RR Donnelley Global Turnkey Solutions

Starachowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 78 ocen.

Opinie o RR Donnelley Global Turnkey Solutions

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RR Donnelley Global Turnkey Solutions

Paweł

jak wygląda brygadowy system pracy w RR Donnelley?

gi

@cziks co rozumiesz konkretnie pod tą atmosferą?

cziks

A nie powinna się nazywać RR Dno ? atmosfera przyjazna na pierwszy rzut oka, później okazuję się że to spęd konfidentów z okolicznych wsi włączając w to Kielce i Ostrowiec Św. Starachowiccy pracownicy prawie nie istnieją. Stawki na Foliarkach jako czarnuch do ciężkiej pracy na obecną chwilę 12 zeta brutto czyli minimum PIS-owskie, Rodziny za to nie wykarmisz, a tyranie po 12h daje odczuć. Weekend wolny ? Zapomnij. Masz skłonności sado-maso to próbuj.

kasia

Hej, ja byłam na rozmowie tam i była ona bardzo miła . Aplikuje na stanowisko analityka finansowego. czy wie ktoś jak tam jest, jakie warunki i zarobki??

gosc
@kasia 09.11.2015 14:51
Hej, ja byłam na rozmowie tam i była ona bardzo miła . Aplikuje na stanowisko analityka finansowego. czy wie ktoś jak tam jest,...

nie wiem skad masz takie informacje.... na tym stanowisku płaci sie duzo wiecej .. spradz w internecie a nie takie głupoty

ania

Jeden wielki wyzysk. Brygadziści z Tom-Marg'u bardzo, ale to bardzo niemili. Zachowują się jakby siedzieli tam za kare, każdego traktują przedmiotowo. Kolesiostwo przy przydziale pracy Operatorzy maszyn z RR Donnelley'a bardzo mili. Ogólnie rzecz biorąc kompletnie NIE POLECAM!!!!!! Z dala od tej firmy.!

ciekawa

Cześć, byłam na rozmowie w RRD. Rozmowa bardzo luźna, dwóch rekruterów, generalnie bardzo przyjemnie. Czytając wcześniejsze wpisy jestem w szoku. Na rozmowie wszystko brzmiało tak kolorowo! W zależności od wyników szybko umowa, zwiększenie stawki, nauka języka online... to wszystko kłamstwo??????? Nawet byłam skłonna spróbować za tą niską stawkę zakładając, że do trzech miesięcy można się wybić. Prośba o komentarz. Dzisiaj do mnie dzwonili, ze są zainteresowani zatrudnieniem mnie, warto w ogóle iść?

Gość
@ciekawa 28.10.2015 14:37
Cześć, byłam na rozmowie w RRD. Rozmowa bardzo luźna, dwóch rekruterów, generalnie bardzo przyjemnie. Czytając wcześniejsze wpi...

Pani rekrutująca w Starachowicach chyba nigdy nie miała szkolenia Hr-owego ponieważ brakuje jej podstawowych wiadomości w jaki sposób poprowadzić rozmowę a szczególnie jak zachować się po niej...jak się mówi człowiekowi, że da się odpowiedź w przeciągu dwóch tygodni a raczej będzie to wcześniej to tak się robi a nie oszukuje...kultura i zasady osoby rekrutującej tego wymagają aby dać każdemu odpowiedź bez względu na to czy według niej osoba nadaje się na dane stanowisko czy też nie...Zapraszam Panią do zapoznania się z podstawami rekrutacji bo daleko Pani do takiego stanowiska z Pani wiedzą:)

Byłem
@Gość 06.11.2015 12:36
Pani rekrutująca w Starachowicach chyba nigdy nie miała szkolenia Hr-owego ponieważ brakuje jej podstawowych wiadomości w jaki...

