R.R. Donnelley Europe

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 154 ocen.

Opinie o R.R. Donnelley Europe

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie R.R. Donnelley Europe

x

To fabryka drukowania gdzie czlowiek posiada swoj nr identyfikacyjny. Pensja taka sobie , porownana do ilosci roboty i spedzonego czasu wyglada blado na tle konkurencji. Na rozmowie kwalifikacyjnej obiecanki cacanki , potem szara rzeczywistosc - robota ma byc zrobiona - osoba ktora to robi ma male znaczenie. Ciągłe szukanie nowych pracowników wynika z dużej rotacji. Na dłuzej zostają tylko ci co są związani z drukowaniem albo nie potrafia znalezc nowej pracy . Reszta po czasie szuka nowej roboty.

mariola

dno i wodorosty

Golfsztrom

Pytanie do byłych i obecnych pracowników. Czy RRD jest jakoś powiązany z LSC Communications? Jak wygląda praca na wózku jezdniowym, jakie rodzaje są używane, stan techniczny???

gryfus
@Golfsztrom 17.06.2017, 00:34
Pytanie do byłych i obecnych pracowników. Czy RRD jest jakoś powiązany z LSC Communications? Jak wygląda praca na wózku jezdnio...

Lsc communication to jedno i to samo. Nazwa sie zmienila bo nie ma kto pracowac i chyba mysla ze przyjda kolejne rzesze rak do pracy za psie pieniadze w weekendy po nocach i w 12h trybie. Jezeli masz sklonnosci masochistyczne ta firma jest dla ciebie. Nie polecam

Maja
użytkownik zarejestrowany

@Michał1996 a co Ty myślisz o R.R. Donnelley Europe jako pracodawcy? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda Twoja codzienna praca.

Maja
użytkownik zarejestrowany

@wp mógłbyś więcej powiedzieć na temat pracy w firmie? Co najbardziej podoba Ci się w pracy?

Michał1996

Witam wszystkich serdecznie. Z mojej strony zaznaczam, że dorabiałem dorywczo jako student we wrześniu i październiku ubiegłego roku i przyznam, że bardzo nie spodobała mi się organizacja oraz charakter pracy na sektorze 30 Rybitwy. Panowie obsługują maszyny, mają sporo roboty, o wszystko się czepiają przeciętnego podwładnego, a nie wiedzą, że wszystkie te "chwile postoju" tychże maszyn są wywołane brakami osób, które potencjalnie mogłyby przyspieszyć produkcję. Panowie mają tu naprawdę wiele do ogarnięcia i raczej nie zważają, że ustrojstwo może nawalić i się zaciąć. Jak dostrzegłem, z taśmy często uciekają na parkiet kolejne gazetki i to się zdarza notorycznie, a potem wielkie pytania "co to za filozofia, wyłożyć szybciej na paletę?!" Owszem, również i mi zdarzyło się parę razy spowolnić rytm pracy, bo zbyt wolno wykładałem, ale przecież mówię w tym przypadku o problemach natury technicznej urządzenia, które od pracownika nie zależą. To czy będzie funkcjonalny zależy od majstra. Nie mają majstra, muszą robić to sami, a na pracownika idą gromy. Zgodzę się tutaj z Panem, który napisał, że w takich korpo ludzi myślących nie chcą. Ludzie korporacji pragną postępu, ale jego forma jest mi jednak nie znana i dosyć niezrozumiała. Drugi minus to strasznie kleiste powietrze pełne ołowiu, zero tlenu. Efekt? Pić się człowiekowi chce na tyle, że za jednym zamachem wypija pięć plastikowych kubków wody z baniaka, a przecież jedna by wystarczyła.

PZOMI

Nikomu nie dogodzi ... Z takim nastawieniem to żadna praca nie będzie odpowiednia.

