Greek trade

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 65 ocen.

Greek trade
3 65 6 1

Opinie o Greek trade

Ja

Kochani, Julka, Stanisław, Maly..... I inni pozdrawiam Was serdecznie myślę że należy zakończyć te dysputy - nic nowego tutaj nie wniesimy GT nigdy nie będzie ewoluowac...... szkoda... Bo ma potencjał - ich strata myślę że należy ich zostawić w blogostanie lat 90-tych, mentalności z przed 25 lat niech sobie działają swoją manufakturka My idziemy swoją drogą Życzę Wam wszystkiego dobrego .. A oni niech zostaną w swoim swiadku, małym piekielku, Kochani cisza na łączach.... Po co komu doradzać, jego firma jego problem.... I tak nie biorę pod uwagę sugestii... Gratuluję Wam Odwagi!!!!! Jesteście Wspaniałymi pracownikami i miło było z Wami pracować, jeszcze raz pozdrawiam Lk

kinia
@Ja 01.11.2018 22:53

Trudno dociec o czym mówisz, wątpliwe czy znasz firmę i ludzi o których wspomniałaś..

Ona
@Ja 01.11.2018 22:53

Też jestem tego zdania . Mentalnie głęboka Afryka aż ciśnie się inne określenie czarna .....

Noa
@kinia 02.11.2018 00:00

...... Wspomniałem bo znam, znam od kilku lat. Jeśli nie Wiesz o czym piszę szkoda. Kinia nie masz bladego pojęcia o czym mowa.

Ja

Drogi administratorzy, usuwają sobie do woli, i na polecenie.... WIEMY Kogo... Pozdrawiamy Cię serdecznie , tak sobie myślę... Na co komu ocena pracodawcy skoro manipuluje się wpisany.... no cóż jaka firma taki administrator..... Wszystkiego dobrego-karma wraca Lk

Ja

Irku, przepraszam nie wymieniłam Ciebie dla Ciebie słychać, szczególnie pozdrowienia, nie znamy się osobiście ale dużo słyszałam pozytywów , milczy y....... Pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

Abc

Co za bzdury wypisujesz. O zmianie terminu wynagrodzeń wszyscy zostali oficjalnie powiadomieni i Ty na pewno też i nie ma to nic wspólnego z kondycja finansową firmy. Od tego miesiąca spodziewaj się wypłaty dziesiątego. Zamiast wypisywać takie rzeczy ktore sieją niepotrzene plotki i niepokoj lepiej zapytaj przełożonego lub kadrowej.

Irek
@Abc 12.09.2018 18:35

Oficjalnie ,czyli jak,na ucho ?.Ja dostałem do podpisu tą informację wczoraj ,a od kiedy wprowadzono te zmiany ?.Tak jak i "paski wypłat",wczoraj dostałem dwa,łącznie trzy od początku roku.Kiedy dopominałem się ich od przełożonego,odp że są,u p.Marzeny (?).Pracownik może tylko czekać,na łaskę i niełaskę ,niech się cieszy że w ogóle dostał kasę,a że chciałby wiedzieć ile np. ma premii ,chcieć może..Może dostanie,jak ja i wszyscy z mojego działu odzież zimową w maju po zimie ,bo wysyłano mnie od Pawła do Gawła,ten nie jest od tego,a tamten ma to w głębokim poważaniu,a najlepiej jedźcie sobie kupić,a narazie chodźcie w swoich ,powiedział mi przełożony.Tysiące wymówek i usprawiedliwień,a na końcu winny i tak pracownik,przecież po "paski" też mogłem sam do Krakowa jechać,tak jak wszyscy jeździliśmy po ubrania do Łodzi.