@Gość Niestety muszę podzielić Twoją opinię. Niby rozmowa rekrutacyjna rzeczowa - testy, pytania itp. W moim odczuciu wypadłem bardzo dobrze i na koniec informacja - zadzwonimy w ciągu dwóch tygodni, ale raczej wcześniej. Minęło już dużo więcej niż dwa tygodnie i cisza. To takie podejście olewające kandydata. Już nie istotne, czy chcieli mnie zatrudnić czy nie, ale wystarczy poświęcić tą minutę i zadzwonić - nie jesteśmy zainteresowani. Jeżeli już na rozmowie tak się traktuje człowieka to boję się pomyśleć co było by dalej. A tak na marginesie, pani Marta bardzo sympatyczna

anonim

(usunięte przez administratora)

ola

Ja mówię o Starachowicach nie Krakowie tu jest duża rotacja prawie co dziennie ktoś przychodzi

ola

Tom -Marg zatrudnia na umowę zlecenie stawka 9,50 od września brutto .Praca ciężka 12 godz na stojąco mimo że to zakład pracy chronionej to trzeba dźwigać około 3 tony" papieru" na zmianę Duża rotacja pracowników.

Torato

dużo ludzi podczas rekrutacji dopada tam ? przeprowadzam się do Krk i właśnie będę tam szedł zobaczyć linie produkcyjną mam doświadczenie w pracy na drukarni kilkuletnie a no i jak wygląda tam praca w weekendy jest możliwości dorobienia sobie

lyda

Stawki są od 11 zł w górę a najlepiej to samemu przyjść lub zadzwonić i się przekonać. Umowy są na stałe a firmue podwykonawczej Tom-Marg to nie wiem jakie są stawki i jakie umowy mają.

lyda

Widełki masz od najniższej krajowej do ok 20 zł/h ale to już dla specjalistów. VAS-y jest to firma podwykonawcza - a dokładniej firma Tom-Marg, zatrudnia głównie starsze osoby do kompletowania gotowego nakładu. Więc na początek dostajesz ok 10-11 max.

lyda
@stefan 24.03.2015 22:58
w wasach 10 -11 to chyba stawka dwugodzinowa:) lyda zapomniałaś to dodać jeszcze że to praca na umowę śmieciową i na telefon. P...

Te stawki to nie chodziło mi o Vasy tylko o Intro. Na Vasach to rzeczywiście na 2 godziny.

były pracownik
@stefan 24.03.2015 22:58
w wasach 10 -11 to chyba stawka dwugodzinowa:) lyda zapomniałaś to dodać jeszcze że to praca na umowę śmieciową i na telefon. P...

W Starachowicach nie 11 ,00 tylko 9,50 i to dopiero od września i podobno tylko jeszcze październik na umowie nie ma podanej stawki godzinowej Ta umowa jest bardzo dziwna w ogóle tą firmą powinna zająć się Państwa Inspekcja Pracy przynajmniej w Starachowicach.

malenka639

ilonka jak się nie przekonasz to się nie dowiesz jak jest. ja na twoim miejscu bym spróbowała. atmosfera jest zajebista ludzie spoko co do zarobków róznie to bywa zależy na jakim stanowisku pracujesz najmniej mają pracownicy tak zwanych wasów ale na maszynach jest już więcej praca do lekkiej nie należy ale jeżeli komuś chce się pracować to będzie pracował ją polecam prace w rrd

IQ

w Warszawie mieści się dział RRD Premedia i Document Solutions, więc żeby nie wiem jak się drukarze i inni operatorzy starali to do Warszawy się nie przeniosą bo tam dla nich pracy nie ma.

patryk

12 zł brutto na drukarni umowa o pracę, pakiet socjalny dobry , na jedzenie wystarczy ale szału niema, na sztaplarce 1500zł netto

T.

Pracuję w biurze RRD od kilku lat i nie narzekam. Jak słyszę od znajomych, co dzieje się w innych firmach, to tym bardziej nie narzekam. Atmosfera wesoła. Nie jest idealnie, zawsze mogłoby być lepiej, sprawiedliwiej, ale nie ma też jakiejś ogólnej patologii sprawiającej, że na myśl o wyjściu do pracy skręca się żołądek. Praca ciekawa, samodzielna, chociaż czasem jest jej bardzo dużo i trzeba posiedzieć dłużej. Kiedyś pewnie stąd odejdę, żeby spróbować w zyciu czegoś innego, ale krzywdy mi tu nikt nie robi.

piotrek

Panowie co z tymi ogłoszeniami na operatorów maszyn drukujących lub introligatorskich? jakie stawki godzinowe?

