Greek trade
3 66 6 1

Opinie o Greek trade

Mała

Witam, aktualnie firma prowadzi rekrutację na stanowisko Sekretarki/ Sekretarza. Z opinii poniżej wnioskuję, że w firmie nie najlepiej się dzieje. Pytanie czy jest sens składać CV. Szukam nowej pracy, a nie chcę się zwolnić i potem żałować. Napiszcie jak obecnie wygląda sytuacja.

Tos
@Mała 14.02.2019 22:07

Nie ma sensu... Uwierz

GT Kraków

Szanowni Państwo, obecni, byli i potencjalni pracownicy Greek Trade Sp. z o.o. W związku ze wzrastającą ilością wpisów na temat naszej firmy, Zarząd podjął decyzję o konieczności częstszej obserwacji pojawiających się opinii oraz udzielania odpowiedzi i wyjaśnień, na merytoryczne pytania i opinie. Firma szanuje prawo do swobodnej wypowiedzi. Istnieje i zawsze istniała możliwość kontaktu mailowego, telefonicznego i bezpośredniej rozmowy z przełożonymi, z kadrą managerską a także z Prezesem Zarządu, który jest dostępny na co dzień w Krakowie i regularnie raz w tygodniu w Porszewicach. Opinie i uwagi można również wyrażać anonimowo (od lat dostępne są odpowiednie skrzyneczki, wszyscy wiedzą gdzie). W sieci nikt nie weryfikuje tego, czy osoba zamieszczająca opinię jest lub była pracownikiem firmy, jak również tego czy opinia jest prawdziwa a ewentualne zarzuty poparte dowodami. Anonimowość jest wygodna a wolność wyrażania opinii na każdy temat to bez wątpienia jedno z największych dobrodziejstw i przekleństw Internetu jednocześnie. Niestety, anonimowość sieci sprzyja przede wszystkim komunikacji negatywnej a czasami wręcz napastliwej i wykraczającej nie tylko poza dobre obyczaje ale też obowiązujące prawo. Firma zapewnia, że rozpatrzy wszelkie zgłoszone opinie, jeżeli tylko są prawdziwe i poparte dowodami. W innym wypadku nie można pozwolić, by dobre imię firmy, na które wszyscy pracujemy od ponad ćwierć wieku było szkalowane, a poszczególni pracownicy obrażani i pomawiani.

Ciekawy
@GT Kraków 16.10.2018 14:08

Super,proszę więc o odniesienie się do wpisów (usunięte przez administratora) i innych którzy wyrazili negatywne opinie,czyżby wszystkie te wpisy były manipulacją ,mającą na celu nadszarpnięcie dobrego imienia firmy ???

XYZ
@GT Kraków 16.10.2018 14:08

Dobrze że ludzie wypiwiadają się na forum bo tak wszystkie niewygodne tematy zamiatane są pod przysłowiowy dywan . Oczywiście forma przekazu często ma wiele do życzenia . Wulgaryzmów nie brakuje a nie chodzi o to żeby obrzucać się epitetami . Jest natomiast wiele prawdy w tym co czytam na forum od jakiegoś czasu . 3/4 opinii to szczera prawda. A na koniec ludzie szukajcie nowych perspektyw zamiast jęczeć !!! Zadowolona (y) z nowej pracy !!!!!

Oko
@GT Kraków 16.10.2018 14:08

Usuwanie przez administratora Goworka negatywnych wpisów na wasze zadania stało się normą, zero obiektywizmu i refleksji że strony zarządu, na temat firmy można pisać tylko dobrze albo wcale.

XYZ
@Ciekawy 17.10.2018 13:08

Twoja ciekawość nie zostanie zaspokojona . Wszystkie nicki do których firma miała się odnieść zostały usunięte choć były mega kulturalne . Tak najlepiej byłoby zostać przy skrzyneczkach gdzie niewygodne opinie są odkładane do lamusa . Znam conajmniej kilka osób które wyrażały głośno swoje opinie . Nie ma już ich w szeregach GT bo albo sami odeszli albo zostali zwolnieni!!! Opinie podrzędnych pracowników wogóle nie są brane pod uwagę !!Jak grochem o ścianę !!!! Ryba lubi się psuć od głowy !!!!

