Greek trade

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 63 ocen.

Greek trade
3 63 6 1

Opinie o Greek trade

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Janek

generalnie gdy firma ma problemy finansowe to opóźnia płacenie faktur, ostatnio przedłużono czas wypłaty wynagrodzeń . Do dzisiaj nie ma wynagrodzenia za sierpień 2018. pomimo że aneks zawierał wpis o nie przekraczalnym czasie "10 następnego miesiąca".Tylko czy 10 nie będzie tłumaczenia że pieniądze zadysponowano do wypłaty o wiele wcześniej tylko kiedy bo i tak pracownik nie ma możliwości tego sprawdzić. Następnym krokiem kłopotów firmy całkowity brak wypłat. SZKODA TYLKO PRACOWNIKÓW.

ktoś
@Janek 08.09.2018 08:17

Ponoć hotel w Krakowie otworzyli ,więc mają ważniejsze wydatki niż wypłaty czy faktury.

Abc
@Janek 08.09.2018 08:17

Co za bzdury wypisujesz. O zmianie terminu wynagrodzeń wszyscy zostali oficjalnie powiadomieni i Ty na pewno też i nie ma to nic wspólnego z kondycja finansową firmy. Od tego miesiąca spodziewaj się wypłaty dziesiątego. Zamiast wypisywać takie rzeczy ktore sieją niepotrzene plotki i niepokoj lepiej zapytaj przełożonego lub kadrowej.

Irek
@Abc 12.09.2018 18:35

Oficjalnie ,czyli jak,na ucho ?.Ja dostałem do podpisu tą informację wczoraj ,a od kiedy wprowadzono te zmiany ?.Tak jak i "paski wypłat",wczoraj dostałem dwa,łącznie trzy od początku roku.Kiedy dopominałem się ich od przełożonego,odp że są,u p.Marzeny (?).Pracownik może tylko czekać,na łaskę i niełaskę ,niech się cieszy że w ogóle dostał kasę,a że chciałby wiedzieć ile np. ma premii ,chcieć może..Może dostanie,jak ja i wszyscy z mojego działu odzież zimową w maju po zimie ,bo wysyłano mnie od Pawła do Gawła,ten nie jest od tego,a tamten ma to w głębokim poważaniu,a najlepiej jedźcie sobie kupić,a narazie chodźcie w swoich ,powiedział mi przełożony.Tysiące wymówek i usprawiedliwień,a na końcu winny i tak pracownik,przecież po "paski" też mogłem sam do Krakowa jechać,tak jak wszyscy jeździliśmy po ubrania do Łodzi.

Mały
@Abc 12.09.2018 18:35

Ooo ooo... Uderz w stół a nożyce się odezwę.... Ale natychmiastowa odpowiedź.... Cóż za refleks, czyżby było coś na rzeczy???

CBA
@Mały 13.09.2018 19:39

Mały-nie podskakuj

Mały
@CBA 13.09.2018 20:53

Hibiskus ależ się boję

Greka nie polecam
@Irek 12.09.2018 21:26

nie praktykuje się w tej firmie dawania pasków do pensji, abyś przypadkiem nie zadał za dużo pytań, gdzie premia, dlaczego obcięta i czemu występują dziwne potrącenia .. firma porażka pod każdym względem!

ktoś
@Greka nie polecam 14.09.2018 20:47

Pracujesz,czy pracowałeś w Greku ?

ktoś
@Abc 12.09.2018 18:35

i tym sposobem pan janek został poinformowany o terminie swojej wypłaty.a mógł przeciez zapytac księgowej...żenua

janek
@ktoś 14.09.2018 22:58

w regulaminie płacowym był akapit o zmianie terminu na nieprzekraczający 10 następnego miesiaca. Nie chodzi mi jak się dowiedziałem ale o to że termin ten nie został dotrzymany pomimo zapisu w regulaminie podpisanym przez prezesa