radek

nie wiem o co konkretnie chodzi, ale wydaje mi się, że jako firma oferują stabilne zatrudnienie, bo wiem, że umowy tam mają w większości o pracę - tak znajomy mi opowiadał i naprawdę dobre wypłaty, pewnie wszystko zależy jeszcze od zajmowanego stanowiska, więc to różnie bywa naprawde, trzeba zapytać..

malenka639

co do opinii na temat firmy to szczerze mam dobra. jestem zwykłym pracownikiem firmy wiadomo ze zarobki są małe jak na 12godz pracy ale co do atmosfery to nie jest tak ze mają cię za nic. są operatorzy ze się dra ale to tylko i wyłącznie dlatego ze ci się robić nie chce jak dobrze pracujesz to nawet nie zwracają uwagi na ciebie pomogą jeśli jest potrzeba są mili można z nimi pogadać i się pośmiac.

anonim

(usunięte przez administratora)

IQ

Zarobki są objęte tajemnicą służbową i nikt kto chce jeszcze popracować nie może ich ujawniać. Co do oprogramowania to było podane w ogłoszeniu rekrutacyjnym cyt: "minimum 2-letnie doświadczenie na stanowisku grafika komputerowego / operatora DTP - dobra znajomość pakietu CS5-CS6, zwłaszcza programu InDesign, - znajomość środowiska MAC, - znajomość zagadnień związanych z przygotowaniem materiałów pod kątem różnych technik druku, - komunikatywność i otwartość w relacjach międzyludzkich, - umiejętność efektywnego działania pod presją czasu."

MAC

Czy ktoś wie jakiego oprogramowania DTP używają w RR Donnelley? Chcę zmienić prace za jakiś czas i chcę zrobić szybki kurs. Może ktoś zdradzi jakie są ogólne zarobki przy komputerze, atmosfera itp.

IQ

Dziwne, że nie ma tutaj opinii pracowników biurowych, kadry technicznej i zarządzającej, nawet drukarzy. Same bluzgi w wykonaniu pracowników z "wyższym" wykształceniem, których szczytem możliwości jest jazda wózkiem widłowym lub paleciakiem. Ludzie, trzeba było się uczyć a dopiero potem wymagać.

HM Starachowice

W RRD Starachowice osób ze Starachowic jest bardzo niewiele. Większość to ludzie z okolicznych miejscowości, Kielce, Ostrowiec, Skarżysko Kamienna. Na HM zarobki od poniżających do 12 zł/h, później już niezłe i takie operatorskie grubo powyżej 25 zł. Ja po kilku latach pracy mam trochę powyżej 11 zł/h. Co najgorsze w tym roku praktycznie nie istnieją godziny nadliczbowe na najniższych stanowiskach. Zatrudnia się osoby jako stażystów, którym na wejściu daje się 10,20 zł/h. Kierownicy, których jest coraz więcej, traktują ludzi jako niewolników, na 12 h pracy często się muszę kogoś prosić żeby iść się do WC. Tak więc wypłata 1300-1400 zł/miesiac netto, wypłata kwartalna w moim przypadku identyczna , czasem 1500 zł, bony świąteczne 300 zł(minus podatek) i premie. Żenada jednym słowem. Pozdrawiam ciężko pracujących opiekunów maszyn na HM dbających tak troskliwie o swoje załogi, tak bardzo angażujących się w swoją nad wyraz ciężką pracę. Odkąd zacząłem swoją pracę od żadnego z przełożonych nigdy nie usłyszałem słowa pochwały i to nie tylko w odniesieniu do mojej osoby.Za to krytyka z ich ust to chleb powszedni. Czasami widać jak szydzą z osób z firm podwykonawczych, pracowników RRD na niższych stanowiskach. Pan Jan Przepióra, człowiek w moim mniemaniu na poziomie, nie może tego widzieć bo go tu nie ma. U nas jest Piotr M. kierownikiem, ale najwyraźniej nie o wszystkim chce informować Pana Przepiórę. Gdyby tak wszystko wychodziło na jaw już dawno nie byłby szefem w P4.Porównując P1,P2 a nasze P4 to jedna wielka przepaść pod każdym względem.

ataner40
@HM Starachowice 14.04.2014 15:07
W RRD Starachowice osób ze Starachowic jest bardzo niewiele. Większość to ludzie z okolicznych miejscowości, Kielce, Ostrowiec,...

