godzinę po planowanym odbiorze okazało się, że transport jednak się nie odbędzie. Co najgorsze, nikt wcześniej nas o tym nie poinformował. Kontakt z firmą również pozostawiał wiele do życzenia. Sami pracownicy nie byli zgodni w tym, co się wydarzyło. Najpierw usłyszeliśmy, że w ogóle nie było naszej rezerwacji, a później otrzymaliśmy informację, że ludzie nagle zrezygnowali z transportu i dlatego kierowca dzisiaj nie jedzie. Trudno zrozumieć, jak przy potwierdzonej kilka dni wcześniej rezerwacji można przekazywać klientowi zupełnie sprzeczne informacje. Ostatecznie nikt po paczkę nie przyjechał, nie zostaliśmy odpowiednio wcześniej poinformowani, a cała sytuacja kosztowała nas przede wszystkim czas i nerwy. Uważam, że takie podejście do klienta jest bardzo nieprofesjonalne. Zdecydowanie nie skorzystamy z usług tej firmy ponownie.
Juliana

06.08.2026 18:58

Witam, dziś opinia na temat tego przewoźnika. Zacznijmy od wyjazdu.Rezerwacja załatwiona , 1sza informacja , godz wyjazdu między 10-11. Następny dzień dzwoni osobiście kierowca i mówi , że między 13-14 super. To już konkret. Dzień wyjazdu , telefon o 10 , że on będzie o 11 a człowiek jest w połowie wszystkiego. Ok. 6 bieg i jakoś się udało. Wyjazd . Rezerwacja załatwiona. 1sza info między 18-20. 👍🏼, drugi dzień miła pani z biura dzwoni i mówi na którą byłabym gotowa bo on już może na 16. W porządku , jednak po jej zastanowieniu pada jednoznaczne na 17. Ok 👌. Dzień wyjazdu , telefon o godz 12 ze będzie i 13 , na mój sprzeciw i szok , typ odpowiada , że on nie musi mnie zabrać i mogę jechać w następnym dniu albo innym busem. Odpowiadam , że nie robi mi łaski i prośba o niestraszenie mnie . Dzwonię do biura , pani uspokaja mnie , ale nie rozwiązuje problemu. Ustalamy że na 14 i to po jej komentarzu , że inni się z pracy zwalniają i że reszta nie może czekać , a co mnie to (usunięte przez administratora)obchodzi ??? Pytam o możliwość wyjazdu z innym busem , czysty blef , bo skoro ten mnie nie zabierze to dlaczego niby drugi tak ? szczyt chamstwa i bezczelności osiągnął poziom zenitu. Zgadzam się , jednak po 5 min refleksji oddzwaniam i krótko oświadczam , iż odwołuję z nimi wyjazd. Kropka. Ale nie , za godzinę dzwoni uprzejmy typ z busa i mówi że będzie za 3!!! minuty 🤪🤪🤪a ja pytam gdzie będzie ? No , po mnie 🤣🤣🤣tu już po prostu nastąpił wielki śmiech , jakim profesjonalizmem i komunikacją mogą się pochwalić w tej firmie(usunięte przez administratora) Nie polecam , bo ta praktyka jest u nich często stosowana, jakbyśmy my , klienci musieli czekać na nich przed domem , na walizkach od 7 rano i z pieniędzmi w zębach , bo a nuż zadzwonią wcześniej ?? Nikt nie przeprosił tylko jeszcze postawa roszczeniowa (usunięte przez administratora)
Łukasz

02.08.2026 16:18

Po zarezerwowaniu busu powrotnego z Rotterdamu bus nie przyjechał
Bozena

01.08.2026 07:32

Firma zorganizowała mi wycieczkę po Polsce zamiast zawieźć mnie pod wskazany adres. Podróż ma trwać jak sie okazuje 24 godziny. Zamawiajac busa mowilam ze jade z psem . Pod wskazany adres mialam dotrzeć rano. Okazuje sie ze dojadę o wiele później. Nigdy juz nie pojade z tym przewoźnikiem i nie polecam nikomu. Zgadzam sie z opinia ze kierowcy byli mili .