janek
@Abc 12.09.2018 18:35

dokładnie przeczytaj aneks a potem będziemy dyskutować

Ktoś
@ktoś 14.09.2018 22:58

Szkoda tylko, że taką drogą..... Jak zwykle żenada

pracownik

Na czym polega problem w tej firmie ? otóż niestety na sposobie zarządzania .BRAK ROTACJI NA STANOWISKACH KIEROWNICZYCH I DYREKTORSKICH ,osoby niekompetentne ,bez nowego ,świeżego sposobu myślenia .Zasiedziałe a wręcz " zmurszałe "trzymające się stołków .Ten stan rzeczy wpływa na komfort pracy jak i wizerunek firmy .Bagaż doświadczenia ( nowe pomysły ) pracowników przechodzących z innych firm jest ignorowany - monopol na wiedze ma kadra zarządzająca .Przykre ….Jedyna szansa na poprawę to wymiana /zamiana osób ,które się " przykleiły " do swoich krzeseł. Praca generalnie ok ,pensje na czas ( niestety malutka ) pracownicy niższego szczebla w porządku .

Stanisław
@pracownik 05.09.2018 09:34

Zgadzam się w 100% . Brak dobrze zarządzającego menagera w jednym z działów spowodował odejście wielu wartościowych pracowników na przestrzeni kilku miesięcy. Pani Zarządzająca ma humory jak kobieta w ciąży. Nie potrafi zbudować pozytywnych relacji pomimo iż zespół należy do zgranych. Traktowanie wszystkich z " góry " i jak potencjalnych złodziei to norma. Szkoda że właściciele nie dostrzegają tego problemu!!!!!!!

Irek
@Stanisław 05.09.2018 10:06

Miałem tego nie pisać,ale na pewno i tak większość postów pani wróżka przypisze mojej osobie,więc czemu nie,w końcu to wszystko prawda.Wraz z jednym z ostatnich wynagrodzeniem zabrano mi bez mojej wiedzy i zgody za szkolenie,zostałem tylko poinformowany o tym ,że wypłaty już nie mam :-) .Oczywiście niczego prawnie nie udowodnię ,bo żeby to ładnie wyglądało dano mi pokwitowanie zwrotu za szkolenie-za które nie oddałem ,za które zabrano mi pensję.Mogłem nie podpisać,ale wtedy musiałbym oddać jeszcze za szkolenie....,nie mając już pensji.Taka niespodzianka na koniec pracy :-) , gdyby ktoś wątpił,dysponuję korespondencją z p.Prezes.Większość wpisów które tu były,a które zostały pousuwane to prawda która kole w oczy.Jeśli się mylę powiedzcie,ile wypowiedzeń o pracę z mojego działu,poza moim było argumentowane złą atmosferą ,czy złą współpracą z dyr. działu.Czy nie pisano cyt: że przez brak kompetencji i zielonego pojęcia naraża on swoimi poleceniami na niebezpieczeństwo utraty życia lub zdrowia pracowników ?.Bawcie się dalej,takim postępowaniem starych pracowników nie zatrzymacie,a nowych nie zachęcicie.I dla jasności-nie jest mi żal,żal tylko tych kilku lat pracy,budowy warsztatu itp,które przez działanie niekompetentnych osób posypało się jak domek z kart,przykre też to,jak zachowaliście się nakoniec.Był dział i go nie ma ,ale jest dyr :-).Myślę że to jak postąpiliście ze mną jest najlepszą reklamą firmy.Jeśli ktoś poczuł się moim wpisem urażony,podajcie mnie do sądu,piszę to z pełną odpowiedzialnością,a na wszystko co napisałem,a może i więcej mam dowody.Mam nadzieję że GO WORK docenia szczere wpisy,nikomu tu nie ubliżyłem i napisałem prawdę,z perspektywy pracownika z kilkuletnim stażem.Tak jak napisałem Pani Prezes,nikt nie jest ponad prawem,nikt.

Julka
@Stanisław 05.09.2018 10:06

To jest niestety przykre - w Waszym dziale i w dziale sąsiednim ten sam problem. Jednostki z fochami i humorami, przez które odechciewało się pracować, ale tolerowane przez "menagerów działów", nie zauważających, jak Jednostki próbują przejąć władzę i wydawać polecenia służbowe innym pracownikom, mimo że nie mają do tego żadnych praw. Szkoda, bo był potencjał, ale każdy ma granicę cierpliwości w znoszeniu czyichś osobistych problemów przynoszonych do pracy.