EF

Niestety nie mam dobrej opinii o tej drukarni. Pracowałam miesiąc czasu w drukarni rr doneley przy ulicy Igolomskiej 25, poprzez firmę Otto. Minusy: operatorzy maszyn (głównie maszyny 22) całą pracę (swoją pracę) zrzucają na zwykłych pracowników, tzn 1. jak mam pakować paczki co jest tylko moją pracą oni karzą dodatkowo nosić ciężkie palety ! 2. zafoliowywac je ! 3. nie dają rękawiczek bo mówią że nie mają (zabierają pewnie do domu dla siebie) 4. wywozic te ciężkie palety z pakunkami i to wszystko w biegu robiąc swoją prace ! 0 zasad bhp ! rezygnuję z tej pracy ponieważ mam pokaleczone ręce ! Teraz o firmie Otto: Niestety same wady: 1.ustalony mam grafik i gdy przyjeżdżam do pracy okazuje się że mam jechać do domu ! Po godzinie 22 z ulicy Igopomskiej ciężko gdziekolwiek dojechać ! 2.Koordynatorki zmiany bardzo niesympatyczne,wulgarne,faworyzują TYLKO członków swojej rodziny (Jak koordynatorka Patrycja !) Na prawdę nie polecam !

wp

Witam, w firmie pracuje o dłuższego czasu (...>10 lat) i opinie mię śmieszą. Wiadomo, zatrudni się osoba co ma dwie lewe ręce, zwolnią matoła to daje negatywne opinie(a takich jest dużo wydających opinie na temat firmy). Osoby ambitne , mające chęć rozwoju osiągają swoje... awansują itp. Jak by było tak źle co opisują w postach poprzednich to ja i moja rodzina nie pracowali byśmy w tym zakładzie.

worker
@wp 07.11.2016, 23:16
Witam, w firmie pracuje o dłuższego czasu (...>10 lat) i opinie mię śmieszą. Wiadomo, zatrudni się osoba co ma dwie lewe ręc...

Masz wyprany czerep korporacyjny. Owszem sterowalni wazeliniarze zawsze będą zadowoleni. Życia koleś nie zna i to pewne sam ma 2 lewe ręce

ilona
@wp 07.11.2016, 23:16
Witam, w firmie pracuje o dłuższego czasu (...>10 lat) i opinie mię śmieszą. Wiadomo, zatrudni się osoba co ma dwie lewe ręc...

proszę podaj przykład awansu ..... widać ktoś z hr sieje "pozytywną propagandę" żenada praca w drukarni zawsze będzie pracą w drukarni brak kultury osobistej, wulgarność i higiena osobista.... takie są realia - wystarczy przeglądnąć Youtuba ..... pozdrawiam

Pytający

A czy ktoś może coś napisać o pracy w biurze? Mają teraz kilka ogłoszeń i zastanawiam się na ile te negatywnie opinie z pracy na drukarni mają przełożenie na pracę w biurze. Coś ktoś?

Odpowiadająca
@Pytający 23.10.2016, 17:15
A czy ktoś może coś napisać o pracy w biurze? Mają teraz kilka ogłoszeń i zastanawiam się na ile te negatywnie opinie z pracy n...

Pytający, ja pracuję w biurze od 3 lat i jestem zadowolona, przede wszystkim super atmosfera. Sporo do roboty, ale zazwyczaj ciekawie i można się sporo nauczyć. Zarobki w miarę - nadrabiają pakietem socjalnym i stabilnym zatrudnieniem.

Madmen

Są tam takie maszyny jak sitma foliujace ? Albo maszyny drukujące adresy jak buskro ?albo drukarz cyfrowy na drukarkach Xerox igen ? Ile idzie tam zarobi operator maszyny ? Moze ktoś wie czy są tam takie maszyn ? Pracuję w Uk jako operator i planuję zjechać do Polski