CBA

Mały-nie podskakuj

Mały
@CBA 13.09.2018 20:53

(usunięte przez administratora)ależ się boję

Greka nie polecam
@Irek 12.09.2018 21:26

nie praktykuje się w tej firmie dawania pasków do pensji, abyś przypadkiem nie zadał za dużo pytań, gdzie premia, dlaczego obcięta i czemu występują dziwne potrącenia .. firma porażka pod każdym względem!

ktoś
@Greka nie polecam 14.09.2018 20:47

Pracujesz,czy pracowałeś w Greku ?

ktoś
@Abc 12.09.2018 18:35

i tym sposobem pan janek został poinformowany o terminie swojej wypłaty.a mógł przeciez zapytac księgowej...żenua

janek
@ktoś 14.09.2018 22:58

w regulaminie płacowym był akapit o zmianie terminu na nieprzekraczający 10 następnego miesiaca. Nie chodzi mi jak się dowiedziałem ale o to że termin ten nie został dotrzymany pomimo zapisu w regulaminie podpisanym przez prezesa

janek
@Abc 12.09.2018 18:35

dokładnie przeczytaj aneks a potem będziemy dyskutować

Ktoś
@ktoś 14.09.2018 22:58

Szkoda tylko, że taką drogą..... Jak zwykle żenada

Stanisław
@Ktoś 18.09.2018 19:00

Dlaczego żenada ??? Żenada to fakt że pracownicy otrzymują aneksy do umowy już po fakcie a niektórzy do dziś nie dostali. Dzisł księgowości działa bardzo opieszale . Niejednokrotnie pracownicy pracują bez umowy o prace bo akurat wygasła a kolejną otrzymuje się po kilku dniach lub tygodniach !!! Oczywiście trzeba podpisać z datą wstecz . To są fakty niezaprzeczalne !!!!

anonymous
@Irek 12.09.2018 21:26

Oficjalnie czyli najpierw poprzez informację podaną chyba jeszcze w lipcu na wewnętrznym firmowym programie do komunikacji, a następnie dostaliśmy do podpisania dokument.

Irek
@anonymous 03.10.2018 20:11

Tak,pod warunkiem że masz do tej platformy dostęp,w przypadku kiedy przebywasz na L4 tracisz go ,wraz ze wszystkimi dostępnymi tam informacjami i tak było w moim przypadku,a dokument do podpisu dostałem w połowie września,chociaż w firmie byłem kilka razy w trakcie zwolnienia lekarskiego.

Stanisław
@Irek 05.10.2018 18:46

Ja dostałem dokument pod koniec września !!!!! I znam wiele takich przypadków !!!

byly pr
@anonymous 03.10.2018 20:11

zrobią ci konto na komunikatoze zanim wyrazisz na to zgodę nawet zdjęcie z cv bez twojej zgody załączom i blokujom kiedy oni chcą to jaki to twoj profil

GT Kraków
@Greka nie polecam 14.09.2018 20:47

Prawo pracy nie nakłada na pracodawcę obowiązku przekazywania tzw. pasków. Natomiast każdy z Pracowników taki pasek otrzymuje, jeżeli ma takie życzenie.

GT Kraków
@janek 18.09.2018 09:38

Nie jest prawdą, że firma kiedykolwiek nie dotrzymała ustalonego terminu wypłaty wynagrodzenia.

GT Kraków
@Irek 05.10.2018 18:46

Każdy z pracowników ma dostęp do platformy. W jednym przypadku dostęp został zablokowany na wyraźne życzenie pracownika (będącego w okresie wypowiedzenia oraz przebywającego jednocześnie na zwolnieniu chorobowym) przesłane do administratora mailowo.

Oko
@GT Kraków 21.10.2018 18:21

Co za bajki opowiadanie, widać że osoba która pisze w imieniu GT nie ma żadnej wiedzy, może w Krakowie paski są na każde zadanie pracownika, nie w Porszewicach,to samo z odpowiedzią o Skrzyneczkach, że Prezes czyta co tam znajdzie, Prezes to nawet nie wie gdzie szukać tej Skrzyneczki, i jeszcze jedno, co najmniej z jednej kamery jest na nią podgląd. Co do usuniętych wpisów, że niby zostały usunięte bo zawierały pomowienia, na tym forum ponawiano innych, szeregowych pracowników, i jakoś te wpisy są do dziś, nie zostały usunięte jak to nazwaliscie z automatu.