Stanisław
@Irek 05.09.2018 15:19

Panie Irku firma straciła fachowca prze duże F!!!! Wielka strata !!!No cóż tak było i jest że najwięksi ściemniacze którzy produkują się jak przyjedzie Pan Prezes robią dobre wrażenie !!! Dzięki Pani Małgosi to jeszcze jakoś funkcjonuje . Motto pt jakoś to będzie nadal jest przewodnie !!!! Nic się nie zmienia w kwestii organizacji !!!!

ktos
@Julka 07.09.2018 10:42

Czyżby manipulacja i próba zrzucenia odpowiedzialności za niepowodzenia managera na jednostki ?

Julka
@ktos 07.09.2018 12:31

Nie wiem, na ile to próba zrzucenia odpowiedzIalności, a na ile brak kompetencji w zarządzaniu i paniczny strach przed straceniem jednostek miernych ale wiernych.

janek
@pracownik 05.09.2018 09:34

czy jesteś w stanie określić kiedy będzie wypłacona wypłata za sierpień 2018?

janek
@Irek 05.09.2018 15:19

niestety szczera do bólu prawda. Obecny dyrektor działu w tym tempie niedługo zostanie sam " na posterunku" bo pracownicy co wartościowsi odejdą a ilość pracy pozostanie czy wręcz się powiększy w końcu idzie zima.

ktoś
@janek 08.09.2018 08:06

Tam już praktycznie nie ma kto odejść ,zostało 2 nowych którzy o zimie w firmie nie mają pojęcia tak jak ich przełożony.Chłopaki zimą się napracowali zawsze ale dali radę bo mieli już to opanowane.

Stanisław
@janek 08.09.2018 08:01

Pewnie 10.09 a to dopiero w pn. Można wiele złego powiedzieć ale pensje zawsze wpływają na czas . Fakt że nigdy nie wiadomo ile bo wpływa na to współczynnik albo dobra wola przełożonego . Nic się nie zmieniło na przestrzeni wielu lat. Wypłata to wielka niewiadoma ale zawsze na czas.

janek
@Stanisław 08.09.2018 13:43

wpływają na czas- czyli 10 na koncie a nie w dyspozycji do wydania z konta zakładowego -tak to należy rozumieć. Wpoprzednim systemie do 5 też zdarzały się "poślizgi " do 7 pomimo zapisu w regulaminie pracy.

PAWEŁ K.
@Julka 07.09.2018 10:42

Miałem przyjemność pracować w dziale utrzymania przez ponad rok, z różnymi kierownikami i pracownikami tego działu. Raz było lepiej raz gorzej, szczególnie wspominam "CIOCIĘ" z produkcji - (trochę opryskliwa ale w gruncie rzeczy porządna kobitka), kierowniczki zmian które "znosiły "mój styl i podejście do wykonywanych obowiązków. Styl z jakim odnosiłem się do innych pracowników wynikał tylko i wyłącznie z poczucia odpowiedzialności za STAN TECHNICZNY MASZYN- (sam jestem właścicielem domu i stąd na wszystko spoglądam raczej jak gospodarz a nie jak "najemnik"). Dlatego naszym kolegom za wschodniej granicy często w ich rodzinnym "języku" dawałem do zrozumienia kto jest tu siebie a KTO GOŚCIEM. Osobiście nie miałem żadnych kłopotów z nimi na mojej zmianie. Kadrę zarządzająca, właściciela starałem się traktować z należytym szacunkiem ale też trochę na " odległość" w końcu "bliższa koszula ciału.." Odszedłem sam ze względu na inną ofertę pracy za porozumieniem bez zgrzytów i dąsów. Starałem się nikogo nie wywyższać ani PONIŻAĆ w swej pracy( jeśli tak to odczuli - przepraszam) . kolegom z działu starałem się tłumaczyć na ile mogłem (jeśli byli zainteresowani) zawiłości techniczne. wszystkich pracowników poprzednich i obecnych SERDECZNIE POZDRAWIAM. ps. jest to mój jedyny jak dotąd wpis na tej stronie w sprawie tego zakładu.