nie pracuje w tym zakladzie od trzech lat,a pracowalam 7,czytam z uwaga opinie ,twoja zwrocila moja uwage tylko pod jednym wzgledem P4-przepasc P1 i P2-TO zrozumiale nawet dla laika pracujemy w st-ce inny okreg obliczeniowy a zaklady krakowskie tez inny,to tak jak by moja corka studiujac obecnie w warszwie chciala placic za wynajem mieszkania po cenach starachowickich-proste

Power

W Starachowicach jest specjalna strefa ekonomiczna, oznacza to że prosi się firmy aby otworzyły działalność na tym terenie daje się im hale produkcyjne z infrastrukturą mediami za złotówkę jak obiecają że przez np 3 lata będą funkcjonować i przyjmą kilka osób. Firmy te płaca najmniej jak mogą i wykorzystują ludzi najwięcej jak się da. Zyski dla miasta są nijakie gdyż firmy sa zwolnione z podatków więc wpływy tyle co za prąd i wodę. W tych firmach przewaznie nie pracuja ludzie lokalni tylko z innych miejscowości, firmy wraz z przenoszeniem swojej działalności przenoszą do Starachowic swoich ludzi. Lokalni mieszkańcy pracujący w tych firmach zarabiają tyle co pozwala na marną wegetację płace poza strefa sa 3 x większe na tych samych stanowiskach. Mieszkaniec Starachowic pracujący w strefie jest zmuszony wegetować bo choć ma pracę to nie odłoży z niej, nie kupi towaru nie sprawi że drobna przedsiębiorczośc w miescie wzrośnie. Nadużywanie przez zakłady możliwości oszczędzania na wszystkim usprawiedliwiane "strefą" jest haniebne a praca staje się na takich warunkach jednocześnie dobrodziejstwem i zarazem wielką zmorą. Dla poprawy życia ludzi wypadało by dokładniej patrzeć tym zakładom na ręce, a tych nadużywających goscinności miasta i ludzi gonić ze Starachowić. Rachunek opłacalności musi być robiony.

technik

Pozdrawiam brać pracującą w RRD starachowice. Widzę dużo opini, ale głównie z tych licznych działów, gdzie jest duży przemiał. A jak tam wygląda praca na utrzymaniu ruchu? System mechanik + elektronik? I jakich płac można się tam obecnie spodziewać? szukają co jakiś czas i nie wiem czy nie mogą znaleźć, czy wszyscy z stamtąd uciekają. Pytanie jest czy warto?

anonim

(usunięte przez administratora)

hm

Ciekawy jestem kogo ty obserwowałeś. Pewnie pracę kobiet z obsługi klienta. One 3/4 czasu pracy spędzają na stołówce, jeśli ich tam nie ma to pewnie wyszły na palarnię. Szczerze mówic, mam okazję obserwowac ich pracę przez 12 godzin, jestem w RRD zwykłym robolem, to jakbym nagrał ich pracę to firma stała by się jeszcze sławniejsza. Na wiocha.pl zrobiłyby te panie furorę.

sfrustrowany
@hm 14.04.2014 15:19
Ciekawy jestem kogo ty obserwowałeś. Pewnie pracę kobiet z obsługi klienta. One 3/4 czasu pracy spędzają na stołówce, jeśli ich...

grzybek? raczej grzyb. Tylko gdyby nie te panie nie mialbys nawet tej marnej roboty. One reszte czasu pracuja w domu bo klienci np o 17.23 jak one sa po pracy cos zmieniaja w zamowieniach. Znam wielu ludzi ktorzy tam pracuja i nie narzekaja. Tez jestem tam robolem ale takim co ma sznse na lepsza prace bo ja sie robolem nie urodzilem. A jak ktos od dnia narodzin jest robolem do nim pozostanie. Wez sie kolego do pracy bo przez takich jak ty nie bedzie premi rocznej. A ludziom z wyksztalceniem na stanowisku pozwol pracowac zeby tym na dole bylo latwiej. W naszym kraju narzekanie jeszcze jest za darmo wiec korzystajcie ile mozecie bo jak nas opodatkuja w tym względzie to szkoda nawet mówić. N wiocha.pl Nadajesz się ty i twój post bo jest żenujący. Staraj sie startuj w konkursach to będziesz pracował na antresoli u krawaciarzy. A na dzis to do roboty obiboku.