GT Kraków
@Oko 21.10.2018 19:16

Każdy ma prawo zgłosić prośbę o usunięcie wpisów, które są niezgodne z regulaminem serwisu. Zachęcam do korzystania z tej możliwości.

Ktoś
@GT Kraków 21.10.2018 21:06

Więc nie piszcie bzdur ,że zostały usunięte z automatu przez administratora.

GT Kraków
@Ktoś 21.10.2018 21:15

Proszę przeczytać regulamin serwisu.

Irek
@GT Kraków 21.10.2018 18:27

Bardzo proszę nie przekręcać moich słów,również tych pisanych.Tak,wysłałem żądanie w mailu do administratora/ki wspomnianej platformy ,ale nie zablokowania mi dostępu ,a usunięcia mojego profilu z tej platformy,właśnie DLATEGO ,że miałem ten dostęp już zablokowany będąc na L4,a mój przełożony wyjaśnił mi,że teraz już tak będzie,że po dłuższej nieobecności w pracy dostęp będzie blokowany.Ja również dysponuję tą wiadomością do administratora,więc proszę nie przekręcać faktów.Bardzo proszę również,o nie wciąganie mnie już w żadną polemikę dotyczącą firmy.Pozdrawiam.

Anka
@GT Kraków 21.10.2018 18:21

.............. Hi hi że enua.... Szkoda tracić pióra na takie wymówki. A ile czasu trzeba wydreptac żeby taki pasek otrzymać......

GT Kraków
@Anka 25.10.2018 20:26

Nic nie dreptamy. Składamy wniosek na platformie i pasek jest wysyłany mailowo na podany adres.

Ak
@GT Kraków 28.10.2018 21:02

Taaa, oj szkoda czasu na dysputy zascianek i tyle

GT Kraków

Szanowni Państwo, obecni, byli i potencjalni pracownicy Greek Trade Sp. z o.o. W związku ze wzrastającą ilością wpisów na temat naszej firmy, Zarząd podjął decyzję o konieczności częstszej obserwacji pojawiających się opinii oraz udzielania odpowiedzi i wyjaśnień, na merytoryczne pytania i opinie. Firma szanuje prawo do swobodnej wypowiedzi. Istnieje i zawsze istniała możliwość kontaktu mailowego, telefonicznego i bezpośredniej rozmowy z przełożonymi, z kadrą managerską a także z Prezesem Zarządu, który jest dostępny na co dzień w Krakowie i regularnie raz w tygodniu w Porszewicach. Opinie i uwagi można również wyrażać anonimowo (od lat dostępne są odpowiednie skrzyneczki, wszyscy wiedzą gdzie). W sieci nikt nie weryfikuje tego, czy osoba zamieszczająca opinię jest lub była pracownikiem firmy, jak również tego czy opinia jest prawdziwa a ewentualne zarzuty poparte dowodami. Anonimowość jest wygodna a wolność wyrażania opinii na każdy temat to bez wątpienia jedno z największych dobrodziejstw i przekleństw Internetu jednocześnie. Niestety, anonimowość sieci sprzyja przede wszystkim komunikacji negatywnej a czasami wręcz napastliwej i wykraczającej nie tylko poza dobre obyczaje ale też obowiązujące prawo. Firma zapewnia, że rozpatrzy wszelkie zgłoszone opinie, jeżeli tylko są prawdziwe i poparte dowodami. W innym wypadku nie można pozwolić, by dobre imię firmy, na które wszyscy pracujemy od ponad ćwierć wieku było szkalowane, a poszczególni pracownicy obrażani i pomawiani.

Ciekawy
@GT Kraków 16.10.2018 14:08

Super,proszę więc o odniesienie się do wpisów (usunięte przez administratora) i innych którzy wyrazili negatywne opinie,czyżby wszystkie te wpisy były manipulacją ,mającą na celu nadszarpnięcie dobrego imienia firmy ???