Andrzej
@Stanisław 07.09.2018 12:11

Cieszę się, że ktoś poruszył wątek Pani Małgorzaty J. Miałem z tą osobą niejednokrotnie do czynienia i swoją postawą oraz podejściem pokazała, że jest niesamowicie profesjonalną i kompetentną, a także bardzo pomocną osobą. Tak trzymać - każdy kto miał z tą Panią do czynienia doskonale zrozumie te wcale nieprzesadzone komplementy :) Taka osoba to skarb......!!!

Mały
@Andrzej 13.09.2018 21:07

Zgadzam się w 100%Pani Gosia to wspaniała OSOBA I REWELACYJNY MENAGER.!!!

Tomasz

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Czy warto starać się?

o1m2n6
@Tomasz 24.07.2018 15:06

niezbyt

anonim zadowolony praconiwk
@Tomasz 24.07.2018 15:06

Warto. Firma ma stabilną pozycję na rynku, z roku na rok większe obroty i zyski, więc pracownik nie musi się martwić o przyszłość. Wypłata płacona jest rzetelnie bez opóźnień z pełnym opodatkowaniem itd, bez "premii na czarno". Godziny pracy unormowane, z przełożonymi można się dogadać w razie nagłych wypadków, konieczności wyjścia wcześniej itd. pracownicy nie są zwalniani przypadkowo, na wyrzucenie z pracy trzeba sobie "zapracować", a jednocześnie rzetelność, przykładanie się, lojalność jest doceniana. Pracodawcy może i są oszczędni w niektórych kwestiach, ale jednocześnie są ludźmi skromnymi, którzy nie obnoszą się swoim majątkiem i szanują pracowników. pieniędzmi się dzielą i niejednokrotnie pomagają po cichu i skromnie. Temat mobingu nie istnieje. Atmosfera - jest taka,jaką sobie ludzie stworzą

Marzenka
@anonim zadowolony praconiwk 15.08.2018 15:11

Co Ty pier.......................................dolisz 1/3 zapracowała sobie na wyrzucenie ale statystyka musi być inni pracują za nich bo przeważnie ich nie ma na zwolnieniach albo walą w chu..............................ja a ci co pracują nie są doceniani

Zosia z kr
@anonim zadowolony praconiwk 15.08.2018 15:11

Niewiele wiesz o firmie,albo udajesz Greka :-), a może wcale nie udajesz...

Mały
@anonim zadowolony praconiwk 15.08.2018 15:11

Ha ha ha ha.......................... Bardzo mi się podoba "temat mobbingu nie istnieje"...........

Ewangelos

Jeśli chcesz się rozwijać i robić coś kreatywnego - nie polecam. Ciągłe plotki i tolerowanie wiecznych fochów Jednostki terroryzującym wszystkich dookoła, zero relacji międzyludzkich, za to dużo oceniania nie przez pryzmat umiejętności czy kompetencji, ale przez pryzmat stylu ubierania czy fryzury. Minęło kilka lat, a wnioskując po opiniach w tej kwestii nic się nie zmienia. Trzeba natomiast oddać firmie, że wynagrodzenia, choć małe, wypłacane są na czas i nie ma żadnych problemów z urlopami.

Maria

Po tym co piszecie to sie nie dziwie, ze ludzie nie chca tu pracowac. Moze nie chodzi o Firmę a o wspolpracownikow, jak wy sie tak do siebie odnosicie na zakladzie...

Grek
@Maria 18.07.2017 09:47

Bardzo chamsko się odnosicie i w biurze i na hali, a obgadywanie to norma dnia

Damiano
@Grek 24.02.2018 14:08

Bierzemy przykład z samej góry,plotki i podkładanie nóg jedno drugiemu to norma.