Byly pracownik p1 i p2

Pracowalem tam jakis czas, stawka byla od 11,50 na poczatku do 13,50 po roku i oczywiscie wyzyc za to ciezko... A teraz druga strona medalu czyli praca tam, bo to jakie warunki pracy oni oferuja a jak jest naprawde to przechodzi ludzkie pojecie. 1. System pracy po 12h - 4 brygadowy - to jest nawet znosne ape majac male dziecko i przechodzac na 1 dzien po 3 nockach na 1 dniowke i znow wracac na nocki to trzeba miec ostro zryty beret aby sie na to godzic. 2. Wspolpracownicy na poczatku robia z Ciebie kozla ofiarnego i trzeba miec naprawde mocna psyche aby tam z nimi wytrzymac... 3. Rozmowa kwalifikacyjna - niejaki Michal i Tomek robia taki popis na tych rozmowach ze w pale sie nie miesci - dostajesz glowice szyjaca do rozkrecenia i masz ja skrecic ponownie... 4. Obiecuja gruszki na wierzbie - ze szybki awans, ze po 3 miesiacach awans ze wyzsza stawka - same bujdy na kolkach i wszystko to jest klamstwo. 5. Same egzaminy i jakies testy, jak nie wiesz czegos to leca po stawce albo po godzinach ktore sie pracuje. 6. Taka instytucja jak mening czy cos - dzwoni do Ciebie co po chwile ze musisz przyjsc bo cos tam sie podzialo z kims tam i nie ma upros. 7. Kierownictwo to porazka po calej linii... nic nie wiedza co sie dzieje na hali produkcyjnej... 8. A najwazniejsze jest to ze wszyscy obiecuja sie zwolnic, odejsc a jak tylko kierownik przyjdzie to liza mu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i sepia o podwyzke. 10. UR - na nocach spia... 11. Operatorzy? - raczej dupki ktore jak tylko naucza pomocnika ustawiac maszyne to maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na wszystko i tylko na stolowce i na palarni siedza lub na innych maszynach...

aerolol
@Młody 14.03.2017, 20:11
Odpiszę Ci kolego tylko tyle G.. wiesz i G..umiesz przyszedłem na zszywarkę, nie mając o niej zielonego pojęcia ze swata, (ni...

no zart hehehe kasa dla ukraincow cala firma to jeden wielki zart wykorzystuja na maxa zaden szanujacy sie operator nie pisalby takich bzdow zreszta zaden szanujacy sie operator nie pracoalby dla rrd

Michał1996
@Młody 14.03.2017, 20:11
Odpiszę Ci kolego tylko tyle G.. wiesz i G..umiesz przyszedłem na zszywarkę, nie mając o niej zielonego pojęcia ze swata, (ni...

Kolejny konserwatywny majster, który wie wszystko najlepiej. Widać, że mentalnie byłeś szkolony u Pana Putina, który wie zawsze, że zawsze ma rację, a racji nie ma.

mediton

ja na dzień dobry dostałem 13.50 brutto po 3 miesiącach mam 14 brutto a po pół roku 14.50 brutto, do tego umowa o pracę całą wyprawkę itd.

Mcafe

Witam, dostalam umowe o prace ze stawka godz 11,20 czy dobrze rozumiem ze jest to brutto? Wspominali o dodatku za prace w nocy, faktycznie placa to czy to tylko takie gadanie? Dziekuje za odpowiedz

pl
@Mcafe 15.06.2016, 19:46
Witam, dostalam umowe o prace ze stawka godz 11,20 czy dobrze rozumiem ze jest to brutto? Wspominali o dodatku za prace w nocy,...

Tak, jest to brutto na początek. Dodatki wszystkie są płacone tak jak powinny być.

pracownik

Witam, 13 lat pracuję w tej firmie, dla tych którzy są zainteresowani praca w RRD, MINIMALNA ŚREDNIA KRAJOWA, 1350zł do rąsi, i podwyżki co dwa lata 50gr. brutto.

xYz

Praca jako pracownik produkcji kasa średnia możesz się "dorobić" chodząc na tzw. setki, jedyne co jest dołujące to nie praca bo praca nie jest aż tak skomplikowana ani ciężka (zależy od nakładu) LUDZIE dołują :( atmosfera kiepska musisz mieć odporną psychikę na niektóre osoby z którymi musisz pracować..

krzys

zenada za miesiac pracy moja zonka zarobiła 800 złotych z chaczykiem parodja nie polecam wiecej przepale jak ona tam zarobi kołchoz

nowy 72

Witam ,jak wygląda sprawa zarobków w firmie ,bo podobno w miarę płacą i na czas .

pracowity

Witam. Proszę o informacje o stanowisku pracownik produkcji. Niestety nie mam uprawnień na wózek (ale jeżdżę codziennie i umiem) Czy mieszkając 20km od tego miejsca jest sens składać CV (aktualnie mam 3km do pracy)? Jak z umową i zarobkami? Są jakieś premie uznaniowe uzależnione od wyników (normy etc...)? Czy jest możliwość awansu?