Oko
@GT Kraków 16.10.2018 14:08

Anonimowe Skrzyneczki, dobry żart, raz ze pod okiem kamery a drugie, kto je sprawdza, opróżnia???. Bezpośrednia rozmowa z Prezesem???. Tak, z pewnością nikt nie domyśliłby się po co zwykły pracownik był u Prezesa.. rzeczywiście, pełna anonimowość zapewniona.

GT Kraków
@Oko 19.10.2018 18:46

Usunięte wpisy zawierały wulgaryzmy lub/i pomówienia.

GT Kraków
@Ciekawy 17.10.2018 13:08

Pracownicy zostali powiadomieni z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem o zmianie terminu wypłaty wynagrodzeń.

GT Kraków
@XYZ 19.10.2018 21:31

Administrator GW usuwa z automatu treści niezgodne z regulaminem serwisu.

GT Kraków
@Oko 20.10.2018 10:12

Skrzyneczki nie są "pod okiem kamery", prezes zapoznaje się z tym, co tam znajdzie i nie odmawia nikomu bezpośredniej rozmowy, ani zwykłym ani niezwykłym Pracownikom.

Julka
@GT Kraków 21.10.2018 18:18

To przykre, że moja opinia oraz wspomnienie o mnie w komentarzu innej osoby zostały usunięte. Nie na tym polega przecież dyskusja. Nie było w moim wpisie żadnych obraźliwych słów względem kogokolwiek personalnie - można sprawdzić w archiwum internetu, tu nic nie ginie, w przeciwieństwie do gowork :-) Na tym właśnie polega prawdziwa klasa - umiejętności przyjęcia konstruktywnej krytyki i wyciagnięcia z niej wniosków, a nie usuwaniu niewygodnych komentarzy, ukazujących to, co myśli większość pracowników. Dlaczego nikogo nie zastanowi ucieczka z firmy tylu osób, także z dużym doświadczeniem zarówno w branży jak i w samym GT? Czas się obudzić i zmienić pewne rzeczy, posłuchać opinii z tego portalu, nie odbierać ich jako atak personalny tylko dobre rady i zatrzymać falę zwolnień. Inaczej będzie tylko gorzej - a szkoda, bo firma sama w sobie ma potencjał, ale jak mówi mądre powiedzenie: „kto stoi w miejscu, ten się cofa”.

XYZ
@Julka 22.10.2018 15:07

Zgadzam się z Tobą w 100%. Pamiętam Twój wpis i dziwię się że został usunięty . Szkoda czasu na ten portal !!!

ktoś
@Julka 22.10.2018 15:07

Julka -w samo sedno !!!

Noe
@GT Kraków 16.10.2018 14:08

Tragedia.,grecka????? rece opadają

pe ch uj
@GT Kraków 16.10.2018 14:08

odpowiadajcie tylko co wy wiecie w krakowie co się dzieje w porszewicach ...........dlaczego tu nikt nie chce pracować takiego syfu nie widziałem na oczy

Nicr

Widzę, że wiele postów zostało usuniętych.,a szkoda, niestety brak rolnych ocen. Hahahaharzecznik ale koszmar

anonim

(usunięte przez administratora)

Abc

Co za bzdury wypisujesz. O zmianie terminu wynagrodzeń wszyscy zostali oficjalnie powiadomieni i Ty na pewno też i nie ma to nic wspólnego z kondycja finansową firmy. Od tego miesiąca spodziewaj się wypłaty dziesiątego. Zamiast wypisywać takie rzeczy ktore sieją niepotrzene plotki i niepokoj lepiej zapytaj przełożonego lub kadrowej.