Kuba

Idealnych firm nie ma to fakt. Wystarczy jednak dobrze pracować i z całą pewnością nie trzeba będzie narzekać!!

anonymous

Atmosfera do bani, ale sami jesteśmy sobie wini a nie pracodawca..

Teoś
@anonymous 22.03.2018 23:19

fakt ,atmosfera żenada , myślę że pracodawca doskonale wie ale jest mu to na rękę ...zarządzanie przez strach , tajemnice ,knowania pracownik zawsze niepewności ...super a nad nim pejczyk .Firma rodzinna , dla kogo ?? hmm mmm

Patrycja
@Teoś 27.03.2018 21:09

Dokladnie, atmosfera tragiczna Osoby na wysokich stanowiskach zero profesjonalizmu, doswiadczenia, kompetencji. Brak umiejetnosci zarzadzania ludzmi. Pracownik traktowany jak maszyna do robienia kasy a sam gowno zarabia. Firma tragedia.

Julka

To co tu się wyprawia to jakiś żart. Firma z jednej strony próbuje być nowoczesna, a z drugiej chęć ciągłych oszczędności sprawia, że to parodia nowoczesnych rozwiązań, w bardzo niskobudżetowej wersji. Wiecznie obcięta premia i kombinowanie, jak tu przyoszczędzić kosztem pracownika. Mentalnie głębokie lata 90 i przeświadczenie że lepszej opcji pracy nie można mieć.

Staszek
@Julka 24.07.2018 11:16

Zgadzam sie w 100procentach, Wyzysk pracownika na maksa

Obserwatorka
@Julka 24.07.2018 11:16

@Julka w 100% celnie to ujęłaś!

Administrator

Co jeszcze możesz powiedzieć o pozostałych warunkach pracy w Greek trade. Twoja wypowiedź będzie przydatna dla wszystkich tych, którzy rozważają złożenie CV do tej firmy.

gabi

A na jakie zarobki można liczyć na początek?

Dominika

@Grek czyli atmosfera wśród pracowników Greek trade nie jest najlepsza. Na to dużego wpływu nie ma pracodawca, a jednak atmosfera jest ważna w pracy. Powinniście wspólnie popracować nad atmosferą, wtedy wszystkim Wam by się lepiej pracowało.

Dominika

Tydzień temu odbyły się targi Anuga w Kolonii. Nie zabrakło tam oczywiście firmy Greek trade. A czy w Polsce też firma bierze udział w takich wydarzeniach? Zawsze to jest opcja lepszego dostępu do pracodawcy. Oprócz rozmowy o produktach można porozmawiać o pracy w firmie.

Dominika

@Jan a na jakie stanowisko się zgłosiłeś? Czyli rozmowa rekrutacyjna Twoim zdaniem nie jest przeprowadzana na najwyższym poziomie w Greek trade? Mógłbyś dać przykład pytań, które Cie tak zdziwiły? A stawka może była początkowa na okres próbny, a potem może można było liczyć na podwyżkę. Dopytałeś o to?

Jan

Byłem tam na rozmowie i stawka która mi zaoferowana była dla mnie nie do przyjęcia , szkoda tylko ze musiałem stracić kilka godzin aby się tam pojawić. Osoba która przeprowadzała ze mną rozmowę (ponoć pan dyrektor) chyba nie do końca widziała o co ma mnie pytać. Poziom pytan jak i sama osoba tzw pana dyrektora była na dosyć przeciętnym poziomie tak wiec było to dla mnie troszkę szokujące bo wydawało mi się ze rozmawiam z magazynierem a nie dyrektorem , ale po komentarzach już mogę się domyśleć , ze specjalnych kompetencji posiadać nie trzeba a znajomości góra. Tak czy siak, cieszę się ze nie wstawiłem w ich szeregi.