jawor

A jak praca na magazynie MWG, jacy ludzie, atmosfera. Na czym polega praca, czy to kompletacja czy wysyłki pełno paletowe itd. Kierownik to normalny człowiek, czy stoi z batem ?

marek

Ja pracuję na HM. Jedno jest bezdyskusyjne w tej firmie. Bez znajomości do niczego nie dojdziesz w tej firmie. Jak masz zasady w stylu "nie sprzedaję innych", czy nie wchodzę w d... to musisz liczyć się z tym, że prędzej czy później kadra kierownicza, ludzie na wyższych stanowiskach cię zniszczą. Zarobki słabe, praca ciekawa. Jeden wielki wyścig szczurów, praktycznie żadne reguły gry nie obowiązują. Ja osobiście jak głosi hasło RRD nie chcę mieć takiej rodziny.

kierowca

ta firma pod względem załadunków jest najgorsza wiecznie trzeba odstac swoje ato się nie wyrabiają a to niema towaru a to nie mogą znaleść palety ogólnie do (usunięte przez administratora)

?

Zdradź mi od kiedy pracujesz na magazynie i czy to jest MWG, WS czy może jesteś pracownikiem Work Service to mi pomoże Cię zrozumieć...Zgodzę się z Tobą, że do pracy przychodzi się pracować.

fol

Bzdury gadasz, krzyż to od czego cie boli? Od wiązania butów? Na foliarce to trzeba sie wyrobic a potem to nie jest zle. Po to sie chodzi do pracy zeby robic ale jak PANISKO by chcialo siedziec z nogami na stole i dostawac duzo kasy no to niech szuka pracy gdzie indziej. Ja polecam prace na magazynie.

On czyli kto ???

Nie dziwię Ci się,że nie narzekasz. Idź na magazyn półproduktu lub pracuj jako Work Service kręcąc Lidla na foliarce lub bez niej. Ciekawe czy krzyż ci wytrzyma :)

RRD/ MAGAZYN

RRD / Pracuje na Magazynie , płacą jak bardzo dobrze , nikt nie nagania, nie ma stesu, ludzie mili(pomocni), męczy tylko praca po 12h ale ogólnie to jestem bardzo zadowolony. Czytając wasze opinie, bałem sie tam iść, ale MIŁE, BARDZO MIŁE ZASKOCZENIE. Praca nie jest ciężka a pieniądze są dobre. Ludzie na produkcji mają ciężko ale na magazynie jest super. Stawka 9.70zł/h + możliwość nadgodzin, (płacone podwójnie). Praca 2 dni 3 wolne / 3pracy 2 wolne. Co drugi weekend (pt,sob nd) wolny.!! Nie potrzebowałem żadnych znajomości by sie dostać, wystarczylo tylko ogłoszenie znaleźć w internecie. Ludzie narzekają moze i że ciężko , ale tak naprawde po co chodzi sie do roboty? Ide na 12h to po to zeby 12h pracować, wiem przynajmniej za co mi płacą. OGÓLNIE POLECAM PRACE NA MWG. Ja osobiscie jestem zadowolony. Ale wiadomo ze każdemu sie nie dogodzi, bywają gorsze i lepsze dni. ja jestem zadowolony.

Dark Avenger

Ja pracowałem na magazynie. Jestem szczęśliwy :) że nie należę już do tej "cudownej rodziny". Nie muszę już oglądać tych fałszywych mord, które zapomniały co mówiły i jakie były ich poglądy na wiele tematów i problemów. Co ten awans robi z ludźmi????

dark vader

Masz racje dark avanger ale co z nim zrobić. Sam pracuje na magazynie i wiem jaki tam syf wazeliniarstwo i [usunięte przez moderatora] są na porządku dziennym.

nikoś

do donley bardzo cieżko sie dostać, a te firmy co robią dla donleya to są funta kłaków wart. Ostatnio ukazała się oferta pracy na Donleyu, ico? jaki był szok ludzi gdy okazało sie ze za tym ogłoszeniem kryła się firma krzak tommarg? Nagrałem całą sprawę na komórkę i jak komuś będzie potrzebne do jakiś sprawy przeciw takim [usunięte przez moderatora] to służę pomocą