Irek
@Abc 12.09.2018 18:35

Oficjalnie ,czyli jak,na ucho ?.Ja dostałem do podpisu tą informację wczoraj ,a od kiedy wprowadzono te zmiany ?.Tak jak i "paski wypłat",wczoraj dostałem dwa,łącznie trzy od początku roku.Kiedy dopominałem się ich od przełożonego,odp że są,u p.Marzeny (?).Pracownik może tylko czekać,na łaskę i niełaskę ,niech się cieszy że w ogóle dostał kasę,a że chciałby wiedzieć ile np. ma premii ,chcieć może..Może dostanie,jak ja i wszyscy z mojego działu odzież zimową w maju po zimie ,bo wysyłano mnie od Pawła do Gawła,ten nie jest od tego,a tamten ma to w głębokim poważaniu,a najlepiej jedźcie sobie kupić,a narazie chodźcie w swoich ,powiedział mi przełożony.Tysiące wymówek i usprawiedliwień,a na końcu winny i tak pracownik,przecież po "paski" też mogłem sam do Krakowa jechać,tak jak wszyscy jeździliśmy po ubrania do Łodzi.

CBA

Mały-nie podskakuj

Mały
@CBA 13.09.2018 20:53

(usunięte przez administratora)ależ się boję

Greka nie polecam
@Irek 12.09.2018 21:26

nie praktykuje się w tej firmie dawania pasków do pensji, abyś przypadkiem nie zadał za dużo pytań, gdzie premia, dlaczego obcięta i czemu występują dziwne potrącenia .. firma porażka pod każdym względem!

ktoś
@Greka nie polecam 14.09.2018 20:47

Pracujesz,czy pracowałeś w Greku ?

ktoś
@Abc 12.09.2018 18:35

i tym sposobem pan janek został poinformowany o terminie swojej wypłaty.a mógł przeciez zapytac księgowej...żenua

janek
@ktoś 14.09.2018 22:58

w regulaminie płacowym był akapit o zmianie terminu na nieprzekraczający 10 następnego miesiaca. Nie chodzi mi jak się dowiedziałem ale o to że termin ten nie został dotrzymany pomimo zapisu w regulaminie podpisanym przez prezesa

janek
@Abc 12.09.2018 18:35

dokładnie przeczytaj aneks a potem będziemy dyskutować

Ktoś
@ktoś 14.09.2018 22:58

Szkoda tylko, że taką drogą..... Jak zwykle żenada

Stanisław
@Ktoś 18.09.2018 19:00

Dlaczego żenada ??? Żenada to fakt że pracownicy otrzymują aneksy do umowy już po fakcie a niektórzy do dziś nie dostali. Dzisł księgowości działa bardzo opieszale . Niejednokrotnie pracownicy pracują bez umowy o prace bo akurat wygasła a kolejną otrzymuje się po kilku dniach lub tygodniach !!! Oczywiście trzeba podpisać z datą wstecz . To są fakty niezaprzeczalne !!!!

anonymous
@Irek 12.09.2018 21:26

Oficjalnie czyli najpierw poprzez informację podaną chyba jeszcze w lipcu na wewnętrznym firmowym programie do komunikacji, a następnie dostaliśmy do podpisania dokument.

Irek
@anonymous 03.10.2018 20:11

Tak,pod warunkiem że masz do tej platformy dostęp,w przypadku kiedy przebywasz na L4 tracisz go ,wraz ze wszystkimi dostępnymi tam informacjami i tak było w moim przypadku,a dokument do podpisu dostałem w połowie września,chociaż w firmie byłem kilka razy w trakcie zwolnienia lekarskiego.

Stanisław
@Irek 05.10.2018 18:46

Ja dostałem dokument pod koniec września !!!!! I znam wiele takich przypadków !!!

byly pr
@anonymous 03.10.2018 20:11

zrobią ci konto na komunikatoze zanim wyrazisz na to zgodę nawet zdjęcie z cv bez twojej zgody załączom i blokujom kiedy oni chcą to jaki to twoj profil

GT Kraków
@Greka nie polecam 14.09.2018 20:47

Prawo pracy nie nakłada na pracodawcę obowiązku przekazywania tzw. pasków. Natomiast każdy z Pracowników taki pasek otrzymuje, jeżeli ma takie życzenie.