Robert

Pracując w tej firmie 12 lat, poznałem wielu wartościowych ludzi, lecz jeżeli macie pretensje do Michała, to nie dołujcie go zbytnio, ponieważ jego ojciec dołował go całe życie i niestety Michał postanowił się zemścić na wszystkich innych, których poznał.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

On
@anonimus 15.03.2016, 10:34
Gorszych pierdół nie czytałem jak rany ... nie ma to jak wiedzieć coś od kogoś i uznawać za święta prawdę objawioną. Ja tu prac...

Ten mechanik wyszedł z magazynu na drogę dla pieszych nie na drogę dla wózków . W uczesanym dniu wózki omijały leżące na swojej drodze palety i jechały blisko ściany po trakcie dla pieszych . Jak widzisz sie z nim co dzień to go sam zapytaj !!!!

Rrdworker
@anonimus 15.03.2016, 10:34
Gorszych pierdół nie czytałem jak rany ... nie ma to jak wiedzieć coś od kogoś i uznawać za święta prawdę objawioną. Ja tu prac...

Klamiesz jak z nut. Grzesiek nawet nie wszedl na zadna droge tylko otworzyl drzwi od magazynu i sie wychylil na droge dla pieszych po ktorej jechal wozek a wozek tam jechal bo zeby palety poupychac posciagali slupki odgradzajace droge pieszych od drogi dla wozkow i wozek musial jezdzic przy scianie zeby sie zmiescic. I to co Monika pisala to 100% prawda.

Monika

Firma sie robi coraz bardziej popularna . Hahahahahaha Chyba na Ukrainie . W Krakowie jak ktoś słyszy praca w RR . To od razu dziękuje za kołchoz . Ludzie ci którzy piszą ze tam jest dobrze chyba nigdy nie pracowali w korporacji . A ci którzy pracują tam od zawsze nigdy nie pracowali gdzie indziej wiec chwalą RR , bo nie wiedza ze moze byc lepiej . Nich mi jeden z was broniących drukarnie powie czy jest inna firma w Krakowie gdzie po wypadku wywozi sie człowieka na fotelu przed bramę , człowiek ma złamana miednice i pierwszy taksówkarz nie zabiera dopiero drugi chyba znajomy bierze gościa i zawozi do szpitala . No czy tak sie robi ? Albo chłopakowi wciąga rękę skalpuje palec i nie wzywa sie karetki tylko jedzie chłop sam z szefem zmiany do szpitala !!!!! Przykładów nadużyć w niby amerykańskiej korporacji jest mnóstwo tylko sa maskowane . Ciekawe czy wypadek w 1999 na rybitwyach młody sztsplarkowy wykonał rozkaz wszedł do sztaplarki a siłownik wbił mu sie w głowę . Ciekawe jak to sie skończyło . A takich wypadkow tam jest mnóstwo , moja siostra tam kiedyś w pewnym dziale pracowała i stad wiem wszystko . A naj naj ciekawszy to podobno wypadek pracownik wychodzi z magazynu wchodzi na ścieżkę dla pieszych i nagle najeżdża go wózek widłowy . Nie do wiary !!!! Ale tam do wiary . I myślicie ze pracownik otoczony jest opieką :) Hahaha ma dziwne wizyty w szpitalu żeby podpisać papiery które sa przeciwko niemu , tego nie róbi i żegna sie z praca . Chłopak noga połamana z tego co mi siostra mówiła nie ma czucia w stopie do dziś . I wy proponujecie tam prace chyba w biurze !!!!!!

Na wlasnej skorze
@Monika 17.02.2016, 23:35
Firma sie robi coraz bardziej popularna . Hahahahahaha Chyba na Ukrainie . W Krakowie jak ktoś słyszy praca w RR . To od ra...