Dark Avenger

Tyle było zmian (zwolnień) a na magazynie została w większości hołota, banda [usunięte przez moderatora] i sprzedawczyków. Na palcach jednej ręki mogę policzyć ludzi którzy tam pracują i są w porządku.

anonim2

Najlepsze to było jak ze dwa lata temu ówczesna kordynatorka przyniosła komplet kluczy do skręcenia regałów, i co się stało? Oczywiście ktoś je ukradł, obciach na cały magazyn. Teraz też jest fajnie pracownicy Work Service [usunięte przez moderatora] a nie mogą doprosić się kasy. To jest fakt najwięcej kradną Ci, którzy są chwaleni, zbierają nagrody, zielone kartki, a to zwykli złodzieje. Potrafią tylko napuszczać jednych na drugich, wazelinować i nic więcej.

A Former Memeber Of The Crew :)

Nie doczytałem twojego postu do końca. Jednak pracujesz na produkcji bo piszesz o systemie 12 h. To musisz dużo zarabiać lub mieć nieźle zjechany beret (bez obrazy). Pozdro

A Former Memeber Of The Crew :)

Do Toniego Wszystko zależy od punktu siedzenia i układów w zakładzie. Zdradź Nam w jakim przedziale są twoje zarobki i czy pracujesz w biurze czy na produkcji, magazynie? Większość ludzi jest niestety uwiązana do zakładu, ponieważ w Starachowicach nie ma wiele dużych zakładów gdzie można sobie zmienić jak ci się coś nie podoba. Do tego wysoka stopa bezrobocia powodują, że ludzie nie mają wyjścia i trwają dalej w R R D. Co do samego zakładu pracy to mogę ocenić negatywnie jako pracownik niższej kategorii bo tak właśnie są ludzie traktowani. Większość kierowników gardzi pracownikami. Całe to hasło, że RRD to wielka rodzina to chyba jest z kosmosu wzięte :). Duża część tej rodziny :) została poddana wyścigowi szczurów :(. Taki zakład musi mieć politykę długofalową. Lata przed 2009 to lata słabej produkcji. Piszę to odnosząc się do nagród za rekordy. Pracownicy dali się zrobić w wała za marne grosze, ponieważ kierownictwo chciało zobaczyć co się wyciśnie z maszyn i z ludzi bo planowali taką produkcję jaka była w latach 2010-2011. Teraz nie ma rekordów, nie ma kasy za nie,są natomiast zjebki za małą wydajność. Kolejna sprawa to śmieszne i pozorne wprowadzanie oszczędności (głupie projekty). Gdyby oszczędzone w ten sposób pieniążki trafiały do pracowników w ramach dobrych podwyżek to bym nić o tym nie pisał. Bo jak można nazwać podwyżką 10 gr brutto?Kolejna sprawa to brak planowania produkcji. Kto tak planuje, że na całym zakładzie nie ma miejsca, bo wszytko jest zastawione paletami. Pamiętna sytuacja z 2011 kiedy to zostaje ogłoszone zagrożenie przeciążenia konstrukcji nośnej hali intro.Kierownicy widzieli co się dzieje i żadnej reakcji, maszyny pełna parą bo słupki wydajności muszą być wysokie :( Nikt nie poniósł konsekwencji za to. Jakby stało się najgorsze to pewnie by się znalazł winny. Co do bonów na święta to każdy duży zakład daje coś takiego, więc RRD nie jest wyjątkowym zakładem. Lepszym rozwiązaniem byłoby gotówka przelana na konto do 400 zł (nie jest opodatkowana tak jak bony). Ale nie ma takiej możliwości tym bardziej, że zakład drukuje ulotki dla wiadomo kogo:). Tak jak napisałem na początku punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Tony, jak pracujesz w biurze to Ci się nie dziwię, że masz taką opinię.

pr
@A Former Memeber Of The Crew :) 22.06.2012 18:40
Do Toniego Wszystko zależy od punktu siedzenia i układów w zakładzie. Zdradź Nam w jakim przedziale są twoje zarobki i czy p...

nic nie wiesz o pracy w RRD.. gdybyś pracował 20 lat to mógłbym z tobą pogadac.. zarobki marne jak do stanowisk dopłata do stołówki 3zł nie rozbawiaj mnie bony marne... od zarobków.. a na setki przychodzi się tylko po to aby normalnie zarobic w tej firmie i godnie życ

A Former Memeber Of The Crew
@pr 16.01.2014 19:41
nic nie wiesz o pracy w RRD.. gdybyś pracował 20 lat to mógłbym z tobą pogadac.. zarobki marne jak do stanowisk dopłata do stoł...