XYZ
@GT Kraków 16.10.2018 14:08

Dobrze że ludzie wypiwiadają się na forum bo tak wszystkie niewygodne tematy zamiatane są pod przysłowiowy dywan . Oczywiście forma przekazu często ma wiele do życzenia . Wulgaryzmów nie brakuje a nie chodzi o to żeby obrzucać się epitetami . Jest natomiast wiele prawdy w tym co czytam na forum od jakiegoś czasu . 3/4 opinii to szczera prawda. A na koniec ludzie szukajcie nowych perspektyw zamiast jęczeć !!! Zadowolona (y) z nowej pracy !!!!!

Oko
@GT Kraków 16.10.2018 14:08

Usuwanie przez administratora Goworka negatywnych wpisów na wasze zadania stało się normą, zero obiektywizmu i refleksji że strony zarządu, na temat firmy można pisać tylko dobrze albo wcale.

XYZ
@Ciekawy 17.10.2018 13:08

Twoja ciekawość nie zostanie zaspokojona . Wszystkie nicki do których firma miała się odnieść zostały usunięte choć były mega kulturalne . Tak najlepiej byłoby zostać przy skrzyneczkach gdzie niewygodne opinie są odkładane do lamusa . Znam conajmniej kilka osób które wyrażały głośno swoje opinie . Nie ma już ich w szeregach GT bo albo sami odeszli albo zostali zwolnieni!!! Opinie podrzędnych pracowników wogóle nie są brane pod uwagę !!Jak grochem o ścianę !!!! Ryba lubi się psuć od głowy !!!!

Oko
@GT Kraków 16.10.2018 14:08

Anonimowe Skrzyneczki, dobry żart, raz ze pod okiem kamery a drugie, kto je sprawdza, opróżnia???. Bezpośrednia rozmowa z Prezesem???. Tak, z pewnością nikt nie domyśliłby się po co zwykły pracownik był u Prezesa.. rzeczywiście, pełna anonimowość zapewniona.

GT Kraków
@Oko 19.10.2018 18:46

Usunięte wpisy zawierały wulgaryzmy lub/i pomówienia.

GT Kraków
@Ciekawy 17.10.2018 13:08

Pracownicy zostali powiadomieni z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem o zmianie terminu wypłaty wynagrodzeń.

GT Kraków
@XYZ 19.10.2018 21:31

Administrator GW usuwa z automatu treści niezgodne z regulaminem serwisu.

GT Kraków
@Oko 20.10.2018 10:12

Skrzyneczki nie są "pod okiem kamery", prezes zapoznaje się z tym, co tam znajdzie i nie odmawia nikomu bezpośredniej rozmowy, ani zwykłym ani niezwykłym Pracownikom.

Julka
@GT Kraków 21.10.2018 18:18

To przykre, że moja opinia oraz wspomnienie o mnie w komentarzu innej osoby zostały usunięte. Nie na tym polega przecież dyskusja. Nie było w moim wpisie żadnych obraźliwych słów względem kogokolwiek personalnie - można sprawdzić w archiwum internetu, tu nic nie ginie, w przeciwieństwie do gowork :-) Na tym właśnie polega prawdziwa klasa - umiejętności przyjęcia konstruktywnej krytyki i wyciagnięcia z niej wniosków, a nie usuwaniu niewygodnych komentarzy, ukazujących to, co myśli większość pracowników. Dlaczego nikogo nie zastanowi ucieczka z firmy tylu osób, także z dużym doświadczeniem zarówno w branży jak i w samym GT? Czas się obudzić i zmienić pewne rzeczy, posłuchać opinii z tego portalu, nie odbierać ich jako atak personalny tylko dobre rady i zatrzymać falę zwolnień. Inaczej będzie tylko gorzej - a szkoda, bo firma sama w sobie ma potencjał, ale jak mówi mądre powiedzenie: „kto stoi w miejscu, ten się cofa”.

XYZ
@Julka 22.10.2018 15:07

Zgadzam się z Tobą w 100%. Pamiętam Twój wpis i dziwię się że został usunięty . Szkoda czasu na ten portal !!!

ktoś
@Julka 22.10.2018 15:07

Julka -w samo sedno !!!