Dominika

Może osoba ze stanowiska analityk finansowy powiedzieć @kropka1456 coś więcej o pracy w tym zawodzie w Greek trade. Chyba, że do tego czasu @kropka1456 sam złożyłeś kandydaturę na to stanowisko i chciałbyś innym zainteresowanym o nim opowiedzieć.

kropka1456

Witam, czy ktoś wie kto jest obecnie anlaitykiem finansowym Greek Trade w Krk?

koki

Witam, wlasnie do mnie zadzwoniono z tej frmy i zaproszono na rozmowe, potrzebuje się dowiedzieć na ile finansowo może liczyć specjalista ds. sprzedaży. Co to za stanowisko, czy to robota na telefonie czy raczej w terenie jako PH?

menn

To oczywiste, że przyjemnie jest pracować w otoczeniu nieprzeciętnych kobiet, chociaż pewnie jest tak, że atrakcyjna kobieta jest zmęczona nadmiernym zainteresowaniem płci przeciwnej i częstą zazdrością i niesprawiedliwym traktowaniem ze strony innych kobiet.

.

xy - prymityw...zazdrosna koleżanka...

fiołek

czy dobrze prosperują, to mi osobiście ciężko jest stwierdzić. Jedyne co wiem, to fakt, że mają ciekawe ogłoszenia o pracę. Teraz na przykład mają zapotrzebowanie na speca ds. handlu zagranicznego. To może być dobrze płatna praca, znajomość języka :)

G.F.

Pani M. J. jest bardzo oryginalna i zawsze elegancka - ubiór skromny ale w swojej prostocie gustowny, dominują czerń i odcienie szarości-jest kobietą szykowną.

XYZ
@G.F. 31.10.2015 18:05

Twoja opinia na temat firmy jest bardzo rzeczowa,z pewnością teraz do pracy w GT będzie wielu chętnych ludzi ......pozdrawiam Ciebie i Twojego lekarza :-).

kafar

Co z tym uzusowieniem od przyszłego roku ? Bo składki ktoś będzie musiał opłacić. Jeśli pracodawcy przerzucą ten koszt na pracownika, to realnie zmniejszy wynagrodzenie. A pocieszenie, że w końcu odkłada się na swoją emeryturę niekoniecznie wszystkich musi zadowalać. Boję się że mało zarabiając teraz w Greeku będę zarabiał jeszcze mniej.

Desper
@kafar 10.10.2015 22:33

@kafar, ty lepiej zacznij szukać innej pracy, bo pewnie już niedługo nas wszystkich -tych z listy śmieciowej-zwolnią z greka i zartudnią emerytów i rencistów. Jesteśmy biednymi ludzmi. Gdzie my żyjemy!!!

byly pracownik

Szkoda waszego czasu ,na prace w tej firmie niemila atmosfera male pieniadze;obiecanki cacanki.Odszedlem i jestem zadowolony

T.

Potwierdzam zainteresowanie a wręcz troskę o pracownika (również odnośnie wysokości stawek). Odnoszę to do dyrektor J.-osoby konkretnej, zdecydowanej ale i taktownej, kobiety o dużym uroku osobistym.

xy
@T. 20.09.2015 14:40

he, he chyba ona sama to pisała o sobie, albo nie wiesz co oznacza słowo kobieta

Nick
@xy 15.12.2016 18:25

Zastanawiam się,co skłoniło Cię do odpowiedzi na post sprzed roku ? nagły ból [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy zdziwienie, że będąc dyrektorem można być również dobrym człowiekiem,dbającym zarówno o dobro firmy jak i pracownika ? ,bo to że jesteś chamem i prostakiem widać po tym co napisałeś.

xy
@Nick 21.12.2016 19:23

prostakiem lub prostaczką to ty jesteś i chamówą ( twoje słowa ), bo w mojej uwadze nie było obraźliwych i prymitywnych zwrotów takich jak twoje wazelino !

pracownik

Firma Greek Trade jest bardzo sprawna administracyjnie, także jeśli chodzi o dobór firm zewnętrznych, a wysokie wymagania merytoryczne niepozbawione są troski o warunki pracy ludzi - co nie jest częste w obecnej rzeczywistości rynkowej. Wydaje się, że przyczyną takiego stanu rzeczy jest wrażliwość rządzących firmą kobiet.