Pracowałem przez trzy lata i wiem o czym piszę. Jeśli chodzi o zarobki to jak w większości zakładów dzielą się na te bardzo dobre (20 zł na rękę i więcej) i te dobre i bardzo (usunięte przez administratora)Skoro twierdzisz, że nie masz o czym ze mną rozmawiać bo nie pracowałem 20 lat w RRD to czemu Ty tam siedzisz, skoro jest Ci tak bardzo źle? Jeśli masz stawkę 12 zł brutto to czemu nie znajdziesz sobie lepszej pracy? Jeśli chodzi o warunki socjalne W RRD to nie są złe. Uwierz mi, że jest wiele zakładów w których warunki są o wiele gorsze ( nie dostajesz ubrań roboczych, temperatura na hali w zimę jest bardzo niska, nie masz płaconego szkodliwego, nie masz płaconego tzw "wczasy pod gruszą", za godziny nadliczbowe masz płacone tak jak za normalne. Wszystko to przerobiłem, więc jesteś w błędzie, pisząc że nie masz o czym ze mną rozmawiać. Napisałem we wcześniejszym poście, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ci co pracują w RRD i mają stawkę od 15 do ponad 20 zł zł na rękę, nie będę narzekać. Ogólnie w Polsce płace w porównaniu do państw Europy Zachodniej są zaniżone minimum 3 razy. Podziękujmy politykom bo od 1989 nie robią nic by coś się tu poprawiło. Podziękujmy ludziom którzy notorycznie wybierają tych samych kłamców i złodziei od ponad 20 lat.

Tony

Ja czytając te wszystkie opinie bardzo się dziwię - pracuję w RRD od kilku lat i nie mam takich problemów jak inni. Lepiej żeby kazdy kierował się swoim rozumem, a nie opiniami - podjęcie pracy, to nie przysięga na całe życie, więc zawsze można zrezygnować, jeśli coś nam się nie spodoba. W końcu pracuje tu chyba z 500 osób, więc pytanie czy to przez bezrobocie czy może nie jest jednak tak źle jak piszą inni... Mamy stołówkę, dopłaty do posiłków, bony na święta, paczki dla dzieci, ubezpieczenie, nagrody za rekordy, itd - nie wiem czy jest drugi taki zakład w Starachowicach, który ma takie dodatki. Pensja zawsze na czas, a grafik 12 godzinny daje mi bardzo dużo dni wolnych:-)

i co z tego

I co z tego,że w Krakowie zwolnili elitę oszustów, skoro w Starachowicach ten sam proceder swobodnie działa. Może ktoś by się za to wziął?

usunięte usunięte

Cóż, usunięcie wpisów nie zmienia faktu,że w RRD Starachowice dalej liczą się znajomości przy zatrudnianiu i koneksje przy wewnętrznych rekrutacjach. Pamiętajmy o tym, że to standard w POLSCE, w której żyjemy i sami się na to zgadzamy. A może się na TO NIE ZGADZAMY. Jeżeli macie coś do powiedzenia, piszcie na niezależnym forum [usunięte przez moderatora] BO MOŻECIE

obserwator

Widać można stłamsić wszelkie ludzkie reakcje nie bacząc na nie właśnie. Tylko władza się liczy, która dyktuje wszelkie kroki - usunąć, i nie ważne czy Człowieka, czy wpisy, czy to i to, oby tylko zamazać jakikolwiek ruch dla starań o lepsze życie.

anonim

a ja jestem dumny ze pracuje w RRD i mogę to robić nawet za darmo uwielbiam nakładanie a już o pakowaniu niewspomne.

anonim2

anonim1 prawda jest taka że całą robotę to robią za was wózkowi więc nie opowiadaj że taki zarobiony jesteś a po drugie skoro jest tak dobrze na ws-e to dlaczego żadne z was nie chce sobie przyjść pojeździć wózeczkiem w regałach na nadgodziny?