30.07.2026 10:03

Jeżdżę z tą firmą około 8 lat. Kierowcy są pomocni i mili(czasem wiadomo trafi się kierowca ,który ma gorszy dzień ) Kontakt z biurem jest również w porządku. Nie było problemu gdy zamówiłam busa a dzień przed wyjazdem z powodu pracy musiałam go odmówić. Już dwa razy pojechałam za połowę ceny bo gregobus oferuje zniżkę za 5 przejazd. Jeśli będę jeszcze jechać za granicę to jak najbardziej z nimi

22.07.2026 08:19

Nie polecam tej firmy. Jeżdżę z Polski do Belgii przez Niemcy. Kierowca zostawił mnie bez żadnego wyjaśnienia, nie mówiąc, gdzie mam czekać na następnego busa.Jeszcze była sytuacja dzisiaj, termin odbioru paczki został zmieniony bez wcześniejszego powiadomienia. Cena podana na stronie internetowej nie zgadza się z rzeczywistością. Za paczkę ważącą 400 g była ustalona cena 50 €, jednak przy odbiorze kierowca zażądał 65 €. NIE POLECAM!
Sabina

21.07.2026 07:18

19.07.26 jechałam z Niemiec do Polski busem 33 z bardzo fajnym kierowcą nie pamiętam imienia ale serdecznie pozdrawiam ,koleżanka poleciła mi ten bus I sie nie zawiodłam mam nadzieję ze tak zostanie ,busy wygodne i to jest priorytet dla mnie -dziękuję za szczesliwa podroz do domu do zobaczenia na trasie niebawem

19.07.2026 08:58

Podróż z Niemiec dokładnie 17.07.26 do Polski Odradzam kierowca bezczelny i hamski uważa się jakby wszystkie rozumy zjadł . Zachowuje się jakby za karę pracował
Naćpani gówniarze-grego bus

08.07.2026 22:22

Grego bus to jeden wielki syf busy duże ale brudne przesiadki pod Berlinem to jakiś ponury żart kierowcy pod wpływem narkotyków co widać gołym okiem spieszyło mi się i tylko to powstrzymało mnie od wezwania policji
Tomek EL

05.07.2026 15:52

W dniu wczorajszym miałem niewątpliwą przyjemność być pasażerem/ klientem. Jestem pod wrażeniem profesjonalizmu, doświadczeniu a przede wszystkim opanowaniu i fachowosci Panów Kierowców. Zwłaszcza Pan Paweł i Pan Radek! Aczkolwiek zapewne każdy trzyma poziom, nie wiem bo jechałem pierwszy raz z Przewoźnikiem Tabor duży, busy idealne dla każdego, przestrzenne przestronne wygodne widać, że serwisowane Polecam serdecznie Firmę
VALAK

01.07.2026 05:17

Ten przewoznik to katastrofa. Busy wewnatrz fakt wygladaja ladnie jest tez klima. Naglosnienie do (usunięte przez administratora) przez co muzyka drazni. Kierowca pali sobie pety przy oknie nie ktorym moze to przeszkadzac. Ponadto raz mialem umowiony przejazd na 12 :00 o 14:00 dostalem telefon ze przejazd odwolano,siedzac na walizkach.. Dostslem za to smieszne 50 zl rabatu,a o malo nie stracilem pracy. Najwieksza wada to fakt ze 1100 km jechalem 15 do 17 godzin. Nie twierdze ze juz nie skorzystam z tych uslog ale te podroze to nic milego,tv pokladowy zawsze wyłączony

04.06.2026 07:03

Wyrazy uznania dla Pana Kierowcy Michała ( bus 23). Podróż przebiegła bardzo dobrze, profesjonalne podejście do wykonywanego zawodu i pasażerów. Kulturka. Polecam
Zofia

30.04.2026 06:23

Polecam przewoznika. Jechalam 28 kwietnia z NL. Bus wygodny, a kierowca super mily. Czas przejazdu ekspresowy.
Magda