EMIG

Nie ma co porównywać?.....Greckie rodziny funkcjonują lepiej pomimo kryzysu niż wy w najlepszych latach, co zresztą widać po efektach ostatnich ośmiu lat rządów PO. Zachodnie banki i korporacje finansowe usiłują zniszczyć kulturę i tradycję Grecką wykupując długi znacznie poniżej ich wartości, żądając ich spłaty ich pierwotnej wartości od rządu - czyli państwa - powstaje kolejny dług. Nie dlatego, że ktoś ma przerwę w pracy, z resztą was też to czeka. Czy to z euro wprowadzonym przez Komorowskiego, czy ze złotówką sprowadzoną do poziomu wartości papierka po cukierku, jeden kij. Chodzi o to, że pozwalacie bankom kreować pieniążki przy okazji udzielania kredytu. Jednak niezależnie od zawiłości w Grecji człowiek będzie zawsze człowiekiem nie albo numerkiem albo korposzczurkiem czy innym członkiem (lemingiem, słoikiem), systemu kredytowego stworzonego przez banki. U was pewnie zaraz koniec przerwy na zupkę błyskawiczną, a ja na plaży z żoną i dziećmi. Potem dobre jedzenie, po którym nie trzeba zmywać, bo zrobi to kto inny -w końcu mamy kryzys-. Pozdrawiam was moi byli rodacy i zapraszam zakosztować naszego kryzysu, biedy czy co tam sobie wyobrażacie:)

Weteran
@EMIG 12.04.2015 12:24

Ale teraz dowaliłeś zarozumiały pseudozarobasie...Nie znoszę traktowania innych z góry,a sytuację GReków znam dość dobrze bo mam tam sporo rodziny.Spójrz więc wokół siebie i zweryfikuj pozbawioną logiki odpowiedź,bo w GRecji jest źle,bardzo źle.Oczywiście jest margines społeczeństwa,któremu powodzi się dobrze.To piękny kraj wspaniałych ludzi,ale nie porównujpotencjału ekonomicznego Polski i Grecji bo się ośmieszasz,na tę chwilę Grecja to Polska lat 90 tych...

EMIG
@Weteran 12.04.2015 21:40

Weteran, trzeba tam pomieszkać i popracować aby dowiedzieć ile wart jest wasz czas. Jak ważny jest ten, który poświęcacie rodzinie i znajomym żeby zrozumieć, że to wy się mylicie i powinieneś wiedzieć, że grek jak dwa razy dziennie nie skłamie to jest chory. Grecy z dumą opowiadają o tym, że starożytnych czasach Hermes otrzymał zadanie aby rozrzucić trzy worki kłamstw nad ówcześnie znanym światem i przez "przypadek" dwa mu się rozsypały nad Helladą [Grecją]. Dzięki temu przetrwali [język i kultura] 600 lat pod tureckim jarzmem ale daleko im do prostoliniowości w myśleniu delikatnie mówiąc. Jako ludzie są przyjacielscy, mili i opiekuńczy, jako pracodawcy są szubrawcy, kanciarze i oszuści, jako pracownicy są leniwi, mało efektywni, kombinatorzy, fuszerka na co dzień - będą poprawiać przez tydzień ale zapłać za każdy. Ale ty Weteran, widać, że żyjesz w platformerskim matrixie i opiewasz szczęśliwość i dobrobyt a to tylko "ciepła woda w kranie"

Weteran
@EMIG 12.04.2015 23:10

Rzeczywiście Polacy to same szczerowinki...Pakujesz wszystkich Greków do jednego wora,a wiesz dobrze ,ze w Polsce równierz jest mnóstwo nieuczciwych pracodawców tzw szara strefa z powodzeniem omijająca ZUS i podatki( zbyt wysokie notabene).Co do fachowości bez przesady tam także są fachowcy i partacze podobnie jak u nas różnica polega na tym ,że są poprostu drożsi od imigrantów.Jedyne co mogę im zarzucić to atmosfera lenistwa,ale może to wynika z klimatu?Jakoś Świat bez Polaków istniał i istnieje,bez Greków gorzej bo to oni pokazali starożytnemu Światu kulturę,sztukę,naukę,do dziś takie imiona jak Arystoteles,HIpokrates i inne padają na wykładach wyższych uczelni,a filozoficzne wywody są przykładem dla współczesnych..

kopacz

Jestem zadowolony, chociaż mam inne ambicje ale rzeczywistość- tu i teraz, dziecko- i liczy się kasa, dlatego obiektywnie trzeba przyznać, że T. choć nieraz bywa wielkim skurwielkiem, to ostatnie premie zadowoliły. Grajmy dalej w tym zespole. Wielkie DZIEKI.