anonim1

Ciekawy jestem czy gwiazdorzy z wysokiego składu nie popijają kawki w pracy w biurze nie czytają gazetek i nie spędzają czasu na palarni i jeszcze spędzają czas na oglądaniu filmików spaniu itp. czyli w takim razie nie są tacy zapracowani skoro mają czas na takie rzeczy ale oni właśnie tego u siebie nie dostrzegają ( usunięte przez administratora )"gwiazdeczki( usunięte przez administratora )Oni nie wyjaśniają żadnych spraw związanych z pracą tylko dzwonią na ( usunięte przez administratora )nie rozpisują aut które zabierają( usunięte przez administratora )tylko wkładają palety i wydają na produkcję i co w tym takiego ciężkiego taka sama praca także gwiazdory wysokiego składu weźcie się za swoją pracę i odczepcie się od ( usunięte przez administratora )

galll

ja jestem tylko ciekaw czy gwiazdeczki mwg były by tak samo zadowolone z tych ( usunięte przez administratora )gdyby musiały wypracować je na wysokim składzie a nie w biurze przy kawiarnianej atmosferze czy na papierosku w palarni. Pozdro zarówno dla tych "lepszych jak i gorszych" magazynierów

ktos

to masz zajebiście robisz tylko papiery reszte robią ( usunięte przez administratora )

anonim

Do Anonim1: Tak się składa, że jestem w temacie i wiem co piszę. Jeśli pracujesz na magazynie i nie widzisz tego co się dzieje to jesteś ślepy/a albo nie chcesz widzieć pewnych rzeczy bo jest tak wygodniej. Jeśli nie pracujesz na magazynie to się nie wypowiadaj o rzeczach o których nie wiesz nic.Taka jest zasada. Dużo osób dostrzega kolosalne różnice między MWG a resztą pracowników. Ocena moich kolegów/koleżanek sama ciśnie się na usta jeśli się widzi to co się widzi... jeśli pracujesz z ludźmi to są pewne zasady.Ktoś kto ma MARNE stanowisko magazyniera a zachowuje ( usunięte przez administratora )Jeśli chodzi o mnie, to może nie jestem cudownym pracownikiem :) ( a może jestem :) ) ale mam szacunek dla ludzi, zasady których brakuje tym o których piszę.

Gall Anonim

Dobre czasy na MC skończyły się jakieś 2 lata temu po projekcie o cięciu nadgodzin. Obecnie "( usunięte przez administratora ) niż dawać chłopakom nadgodziny. Oni sami i tak mało zarabiają w stosunku do przypisanych im obowiązków. Obsługują cały zakład w artykuły, które są niezbędne do produkcji, użerają się z niereformowalnymi pracownikami, zawsze muszą wiedzieć wszystko i myśleć za innych (pytania typu co to jest i jak mam to zrobić - niejednokrotnie słyszałem jak pierwsi operatorzy, kierownicy i nie tylko pytają się chłopaków jak i gdzie mają załatwiać niektóre sprawy). Ich ( usunięte przez administratora ) to naprawdę jest ( usunięte przez administratora ), jak się już czegoś uczepi to nie popuści dopóki nie będzie po jego myśli. Tylko współczuć im takie ( usunięte przez administratora ) który tylko myśli o ( usunięte przez administratora )a nie o podwładnych. Najbardziej zaskakujące są słowa tych którzy mówią że chłopaki z( usunięte przez administratora ) to NIC NIE ROBIĄ TYLKO W TE KOMPY SIĘ GAPIĄ a jak by się znaleźli na ich miejscu to po tygodniu sami by się zwolnili. Proponuję im zrobić strajk włoski a cały zakład staje i ma olbrzymie opóźnienia. Wystarczy aby robili wszystko zgodnie z procedurami. Może to im pomoże i zwróci uwagę na ich problem jakim jest brak nadgodzin i słabe zarobki w stosunku do wykonywanej pracy. A największym problemem chłopaków ( usunięte przez administratora )

Zostaw opinię o RR Donnelley Global Turnkey Solutions - Starachowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RR Donnelley Global Turnkey Solutions