W wakacje zaslablem potrzebowałem pomocy i co pielęgniarki brak a kierownik zmianowym wygonil do domu i w mok znowu zaslablem. Tak traktują ludzi w drukarni

Ja

A skąd wiedziałeś ze to ja ? Sprzedał mnie pewnie któryś z mojej zmiany ? Mów szybko kto

On

Widocznie w innych działach sie pracuje i dlatego nikt nie ma im nic do zarzucenia . A niestety w naszym kochanym Ur jak jest każdy wie:) A premia będzie zobaczycie !!!! Wiem z pewnego źrodła . Tylko nie wiem ile procent

gruby

a co wyscie sie tak przypiepszyli do ur-u, mało to działów w drukarni gdzie pasowałoby zrobic porzadek??? daleko nie trzeba szukac... temat na topie to premia roczna tylko ze na nia trzeba sobie zapracowac a nie spac po katach

Zorientowany

Odpowiedz do "zarobiony" Jarek a co ty możesz o pracy na ur wiedzieć jak wy żarówki w drukarni wymienialiście ???? Wiec proszę nie udzielaj sie w tematach na które nie mozesz mieć nic do powiedzenia !!!

Zarobiony

Pracują po kilkanaście lat ponieważ jak sie zatrudniali była inna rzeczywistość i płaca lepsza i atmosfera . A teraz sie po prostu zasiedzieli i cieżko zmienić prace przyzwyczajenia . A poza tym przez te lata stawki im urosły i tak zle nie zarabiają . No gdzie pójdzie taki operator z introligatorni jak on poza klejeniem albo szyciem gazet nic nie umie . Albo drukarz ? U prywaciarzy nie jest tak kolorowo a poza tym tej ragi drukarni w Krakowie nie mamy dlatego lipa ze zmiana pracy . Albo mechanicy elektronicy nauczyli sie naprawiać sundeya czy M600 a w Krakowie mało kto ma takie maszyny . W innych firmach szukają Techników ludzi wielozadaniowych . W niewielu firmach Ur jest tak rozbudowane i podzielone na mechaników elektroników czy automatyków . Gdzie indziej musisz umieć wszystko . Dlatego cieżko jest pracownikom RR znaleźć gdzieś prace w swoich zawodach . Dlatego tez ci ludzie pracują po kilkanaście lat i bedą pracowali do samego końca firmy lub swojego . Chyba ze wcześniej firma uzna ze już sie ktoś nie nadaje to sama sie pozbędzie takiego kogoś podkładając mu świnie . Wiecie ze jak chcecie uderzyć psa to kij sie zawsze znajdzie

drukarz

Hej,jakie stawki ma drukarz na gosie M-600

pracownik

pracuje w rrd 7 lat.. o 7 za duzo... jak zacząłem przeglądać opinie to wszędzie są lepsze niz tu... rrd jest w takiej desperacji ze na wsiach na slupach ogłoszenia wywieszają.. przyjmę każdego, warunek jeden dwie rece (moga byc obie lewe) i dwie nogi.. sztuka to sztuka.. wykorzystywanie straszne! szefowie nic nie mjaa do gadania bo Michała sie boją.. szkoda gadać... nie polecam, a nawet odradzam..

rimowy

Hej, Ile można zarobić na obsłudze lini rima system? Wypowie się ktoś kto pracuje na rimie? z góry dziękuje

@123

zazwyczaj zawsze jest okres próbny ok 3 miesięcy(chyba że ktoś jest boski na rozmowie kwalifikacyjnej), potem umowa 2-5 lat. Stawka godzinowa w zależności co potrafisz, jak @tomasz będzie miał wiedzę na odpowiednim poziomie to stawka będzie fajna a jak okaże się zielony w temacie i podstaw nie będzie znał to lipa.. i stawka lipna. Dużo osób widzę że narzeka na robotę w RRD, ale najbardziej narzekają Ci którzy mają dwie lewe ręce a nie wiadomo co by chcieli! Jak by było tak źle jak jest na forum to ludzie po kilkanaście lat by tu nie robili i to całymi rodzinami.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