GT Kraków
@janek 18.09.2018 09:38

Nie jest prawdą, że firma kiedykolwiek nie dotrzymała ustalonego terminu wypłaty wynagrodzenia.

GT Kraków
@Irek 05.10.2018 18:46

Każdy z pracowników ma dostęp do platformy. W jednym przypadku dostęp został zablokowany na wyraźne życzenie pracownika (będącego w okresie wypowiedzenia oraz przebywającego jednocześnie na zwolnieniu chorobowym) przesłane do administratora mailowo.

Oko
@GT Kraków 21.10.2018 18:21

Co za bajki opowiadanie, widać że osoba która pisze w imieniu GT nie ma żadnej wiedzy, może w Krakowie paski są na każde zadanie pracownika, nie w Porszewicach,to samo z odpowiedzią o Skrzyneczkach, że Prezes czyta co tam znajdzie, Prezes to nawet nie wie gdzie szukać tej Skrzyneczki, i jeszcze jedno, co najmniej z jednej kamery jest na nią podgląd. Co do usuniętych wpisów, że niby zostały usunięte bo zawierały pomowienia, na tym forum ponawiano innych, szeregowych pracowników, i jakoś te wpisy są do dziś, nie zostały usunięte jak to nazwaliscie z automatu.

GT Kraków
@Oko 21.10.2018 19:16

Każdy ma prawo zgłosić prośbę o usunięcie wpisów, które są niezgodne z regulaminem serwisu. Zachęcam do korzystania z tej możliwości.

Ktoś
@GT Kraków 21.10.2018 21:06

Więc nie piszcie bzdur ,że zostały usunięte z automatu przez administratora.

GT Kraków
@Ktoś 21.10.2018 21:15

Proszę przeczytać regulamin serwisu.

Irek
@GT Kraków 21.10.2018 18:27

Bardzo proszę nie przekręcać moich słów,również tych pisanych.Tak,wysłałem żądanie w mailu do administratora/ki wspomnianej platformy ,ale nie zablokowania mi dostępu ,a usunięcia mojego profilu z tej platformy,właśnie DLATEGO ,że miałem ten dostęp już zablokowany będąc na L4,a mój przełożony wyjaśnił mi,że teraz już tak będzie,że po dłuższej nieobecności w pracy dostęp będzie blokowany.Ja również dysponuję tą wiadomością do administratora,więc proszę nie przekręcać faktów.Bardzo proszę również,o nie wciąganie mnie już w żadną polemikę dotyczącą firmy.Pozdrawiam.

Anka
@GT Kraków 21.10.2018 18:21

.............. Hi hi że enua.... Szkoda tracić pióra na takie wymówki. A ile czasu trzeba wydreptac żeby taki pasek otrzymać......

GT Kraków
@Anka 25.10.2018 20:26

Nic nie dreptamy. Składamy wniosek na platformie i pasek jest wysyłany mailowo na podany adres.

Ak
@GT Kraków 28.10.2018 21:02

Taaa, oj szkoda czasu na dysputy zascianek i tyle

Hej
@Mały 14.09.2018 19:23

I usunęli!!!!

Hej

Tak to się usuwa niewygodne wpisy-tragedia.!!!

Teofil
@Hej 13.12.2018 20:07

Norma,Powszechnie wiadomo,że można dogadać się z administratorem strony w sprawie usunięcia niewygodnych wpisów...wszystko ma swoją cenę .Gowork nie ma nic wspólnego z wiarygodnymi opiniami o jakiejkolwiek firmie.Jeśli tylko pracodawca zechce, na stronach z opiniami o jego firmie zostaną same pozytywne komentarze................to dno.