Ojciec dyrektor
@kopacz 09.03.2015 19:07

Co do premii,nie ma za co :-),nie założysz kasku to ci ją zabiorę i się wyrówna,ale grajmy dalej w tym zespole,.....tzn:jak wam zagram tak będziecie tańczyć

Mirosław

Jak widać, po 25 latach, zupełnie zatracilśmy instynkt samozachowawczy i nadal nie interesujemy się polityką od strony technicznej - wolimy zaglądać od strony fasadowej - kto ma ładniejszą buźkę,ładniej mówi i jest lepiej ubrany. Jesteśmy strasznie "rozpolitykowanym" narodem,który myśli,że wie wszystko na temat naszej polityki a tak naprawdę od lat wybiera te same towarzystwo od okrągłego stołu, zatem czas na zmiany rządu i prezydenta. Rząd powinien być techniczny,oparty na ludziach godnych zaufania i wykształconych,którzy mają w sobie chociaż krztę patriotyzmu, tylko tacy ludzie mogą zmienić bieg historii. Obecna sytuacja przypomina przykręcanie śrubki i czekanie kiedy w końcu Polacy zaczną padać z głodu lub pogrążą kraj w anarchii tak jak w roku 81. Jeśli nic się nie zmieni to możemy być pewni,że nasz kraj po raz kolejny stanie w obliczu konfliktu wewnętrznego. Tym razem nie będziemy mieli przeciwko sobie czołgów Jaruzelskiego z namalowanym orłem bez korony - teraz czekamy na interwencje stabilizacyjną Europolu - międzynarodowej milicji Unii Europejskiej.

Małgorzata - taka jak wiele innych.

Wytłumaczcie mi jak to (usunięte przez administratora) jest że tysiące ludzi w Polsce haruje za 1200zł bez umów albo i z umowami a koszt wynajmu mieszkania przekracza czasem tyle albo jest równe z kwotą zarobków. A gdzie żeby coś kupić, gdzie pieniądze na jedzenie ? Dlaczego w naszym kraju to wszystko takie (usunięte przez administratora)kto odpowiada za takie coś żeby pensja wynosiła tyle samo ile wynajem mieszkania. Przecież k***a na zachodzie sprzątaczkę albo zwykłego drogowego robola stać na własny dom, jedzenie, samochód a u nas człowiek haruje jak idiota i dostaje marne ochłapy.

Weteran
@Małgorzata - taka jak wiele innych. 04.03.2015 17:55

Małgorzato,problem w tym,że na zachodzie po to by obecna nacja miała dobrze pracowały pokolenia.U nas demokracja,kapitalizm tak naprawdę dopiero startuje .To właśnie my dostaniemy najbardziej po dupsku jako pokolenie ,które płaci najwięcej ..Fakt faktem relacja między zarobkami ,a kosztami utrzymania w naszym kraju jest conajmniej dziwna.Wszyscy zarabiają mało i narzekają ,ale jakoś życie się kula .Niestety póki co w naszym kraju są albo bogaci,albo biedni ,brakuje klasy średniej,która na zachodzie jest fundamentem ekonomicznym społeczeństwa.Cóż uśmiechnij się Małgorzato,nasze dzieci będą miały lepiej

Weteran

Co.Bi. Pomyśl jeszcze o kosztach egzystencji w Grecji i w Polsce,sam prąd ,woda,czynsz jest kilkukrotnie droższy.Zarobki to jedno,a siła nabywcza to drugie.Gwarantuję Ci ,że wolałbyś polskie 1500zł niż greckie 600 euro...

Zostaw opinię o Greek trade - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Greek trade