kkk

ostrzegam przed tą chora korporacją a zwłaszcza p2 praca ostatniego sortu bo jakie płace tacy fachowcy chyba że do wypłaty dorzucą kilka ich chorych sloganów che che np firma o ugruntowanej pozycji che che

ciekawa

Cześć, wczoraj byłam na rozmowie. Rozmowa bardzo luźna, dwóch rekruterów, generalnie bardzo przyjemnie. Czytając wcześniejsze wpisy jestem w szoku. Na rozmowie wszystko brzmiało tak kolorowo! W zależności od wyników szybko umowa, zwiększenie stawki, nauka języka online... to wszystko kłamstwo??????? Nawet byłam skłonna spróbować za tą niską stawkę zakładając, że do trzech miesięcy można się wybić.

zawiedzona
@ciekawa 24.10.2015, 09:01
Cześć, wczoraj byłam na rozmowie. Rozmowa bardzo luźna, dwóch rekruterów, generalnie bardzo przyjemnie. Czytając wcześniejsze w...

ale jestes naiwna hihi

zuza
@ciekawa 24.10.2015, 09:01
Cześć, wczoraj byłam na rozmowie. Rozmowa bardzo luźna, dwóch rekruterów, generalnie bardzo przyjemnie. Czytając wcześniejsze w...

Nie martw sie zawsze jest kolorowo na rozmowie.... reszte poznasz jak podpiszesz cyrograf.

Zadowolony

Akurat mam do czynienia ludżmi z CLK iii.... nie narzekają. Atmosfera w porządku, ludzie też, liderzy znają się na robocie. Po wzroście produkcji jest zapieprz i przepełnienie ale w końcu przychodzi się tam do pracy, a nie spać.! Polecam zatem pracę na widlaku... (są wakaty). Pieniądze też nie są takie złe. Nie jest to średnia, ale między minimalną a właśnie średnią się zarobi. Nie dajmy się zwariować..

niezadowolony

co to za praca jak jest wolne karza przyjsc, a zarobki słabe jak na takie warunki

ktoś

a wie ktoś może ile zarabia się a administracji, np. HR? ale proszę o komentarze podparte wiedzą, a nie złośliwymi przypuszczeniami :)

Qwerty

Mario ciekawie piszesz. Masz jeszcze coś ciekawego o utrzymaniu ruchu?

Roman

Słyszałem ze maja być jakieś roszady na utrzymaniu ruchu w P2 . Moze w końcu sie za nich wezmą !!!!

g.anonim

Tak, dalej wręczają

Paulo

czekam aż ktoś nie wytrzyma i pójdzie do Michała poskarżyć sie na ur. !!!

Załoga sundey

widzę ze komuś mocno zalezli za skure na warsztacie . Ale sie nie dziwie pracuje tu od dawna i przyzwyczaiłem sie do takiego traktowania na warsztacie ale tak myślałem ze w końcu trafi sie młody który nie da sobą pomiatać . Zgadzam sie coś sie musi zmieńic to jest państwo w państwie nie szanują nikogo traktują nas z obsługi jak bezmózgie yeti . A tam co mądrale po zawodówkach RR IM ŻYCIE URATOWAŁO . Panowie serwisanci !!!!!!

Paweł

ja chciałem coś powiedzieć ze mechaniory a szczególnie bracia kotowaci to masakra nawet ręczniki zwijają i wynoszą katastrofa . A ten zawodowy rajdowy to już na całego loctite to pewnie już worek w piwnicy ma . Ale jaki pan taki kram . !!!!!! Ich szef tez tak robi to jest ciche przyzwolenie . Szkoda ze nie ma już giganta wsród nich przeńiesli go na p1 Hahahaha i zrobili szefem zmiany hahahahahaha on to dopiero materiał kolorowy szarpał !!! Raz to nawet go złapali na magazynie jak kradł ale oczywiście to z magazyniera debila zrobili . Magazynier nie pracuje a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest szefem zmiany BRAWO Cała hala sie śmiała jak Z wychodził w nocy do samochodu i kulał :):):):) bo mu miedz brąz wadziły !!! Tak trzymać więcej takich a mi k. a. Wezmą premie bo położyłem krzywo składkę . Piernicze napisze oficjalnego maila do wszystkich jak mnie traktują na warsztacie . Ja tez z mechaniorami paliłem na spawalni niech władza koryta stalowe na dole zerwą zobaczymy ile tam jest kiepow !