Pracownki.. Były

Pracowałem w firmie ok 1/2 roku.... Szkoda czasu, kiedy podziękowałem nikt nie zapytał dlaczego, a szkoda bo miałem sporo refleksji. Popieram decyzję poprzednich handlowców, tu nic nie pomoże.

Julka
@Pracownki.. Były 28.09.2018 20:45

A mnie zapytano.. a potem przekręcono moje słowa i opowiadano, że nie dałam rady. O tym, gdzie idę do pracy pani „manager” także opowiadała. Czemu wymyśliła taką historyjkę i opowiadała ją wszystkim pracownikom? Nie mam pojęcia.

rikitiki
@Pracownki.. Były 28.09.2018 20:45

A te BMW sprzedałeś ?..............słaby z ciebie był handlowiec.

Mlody
@rikitiki 02.10.2018 22:44

Ej pilnuj swojego grata.....zaraz mu opony odpadna......

XYZ

Ludziska nie ma sensu wpisywać tu swoich spostrzeżeń !!!! Niech żyją w swojej bańce mydlanej że wszystko jest w porządku . A ludzie masowo odchodzą i będą odchodzić !!!

ELEK

Dzień dobry , z przykrością muszę się odnieść do wpisu dokonanego przez GT ,a to dlatego ,że z tego co widzę ( a raczej czytam ) " twórczość " trwa od kilku lat .Nie sądzę ,że wynika to ze złej woli piszących a raczej z możliwości wypowiedzenia się bez skrępowania .Oczywiście forma jest taka jaka jest i pozostawia wiele do życzenia , ale w opiniach jest sporo prawdy. Myślę ,że nadszedł czas na zastanowienie się - nic nie bierze się bez przyczyny ...Kibicuję mocno , życzę jasnego umysłu i rzetelnej oceny sytuacji. Pozdrawiam.

Ja
@ELEK 19.10.2018 14:58

Super!!!! Jasno i rzeczowo!!!!

pracownik

Na czym polega problem w tej firmie ? otóż niestety na sposobie zarządzania .BRAK ROTACJI NA STANOWISKACH KIEROWNICZYCH I DYREKTORSKICH ,osoby niekompetentne ,bez nowego ,świeżego sposobu myślenia .Zasiedziałe a wręcz " zmurszałe "trzymające się stołków .Ten stan rzeczy wpływa na komfort pracy jak i wizerunek firmy .Bagaż doświadczenia ( nowe pomysły ) pracowników przechodzących z innych firm jest ignorowany - monopol na wiedze ma kadra zarządzająca .Przykre ….Jedyna szansa na poprawę to wymiana /zamiana osób ,które się " przykleiły " do swoich krzeseł. Praca generalnie ok ,pensje na czas ( niestety malutka ) pracownicy niższego szczebla w porządku .

Julka

To jest niestety przykre - w Waszym dziale i w dziale sąsiednim ten sam problem. Jednostki z fochami i humorami, przez które odechciewało się pracować, ale tolerowane przez "menagerów działów", nie zauważających, jak Jednostki próbują przejąć władzę i wydawać polecenia służbowe innym pracownikom, mimo że nie mają do tego żadnych praw. Szkoda, bo był potencjał, ale każdy ma granicę cierpliwości w znoszeniu czyichś osobistych problemów przynoszonych do pracy.

ktos
@Julka 07.09.2018 10:42

Czyżby manipulacja i próba zrzucenia odpowiedzialności za niepowodzenia managera na jednostki ?