Ja

Kochani, Julka, Stanisław, Maly..... I inni pozdrawiam Was serdecznie myślę że należy zakończyć te dysputy - nic nowego tutaj nie wniesimy GT nigdy nie będzie ewoluowac...... szkoda... Bo ma potencjał - ich strata myślę że należy ich zostawić w blogostanie lat 90-tych, mentalności z przed 25 lat niech sobie działają swoją manufakturka My idziemy swoją drogą Życzę Wam wszystkiego dobrego .. A oni niech zostaną w swoim swiadku, małym piekielku, Kochani cisza na łączach.... Po co komu doradzać, jego firma jego problem.... I tak nie biorę pod uwagę sugestii... Gratuluję Wam Odwagi!!!!! Jesteście Wspaniałymi pracownikami i miło było z Wami pracować, jeszcze raz pozdrawiam Lk

kinia
@Ja 01.11.2018 22:53

Trudno dociec o czym mówisz, wątpliwe czy znasz firmę i ludzi o których wspomniałaś..

Ona
@Ja 01.11.2018 22:53

Też jestem tego zdania . Mentalnie głęboka Afryka aż ciśnie się inne określenie czarna .....

Noa
@kinia 02.11.2018 00:00

...... Wspomniałem bo znam, znam od kilku lat. Jeśli nie Wiesz o czym piszę szkoda. Kinia nie masz bladego pojęcia o czym mowa.

Ja

Drogi administratorzy, usuwają sobie do woli, i na polecenie.... WIEMY Kogo... Pozdrawiamy Cię serdecznie , tak sobie myślę... Na co komu ocena pracodawcy skoro manipuluje się wpisany.... no cóż jaka firma taki administrator..... Wszystkiego dobrego-karma wraca Lk

Ja

Irku, przepraszam nie wymieniłam Ciebie dla Ciebie słychać, szczególnie pozdrowienia, nie znamy się osobiście ale dużo słyszałam pozytywów , milczy y....... Pozdrawiam

Pracownki.. Były

Pracowałem w firmie ok 1/2 roku.... Szkoda czasu, kiedy podziękowałem nikt nie zapytał dlaczego, a szkoda bo miałem sporo refleksji. Popieram decyzję poprzednich handlowców, tu nic nie pomoże.

Julka
@Pracownki.. Były 28.09.2018 20:45

A mnie zapytano.. a potem przekręcono moje słowa i opowiadano, że nie dałam rady. O tym, gdzie idę do pracy pani „manager” także opowiadała. Czemu wymyśliła taką historyjkę i opowiadała ją wszystkim pracownikom? Nie mam pojęcia.

rikitiki
@Pracownki.. Były 28.09.2018 20:45

A te BMW sprzedałeś ?..............słaby z ciebie był handlowiec.

Mlody
@rikitiki 02.10.2018 22:44

Ej pilnuj swojego grata.....zaraz mu opony odpadna......

XYZ

Ludziska nie ma sensu wpisywać tu swoich spostrzeżeń !!!! Niech żyją w swojej bańce mydlanej że wszystko jest w porządku . A ludzie masowo odchodzą i będą odchodzić !!!

ELEK

Dzień dobry , z przykrością muszę się odnieść do wpisu dokonanego przez GT ,a to dlatego ,że z tego co widzę ( a raczej czytam ) " twórczość " trwa od kilku lat .Nie sądzę ,że wynika to ze złej woli piszących a raczej z możliwości wypowiedzenia się bez skrępowania .Oczywiście forma jest taka jaka jest i pozostawia wiele do życzenia , ale w opiniach jest sporo prawdy. Myślę ,że nadszedł czas na zastanowienie się - nic nie bierze się bez przyczyny ...Kibicuję mocno , życzę jasnego umysłu i rzetelnej oceny sytuacji. Pozdrawiam.

Ja
@ELEK 19.10.2018 14:58

Super!!!! Jasno i rzeczowo!!!!

pracownik

Na czym polega problem w tej firmie ? otóż niestety na sposobie zarządzania .BRAK ROTACJI NA STANOWISKACH KIEROWNICZYCH I DYREKTORSKICH ,osoby niekompetentne ,bez nowego ,świeżego sposobu myślenia .Zasiedziałe a wręcz " zmurszałe "trzymające się stołków .Ten stan rzeczy wpływa na komfort pracy jak i wizerunek firmy .Bagaż doświadczenia ( nowe pomysły ) pracowników przechodzących z innych firm jest ignorowany - monopol na wiedze ma kadra zarządzająca .Przykre ….Jedyna szansa na poprawę to wymiana /zamiana osób ,które się " przykleiły " do swoich krzeseł. Praca generalnie ok ,pensje na czas ( niestety malutka ) pracownicy niższego szczebla w porządku .