Jacek

a mechanicy i cały ten dział burski straszne . Mechanicy wielkie paniska jak i elektronicy . A co do tokarzy to szkoda gadać cieżko zastać na stanowisku pracy a na nocach zapomnij . Jak przyjdziesz ze ci coś trzeba do maszyny dorobić to cię zbesztają i wypieprzą z warsztatu . Oni myślą ze my na hali nie wiemy ze tokarze sypiają na myjce wraz z mechanikami i elektronikami . A z warsztatu elektrycznego urządzają sobie wieczorne seanse filmowe kto oglądając film odpadnie idzie spać za szafę . Wielokrotnie zgłaszając awarie wychodzili z zakamarków warsztatu i szatni zaspani i wkurzeni ze coś chcemy . Ze nie wspomnę już o palarni my wszyscy mamy zakaz palenia oprócz palarni a oni z spawalni urządzili prywatna palarnie . Dziwi mnie dlaczego ich kierownik nie kuma faktów na zmianie dziennej maja po kilkanaście wyjsć na fajkę a jak przychodzą nocki to zero wyjsć Hahahaha co przestają w nocy palić !!! . Spawalnia jest idealnym miejscem a wiem bo za dawnych czasów byłem kilka razy z mechanikiem zapalić na spawalni ludzia sie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poprzewracało i już mnie nie zapraszają . Jednym słowem państwo w państwie masakra nikt nie ma nad nimi kontroli robią co chcą . Żeby chociaż jakaś wiedzę mieli nic do pięt nie sięgają dawnym starym mechanika którzy tu kiedyś pracowali . Teraz patrzą żeby nic nie robić na nocach sie wyspać oglądnął jakiś film i jeszcze przytulić jakaś chemię i nie tylko z magazynu każdy kawałek złomu przyda sie w domu ze nie wspomnę o fabryce fuch na tokarce !!!! To tyle i oni wszyscy myślą ze my na chwali nie wiemy co sie tam za drzwiami wyrabia wiemy bardzo dobrze . Tylko dziwie sie czemu nie zajmie sie tym nikt wyżej .!!!!

koko

Byłem kiedyś w tej firmie na rozmowie na stanowisko młodszego specjalisty ds obsługi klienta. Warunki socjalne i płaca, która oferowali nie były złe, ale sama rozmowa pozostawiała wiele do życzenia. Nie miła komisja składająca się z około 6 osób, przesłuchująca kandydatów w taki sposób jakby aplikowało się do KGB. Pozwoliłem sobie na więcej szczerości w tej rozmowie, gdyż mam pracę, więc bardziej poszedłem tam dla sportu, więc utarcie im nosa sprawiło mi wiele przyjemności. Najlepiej, jak pracownik ma być dyspozycyjny 24 h na dobę to znaczy, że nie może opuścić stanowiska pracy, jeśli nie wykonał wszystkich zadań ( nie chodzi tu o dead line), oczywiście nadgodziny nie są płacone, po czym odpowiedziałem, że to niezgodne z prawem nie płacić nadgodzin i tyle czasu przetrzymywać pracownika i pewien Pan ( pozdrawiam serdecznie :), który grał kozaka po usłyszeniu tej odpowiedzi zrobił się nie miły do kwadratu w stylu jak ja mogę wydawać takie opinie wielkiej firmie z USA. Najlepszy był moment zadawani pytań przez kandydata. Komisja nie umiała odpowiedzieć na połowę pytań zawartych w ogłoszeniu, po czym Pan kozak zaśmiał się i skomentował, "to my w ogóle piszemy takie rzeczy w ogłoszeniach". Podsumowując w tego typu firmach nie lubią ludzi z mózgiem i jajami, ponieważ są za inteligentni i widzą, że są nabijani w budelkę przez wielką firmę z USA, która żeruje na pracownikach znad Wisły po to, żeby ci z zachodu mieli pensję po 3000 euro, a niestety prawo na to pozwala, bo w tego typu firmach powinny być takie same stawki co na zachodzie. Zaproszono mnie na drugi etap, ale odmówiłem. Rozmowę oceniam za nie profesjonalną, chamską, gdzie wymagania były jakby się aplikowało do KGB.