Julka
@ktos 07.09.2018 12:31

Nie wiem, na ile to próba zrzucenia odpowiedzIalności, a na ile brak kompetencji w zarządzaniu i paniczny strach przed straceniem jednostek miernych ale wiernych.

janek
@pracownik 05.09.2018 09:34

czy jesteś w stanie określić kiedy będzie wypłacona wypłata za sierpień 2018?

janek

niestety szczera do bólu prawda. Obecny dyrektor działu w tym tempie niedługo zostanie sam " na posterunku" bo pracownicy co wartościowsi odejdą a ilość pracy pozostanie czy wręcz się powiększy w końcu idzie zima.

ktoś
@janek 08.09.2018 08:06

Tam już praktycznie nie ma kto odejść ,zostało 2 nowych którzy o zimie w firmie nie mają pojęcia tak jak ich przełożony.Chłopaki zimą się napracowali zawsze ale dali radę bo mieli już to opanowane.

Stanisław
@janek 08.09.2018 08:01

Pewnie 10.09 a to dopiero w pn. Można wiele złego powiedzieć ale pensje zawsze wpływają na czas . Fakt że nigdy nie wiadomo ile bo wpływa na to współczynnik albo dobra wola przełożonego . Nic się nie zmieniło na przestrzeni wielu lat. Wypłata to wielka niewiadoma ale zawsze na czas.

janek
@Stanisław 08.09.2018 13:43

wpływają na czas- czyli 10 na koncie a nie w dyspozycji do wydania z konta zakładowego -tak to należy rozumieć. Wpoprzednim systemie do 5 też zdarzały się "poślizgi " do 7 pomimo zapisu w regulaminie pracy.

PAWEŁ K.
@Julka 07.09.2018 10:42

Miałem przyjemność pracować w dziale utrzymania przez ponad rok, z różnymi kierownikami i pracownikami tego działu. Raz było lepiej raz gorzej, szczególnie wspominam "CIOCIĘ" z produkcji - (trochę opryskliwa ale w gruncie rzeczy porządna kobitka), kierowniczki zmian które "znosiły "mój styl i podejście do wykonywanych obowiązków. Styl z jakim odnosiłem się do innych pracowników wynikał tylko i wyłącznie z poczucia odpowiedzialności za STAN TECHNICZNY MASZYN- (sam jestem właścicielem domu i stąd na wszystko spoglądam raczej jak gospodarz a nie jak "najemnik"). Dlatego naszym kolegom za wschodniej granicy często w ich rodzinnym "języku" dawałem do zrozumienia kto jest tu siebie a KTO GOŚCIEM. Osobiście nie miałem żadnych kłopotów z nimi na mojej zmianie. Kadrę zarządzająca, właściciela starałem się traktować z należytym szacunkiem ale też trochę na " odległość" w końcu "bliższa koszula ciału.." Odszedłem sam ze względu na inną ofertę pracy za porozumieniem bez zgrzytów i dąsów. Starałem się nikogo nie wywyższać ani PONIŻAĆ w swej pracy( jeśli tak to odczuli - przepraszam) . kolegom z działu starałem się tłumaczyć na ile mogłem (jeśli byli zainteresowani) zawiłości techniczne. wszystkich pracowników poprzednich i obecnych SERDECZNIE POZDRAWIAM. ps. jest to mój jedyny jak dotąd wpis na tej stronie w sprawie tego zakładu.

Andrzej

Cieszę się, że ktoś poruszył wątek Pani (usunięte przez administratora) Miałem z tą osobą niejednokrotnie do czynienia i swoją postawą oraz podejściem pokazała, że jest niesamowicie profesjonalną i kompetentną, a także bardzo pomocną osobą. Tak trzymać - każdy kto miał z tą Panią do czynienia doskonale zrozumie te wcale nieprzesadzone komplementy :) Taka osoba to skarb......!!!

Mały
@Andrzej 13.09.2018 21:07

Zgadzam się w 100%Pani Gosia to wspaniała OSOBA I REWELACYJNY MENAGER.!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Obserwatorka

@Julka w 100% celnie to ujęłaś!