Julka

To jest niestety przykre - w Waszym dziale i w dziale sąsiednim ten sam problem. Jednostki z fochami i humorami, przez które odechciewało się pracować, ale tolerowane przez "menagerów działów", nie zauważających, jak Jednostki próbują przejąć władzę i wydawać polecenia służbowe innym pracownikom, mimo że nie mają do tego żadnych praw. Szkoda, bo był potencjał, ale każdy ma granicę cierpliwości w znoszeniu czyichś osobistych problemów przynoszonych do pracy.

ktos
@Julka 07.09.2018 10:42

Czyżby manipulacja i próba zrzucenia odpowiedzialności za niepowodzenia managera na jednostki ?

Julka
@ktos 07.09.2018 12:31

Nie wiem, na ile to próba zrzucenia odpowiedzIalności, a na ile brak kompetencji w zarządzaniu i paniczny strach przed straceniem jednostek miernych ale wiernych.

janek
@pracownik 05.09.2018 09:34

czy jesteś w stanie określić kiedy będzie wypłacona wypłata za sierpień 2018?

janek

niestety szczera do bólu prawda. Obecny dyrektor działu w tym tempie niedługo zostanie sam " na posterunku" bo pracownicy co wartościowsi odejdą a ilość pracy pozostanie czy wręcz się powiększy w końcu idzie zima.

ktoś
@janek 08.09.2018 08:06

Tam już praktycznie nie ma kto odejść ,zostało 2 nowych którzy o zimie w firmie nie mają pojęcia tak jak ich przełożony.Chłopaki zimą się napracowali zawsze ale dali radę bo mieli już to opanowane.

Stanisław
@janek 08.09.2018 08:01

Pewnie 10.09 a to dopiero w pn. Można wiele złego powiedzieć ale pensje zawsze wpływają na czas . Fakt że nigdy nie wiadomo ile bo wpływa na to współczynnik albo dobra wola przełożonego . Nic się nie zmieniło na przestrzeni wielu lat. Wypłata to wielka niewiadoma ale zawsze na czas.

janek
@Stanisław 08.09.2018 13:43

wpływają na czas- czyli 10 na koncie a nie w dyspozycji do wydania z konta zakładowego -tak to należy rozumieć. Wpoprzednim systemie do 5 też zdarzały się "poślizgi " do 7 pomimo zapisu w regulaminie pracy.

PAWEŁ K.
@Julka 07.09.2018 10:42

Miałem przyjemność pracować w dziale utrzymania przez ponad rok, z różnymi kierownikami i pracownikami tego działu. Raz było lepiej raz gorzej, szczególnie wspominam "CIOCIĘ" z produkcji - (trochę opryskliwa ale w gruncie rzeczy porządna kobitka), kierowniczki zmian które "znosiły "mój styl i podejście do wykonywanych obowiązków. Styl z jakim odnosiłem się do innych pracowników wynikał tylko i wyłącznie z poczucia odpowiedzialności za STAN TECHNICZNY MASZYN- (sam jestem właścicielem domu i stąd na wszystko spoglądam raczej jak gospodarz a nie jak "najemnik"). Dlatego naszym kolegom za wschodniej granicy często w ich rodzinnym "języku" dawałem do zrozumienia kto jest tu siebie a KTO GOŚCIEM. Osobiście nie miałem żadnych kłopotów z nimi na mojej zmianie. Kadrę zarządzająca, właściciela starałem się traktować z należytym szacunkiem ale też trochę na " odległość" w końcu "bliższa koszula ciału.." Odszedłem sam ze względu na inną ofertę pracy za porozumieniem bez zgrzytów i dąsów. Starałem się nikogo nie wywyższać ani PONIŻAĆ w swej pracy( jeśli tak to odczuli - przepraszam) . kolegom z działu starałem się tłumaczyć na ile mogłem (jeśli byli zainteresowani) zawiłości techniczne. wszystkich pracowników poprzednich i obecnych SERDECZNIE POZDRAWIAM. ps. jest to mój jedyny jak dotąd wpis na tej stronie w sprawie tego zakładu.