boern

witajcie,czy może ktoś pracował przy sztaplarce,jakieś ogólne wrażenia

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Marysia

Nie EE tylko RR misiu, atrakcyjny pakiet osłodzi Ci głodową pensję, ale prestiż zostaje, pracujesz w korporacji. Prestiżem nakarmisz rodzinę i zapłacisz rachunki. Wchodź w ciemno.

miki

Podwykonawcy grosze. Na maszynie jest tak: pierwszy i drugi operator się nie zmienia chyba że umrze. :-) Niższe stanowiska to 1450zł netto jezeli jest umowa. podwykonawcy grosze. Duża rotacja na niskich stanowiskach. Duży hałas

ddd

zgadzam się z przedmówcą przyjmują ludzi z coraz niższymi kwalifikacjami dramat mają być tani ,łamanie procedur, obchodzenie przepisów ,kolesiostwo kto coś miał w głowie to z tamtąd ucieka, podwyżki można tażać się ze śmiechu

nats

Praca w RRD nie jest zła, o ile jest się osobą odporną na stres, znającą swoją wartość, no i najlepiej (nie oszukujmy się :) mającą znajomości, układy, wtyki, itd. Pracuję w Tom-Margu ponad rok. Jeśli chodzi o firmy podwykonawcze UZ Domino i Tom-Marg, to na pewno nie jest tak, jak ktoś wyżej napisał: "Pracownicy Tom margu w 90% maja wszystko w tylku i robia tylko to co muszą". Owszem, robimy "tylko to co musimy", bo raz, jesteśmy PODwykonawcami, dwa, zarabiamy śmieszne pieniądze w porównaniu do operatorów, a bywa i tak, że podczas 12h pracy robimy o wiele więcej niż wy. ;) Może i niektórzy mają w czterech literach rzetelność pracy, ale większość ludzi z TM wykonuje swoją pracę bardzo dobrze, a jeśli ktoś przychodzi pierwszy dzień do pracy i na wstępie jest wrzucany na odbiór, szczególnie falcerkę, to nie ma co się dziwić, że sobie nie radzi. Wiele razy widziałam sytuacje, jak przychodziły cudownie wyfarbowane na czarno jak jeden mąż, z kreskami zamiast brwi, panie nokijki (to też jest osobna grupa, na temat której mogę napisać kilkunastostronicową pracę), które obrzucały nowego błotem, stały i darły się wniebogłosy "ty nie możesz tak pakować!!! jak pakujesz?!", prawda jest taka, że często ktoś pakuje lepiej i szybciej od nich. :) Operatorzy na większości maszyn spoko, a jak nie, to najlepiej puścić koło uszu ich narzekania i robić swoje. Co do brygadzistów, cóż. Dziwni ludzie, bardzo. Najbardziej nie mogę się połapać w "systemie" odwoływania ludzi. Czasem jest tak, że ludzi brakuje, pracy jest dużo, ale i tak wyślą komuś sms "dziś wolne", za to męczą ludzi, którzy przyszli do pracy, czy nie zostaliby czasem na 12h, lub ściągają na siłę pracowników z P1/P2. Wtedy to jest już kompletna masakra, nie obchodzi ich, czy masz jak i czym dojechać/wrócić, nic zero, możesz nawet na piechotę wracać do domu po 22, radź sobie sam. ;) Radziłabym też przygotować się na pobudki przed godziną 7 rano, szczególnie w dni wolne i smsy 20 minut przed wyjściem na tramwaj do pracy "dziś wolne". O dniu wolnym nie wpisanym w grafik nie ma mowy, chyba, że cię odwołają. Ogólnie praca tam nie jest tragiczna, można się przyzwyczaić, ale na pewno nie jest to praca dla ludzi ze słabym charakterem, bo dosłownie zajeżdżą.

add

autobusem

Zostaw opinię o R.R. Donnelley Europe - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie R.R. Donnelley Europe