29.04.2026 21:03

Jestem bardzo zadowolona z przejazdu. Szybko i sprawnie wszystko przebiegło. Pan kierowca bardzo sympatyczny. Polecam
#OpiekunkaOsobStarszych
Sadek

13.03.2026 01:35

1.Ceny biletów w rzeczywistości a ceny w cenniku się różnią 2.W którym busie macie gniazdka 240 V 3.Gdybym chciał jechać 24 h wynajął bym autokar śmiech na sali płacisz ponad 600 zł za bilet a jedziesz 23h kierowca nie ogarnięty co stacja to jego bo zmęczony
Katarzyna

12.03.2026 19:52

Wycofuje ta pozytywna opinie poniewaz gdy wracalam do domu do Niemiec 900 km jechalam 16 godzin. Wyjezdzajac z Grudziadza o 9 rano to w Skubicach bylam po 11 godzinach . Niby nie mozliwe a jednak . W linii prostej troche ponad 300 km . Jechalam przez Brodnice Ostromecko Pile juz widzialam Szczecin i Gorzow sie trafil. Szok. Kierowca wciaz ten sam. A jechal jeszcze dalej bo ja wysiadalam druga. Jecze dalej Niemcy i Holandia. Ludzie bali sie dalej jechac bo kierowca za kolkiem byl juz razem 19 godzin bez przerwy szok. Samobojcy tylko tam jezdza bo ja nigdy wiecej.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Grego Bus s.c.?

Kontakt - Grego Bus s.c.

Radzyńska 46 21-150 Kock

NIP:7142047972

Branża główna: Transport zbiorowy i komunikacja miejska
Katarzyna

05.03.2026 10:37

Jechalam dzisiaj pierwszy raz i zawsze myslalam ze z adresu pod adres to bede jechala szmat czasu. A tu sprawnie szybko z przesiadka i przemyslanymi postojami bylam szybciej niz google map pisalo. Dziekujemy. Wracam w przyszlym tygodniu z Wami
Ooo

04.03.2026 11:29

Dojechałem 1200 km w 14 godzin z adresu pod adres, taki czasy wymaga poswiecenia , tak efektywnego przejazdu nie widziałem , a często wyjeżdżam. Polecam wszystkim przejazdy z tą firmą przewozową.
Dominik

14.02.2026 22:56

Polecam Grego Bus przejazdy są sprawnie zorganizowane, kierowcy punktualni, a same busy wygodne i czyste. Podróż przebiega spokojnie i bez niepotrzebnych niespodzianek, co naprawdę robi różnicę przy dłuższych trasach. Pozdrówki dla kierowcy Marcina z Trójmiasta profesjonalne podejście, spokojna jazda i dobra energia na pokładzie. Człowiek czuje, że jest w dobrych rękach essa
maciek1950

28.01.2026 13:11

Tanio, szybko i sprawnie. Bardzo uprzejmi kierowcy. Będę na pewno korzystać.
Laura

28.01.2026 13:08

Kierowca bardzo uprzejmy pomógł mi z dużymi bagażami. Jechałam sama, podróż bez stresu. Polecam! ☺️
Pioter

25.01.2026 21:08

Polecam! Paczka mimo ze bardzo delikatna i duza dojechala cala i zdrowa😁 super firma!👍
Roksana

25.01.2026 13:50

Bardzo mili , kompetentni przewoźnicy. Podróżowałam pierwszy raz busem z adresu pod adres i faktycznie wszystko się zgadza, zabierają ludzi spod domu itd. Podróżowałam z Niemiec do Polski i z powrotem, wszystko sprawnie i klarownie. Ludzie na infolinii, także bardzo wyrozumiali. Skorzystam jeszcze nie raz, przez wzgląd na bezpieczeństwo i kompetencje ludzi prowadzących pojazdy i ludzi na infolinii. Dziękuję za pomoc, komfort i bezpieczeństwo!
Ukrainiec

22.01.2026 13:34

Wszystko super, fajny Pan Przewoźnik, Polecam!
#Lingwista
maciek1950

20.01.2026 13:13

Ostatnio miałem okazję korzystać z przejazdu z Polski do Holandii. Szybko, sprawnie i komfortowo. Kierowca pomagał z bagażami, polecam wszystkim. Na pewno jeszcze nie raz skorzystam !
Kinderkaa