Andrzej

Cieszę się, że ktoś poruszył wątek Pani (usunięte przez administratora) Miałem z tą osobą niejednokrotnie do czynienia i swoją postawą oraz podejściem pokazała, że jest niesamowicie profesjonalną i kompetentną, a także bardzo pomocną osobą. Tak trzymać - każdy kto miał z tą Panią do czynienia doskonale zrozumie te wcale nieprzesadzone komplementy :) Taka osoba to skarb......!!!

Mały
@Andrzej 13.09.2018 21:07

Zgadzam się w 100%Pani Gosia to wspaniała OSOBA I REWELACYJNY MENAGER.!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Obserwatorka

@Julka w 100% celnie to ujęłaś!

Tomasz

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Czy warto starać się?

o1m2n6
@Tomasz 24.07.2018 15:06

niezbyt

anonim zadowolony praconiwk
@Tomasz 24.07.2018 15:06

Warto. Firma ma stabilną pozycję na rynku, z roku na rok większe obroty i zyski, więc pracownik nie musi się martwić o przyszłość. Wypłata płacona jest rzetelnie bez opóźnień z pełnym opodatkowaniem itd, bez "premii na czarno". Godziny pracy unormowane, z przełożonymi można się dogadać w razie nagłych wypadków, konieczności wyjścia wcześniej itd. pracownicy nie są zwalniani przypadkowo, na wyrzucenie z pracy trzeba sobie "zapracować", a jednocześnie rzetelność, przykładanie się, lojalność jest doceniana. Pracodawcy może i są oszczędni w niektórych kwestiach, ale jednocześnie są ludźmi skromnymi, którzy nie obnoszą się swoim majątkiem i szanują pracowników. pieniędzmi się dzielą i niejednokrotnie pomagają po cichu i skromnie. Temat mobingu nie istnieje. Atmosfera - jest taka,jaką sobie ludzie stworzą

Zosia z kr
@anonim zadowolony praconiwk 15.08.2018 15:11

Niewiele wiesz o firmie,albo udajesz Greka :-), a może wcale nie udajesz...

Ewangelos

Jeśli chcesz się rozwijać i robić coś kreatywnego - nie polecam. (usunięte przez administratora) Minęło kilka lat, a wnioskując po opiniach w tej kwestii nic się nie zmienia. Trzeba natomiast oddać firmie, że wynagrodzenia, choć małe, wypłacane są na czas i nie ma żadnych problemów z urlopami.

Maria

Po tym co piszecie to sie nie dziwie, ze ludzie nie chca tu pracowac. Moze nie chodzi o Firmę a o wspolpracownikow, jak wy sie tak do siebie odnosicie na zakladzie...

Grek
@Maria 18.07.2017 09:47

Bardzo chamsko się odnosicie i w biurze i na hali, a obgadywanie to norma dnia

Damiano
@Grek 24.02.2018 14:08

Bierzemy przykład z samej góry,plotki i podkładanie nóg jedno drugiemu to norma.

Kuba

Idealnych firm nie ma to fakt. Wystarczy jednak dobrze pracować i z całą pewnością nie trzeba będzie narzekać!!

Administrator

Co jeszcze możesz powiedzieć o pozostałych warunkach pracy w Greek trade. Twoja wypowiedź będzie przydatna dla wszystkich tych, którzy rozważają złożenie CV do tej firmy.

gabi

A na jakie zarobki można liczyć na początek?

anonymous

Atmosfera do bani, ale sami jesteśmy sobie wini a nie pracodawca..

