Mam pytanie do osób, które brały udział w rekrutacji do PKM Katowice.
Czy normalną praktyką z ich strony jest odzew po kilkunastu tygodniach lub kilku miesiącach?
Wysłałem CV w odpowiedzi na ofertę pracy na stanowisku kierowcy autobusu początkiem sierpnia i dotychczas otrzymałem tylko suchego maila, że skontaktują się w sprawie kursu (interesuje mnie zrobienie kursu kat. D finansowanego przez PKM, bo nie posiadam uprawnień). Z tego co powiedziano mi w kadrach przez telefon jak dzwoniłem, miało to nastąpić w październiku.
Gdy PKM zorganizował dzień otwarty zachęcano do aplikowania na stanowisko kierowcy. Jedna z Pań powiedziała mi, że jak skończą jeden kurs, to na pewno ktoś się odezwie i rozpoczną kolejny. Interesuje mnie, czy to u nich normalna praktyka? Składając aplikację do innych PKMów, gliwicki odezwał się niemal natychmiast, ale jest to dla mnie jednak za daleko biorąc pod uwagę oferowane przez nich wynagrodzenie i nie opłacałoby mi się to, mimo, że też finansują kurs na kat. D.
Będę wdzięczny za odpowiedź, bo trochę czasu już czekam i nie wiem czy to u nich normalna praktyka czy jest coś innego na rzeczy. Chciałbym już wiedzieć na czym stoję po prostu. Liczę, że ktoś podpowie mi jak to wygląda, bo wiadomo, że co firma, to inaczej.