Tomasz

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Czy warto starać się?

o1m2n6
@Tomasz 24.07.2018 15:06

niezbyt

anonim zadowolony praconiwk
@Tomasz 24.07.2018 15:06

Warto. Firma ma stabilną pozycję na rynku, z roku na rok większe obroty i zyski, więc pracownik nie musi się martwić o przyszłość. Wypłata płacona jest rzetelnie bez opóźnień z pełnym opodatkowaniem itd, bez "premii na czarno". Godziny pracy unormowane, z przełożonymi można się dogadać w razie nagłych wypadków, konieczności wyjścia wcześniej itd. pracownicy nie są zwalniani przypadkowo, na wyrzucenie z pracy trzeba sobie "zapracować", a jednocześnie rzetelność, przykładanie się, lojalność jest doceniana. Pracodawcy może i są oszczędni w niektórych kwestiach, ale jednocześnie są ludźmi skromnymi, którzy nie obnoszą się swoim majątkiem i szanują pracowników. pieniędzmi się dzielą i niejednokrotnie pomagają po cichu i skromnie. Temat mobingu nie istnieje. Atmosfera - jest taka,jaką sobie ludzie stworzą

Zosia z kr
@anonim zadowolony praconiwk 15.08.2018 15:11

Niewiele wiesz o firmie,albo udajesz Greka :-), a może wcale nie udajesz...

Ewangelos

Jeśli chcesz się rozwijać i robić coś kreatywnego - nie polecam. Ciągłe plotki i tolerowanie wiecznych fochów Jednostki terroryzującym wszystkich dookoła, zero relacji międzyludzkich, za to dużo oceniania nie przez pryzmat umiejętności czy kompetencji, ale przez pryzmat stylu ubierania czy fryzury. Minęło kilka lat, a wnioskując po opiniach w tej kwestii nic się nie zmienia. Trzeba natomiast oddać firmie, że wynagrodzenia, choć małe, wypłacane są na czas i nie ma żadnych problemów z urlopami.

Maria

Po tym co piszecie to sie nie dziwie, ze ludzie nie chca tu pracowac. Moze nie chodzi o Firmę a o wspolpracownikow, jak wy sie tak do siebie odnosicie na zakladzie...

Grek
@Maria 18.07.2017 09:47

Bardzo chamsko się odnosicie i w biurze i na hali, a obgadywanie to norma dnia

Damiano
@Grek 24.02.2018 14:08

Bierzemy przykład z samej góry,plotki i podkładanie nóg jedno drugiemu to norma.

Kuba

Idealnych firm nie ma to fakt. Wystarczy jednak dobrze pracować i z całą pewnością nie trzeba będzie narzekać!!

Administrator

Co jeszcze możesz powiedzieć o pozostałych warunkach pracy w Greek trade. Twoja wypowiedź będzie przydatna dla wszystkich tych, którzy rozważają złożenie CV do tej firmy.

gabi

A na jakie zarobki można liczyć na początek?

anonymous

Atmosfera do bani, ale sami jesteśmy sobie wini a nie pracodawca..

Dominika

@Grek czyli atmosfera wśród pracowników Greek trade nie jest najlepsza. Na to dużego wpływu nie ma pracodawca, a jednak atmosfera jest ważna w pracy. Powinniście wspólnie popracować nad atmosferą, wtedy wszystkim Wam by się lepiej pracowało.

Dominika

Tydzień temu odbyły się targi Anuga w Kolonii. Nie zabrakło tam oczywiście firmy Greek trade. A czy w Polsce też firma bierze udział w takich wydarzeniach? Zawsze to jest opcja lepszego dostępu do pracodawcy. Oprócz rozmowy o produktach można porozmawiać o pracy w firmie.

Dominika

@Jan a na jakie stanowisko się zgłosiłeś? Czyli rozmowa rekrutacyjna Twoim zdaniem nie jest przeprowadzana na najwyższym poziomie w Greek trade? Mógłbyś dać przykład pytań, które Cie tak zdziwiły? A stawka może była początkowa na okres próbny, a potem może można było liczyć na podwyżkę. Dopytałeś o to?