Dominika

@Grek czyli atmosfera wśród pracowników Greek trade nie jest najlepsza. Na to dużego wpływu nie ma pracodawca, a jednak atmosfera jest ważna w pracy. Powinniście wspólnie popracować nad atmosferą, wtedy wszystkim Wam by się lepiej pracowało.

Dominika

Tydzień temu odbyły się targi Anuga w Kolonii. Nie zabrakło tam oczywiście firmy Greek trade. A czy w Polsce też firma bierze udział w takich wydarzeniach? Zawsze to jest opcja lepszego dostępu do pracodawcy. Oprócz rozmowy o produktach można porozmawiać o pracy w firmie.

Dominika

@Jan a na jakie stanowisko się zgłosiłeś? Czyli rozmowa rekrutacyjna Twoim zdaniem nie jest przeprowadzana na najwyższym poziomie w Greek trade? Mógłbyś dać przykład pytań, które Cie tak zdziwiły? A stawka może była początkowa na okres próbny, a potem może można było liczyć na podwyżkę. Dopytałeś o to?

Jan

Byłem tam na rozmowie i stawka która mi zaoferowana była dla mnie nie do przyjęcia , szkoda tylko ze musiałem stracić kilka godzin aby się tam pojawić. Osoba która przeprowadzała ze mną rozmowę (ponoć pan dyrektor) chyba nie do końca widziała o co ma mnie pytać. Poziom pytan jak i sama osoba tzw pana dyrektora była na dosyć przeciętnym poziomie tak wiec było to dla mnie troszkę szokujące bo wydawało mi się ze rozmawiam z magazynierem a nie dyrektorem , ale po komentarzach już mogę się domyśleć , ze specjalnych kompetencji posiadać nie trzeba a znajomości góra. Tak czy siak, cieszę się ze nie wstawiłem w ich szeregi.

Dominika

Może osoba ze stanowiska analityk finansowy powiedzieć @kropka1456 coś więcej o pracy w tym zawodzie w Greek trade. Chyba, że do tego czasu @kropka1456 sam złożyłeś kandydaturę na to stanowisko i chciałbyś innym zainteresowanym o nim opowiedzieć.

kropka1456

Witam, czy ktoś wie kto jest obecnie anlaitykiem finansowym Greek Trade w Krk?

koki

Witam, wlasnie do mnie zadzwoniono z tej frmy i zaproszono na rozmowe, potrzebuje się dowiedzieć na ile finansowo może liczyć specjalista ds. sprzedaży. Co to za stanowisko, czy to robota na telefonie czy raczej w terenie jako PH?

menn

To oczywiste, że przyjemnie jest pracować w otoczeniu nieprzeciętnych kobiet, chociaż pewnie jest tak, że atrakcyjna kobieta jest zmęczona nadmiernym zainteresowaniem płci przeciwnej i częstą zazdrością i niesprawiedliwym traktowaniem ze strony innych kobiet.

.

xy - prymityw...zazdrosna koleżanka...

T.

Potwierdzam zainteresowanie a wręcz troskę o pracownika (również odnośnie wysokości stawek). Odnoszę to do dyrektor J.-osoby konkretnej, zdecydowanej ale i taktownej, kobiety o dużym uroku osobistym.

xy
@T. 20.09.2015 14:40

he, he chyba ona sama to pisała o sobie, albo nie wiesz co oznacza słowo kobieta

Nick
@xy 15.12.2016 18:25

Zastanawiam się,co skłoniło Cię do odpowiedzi na post sprzed roku ? nagły ból [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy zdziwienie, że będąc dyrektorem można być również dobrym człowiekiem,dbającym zarówno o dobro firmy jak i pracownika ? ,bo to że jesteś chamem i prostakiem widać po tym co napisałeś.

fiołek

czy dobrze prosperują, to mi osobiście ciężko jest stwierdzić. Jedyne co wiem, to fakt, że mają ciekawe ogłoszenia o pracę. Teraz na przykład mają zapotrzebowanie na speca ds. handlu zagranicznego. To może być dobrze płatna praca, znajomość języka :)

Zostaw opinię o Greek trade - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Greek trade