20.01.2026 13:05

Bardzo polecam tą firmę. Szybko i wygodnie jechałam busem z Warszawy do Holandii. Jeżdżą codziennie więc łatwo sobie wybrać dobry termin wyjazdu
Wojtek

06.01.2026 07:54

Super gość, profesjonalne podejście do klienta i super atmosfera podczas podrozy. Serdecznie polecam! :)
Dennis

17.12.2025 17:20

Korzystalem z gregobus wiele lat. Dziś, na dwie godziny przed planowanym wyjazdem, moj wyjazd zostal odwolany z powodu "braku zaliczki". Nikt mnie o potrzebnej zaliczce nie poinformował, gdy zamawiałem busa nie było o tym ani słowa na stronie internetowej, pani potwierdzająca wyjazd dzień wczesniej nie zajaknela się o tym ani razu. Nigdy wcześniej nie było żadnych zaliczek. Niepoważna firma, w biurze (usunięte przez administratora)klientowi w żywe oczy. Daje 1 gwiazdkę, bo mniej się nie da.
Miki

20.11.2025 14:46

Przejazd stosunkowo szybko,na przesiadkę do innego busa az tak długo nie czekalem, wygodne siedzenia i to na tyle plusów. Na duzy minus o czym każdy podróżny powinien wiedzieć to, to ,że w busie pomimo informacji na stronie NIE MA WIFI a kierowca o moje zapytanie o kod do Wifi z ironią i wręcz bezczelnie odpowiedział co ja sobie o Wifi wymyśliłem kto tak powiedział ze jest to dostępne, portal USB żeby naładować telefon tez nie działał. Kierowca z łaską zatrzymywał się na załatwienie potrzeb fizjologicznych i do tego na tych obskurych zasikanych parkingach bez wody żeby umyc ręce. Kierowca opryskliwy jakby jechal za karę, prowadząc busa obsługiwał telefon i często musiał gwałtownie hamować. Daje 2 gwiazdki tylko za wygodne siedzenia reszta na wielki minus.
Adrianna

20.11.2025 14:27

Organizacja wyjazdu na wysokim poziomie a sama jazda z nimi DRAMAT kierowca urządza sobie spotkanie ze znajomymi na trasie zmienia cały harmonogram jazdy spontanicznie po odebraniu telefonu zawraca i kolejny raz zmienia trasę ogólnie ogromy haos i brak szacunku do klienta nie polecam
Klara

11.11.2025 10:52

Szybki i sprawny transport. Polecam, kierowca bardzo pomocny z bagażami i przesiadką
Zuzanna

22.10.2025 10:15

Sprawny transport, mogłam zabrać kota i nikt nie robił kłopotu. Busy czyste i wygodne, polecam wszystkim. Dobra firma
Monika

15.10.2025 11:57

Jechałam busem 13.10.2025, szybko, sprawnie, czyściutko. Szczególnie polecam kierowcę Pana Roberta, przemiły człowiek. Polecam.
Agnieszka

09.10.2025 09:32

Atmosfera w busie super. Czysto i komfortowo. Kierowca pomógł mi przy wszystkich bagażach i przesiadce a bardzo się stresowałam. Polecam bardzo!
Paul

30.09.2025 18:44

To(usunięte przez administratora) oszukali mnie na pieniądze nie dostarczyli przesyłki , ludzie nie dawajcie im niczego dostarczyć . Moja paczka nie dotarła a o zwrocie pieniadzy ten (usunięte przez administratora) nie chce nic słyszeć .
Anna P

18.09.2025 16:06

Właśnie wsiadłam do busa,pan kierowca w końcu nie pod wpływem ...Naprawdę bus wysoki standard,jak na taką trasę pełen komfort.Najezdzilam się bisami w swoim życiu,dlatego ta Firmę POLECAM z całego ♥️Pozdrowienia dla pana kierowcy Michała :)

Zostaw merytoryczną opinię o Grego Bus s.c.