Jan

Byłem tam na rozmowie i stawka która mi zaoferowana była dla mnie nie do przyjęcia , szkoda tylko ze musiałem stracić kilka godzin aby się tam pojawić. Osoba która przeprowadzała ze mną rozmowę (ponoć pan dyrektor) chyba nie do końca widziała o co ma mnie pytać. Poziom pytan jak i sama osoba tzw pana dyrektora była na dosyć przeciętnym poziomie tak wiec było to dla mnie troszkę szokujące bo wydawało mi się ze rozmawiam z magazynierem a nie dyrektorem , ale po komentarzach już mogę się domyśleć , ze specjalnych kompetencji posiadać nie trzeba a znajomości góra. Tak czy siak, cieszę się ze nie wstawiłem w ich szeregi.

Dominika

Może osoba ze stanowiska analityk finansowy powiedzieć @kropka1456 coś więcej o pracy w tym zawodzie w Greek trade. Chyba, że do tego czasu @kropka1456 sam złożyłeś kandydaturę na to stanowisko i chciałbyś innym zainteresowanym o nim opowiedzieć.

kropka1456

Witam, czy ktoś wie kto jest obecnie anlaitykiem finansowym Greek Trade w Krk?

koki

Witam, wlasnie do mnie zadzwoniono z tej frmy i zaproszono na rozmowe, potrzebuje się dowiedzieć na ile finansowo może liczyć specjalista ds. sprzedaży. Co to za stanowisko, czy to robota na telefonie czy raczej w terenie jako PH?

menn

To oczywiste, że przyjemnie jest pracować w otoczeniu nieprzeciętnych kobiet, chociaż pewnie jest tak, że atrakcyjna kobieta jest zmęczona nadmiernym zainteresowaniem płci przeciwnej i częstą zazdrością i niesprawiedliwym traktowaniem ze strony innych kobiet.

.

xy - prymityw...zazdrosna koleżanka...

T.

Potwierdzam zainteresowanie a wręcz troskę o pracownika (również odnośnie wysokości stawek). Odnoszę to do dyrektor J.-osoby konkretnej, zdecydowanej ale i taktownej, kobiety o dużym uroku osobistym.

xy
@T. 20.09.2015 14:40

he, he chyba ona sama to pisała o sobie, albo nie wiesz co oznacza słowo kobieta

Nick
@xy 15.12.2016 18:25

Zastanawiam się,co skłoniło Cię do odpowiedzi na post sprzed roku ? nagły ból [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy zdziwienie, że będąc dyrektorem można być również dobrym człowiekiem,dbającym zarówno o dobro firmy jak i pracownika ? ,bo to że jesteś chamem i prostakiem widać po tym co napisałeś.

fiołek

czy dobrze prosperują, to mi osobiście ciężko jest stwierdzić. Jedyne co wiem, to fakt, że mają ciekawe ogłoszenia o pracę. Teraz na przykład mają zapotrzebowanie na speca ds. handlu zagranicznego. To może być dobrze płatna praca, znajomość języka :)

G.F.

Pani M. J. jest bardzo oryginalna i zawsze elegancka - ubiór skromny ale w swojej prostocie gustowny, dominują czerń i odcienie szarości-jest kobietą szykowną.

XYZ
@G.F. 31.10.2015 18:05

Twoja opinia na temat firmy jest bardzo rzeczowa,z pewnością teraz do pracy w GT będzie wielu chętnych ludzi ......pozdrawiam Ciebie i Twojego lekarza :-).

kafar

Co z tym uzusowieniem od przyszłego roku ? Bo składki ktoś będzie musiał opłacić. Jeśli pracodawcy przerzucą ten koszt na pracownika, to realnie zmniejszy wynagrodzenie. A pocieszenie, że w końcu odkłada się na swoją emeryturę niekoniecznie wszystkich musi zadowalać. Boję się że mało zarabiając teraz w Greeku będę zarabiał jeszcze mniej.

Desper
@kafar 10.10.2015 22:33

@kafar, ty lepiej zacznij szukać innej pracy, bo pewnie już niedługo nas wszystkich -tych z listy śmieciowej-zwolnią z greka i zartudnią emerytów i rencistów. Jesteśmy biednymi ludzmi. Gdzie my żyjemy!!!

Zostaw opinię o Greek trade - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Greek trade